Találatok a következő kifejezésre: A kislányom kapta meg a (40 db)

14. én kapta meg a kislányom a 15hónapos oltást, eddig semmi baj. Megúsztuk, vagy még lehet lázas?

Legjobb válasz: Az én kislányom is aznap kapta meg...:) Eddig nem nagyon volt gond, ma egy kicsit nyûgi volt, és estefelé 38-at mértem neki popsiban. Remélem nem lesz nagyobb baja.

A lányom reggel 8-kor kapta meg az oltást, 10-kor már 38 volt poopsiban, de estére elmúlt. Majd 9 nap múlva 2 napos 38, 38.5 fokos láza volt. Ha még holnap sem lesz semmi, akkor jók vagytok!:)
Az én kislányom is aznap kapta meg...:) Eddig nem nagyon volt gond, ma egy kicsit nyûgi volt, és estefelé 38-at mértem neki popsiban. Remélem nem lesz nagyobb baja.
Nálunk pont 2 hét után jött ki nátha szerû valami, 2 éjjel alig aludtunk, nehezen kapott levegõt és folyamatosan szörcsögött, csavarta az orrát a nátha, folyt a könnye is. Kb. 1 hétig kicsit folyt is az orra. A doki mondta, hogy ettõl az oltástól lehettek ezek a gondok. Lázas viszont nem volt.
Én is azért mértem meg ma neki, mert olyan melegnek éreztem a homlokát. De ha Te nem tapasztalsz semmi különöset, akkor biztos nem lesz gond.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is. Az az igazság hogy azóta nem mértünk lázat egyszer sem. Eszembe sem volt hogy kellene, mert semmi jelét nem mutatta hogy baja lenne. Ugyan olyan eleven kis rosszcsont mint eddig, hála az égnek. Kúpot is csak oltás után kapott, a doki tanácsára.
szerintem megusztatok ahogy mi is! ne aggodj! de ha megis lazas lenne csak 1-2 nap.
Nekem azt mondta a védõnõ és az orvos is, hogy ez az oltás nem jár lázzal, de ha esetleg lenne akkor germicid-c kúpot adjak neki este. Mi 1 hete voltunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerencsére egyik oltástól sem volt még baj!
A mellékhatások általában 7-12 napon belül mutatkoznak. Ha eddig nem jelentkeztek, már nem valószínû, hogy bármi lesz. Az enyém pl. ennél az oltásnál se produkált semmi tünetet.
Szerintem pont most vagytok a "kritikus" napokban. Az én védõnõm azt mondta, hogy várjuk meg a 14. napot, és akkor lehet mondani, hogy megúszta. Én is elõször vártam a 7., majd a 10., majd a 14. napot, és semmi nem történt. Valószínûleg Ti is megússzátok, de azért biztosra még ne jelentsd ki, hogy nem volt mellékhatás.

Ma délelőtt (11.45-kor) kapta meg a kislányom a 2 hós oltást. Eddig még nem lázasodott be, belázasodhat még?

Legjobb válasz: az én kisfiam d.u. 4kor kapta meg, és hajnali 3ra lett láza.de egy kúptól fél óra alatt le is ment.

az én kisfiam d.u. 4kor kapta meg, és hajnali 3ra lett láza.de egy kúptól fél óra alatt le is ment.
Nem valószínû hogy lesz láza. Ezektõl az új kombinált oltóanyagoktól már nem lázasodnak be a kicsik úgy mint rég.
Az én kisfiam du. 3-kor kapta a szurit, és hajnal 1-re lázasodott be. Egy fél kúpot adtunk neki, és utána minden rendben volt.

Múlthét kedden kapta meg a kislányom a 16 hónapos oltást, most kiütéses, lehet az oltástól?

Tegnap este 37,8 volt a láza, ma nem volt! Most kezdenek kijönni rajta a pöttyök! A hasán van olyan hely ahol egybe függ? és mr csak piros foltot látni! Se a véd?n?, se a doki nem veszi fel a telefont! Szerintetek?

Legjobb válasz: Igen tuti attol van engem figyelmeztetett a gyerekorvos hogy valoszínû hogy elõ fog jönni de ne foglalkozzak vele ártalmatlanok. Lillánk is nemrég kapta meg de rajta csak néhány jött ki.

Igen tuti attol van engem figyelmeztetett a gyerekorvos hogy valoszínû hogy elõ fog jönni de ne foglalkozzak vele ártalmatlanok. Lillánk is nemrég kapta meg de rajta csak néhány jött ki.
Szerintem van 16 hónapos oltás? A 15 hónapos MMR-re gondolsz, amit 16 hónaposan kapott meg? Ha arra, akkor biztos, hogy az okozza, mert az járhat kiütéssel, lázzal, illetve mumpsz jellegû tünetekkel. De ez nem a valódi betegség, csak ilyen reakciót váltott ki.
A kérdező hozzászólása: igen a 15 hónapos oltásra gondoltam, csak hirtelen annyira bepánikoltam, hogy 16-ot írtam! Köszönöm szépen a válaszokat, azóta már sikerült beszélnem a védõnõvel is, õ is ugyanazt mondta, mint Ti!
Nekünk pont az oltás után jöttek rá olyan kiütések mint a szúnyogcsípés csak hosszúkás.Elõször nekem is azt mondta a védõnõ hogy az oltástól van, aztán csak nem múlt el neki.Elvittem orvoshoz és kiderült hogy nem az oltástól van, hanem csalán kiütés.


2éves kislányom a Neis-vas-c-t most kapta meg a másodikat. Nem baj? Időközben orvosváltás történt, pont ezmiatt mert a régi doki nem foglalkozott velőnk és semmit nem mondott el. Ezt már az új dokink adta be neki? !

Legjobb válasz: Mikor kapta az elsõt? Úgy szokták, hogy 1 év alatt 2 oltás, vagy 1 év felett 1 oltás. Ha az új doki így beadta újra, hogy esetleg eltelt a majdnem 2 év a két oltás között, akkor feltételezem ez így helyes.

Mikor kapta az elsõt? Úgy szokták, hogy 1 év alatt 2 oltás, vagy 1 év felett 1 oltás. Ha az új doki így beadta újra, hogy esetleg eltelt a majdnem 2 év a két oltás között, akkor feltételezem ez így helyes.
Nekünk is csak 1 oltást adtak, mert 1 éves kora után adattuk be neki. Nem kellett második... 1 éves kor alatt 2, 1 éves kor felett 1 oltás kell ebbõl.
A kérdező hozzászólása: Az elsõt 1 évesen kapta, most 2éves a másodikat...szerintem mi többet nem kapunk
A kérdező hozzászólása: Akkor nekünk teljesen felesleges volt beadatnunk megint? mert 1 évesen kapott 1et, most 2évesen meg kapott még 1et
nálunk is így van, ahogy elõttem leírták. 1év felett csak egy oltás kell! fura, hogy a dr.nem kérdezte, vagy nem nézte meg az oltási könyvet...
Bocsi ez milyen oltás?
Szia! Mi lett, jól vagytok? Mi is két oltást kaptunk és nem érte mért.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Igen minden oké...azt én sem értem..de szerintem így a két oltás felesleges volt..legalábbis az egyik :) na mind1

Miért nem eszik? Kislányom ma kapta meg a 2 hós oltást és még egy oltást, ez reggel fél 10kor volt, azóta egyszer evett ímmel-ámmal, hiába kínálom, nem kell neki, csak sír rajta. Nem lett lázas, jó kedvű egész nap.

Legjobb válasz: Nálunk sem volt láz és nem nagyon akart enni. Másnap viszont bepótolta...mármint a kaját. Ha viszont holnap sem eszik,akkor hívd fel az orvosotokat. Estig még párszor mérd meg a hõjét!

Nálunk sem volt láz és nem nagyon akart enni. Másnap viszont bepótolta...mármint a kaját. Ha viszont holnap sem eszik, akkor hívd fel az orvosotokat. Estig még párszor mérd meg a hõjét!
A kérdező hozzászólása: 1000 hálám a válaszért, már azt hittem senki nem válaszol!De ezek szerint nem csak nálunk van így, kicsit megnyugodtam, mindenképp ellenõrzöm a hõjét, köszi még 1x.
Szia! Az én babám 4 és fél hós. Minden oltás után pár napig szinte alig evett, most is így voltunk a 4 hós oltás után! Szerencsére másfél évesen kapja a következõt! Ne aggódj!

Lejárt a szerződésem, 11 hónapos kislányommal GYED-en vagyok otthon. Nem kaptam meg a teljes GYED-et. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szerintem ha nem vagy biztosított, nem jár a gyed sem. Kérdezd meg az OEP-et. Ha nem jár, akkor gyes sajnos.

Szerintem ha nem vagy biztosított, nem jár a gyed sem. Kérdezd meg az OEP-et. Ha nem jár, akkor gyes sajnos.
Passzív jogon akkor is jár a gyed. Nem. A nõvérem Tanár neki év végén járt le a szerzõdése, akkor gyeden volt a fiával és kapat tovább passzív jogon a kicsi 2 éves koráig. Nem próbáltál utána kérdezni?
Hívd az oepet, hogy nézzenek utána. A gyed valóban járna tovább passzívan, amíg jogosult vagy rá, de még minimum 1/2 évig biztosan.
A kérdező hozzászólása: Eddig még a kilépõ papírjaimat sem kaptam meg, pedig 15-én szûnt meg a szerzõdésem. a munkaügyi kp-ban azt mondták, hogy újból be kell adni a gyed-igényt.
Sajnos nem tehetsz sokkal tobbet.
Nàlunk ugyanez volt sajnos. Kapjon sok folyadèkot (teàt, tejet) ès kùpot. Nàlunk az oltàs összes mellèkhatàsa kijött, 3 napig tartott... :(
Nekünk a 3 hónapos oltásnál volt hasonló. Nem volt ennyire magas a láza, de kb. három napig folyamatosan nyûgös volt, keveset aludt, és folyton ment fel a láza, de általában már hõemelkedéskörül megéreztem, és akkor kapta a kúpot. Szerencsére neki az evésével nem volt baj. Egyszerûen ki kellett várni, amíg rendbe jön a dolog, de a nyûgösség majdnem egy hétig eltartott. A 2 hónapos oltást, pedig akkor kettõt kapott simán viselte, szinte semmi reakció, egy este hõmelekedésen kívül. Kíváncsi vagyok mi lesz a 4 hónapos oltásnál...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az együtt érzõ szavakat!

Kislányom kedden kapta meg a 18 hós oltást és ma reggelre belázasodott. Ez lehet még az oltás küvetkezménye?

Eddig egyik oltástól sem lett baja.

Legjobb válasz: Igen, elképzelhetõ, de szerintem keresd fel biztos ami biztos alapon a védõnõdet vagy a gyermek háziorvosotokat.Az én kisfiam is nagyon jól tûrte az oltásokat,de ránk is vár még a 18 hós oltás...Nyugodj meg,szerintem nincs semmi baj. :)

Igen, elképzelhetõ, de szerintem keresd fel biztos ami biztos alapon a védõnõdet vagy a gyermek háziorvosotokat.Az én kisfiam is nagyon jól tûrte az oltásokat, de ránk is vár még a 18 hós oltás...Nyugodj meg, szerintem nincs semmi baj. :)
A kérdező hozzászólása: Aranyos vagy, köszönöm.Du.rendel az orvos, viszem mndenképpen.
Szia! Én kisfiam is 2 napja kapta meg a 18 hós oltást, másnapra (azaz tegnap) Õ is belázasodott, 38 fok volt, mára már semmi nincs. Szerintem figyeld neki folyamatosan, ha a lázcsillapító hatása megy ki és újra felfelé szökik a láza csak akkor valószínû betegség. Én nem szaladnék azonnal orvoshoz, ha más tünete nincs, mert nagyobb a valószínûsége hogy ott fog összeszedni valamit ebben a járványos idõszakban. Viszont mivel ma péntek van hmmmm.... lehet inkább tényleg mutasd meg dokinak, ha délután is marad a láz!
Lehet, mert a 18 hónapos egy bizonyos légúti fertõzéseket okozó leggyakoribb baci elleni antitest. Szerintem inkább arról van szó, hogy legyengítette az oltás picit ebben az amúgy is bacis idõszakban, és benyelt valamit. Én is az orvost javaslom.

15 hónapos kislányom most kaptam meg a 2 kötelező oltást, és a doktornő megemlítette, hogy lehet kérni adható oltásokat, nem kötelező, mint a bárányhimlő, agyhártyagyulladás és megfázás elleni oltások. Van még ezeken kívül?

Mennyibe kerülnek ezek, ti beadattátok? van amelyiket nem elég egyszer beadatni?

Legjobb válasz: Én a kötelezõkön kívül csak az agyhártya ellenit adattam be, meg a Prvenart. Azóta az már kötelezõ. 2009-ben még csak lehetett kérni amikor kisfiam született. A többit feleslegesnek tartom. Az agyhártya 2500 Ft körül volt ha jól emlékszem és 2x oltották.

Én a kötelezõkön kívül csak az agyhártya ellenit adattam be, meg a Prvenart. Azóta az már kötelezõ. 2009-ben még csak lehetett kérni amikor kisfiam született. A többit feleslegesnek tartom. Az agyhártya 2500 Ft körül volt ha jól emlékszem és 2x oltották.
Bárányhimlõ ellen is felesleges. Több olyan gyerek volt nálunk az oviban, akinek beadatták és mégis elkapták a bárányhimlõt.
Megfázás elleni oltás???? Az mi a szösz, ilyesmirõl nem hallottam. Én is a meningitisz ellenit adattam be (agyhártya gyulladás), 2000 körül volt.

Kislányom most kapta meg a kanyaró, rózsahimlő elleni védőoltást. Most az egyik karján találtam egy szúnyogcsípés szerű pöttyöt, a másik karján meg egy nagyobbat, ami háromból áll. Ez attól lehet, vagy valami megcsípte?

Azt mondta a doki, hogy 1-2 hét múlva belázasodhat, kipöttyösödhet t?le.

Legjobb válasz: Az oltás okozhat kiütéseket, de a tájékoztató szerint is csak 1-2 hét múlva jöhet ki néhány.

Az oltás okozhat kiütéseket, de a tájékoztató szerint is csak 1-2 hét múlva jöhet ki néhány.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!