Találatok a következő kifejezésre: A kislányom kapta meg (40 db)

Nekünk kb. másfél hét alatt megjött a TB kártyája.
Érdekes, szerintem érdeklõdj az OEPnél. Nekem pár nap múlva hozta a postás.
Mi kb 2 hét után kaptuk meg a TB kártyát és a személyi azonosítóját, az adókártyát pedig 1 hónap múlva.
3 nappal a hazaérkezés után már nálunk volt a kártya. Hívd fel õket, hogy mégis mi a helyzet.

Ha a kislányom augusztus 5, -én született akkor arra hónapra nem jár családipótlék? Mert csak a szeptemberit kaptam meg utána!?

Legjobb válasz: Az enyém aug. 28-án született és én megkaptam a szeptemberi családit is rá... igaz, utólag :))) Novemberben.

Az enyém aug. 28-án született és én megkaptam a szeptemberi családit is rá... igaz, utólag :) )) Novemberben.
szia én úgy tudom hogy mindig úgy kûldik a családit hogy utólagosan mindig az aktuális hónapban mint a fizetést az elõzõ havit kapod!
De jár családi. Honnan tudod, hogy a szeptemberit utalták? Ha hónap végén születik a baba, arra a hónapra is teljes családi jár - ahogy az elsõ válaszoló is írta. Az igénylõlapon te töltöd ki, hogy melyik hónaptól kéred.
ha az igénylõ lapon úgy írtad, hogy augusztus 5-tõl kéred a családit, akkor jár. lányom 14-én született és teljes összeget kaptam arra a hónapra is.
Én 31-én szültem, és kaptam arra a hónapra is teljes összeget. Ki érti?
A kérdező hozzászólása: Ha utólag fizetik akkor így rendezve van .Pénteken kaptam a nagylányom után 12200- ma meg 14400a kicsi után most küldték a nagy után is az 1100ft ami elmaradt.gondolom......
Április 26-án szültem és az igénylõlapon május 1-tõl igényeltem és felhívtak, hogy áprilisra is jár és küldjek egy levelet, hogy áprilistól kérem. Szóval jár az augusztusi is. De szerintem most szeptemberben kaptad az augusztusit. Úgy kapjuk, mint a fizut.

Lassan 9 hónapos a kislányom, de még mindig nem kaptunk az osztrák gyes-ből egy centet sem. Járt már vki hasonlóképpen? Mikorra várható?

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm 11 hónap után kapott. A fiunk 6 hónapos lesz, márciusban küldték át az osztrákok a MÁK-nak a papírokat, nekik július végéig (!) kellett idõ, hogy leigazolják,miszerint nincs itthon keresetem, mert 6 éve gyesen vagyok, múlt héten küldték vissza a Finanzamtnak a papírokat. Sok jóra ne számíts, de nem az osztrák oldal a lassú :-(

Egyik ismerõsöm 11 hónap után kapott. A fiunk 6 hónapos lesz, márciusban küldték át az osztrákok a MÁK-nak a papírokat, nekik július végéig (!) kellett idõ, hogy leigazolják, miszerint nincs itthon keresetem, mert 6 éve gyesen vagyok, múlt héten küldték vissza a Finanzamtnak a papírokat. Sok jóra ne számíts, de nem az osztrák oldal a lassú :-(
A kérdező hozzászólása: Azért Ausztriából "kapom" a gyest, mert a terhesség elõtt kint dolgoztam 3 évig.Bejelentett munkahelyem van és kint fizetik utánam a tb-t.
3.-dik válaszoló vagyok.nem volt munkahelyem terhesség elött alatt.a férjem kint dolgozik.én igy csak ott igényelhetek mindent.itthon nem vagyok jogosult.ha itthon dolgozna akkor járna alanyi jogon.
miért osztrákból kapjátok a gyest?
A kérdező hozzászólása: Az szép pénz egyben, de nekem jobb lenne havonta, mert egyedül nevelem a kislányomat.Lassan elfogynak a tartalékaim:( Fölhívom az államkincstárat, talán tudnak vmit mondani.
2 év után is ugy kaptuk meg hogy dübe jöttem.fel mentem pestre személyesen.kitöltettem ujra a papirt és magam kivittem ausztriába.igy kaptuk meg 2 hét alatt.akkor már családi gyessel együtt 20 ezer euró volt.
A kérdező hozzászólása: 2 évet?!?! És addig mibõl adjak neki enni? Ez nagyon durva, abszolut nem foglalkoznak azzal, hogy az ember mibõl él addig, amíg méltóztatnak pénzt küldeni. Köszönöm a válaszokat!Kitartást mindenkinek!!!!
holnap lesz 9 hós a lányom.családit már kapjuk.gyes még sehol.mi kitelefonáltunk és azt mondták legyünk türelemmel.szabadságolások vannak.nem akarlak elkeseriteni de az elõzõ gyereknél 2 évet vártunk mire megkaptuk.
szia, én is csak várom a pénzt. mi idén januárban adtuk be Bécsbe a papírokat, és ez idõ alatt a kis tesó is megszületett már.Múlt héten hívtak a MÁKtól, hogy a kicsire (sem)leszek jogosult itthon a családira, mert hogy itt nincs biztosított jogviszonyom(passzív GYEDen vagyok), és hogy elküldik az E411-es nyomtatványt a Bécsieknek(ez az az igazolás, amit a fenti válaszoló említett).Nos mondhatni épp ezért akadtam ki, hogy itt sem de még onnan sem kapok e hónaptól egy fillért sem :-(
Remélem még tud valaki segíteni nekem itt.. bocsi, hogy itt kérdezek, de én már megkaptam a határozatot a finanzamttól, hogy kapom a csal.pótlékot a két gyerekem után és az is rajta van, hogy az elmaradt másfél évnyi pénzt is küldik. Hónapokban meg van adva mikor küldik a csal.pótlékot. Na de az elmaradt pénzt, mikor? A levélben az állt, a keltezéssel egyidejûleg elutalták az összeget. Lassan egy hete küldték a papírt. A határozattól számítva nektek mennyi idõn belül jött meg a pénz? Köszi elõre is, ha válaszoltok nekem! Azóta remélem nektek is rendezõdött a dolog! Üdv.


14. én kapta meg a kislányom a 15hónapos oltást, eddig semmi baj. Megúsztuk, vagy még lehet lázas?

Legjobb válasz: Az én kislányom is aznap kapta meg...:) Eddig nem nagyon volt gond, ma egy kicsit nyûgi volt, és estefelé 38-at mértem neki popsiban. Remélem nem lesz nagyobb baja.

A lányom reggel 8-kor kapta meg az oltást, 10-kor már 38 volt poopsiban, de estére elmúlt. Majd 9 nap múlva 2 napos 38, 38.5 fokos láza volt. Ha még holnap sem lesz semmi, akkor jók vagytok!:)
Az én kislányom is aznap kapta meg...:) Eddig nem nagyon volt gond, ma egy kicsit nyûgi volt, és estefelé 38-at mértem neki popsiban. Remélem nem lesz nagyobb baja.
Nálunk pont 2 hét után jött ki nátha szerû valami, 2 éjjel alig aludtunk, nehezen kapott levegõt és folyamatosan szörcsögött, csavarta az orrát a nátha, folyt a könnye is. Kb. 1 hétig kicsit folyt is az orra. A doki mondta, hogy ettõl az oltástól lehettek ezek a gondok. Lázas viszont nem volt.
Én is azért mértem meg ma neki, mert olyan melegnek éreztem a homlokát. De ha Te nem tapasztalsz semmi különöset, akkor biztos nem lesz gond.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is. Az az igazság hogy azóta nem mértünk lázat egyszer sem. Eszembe sem volt hogy kellene, mert semmi jelét nem mutatta hogy baja lenne. Ugyan olyan eleven kis rosszcsont mint eddig, hála az égnek. Kúpot is csak oltás után kapott, a doki tanácsára.
szerintem megusztatok ahogy mi is! ne aggodj! de ha megis lazas lenne csak 1-2 nap.
Nekem azt mondta a védõnõ és az orvos is, hogy ez az oltás nem jár lázzal, de ha esetleg lenne akkor germicid-c kúpot adjak neki este. Mi 1 hete voltunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerencsére egyik oltástól sem volt még baj!
A mellékhatások általában 7-12 napon belül mutatkoznak. Ha eddig nem jelentkeztek, már nem valószínû, hogy bármi lesz. Az enyém pl. ennél az oltásnál se produkált semmi tünetet.
Szerintem pont most vagytok a "kritikus" napokban. Az én védõnõm azt mondta, hogy várjuk meg a 14. napot, és akkor lehet mondani, hogy megúszta. Én is elõször vártam a 7., majd a 10., majd a 14. napot, és semmi nem történt. Valószínûleg Ti is megússzátok, de azért biztosra még ne jelentsd ki, hogy nem volt mellékhatás.

Ma délelőtt (11.45-kor) kapta meg a kislányom a 2 hós oltást. Eddig még nem lázasodott be, belázasodhat még?

Legjobb válasz: az én kisfiam d.u. 4kor kapta meg, és hajnali 3ra lett láza.de egy kúptól fél óra alatt le is ment.

az én kisfiam d.u. 4kor kapta meg, és hajnali 3ra lett láza.de egy kúptól fél óra alatt le is ment.
Nem valószínû hogy lesz láza. Ezektõl az új kombinált oltóanyagoktól már nem lázasodnak be a kicsik úgy mint rég.
Az én kisfiam du. 3-kor kapta a szurit, és hajnal 1-re lázasodott be. Egy fél kúpot adtunk neki, és utána minden rendben volt.

Múlthét kedden kapta meg a kislányom a 16 hónapos oltást, most kiütéses, lehet az oltástól?

Tegnap este 37,8 volt a láza, ma nem volt! Most kezdenek kijönni rajta a pöttyök! A hasán van olyan hely ahol egybe függ? és mr csak piros foltot látni! Se a véd?n?, se a doki nem veszi fel a telefont! Szerintetek?

Legjobb válasz: Igen tuti attol van engem figyelmeztetett a gyerekorvos hogy valoszínû hogy elõ fog jönni de ne foglalkozzak vele ártalmatlanok. Lillánk is nemrég kapta meg de rajta csak néhány jött ki.

Igen tuti attol van engem figyelmeztetett a gyerekorvos hogy valoszínû hogy elõ fog jönni de ne foglalkozzak vele ártalmatlanok. Lillánk is nemrég kapta meg de rajta csak néhány jött ki.
Szerintem van 16 hónapos oltás? A 15 hónapos MMR-re gondolsz, amit 16 hónaposan kapott meg? Ha arra, akkor biztos, hogy az okozza, mert az járhat kiütéssel, lázzal, illetve mumpsz jellegû tünetekkel. De ez nem a valódi betegség, csak ilyen reakciót váltott ki.
A kérdező hozzászólása: igen a 15 hónapos oltásra gondoltam, csak hirtelen annyira bepánikoltam, hogy 16-ot írtam! Köszönöm szépen a válaszokat, azóta már sikerült beszélnem a védõnõvel is, õ is ugyanazt mondta, mint Ti!
Nekünk pont az oltás után jöttek rá olyan kiütések mint a szúnyogcsípés csak hosszúkás.Elõször nekem is azt mondta a védõnõ hogy az oltástól van, aztán csak nem múlt el neki.Elvittem orvoshoz és kiderült hogy nem az oltástól van, hanem csalán kiütés.

Tegnap kapta meg kislányom a 2 hónapos oltást. Ma kivihetem sétálni?

Nem volt lázas,egész nap aludt.Ma már nevetgél,jókedv?.Kivihetem így?Olyan jó id? van.

Legjobb válasz: Ez csak természetes! Ilyen szép idõben nem is szabad benn tartani a babát! A friss levegõre egy betegnek is szüksége van. Mi tegnap a 3 hónapos oltást kaptuk, és megyünk mi is majd sétálni!

Ez csak természetes! Ilyen szép idõben nem is szabad benn tartani a babát! A friss levegõre egy betegnek is szüksége van. Mi tegnap a 3 hónapos oltást kaptuk, és megyünk mi is majd sétálni!
Persze, hogy kiviheted:) Mi kedden kaptuk meg a 3 hónapos oltást, volt egy kis sírás, de azért nem olyan mint a 2 hónaposnál (akkor 2-t kapott) Nem lázasodott be egyiknél sem, ahogy hazaértünk egybõl adtam neki egy fél Germicid kúpot. Egész nap jókedvû volt, nem is látszott rajta, hogy szurit kapott. Mi még aznap sétáltunk :)
Nyugodtan kiviheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Már hiányzik a levegõ. :-D
mi is tegnap kaptuk meg a 2 hósat, és ráadásul 2-t mert a prevenárt is most kapta.nagyon hõsiesen viselte.nem lázasodott be, igy ma reggel már ki is vittem egy kicsit. nálatok hogy zajlott az éjjszaka?sokaktól hallottam h végigaludta a gyerek az éjszakát, de az én fiam 2szer is felkelt enni.pedig reménykedtem h végre lesz egy nyugodt éjszakám, de nem igy volt

Kislányom 16 hónapos, nemrég kapta meg az MMR oltást. Azóta szinte állandóan náthás, éjjel belázasodott. Állandóan balra dönti a fejét, és a fülét is nyomogatja. Ugye nincs komolyabb baja?

Ma viszem orvoshoz,de addig megőrülök.Az zavar, hogy mindig balra fordul és rádönti a vállára a fejét.

Legjobb válasz: Valószínûleg elkapott egy jó kis bacit. Az én lányomnak is középfülgyulladása van.. ez most épp tombol. A kislányod fülnyomkodása is erre utalés a láz is.... Jobbulást a kicsinek! Ne láss egy mindennapos betegséágbe többet, mint ami... Ezt csak azért írtam, mert sejtem, hogy te is elhiszed az MMR, mint rém mesét...

Valószínûleg elkapott egy jó kis bacit. Az én lányomnak is középfülgyulladása van.. ez most épp tombol. A kislányod fülnyomkodása is erre utalés a láz is.... Jobbulást a kicsinek! Ne láss egy mindennapos betegséágbe többet, mint ami... Ezt csak azért írtam, mert sejtem, hogy te is elhiszed az MMR, mint rém mesét...

2éves kislányom a Neis-vas-c-t most kapta meg a másodikat. Nem baj? Időközben orvosváltás történt, pont ezmiatt mert a régi doki nem foglalkozott velőnk és semmit nem mondott el. Ezt már az új dokink adta be neki? !

Legjobb válasz: Mikor kapta az elsõt? Úgy szokták, hogy 1 év alatt 2 oltás, vagy 1 év felett 1 oltás. Ha az új doki így beadta újra, hogy esetleg eltelt a majdnem 2 év a két oltás között, akkor feltételezem ez így helyes.

Mikor kapta az elsõt? Úgy szokták, hogy 1 év alatt 2 oltás, vagy 1 év felett 1 oltás. Ha az új doki így beadta újra, hogy esetleg eltelt a majdnem 2 év a két oltás között, akkor feltételezem ez így helyes.
Nekünk is csak 1 oltást adtak, mert 1 éves kora után adattuk be neki. Nem kellett második... 1 éves kor alatt 2, 1 éves kor felett 1 oltás kell ebbõl.
A kérdező hozzászólása: Az elsõt 1 évesen kapta, most 2éves a másodikat...szerintem mi többet nem kapunk
A kérdező hozzászólása: Akkor nekünk teljesen felesleges volt beadatnunk megint? mert 1 évesen kapott 1et, most 2évesen meg kapott még 1et
nálunk is így van, ahogy elõttem leírták. 1év felett csak egy oltás kell! fura, hogy a dr.nem kérdezte, vagy nem nézte meg az oltási könyvet...
Bocsi ez milyen oltás?
Szia! Mi lett, jól vagytok? Mi is két oltást kaptunk és nem érte mért.
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Igen minden oké...azt én sem értem..de szerintem így a két oltás felesleges volt..legalábbis az egyik :) na mind1

Kisgyerekes szülök beadatjátok az influenza elleni oltást? Fiam kamasz közösségbe jár a kislányom 2 éves otthon van és is férjem is dolgozunk oltást még egyik évben sem kaptuk meg! Gyerekorvosunk nem ajánlotta egyik évben sem!

Legjobb válasz: Természetesen igen, minden évben, h1n1-et is. Butaság nem beadatni, mikor van rá lehetõség. De ehhez kell egy szint, hogy ezt valaki megértse.

Természetesen igen, minden évben, h1n1-et is. Butaság nem beadatni, mikor van rá lehetõség. De ehhez kell egy szint, hogy ezt valaki megértse.
Mi nem fogjuk beadatni SOHA. Fõleg mióta volt az a H1N1-es szemfényvesztéses mûbalhé az "új vírustörzsû influenzáról" Hagyjuk. C-vitamin+sok gyümölcs. Gyerekek 5, 7 és 1 évesek
Hát nem tudom én is gondolkodom. A H1N1 idején mi oltattunk de akkor igazából azért mert apum épp súlyos beteg volt és neki a sima influenza is veszélyes lett volna, de õ nem kaphatta meg így hogy ne kapja el tõlünk mi oltattunk. Azóta viszont nem. Mikor az elsõ fiam 6 hónapos volt én voltam influenzás, annyira szarul voltam, hogy egy hétig nem tudtam ellátni a babám, csak aludtam végig, annyira legyengültem, hogy pl elment a tejem. Az volt a szerencse hogy addig volt bõven a fagyasztóban. Most 6 hetes babám van a nagy már közösségbe jár nem tudom mi legyen...
Én már fel is írattam receptre a kisfiamnak aki 3 éves és idén kezdte az ovit. ÉN itthon vagyok a kistesóval, és nem szeretném hogy bármelyik gyermekem elkapja az influenzát. Eddigi években csak mi, felnõttek oltattunk, a gyerkõc elõször fogja megkapni. Amikor volt w nagy "H1N1-es szemfényvesztéses mûbalhé", a mi városunkban többen is meghaltak, 1 ember a közvetett ismeretségi körbõl. Idõben ment orvoshoz, de hazaküldték, ment kórházba, hazaküldték, majd újból ment de akkor már nem tudtak rajta segíteni. Illetve volt egy tanárnõ, akit több hónapig!!! kezeltek kórházban a "H1N1-es szemfényvesztéses mûbalhé" miatt. Én oltatom a gyermekemet és magunkat is!
Ma írta fel a fiamnak a gyermekorvos, aki ajánlotta is már tavaly, hogy ha bölcsibe megy, adassuk be. Tudjuk, hogy így is elkaphatja az influenzát, de a tünetek nem lesznek olyan agresszívak, mint oltás nélkül. Én nem sajnálom azt az 1-2ezer ft-ot az oltásért. Nekem megér ennyit /sõt, sokkal többet is/ a gyerekem egészsége!
Én úgy vélem, hogy az ember immunrendszere azért van, hogy megvédje. Azt kell erõsíteni természetes vitaminokkal, rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott táplálkozással, dohányfüst mentes élettel. De az emberek véleménye nagyon eltérõ, http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szuloknek/4105/influenza-me..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!