Találatok a következő kifejezésre: A kislányom kapta (66 db)

14. én kapta meg a kislányom a 15hónapos oltást, eddig semmi baj. Megúsztuk, vagy még lehet lázas?

Legjobb válasz: Az én kislányom is aznap kapta meg...:) Eddig nem nagyon volt gond, ma egy kicsit nyûgi volt, és estefelé 38-at mértem neki popsiban. Remélem nem lesz nagyobb baja.

A lányom reggel 8-kor kapta meg az oltást, 10-kor már 38 volt poopsiban, de estére elmúlt. Majd 9 nap múlva 2 napos 38, 38.5 fokos láza volt. Ha még holnap sem lesz semmi, akkor jók vagytok!:)
Az én kislányom is aznap kapta meg...:) Eddig nem nagyon volt gond, ma egy kicsit nyûgi volt, és estefelé 38-at mértem neki popsiban. Remélem nem lesz nagyobb baja.
Nálunk pont 2 hét után jött ki nátha szerû valami, 2 éjjel alig aludtunk, nehezen kapott levegõt és folyamatosan szörcsögött, csavarta az orrát a nátha, folyt a könnye is. Kb. 1 hétig kicsit folyt is az orra. A doki mondta, hogy ettõl az oltástól lehettek ezek a gondok. Lázas viszont nem volt.
Én is azért mértem meg ma neki, mert olyan melegnek éreztem a homlokát. De ha Te nem tapasztalsz semmi különöset, akkor biztos nem lesz gond.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is. Az az igazság hogy azóta nem mértünk lázat egyszer sem. Eszembe sem volt hogy kellene, mert semmi jelét nem mutatta hogy baja lenne. Ugyan olyan eleven kis rosszcsont mint eddig, hála az égnek. Kúpot is csak oltás után kapott, a doki tanácsára.
szerintem megusztatok ahogy mi is! ne aggodj! de ha megis lazas lenne csak 1-2 nap.
Nekem azt mondta a védõnõ és az orvos is, hogy ez az oltás nem jár lázzal, de ha esetleg lenne akkor germicid-c kúpot adjak neki este. Mi 1 hete voltunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerencsére egyik oltástól sem volt még baj!
A mellékhatások általában 7-12 napon belül mutatkoznak. Ha eddig nem jelentkeztek, már nem valószínû, hogy bármi lesz. Az enyém pl. ennél az oltásnál se produkált semmi tünetet.
Szerintem pont most vagytok a "kritikus" napokban. Az én védõnõm azt mondta, hogy várjuk meg a 14. napot, és akkor lehet mondani, hogy megúszta. Én is elõször vártam a 7., majd a 10., majd a 14. napot, és semmi nem történt. Valószínûleg Ti is megússzátok, de azért biztosra még ne jelentsd ki, hogy nem volt mellékhatás.

A kislányom ma kapta az első oltását be fog lázasodni?

2hónapos, adtam neki kúpot.

Legjobb válasz: Szia. Az én babám pont egy hete kapta az elsõt, én is adtam neki kúpot, nem lázasodott be. Picit nyûgösebb volt, de csak egy napig.

Lehet, hogy hülyeség, legközelebb meg is mondom a doktornõnek, aki javasolta, hogy adja vissza a diplomáját:)
Szia. Az én babám pont egy hete kapta az elsõt, én is adtam neki kúpot, nem lázasodott be. Picit nyûgösebb volt, de csak egy napig.
Hülyeség ok nélkül kúpot adni! Csak akkor kapjon a baba, ha valóban felmegy a láza! Változó, hogy belázasodnak-e a babák, az enyém most 6 hós, eddig csak a 4hós oltástól lett lázas, de akkor se vészesen.
Én nem adtam kúpot egyik oltásnál semmi, csak figyeltem hogy nem e lázasodik be. De egyiknél sem lázasodott be.
Nekem egyik oltáskor se lázasodott be. Az orvos figyelmeztetett, hogy csak akkor adjak kúpot, ha hõemelkedése vagy láza lenne.
A kérdező hozzászólása: Az orvos mondta, hogy adjak neki, hogy megelõzzük a lázat!
A kérdező hozzászólása: Akkor Te ne tömd vegyi szarokkal. Én csak az orvos 'utasitásait' követem! Bocsi!
A mindenható orvos utasításait, aki lehet tökhülye, különben is a gyógyszergyáraktól a felírt gyógyszerek után gyakran kap kompenzációt, hogy az õ gyógyszereiket adja a pácienseinek, de az is lehet, hogy hullára nem érdekli, mi van a gyerkeddel, nem az övé... Kíváncsi lennék, a sajátjával mit tesz? Megdöbbennél, ha tudnád, mi minden folyik a háttérben... Szóval nem kell felkapni a vizet, nem biztos, hogy ott az igazság, ahol te gondolod. Sajnos ebben az országban még mindig az emberekben él az, hogy a hatalom szent és az orvos is bizony hatalom, tekintély... Az embereknek eszükbe nem jut megkérdõjelezni sokszor a dolgokat, azán meg néznek nagyokat, ha valami olyan történik, amire nem számítottak.
Szia! Igaza van az elso valaszolonak, nem kell megsertodni azon hogy o maskepp latja a dolgokat, mint te. Az en fiam 4 honapos es en sem adtam oltas elott semmit se neki (mondjuk en Angliaban elek itt hal istennek nincs is kup), csak utana meregettem szorgosan a lazat, hal istennek nem volt es a kesobbiekben sem. En ugy gondolom, hogyha az elso oltas utan nagyon belazasodott a gyerek, akkor erdemes a kovetkezonel mar elotte is adni neki kupot, de ha nem, akkor szerintem felesleges. En azt is megertem hogy az orvosodra hallgatsz, foleg elso babaval nem konnyu, de tenyleg nem biztos hogy jo indokolatlan esetben gyogyszert adni neki. Jo babazast! :)
ha kapott kúpot, akkor valszín nem. de szerintem nem kellett volna ok nélkül kúpot kapnia, de ez az én véleményem.
1. vagyok. figyelj ide. adhatsz neki, 2 kúptól az ég világon nem lesz semmi baja, csak érdekes nekem, h orvosok ezt javasolják, mert lehet, h semmi nem változna a kúp nélkül sem... és feleslegesen vegyi szarokkal tömni 1 bébit felesleges dolog. nekem a fogzásra is panadol babyt akart szedetni végig a gyerekkel...
Az enyém csak nagyon aluszékony lett tõle.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy ma még éjszakára is adjak neki, aztán már nem kell..
Nálunk is csak a 4 hónapos oltásnál volt láz, de nem vészes. A mi dokink azt mondta, hogy kúpot csak este adjak egy felet, de azt is csak az elsõ oltás után. Ilyenkor nem a lázcsillapító hatása miatt javasolják, hanem mert van benne egy nagyon kevés ibuprofén, ami nyugtató hatású. Semmi gond azzal, hogy adtál neki.
Én sem adtam neki kúpot, pedig már megkapta a 3 hónaposat is(2darabot-pneumo)és nem is lázasodott be.Az elsõnél még csak nyûgösebb se volt, most a 3 hónaposnál kicsit hisztisebb volt, de láza semmi, és jobban is aludt. Én borostyán láncot adtam rá, de nem biztos hogy az segített
A védõnõk azt szokták ajánlani, hogy oltás elõtt adjunk kúpot a babának. De én soha nem adtam, de azt is megértem, ha valaki ad. Nálunk csak egyszer volt lázas a nagyobbik lányom, de az is csak a 6 éves védõoltásnál. Szóval egyszer sem biztos, hogy lázas lesz.
hát megáll az eszem. elnézést kérek, hogy segíteni akartam... és tényleg nem tömöm a gyerekem gyógyszerrel, ha ez baj, akkor már nem is tudom...

Lehet, hogy nem is kapta el a kislányom a bárányhimlőt? Írnátok tapasztalatokat?

Kislányom 22 hónapos. Találkozott bárányhiml?s kislánnyal 2 x is. Kb. 1 hete lett rajta pár pötty, aztán minden nap 1-2 újabb. A tegnapi napon szinte egyik óráról a másikra az egyik combján elég sok jött ki. Semmi más tünete nincs. Eszik, jókedv?, se láz, se h?emelkedés. Mégcsak nem is vakarózik. Ma elvittük a drnénihez, aki azt mondta, hogy nem jelenti le, mert ha nincs a hajas fejb?rén legalább 1 pötty, akkor nem valószín?, hogy az. Szerintetek elképzelhet?, hogy ilyen enyhe tünetekkel essen át a bárányhiml?n? Vagy valami más lehet tényleg? Elnézést, amiért ilyen hosszúra sikeredett.

Legjobb válasz: De akkor ha nincs tele pöttyel az azt jelenti sajnos hogy nem kapta el rendesen illetve nem tudott kijönni rajta rendesen. Ezért ez nem is nyújt semmi védettséget, még újra áteshet rajta. Vagy nem is az valóban.

De akkor ha nincs tele pöttyel az azt jelenti sajnos hogy nem kapta el rendesen illetve nem tudott kijönni rajta rendesen. Ezért ez nem is nyújt semmi védettséget, még újra áteshet rajta. Vagy nem is az valóban.
Igen. Nekem a gyerekeim egyszerre voltak himlõsek, a kicsin szinte alig volt pötty, nem volt lázas, bár kicsit vakaródzott. A nagyobbak tele voltak.
lehetséges. az én fiam sem volt lázas, semmi baja nem volt, összesen 3 db pötty volt rajta. és bárányhimlõ volt. mondjuk félig meddig 1 vagy 2 napra jött ki rajta több is, de az el is múlt, mintha nem akartak volna kifejlõdni, olyanok voltak, mint az ételallergia kiütés. de azzal a 3 nagy pöttyel is itthon voltunk 1 egész hetet.
Nekem is 22 hós nagylnyom volt nemrég bárányhimlõs. Neki volt a fején is bõven pötty, de nem terítette be. Mellkasán, sok volt, hátán kevesebb, a lábán meg csak a bokáján egy-egy, kezén semmi. Kislányom 5 hetes volt akkor, nem kapta el. A dokinéni azt mondta, el fogja, de nem kapta. Van egy vérvétel, amibõl kideríthetõ, hogy átesett-e a bárányhimlõn, esetleg késõbb érdemes megcsináltatni. Amúgy lányomnak sem volt semmi baja, se hõemelkedés, se láz, se étvágytalanság, nem vakarta, ugyanolyan eleven, vidám volt, éjjel aludt és evett rendesen. Könnyen megúsztuk. Amúgy a szomszéddal együtt játszottunk-még nem tudtam, hogy bárányhimlõs, egymás poharából is ittak, és õ nem kapta el. Szóval lehet enyhe lefolyásu..
Nekem a fiam 5 évesen hozta a bárányhimlõt az oviból, közepes mennyiségû pötty volt rajta, elkapta az akkor 11 hós öccse is, akit még igen aktívan szoptattam. Neki kevéske pöttye volt, de volt hajas fejbõrén is. A dokinéni azt mondta hogy a kicsi pöttyei is teljesen tipusos pöttyök, azért kevesebb mert még aktívan anyatejes. Egyébként mind a ketten nyomtalanul, szövõdmények nélkül átvészelték a bárányhimlõt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen a válaszokat! Nem tudom, hogy ilyenkor mi a helyzet...:-( A kislányom is szopizik még, bár már nagyon kevéske tejem van, de én is gondoltam arra, hogy esetleg az anyatej miatt valamennyi védettséget még kap, így nem durvult be a betegség. A drnõ erre azt mondta, hogy nem így van. Szóval mostmár végképp nem tudom, hogy akkor bárányhimlõs e, vagy sem... Tudom, hogy vérvételbõl kimutatható az ellenanyag (nekem is így derítették ki, hogy voltam, mert közben babát várok), de ha nem muszáj, nem szeretném szurkáltatni... Jó egészséget mindnyájatoknak!
Az én 2 éves fiam most van benne(õ is egy kis cimborájától kapta el a babaúszáson).Se láz, se levertség, se rossz közérzet.Össz-vissz kb.7-8 pötty van rajta.A dokink megnézte, és azt mondta, hogy "tankönyvbe" illõ pöttyei vannak.Attól, hogy csak pár db, attól az még bárányhimlõ!
Én kb 4 évesen voltam bárányhimlõs.Már emlékszek rá onnon tudom:D De nekem csak ilyen cinkes rázzókeverékem volt, azt kellett kenegetni. De lázam nem volt.Nyáron voltam, kint voltam nagyszülõknél. :) De a testem tele volt és viszketett nagyon.
4 hónapos volt a kislányom, amikor bárányhimlõs lett. Aktív anyatejes baba volt, kb 20 pöttyel összesen, egy hõemelkedés nélkül, nyügimentes állapotban átvészelte. Mi számítottunk rá valahol, hogy elkapja, mert 2 héttel a pöttyei elõtt látogatóban volt nálunk egy kislány, akin másnap jöttek ki a pöttyök. Én is kíváncsi vagyok, hogy mivel igen enyhe volt a lefolyása, ad e védettséget egy újabb fertõzéstõl ez a betegség. Olvastam már ilyen és olyan válaszokat is, de szerintem ezt majd az élet eldönti.


Ma délelőtt (11.45-kor) kapta meg a kislányom a 2 hós oltást. Eddig még nem lázasodott be, belázasodhat még?

Legjobb válasz: az én kisfiam d.u. 4kor kapta meg, és hajnali 3ra lett láza.de egy kúptól fél óra alatt le is ment.

az én kisfiam d.u. 4kor kapta meg, és hajnali 3ra lett láza.de egy kúptól fél óra alatt le is ment.
Nem valószínû hogy lesz láza. Ezektõl az új kombinált oltóanyagoktól már nem lázasodnak be a kicsik úgy mint rég.
Az én kisfiam du. 3-kor kapta a szurit, és hajnal 1-re lázasodott be. Egy fél kúpot adtunk neki, és utána minden rendben volt.

Múlthét kedden kapta meg a kislányom a 16 hónapos oltást, most kiütéses, lehet az oltástól?

Tegnap este 37,8 volt a láza, ma nem volt! Most kezdenek kijönni rajta a pöttyök! A hasán van olyan hely ahol egybe függ? és mr csak piros foltot látni! Se a véd?n?, se a doki nem veszi fel a telefont! Szerintetek?

Legjobb válasz: Igen tuti attol van engem figyelmeztetett a gyerekorvos hogy valoszínû hogy elõ fog jönni de ne foglalkozzak vele ártalmatlanok. Lillánk is nemrég kapta meg de rajta csak néhány jött ki.

Igen tuti attol van engem figyelmeztetett a gyerekorvos hogy valoszínû hogy elõ fog jönni de ne foglalkozzak vele ártalmatlanok. Lillánk is nemrég kapta meg de rajta csak néhány jött ki.
Szerintem van 16 hónapos oltás? A 15 hónapos MMR-re gondolsz, amit 16 hónaposan kapott meg? Ha arra, akkor biztos, hogy az okozza, mert az járhat kiütéssel, lázzal, illetve mumpsz jellegû tünetekkel. De ez nem a valódi betegség, csak ilyen reakciót váltott ki.
A kérdező hozzászólása: igen a 15 hónapos oltásra gondoltam, csak hirtelen annyira bepánikoltam, hogy 16-ot írtam! Köszönöm szépen a válaszokat, azóta már sikerült beszélnem a védõnõvel is, õ is ugyanazt mondta, mint Ti!
Nekünk pont az oltás után jöttek rá olyan kiütések mint a szúnyogcsípés csak hosszúkás.Elõször nekem is azt mondta a védõnõ hogy az oltástól van, aztán csak nem múlt el neki.Elvittem orvoshoz és kiderült hogy nem az oltástól van, hanem csalán kiütés.
Adhatod. Ha kiüti, akkor jó darabig szünet. Egyébként van HA tejpép, gyógyszertárban kapható. Én inkább azzal kezdeném.

A kislányom hazahozhatja a vírust az oviból attól még hogy már volt bárányhimlős? Mitől lehet az hogy akkor amikor ő volt én nem kaptam el?

Öt hetes terhes vagyok kb. két éve bárányhiml?s volt a kislányom akkor nem kaptam el. Úgy tudom nem voltam soha bárányhiml?s.

Legjobb válasz: Gyakran elõfordul,hogy annak ellenére, hogy nem tudunk róla, mégis átestünk a bárányhimlõn. Ezt vérvétellel lehetne igazolni, ha van ellenanyagod, védett vagy. Ha nem kaptad el a gyerkõctõl, valószínû védett vagy, hiszen 90%-os valószínûséggel átadta volna neked a betegséget. Ha Õ már volt beteg, nem valószínû, hogy hazahozza neked, de a tárgyakon (pl. játékok) néhány órán életben maradnak a vírusok, ezért légy óvatos. A korai terhességben veszélyes a bárányhimlõ, emiatt megbetegedés esetén mindenképp fordulj orvoshoz. Hs nem lennél terhes, javasolnám a védõoltás beadását, de várandósság alatt csak kivételes esetben adunk oltást. Egy vérvétel tisztázhatja az ellenanyagszintedet, legalább nem aggódsz feleslegesen, ha védett vagy. Minden jót nektek!

Gyakran elõfordul, hogy annak ellenére, hogy nem tudunk róla, mégis átestünk a bárányhimlõn. Ezt vérvétellel lehetne igazolni, ha van ellenanyagod, védett vagy. Ha nem kaptad el a gyerkõctõl, valószínû védett vagy, hiszen 90%-os valószínûséggel átadta volna neked a betegséget. Ha Õ már volt beteg, nem valószínû, hogy hazahozza neked, de a tárgyakon (pl. játékok) néhány órán életben maradnak a vírusok, ezért légy óvatos. A korai terhességben veszélyes a bárányhimlõ, emiatt megbetegedés esetén mindenképp fordulj orvoshoz. Hs nem lennél terhes, javasolnám a védõoltás beadását, de várandósság alatt csak kivételes esetben adunk oltást. Egy vérvétel tisztázhatja az ellenanyagszintedet, legalább nem aggódsz feleslegesen, ha védett vagy. Minden jót nektek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ, elsõ dolgom lesz kideríteni hogy átestem -e rajta.

MMR oltást két hete kaptuk meg és a kislányomon kettő napja piros kiütések vannak. Ez attól van vagy ez más?

Legjobb válasz: Igen attól, kisfiamnak is volt, fenistil cseppet kapott rá és ki kellett iktatnunk mindenféle tejterméket az étrendjébõl amíg el nem múltak.

Igen attól, kisfiamnak is volt, fenistil cseppet kapott rá és ki kellett iktatnunk mindenféle tejterméket az étrendjébõl amíg el nem múltak.

Gyedet kaptam eddig 22 honapos fiam utan. Most tgyas-t igenyeltem a kislanyom utan. Csak az egyik jar?

tehat nem kapom meg a gyedet es a tgyast is mindket gyerekre, ugye?

Legjobb válasz: Csak az egyik jár.

Csak az egyik jár.
Sajnos csak az egyik jár. Jó lenne mindkettõ nekünk is. :-)))
A kérdező hozzászólása: Koszi, jol sejtettem. :-)

Kisgyerekes szülök beadatjátok az influenza elleni oltást? Fiam kamasz közösségbe jár a kislányom 2 éves otthon van és is férjem is dolgozunk oltást még egyik évben sem kaptuk meg! Gyerekorvosunk nem ajánlotta egyik évben sem!

Legjobb válasz: Természetesen igen, minden évben, h1n1-et is. Butaság nem beadatni, mikor van rá lehetõség. De ehhez kell egy szint, hogy ezt valaki megértse.

Természetesen igen, minden évben, h1n1-et is. Butaság nem beadatni, mikor van rá lehetõség. De ehhez kell egy szint, hogy ezt valaki megértse.
Mi nem fogjuk beadatni SOHA. Fõleg mióta volt az a H1N1-es szemfényvesztéses mûbalhé az "új vírustörzsû influenzáról" Hagyjuk. C-vitamin+sok gyümölcs. Gyerekek 5, 7 és 1 évesek
Hát nem tudom én is gondolkodom. A H1N1 idején mi oltattunk de akkor igazából azért mert apum épp súlyos beteg volt és neki a sima influenza is veszélyes lett volna, de õ nem kaphatta meg így hogy ne kapja el tõlünk mi oltattunk. Azóta viszont nem. Mikor az elsõ fiam 6 hónapos volt én voltam influenzás, annyira szarul voltam, hogy egy hétig nem tudtam ellátni a babám, csak aludtam végig, annyira legyengültem, hogy pl elment a tejem. Az volt a szerencse hogy addig volt bõven a fagyasztóban. Most 6 hetes babám van a nagy már közösségbe jár nem tudom mi legyen...
Én már fel is írattam receptre a kisfiamnak aki 3 éves és idén kezdte az ovit. ÉN itthon vagyok a kistesóval, és nem szeretném hogy bármelyik gyermekem elkapja az influenzát. Eddigi években csak mi, felnõttek oltattunk, a gyerkõc elõször fogja megkapni. Amikor volt w nagy "H1N1-es szemfényvesztéses mûbalhé", a mi városunkban többen is meghaltak, 1 ember a közvetett ismeretségi körbõl. Idõben ment orvoshoz, de hazaküldték, ment kórházba, hazaküldték, majd újból ment de akkor már nem tudtak rajta segíteni. Illetve volt egy tanárnõ, akit több hónapig!!! kezeltek kórházban a "H1N1-es szemfényvesztéses mûbalhé" miatt. Én oltatom a gyermekemet és magunkat is!
Ma írta fel a fiamnak a gyermekorvos, aki ajánlotta is már tavaly, hogy ha bölcsibe megy, adassuk be. Tudjuk, hogy így is elkaphatja az influenzát, de a tünetek nem lesznek olyan agresszívak, mint oltás nélkül. Én nem sajnálom azt az 1-2ezer ft-ot az oltásért. Nekem megér ennyit /sõt, sokkal többet is/ a gyerekem egészsége!
Én úgy vélem, hogy az ember immunrendszere azért van, hogy megvédje. Azt kell erõsíteni természetes vitaminokkal, rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott táplálkozással, dohányfüst mentes élettel. De az emberek véleménye nagyon eltérõ, http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/szuloknek/4105/influenza-me..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!