Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hetes. Pár napja (12 db)

5 hetes a kislányom, és pár napja egyszerűen képtelen egy egészségeset aludni.10-15 perc nyugtalan alvás után rendszerint fölébred, és onnantól sír. Mi lehet ennek az oka?

Látszólag annyira fáradt. Csak anyatejet eszik, és a születési súlyához képest már 1300 gr-al többet nyom, tehát éhezni biztosan nem éhezik.

Legjobb válasz: A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..

A legtöbb ilyen problémának az ordugulás az oka...õk ugynis csak az orrukon vesznek levegõt...Lehet, hogy csak náthás...vagy az lesz...de lehet más gond is...nézesd meg egy fül-orr-gégésszel, ha nem javul..
Ugyanigy vagyunk mi is az 5 hetes kisfiammal, õ s több mint 1 kg-ot hizott. Én is keresem a sirás okát. Néha a hasa fáj.
Nekem már 5 hos a babám, de volt ilyen problémánk.Mérd meg mennyit eszik a babád.Lehet nem tud eleget vagy nem laktato ami van a cicibe.Nálunk így derült ki.Amíg nem mértem meg nem is gondoltam rá, mert kínálgattam a babám de nem kért, majd mikor a védönm tanácsára megmértem kiderült tényleg kevés amit eszik.Én éreztem, hogy lenne még böven amit ki tudna szopizni, de nehezebben jött és õ a fáradságtól nem tudta kiszívni.Kiprobáltam a tápszer két napig csak evett és aludt azóta nincs ilyen problémánk.Mérd meg azzal nem vesztes semmit hátha nektek is ez a baj.
Azt elfelejtettem, hogy az én babám is hízott 20-25 dekát hetente.Amikor kiderült hogy éhségtõl nem tud aludni 23 dekát hízott
Az én babám is ezt csinálta és megfigyeltem, hogy saját magát ébreszti fel az akaratlan kézmozgásaival, amikor még nincs a mély álom periódusában. Pont itt javasolta egy anyuka / hála neki érte /, hogy bugyoláljam be. Azóta úgy altatom, hogy egy puha babaplédbe "bepólyázom", az ölembe veszem, pár percig ringatom és mikor elaludt visszateszem a kiságyba. Így a kezecskéivel nem tud kapálózni és 3-4 órát is alszik. Egyébként azt gondoltam, hogy az én babám biztos nem tûri, hogy így bebugyolálják, de nem..., már elsõ alkalommal szó nélkül tûrte, sõt tetszett neki. Ha nálatok is ez a gond nagyon tudom ajánlani ezt a módszert.

A kislányom 3 hetes. Pár napja nagyon hasfájós lett. Lehetséges, valamit én eszek ami ezt okozza? Esetleg vigyem gyerekorvoshoz?

Mikor el kezd szopizni,rá 5percre szinte felsikít,annyira megfájdul a hasa.Mitöl lehetséges ez??

Legjobb válasz: Szia! Azért hasfájósak a babák, mert még nagyon fejletlen az emésztõrendszerük, nekem azt mondta a doki, hogy kb. 6 hét kell születés után, hogy rendesen kifejlõdjön minden. Az is tetézheti a bajt, hogy mohón szopizik, és rengeteg levegõt nyel. Mindenképpen nézze meg a gyerekorvos, én sokáig böfiztettem minden szopi után, és gyakran tettem hasra. Sok sikert!

Szia! Azért hasfájósak a babák, mert még nagyon fejletlen az emésztõrendszerük, nekem azt mondta a doki, hogy kb. 6 hét kell születés után, hogy rendesen kifejlõdjön minden. Az is tetézheti a bajt, hogy mohón szopizik, és rengeteg levegõt nyel. Mindenképpen nézze meg a gyerekorvos, én sokáig böfiztettem minden szopi után, és gyakran tettem hasra. Sok sikert!
Azért szerintem ez már nem szimpla hasfájás, hiszen azt írtad, hogy 5 perc alatt annyira megfájdul a hasa, hogy borzalom. Próbálj egy napig nagyon diétázni, hogy nem eszel semmi puffasztót, csak mondjuk húslevest répával (durván hangzik egész napra), meg nem iszol mást, csak teát vagy vizet, akkor bitzosan kiderül, hogy azzal van-e baj, amit eszel, vagy nem. Ha még így is fáj a hasikája minden szoptatásnál, akkor nem azzal van a baj, amit eszel.
probáld kiiktatni az étrendedbõl a magas hisztamin (paradicsom, alma stb..)tartalmú ételeket, és az olyanokat amelyek allergiát okozhatnak(mogyoró, borsó, tej stb..), az is okozhatj a hasfáját picuroknál..

Kislányom 3000 grammal született, 2900 grammal hoztuk haza. Kedden lesz 7 hetes, tegnap mértük a súlyát, 4370 gramm. Nem sok ez egy kicsit? Egyébként tápszeres, napi 5-ször eszik, pár napja minden etetésnél 150 milit.

Legjobb válasz: En babam anyatejes volt es havi 1 kilokat hizott. A doki azt mondta, h ne aggodjak az anyatejtöl nem tud elhizni. Ha tapos lenne, akkor aggodhatnank. Meg nincs 6 honapos es kb.8.5kg.

En babam anyatejes volt es havi 1 kilokat hizott. A doki azt mondta, h ne aggodjak az anyatejtöl nem tud elhizni. Ha tapos lenne, akkor aggodhatnank. Meg nincs 6 honapos es kb.8.5kg.
Tápszeres????? ---Korán kezdi...
800 gramm havonta, az + 1500g 7 hetesen azaz 4400. Minden rendben.
Nem sok egyaltalan.
Az én fiam március 24-én hat hetes volt, 3050grammal született, 2850-nel hoztuk haza, és 6hetesen 4100gramm volt!! :) õ is tápis de a kisöccse is kb pont ugyanekkorával született, és így hízott, ugyhogy nem aggódok. Egy évesen az öcsike 9kg volt, nála kb 3-4hónap után leállt az intenzív hízás, és utána már kevésbé gyarapodott. :) Minden oké, ne aggódj!! :) Én fiam is 5x eszik 150-et, nincs túletetve, pont jó! :) Jó egészséget nektek!!
Kedves 5-ös válaszoló! Én a 4-es vagyok- és sajna az én gyerekeim is tápisak születésüktõl! Nekem semmi tejem nem volt- sajnos ilyen is elõfordul! De semmi gondunk nincs a tápszerrel sem, szerencsére! Mindenkinek jó egészséget!
Szia, az en babam ugyan anyatejes de a mi storink a kovetkezo 3310 szuletett visszafogyott 2900 (angliaban elunk, haza kuldtek, a tejem hiaba jott nem kellett neki es mint elso babas, fogalmam sem volt meg akkor, hogy mit tegyek-na de most nem is ez a lenyeg!) Most lesz szombaton 9 hetes es jelenleg 5800 a sulya. En ugy tudom, hogy a tapis babak kicsit gyorsabban is hiznak, szoval szerintem nem gaz.
utolsó, ugye látod, hogy ez ez több, mint egy éves kérdés...

3 hetes kislányom anyatejes + tápis, sajnos több a táp.600 - 650 körüli mennyiségeket eszik meg általában 24 óra alatt 7-8 etetésre, pár napja. De volt már 720is egyik nap. Nem sok ez?

Legjobb válasz: Hát a hivatalos válasz az, hogy ha a testsúlyát kilóban beszorzod 150-el, annyi ml-t kell egy nap ennie. Tehát pl. 4 kg-os gyereknek 600 ml. Elvileg nem túl sok, külnben is gyerek válogatja, mennyit eszik. Én egyik gyerekemet anyatej mellett tömtem táppal, míg a doki le nem állított. Beállt a kajája és kiderült, hogy õ csak 100 ml-t eszik testsúlykilónként, de ugyanolyan szépen fejlõdött. Neki kisebb volt az igénye. Másik gyerekem csak anyatejbõl a számolt adagnál 40%-kal többet eszik. Neki meg az az igénye. Hát nem vagyunk egyformák (ahogy Hofi mondta: hááála istennek!)

Hát a hivatalos válasz az, hogy ha a testsúlyát kilóban beszorzod 150-el, annyi ml-t kell egy nap ennie. Tehát pl. 4 kg-os gyereknek 600 ml. Elvileg nem túl sok, külnben is gyerek válogatja, mennyit eszik. Én egyik gyerekemet anyatej mellett tömtem táppal, míg a doki le nem állított. Beállt a kajája és kiderült, hogy õ csak 100 ml-t eszik testsúlykilónként, de ugyanolyan szépen fejlõdött. Neki kisebb volt az igénye. Másik gyerekem csak anyatejbõl a számolt adagnál 40%-kal többet eszik. Neki meg az az igénye. Hát nem vagyunk egyformák (ahogy Hofi mondta: hááála istennek!)
Szerintem nem. Mi is így voltunk anno. A tápiból azt hiszem egy evésre 90-120ml-t lehet enni ebben a korban, azt pedig napi 6-7szer. Legalábbis így emlékszem - azért nézd meg a tápis dobozon. Szóval szerintem nem sok, hiszen anyatej is van abban a 600-650ml-ben, amit megeszik egy nap.
Az enyém is fõleg tápis volt az elsõ hónapokban, aztán 3, 5 hó után teljesen az lett. Õ is ilyeneket evett, de egyszercsak már kevesebbeket, fõleg miután 3, 5 hónapos kora óta hozzátápláljuk, azóta még kevesebb táp fogy. De a leány makkegészséges és gyönyörû. :) Hagyd, hadd egyen annyit, amennyi jól esik neki, ha nem hasfájós, más baja nem lesz tõle :)

Hat hetes a kislányom. Folyton cicizni akar, mára már elaludni sem akar cici nélkül. Egyelőre nem engedtem neki, hogy cicin aludjon, ennek következtében pár napja szinte lehetetlen elaltatni. Okozok gondot ezzel a cicimegvonással, esetleg megszokja?

Sajnos (biztos mások jobb anyák) semmi kedvem hozzászoktatni a cicin alváshoz, mert nekem nagyon kellemetlen érzés, továbbá ha vissza kell mennem dolgozni, ez nem lehet hosssútávú megoldás a délutáni alvásokra.

Legjobb válasz: Próbáltad már, hogy ilyenkor meddig maradna a cicin? Unokatestvérem kisfia is mindig így aludt el, de ez csak néhány perc volt evés után, amint elaludt, kiejtette a szájából a cicit, az anyja meg betette az ágyába. Amíg szopizza, addig még nem alszik. Hat hetes baba még nagyon pici, azért akar annyit mellen lenni, késõbb már önállóbbak, attól szerintem felesleges félned, hogy majd emiatt nem tud elaludni, amikor már dolgozni jársz.

Próbáltad már, hogy ilyenkor meddig maradna a cicin? Unokatestvérem kisfia is mindig így aludt el, de ez csak néhány perc volt evés után, amint elaludt, kiejtette a szájából a cicit, az anyja meg betette az ágyába. Amíg szopizza, addig még nem alszik. Hat hetes baba még nagyon pici, azért akar annyit mellen lenni, késõbb már önállóbbak, attól szerintem felesleges félned, hogy majd emiatt nem tud elaludni, amikor már dolgozni jársz.
Kislányom 8 hónapos, még mindig a cicimen alszik el. lalszik, utána el tudok jönni melõle. Nekik nagyon fontos a testkontaktus. A cici megnyugvás, fájdalomcsillapító, altató. Ne vond meg tõle!
6 hetesen van egy növekedési ugrás, ilynekor egy-másfél hétig többet cicizik a baba-legalábbis nálam, és olvastam másnál is. Nyugodtan tedd többet cicire. A lányom is csak cicin aludt el, de szépen leszoktattam 3 hós korában:-)
Sztem hadjad cicizni mert még nagyon csöpp baba és szüksége van rá. Az én lánykám 5 hónapos és már nem log közel sem annyit a cicin mint korábban sõt egyre kevesebbet amit én bánok de tényleg csak annyi hogy szopizik (eszik) és kész. Pár hétel ezelõttig szinte egész nap és este komfortcicizett.
Szia. Ne butáskodj, miért lennél rossz anya? Én se szerettem volna, ha csak úgy tud elaludni. Próbáld meg még pár napig, hogyha befejezte az evést elveszed tõle a cicit. Lehet, hogy még pár napig sírni fog, de hozzászokik. Kitartás, üdv, 11 hetes kislány anyukája

Kislányom 6 hetes és pár napja folyik a nyála, létezik, hogy jön a foga?

Én ezt nagyon korainak tartom, de akkor mit?l lehet?

Legjobb válasz: Szia! Én a lányomnál ugyanígy jártam, már nagyon korán nyáladzott, mindenki azt mondta, hogy biztos a foga, aztán 6 hónapos volt, mikor az elsõ kibújt, most mindjárt 1 éves, van neki 6 foga és ugyanúgy nyálzik, állandóan átnedvesedik az összes ruhája, mindig kell egy elõke neki, hogy nehogy a nedves ruhától megfázzon. Majdcsak elmúlik valamikor. Egy idõ után megszokod. Persze lehet, hogy a tiednél tényleg a fogacskája lehet az oka. Egy 14 hetes kismama

Szia! Én a lányomnál ugyanígy jártam, már nagyon korán nyáladzott, mindenki azt mondta, hogy biztos a foga, aztán 6 hónapos volt, mikor az elsõ kibújt, most mindjárt 1 éves, van neki 6 foga és ugyanúgy nyálzik, állandóan átnedvesedik az összes ruhája, mindig kell egy elõke neki, hogy nehogy a nedves ruhától megfázzon. Majdcsak elmúlik valamikor. Egy idõ után megszokod. Persze lehet, hogy a tiednél tényleg a fogacskája lehet az oka. Egy 14 hetes kismama
Szia! Én is ugyanígy jártam. Védõnõ azt mondta, hogy fogcsírázik. Na most 5 hónapos, fog még sehol. Ne aggódj, csak csírázik a foga az ínyben. Nem biztos, hogy ettõl korán fog fogzani. Erika

10 hetes kislányom pár napja nagyon nyugtalanul alszik, csapkod a kezével, sokat mocorog. Napközben is nehezen alszik el, estére pedig olyan álmos, hogy szinte nem lát! Mitől lehet ez?

tegnap este 8tól fél tizenegyig altattuk, mire sikerült.

Legjobb válasz: próbáld estére hason altatni,ugy nem kelti fel saját magát.Nálunk is éjjel a lányunk 1 hónapos kora óta ugy alszik

próbáld estére hason altatni, ugy nem kelti fel saját magát.Nálunk is éjjel a lányunk 1 hónapos kora óta ugy alszik
Az en kisfiam is nyugtalan par napja, sokat sir es nyugos es napkozben alig akar elaludni. Este alszik ugyan, de valoszinuleg azert mert annyira kiutotte magat. Szerintem
bocs, csak felig ment el....szoval szerintem az idojaras valtozas miatt, mi mindig ilyenek vagyunk, ha meleg vagy hideg front jon. Nem lazas? Van rendesen kaki? Akkor nagy baj nem lehet, azert figyeld...

Kislányom ma 7 hetes és pár napja 3-4 perc szopi után sír. Ismerős valakinek a probléma?

Ennyi id? elteltével többet már nem hajlandó szopizni:( El?ször azt hittem,biztos jóllakott,de 2 napja mérem és alig eszik pár gr-ot :( (30-40gr-ot) Amint megint próbálnám mellre rakni,csak ordít... Egy óra múlva persze megint éhes. Tejem még lenne,mert amikor elfordítja a fejét és sírni kezd,megnyomom és még jön tejcsi. Csak szívni nem hajlandó. Aggódom!! Segítsetek légyszi! El?re is köszönöm

Legjobb válasz: Nincsen szájpenésze? Az szokta "csípni" a kis szájukat néha.

Nincsen szájpenésze? Az szokta "csípni" a kis szájukat néha.
Esetleg lusta. Az elejét könnyebb kiszívni, a hátsó, zsíros tejhez meg erõ kell. Próbáld átmasszírozni a melled, vagy meleg vízzel kicsit borogatni, akkor talán könnyebben jön. Kitartás, ha nem nyúlsz cumisüveghez, rövid idõn belül rájön, hogy szopcsizni kell. De a szájpenész is okozhatja, nézd meg, hogy nem fehér-e a szája belseje, nyelve. Remélem hamarosan megoldódik a probléma!
nem biztos hogy szájpenésze van mert fehér a nyelve, lehet hogy csak tejlerakódás, vizez be egy kis gézlapot, vagy egy tiszta textil pelust és picit ovatosan töröld meg a nyelvét, ha nem jön le a fehérség akor szájpenész, ha lejönn akor nincs szájpenész. Amugy az én picim is lusta volt, hagytam hadd szopizon amig kedve van ez kb 2-3perc volt, majd mellszivóval megfejtem a mellem kb egy 20ml-t és utána tettem mellre, nekem ezt tanácsolta a védõnõ, szerencsére bevált, mostanra le se lehet vnni a cicirõl. :)
szia! az en fiam ugyanezt csinalta. Kiderult, h tul eros volt neki a tejado reflexem. Omlott a szajaba a tejcsi, es ez zavarta. Ha cuppog a babad ( megszakad a vakum a tul sok tej miatt), vagy hallod, h nagyon intenziven nyel a siras elott, ez is lehet a problema.
nálunk a böfi volt a gond, volt egy idõszaka amikor percenként kellett neki, aztán evett tovább
A kérdező hozzászólása: Hú de gyorsak vagytok:) Köszönöm szépen! Szájpenész?? Csípi?? Ó szegény!! Ez miért nem jut eszébe a gyerekorvosunknak/védõnõnknek? Na mind1. Hááát, fehéres a nyelve, de belül oldalt a szája nem. Másik kislányomnak volt anno szájpenésze, de neki oldalt is fehér volt, nem olyan mint a bébinek most. Biztos, hogy lusta is, de ki tudja mióta eszik ilyen keveseket, csak eddig elvolt vele. Most viszont kéne több neki, de ha nem szívja nem lesz több, nem? Fejek is, de egyre kevesebbet tudok:( A melengetést, "megdolgozást" szopi elõtt csináltam ma minden etetés elõtt. De azért köszönöm. Most evett 50et!!, de csak sír, nem hajlandó többször bekapni:( közben meg nem mondanám, hogy nyugodt, vagy hogy elvan.... Várom további ötleteiteket....és a csodát!:)

6 hetes kislányunk időnként bandzsít. A gyerekdoki azt mondta, ez normális. Mikorra múlik ez el? Mondjuk utóbbi pár napban már mintha ritkábban csinálta volna.

Legjobb válasz: A kicsik attól bandzsitanak be kicsit, ha közelrõl nézik a dolgokat és nem látják jól, mert még nem tiszta a látásuk. Ugyhogy ne hagyd hogy közelrõl nézzen, pl téged vagy bármi mást mert belemerül és attól bandzsit.

A kicsik attól bandzsitanak be kicsit, ha közelrõl nézik a dolgokat és nem látják jól, mert még nem tiszta a látásuk. Ugyhogy ne hagyd hogy közelrõl nézzen, pl téged vagy bármi mást mert belemerül és attól bandzsit.
Nemsokára elmúlik, nálunk kb. 1 hónaposan múlt el.
Szia.Én úgy tudom, hogy azért ilyen kis kancsik néha, mert még nem tudják egyszerre "használni" a szemüket és még külön-külön is mozog nekik.De nemsokára elmúlik.

7 hetes a kislányom. Pár napja kezd elapadni a tejem. Mit tegyek?

A bal mellemben napközben sem sok van, estére teljesen kiürül mindkettő. Már felhasználtuk majdnem az összes lefagyasztott tejet amit az első 3 héten sikerült lefejnem. Szóljak a védőnőnek, gyerekorvosnak vagy tudok venni tápszert nélkülük is? Másnak is volt,hogy ilyen hamar elapadt? /Tejszaporító tea és homeopátiás bogyó sem segít./

Legjobb válasz: Nálam is volt ilyen. Amennyit csak lehet szoptas, ahogy a baba igényli. Minnél többet teszed cicire annál több tej termelõdik. 2-3 liter folyadékot igyál. Vannak idõnként növekedési ugrások amikor több tejet igényelnek. Kis idõ múlva be áll az igényéhez. Ezért nem szabad pótolni mássa. Nem a levegõbe beszélek. Négy gyerekes anyuka vagyok, mindegyik szopizott. A legkisebb fél éves és még szopizik. Ameddig gyarapszik a súlya 2 heti mérésnél nincs baj.

Nálam is volt ilyen. Amennyit csak lehet szoptas, ahogy a baba igényli. Minnél többet teszed cicire annál több tej termelõdik. 2-3 liter folyadékot igyál. Vannak idõnként növekedési ugrások amikor több tejet igényelnek. Kis idõ múlva be áll az igényéhez. Ezért nem szabad pótolni mássa. Nem a levegõbe beszélek. Négy gyerekes anyuka vagyok, mindegyik szopizott. A legkisebb fél éves és még szopizik. Ameddig gyarapszik a súlya 2 heti mérésnél nincs baj.
Szoptass gyakrabban, fejni is kell amennyit csak tudsz. Mikor nekem kevés volt a tejem, akkor is fejtem amikor már nem jött semmi. 5-5, 4-4, 3-3, 2-2, 1-1 percig felváltva. A kezem kikészült, de segített. Hátha neked is. Tápszert tudsz venni úgy is, ha nincs felíratva csak drágább. 3000 ft körül számíts rá. Mindenképpen gyógyszertárban vedd, ott tudnak nektek valót ajánlani, mert nagyon sok féle van. A legjobb viszont az lenne, ha felíratnád, a gyerekorvos csak jobban ért hozzá.
6 HETES NÖVEKEDÉSIUGRÁS! NEm apad el, csak épp ott tartototk, hogy a babád tejet szaporítana, azért tûnik éhesnek, pár nap alatt tl lesztek rjta, ha mindig mellre teszed, amikor kéri! Keresgélj itt vagy a googleben, rengeteg info var róla, vagy ha aggódsz hívj fel egy LA Leche Ligás tanácsadót! Ne táplálj hozzá se tápszerrel se lefejt tejjel, hanm szoptass akár óránként :)
szedd a homeopatiat, Ricinus communis 5CH, naponta akar tobbszor is 5 golyocskat, igyal amennyit csak birsz, es szoptass akar egesz nap, 2-3nap alatt rendezodni fog. Szoptatasok kozott meg fejni, ha nem jon belole semmi akkor is, ha ingert kap a mell akkor fog termelodni. Hozzataplalni semmit se szabad, ha ehes tedd cicire. Mi is pont itt tartunk, tegnap orankent evett ejjel nappal, de mara annyi tejem lett, hogy szetdurranok.
Nekem már nagyobb, kb 3 hónapos volt, amikor elapadt a tejem stressz miatt (betegség derült ki) és nem hittem volna, de visszatért! Állandóan szoptattam, sokat ittam, pihentem, tejszaporító tea és után újra szoptattam! Elõtte nem akartam elhinni, hogy van ilyen, de a semmirõl sikerült visszahozni. Figyeld, hogy éhes-e, sír-e többet, nem gyarapszik. Addig szerintem ne adj neki pótlást.
Nagyon jól írják az elõzõekben, szoptass minél gyakrabban, elsõ éhségjelre(a sírás már vészjelzés!!!), ne agódj, a babád megcsinálja magának a tejet:) . A tej ugyanis inger hatására termelõdik, a mellbimbót érõ inger olyan hormonfolyamatot indít be( oxitocin- prolaktin), amely serkenti a tejképzõdést. A tej nem "állásban", hanem szopi közben termelõdik nagyrészt! A szaporító fejés jó ötlet, próbáld kézzel csinálni, az a leghatásosabb, de ne felejtsd el, hogy a leghatékonyabb a babád:) ! Ne aggódj, ne stresszelj, igyál sokat és pihenj, amennyit tudsz!
Alkoholmentes sör vagy Karamalz maláta ital.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!