Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hetes lesz (53 db)

Van egy 10 hós kislányom aki 9-10 kg, és megint terhes lettem kb most 7 hetes. Elég sokat emelgetem a kislányt, nem lesz ebből gond? Nem kell aggódnom, hogy emniatt elmehet a terhesség?

Legjobb válasz: szia bármi elõfordulhat, de nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani. Én is igy voltam, nekem nem lett bajom. Arra figyelj, hogy ne kapd fel egybõl, hanem derékból emeld meg, igy nem húzódik meg a hasad.

szia bármi elõfordulhat, de nem kell mindjárt a legrosszabbtól tartani. Én is igy voltam, nekem nem lett bajom. Arra figyelj, hogy ne kapd fel egybõl, hanem derékból emeld meg, igy nem húzódik meg a hasad.
A megemelés önmagában nem okoz vetélést. Egészséges terhességnél legalábbis. Én a terhességem alatt emeltem már franciaágyat, 10 személyes ebédlõasztalt, gardróbszekrény felsõ részét, de mindig egyenes háttal, lábrugóval, esetleg guggolásból, sose hasból vagy görnyedve. A relaxin nevû hormon a nõ kötõszöveteit meglazítja, ezáltal lehetõvé téve, hogy a medence kellõképpen kitáguljon a terhesség elõrehaladtával, és késõbb a vaginális szülés is lehetséges legyen. De ami jó a babának és a szülésre, az nem feltétlenül jó az anyának is. A meglazult kötõszöveteket, ízületeket sokkal könnyebb megrántani. Ez ugyanúgy igaz a bokákra, mint a hátra. Ez az egyik fõ oka annak, hogy a terhes nõket óva intik az emeléstõl, és nem az, hogy a nehéz csomagok emeléstõl elvetélhetnek. http://velvet.hu/poronty/2010/01/20/terhesnaplo_5.0_jaj_a_ha..
Bármi lehet.Ne gondolkodj ezen.Nekem is sokat járt a fejemben, de e, múlt.A terhességem alatt végig cipeltem a 10 kg os lányomat lépcsön, emelkedön, a házban, stb..... Most 37 hetes vagyok.
Szia nekem 18 hós a babám, és 11, 5Kg. Én is elég sokat emelgetem még, mert az etetõszékbe, ha beteszem az ágyba, vagy kiveszem stb.Én 11 hetes vagyok, és eddig minden rendben.Csak tényleg azok a fontos dolgok amit elöttem is leírtak.Ne emeld meg hirtelen, és ha otthon van a párod akkor mondjuk inkább õ emelgesse.Nálunk pl emiatt az esti fürdetés, etetés apáé, ha itthon van.Meg mondjuk ha lementek sétálni, ne tervezz nagy bevásárlást a babáddal.Mondjuk nem tudom milyen házban laksz, de nálunk a panelban van még lépcsõ és nincs feljáro ahol felhúuhatnám a babakocsit.Szóval ha sok minden kell azt apa veszi meg haza felé a munkából. Jó baba várást, és jó egészséget nektek! :)
10hónapos volt a fiam kb 9kilóval, mikor terhes lettem újra.eleinte meg sem kottyant a súlya, simán babakocsistól fel, le emeltem a buszról...24 hetesen megállapította a doki, hogy 3100 a méhszáj, így a NE AGGÓDJAK mellett fele annyit sem cipelem a babát.pl januártól nagy ágyban alszik, ahova fel és le tud egyedül mászni, az ölemben eszik, velem, így csak a vacsihoz emelem az etetõszékbe, a kádig-tól a saját lábán sétál.így csak be ki kell emelni.azt is finoman, ahogy már elõttem leírták. tehát ha okosan csinálod, nem lesz gond
nekem 15 hónap van a 2 gyerekem között, 3. emeleten lakunk, még 40 hetesen is cipelnem kellett a nagyobbikat, amikor rájött a hiszti. nem lett bajom, arra figyelj, ahogy elõttem is irták, hogy hogy emeled meg.

32 hetes kismama vok, nagyon vártuk, hogy terhes legyek, kislányom lesz, boldog vagyok. Mégis félek a szüléstől, hogyan lesz? Milyen érzés? Tudom minden szülés más.

Legjobb válasz: Gratulálok a kislányodhoz. Természetes, hogy félsz, hiszen nem tudod milyen lesz. Egy kicsit engem is zavart szülés közben, hogy nem tudtam mi fog következni, hogy mi lesz a következõ lépés. A szülés nem lesz éppen kellemes érzés, viszont egy csodás élmény lesz, amit soha nem fogsz elfelejteni. Mi is sokat vártunk a kislányunkra, 19 órán át vajúdtam, azt hittem a hajam kihullik, annyira fájt, de aztán mikor a hasamra tették, tényleg minden fájdalmat elfelejtesz, ahogy elõttem is írták. :) Kívánok neked nagyon könnyû és szép szülést.

Akkor egy kis pozitív élmény:az elsõ babámat 4 óra alatt szültem, a gátsebemet 2 öltéssel varrták össze, másnap már ültem.A 2.babám bõ 3 óra alatt érkezett(pedig 16 év a korkülönbség)nem kértem fájdalomcsillapítót, és kibírható volt a dolog.És ami külön szerencse, gátmetszésem se volt.Szval ne félj, rendben lesz minden.Könnyû gyors szülést.
Gratulálok a kislányodhoz. Természetes, hogy félsz, hiszen nem tudod milyen lesz. Egy kicsit engem is zavart szülés közben, hogy nem tudtam mi fog következni, hogy mi lesz a következõ lépés. A szülés nem lesz éppen kellemes érzés, viszont egy csodás élmény lesz, amit soha nem fogsz elfelejteni. Mi is sokat vártunk a kislányunkra, 19 órán át vajúdtam, azt hittem a hajam kihullik, annyira fájt, de aztán mikor a hasamra tették, tényleg minden fájdalmat elfelejtesz, ahogy elõttem is írták. :) Kívánok neked nagyon könnyû és szép szülést.
Mindenki fél az ismeretlentõl, hiszen nem tudja mi vár rá, de bízzál magadban, és a testedben. Lesznek körülötted, akik segítenek, nem lesz semmi baj:) )))))
Szia! Gondolkodtam azon, hogy leírjam e az én történetemet, mert nem volt egy leány álom és nem akarlak ijesztgetni, de mégis leírom inkább, mert sose tudhatod hogy neked milyen lesz, akár ilyen is lehet mint az enyém, de szívbõl kívánom, hogy inkább ne legyen. Fogadott dokim volt, 40. héten be kellett feküdni a kórházba, de mivel nem voltak fájásaim és nem indult meg a szülés próbaindításra ezért várni kellett még egy hetet. Egy csütörtöki nap töltöttem a 41. hetet, reggel 7kor kaptam egy zselét méhszájba (teljesen zárt voltam szóval fájt a felhelyezés)jöttek tõle a fájások, egész nagyok is voltak csak rendszertelenek. Volt hogy 10 percenként jött, volt hogy 3 percenként. Egész nap és éjjel vajúdtam, de mivel nem nyíltam semmit másnap reggel 7kor ismét kaptam egy zselét. A pénteket is végig vajúdtam, akkor már iszonyatos fájásaim voltak, sûrûn jöttek és nagyon fájtak, nem bírtam egyfolytában az ágyon feküdni, sétálgattam, mikor jött a fájás másztam a bordás falra meg a párom nyakába. Nagyon kemény volt... Péntek este kaptam fájdalom csillapítót mert már tényleg végem volt, nagyon fáradt voltam és jó volt, hogy 2 fájás közt tudtam picit pihenni, egészen bekábultam, aztán mikor jött a fájás arra ébredtem, hogy ordítok. Ez ment egész éjjel. Szombat reggel megvizsgált a dokim és mondta, hogy még mindig nincs eredmény úgyhogy kapok még oxitocint és ha attól sem nyílok akkor délben megcsászároz. Reggel kaptam beöntést, még sétálgattam kb 10 percet aztán zuhanyzás és bekötötték az infúziót. A fájások nem múltak el, sõt az infúziótól erõsödtek és sûrûsödtek. Bejött a dokim 10-kor megnézni és mondta, hogy nem vár tovább, mert nincs eredmény és a babám sem bírja már odabent, 3x leesett a szívhangja. 10:53-kor született meg a kisfiam császárral. Amikor meghallottam a hangját minden fájdalmam és rossz emlékem elmúlt, csak Õ rá tudtam gondolni és arra, hogy milyen boldogok leszünk hármasban. :) Elõször a páromnak vitték ki megmutatni, rendbe tették és már felöltöztetve hozták vissza. Soha életemben nem láttam még olyan szépet mint akkor azt a drága kis életet. Gyönyörû volt.:) )) Szegénykémnek már fel volt ázva a bõre a magzat víztõl és a súlya is vissza esett, mert már nem volt áramlás, szóval kicsit másabb volt mint a többi baba, de csodaszép volt. Nekem mindig Õ marad a legszebb kis baba :) Életem legnagyobb élménye volt nekem is és a páromnak is. Azt a 2 napot senkinek nem kívánom, de az a boldogság ami utána van MINDENT megér. 100x is végig csinálnám a kisfiamért. Azt kívánom neked, hogy legyen nagyon szép és könnyû szülésed. Hidd el amikor meglátod a babád az leírhatatlan boldogság. :) Egybõl szerelembe fogsz esni ahogy rád néz azokkal a szépséges szemeivel :) Minden jót, jó egészséget és sok boldogságot nektek! Egy 4 hetes tündér fiú anyukája :)
Második vagyok. Lemaradt, hogy 4-4, 20 körül becsülték a súlyát, de a túlhordás és a rossz áramlás miatt 3, 40-el született. Holnap lesz 4 hetes és már 5 kg, úgyhogy szépen visszaszedte :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek
Burokrepesztés után reggel 6 !!! 1.5 órára meglett és nem szenvedtem ahogy itt többen leírták csak elõzõ etétõl kb 18 órától voltak fájásaim este 10 tõl már 5 percesek de kibírható nem akarlak megíjjeszteni:-) nem minden szülés egyforma hála !!!
Bocsánat, off: Akik azt írták, hogy rossz áramlás miatt esett a súlya, azoknál mennyi volt az áramlás mértéke és mikor mérték azt és mennyi ideig "húzták" még vele? (csak mert 1 hete már ijesztgetnek, hogy öreg a méhlepényem és nem bíztos, hogy az áramlás jó. Lehet kérni, hogy nézzék sûrûbben? 37 hetes km. Egyébként a kérdésre: Az elsõ gyermekemnél és most is nagyon félek, de nem a fájdalomtól, hanem inkább attól, hogy ne legyen semmi baja. De egyébként tényleg minden szülés más, úgyhogy hiába írom le, hogy mennyire fájt, a szobatársam ordított, a másik ágyon meg éppen csak lihegett a csaj..
Készülj fel, hogy nagyon fájni fog, legfeljebb kellemes meglepetés ér. én most nem részletezem, de elõre nem kell rá gondolni, úgysem tudsz mit csinálni. A lényeg, hogy 1000-szeresen megéri!!És arra gondolj, hogy pár keménya óráére egy kis életet kapsz, a kettõt össze sem lehet hasonlítani. Nekem kemény volt, de vállalok 2. babát is majd:-)Meg minden szülés más.
Szia Én szülés elõtt azt gondoltam, hogy hát mindenki kibirta én is ki fogom, biztos nem olyan gáz. Nem is tudtam mire készüljek, sose volt menstruácios görcsöm. Na de amikor oda kerültem. Azt kérdeztem, hogy a lehet ezt kibirni és mások hogy csinálták és hogy ki az a hülye aki ezek után szül mégegyet. A fájdalom az leirhatatlan, iszonyatos, erre nem lehet felkészülni. Én tépkedtem a hajamat, meg mindent amit értem. Aztán császár lett a vége.
Lesz ideje rá, ne aggódj, az én fiam 35 hetesen fordult jó irányba, addig össze-vissza feküdt.
A 32.héten voltam 4D UH-n, a baba haránt volt, másnap a nõgyógyászati vizzgálaton már faros volt. Egy hét múlva befordult. Most 36. hetes vagyok. A barátnõm kisfia a szülés reggelén fordult be magától, senki se számított rá, csak az anyuka:) . Bízd a kicsidre, és boldog babavárást!
szia! ne aggódj, mert ahogy elõttem írták sok idõ van még forogni, DE, ha így is marad, vagy faros lesz, vagy bármi miatt császár lesz a vége amiatt se aggódj, én kettõn vagyok túl két éven belül és nem azt mondom, hogy sétagalopp, de nem szenvedsz vele többet, mint egy termetes gátsebbel, és nem is kell vajúdni, ha programozott(mondjuk az elsõnél majd egy nap sikertelen vajúdás után mûtöttek). én ngayon sima szülésre készültem és nagy csalódás volt a császár, holott semmi gond nincs vele. azóta minden kismama ismerõsnek, nemcsak a faros/harántosoknak mondom, hogy készüljenek fel rá, hogy ne érje akkora meglepetésként õket, mint engem (azért lett csaszi az elsõ, mert négy és fél kilóó volt a gyerek, de az ultrahang egy kilóval kisebbet jósolt - nem csak azt sztk, hanem a magán 4D-s csilivili is)!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Szerencsére egyébként semmi gond a terhességemmel, teljesen rendben zajlik minden, a kontrollt ezért nem is értettem én sem...de azért most kicsit megnyugodtam.Szép babavárást mindenkinek! :)
Szia! Ezért kell kontrollra menni? :) Mik vannak. A kicsi fiam eddig harántban volt, majd farral, most megint harántban, illetve most ki tudja, mert nagyon mocorog, majd kedden kiderül. :) 32 hetesek vagyunk. Az orvosom mesélte: volt egy babája, aki a 32. hétig farral volt, 34. héten fejjel, örültek, hogy végre befordult. A 36. héten megint farral, 38. héten fejjel, 39. héten farral, majd rá egy hétre megszületett fejjel. Õ ilyet elõtte még nem látott, de most már tudja, hogy bármire képesek a babák. Ne aggódj emiatt. Egyébként ha nem fordul be, akkor császároznak vagy kézzel befordítják, illetve ha farral van esetleg még meg is szülheted. Én csak akkor szeretném természetesen szülni, ha teljesen jó irányban van.
Szia! Ne aggódj, nekem azt mondták, hogy általában 36-37. hétig még maguktól is befordulhatnak. Persze akadhatnak kivételek, én egy ilyen voltam, erõsítendõ a szabályt. Az én fiam sajnos nem fordult be, 35. hétre megszületett császárral. DE!!!: nekem sok egyéb más gondom is volt, és ha még maradt volna 2-3 hetet odabent, akkor lett volna rá esély, hogy megforduljon. Nyugi, minden rendben lesz!
nekem a nagyobbik fiam 36 hetesen fordult meg, 37. héten született, a kicsi 35 hetesen fordult meg, 37. hétre született szintén
Ó még bõven van ideje. Általában a 36. hétig befordulnak, ha van hozzá kedvük.
Nyugodj meg, igaz, hogy már túl vagytok az ideálisnak mondott idõponton, de még simán befordulhat.
A harántfekvésbõl még bármi lehet fõleg hogy még csak a 31. héten vagy. Én most kezdem a 39.hetet és faros a babám, na ebbõl már nem lehet bátmi...:-S. Nem katasztrófa, a lényeg a végeredmény! N izgulj!Boldog babavárást!

16 hetes és 4 napos vagyok, még nem tudom hogy kislány vagy kisfiu lesz, milyen jelek jellemző a kislányra?

Legjobb válasz: Mármint babona? Vagy uh szerint? Nekem mindkét terhességem tök egyforma volt, szinte ugyanolyan méretek, azt hittem, a második is lány lesz, de fiú. Semmi jellegzetesség nincs.

Mármint babona? Vagy uh szerint? Nekem mindkét terhességem tök egyforma volt, szinte ugyanolyan méretek, azt hittem, a második is lány lesz, de fiú. Semmi jellegzetesség nincs.
Itt van egy lista, amire persze rácáfolnak a kismamák, meg ugye 50-50%, hogy bejön-e vagy sem, de azért szórakozásnak jó. :) Fiú lesz, ha... 1. terhességed korai szakaszában nem tapasztalsz reggeli hányingert vagy rosszulléteket 2. a baba szíve percenként kevesebbet ver 140-nél 3. a súlyfelesleget elõl, a pocak körül hordod 4. ha a pocakod csúcsos és egy hosszúkás görögdinnyére emlékeztet leginkább 5. a vérereid, és ezáltal a mellbimbó körüli terület jelentõsen elsötétedik 6. a baba alacsonyan helyezkedik el a pocakodban 7. kívánod a sós vagy savanyú ételeket 8. kívánod a fehérjedús ételeket, leginkább a húst és a sajtot 9. lábaid és a lábfejed hidegebbek, mint terhesség elõtt 10. a lábaidon található szõrzet gyorsabban növekszik a várandósság ideje alatt 11. nagyon kiszáradnak a kezeid 12. amikor alszol, a párnád északi irányban van 13. a jövõbeli apuka veled együtt meghízik vagy legalábbis felszed pár kilót 14. terhességed alatt jobban nézel ki, mint valaha 15. a vizeleted halványsárga színû 16. folyton csorog az orrod 17. ha a jegygyûrûdet a hasad felé tartod egy cérnán lógatva, akkor az körkörösen mozog 18. fejfájással küszködsz a terhesség alatt 19. ha összeadod a korodat a fogantatás pillanatában, annak hónapjának számával, akkor összegnek egy páros szám jön ki. Lány lesz, ha... 1. a terhesség korai szakaszában reggeli rosszullétek gyötörnek 2. a baba szíve legalább 140-et ver percenként 3. a plusz súly leginkább a csípõdre rakódik le 4. a bal melled nagyobb, mint a jobb 5. a hajad kissé kivörösödik 6. a baba magasan helyezkedik el a pocakodban 7. a hasad kerek és leginkább egy kosárlabdához hasonló 8. különféle édességeket kívánsz 9. kívánod a gyümölcsöket 10. sokszor szeretnél narancslevet inni 11. a terhesség alatt nem érzed annyira jól magad a bõrödben és nem látod annyira szépnek magad 12. az arcbõröd jobban kiszárad, mint általában 13. nem vagy hajlandó megenni a kenyér sarkát 14. a melleid feszülnek és szinte kivirulnak 15. amikor alszol, a párnád déli irányban van 16. a vizeleted élénk sárga színû 17. ha a jegygyûrûdet a hasad felé tartod egy cérnán lógatva, akkor az egyik oldalról a másikra mozogva oldalra leng 18. ha összeadod a korodat a fogantatás pillanatában, annak hónapjának számával, akkor összegnek egy páratlan szám jön ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi akkor ezek szerint nekem kislány lesz nagyon jó lenne mert már van 2fiam
Nekem tegnap derült ki, hogy fiú! A 2. válaszolóra több ponton rácáfolok!:) ) Utoljára 149 volt a szívverése, nem voltam rosszul, nem hánytam, édességet kívántam, ki volt száradva nagyon az arcbõröm! Szóval ezen is látszik, hogy inkább babonák a fent leírtak!:) )
Persze, hogy babonák, és persze, hogy rá lehet cáfolni mindenre. Szép is lenne, ha mindenkinek tök egyforma terhessége lenne az azonos nemû babákkal. :) Akkor nagyjából felesleges lenne az orvostudomány és az uh készülék. :) De azért szerintem kevesen vannak, akik nem olvasgatják el a babonákat, csak úgy kíváncsiságból. Viszont kevesen alapoznak csak erre.

Kislányom 15 hetes lesz hétfőn, és nem igazán akarja a fejét balra fordítani. Nagy baj?

Ha kézben van,akkor forgatja,nem probléma,de fekve leginkább jobbra néz,és nehezen akar balra is,nem fáj neki,álmában is tartja balra, de ha fent van valahogy kerüli.Miért? Nagy baj?Mit tehetnék ellene?

Legjobb válasz: Szia!Az én kislányom pont fordítva van ezzel. Az ortopéd szakorvos azt mondta, nem baj, de azért tornáztassam a másik oldalra is, mert különben amikor elkezd kúszni-mászni, féloldalas lesz.Tereld el a figyelmét a másik oldalra, az segíthet.

Szia!Az én kislányom pont fordítva van ezzel. Az ortopéd szakorvos azt mondta, nem baj, de azért tornáztassam a másik oldalra is, mert különben amikor elkezd kúszni-mászni, féloldalas lesz.Tereld el a figyelmét a másik oldalra, az segíthet.
Lehet hogy mégiscsak fáj neki pl a füle, vagy a fogcsírája..így ha ez tartós marad azért én pár napmúlva rákérdeznék a dokinál.
Lányom meg a jobb lábát emeli kevésbé, mint a balt. A védõnõ szerint nem gond, de azt mondta, érdemes tornáztatni. Neked is azt javaslom, hogy játékokkal próbáld arra terelni a figyelmét:-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:-)

36 hetes kismamák hogy vagytok? Be vagytok már pakolva, minden megvan a babának? Fiú lesz vagy kislány? Mikorra vagytok kiírva? .

Legjobb válasz: Én 37 hetes vagyok, december 29-re várom a babót, bár a doki azt mondta, hogy úgy néz ki, hogy hamarabb meglesz a kisfiam. :) Már be van pakolva minden, még a babának 1-2 dolog hiányzik, de azt már apa is be tudja szerezni, ha véletlen szülésig nem sikerülne nekem. Te hogy vagy? Nálad fiú vagy lány lesz?

Én 37 hetes vagyok, december 29-re várom a babót, bár a doki azt mondta, hogy úgy néz ki, hogy hamarabb meglesz a kisfiam. :) Már be van pakolva minden, még a babának 1-2 dolog hiányzik, de azt már apa is be tudja szerezni, ha véletlen szülésig nem sikerülne nekem. Te hogy vagy? Nálad fiú vagy lány lesz?
Sziasztok! Én jövõ héten leszek 37 hetes. Kislányt várunk, január 7.ére. Második baba, az elsõ is lány, õ is január 7.-én született. :-) Gyomorégés nálam is van állandóan, már vannak jóslóim, C:2100-as. Minden be van pakolva. Még a mellszívót kell sterilizálni és berakni. Nem bánnám ha idén megszületne... :-)
Ellensúlyozva a sok fiút én kislányt (Kata) várok szilveszterre. Legalább tudom, hogy lesz választási lehetõsége majd vmikor :) )). Én teljesen jól vagyok, a gyomorégéseket és az aranyeret kivéve. Fájásaim egyáltalán nincs, és méhszájam sem készülõdik még. A pici még túl jól érzi magát odabent. De remélem a karácsonyt még ott is tölti. Egyébként õ második baba lesz, a nõvére hugicája. A kórházi csomag még nincs teljesen kész. Csak szedegetem össze a dolgokat. Azért lassan most már összeteszem õket a bõröndbe is. A kisruhák kimosva, most épp az ágynemûi száradnak, és még van mit kimosni neki. Szóval nem mondanám, hogy készen vagyok már. Ti hogy bírjátok a babavárást és a karácsonyvárást együtt? Én teljesen megvagyok zavarodva, hogy most mire készüljek.
Én ma vagyok 38 hetes a kórházi csomag már megvan nekem is a bimbó védõ hiányzik dec.23-ra vagyok kiírva 3.baba 2 fiú után ö is kisfiú lesz már vannak jóslóim mindenkinek kellemes babavárást és könnyû szülést
szia! Kislányom lesz, 37 hetes vagyok, holnap töltöm a 38-at. Jövõ hét kedden progis császár, 2. baba. Kórházi csomagomból csak a bimbóvédõ hiányzik, amúgy mindenem megvan. Az itthoni cuccokat apa fogja intézni, míg kórházban vagyunk (pl. kiságy). Ég a gyomrom és a kis hölgy állandóan rugkapál, szinte egész nap fáj. A fiam sokkal nyugisabb volt. Jóslóim már vannak pár napja, nem túl erõsek, de azért észrevehetõek.
A kérdező hozzászólása: Na tényleg mindenki kisfiút vár, legalábbis a válaszolók közül:) A Zalán név nekem is nagyon tetszik, de már van a rokonságban:(Örülök, hogy írtatok, mindenkinek kívánok Kellemes Karácsonyt és még egy kis kitartást és nagyon gyors könnyû szülést:)
Szia.En a 37.hetben vagyok es azon kívul hogy nagyon égetnek es a kismanom neha már fajdalmat okoz a mocorgasaval nagyon jol vagyunk.Korházi csomagom kb 2 hete bevan pakolv.1 het mulva csutortokon lesz programozott csaszarom farfekves miatt.Amugy kisfiu lesz, Zalán es az elso baba akire 4 keservesen hosszu evet vartunk.Most is csuklik a kismanom.Nagyon boldog babavárást mindegyikotoknek.
Ja, és nekem kicsi a hasam mindenki azt mondja meg én is látom, a lányommal sokkal nagyobb volt és semmi de semmi bajom, ha néha nem mozogna akkor azt se venném észre, hogy terhes vagyok. Az elsõ terhességemnél ilyenkor már minden bajom volt most meg tök fitt vagyok, jól érzem magam, jövök megyek pedig híztam már eleget, 14kg van rajtam eddig bár most vékonyan is kezdtem. 168cm vagyok és most 69kg.
Sziasztok! Én még " csak" most kezdem a 35.hetet tartok de gondoltam azért írok. Még nem pakoltam be semmit, de minden megvan és úgy vagyok vele, hogy január elõtt biztosan nem szülök. Január 15-re vagyok kiírva egyébként és második baba lesz, kisfiú. Van már egy 3 éves lányom is. Mostanában mindenkinek fia lesz. Érdekes...:)
Igen elsõ baba! :D Eléggé be vagyok pánikolva, hogy milyen lesz, mi fog történni, stb.... Nekünk már a név megvan Martin lesz. Ma már a ctg kimutatta, hogy vannak apróbb fájásaim, bár én nem éreztem semmit akkor. Jóslóim nekem is vannak, legalábbis gondolom, hogy azok azok. :) Már nagyon várom, hogy kint legyen és foghassam, de ha 6 évet tudtunk várni, akkor ez a 2-3 hét már gyors el fog repülni. :D
A kérdező hozzászólása: Nekem is kisfiú lesz 2 lány után:) Én január 11-re vagyok kiírva, de lehet, hogy esetleg szülinapi ajándék lesz, mert 13-án van a szülinapom.Nekem már vannak jóslófájásaim.Egyébként nem panaszkodom, de azért már csak úgy óvatosan, mamásan csinálok mindent.A pocim elég nagy és eddig kb.8-9kg-ot híztam.Egészen pontosan hétfõn töltöm a 36.hetet, úgyhogy jövõ héten már megyek NST-re is.Remélem gyorsan elszalad ez a pár hét és a kezemben tarthatom a kis kukist.Sajnos névben még nem egyeztünk meg apával, de majd mostmár igyekszünk.Egyébként már teljes egészében be van pakolva a kórházi cuccom, meg a babónak is megvan minden, de végülis, ha megszületik még akkor derül ki, nem-e kell még valami.Neked elsõ baba?
Én december 31-re vagyok kiírva, de szerintem elõbb fog érkezni.:-)Amúgy csatlakoznék a többséghez kisfiú lesz.Már összepakoltunk igaz még csak 2 napja. Kellemes karácsonyt mindenkinek!

A kislányom 3 hetes lesz holnap.3810 g-mal született és most 4, 17. Nem kevés ez?

Õ az els? babám és nemtudom, hogy milyen mértékben kéne híznia.

Legjobb válasz: Ált. 2 hetes korukra aszületési súlyukat hizzák vissza utána heti 200 gr növekedés . Tökéletesen fejlõdik.

Ált. 2 hetes korukra aszületési súlyukat hizzák vissza utána heti 200 gr növekedés . Tökéletesen fejlõdik.

34 hetesen még nem tudjuk mi lesz a kislányunk neve. Volt így ezzel valaki? Mikor döntött?

Az első kislányunknál egyértelmű volt, amint rátaláltunk erre a névre, beleszerettünk. Most pedig egyik sem az igazi.Kezdem gáznak érezni és zavar, hogy "szegénynek" nem tudunk egy hasonló favorit nevet kitalálni.

Legjobb válasz: Megírod az elsõ kislány nevét? Különben a dzsesszikától kezdve mindenféle névjavaslat érkezik.

Megírod az elsõ kislány nevét? Különben a dzsesszikától kezdve mindenféle névjavaslat érkezik.
Ha van több név is, ami tetszik, akkor nem marad név nélkül a gyerek. A szülõszobán már biztosan tudni fogod. Nekünk egy fiúnév sem tetszik annyira (már mindkettõnknek), amit el tudnék képzelni, ha fiam lesz.
34 hetesen még nálunk is elég homályos volt. Valahogy letisztult, mire a szülésig jutottunk. Nem is foglalkoztunk vele igazán, volt néhány variációnk, aztán minden vita nélkül egyértelmû lett, hogy melyik legyen. Biztos meglesz a nevetek, mire kelleni fog.
Én írtam amúgy egy listát amik szóba jöhettek, mert nekem nagyon sok nem tetszett. Majd ezek közül választottunk közösen egy olyat, ami mindkettõnknek tetszik.
Én a férjemmel együtt összeírnék egy csomó nevet, ami tetszik - legalábbis elfogadható -, a listát redukálnám 3-4-re, és aztán várnám az isteni sugallatot a szülõszobában :D
Mi fiúnevet nem találtunk, bár a 4D után is kerestünk. Teljesen meg is feledkeztem róla, hogy választani kéne azt is, mert hát egy 4D is tévedhet. Majd SOS császár elõtt kérdezték, hogy mi lesz a neve. Mondtam a nevet, majd megkérdezték, hogy és ha fiú? Mondom hát azt nem tudom... :) Aztán végül a testvérem neve ugrott be, azt írták fel, de persze kislány lett. :) De a kislány néven is nagyon sokat gondolkoztunk, volt több is, csak az utolsó hetekben döntöttünk.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ kislány Laura Lilla. De nem igazán javaslatokat várok, mert gondolom nagyon újat mondani nem tudtok , mint amik az utónevek között olvashatóak. Inkább az a kérdés, hogy mit csinálnátok ilyen helyzetben? Adnátok neki most egy nevet a szóba jött nevek közül, vagy majd a szülõszobán lesz , ami lesz, vagy hogyan döntenétek?
Az elsõnél nekünk is úgy volt mint nálatok, a másodiknál nekem nem tetszett amit a férjem javasolt, cukor miatt voltam a kórházban és ott tetszett meg az egyik baba neve ami a páromnak is elfogadott. Harmadszorra a két leányzónk mondta a nevet így lett Fanni. Am a Boglárka és a Flóra volt még a listámon:)
elég hamar megtudtuk, hogy kisfiú, az apja nevét kapta ezt tudtuk, megbeszéltük..de ha lány lett volna... a szülõszobán bólintott rá a férjem arra a lánynévre ami csak nekem tetszik, így nagy lett volna a döbbenet, ha kislány lett volna :-D most jelenleg 28 hetes vagyok, kislányt várunk, az elõzõ lánynév nem jöhet most szóba.. tehát még mi is keressük az igazit! boldog babavárást!
Mi elejétõl fogva tudtuk hogyha lányunk lesz Jázminnak fogják hívni.

Három hetes a kislányom, és ma azt vettem észre hogy váladékozik az orra. Lehet hogy náthás lesz? Már több napja furcsa hörgő hangokat ad szopi közben, tüsszögött is, de védőnő szerint ha nem váladékozik ez nem baj.

Legjobb válasz: Vagy orrjárata szûk még most tisztul.Szívd le sztem neki, elõtte vmi tengervizes oldattal fújd be.Nem biztos h náthás lesz anyatej nagyon védi még.

Vagy orrjárata szûk még most tisztul.Szívd le sztem neki, elõtte vmi tengervizes oldattal fújd be.Nem biztos h náthás lesz anyatej nagyon védi még.
Az anyatej megy az orrukba és ezért van. Ilyen nekünk is volt, nekem azt mondta a doki ne szivogassam ki neki, mert kitüsszögi illetve majd kifolyik az orrán, ha látom az orrába akkor szedjem ki fültisztitóval hogy ne száradjon bele, nálunk ez 4-5napig tartott. Most 5 hetes és nincs semmi baja. Én is megijedtem hogy náthás lesz de nem. Sõt álítólag ez kell is nekik mert ha kiszivja az ember akkor az orrnyálkahártyája nem "fejlõdik" kellõen és utána könnyebben beteg lesz. Persze ez kizárólag akkor van ha szoptatod. Ha tápszeres vagy ilyesmi akkor azért dokinak mutasd meg!

Kislányomnak leesett a köldökcsonkja (hétfőn lesz 2 hetes), de még nem volt leszáradva. Most egy kis seb van a köldöke közepén, mivel mikor leesett, vérzett egy kicsit. Kell rá tennem valamit, vagy magától helyrejön?

Legjobb válasz: A köldökcsonkra mindíg ír a háziorvos szaliciles alkoholt, de nekünk mégis azt tanácsolta, hogy inkább Betadine oldattal kenegessem be. Én így tettem és nagyon szépen begyógyult. Fülpiszkálóval kenegettem rá az oldatot. Mielõbbi gyógyulást és nem szabad hintõporozni, illetve bekötni sem! 4 hónapos kislány anyukája

A köldökcsonkra mindíg ír a háziorvos szaliciles alkoholt, de nekünk mégis azt tanácsolta, hogy inkább Betadine oldattal kenegessem be. Én így tettem és nagyon szépen begyógyult. Fülpiszkálóval kenegettem rá az oldatot. Mielõbbi gyógyulást és nem szabad hintõporozni, illetve bekötni sem! 4 hónapos kislány anyukája
Minden pelenkázásnál töröld át alkohollal amit a gyógyszertárban tudsz venni és én sebhintõport is tettem rá, mert az is szárít. Amíg szépen be nem gyógyult, mindig tettem rá egy steril gézlapot. Víz ne érje az esti fürdésnél, amíg be nem gyógyul szépen. Jó babázást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!