Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hasfájos (25 db)

7hetes a kislányom. Hasfájós, de sokat pukizik ez azt jelentheti, hogy hamarosan elmúlik neki a hasfájása? Vagy ez mit jelenthet?

Legjobb válasz: Inkább fordítva, azért fáj a hasa, mert nem tud eleget pukizni, bár igyekszik... Nálunk 3 hónaposan múlt el a hasfájás egyik napról a másikra, bár az angol víz sokat segített rajta.

Inkább fordítva, azért fáj a hasa, mert nem tud eleget pukizni, bár igyekszik... Nálunk 3 hónaposan múlt el a hasfájás egyik napról a másikra, bár az angol víz sokat segített rajta.
A Gripe Water tényleg jó erre! Nálunk is ez volt a prtobléma, de már múlni látszik, most 10 hetes.
Két és fél hónaposan almát egy hasfájós babának?? Te beteg vagy!
2 és fél hónaposnak, aki ráadásul hasfájós is, semmi pénzért nem adnék almát még.
szandy nem akarlak piszkalni, de multkor(2 honapja kb) tettel fel egy kerdest amiben majdnem fel eves volt a babad es meg nem vitted ki, mert nagyon feltetted.... kicsit ugy erzem, hogy csak unatkozol es ezzel szorakoztatod magad
A kérdező hozzászólása: 5.válaszolónak!!!Bocs már de, szerintem semmi közöd hozzá, hogy miket írok én segítséget kértem mert 19 éves vagyok és elsõ babám.Nem féléves volt a lányom hanem elõre kérdezek, hogy tudjam!!!!!Legközelebb az én kérdésemre ne válaszolj!!!!!!Elég lekezelõ vagy már bocsánat!!!!Szerintem egy 2és fól hós hasfájós baba melett nem nagyon lehet unatkozni!Ha nincs igazam szólj!!!
NEM KElL 4 HóNAPOSAN ELKEZDENI, az õ emésztõrendszere ugyanúgy nem érett rá, mint az anyatejesnek!!!!!!
Tápszeres babáknál 4 HÓNAPOSAN KEZDJÜK A HOZZÁTÁPLÁLÁST!
De ugye nem óránként eteted?Mert akkor az a baja.Tápszeres baba 4 óránként eszik, vagy 3.!!!
Gripe water, gyenge kamillatea, Espumisan, pocaktorna
Ha hasfájós, akkor én nem adnék neki almát. Attól ugyanis még jobban fog fájni a hasa. Ha a tápszerrel is gondja van a pocakjának, akkor várjatok még a hozzátáplálással.
A kérdező hozzászólása: az espumisan sem vált be sajnos!Remélem már tényleg elmúlik nem miattam hanem nagyon sajnálom már az én picibogaramat! :)
utolsó vagyok...a hozzátáplálás pedig szerintem ráér 4 hónapos korban.én picim is hasfájós volt.hozzátáplálni 3 hónap3hetesen kezdtem
ha az infacol nem jó, próbáld meg az espumisnat, vagy az édesköménybõl készült teát.de ha hasfájós tényleg, akkor remélhetõleg nem tart már sokáig.3-3.5 hónaposan 99%-ban elmúlik.türelem!!!:)
A kérdező hozzászólása: igen tuti, hogy éhes mert szopja a kezét!Infacol cseppet adok neki
Adj neki 150ml-t inkább de almát még ne, hiszen így is hasfájós, nem biztos hogy jót tenne elkezdeni újat bevezetni a hasfájásra.Nekünk a mecsek baby tea segített. De biztos vagy benne hogy éhes?Nem lehet hogy azért sír, mert a hasa fáj? Ha sûrûn adod neki a tápszert, attól is lehet.Két etetés között legalább teljen el 2 és fél óra.
A kérdező hozzászólása: 7-es válaszolónak légyszi te is mellõzd a kérdéseimre a válasz!!Én csak megkérdeztem és nem kell egybõl lekezelni ba...us...

Mivel kislányunk hasfájós, elég sokat van kézben és ezt hamar megszokta. Amikor elmúlik a hasfájós időszak, hogy szoktathatom le, hogy mindig kézben legyen?

Legjobb válasz: Nekem is ez volt a gondom anno, de magától megoldódott. Kb. 6,5 hós volt amikor felült és elkezdett mászni. Azóta csak akkor lehet felvenni, ha megijed valamitõl vagy ha erõszakot alkalmazok. :-) 2 éves a fiam.

Nekem is ez volt a gondom anno, de magától megoldódott. Kb. 6, 5 hós volt amikor felült és elkezdett mászni. Azóta csak akkor lehet felvenni, ha megijed valamitõl vagy ha erõszakot alkalmazok. :-) 2 éves a fiam.
Mint, ahogy írják, minden kornak megvan a maga szokása. Õ most éppen ebben az idõszakban van. El fog múlni, de most erre van a legnagyobb szüksége.
Nallunk is ez volt 3 honapos koraig. Most lassan 5 honapos lesz es mar ringatni sem lehet pedig mindig igy altattuk el amig fajt a pocija. Most mar csak ugy hajlando elaludni ha leteszem. Azert meg szeret olben lenni mert imadja, ha setalgatok vele foleg a kertbe. De ha leteszem akkor sem veszi zokon. Jatszik a jatszoszonyegen vagy nezelodik a pehenoszekbe, ha felveszem nagyon orul es mosolyog.
szintén... sokáig folyton ölben volt, aztán beindult a mozgásfejlõdés, ma már alig lehet megfogni, mert mindig fontos intéznivalója akad (8hós)


6 hetes a kislányom teáztatom mert hasfájós, tea után mikor adjak neki tápszert? Ti hogyan etetitek a babátokat?

néha félek ne hogy túl terheljem

Legjobb válasz: Milyen teát adsz neki? Ne haragudj, de nem értelek. Két gyerekem nõtt fel tápszeren, de sosem teáztattam õket, fõleg azért nem, mert épp hasfájósak vagy nem. Ha teával megtöltöd, a tápszert nem issza rendesen, mert eltelíted és az is hasfájást tud csinálni, ha a tea és a tápszer keveredik. kicsit bõvebben kifejthetnéd, mert így fura a kérdés.

Milyen teát adsz neki? Ne haragudj, de nem értelek. Két gyerekem nõtt fel tápszeren, de sosem teáztattam õket, fõleg azért nem, mert épp hasfájósak vagy nem. Ha teával megtöltöd, a tápszert nem issza rendesen, mert eltelíted és az is hasfájást tud csinálni, ha a tea és a tápszer keveredik. kicsit bõvebben kifejthetnéd, mert így fura a kérdés.
A kérdező hozzászólása: mecsek teát adok NEKI MERT AZ HASFÁJÁSRA VALÓ .és milupa milumil 1 es tápszert adok neki.
Az mind szép és jó, hogy a Mecsek baby hasfájásra van ajánlva, csak pont az ellenkezõjét érik el vele sokan:( Van amelyik babának csak ront az állapotán az édeskömény, ami benne van.
A kérdező hozzászólása: nekünk bevált

5 hetes a kislanyom. Miert sir keservesen minden eves utan? Eleg hasfajos de mar egybol fajna neki mikor meg le sem ert a kaja?

Nagyon moho volt ezert odafigyelek hogy mennyit eszik.Se nem sokat se nem keveset.1 eves alatt vagy 3-szor megbufiztetem.Igy nem ertem mi lehet a gondja.Miert sir ha tele a hasija?Nektek volt igy?Szokatm maszirozzni,a hasfajara van szirupja!

Legjobb válasz: Nálunk a családban volt egy ennyire hasfájós baba, nehezen, de kiderült róla, hogy tejérzékeny. Ha még szopik a baba akkor próbáld meg, hogy egy idõre számûzöd a tehéntejet és a tejkészítményeket az étrendedbõl.

Nálunk a családban volt egy ennyire hasfájós baba, nehezen, de kiderült róla, hogy tejérzékeny. Ha még szopik a baba akkor próbáld meg, hogy egy idõre számûzöd a tehéntejet és a tejkészítményeket az étrendedbõl.
nem lehet, hogy enne még? ha felveszed megnyugszik? egyébként az én lányom is ilyen volt, pont így 5 hetes kora körül, olyan nehéz megállapítani mi lehet a bajuk, de én is mindig hasfájásra gyanakodtam. én ha felvettem és ringattam picit vagy járkáltam vele, egy idõ után szépen elaludt. most 2, 5 hónapos és kb. 1 hete múlt el ez a nyûgösködés :-)
Szia! Az én 5 hetes kisfiam azért szokott így sírni evés után, mert kifogyott a tej a mellembõl. :( Sajnos a bal mellem ilyen fajta, nem nagyon ment az elején a szoptatás és be is állt arra, hogy kevesebbet termel. Neked van elég tejed? Nem lehet ez a baj?

A kislányom 3 hetes. Pár napja nagyon hasfájós lett. Lehetséges, valamit én eszek ami ezt okozza? Esetleg vigyem gyerekorvoshoz?

Mikor el kezd szopizni,rá 5percre szinte felsikít,annyira megfájdul a hasa.Mitöl lehetséges ez??

Legjobb válasz: Szia! Azért hasfájósak a babák, mert még nagyon fejletlen az emésztõrendszerük, nekem azt mondta a doki, hogy kb. 6 hét kell születés után, hogy rendesen kifejlõdjön minden. Az is tetézheti a bajt, hogy mohón szopizik, és rengeteg levegõt nyel. Mindenképpen nézze meg a gyerekorvos, én sokáig böfiztettem minden szopi után, és gyakran tettem hasra. Sok sikert!

Szia! Azért hasfájósak a babák, mert még nagyon fejletlen az emésztõrendszerük, nekem azt mondta a doki, hogy kb. 6 hét kell születés után, hogy rendesen kifejlõdjön minden. Az is tetézheti a bajt, hogy mohón szopizik, és rengeteg levegõt nyel. Mindenképpen nézze meg a gyerekorvos, én sokáig böfiztettem minden szopi után, és gyakran tettem hasra. Sok sikert!
Azért szerintem ez már nem szimpla hasfájás, hiszen azt írtad, hogy 5 perc alatt annyira megfájdul a hasa, hogy borzalom. Próbálj egy napig nagyon diétázni, hogy nem eszel semmi puffasztót, csak mondjuk húslevest répával (durván hangzik egész napra), meg nem iszol mást, csak teát vagy vizet, akkor bitzosan kiderül, hogy azzal van-e baj, amit eszel, vagy nem. Ha még így is fáj a hasikája minden szoptatásnál, akkor nem azzal van a baj, amit eszel.
probáld kiiktatni az étrendedbõl a magas hisztamin (paradicsom, alma stb..)tartalmú ételeket, és az olyanokat amelyek allergiát okozhatnak(mogyoró, borsó, tej stb..), az is okozhatj a hasfáját picuroknál..

A kislányom 2hónapos és 3hetes koráig szopizott! Most már tápszert adok neki bebát! Hasfájós. Mivel lehet különb, hogy nem anyatejet eszik hanem tápszert? Ez miben gátolhatja a babákat?

Legjobb válasz: Semmiben. Az enyém most 16 hónapos stramm kislegény pedig ugyan úgy kezdtük mint ti. 2x volt beteg eddig, azt is az orvosi rendelõben kapta el...:( Ha hasfájós esetleg adhatsz neki Infacolt vagy Espumisant, vagy kipróbálhatsz másféle tápszert. Az enyémnek a sima HAs Bebától szorulása volt, bukás miatt áttértünk a Beba AR-re és megoldódott a szorulása is. Nyugi, nem tudom hogy téged mennyire visel meg az hogy nem tudsz szoptatni, én hónapokig kivoltam és szar anyának éreztem magam pedig az ég világon mindent megpróbáltam, csak a stresszt nem tudtam kiiktatni az életembõl. De rájöttem, hogy a tápszer jobb a fiamnak mint egy depressziós, mániákusan szoptatni vágyó-de nem tudó- anya. Mára látom, hogy semmi baja nem lett az anyatej hiányától sem fizikailag sem lelkileg.

Semmiben. Az enyém most 16 hónapos stramm kislegény pedig ugyan úgy kezdtük mint ti. 2x volt beteg eddig, azt is az orvosi rendelõben kapta el...:( Ha hasfájós esetleg adhatsz neki Infacolt vagy Espumisant, vagy kipróbálhatsz másféle tápszert. Az enyémnek a sima HAs Bebától szorulása volt, bukás miatt áttértünk a Beba AR-re és megoldódott a szorulása is. Nyugi, nem tudom hogy téged mennyire visel meg az hogy nem tudsz szoptatni, én hónapokig kivoltam és szar anyának éreztem magam pedig az ég világon mindent megpróbáltam, csak a stresszt nem tudtam kiiktatni az életembõl. De rájöttem, hogy a tápszer jobb a fiamnak mint egy depressziós, mániákusan szoptatni vágyó-de nem tudó- anya. Mára látom, hogy semmi baja nem lett az anyatej hiányától sem fizikailag sem lelkileg.
Mintha csak en irtam volna az elso valaszt! Ugyan igy jartunk, 2-3 hetig volt valamennyi tejem, akarmit probaltam egyzeruen nem sikerult. Iszonyu stresszes voltam emiatt es szornyu anyanak ereztem magam. Babam most 2 honapos, gyonyoruen fejlodik, nincs felfujodva a tapszertol, boldog, mosolygos, kiegyensulyozott baba. Imadom... Talan annyit tegyel meg hogy tobbet vagy vele testkozelben, mivel a szopas hianya miatt nincs meg az a testi kozelseg. En delutanonkent a mi agyunkon szoktam vele aludni, mindig ugy odabujik annyira imadnivalo.:)

A kislányom nagyon hasfájos és nem tud mindig kakilni, pedig már nagyon kemény a pocija. Kipróbáltunk már mindenfélét, kamilla tea, espumizán cseppek, masziroztuk de csak fáj. Mit csinálhatnék még?

Legjobb válasz: Szia! Nem írtad hány hónapos a kislányod,de amikor a kisfiam még csak két hónapos volt,nekünk jó volt az édeskömény tea,sokan ajánlották az ánizsmagosat is,de attól mi nagyon megszelesedtünk,meg az Infakolt adtam neki.Egy kicsit jobb volt utána.Most meg,hogy betöltöttük a hat hónapot és nekünk is jönnek a kakibajok 100%-os paradicsomlét,narancslét próbálok neki adni vagy a lereszelt alma levét issza.Nekünk ezek segítenek.Remélem megtalálod a kislányodnak a megoldást,szurkolok nektek.Egy boldog anyuka

Szia! Nem írtad hány hónapos a kislányod, de amikor a kisfiam még csak két hónapos volt, nekünk jó volt az édeskömény tea, sokan ajánlották az ánizsmagosat is, de attól mi nagyon megszelesedtünk, meg az Infakolt adtam neki.Egy kicsit jobb volt utána.Most meg, hogy betöltöttük a hat hónapot és nekünk is jönnek a kakibajok 100%-os paradicsomlét, narancslét próbálok neki adni vagy a lereszelt alma levét issza.Nekünk ezek segítenek.Remélem megtalálod a kislányodnak a megoldást, szurkolok nektek.Egy boldog anyuka
Szia, nem írtad, hogy mekkora a picúr, de a gyógyszertárban lehet kapni gyermekeknek való glicerines végbélkúpot, ami fájdalom nélkül meghozza a székletét. Kérdezz rá a gyógyszerésznél, de úgy tudom már pici gyerekeknél is alkalmazható.
Kammilatea 10%-os cukor oldattal, vagy egy kis szilvalekvrár, vagy joghurt. Attól függõen, hogy mekkora a pici.
Szia ! Sajnos átérzem a problémádat. Tényleg nem írtad mennyi idõs a kislányod, mert az fontos lenne. Az ánizs és köménymagos teától a fiamnak is csak felfújódott a hasa, a kúpokhoz meg hozzászokhat. Nekünk nagyon bevált a LAEVOLAC nevû szirup. Igazából ez egy nagymolekulájú glükose szirup, nem gyógyszer, és nincs hozzászokás.Ma már 8 éves és nincsennek ilyen panaszai. De mai napig figyelni kell a megfelelõ rost és folyadékbevitelre. Remélem neked is segít.
nekunk mikor mar semmi sem segitett a kisfiunknal a gyerekorvos egy itt bolognaban szondanak nevezett kis muanyag csovet adott(patikaban kaphato)ami vekony mint a bebi homero es hosszu de csak egy centire kell bedugni a fenekebe es ahogy ezt megcsinaltuk ra egy 10 percre sikerult neki, azota kiwit eszik vagy szilvat uvegeset es itatok vele rostos italt, de igy rendszeres lett naponta vegzi es nem fajt azota a pocija.
Szia! Próbáld meg a babamasszázst, a sógornõmnek az segített. 2 hétig nem kakilt a kislánya, és végül ezzel tudták "kidolgozni" belõle, mert már minden mást kipróbáltak. Sok sikert. 28 hetes kismama

Mit tegyek? Hasfájós a kislányom?

2 hetes és 4 napos de már ezzel küzdünk másfél hete! Kapta eleinte az espumizant de az csak a szeleket hajtotta aztán kapta a colief cseppet de attól meg nem bír kakilni és pukizni! A kettõt adtam neki fel váltva egy napig jó volt! Mit tegyek? Lehet hogy a colief csepp erõs gyógyszer lenne neki?

Legjobb válasz: Tápszeres vagy anyatejes baba??

Tápszeres vagy anyatejes baba??
A kérdező hozzászólása: Anya tejes baba! eleinte jó étvágyú volt de két napja nem eszik csak ilyen 50 ml-t!
Baba mosoly édeskömény teát próbáld ki, ha azt nem találsz próbálj mást csak a lényeg h édeskömény tea legyen!!Tornáztatod eleget h távozzanak a szelek??
A kérdező hozzászólása: Torna szinte mindig van néha segít is! Édesköményes levest eszek! De ez a minden napos küzdelem már nagyon le fáraszt! Amint el kezd ordítani mert fáj a pocija én kétségbe esve sírok vele mert nem bírom ahogy sír szegény és annyira szeretnék neki segíteni de nem tudok és ez annyira rossz!
A babának add az édesköményt, persze attól még te is eheted.Elhiszem h sajnálod, hidd el tudom mit érzel!Ezért próbálok rajtatok segíteni!!!!
Infacolt próbáld ki meg az édeskömény teát, ha egyik sem segít akkor sajna nem nagyon tudsz mit tenni.Nekünk 4hónapos korában múlt el, addig állandóan ordított.Kitartás!!
Az nagyon jó ha tud pukizni!
Igen az nagyon jó! Így enyhülhet és el is múlhat a hasfájása, hiszen a sok buborék nyomja a kis pocakot. Az én fiamnak ugyan csak párszor fájt a hasa, aznap nem is igen pukizott. Mióta kicsit nagyobb lett, úgy 6 hetes korától nagyon sokat tornáztatja magát, csak úgy ropog a pelus, na azóta semmi pocakfájás!
A kérdező hozzászólása: jajjjj!!:D Nagyon örülnék ha végre elmúlna!Reménykedem benne, hogy ez a sok puki tényleg annya a jele, hogy hamarosan elmúlik ez a hasfájás!!Mert már 7hete szenvedünk a picikével együtt!! Akkor ez már lehet, hogy tényleg azt jelenti?? de, még kb.mennyi ideig fájhat a hasa így, hogy sokat pukizik még ettõl függetlenül?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!