Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hónapos, nem nagyon eszi (10 db)

szia! az enyém is 11 hónapos és nem kell neki a fõzelék, de egyébként semmi sem kanállal

Mit csináljak, jó ez így? Kislányom 3 hónapos, csak anyatejet eszik, eddig rendesen 2-3 óránként evett, pár napja egyfolytában cicin lenne, óránként kiköveteli magának az evést, a súlya viszont nem nagyon gyarapszik.

A születési súlya 3350 gramm (51 cm), 2,5 hónaposan 4770 gramm (57 cm)volt, (ez két hete volt, és azóta sem érte el az 5 kg-ot)nem túl kevés a súlya? Lehetséges, hogy nem elég neki a tej, eddig volt elég, vagy nem elég tápláló, adjak neki tápszert, vagy akkor leszokik a cicir?l, én szeretném még szoptatni, de olyan kis soványkának t?nik, ha tápszer akkor milyet adjak?

Legjobb válasz: Nehogy tápszerezd! Hagy szopizzon csak akár óránként is, ha úgy kívánja. Legalább szaporítja a gyakori mellretétellel a tejedet. Ha a továbbiakban sem gyarapszik, akkor is elõször a védõnõvel beszélj.

Nehogy tápszerezd! Hagy szopizzon csak akár óránként is, ha úgy kívánja. Legalább szaporítja a gyakori mellretétellel a tejedet. Ha a továbbiakban sem gyarapszik, akkor is elõször a védõnõvel beszélj.
Épp növekedési ugrásban van, azért kéri gyakrabban a cicit, hogy a tejedet szaporítsa. Ha tápszert adsz neki, akkor azzal lakik jól, és épp hogy kevesebbet fog szopizni több helyett, ami rövid úton a tejed elapadásához fog vezetni.
Ja, nem az a lényeg, hogy ne legyen kevesebb a súlya, hanem, hogy gyarapodjon!!! Nem lenne, gond, hogy óránként szopizik, hisz tényleg gyarapszik a tejed majd, viszont akkor sem lesz táplálóbb. És megihat kétszer annyit, akkor sem fog hízni a kicsi.
Adj neki kiegészítést, egy ilyen pici babának sztükséges a megfelelõ mennyiségû-ami a legfontosabb- összetételû táplálék. A megfelelõ fejlõdés érdekében, ami fizikai és szellemi!!!! Ebbõl számomra kiderült, hogy nem kielégítõ a tápértéke a tejcsidnek. A tápszert a gyermek doktora fogja meghatározni. Receptre írja fel. Gondoskodj mielõbb róla. Ami fontos, nem leszel rosszabb anya, ha adsz neki tápszert is! A lényeg, hogy elõször szoptatunk, utána kínáljuk a tápit, így nem fog elapadni a tejed. Minden jót! Egy hozzáértõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, én is erre gondoltam, hogy a védõnõvel beszélek, csak most szabadságon van, de megvárom!
3 hónaposan növekedési ugrás van. Ilyenkor többet ennének hirtelen a babák, de az anyai szervezet nem tud azonnal átállni a több termelésre. Ezért kér sûrûbben enni, ezzel a tejed is szaporodik. ha tápszert adsz, azzal fog jóllakni, tehát nem fog sûrûbben enni, így nem is fog több termelõdni. Sok anyuka megrémül az ilyen fejlõdési ugrásokkor és tápszerhez nyúl, ezzel pont az ellenkezõjét elérve, m mint amit akart. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras A babád súlyáról. Gondolom, vissza is esett, tehát onnan kell számolni a súlygyarapodást. De ha a 3350 grammtól számolunk is, akkor is 5 kilóig 1650 grammot hízott... ami 3 hónap alatt nem is olyan kevés..
Szia! Csatlakozom, növekedési ugrás lehet a háttérben. A lényeg, hogy ne fogyjon. Az én kislányom 3600g-mal született, és félévesen nem volt 6 kg sem, szóval ezen ne rágódj, a lényeg az, hogy 1 hét elteltével ne legyen kevesebb a súlya.
Kedves hozzáértõ! Ezt a bõdületes marhaságot honnan vetted? Ha valóban értenél hozzá, tudnád, hogy rossz anyatej nincs, az anyatej mindig a baba szükségleteihez igazodik. Persze, biztosan valóban te értesz hozzá és nem a sok, valóban kisgyerekekkel foglalkozó orvos, védõnõ.. Ha értenél hozzá, tudnád, hogy fejlõdési ugrások vannak, elkerülhetetlenek és nem okoznak egyetlen kisgyermekben se károsodást. Na, mindegy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!


3 honapos kislanyom nem nagyon akar enni, 3hosan 150et kellene ennie de o meg a 120at se eszi meg mind 40et szokott hagyni! 1hete megy igy miert lehet?

Legjobb válasz: Az én fiam 3,5 hónapos, sosem evert 150-et, 120-at is nagy ritkán. Általában 80-100 mili között eszik, de engem nem izgat, gyarapodik rendesen, minek tömjem? Semmit sem KELL. Hízik rendesen? Van elégkakis, pisis pelus? Jókedélyû?

Az én fiam 3, 5 hónapos, sosem evert 150-et, 120-at is nagy ritkán. Általában 80-100 mili között eszik, de engem nem izgat, gyarapodik rendesen, minek tömjem? Semmit sem KELL. Hízik rendesen? Van elégkakis, pisis pelus? Jókedélyû?
a babák nem gépek, annyit eszik, emennyit kíván, te sem mindig ugyanannyit eszel tedd el a mérleget!!
nälunk is igy volt!az elejen aggodtam mert a täpszeres dobozra rä van irva hogy ennyit meg annyit kell inni de a gyerekek nem egyformäk!a babom mindig rendesen hizott ugyhogy nem eröltettem!ma öt honapos es meg most is csak 120-150et iszik!ha neki eleg es jol erzi magät akkor en is boldog vagyok!
ha rendesen hízik, akkor mindegy mennyit eszik. A kislányom a kórházban már 100 körül evett, otthon pedig volt, hogy 40-et, 2 hósan volt mikor megevett 200-at, volt mikor 50 körül. Lényeg, hogy a súlya megfelelõen menjen felfele.

8 hónapos a kislányom és kb 1, 5 hete nem eszik vacsorát. Eleinte evett csak nagyon keveset (50-90 ml) ma már ott tartunk h semmit sem (se tápszer, se tejpép, se főzi) így üres hassal alszik el. Hogyan bírjam rá h este vacsizok?

És mivel nem evett este így hajnalban felkel h éhes.Tudom h ez szokássá válhat de nem tudok mit csinálni.Uzsit du fél négykor eszik,a vacsit általában este 8-kor.Napközben jól eszik(még)

Legjobb válasz: és ha elõbb adsz neki vacsit? kisfiam 7 hós, de 4kor eszik délután és 7körül van a vacsi. Nem lehet hogy túl sok idõ telik el két evés közt?

és ha elõbb adsz neki vacsit? kisfiam 7 hós, de 4kor eszik délután és 7körül van a vacsi. Nem lehet hogy túl sok idõ telik el két evés közt?
ezek szerint du. f.4-kor eszik utoljára, majd hajnalban? egész nap mit és mennyit eszik?
A kérdező hozzászólása: Már gondoltam én is arra(tegnap este)h elõbb adjak neki vacsit és ma ki is fogom próbálni hátha.Mert már nagyon tanácstalan vagyok. Napközben jól eszik:reggel 150-170 ml tápszer, eddig gyümit evett kb 1 üveggel+keksz v. kifli, zsömi most(ma)natúr joghurt+gyümi(fél nat.joghurt fél ü gyümivel) és keksz, kifli, zsömi, ebédre 170-180 fõzi, du 150-160 tejpép.
A kérdező hozzászólása: A fõzeléket én csinálom nem veszm

2 hónapos kislányom nagyon nyálzik. Lehet, hogy kezdene fogzani? Más jelet nem vettem észre, csak mindig folyik a nyála.

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Az én kisfiamnak is folyt a nyála nem is akárhogy, mi is azt hittük hogy jön a foga, és mégis az elsõ szülinapja elõtt egy héttel bújt ki az elsõ. De persze lehet hogy nálatok tényleg fogzás van.

Nem feltétlenül. Az én kisfiamnak is folyt a nyála nem is akárhogy, mi is azt hittük hogy jön a foga, és mégis az elsõ szülinapja elõtt egy héttel bújt ki az elsõ. De persze lehet hogy nálatok tényleg fogzás van.
Az én nagyobbik lányom is 2 hónaposan elkezdett "nyálazni"(vagy hogy is kell fogalmazni ;-) )... és nem volt egészen 4 hónapos mikor kibújt az elsõ fogacska. Aztán 15-16hónapos korára pedig az összes kint volt:(. Nem volt egy sétagalopp a fogzás... Most a kistasó kereken 2 hónapos, természetesen csurog a nyála rendesen...Nem is számítok lassabb fogzásra!
Nálunk is fogzás volt, mondjuk a nyála nem is folyt annyira, de tömte az öklét a szájába állandóan (evés után is :) szóval nem éhes volt ) Ma 3 hós, egy foga már kinn van.
Az én fiam most 27-én lesz 2 hós, eléggé dudorodik az alsó részen az elsõ két fog helye, a szájába valami örökké van, többnyire az ökle vagy betömi a textilpelust, evés-ivás közben rágja a cumisüveget, ha a cumit a szájába adom, "megeszi":D és elég nyûgös mostanában. Ma jön a védõnõ, majd megkérdezem, hogy ilyenkor mi is van?!:) Ha a foga jön, remélem nem tart sokáig, mert napközben elviselhetõ a sírás, de este.. Belilul, alig vesz levegõt, közben az ökle a szájában...
nálunk is ekkor kezdõdött a nyálzás és a doki, védõnõ azt mondta nem kell mindent a fogzásra fogni, a nyálzás utalhat arra is, hogy jó a baba folyadék ellátottsága. Amúgy 9hósan tört át az elsö foga. A tesó egyáltalán nem nyálzott, semmi fogzási jel és 6hósan jött az elsõ.
Ma 10:08 vagyok. Azt mondta a védõnõ, hogy nálunk lehet, hogy hamarosan fog lesz belõle, de nem garantálhat semmit.. Majd kiderül:)

5 hónapos kislányom a héten csak 60 grammot hízott, ez nagyon kevés? Mitől lehet? Nem beteg, eszik rendesen, vidám kisbaba.

Legjobb válasz: semmi baja,ilyen nekünk is volt,volt olyan,hogy egy hónapon át csak heti 50-70 g között hízott. biztos többet mozog a lányod,ráadásul egy idõ után lelassul a hízás is.

semmi baja, ilyen nekünk is volt, volt olyan, hogy egy hónapon át csak heti 50-70 g között hízott. biztos többet mozog a lányod, ráadásul egy idõ után lelassul a hízás is.
A kérdező hozzászólása: Örökmozgó az tény, egész nap meg sem áll. :)

Nagyon nagy baj, ha egy 10 hónapos kislány fő tápláléka a tápszer és ezen kivűl semmi mást nem eszik meg? Se gyümölcs, se zöldség, se hús se tejpép.

Hogyan lehetne rávenni hogy egyen?

Legjobb válasz: Szia! Nem akarok kritikai hangot megütni, de igen, az elég nagy baj. Nekem 5 hónapos kora óta ismerkedik a gyümikkel, zöldségekkel, és az elsõ 3 kanáltól mára eljutottunk addig, hogy repetázik is.Muszáj erõltetni. Ha sír, sír. De ha éhes, elõbb utóbb rá fog fanyalodni. Esetleg azzal is próbálkozhatsz, hogy keksz-szel vagy sinlac-cal dúsítod be a pépet, hogy édesebb legyen.Azt általában jobban csípik a babák!

Szia! Nem akarok kritikai hangot megütni, de igen, az elég nagy baj. Nekem 5 hónapos kora óta ismerkedik a gyümikkel, zöldségekkel, és az elsõ 3 kanáltól mára eljutottunk addig, hogy repetázik is.Muszáj erõltetni. Ha sír, sír. De ha éhes, elõbb utóbb rá fog fanyalodni. Esetleg azzal is próbálkozhatsz, hogy keksz-szel vagy sinlac-cal dúsítod be a pépet, hogy édesebb legyen.Azt általában jobban csípik a babák!
Az elõttem írónak bizony igaza van. Az azért merõben más, ha a te tejed itta volna tíz hónapig. Tápi esetén meg kell kezdeni idõben a hozzátáplálást. Ne keseredj el, sosem késõ! Csak legyél sokkal határozottabb! Reggel mehet a tápi, aztán várj négy órát legalább, hogy éhes legyen. Akkor jöhet a gyümi, nem árt bele a babapiskóta vagy sinlac, ezek tényleg édesítik. Ha pár kanállal evett, akkor annyit evett, kész. Ha nem sír éhen, akkor csak folyadékot adj rá, ha ordít, mert éhes, akkor én sosem éheztettem, adtam rá tápit 150 g-ot. Aztán egyre több egyéb kaját megevett, majd a végén elmaradt a tápi napközben. Másnap mehet a következõ étkezés fõzivel ugyanígy. Fog az menni, csak tûzz ki a célt, és ragaszkodj hozzá!
Ez bizony baj. Mikor kezdtétek a kóstoltatást? Hogyan? Mivel? Hogy húzódott el idáig ez az egész? Írj, aztán még megírom mit tudnál tenni. Elöljáróban annyit, hogy mi is 5 hósan kezdtük el, akkro még úgy hogy heti 1-2 alkalommal kapott pár kanállal valamibõl, nem azért hogy jól lakjon, hanem hogy megismerje az ízeket, és rájöjjön, nem csak a tápszer létezik. Aztán voltak olyankor, fõleg a savanykásabbak, amiket fintorogva köpött ki, de mondjuk aztán az 5. vagy 10. kanál után már tátotta a száját. A babák eléggé szeretik a megszokott dolgaikat, nem csak az ételek tekintetében, és ha nem "erõlteted", akkor nem fog mást enni. Csinálhatsz magad is pépeket, gyümölcsbõl vagy zöldségbõl, igazán nem kell sok.De a boltok polcai is hemzsegnek a különféle bébiételektõl és vízzel összekevverhetõ pépporoktól, ízesített is van, biztos lenne olyan amit szeretne. 1 éves korára lenne célszerû oda jutnotok, hogy napi 2x egyen max tápot, reggel és este, közötte pedig mindig valami mást, változatosan. Der ehez az kell, hogy normál mennyiségeket egyen mindenféle egyéb táplálékból, amihez pedig hozzá kell szoktatni a kis gyomrát és bélrendszerét. Nem lehet egyik napról a másikra. Remélem segítettem, írj még ha gondolod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem az én kislányom, hanem a barátnõm kislánya. És tényleg semmit nem akar megenni. A barátnõm, úgy tuszkolja bele a joghurtot is hogy mászik utána. Persze a kislány szorítja a száját, de õ meg erõlteti. Én mondtam neki, hogy ne erõltesse, de õt meg idegesíti, hogy nem eszik meg semmit. Próbálták már, hogy nem ad neki tejet sem, de akkor nem eszik semmit. Nem tudom miért lett ez így?? Várok még pár ötlete, hátha így tudok rajta segíteni.
Én 1 éves koromig csak és kizárólag tápszert voltam hajlandó enni, és még élek.Ez hülyeség. Az ilyen gyerekek általában tápszereznek, majd azonnal áttérnek a normál táplálékra, amit a szülei esznek. Egyik nap odamentem anyuékhoz, akik sült csirkét ettek, és magamba toltam egy egész combot.Onnantól kezdve nem ettem meg a tápszert...
Az én babám 11 hónapos múlt, napi 3-szor kap tápszert, 2-szer rendes ételt. Ennek fordítva kellene lenni, már 3-szor kéne rendesen ennie, nem tápszert. Én képtelen vagyok rá, egyszerûen nem akarja. Már próbáltam mindent, de ez így van. A védõnõ csesztet ezzel, engem nem érdekel. A babám teljesen jól van, köszöni szépen, egészséges, jó nagy baba, mindig mosolyog, nyugodtan alszik, stb... Még egyszer sem volt beteg, még csak megfázva sem. Majd amikor eljön az ideje, akkor a középsõ tápszer is lecserélõdik rendes ételre. Majd ezt õ tudja :) Addig én néha megpróbálom. Nem erõltetem, mert akkor egy életre megutálja az evést. Így nem fog maradni, az érettségi vacsoráján tuti nem tápszert fog enni. Én nem aggódnék ezen a kislányon sem, amennyiben persze jól van, egészséges, stb...

Kislányom mindjárt 9 hónapos, még nem mászik. A fenekét már nagyon emelgeti, a kezével kinyomja magát, de a kettő együtt még nem megy. Nem kövér baba, és nem is mondható lustának. Szépen ül, dumál, nagyon jó baba. Állni esze ágában sincs. Aggódjak?

Legjobb válasz: ne aggódj a nõvérem kislánya is éppen ilyen volt 10hós volt mikor elkezdett mászni és 11 mikor elindult. az én lányaim nem másztak, a nagy 8 hós volt mikor elindult a kicsi mászott és 9 hós volt mikor elindult ezt gyerkõce válogatja

ne aggódj a nõvérem kislánya is éppen ilyen volt 10hós volt mikor elkezdett mászni és 11 mikor elindult. az én lányaim nem másztak, a nagy 8 hós volt mikor elindult a kicsi mászott és 9 hós volt mikor elindult ezt gyerkõce válogatja

5 honapos kislányom alvás közben, egy pár levegő vétel után, 4 másodpercig nem veszi a levegőt, aztán hirtelen eszébe felsóhajt egy nagyot, mit csináljak?

kérném minden olyan anyuka válaszát, aki tudja hogy mit?l lehet ez, és hogy mi a teend?, külföldön élek, és itt az angol orovosok, nem igazán foglalkoznak a babákkal, a kislányomat császármetszéssel szültem 1630 g al született, 8 hónapra !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!