Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hónapos, nem nagyon (94 db)

Nem baj? 2 és fél hónapos a kislányom. Hason nem nagyon emeli a fejét, inkább összenyálazza a textilpelust és sír, de a lábát és a popóját emeli, teker. Viszont ha a mellkasomon van akkor szépen felemeli a fejét, tartja, forgatja.

Ha a kezénél felhúzom, nem tartja meg a fejét, csak vigyorog teli szájjal. Kézben tartva viszont nem kell már jó ideje tartani a fejét, mert szépen tartja úgy is (meg a mellkason is emeli, tartja). Er?ltessem a hason fekvést így is?

Legjobb válasz: Szerintem, ne eröltesd a hason fekvest. En babam nem szeret hason feküdni es nem is eröltetem, most 3,5 hos es nagyon szepen tartja a fejet. 2-3 hete vettem eszre, hogy hason is nagyon jol emeli a fejet,elötte ö is csak igy csinalt ahogy a Te babad :)

Szerintem, ne eröltesd a hason fekvest. En babam nem szeret hason feküdni es nem is eröltetem, most 3, 5 hos es nagyon szepen tartja a fejet. 2-3 hete vettem eszre, hogy hason is nagyon jol emeli a fejet, elötte ö is csak igy csinalt ahogy a Te babad :)
Ha szeret hason feküdni, akkor hagyd.De ha sír, akkor ne fektesd hasra.Az, hogy nem emeli a fejét, nem baj.Minden baba másképp fejlõdik, és másképp érzi jól magát.Az a lényeg, hogy mozogjon a kedve szerint.Ne húzd fel a kezénél fogva, mert az árt a gerincének.Ne erõltess semmit se most, se késõbb.
Szerintem se erõltesd! Ha nagyon aggódsz és nem változik akkor kérdezd meg a védõnõtöket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor nem fogom erõltetni. Végül is ha a mellkasomon van akkor felemeli és tartja, ez is erõsíti a nyakát nem?
szerintem az is erõsíti. nálunk sem nagyon megy a hason fekvés, de ha kézben tartok, akkor csak úgy leskelõdik nyújtott nyakkal. persze néha emegeti hason fekve is, de úgy tûnik, h nem a kedvence a dolog. 2, 5 hónapos és nálunk már 2-3 hetes korától emelgeti a fejét kézben, persze most már jobban tudja kontrollálni és tartani.
Szerintem meg baj, hogy nem emeli a fejét, vidd el gyermek neurológushoz.A fiamat kilenc hetesen vizsgálták, nem tartotta a fejét, ha felhúzták ülõ helyzetbe, azóta tornáztatnom kell naponta ötször tíz percet, meg gyakran kell hasra tennem.Eleinte kevés ideig ment, mert üvöltött, de már megszokta, és szeret hason lenni.Most három és fél hónapos, két hete hasáról a hátára fordul, meg ha az oldalán van, próbálkozik a hasra fordulással.Engem nagyon megijesztett a doktor, azt mondta, hogy ez tanulási problémát, sõt komolyabb dolgokat is okozhat.Vidd el dokihoz, nehogy késõ legyen.Ha van kérdésed a tornával kapcsolatban, szivesen válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Régebben nagyon emeltem a fejét 45 sõt 90 fokba is hason, de pár hete csak a hiszti megy. Néha megemeli, de utána már a sírás megy. Majd mindenképp akkor megkérdezem a dokit. Utolsónak: hogyan tornáztatod? Mit kell csinálni? Le tudnád írni? Köszönöm!
Szívesen leírom, de nézesd meg dokival.Megfogatod vele a hüvelykujjad, te meg ráfogsz a csuklójára két-két ujjaddal.Aztán nagyon -nagyon lassan felhúzod ülõ helyzetbe, majd ugyanolyan lassan visszaengeded.Ülõ helyzetben nem kell tartani, azonnal kezd a visszaengedést, csak nagyon lassan.Fokozatosan emeld az adagot.Mi tíz percig csináljuk napi ötször, ez alkalmanként harminc felhúzás.Most már nagyon stabilan tartja a fejét, meg mint írtam, mióta tornázunk már megfordul, bár ez nálatok még korai lenne.A hasra fektetést meg majd megszokja.

9 hónapos a kislányom de nem akar kúszni próbálja feltolni magát de nem nagyon sikerül szegénynek, mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem ha próbálkozik elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy mi a technikája. Nagyon nem kell siettetni, mert még az ehez kellõ izmoknak fokozatosan erõsödniük kell. De ha megtámasztod a talpát akkor egy kicsit segítesz neki, hogy könnyebben tudja magát lökni.

Szerintem ha próbálkozik elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy mi a technikája. Nagyon nem kell siettetni, mert még az ehez kellõ izmoknak fokozatosan erõsödniük kell. De ha megtámasztod a talpát akkor egy kicsit segítesz neki, hogy könnyebben tudja magát lökni.
Én hintáztattam. Tedd hasra majd térdelj mögé. támaszt a tappancsait a térdedhez, és a mellkasánál emeld meg a babát, majd hintáztasd lehet tetszeni fog neki és majd akarja esetleg énekelj mellé. Zsipp-zsupp v vmi. Vagy létezik mászóhenger, a játékboltban felfújható olyan anyagból van mint az úszógumi. Bár 2500 Ft körül van nekem gyógypedagógus barátnõm nagyon dicsérte mindaddig míg a gyerkõc ki nem harapta :) )

4 hónaposan 8040 gramm a kislányom. Tudom, hogy nagy baba. Vannak itt hasonló súlyú babák anyukái? Később ugye nem hízik havi 1 kilót?

Nyugtassatok meg, hogy nemsoká megáll a hízásban.

Legjobb válasz: elfelejtettem leírni, hogy csak anyatejes.

A kérdező hozzászólása: elfelejtettem leírni, hogy csak anyatejes.
A fentieket olvasva kezdek kétségbe esni. Az en kislányom 6 honapos és 4600 gr.)1100-al született 28 hétre)
Én is ebben reménykedem.:-))))Kisfiam most 6 hónaposan 8700g volt, 3 hónapos kora óta kap egy kis ezt-azt, mert dokinéni azt mondta kövér, és ne szoptassam, állítsam le.Kezdtük az almával, aztán most már fog nélkül is sok mindent elrágcsál.Forog, kompozik, kúszik, de havonta magunkra rántjuk a 70-80 dekát.Persze a cicirõl nem állt le..... Szóval saját tapasztalat, hogy hagyd a fenébe ki mit mond.Meg fog állni a növekedésben, de ez egyedi, hogy ki mikor.No, meg az is lényeges, hogy mekkorák vagytok.Az én férjem magas, és termetes, és én sem vagyok kicsi.Nem várhatom a gyerekemtõl, hogy pici és sovány legyen. A lényeg, hogy boldog és mosolygós kiegyensúlyozott baba legyen.
Biztosan megáll a hízása majd. Az én kislányom meg a másik véglet, õ 1 évesen volt 8440 g. 3 hónaposan 4800 g volt.
Szia! Az én kisfiam 28-án lesz 4 hónapos. Másfél hete mérték akkor 7850 gramm volt. (2950 grammal született) Õ is anyatejes baba. De jó látni, hogy nem vagyunk mi sem egyedül ezzel. Nálunk a doki már csak hümmög, mikor megyünk méretkezni :) ) És mi még mindig 2x kelünk enni éjszaka is :) )
Pontosan nem emlékszem, hogy 4 hónaposan mekkora volt a lányom, de tudom, hogy hatalmas. 6 hósan volt 9, 5 kg, arra emlékszem. Ezután viszont mire elérte a 10 kilót, már elmúlt 1 éves, szóval 6 hósig súlyra hízott, utána már csak hosszra. Már 1 évesen teljesen normális testalkata volt, nem volt dagi, bezzeg 6 hósan tiszta egymerõ hurka volt. Most 2 éves, nagyon csinos :) Elkezd lassan mozogni a babád, nem fog ennyit hízni :)
Kisfiam 4 hónaposan 8200 gramm volt, 6 hónaposan 9750 gramm. Most volt 1 éves és 11 kg. Ahogy elkezdett mászni, ülni, forogni, már nem hizott , csak minimálisat. Ne aggódj, nem fog mindig 1 kg-ot hizni.
6hónaposan a kisfiúcskám 9, 40 kg volt! õ is anyatejes volt és kb ennyi idõsen kezdtük a hozzátáplálást azt hittem h akkora lesz mint egy elefánt, de meglepetésemre csak nyúlt a picikém=) ne aggódj attól hogy nagy, nem feltétlen lusta és kövér a babád! örülj hogy van tejed és eszik a drága rendesen=) amint már forog vagy kezd kúszni sokkal több energiára lesz szüksége=) boldog babázást és békés ünnepeket*.*
Nekem most 5 hónapos a kisfiam és 8, 5 kg. Tehát ne aggódj, most már le fog lassulni a hízása.
Még valami. Addig hízott rohamtempóban, amíg kizárólag anyatejes volt.
Szia! Azt nem tudom, hogy 4 hónaposan hány kiló volt a fiam, de 1/2 évesen verte a 9 kilót. Jó husis kisbaba volt. Aztán szép lassan leállt a rohamos hízása, és 1 évesen vittem kivizsgálásra, mert alig érte el a 10 kilót. Most 2 évesen 11, 5 kiló, de már nem izgatom magam rajta. Ahogy látod, Õnála megállt a hízás, de ez nagyon sok mindentõl függ.
Én fiam is hasonló volt, most 3 éves kimondottan formás kis pasi, kicsit sem dagi. Fog ám változni! Kb 1, 5-2 éves koráig sírva fakadt ha kiürült a tányérja (ha jóllakott akkor is) de aztán lett egy csomó elfoglaltsága, és már nem a kaja volt neki az elsõ, mostmár unszolni kell, hogy egyen.
Majd ha elkezd forogni, kúszni, meg mászni, hamar leolvadnak róla a dkg-ok, ne aggódj.:) Boldog karácsonyt!
Ne ess kétségbe, mert a te babád is rendesen gyarapodik a születési súlyához képest. /én 1640grammal születtem, de kevesebb voltam ennyi idõsen, mint amit a babádról írtál/ Ma meg már átlagos 164 cm és 55kg vagyok. 3 éves koromra utól értem a kortársaimat.


Mit csináljak, jó ez így? Kislányom 3 hónapos, csak anyatejet eszik, eddig rendesen 2-3 óránként evett, pár napja egyfolytában cicin lenne, óránként kiköveteli magának az evést, a súlya viszont nem nagyon gyarapszik.

A születési súlya 3350 gramm (51 cm), 2,5 hónaposan 4770 gramm (57 cm)volt, (ez két hete volt, és azóta sem érte el az 5 kg-ot)nem túl kevés a súlya? Lehetséges, hogy nem elég neki a tej, eddig volt elég, vagy nem elég tápláló, adjak neki tápszert, vagy akkor leszokik a cicir?l, én szeretném még szoptatni, de olyan kis soványkának t?nik, ha tápszer akkor milyet adjak?

Legjobb válasz: Nehogy tápszerezd! Hagy szopizzon csak akár óránként is, ha úgy kívánja. Legalább szaporítja a gyakori mellretétellel a tejedet. Ha a továbbiakban sem gyarapszik, akkor is elõször a védõnõvel beszélj.

Nehogy tápszerezd! Hagy szopizzon csak akár óránként is, ha úgy kívánja. Legalább szaporítja a gyakori mellretétellel a tejedet. Ha a továbbiakban sem gyarapszik, akkor is elõször a védõnõvel beszélj.
Épp növekedési ugrásban van, azért kéri gyakrabban a cicit, hogy a tejedet szaporítsa. Ha tápszert adsz neki, akkor azzal lakik jól, és épp hogy kevesebbet fog szopizni több helyett, ami rövid úton a tejed elapadásához fog vezetni.
Ja, nem az a lényeg, hogy ne legyen kevesebb a súlya, hanem, hogy gyarapodjon!!! Nem lenne, gond, hogy óránként szopizik, hisz tényleg gyarapszik a tejed majd, viszont akkor sem lesz táplálóbb. És megihat kétszer annyit, akkor sem fog hízni a kicsi.
Adj neki kiegészítést, egy ilyen pici babának sztükséges a megfelelõ mennyiségû-ami a legfontosabb- összetételû táplálék. A megfelelõ fejlõdés érdekében, ami fizikai és szellemi!!!! Ebbõl számomra kiderült, hogy nem kielégítõ a tápértéke a tejcsidnek. A tápszert a gyermek doktora fogja meghatározni. Receptre írja fel. Gondoskodj mielõbb róla. Ami fontos, nem leszel rosszabb anya, ha adsz neki tápszert is! A lényeg, hogy elõször szoptatunk, utána kínáljuk a tápit, így nem fog elapadni a tejed. Minden jót! Egy hozzáértõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, én is erre gondoltam, hogy a védõnõvel beszélek, csak most szabadságon van, de megvárom!
3 hónaposan növekedési ugrás van. Ilyenkor többet ennének hirtelen a babák, de az anyai szervezet nem tud azonnal átállni a több termelésre. Ezért kér sûrûbben enni, ezzel a tejed is szaporodik. ha tápszert adsz, azzal fog jóllakni, tehát nem fog sûrûbben enni, így nem is fog több termelõdni. Sok anyuka megrémül az ilyen fejlõdési ugrásokkor és tápszerhez nyúl, ezzel pont az ellenkezõjét elérve, m mint amit akart. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras A babád súlyáról. Gondolom, vissza is esett, tehát onnan kell számolni a súlygyarapodást. De ha a 3350 grammtól számolunk is, akkor is 5 kilóig 1650 grammot hízott... ami 3 hónap alatt nem is olyan kevés..
Szia! Csatlakozom, növekedési ugrás lehet a háttérben. A lényeg, hogy ne fogyjon. Az én kislányom 3600g-mal született, és félévesen nem volt 6 kg sem, szóval ezen ne rágódj, a lényeg az, hogy 1 hét elteltével ne legyen kevesebb a súlya.
Kedves hozzáértõ! Ezt a bõdületes marhaságot honnan vetted? Ha valóban értenél hozzá, tudnád, hogy rossz anyatej nincs, az anyatej mindig a baba szükségleteihez igazodik. Persze, biztosan valóban te értesz hozzá és nem a sok, valóban kisgyerekekkel foglalkozó orvos, védõnõ.. Ha értenél hozzá, tudnád, hogy fejlõdési ugrások vannak, elkerülhetetlenek és nem okoznak egyetlen kisgyermekben se károsodást. Na, mindegy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Volt valakinek a kislánya hasonlóan? 15 hónapos a kislányom, és születésétől kezdve nagyok a cickói. A születésénél azt mondták, hogy az anyai hormonok miatt. De 15 hónaposan erre már nem lehet fogni.

Ma mutattam dokin?nek,elküldött a gyereksebészetre. Azt mondta,hogy nem normális...volt vki hasonló helyzetben? Mi történt?

Legjobb válasz: Egy ismerõs kislánya volt így nemrég, de õ már 2 éves és pár hónapja fedezte fel anyuka. Azt hiszem vért vettek, amibõl hormonakat néztek, de náluk minden OK volt, de az eredményekre több napot is várni kellett.

Egy ismerõs kislánya volt így nemrég, de õ már 2 éves és pár hónapja fedezte fel anyuka. Azt hiszem vért vettek, amibõl hormonakat néztek, de náluk minden OK volt, de az eredményekre több napot is várni kellett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszodat. még várok mást is. köszi
Az én kislányom 5 hónapos és neki is ilyen már születése óta. Anyatejes, úgyhogy azt mondták, hogy ez normális, az anyai hormonok okozzák. De azt is mondták, hogy ez ilyen is marad, nem lesz kisebb, fel is jegyezték nekünk, hogy tudják azt késõbb, hogy már eleve ilyen volt és nem kéõsbb lett ilyen. szóval elvileg nálatok is minden oké.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem nem lesz semmi baj.

6 honapos a kislányom! Anyosom megetette epres joghurtal a tudtom nélkül! :-/ Semmi baja nem lett tölle! Szerintetek akkor adjam neki tovább vagy várjak még vele? Hozzáteszem nagyon izlett neki!

Legjobb válasz: A kislányomnak 7 hónaposan kezdtük bevezetni a sajtot, joghurtot. Nagyon ízlett neki, de sajna köb 2 hét után savat csinált neki és ki is hányta, azóta nem adok neki. Még korai volt. De lehet ez a ti esetetekben máshogy lesz.

A kislányomnak 7 hónaposan kezdtük bevezetni a sajtot, joghurtot. Nagyon ízlett neki, de sajna köb 2 hét után savat csinált neki és ki is hányta, azóta nem adok neki. Még korai volt. De lehet ez a ti esetetekben máshogy lesz.
Nem tudom mikor kezdtétek a hozzátáplálást, de joghurttal még várnék. Epreset meg pláne nem adnék neki. Allergén, még akkor is ha csak elvétve van benne eper!!!!
Utolsó válaszolóval értek egyet. Az epres joghurt a legrosszabb választás, mert az eper nagyon allergizálhat. Ha családotokban nem volt tejérzékeny, akkor is várnék 8 hónapos koráig és - ahogy elõttem is írták - elõször natúr joghurtba tennék gyümölcsöt. De lehet, hogy csak én vagyok túl parás. :-)
gyümölcsös joghurtot még a 11 hónapos kisfiamnak sem adok, mert tele van színezékkel, sokkal egészségesebb a natúr joghurtba a gyümölcs, a helyedbe azért még várnék a joghurttal 7 hónapos koráig
Most még nem, de ha baja nem lett tõle, 8 hótól már adnám neki simán.
Nem kell folyamatosan, de 1x 1x adhatsz neki egy keveset. Bár inkább natúr joghurtot vegyél és te tegyél bele gyümölcsöket.
Én várnék még vele. Humana poharas babajoghurtot adj neki inkább! http://www.velemeny.com/termek/Humana-Oszibarackos-joghurt-d..
Az én fiam is 6 hónaposan kezdte enni a gyümis joghurtokat. Már hét hónapos és semmi baja. Azon kívûl a nagy 15 éves az ikrek 12 Õk is ennyi idõsen kezdték enni és makk egészséges mind.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!Még 3 honapos sem volt mikor azt mondta a védönö h elkezdhetem hozzátáplálni!Születésétöl fogva tápszert adtam neki!

A kislányom csütörtökön lesz 8 hónapos és még nem tud ülni. Ha én ültetem le, akkor sem tudja megtartani magát. Hogyan segíthetnék neki? Kezdek nagyon aggódni.

Legjobb válasz: Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.

Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.
Beszéld meg a gyerekorvossal, hogy ez gond-e vagy ez már elmaradásnak számít-e. De szerintem még ez nem gond. Viszont ültetni semmiképpen ne ültesd! Mert azzal nagyon leterheled a gerincét. Valószínûleg még nem elég erõs az izomzata, a kis gerince és azért nem tud még ülni. De ezt a gyerekorvossal tényleg beszéld meg és ha õ úgy látja, akkor elküld egy gyermekideg gyógyászhoz kivizsgálásra, hogy van-e valami olyan probléma, de lehet hogy majd egy kis tornáztatás segíteni fog. Vagy valóban várni kell még, hogy erõsödjön és majd menni fog.
A mi lányunk 10 hónaposan kezdett mászni és mászásból ült ki pár nap múlva. Még 11 hónapos koráig támaszkodott is az egyik kezével. Én elég sok helyen keresgéltem, hogy mit meddig kell csinálni a babának, mert én is mindig izgultam, de az ülésre nem igazán találtam leírást, hogy mikorra "kell" megcsinálni. Szerintem 8 hónaposan egyáltalán nincs lemaradva és semmiképp nem ültetném.
Nem kell aggódni, az enyém 9, 5 hónaposan ült fel.
Szia! Ne aggódj, az enyém is ilyen kis lusta volt. Mondjuk mi néha ültettük, de csak annyi idõre, amíg el nem dõlt, nos az kb 2 másodperc volt. :) Az etetõszékben viszont szépen felhúzta magát, pedig nem ülõ pozícióban volt, hanem fekvõben. Nem mászott, csak kúszott, aztán elkezdett kutyázni, és abból ült le hátra. 3-4 napon belül megtanult ülni. A te babád is meg fog, tényleg ne aggódj. Szerintem te is megmutathatod neki, hogy milyen ülve, de ha eldõl, akkor hagyd, hogy eldõljön (persze óvd a buksiját, nehogy beüsse valahova). Nem azt mondom, hogy ültesd be a sarokba úgy, hogy moccanni se tudjon több órán át, hanem csak mutasd meg neki, hogy így is lehet, aztán mehet a dolgára. :)

Kis babás Anyukák! A kislányom most 4 és fél hónapos, és a drágám nagyon nem szeret hason feküdni, 2 perc után üvölt, felveszem semmi baja! Nagyon nagy baj, hogy nincs sokat hason? Kimaradhat neki így a kúszás?

Ha ki is marad akkor lesz valami fejl?dési probléma? Vagy hagyjam hadd sírjon majd megszokja? de úgy meg a szívem szakad meg.. Mert amúgy nagyon szépen fejl?dik és el?re van haladva a koránál folyton ülne .

Legjobb válasz: Az én kislányom sem szeret hason lenni,nem is eröltetem,ebböl semmi hátránya nem származik majd,ne aggódj...

Az én kislányom sem szeret hason lenni, nem is eröltetem, ebböl semmi hátránya nem származik majd, ne aggódj...
Az én fiam is utált hason lenni, folyton ordított, ezért nem erõltettem. Ez addig tartott amíg nem tudott magától átfordulni és vissza. 6 hós korába sikerült neki és onnantól kezdve CSAK hason szeretett lenni és a mai napig is úgy alszik a legtöbbször (14 hós). Szerintem nálatok sem fog ez kimaradni, csak még várat magára egy kicsit.
Az én lányom 4 hónaposan kezdte átaludni az éjszakát, este 8-9-tõl másnap reggel 9-ig, jobb esetben 10-ig szundikál azóta :)
Az én babám 7 hónapos és jó, ha 10 alkalommal aludta át az éjszakát eddig.Az én babám is a mellkasomon aludt 1 hónapos koráig :) szerencsére leszokott róla.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:) A karomba nekem is szeret lenni, meg van hogy a mellkasomon elalszik napközbe.. de ha leteszem felébred , hanem akkor meg van , hogy 2 órát is alszik az emberen :D igen az lesz, hadd nyögdécseljen majd megszokja! Amúgy nektek mikortól aludta át az éjszakát??
Az én babám sem szeretett hason lenni.Mindenki mondta legalább napi 5 percet legyen hason, de mindig sírt.Én azt csináltam, hogy kicsit hátra dõltem és a karomban tartottam.Aztán mielõtt 6 hónapos lett, raktam el a ruháit, mire megfordultam már hason fekve vigyorgott rám.Azóta állandóan hason van.Most 7 hós.Azóta már kutyázik, talán mászásnak is lehet nevezni amit mûvel, és felállt a kiságyban.Magától felülni még nem tud, de szerintem 1 hónap múlva már az is fog menni.Mászásból mindig kiül oldalra.Viszont ülni nagyon szeret, igaz sokáig nem hagyom neki.Szerintem nem kell félned.
Az en babam 6 honapos es o is utal hason lenni, meg is latszik, mert meg mindig nem fordult at. Segitseggel megy, de egyedul meg nem. En is olvastam arrol, hogy olvasasi problema lehet, ha nem tanul meg maszni. En is minden nap probalkozom hasra tenni, most mar egyre jobb. Mindenkeppen motivalnod kell valamivel. Nalam a tv(sajnos) valt be es egy jo szines, csillogos nyaklanc. Egy-ket targyat tegyel csak ele, igy talan jobban izgatja. En jartam babamasszirozasra is, es ott is ezt mondtak. Szoval mindent bele:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek a segítséget!:) 4/4-es Ha a hasamon van akkor semmi baja :D úgy elvan , de ha simán hason fekszik akkor ordit, szoktam hagyni meg az apja is, de megsértödik és szó szerint keresztül néz rajtunk :D Rafkós egy csaj :P De hát most mit tudok csinálni.. maximum megsértödik.. de akkor erõltetem :)
Az én kislányom sem szeretett hason lenni, nem is erõltettem. Viszont nála kimaradt a mászás, egybõl menni szeretett. Most 4 éves, és semmi hátrányát nem látom annak, hogy nem mászott, viszont állítólag késõbb az olvasni tanulásnál lehetnek gondok. Remélem nem lesz. A kisfiam 4 hós, és õ is ellenezte, ha hasra raktam. Viszont nála már egy kicsit következetesebb vagyok , és erõltetjük a dolgot. Naponta 2-3 alkalommal pár percre hasra rakom (amíg nem üvölt :) ), és már ott tartunk, hogy 10-15 percet is el van. Szerintem, kicsit erõltesd, hátha megszereti, persze ne minden áron :) Sok sikert!!!!!
A kérdező hozzászólása: Az igen :O De jó nektek !:) Kislányom eddig 1szer aludta át az éjszakát ... minden este 2-3 szor felkel kellni hozzá :D A dokinõ azt mondta fürdés elött 1 órával adjak neki szilárd kaját és fürdés után tápszert úgy könnyebben alszik.. hááátt hógyne :D:D A 7 hónapos kisgyermekes anyuka hogy birja??:)

3 honapos kislanyom nem nagyon akar enni, 3hosan 150et kellene ennie de o meg a 120at se eszi meg mind 40et szokott hagyni! 1hete megy igy miert lehet?

Legjobb válasz: Az én fiam 3,5 hónapos, sosem evert 150-et, 120-at is nagy ritkán. Általában 80-100 mili között eszik, de engem nem izgat, gyarapodik rendesen, minek tömjem? Semmit sem KELL. Hízik rendesen? Van elégkakis, pisis pelus? Jókedélyû?

Az én fiam 3, 5 hónapos, sosem evert 150-et, 120-at is nagy ritkán. Általában 80-100 mili között eszik, de engem nem izgat, gyarapodik rendesen, minek tömjem? Semmit sem KELL. Hízik rendesen? Van elégkakis, pisis pelus? Jókedélyû?
a babák nem gépek, annyit eszik, emennyit kíván, te sem mindig ugyanannyit eszel tedd el a mérleget!!
nälunk is igy volt!az elejen aggodtam mert a täpszeres dobozra rä van irva hogy ennyit meg annyit kell inni de a gyerekek nem egyformäk!a babom mindig rendesen hizott ugyhogy nem eröltettem!ma öt honapos es meg most is csak 120-150et iszik!ha neki eleg es jol erzi magät akkor en is boldog vagyok!
ha rendesen hízik, akkor mindegy mennyit eszik. A kislányom a kórházban már 100 körül evett, otthon pedig volt, hogy 40-et, 2 hósan volt mikor megevett 200-at, volt mikor 50 körül. Lényeg, hogy a súlya megfelelõen menjen felfele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!