Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hónapos, nem (576 db)

8 hónapos a kislányom és nem akar a saját ágyában aludni. Ti hogyan szoktattátok rá a babátokat az ágyban alvásra?

A nagyobbik az els? perct?l átaludta az éjszakát a saját ágyában. Hallottam, hogy hagyni kell sírni, és 3 nap alatt megszokják. Valaki kipróbálta ezt a módszert?

Legjobb válasz: Veletek alszik/aludt? az én kislányom is ébred még éjjel, de max kétszer 1-2 percre. Szintén 8 hós.

Veletek alszik/aludt? az én kislányom is ébred még éjjel, de max kétszer 1-2 percre. Szintén 8 hós.
nekünk ez nem okozott még problémát eddig, most 5 hós külön szobában alszik, a kiságyában a kezdetektõl õ is kel éjszaka enni 1-2 szer biztosan van légzésfigyelõnk, de az éjszakai nyöszörgést egybõl meghalljuk a mi szobánk és az övé egybe nyílik nappal pedig együtt vagyunk a nagy szobában, és ott játszadozik a játékaival talán eddig ha 3 szor aludt velünk a nagy ágyban
mi ugy csináltuk hogy a kiságyat is átraktuk a mi szobánkba és velünk aludt de külön aztán megszoktattam vele a járókát elsõ 3 nap hagytam kicsit pityeregni aztán ma már mindenhol alszik egyedül is CSAK ALUDHASSON :) 3 HÓNAPOS
A kérdező hozzászólása: Igen, most már 3-4 hete velünk alszik, mert nem bírjuk apával. Így csak hajnalban ébred szopizni. Engem nem zavar, hogy velünk van, de szerintem neki jobb lenne a saját ágyában.
bocsi a angybetûkért nem vettem észre :)
A kérdező hozzászólása: Na, igen, ez a másik probléma, a légzésfigyelõ. 40 ezerért vettük, jó volna használni :) De persze fõleg azért, nehogy valami baj legyen. Már annyira ki vagyok fáradva, hogy nem ébredek fel, ha mocorog. Sokszor a férjem ébreszt, hogy keresi a cicit a gyerek :D
Én elvinném gyerekorvoshoz.
Próbálj lazítani az étrendjén. Lazább kajákat adj neki, aztán figyeld a hatást. Folyadékbevitel rendben van? Nagyszüleim a napi 1 kefírre esküsznek, mert az rendben tartja a kaki állagát.
Iszik elég folyadékot? Az õszibarack és a szilva rostosabbak és székletlazítóbbak. Jó ötlet a napi egy pohár kefir vagy natúr joghurt, esetleg néhány szem aszalt szilva. Ha így sem megy a dolog, napi 1 teáskanál lenmagot (lehet lenmagpehely is, az össze van zúzva) tegyél a reggelijébe, vagy lekvárba és igyon meg rá 2 dl folyadékot. Ha semmi otthoni praktika nem segít, kérdezd meg a gyerekorvost. A Levolac szirupot is ajánlják, az is lenmagból van.
Nálunk a szilvalekvár jött be. Mi is hasonló problémával küzdöttünk. Általában hetente kétszer kap szilvalekváros kenyeret, azóta megoldódott a kakiprobléma.

13 hónapos a kislányom, és nem hajlandó darabos ételeket enni. Hogy csináljam, hogy megegye?

Legjobb válasz: Sehogyan. Majd ha az agya megérik rá, akkor nem fogja kiköpni vagy öklendezni. Adj neki kenyérfalatokat, szilárdat amit valóban rágni kell. Ha azt sem eszi meg, akkor hagyd még, pár nap vagy hét múlva próbálkozz újra.

Sehogyan. Majd ha az agya megérik rá, akkor nem fogja kiköpni vagy öklendezni. Adj neki kenyérfalatokat, szilárdat amit valóban rágni kell. Ha azt sem eszi meg, akkor hagyd még, pár nap vagy hét múlva próbálkozz újra.
13 hónaposa kisfiam 2 hónapja szinte csak a darabosat eszik, itt kivételt képeznek az édes ételek.Szépen felkockázom és elé teszem, ugyanazt eszi amit mi a kenyereket is kis katonába a zöldséggel, sajttal, felvágottal együtt, ebéd is ugyanaz, mindig keveset teszek elé, hogy ne dobálja szét, és ügyesen egyedül, megeszi.Kölesgolyót, kekszet, és kiflicsücsköt adtam neki elõször kb 8 hónapos volt.
Igazából kínálgathatod, de a lényeg, hogy várd meg míg megérik rá. Lányom 1 éves koráig nem volt hajlandó darabosat enni, utána meg szinte egyik napról a másra megszerette a darabos ételeket. Miket eszik már? Pl. Puffasztott kukoricát adtál már neki, azt sem eszi? Adj a kezébe valamit, hátha akkor õ maga szívesen elrágcsálja pl. fõtt répát (tehát ne csak kanállal próbálkozz). Tegyél ki az asztalra falatkákat, amit õ is elér, hátha rájár, és ha maga válogathatja, akkor jobban tetszene neki talán. De érezni fogod, ha tényleg megérik rá.


A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem írni, hogy nappal is iszonyatos mennyiséget iszik, és kizárólag csak vizet kap születése óta.
Hát ha így álltok akkor szerintem jobb lenne kivizsgálni, nincs-e valami baja mert ennyi víz már túlzás.
Nem kell hozzá felkelni, majd leszokik róla.
Nem tudom hogy zajlik ez nálatok, de ha azért csinálja, hogy körülötte legyél éjjel, akkor segithet egy csöpögésmentes pohár az ágyába. Akkor anélkül is ihat, hogy neked fel kellene kelni hozzá. A pelenkát pedig ne cseréld éjjel, max, ha kifolyik. Ha igy is igényli az 1 litert, akkor vidd el az orvoshoz, mert lehet, hogy gond van a cukrával vagy ilyesmi.
Nincs túlöltöztetve éjszakára?
A kérdező hozzászólása: Pelust azért cserélek, mert olyat még nem találtam, ami ezt kibírná, pedig már minden létezõ fajtát kipróbáltunk. Ha mellé rakom az üveget, addig iszik, míg ki nem fogy, és akkor is fel kell kelnem újratölteni, mert kb óránként ébred inni. Próbáltam, már azt is, hogy csak sírjon, de 3 éjszakánál tovább nem bírtam. Sem õ nem aludt sem én, és ezzel mindkettõnk napja el volt rontva. Köszönöm a válaszokat. Akkor vigyem el orvoshoz?
Szia! Ugyanez van nálunk is, nekem 16 és gél hónapos a kislányom. Már nagyon kivagyok, elegem van az egészbõl. Nem tudom hagyni ordítani, mert akkor a család másik 2 tagja nem tud aludni, a férjem dolgozik. Nekem is rengeteg teát megivott éjjel, aztán egyszerûen nem adtam neki csak fél cumisüvegnyit, így át is állt erre. De akkor is felkel, pedig nem éhes, mert vacsira mindig eszik rendesen lefekvés elõtt.
Ja és a pelus csere is így megy nálunk, most már csak 1x cserélem neki, mert tiszta egymerõ pisi lesz ha nem cserélem ki neki.
Szinte pontosan, szóról-szóra ezt akartam kiírni! Sikerült leszoktatni vagy leállt magától? Ha te szoktattad le, akkor hogyan?
Hol?
A kérdező hozzászólása: budapesti vagyok, jó lenne a pesti oldalon, de budára is átmegyek ha tényleg jó doki
1202 Budapest, Kossuthfalva u. 19/1 Elõjegyzés: +36 20 508 7323 Dr. Csatlós Éva, egyébként a Bartoss utcában orvos, az I. nõi klinikán
Baross...
Nagyon tudom ajánlani az én nõgyógyászomat, akinél 8 hónapja szültem. dr.Varsányi Hajnalkának hívják, a Szent István kórházban és a Telkiben dolgozik, magánrendelése a Váci utca 55. szám alatt, bejelentkezni itt tudsz:061-3177488.Ha gondolod priviben el tudom küldeni a doktornõ mobil számát. Kedves, figyelmes, nagy szaktudású, árakat tekintve nem drága, tényleg csak jót tudok mondani:)
http://drpaczai.hu/ Én Páczai dr.nõt tudom javasolni. Igaz, nem szültem nála(még csak most tervezzük a babát), de 4 éve hozzá járok és kigyógyított már fertõzésbõl is, megbízható, fiatal orvos.11 e ft egy vizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az elérhetõségeket!! :D

10 hónapos múlt a kislányom és nem játszik egyedül. Ha ott hagyom a szőnyegen csak sír. (nem mászik, nem kúszik. Fogni kell a kezét és menne egész nap) Nem érdekli semmilyen játék. Van valami ötletetek hogyan tudnám szokatni az önálló játékra?

Legjobb válasz: Például vidd el gyógytornászhoz, hogy ne egybõl járni kezdjen, hanem kezdjen valamit magával és kússzon, de még jobb, ha mászik. Semmiképpen ne sétáltasd és mindenképpen nézesd meg. Nem akarlak riogatni, félre ne értsd, nem lehet erõltetni a fejlõdési lépéseket, de itt akkor is van valami, ha vagy fekszik vagy jár, kéne valami átmenet is...

Például vidd el gyógytornászhoz, hogy ne egybõl járni kezdjen, hanem kezdjen valamit magával és kússzon, de még jobb, ha mászik. Semmiképpen ne sétáltasd és mindenképpen nézesd meg. Nem akarlak riogatni, félre ne értsd, nem lehet erõltetni a fejlõdési lépéseket, de itt akkor is van valami, ha vagy fekszik vagy jár, kéne valami átmenet is...
A kérdező hozzászólása: Járunk gyógytornászhoz már fél éve.Minden héten, de ott sem mászik.Csak menne.ül, négykézlábra áll és hasra vágja magát utána hátra fordul.mindent csinál csak nem mászik.
hisztis, ennyi.
Szerintem akkor lusta és azért nem mászik, nincs azzal semmi gond. Amikor ott hagyod a szõnyegen kimész a szobából? Külön alszik tõletek? Nem lehet, hogy szorong, amiért ott hagyod és azért nem koncentrál az önálló játékra?

9, 5 hónapos a kislányom. Még nem ül, áll. A doki néni elküldött ortopédiára. Aggódjak?

Nagyon szépen kúszik, négykézlábra áll, elkezd hintázni. Ülni nem is próbálkozik, meg állítani nem lehet, mert elkezd ugrálni, vagy felemeli a lábát. Ha megpróbáljuk ültetni rutinosan hátra dobja magát.

Legjobb válasz: A doki jobban ért hozzá. Én dévény párti vagyok, annak mutatnám meg, ha már valakinek, az nem fog ártani.

A doki jobban ért hozzá. Én dévény párti vagyok, annak mutatnám meg, ha már valakinek, az nem fog ártani.
Mindenesetre mászik és az jól hangzik.
én is a Dévény módszerre voksolok, természetesen egy ortopéd orvos után.
Ha nyugtalanít, mindenképp járj utána! Jó ötlet egy dévényest megkérdezni. Mi is dévényeshez járunk, aki szerint amúgy a mozgásfejlõdés szempontjából nem fontos nagymozgás az ülés. De mindezt akkor mondta, mikor én a 7 és fél hós babám miatt aggódtam, aki nem tudott ülni egyedül. 8 hósan tanulta meg.
Enyém 8, 5 hónaposan tanult meg ülni (nem felülni!!!), addig ugyanúgy hátradobta magát, mikor ültettük. Egy addig szokatlan szituációba kerültünk, két másik nagyobb gyerekhez mentünk látogatóba és ott annyira tátva maradt a szája a gyerekek láttán, hogy ahogy leültettem úgy maradt legalább fél óráig. Viszont nem mászik.. a karját nem nagyon akarja használni, pedig a térdelés, rugózás az már nagyon megy. Kúszni, mint a villám, ha bármi olyat meglát.
21.20-as vagyok.... Voltunk konduktornál még kisebb korában, megvizsgálta mutatott gyakorlatokat, azokat csináltatjuk vele. Úgyhogy érdemes elnézni szakemberhez, ártani nem ártasz vele, ott úgyis megnyugtatnak, hogy semmi baja, mutatnak egy-két motivációs gyakorlatot, aztán azt gyakoroljátok majd.
Ne aggódj! Az enyém is már 9, 5 hós volt amikor felült egyedül, 10 hós elmúlt amikor felállt, 11 hónaposan kezdett mászni addig csak ugynazt csinálta mint a tied. Most 12 hós és sétál a járássegítõvel. Behozta a lemaradást. Sok baba kicsit késõbb csinál dolgokat, nehogy azt hidd, hogy mindenkinek felül 6 hósan meg feláll 7 hósan! Különben nem vagytok elkésve esetleg a felüléssel kb.2 hetet de a többi még ráér!
Elõzõ vagyok. Az állással nálunk is ez volt ennyi idõsen! Nem akarta letenni a lábát csak ugrált. Aztán nézd meg, pár hét múlva egyedül megcsinálta! A járással ugyanez volt csak még rövidebb intervallummal. Egy hétfõi napon próbáltuk ki, hogy megfogjuk a két kezét és lépkedjen. Nem sikerült, inkább letérdelt meg ki akarta húzni a kezét a kezembõl ezért gondoltuk korai még neki, hagyjuk. Pénteken arra lettem figyelmes, hogy szó szerint elsétált a hátam mögött a járássegítõvel de úgy mintha mindig is így sétált volna. Gyönyörûen, szabályosan ahogy kell. Szóval nem aggódj tényleg, egyik napról a másikra csinálnak mindent az ember néha nem hisz a szemének.

Mit adjak a kislányomnak ha nem szopizik még csak 10 hónapos és a tápszert nem eszi meg?

Kislányom kezd lemondani a szopizásrol és nem tudom hogy mit adhatnék neki eszik tejpépet de nem tudom hogy az elég e neki szoktam még adni krémtúrot . Aki járt már igy mit adot tejcsi helyett hogy legyen tejes dolog a kajájában?

Legjobb válasz: Szerintem már lassal elkezdheted bevezetni a rendes tejet. De kecsketejet is adhatsz neki, az nem allergizál. De ha eszik tejterméket, joghurt stb, hús és hal is van az étrendjében akkor elég fehérjéhet jut azokból is.

Szerintem már lassal elkezdheted bevezetni a rendes tejet. De kecsketejet is adhatsz neki, az nem allergizál. De ha eszik tejterméket, joghurt stb, hús és hal is van az étrendjében akkor elég fehérjéhet jut azokból is.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
Tiz honaposan majdném mindent ehet kenyeret is tejet nem egy éves korig kivéve még az allergiát okozo dolgok (málna eper megyoro stb.) hüvelyesek pufaszto kaják. Adj neki mindenfélét Kislányom egy éves nem kep tejet tápszert tejpépet. a fehérjét més etelekkel potlom turo sajt hus ezek a legjobbak.

9 hónapos a kislányom de nem akar kúszni próbálja feltolni magát de nem nagyon sikerül szegénynek, mit tegyek?

Legjobb válasz: Szerintem ha próbálkozik elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy mi a technikája. Nagyon nem kell siettetni, mert még az ehez kellõ izmoknak fokozatosan erõsödniük kell. De ha megtámasztod a talpát akkor egy kicsit segítesz neki, hogy könnyebben tudja magát lökni.

Szerintem ha próbálkozik elõbb-utóbb rá fog jönni, hogy mi a technikája. Nagyon nem kell siettetni, mert még az ehez kellõ izmoknak fokozatosan erõsödniük kell. De ha megtámasztod a talpát akkor egy kicsit segítesz neki, hogy könnyebben tudja magát lökni.
Én hintáztattam. Tedd hasra majd térdelj mögé. támaszt a tappancsait a térdedhez, és a mellkasánál emeld meg a babát, majd hintáztasd lehet tetszeni fog neki és majd akarja esetleg énekelj mellé. Zsipp-zsupp v vmi. Vagy létezik mászóhenger, a játékboltban felfújható olyan anyagból van mint az úszógumi. Bár 2500 Ft körül van nekem gyógypedagógus barátnõm nagyon dicsérte mindaddig míg a gyerkõc ki nem harapta :) )

4, 5 hónapos a kislányom ha néma lenne akkor már most észre lehetne venni?

Beszélget, kacarászik, sikoltozik! Ett?l független?l lehet vele gond?

Legjobb válasz: Azért gondolom ezt mert szerintem le van tapadva a nyelve!

A kérdező hozzászólása: Azért gondolom ezt mert szerintem le van tapadva a nyelve!
ja de attól nem néha...sok kisgyereknek van s ha tanácsolhatom minél elõbb menjetek dokihoz h felcsípja nyelvét, v megnézze h kell e, mert nagyobb korban sokkal jobban sajnálod ha sír meg neki is jobb most
A kérdező hozzászólása: Hétfõn megyünk dokihoz!
semmi baj sincs...hall nem, beszélget gagyog...akkor miért gondolod ezt?
Ha ki tudja nyújtani a nyelvét, akkor nincs gond, nincs letapadva. De nézesd meg a dokival a biztonság kedvéért. Ha hang jön ki a torkán, akkor már nem lesz néma!
:-)))))) ez édi! Biztos, hogy nem néma! :-))) Szerinted egy néma baba tud sikoltozni és beszélgetni? Hiszen pont ez a lényeg, hogy pont ezek a dolgok nem mennének neki. Nyugi és boldog ünnepeket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!