Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hónapos, és nem hajlandó (12 db)

A kislányom 1 hónapos, és nem hajlandó szopni. Amennyit tudok lefejek neki, de szükség van a pótlásra. Hogyan tudnám fejéssel fenntartani a tejtermelést, vagy akár fokozni?

Legjobb válasz: Fejéssel fent tudod tartani a tejtermelést egy darabig. Mindig mikor a kislányodnak szopizni kéne fejjél. A tejtermelést pedig sörrel (alkoholmentes, de van olyan akinek csak a rendes hozott eredményt) tudod fokozni (napi 1-2 doboz). Nem kell izgulni nem lesz semmi baja a babának tõle. Persze mellette igyál tejtermelést elõsegítõ teákat. Nem jó az ízük, de az is hatékony. Neveket azért nem írok, mert ez is egyénenként változó, hogy kinek mi hozza meg a hatást. Sok sikert!

Fejéssel fent tudod tartani a tejtermelést egy darabig. Mindig mikor a kislányodnak szopizni kéne fejjél. A tejtermelést pedig sörrel (alkoholmentes, de van olyan akinek csak a rendes hozott eredményt) tudod fokozni (napi 1-2 doboz). Nem kell izgulni nem lesz semmi baja a babának tõle. Persze mellette igyál tejtermelést elõsegítõ teákat. Nem jó az ízük, de az is hatékony. Neveket azért nem írok, mert ez is egyénenként változó, hogy kinek mi hozza meg a hatást. Sok sikert!
A tejtermelést az inger váltja ki (nem a sör) !! Tehát minél többet van cicin a babád annál több tejed lesz! A fejés átmeneti megoldás attól nem lesz több!
Szia! Az én babám 3 honapos elmult! Nekem is 1 honapos kora után nem volt hajlando eleget szopni! 20-40 ml szopott! Én azota is fejem a tejet és iszom mellé a laktoherb teát és igy 180 ml körül szoktam lefejni! Egy nap 4-5 ször!! van amikor 100-140ml de ez is valami! Ne add fell! A lényeg hogy anyatej!Én 1-2szer kell potolnom tápszerrel!
Az én kislányom sem akart szopni, aztán a közös ügyetlenkedésbõl sebes mellbimbó lett. Akkor egyfolytában fejtem, akár óránként. 3 hónap alatt háromszor volt mellgyulladásom, de akkor is fejtem. A laktoherb tea nagyon jó hatású, én szedtem homeopátiás golyókat is. Urtica urens, ami azon felül, hogy fokozza a tejtermelést segít abban is , hogy könnyebben ürüljön a tej. A legjobb ha akár óránként mellre teszed a picit, ha éhes elfogadja. Az inger pedig beindítja a tejtermelést. Én 4 hónapig szenvedtem, de nem adtam fel. Majdnem 6 hónapig csak szopott, nem is fogadott el mást. Meg is lett az eredménye! Gyönyörû, egészséges baba! Az alkoholtartalom biztos nem tesz jót neked sem és a gyereknek sem. A kitartás a legjobb megoldás! elfogadja.

A kislányom 3 hónapos és nem hajlandó szopizni mit tegyek?

Ha már a mellemet meglátja már ordít!

Legjobb válasz: Akkor várj egy órát az etetéssel. Ha akkor is ez megy, akkor még egy órát. Elõbb-utóbb megéhezik annyira, hogy szopizzon. (Nem lehet, hogy ha nem kér tejet, akkor tápszerrel pótolod, és az jobban ízlik neki? Ha így van, akkor lehet, hogy már megtanulta, hogy sírással lehet tej helyett tápszert "rendelni".)

Akkor várj egy órát az etetéssel. Ha akkor is ez megy, akkor még egy órát. Elõbb-utóbb megéhezik annyira, hogy szopizzon. (Nem lehet, hogy ha nem kér tejet, akkor tápszerrel pótolod, és az jobban ízlik neki? Ha így van, akkor lehet, hogy már megtanulta, hogy sírással lehet tej helyett tápszert "rendelni".)
Ja, bocs, a smink nem igaz, mert nekem elég egy minimális alapozó 36 éves létemre :-)
Képzeld, ugyanezek igazak rám is. Egy szóba tudtatok belekötni, de akkoris a BABÁMNAK az én TEJEM hadd legyen már TEJCI! Ugyanis ha tudsz értelmezni, ezt róla írtam. De te nyugodtan beszélj csak vele úgy, mint egy bírónõ a bíróságon :-)
Nem, nem jár együtt a babázással. Nálunk 'mell' van, 'tej' van, és a férjemet sem hívom 'apának'. A gyerekünk az ágyában alszik, nem kötöm magamra, és továbbra is csak megmosott, beszárított hajjal és sminkben hagyom el az otthonomat. Nem muszáj megõrülni, csak azért, mert bõvül a család. Szóval, kedves 20 hetes kismama, kérlek majd a mi, kevés taggal rendelkezõ táborunkat gyarapítsd.
Nagyon unatkozhattok, ha ilyenekbe kell itt belekötni, hogy tejci... inkább ez óvodás...
Szólj, és beugrom helyette, amíg szükséges :)
2 hónapja szültem, mégsem beszélek úgy, mint egy óvodás, szóval kikérem magamnak a tejcitõl én is agyf...szt kapok
Köszi 6-os:-) Igen, így van ötöske, észre sem veszed, ez együtt jár a babázással. Nekem már 3., a két nagy után, s elõtt sem volt jellemzõ rám. Egyébként tök hasznos volt a hozzászólásod :-)
majd megtudod ha megszülsz, mindent becézni fogsz, én is ki voltam ezektõl most meg cici van tejcike popcsi babuci stb...
Tejci... Értelmes, felnõtt nõk miért nem hívják egyszerûen tejnek? Miért kezdenek a kismamák minden szót becézgetni? 20 hkm
Mi is ezzel küzdünk, már 3 hete, most lesz 3 hónapos a babám. Nálunk eléggé összetett okai vannak, de nem tudom meddig fog ez így menni, mindenesetre még nem pótoltam egyszer sem. 1: 2 hónapos oltás napján kezdõdött 2: rá egy hétre megjött a mensim, gondolom nem ízlett neki a tejci. Azóta is sztrájkolgat. Este szinte soha nem akar szopizni, nappal így-úgy sikerül. Ha nem akar szopni, nem erõltetem, várok vele. Ha késõbb sem, akkor általában félálomban szoktam, olyankor hajlandó. Van, hogy sajnos cumit kell adnom neki (csak este kap), azon megnyugszik és akkor gyorsan kicserélem cicire. Nappal ébredés után azonnal szoptatok, míg nem tér teljesen magához, mert ilyenkor szépen elfogadja. Éjszaka is szoptatom, mert akkor sincs gond. Szóval nem egyszerû, de muszáj kitartani, nem akarom, hogy tápszeres, legyen, mikor van elég tejem. Nem lehet, hogy neked is meg fog jönni, és azt érzi?
biztos, hogy azért sír, mert éhes?
A kérdező hozzászólása: Már vártam sokat és csak sír és sír... sírni se hagyhatóm órákon át...
Bírónõ? Ezt bóknak veszem, köszönöm!

Hogy lehet rászoktatni arra egy babát, hogy egyedül aludjon? 8 hónapos a kislányom és csak velem együtt hajlandó aludni. Gyakran felébred és ha nem vagyok melette akkor sír és nem hajlandó visszaaludni.

Az alvás egyre nehezebben megy, mert pont emiatt sokszor éjfélkor még fenn van (nagyon sokszor felébred és nem mindig sikerül gyorsan visszaaltatni) és sokszor reggel 7 előtt már ébren van mert nekem korán kelnem kell. Még mindig velünk egy ágyban alszik, ami nem is lenne olyan nagy baj, csak amiatt aggódok, hogy keveset alszik éjszakánként.

Legjobb válasz: Így sose fogod leszoktatni. Tedd külön ágyba, s hadd bõgjön. Megszokja. A miénk sose aludt velünk, volt, s van külön ágya.

Így sose fogod leszoktatni. Tedd külön ágyba, s hadd bõgjön. Megszokja. A miénk sose aludt velünk, volt, s van külön ágya.
Ez teljesen gyerekfüggõ. A lányom csak ringatva aludt el, nehéz volt és hosszú idõ átszoktatni, bár õ mindig az ágyában aludt végül. Én félálomban az ágyába tettem, ott maradtam mellette, simogattam a hátát, kezét. Eleinte sokszor felébredt, aztán egyre kevesebbszer. A fiamat meg nem lehetett ölben altatni, kezdetektõl az ágyában aludt el.


13 hónapos a kislányom, és nem hajlandó darabos ételeket enni. Hogy csináljam, hogy megegye?

Legjobb válasz: Sehogyan. Majd ha az agya megérik rá, akkor nem fogja kiköpni vagy öklendezni. Adj neki kenyérfalatokat, szilárdat amit valóban rágni kell. Ha azt sem eszi meg, akkor hagyd még, pár nap vagy hét múlva próbálkozz újra.

Sehogyan. Majd ha az agya megérik rá, akkor nem fogja kiköpni vagy öklendezni. Adj neki kenyérfalatokat, szilárdat amit valóban rágni kell. Ha azt sem eszi meg, akkor hagyd még, pár nap vagy hét múlva próbálkozz újra.
13 hónaposa kisfiam 2 hónapja szinte csak a darabosat eszik, itt kivételt képeznek az édes ételek.Szépen felkockázom és elé teszem, ugyanazt eszi amit mi a kenyereket is kis katonába a zöldséggel, sajttal, felvágottal együtt, ebéd is ugyanaz, mindig keveset teszek elé, hogy ne dobálja szét, és ügyesen egyedül, megeszi.Kölesgolyót, kekszet, és kiflicsücsköt adtam neki elõször kb 8 hónapos volt.
Igazából kínálgathatod, de a lényeg, hogy várd meg míg megérik rá. Lányom 1 éves koráig nem volt hajlandó darabosat enni, utána meg szinte egyik napról a másra megszerette a darabos ételeket. Miket eszik már? Pl. Puffasztott kukoricát adtál már neki, azt sem eszi? Adj a kezébe valamit, hátha akkor õ maga szívesen elrágcsálja pl. fõtt répát (tehát ne csak kanállal próbálkozz). Tegyél ki az asztalra falatkákat, amit õ is elér, hátha rájár, és ha maga válogathatja, akkor jobban tetszene neki talán. De érezni fogod, ha tényleg megérik rá.

Miért van az, hogy a 4 hónapos kislányom két hete nem hajlandó este fürdés után elaludni? Eddig 7 órakor cicizett és már azon elaludt.

Most csak 10 óra tájban hajlandó elaludni nagy-nagy sírások, üvöltések és hisztik után. Eddig éjjel csak fél 4 tájban kelt fel enni, most 2 óránként eszik éjjel. eteéskor mindig ? hagyja abba a cicizést és utánna még tudok fejni egy keveset.

Legjobb válasz: Szerintem ez egy korszak lehet, ami abba fog maradni. Lányom is 4 hós, voltak napok , mikor éjjel többször kelt, pedig õ is este 21-tõl akár reggel 7-ig aludt eddig. Az esti elalvás nálunk is nehéz mostanság, õ elalszik, de sokszor felsírja magát, van hogy csak 11 körül nyugszik el. Bizzunk benne, hogy elmulik, addig tartsunk ki:-)

Szerintem ez egy korszak lehet, ami abba fog maradni. Lányom is 4 hós, voltak napok , mikor éjjel többször kelt, pedig õ is este 21-tõl akár reggel 7-ig aludt eddig. Az esti elalvás nálunk is nehéz mostanság, õ elalszik, de sokszor felsírja magát, van hogy csak 11 körül nyugszik el. Bizzunk benne, hogy elmulik, addig tartsunk ki:-)
Én úgy tudom, hogy négy hónapos kor körül is van egy váltás, amikor változik a tej minõsége. Lehet, hogy errõl van szó, és kell néhány nap, amig a tejci kielégíti a megnövekedett igényt. A védõnõdet kérdezd meg, õ biztosat tud mondani!
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet. Büszkén mondtam mindenkinek, hogy én a picilányom este 9-kor fürdetem 10-re befejezzük a szopizást és reggel 7-ig egyfolytában alszik. Na ez mára sajna elmúlt. Jó, ha este 8-ig kibirja. Akkor megyünk pancsolni, kb. este 9 mire megszopikázik. Éjfélkor üditõt iszik, 1-ig dumál, vagyis fujja a nyálát. 3-kor újra üditõzik, szintén beszélgetés, játszana, aztán nehezen 6-ig valahogy alszik. A napi program meg szinte csak a játékból áll, mivel szerintem egyre okosabb lesz és minden érdekli, ezért nem hajlandó aludni, pedig olyan fáradt, hogy majd kiszédül az etetõjébõl, de ordit, ha hozzáér a háta az ágyhoz. Nehezen birkózom vele, de kitartást ajánlok Neked id. Üdv. 7 hónapos picilány anyukája

A 8, 5 hónapos kislányom(anyatejes) csak 100-120ml kajcsit eszik meg vagy csak pár kanállal, és két étkezés közbe cicizni akar állandóan. Nem tudok 1 szoptatást se kiváltani, mert nem hajlandó enni. Más is így van ezzel?

:(

Legjobb válasz: szedj magneb 6-t....próbáld ugy kostóltatni h amit épp kinálsz pici lefejt anyatejjel kevered..vagy tejpépet és ha megeszi tegyél bele friss gyümit...

szedj magneb 6-t....próbáld ugy kostóltatni h amit épp kinálsz pici lefejt anyatejjel kevered..vagy tejpépet és ha megeszi tegyél bele friss gyümit...
Nyugalom, egy baba sem nõtt fel úgy, hogy egész életében szopcsizott volna - én is ezzel nyugtatom magam. az én kisfiam táépszeres, 9 hónapos lett a napokban. Mi is küzdöttünk a szilárd ételekkel rendeseen. Egyszercsak beindult, majd beteg lett, most jön a foga, fõzeléket szinte alig eszik, a gyümölcsöket, joghurtot inkább + a tápszert, de most abból is csak immel ámmal. Tarts egy kis szünetet (pár nap)nálunk ez bevált. Kitartás, nem megy ez mindenkinél olyan könnyen. Nálunk még így 2-3 hónap múltán is bevágja a tápszeradagjait.Remélem ha nem is támogatni azért kicsit tudtalak. A másik meg, hogy örülj, hogy ennyi tejed van, én mit nem adtam volna érte:) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm nektek! Remélem rendben lesz minden.

Hol találok Nestlés műanyag kiskanalat? Amikor megszületett a Picim az ajándékcsomagban volt benne, tehát nem én vettem. Kislányom most 15 hónapos és csak azzal hajlandó enni, de tegnap eltörte.

Legjobb válasz: Szia! Én még nem láttam boltokban de nekünk van kettõ is és nem használjuk!Ha gondolod szívesen oda adom, tatabányán lakunk vagy írd meg a címed és feladom neked póstán.

Szia! Én még nem láttam boltokban de nekünk van kettõ is és nem használjuk!Ha gondolod szívesen oda adom, tatabányán lakunk vagy írd meg a címed és feladom neked póstán.
Ha regisztrálsz ezen az oldalon, kiküldenek egy csomagot, amiben van egy Nestlés kiskanál. (Egyébként nálunk is az a nyerõ.) A tájékoztatóban egyébként azt írják, h' beváltható kupont küldenek, de nekem magát a csomagot küldték kb. idén márciusban, pár héttel a regisztráció után.
Lehet kapni DM-ben, Schleckerben olyan csomagot, amiben van azt hiszem 4 bébiétel + kanál. Egyébként én is eltörte, de nekem elfogadja a dm-es babylove kanalat helyette, hasonló a nestleshez.
az enyém is azt szerette meg én is, de eltörem én is :) )))) Brendonban nem lehet? esetleg Corában?
Addig üsd, míg nem hajlnadó mással is enni, vagy etesd vájúból... Mi a f****ért kell elkényeztetni minden kis kölyköt? Az élet kegyetlen lesz vele, készítsd fel te is!
Nem kell még neki, várj pár hetet és akkor próbáld újra.
A fiam is nehezen fogadta el anyatej után a gyümit. Õ is kiköpte, tiltakozott. 2-3 napig próbáltam majd (ahogy az elõttem szóló írta) vártam 1 hetet. Ez idõ alatt amíg mi ettünk mindig odavittem õt is, nézte, hogy mit csinálunk, majd elkezdett õ is tátogni meg cuppogni. Ekkor újra megpróbáltam és elfogadta. Lassan haladtunk sok türelem kellett hozzá. 3 hét telt el mire kiváltottuk a tízórait.
Egy nagyon fontos dolog: nem szabad erõltetni, mert akkor az étkezés fogja megutálni, és késõbb még nehezebb dolgod lesz vele... Ha van elég tejed, akkor hagyd pár hétig a kóstoltatást, ráértek még. Mi is 6.5 hónaposan kezdtük el, akkor tök simán ment, nem volt semmi problémánk a kanalazással.
Sehogy ne folytasd. Legalábbis 1-2 hétig, aztán próbáld újra. Még nem áll készen a hozzátáplálásra, ne erõltesd (bõven elég, ha 6 hónapos korában kezditek el, sõt, az a legjobb, ha csak akkor)!
Egyetértek. Ha õ nem akar enni, minek erõltetnéd?
Türelmesnek kell, hogy legyél.Ez neki még nagyon új.Ilyenkor még csak kóstoltatás van!Lehet nem is a kajával van gondja, hanem az állaggal.Próbáltál már valami pépet adni?Tejpépet, vagy ha azt nem szeretnél van a Sinlac por.Ezeket 4 hónapos kórtól lehet.A Sinlacot lehet keverni mindennel, gyümi, zöldség, fõzelék..én lányom nagyon szereti, és nagyon sokat segített, és nem mellesleg egészséges. Az a lényeg, hogy napokig 1 ízt kapjon, és utána legyen váltás, amikor már egy kisebb adagot meg eszik.

Mit csináljak a kislányommal, hogy egyen? 6 hónapos és már nem elég neki a tej, a doktornő szerint rendes adag zöldséget és gyümölcsöt kellene ennie de pár kanál után nem hajlandó enni. Mi lesz így velünk?

Legjobb válasz: Szia,lassan,türelemmel kezd,hisz eddig csak a tej ízét ismerte,az új ízekbõl nem fog egyszerre sokat enni,csak pár kanállal. Nálunk is ez volt,most már eszik mindent ügyesen,és még szopizik is! Én úgy csináltam,hogy elõbb mindig az új étellel kínáltam,majd szopizott!Mára már kiváltottuk így az ebédet!Ez 2 hónapomba került! Itasd vízzel is evés végén!Ha esetleg tapadósabb az étel közben is itasd! Remélem segítettem,kitartás! Boldog karácsonyt!

Szia, lassan, türelemmel kezd, hisz eddig csak a tej ízét ismerte, az új ízekbõl nem fog egyszerre sokat enni, csak pár kanállal. Nálunk is ez volt, most már eszik mindent ügyesen, és még szopizik is! Én úgy csináltam, hogy elõbb mindig az új étellel kínáltam, majd szopizott!Mára már kiváltottuk így az ebédet!Ez 2 hónapomba került! Itasd vízzel is evés végén!Ha esetleg tapadósabb az étel közben is itasd! Remélem segítettem, kitartás! Boldog karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ, nektek is boldog ünnepet!

Miért nem alszik? 5 és fél hónapos a kislányom.2 napja teljesen meg van "bolondulva". Nappal csak 1 órát hajlandó aludni.

Próbálom vissza altatni, de nem tudom. Ha felkelt utánna kb. 10 perc múlva elkezdi dörzsölni a szemét, jelzi, hohy álmos. nem tudom akkor se vissza altatni. Éjjel ugyanez a helyzet, csak másfél óránként kel fel. Vissza altatni nem tudom, csak cicivel. Van, hogy eszik is, de inkább csak cumizik rajta. A fogínye nem duzzadt, de lehet, hogy a foga n?l?

Legjobb válasz: Lehet, hogy az idõjárástól nyûgösebb a megszokottnál. Kitartás! :)

Lehet, hogy az idõjárástól nyûgösebb a megszokottnál. Kitartás! :)
Szerintem is a hidegfront lesz, sajnos nem tudsz mit csinálni, át kell vészelni ezt a pár napot.
A kérdező hozzászólása: Én is erre gondoltam titokban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!