Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hónapos, és nem (276 db)

4 hónapos múlt a kislányom. Tápszeres és megakarom kóstoltatni vele a vanilliás rizspépet. Nem tudom hogy kezdjek neki. Tápszer helyett adjam?

Vagy két etetés közt kóstoltassam meg?Nagyon rossz ev? sajnos.Segitsetek!!!

Legjobb válasz: Simán várhatnál vele 6 hónapos koráig, még fejletlen az emésztõrendszere, és a kilökõreflexe sem múlhatott el még. Ülni tud? Tévhit, hogy a tápszeres babáknál már 4 hónapos korban el kell kezdeni a hozzátáplálást.

Simán várhatnál vele 6 hónapos koráig, még fejletlen az emésztõrendszere, és a kilökõreflexe sem múlhatott el még. Ülni tud? Tévhit, hogy a tápszeres babáknál már 4 hónapos korban el kell kezdeni a hozzátáplálást.
Úgy csináld, hogy csinálj neki egy kisebb mennyiségû tejpépet. Amikor eljön a kajaidõ, elõször a tejpépet kínáld neki. Ha ízlik neki megeszi, ha nem, akkor nem, és a végén adj neki tápszert, abból pedig majd még annyit eszik, amennyi még kell neki.
Én csak egy kis adagot csináltam, és két étkezés között megkínáltam vele.Még nehéz volt Neki a kanállal :-), de ízlett Neki, mert nem köpte ki és nem sírt.
én úgy kezdtem hogy kb 15 ml vízbe tettem annyi tejpépet hogy híg legyen, és abból adtam neki 1-2 kiskanállal. Így növeltem az adagot, amikor már megette az egészet akkor mindig sürübbre csináltam :)
Az elsõ válaszolónak igaza van. Ha mégis problémád van az étkezésével, akkor a gyerekorvossal beszéold meg, hogy esetleg emeld-e a tápszer adagot, vagy hogy legyen. Még ha javasolná is a hozzátáplálást, akkor sem a vanilliás rizspéppel kellene kezdened!

A négy hónapos és három hetes kislányom nem akar hasra fordulni. Mit tegyek?

Oldalra elfordul, de hasra nem. Azt meg figyeltem, hogy mikor ölbe veszem szeretne felülni. Mindig emeli el?re a fejecskéjét és mikor majdnem ül? helyzetbe helyezem az tetszik neki. Mikor szoktak a babák maguktól megfordulni?Mikor kell szakorvosi segítséget kérni?

Legjobb válasz: Nyugalom! Semmirõl nincs lekésve a kicsi. Az hogy 4 hónaposan kellene hasra fordulnia az csak a nagy átlag. Ha már oldalra fordul ahogy írtad onnan a következõ lépés a hasra fordulás ami nem is olyan egyszerü meg kell tanulnia hogy a kezecskéjét ki vegye maga alól és elég nagy lendületet kell vennie hogy sikerüljön. Általában 4-6 hónap között szoktak hasra fordulni. Ja egyébként ha hasra teszed szeret úgy vagy egybõl nyûgösködik mert ha nem tetszik neki akkor nem is nagyon fogja gyakorolni mert az nekki kényelmetlen. gondold magad a helyébe te sem állsz órákat féllábon mert kényelmetlen. Türelem! Egy Védõnõ

Nyugalom! Semmirõl nincs lekésve a kicsi. Az hogy 4 hónaposan kellene hasra fordulnia az csak a nagy átlag. Ha már oldalra fordul ahogy írtad onnan a következõ lépés a hasra fordulás ami nem is olyan egyszerü meg kell tanulnia hogy a kezecskéjét ki vegye maga alól és elég nagy lendületet kell vennie hogy sikerüljön. Általában 4-6 hónap között szoktak hasra fordulni. Ja egyébként ha hasra teszed szeret úgy vagy egybõl nyûgösködik mert ha nem tetszik neki akkor nem is nagyon fogja gyakorolni mert az nekki kényelmetlen. gondold magad a helyébe te sem állsz órákat féllábon mert kényelmetlen. Türelem! Egy Védõnõ
Mikor az én gyerekeim voltak picik, én is nagyon türelmetlen voltam.De ha csak 6-7 hónapos korban fordul hasra, még az sem késõ. Ha egyébként izeg-mozog, próbálkozik, akkor biztosan egészségesen fejlõdik. Persze, az is kell, hogy legyen helye a próbálkozásra, mert ha beleakad keze-lába a kiságy rácsába akkor elmegy a kedve. És a túl puha, süppedõs helyen sem könnyû gyakorolni.
A babának semmi baja, csak lehet kicsit lustibb:-).Nekem 7 hónapos volt a fiam mikor hasra fordult.Nincs semmirõl lekésve.De tegyél le a földre a szoba közepére egy kisplédet vagy lepedõt, tedd körbe játékokkal a baát, elõbb-utóbb a nyújtózkodától átbillen, utánna meg majd magától is menni fog.

A kislányom 1 hónapos, és nem hajlandó szopni. Amennyit tudok lefejek neki, de szükség van a pótlásra. Hogyan tudnám fejéssel fenntartani a tejtermelést, vagy akár fokozni?

Legjobb válasz: Fejéssel fent tudod tartani a tejtermelést egy darabig. Mindig mikor a kislányodnak szopizni kéne fejjél. A tejtermelést pedig sörrel (alkoholmentes, de van olyan akinek csak a rendes hozott eredményt) tudod fokozni (napi 1-2 doboz). Nem kell izgulni nem lesz semmi baja a babának tõle. Persze mellette igyál tejtermelést elõsegítõ teákat. Nem jó az ízük, de az is hatékony. Neveket azért nem írok, mert ez is egyénenként változó, hogy kinek mi hozza meg a hatást. Sok sikert!

Fejéssel fent tudod tartani a tejtermelést egy darabig. Mindig mikor a kislányodnak szopizni kéne fejjél. A tejtermelést pedig sörrel (alkoholmentes, de van olyan akinek csak a rendes hozott eredményt) tudod fokozni (napi 1-2 doboz). Nem kell izgulni nem lesz semmi baja a babának tõle. Persze mellette igyál tejtermelést elõsegítõ teákat. Nem jó az ízük, de az is hatékony. Neveket azért nem írok, mert ez is egyénenként változó, hogy kinek mi hozza meg a hatást. Sok sikert!
A tejtermelést az inger váltja ki (nem a sör) !! Tehát minél többet van cicin a babád annál több tejed lesz! A fejés átmeneti megoldás attól nem lesz több!
Szia! Az én babám 3 honapos elmult! Nekem is 1 honapos kora után nem volt hajlando eleget szopni! 20-40 ml szopott! Én azota is fejem a tejet és iszom mellé a laktoherb teát és igy 180 ml körül szoktam lefejni! Egy nap 4-5 ször!! van amikor 100-140ml de ez is valami! Ne add fell! A lényeg hogy anyatej!Én 1-2szer kell potolnom tápszerrel!
Az én kislányom sem akart szopni, aztán a közös ügyetlenkedésbõl sebes mellbimbó lett. Akkor egyfolytában fejtem, akár óránként. 3 hónap alatt háromszor volt mellgyulladásom, de akkor is fejtem. A laktoherb tea nagyon jó hatású, én szedtem homeopátiás golyókat is. Urtica urens, ami azon felül, hogy fokozza a tejtermelést segít abban is , hogy könnyebben ürüljön a tej. A legjobb ha akár óránként mellre teszed a picit, ha éhes elfogadja. Az inger pedig beindítja a tejtermelést. Én 4 hónapig szenvedtem, de nem adtam fel. Majdnem 6 hónapig csak szopott, nem is fogadott el mást. Meg is lett az eredménye! Gyönyörû, egészséges baba! Az alkoholtartalom biztos nem tesz jót neked sem és a gyereknek sem. A kitartás a legjobb megoldás! elfogadja.


A kislányom 3 hónapos és nem hajlandó szopizni mit tegyek?

Ha már a mellemet meglátja már ordít!

Legjobb válasz: Akkor várj egy órát az etetéssel. Ha akkor is ez megy, akkor még egy órát. Elõbb-utóbb megéhezik annyira, hogy szopizzon. (Nem lehet, hogy ha nem kér tejet, akkor tápszerrel pótolod, és az jobban ízlik neki? Ha így van, akkor lehet, hogy már megtanulta, hogy sírással lehet tej helyett tápszert "rendelni".)

Akkor várj egy órát az etetéssel. Ha akkor is ez megy, akkor még egy órát. Elõbb-utóbb megéhezik annyira, hogy szopizzon. (Nem lehet, hogy ha nem kér tejet, akkor tápszerrel pótolod, és az jobban ízlik neki? Ha így van, akkor lehet, hogy már megtanulta, hogy sírással lehet tej helyett tápszert "rendelni".)
Ja, bocs, a smink nem igaz, mert nekem elég egy minimális alapozó 36 éves létemre :-)
Képzeld, ugyanezek igazak rám is. Egy szóba tudtatok belekötni, de akkoris a BABÁMNAK az én TEJEM hadd legyen már TEJCI! Ugyanis ha tudsz értelmezni, ezt róla írtam. De te nyugodtan beszélj csak vele úgy, mint egy bírónõ a bíróságon :-)
Nem, nem jár együtt a babázással. Nálunk 'mell' van, 'tej' van, és a férjemet sem hívom 'apának'. A gyerekünk az ágyában alszik, nem kötöm magamra, és továbbra is csak megmosott, beszárított hajjal és sminkben hagyom el az otthonomat. Nem muszáj megõrülni, csak azért, mert bõvül a család. Szóval, kedves 20 hetes kismama, kérlek majd a mi, kevés taggal rendelkezõ táborunkat gyarapítsd.
Nagyon unatkozhattok, ha ilyenekbe kell itt belekötni, hogy tejci... inkább ez óvodás...
Szólj, és beugrom helyette, amíg szükséges :)
2 hónapja szültem, mégsem beszélek úgy, mint egy óvodás, szóval kikérem magamnak a tejcitõl én is agyf...szt kapok
Köszi 6-os:-) Igen, így van ötöske, észre sem veszed, ez együtt jár a babázással. Nekem már 3., a két nagy után, s elõtt sem volt jellemzõ rám. Egyébként tök hasznos volt a hozzászólásod :-)
majd megtudod ha megszülsz, mindent becézni fogsz, én is ki voltam ezektõl most meg cici van tejcike popcsi babuci stb...
Tejci... Értelmes, felnõtt nõk miért nem hívják egyszerûen tejnek? Miért kezdenek a kismamák minden szót becézgetni? 20 hkm
Mi is ezzel küzdünk, már 3 hete, most lesz 3 hónapos a babám. Nálunk eléggé összetett okai vannak, de nem tudom meddig fog ez így menni, mindenesetre még nem pótoltam egyszer sem. 1: 2 hónapos oltás napján kezdõdött 2: rá egy hétre megjött a mensim, gondolom nem ízlett neki a tejci. Azóta is sztrájkolgat. Este szinte soha nem akar szopizni, nappal így-úgy sikerül. Ha nem akar szopni, nem erõltetem, várok vele. Ha késõbb sem, akkor általában félálomban szoktam, olyankor hajlandó. Van, hogy sajnos cumit kell adnom neki (csak este kap), azon megnyugszik és akkor gyorsan kicserélem cicire. Nappal ébredés után azonnal szoptatok, míg nem tér teljesen magához, mert ilyenkor szépen elfogadja. Éjszaka is szoptatom, mert akkor sincs gond. Szóval nem egyszerû, de muszáj kitartani, nem akarom, hogy tápszeres, legyen, mikor van elég tejem. Nem lehet, hogy neked is meg fog jönni, és azt érzi?
biztos, hogy azért sír, mert éhes?
A kérdező hozzászólása: Már vártam sokat és csak sír és sír... sírni se hagyhatóm órákon át...
Bírónõ? Ezt bóknak veszem, köszönöm!

Kislányom 5 és fél hónapos. Egy hónapja már kap gyümit, főzit, sőt már húst is. Hányszor kapjon tápszert? Szeretném ha legalább 4-5ig aludna ezért egy étkezést kivettem a du. Ból, és nem hagyom aludni még egyet este. Túl korai az igényem?

Legjobb válasz: az attol fuggoen hogy mikortol akarod hogy addig aludjon. Mert van aki meg este 11-kor ad enni, aztan mondja, hogy ejjel csak 4-kor kel fel. En pl. 7kor mar aludni tettem es nem ebresztettem fel este, igy hajnalban 2 fele felkelt enni, aztan meg 5kor

az attol fuggoen hogy mikortol akarod hogy addig aludjon. Mert van aki meg este 11-kor ad enni, aztan mondja, hogy ejjel csak 4-kor kel fel. En pl. 7kor mar aludni tettem es nem ebresztettem fel este, igy hajnalban 2 fele felkelt enni, aztan meg 5kor
A fiam 5 hónapos és már csak 2szer kap tápszert. reggel tápszer délben fõzelék uzsira gyümölcs kekszel vacsira tejpép lefekvéshez tápszer Nekünk a védõnõ tanácsolta a vacsira a tejpépet, mert ugye tápszer alapú csak sûrûbb, jobban eltelíti a kis pocakját és így este 9tõl reggel 7ig alszik. Ha nem adok neki tejpépet akkor már 3-4 óra körül kukorékol sajnos.
Hát szerintem akárhogyan csinálod, ha õ még nem alussza át az éjjelt, akkor nem fogja sehogyse.Lányom már 5hetes kora óta simán tápszerrel alszik este 7tõl reggel 5-7ig.Néha van hogy felébred 3-4körül, de utána ha eszik rögtön alszik tovább.Ha netán 1-2körül ébredne, akkor kaja után visszaalszik reggel 7ig.Most már 1 hete alszik reggel 5-7ig, de 5hetesen is aludt 2*5ig, utána meg 3*7ig.Most 10 hetes múlt.
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos korától Õ is este 9-tõl 4ig, 5ig, evett és reggel 8 kor kelt, de a legújabb az volt hogy 1-2 körül kért enni és aztán 8ig bírta.Egyébként karácsonykor visszaállt a 4-5ös kelésre, sõt 3* volt olyan hogy este 9tõl reggel 7ig, 8ig aludt.De most megint hajnalban kelünk pedig semmit nem változtattam, viszont nappal kevesebbet eszik, ritkábban mert nem éhes.pár falat után vége.Nagyon jön a foga már hónapok óta.Lehet ettõl ez az összevissza ébredés?
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a hozzászólásokat!:)

Kislányom 5.5 honapos és nem akarja enni a magam készitett gyümiket. Csak az üvegeseket. Adhatom neki? nem baj?

Legjobb válasz: Miért lenne baj,színezék,tartósítószermentes,nekik van kifejlesztve,attól még nem leszel rossz anya ha nem az általad készítettet eszi. Az enyém is azokat szerette jobban úh.nem is erõlködtem.

Miért lenne baj, színezék, tartósítószermentes, nekik van kifejlesztve, attól még nem leszel rossz anya ha nem az általad készítettet eszi. Az enyém is azokat szerette jobban úh.nem is erõlködtem.
Enyém is inkább az üvegeset részesíti elõnyben, pedig már 8 hónapos. Szerintem nem baj.

Ma eppen a kislanyom 9 honapos! es nem tudom hogy adhatok e neki tölcsert, vagy edes tölcsert? Meg csak 2db foga van! adhatok e neki?

Legjobb válasz: adhatsz :) édes tölcsérben nem méz van? ha igen akkor azzal várj még picit

adhatsz :) édes tölcsérben nem méz van? ha igen akkor azzal várj még picit
sima tölcsért nyugodtan, ha már kapott kemény, szilárd ételt. Pl kifli, kenyér, keksz, stb....
Ha tegnap volt 9 hónapos, 26.-án akkor igen!A fiam is tegnap volt 9 hónapos és evett már:) Jó, persze ha ma annyi akkor is adhatsz!:)
Édes tölcsért ne, de a sima ostyából készültet nyugodtan. Még fogak nélkül is szuperül el tudják nyálazni :)

Mivel tudom a 15 hónapos kislányomnak megtanítani, hogy nem mehet a feje után, és nem mindig az van amit ő akar?

Lassan ott tartunk, hogy egész nap hisztizik, ordít, dobálja magát, rugkapál, stb. Ha kimegyünk sétálni, állandóan az úttestre akar szaladni, szép szóval nem lehet a járdán tartani. Végül a hónom alatt hozom haza, miközben iszonyú er?vel rugdos és próbál szabadulni. Itthon mndig csak a lépcs?zés menne, ha nem engedem, ugyanaz a szitu mint az el?bb. A lakásban csak azok kellenek neki amik vagy drágák ha tönkremennek (pl telefon, távirányító, üvegfed?, 1000 Ft-od fogkrém, cd-k, stb). Ha nem adom, már üvölt is, veri a fejét a padlóba. Szürny?, nagyon nehezen viselem, szinte egész nap csak rendszabályozom szegényt és mégsem használ. Arra gondoltam, hogy ilyen esetekben berakom a járókába és mindig vissza is kerül, ha hisztizik. Mit gondoltok? Ez beválna? Vagy van valami ötletetek, mivel lehetne "jólneveltté" tenni, hogy emberek közé is ki lehessen vele menni? Tudom, türelem, kitartás, sokat mondogtani, hogy nem szabad, de mióta elindult ( 4 hónapja), ezt mondogatom neki minden nap és semmi foganatja.

Legjobb válasz: Sajna ez ilyen nagyon sok gyerek ilyen az én lányom is. Azt hittem megbolondulok mikor ilyen volt ja és nekünk pont beteges idõszak volt tavasszal. Hát majd kinövi. 15hós korától volt 25 hósig tiszta dilis, már jobb a helyzet de 10kg-ot fogytam.

Sajna ez ilyen nagyon sok gyerek ilyen az én lányom is. Azt hittem megbolondulok mikor ilyen volt ja és nekünk pont beteges idõszak volt tavasszal. Hát majd kinövi. 15hós korától volt 25 hósig tiszta dilis, már jobb a helyzet de 10kg-ot fogytam.
Szia. Csináld azt (elõször otthon), hogy amikor hisztizik, egyáltalán nem foglalkozol vele, nem létesíts szemkontaktust sem, nézd teljesen levegõnek, esetleg fordulj is el. Ha elkezded, utána mindig csináld így, mert akkor észreveszi benne a rendszert, hogy ha hisztizik, akkor nem fogsz vele foglalkozni. És miután abbahagyta, akkor se add oda neki azt, amit eredetileg nem akartál, és ha így megint rákezdi, megint ne foglalkozz vele. Nehéz, nagyon-nagyon idegesítõ, hogy visít, de így elõbb-utóbb megunja, és abba fogja hagyni.
Ez lesz egy darabig, kitartás. Nálunk a járóka egy ideog bevált, majd kétévesen ha rosszalkodott magától bement. errõl ennyit. Ha folyamatosan magadat nem meghazudtolva következetes vagy, akkor elõbb utóbb eléred a célod. Csak ez hosszú idõ, kori sajátosság. Õk nem konnyen adják fel, a lényeg, hogy te se add fel, ne õ nyerjen. Az meg, hogy minden más érdekli a játékon kívül, szerintem minden gyereknek van ilyen heppje egy idõben. ami olyan tényleg el kell rakni, bár mondom én, sikerült tonkretennie a távirányítót és a telefont is. Itt kettõ kisgyerek van, így a figyelmem nem mindig van ott 100%ban mindenhol...Kitartás..
10:39-es vagyok. A járóka jó ötlet, akkor nem veri szét a fejét, csak ne kedveskedj közbe neki, mikor hisztizik.
Tudom, sokan nem hisznek a Suttogóban, de szerintem erre nagyon jó megoldásokat kínál. Nálunk úgy tûnik beválik. Az én lányom is 15 hónapos, egyetlen egyszer volt egy másfél órás ordítás de az szinte folyamatosan. Nagyon akaratos gyerek, de azóta ilyen hatalmas balhé nem volt. Hamar megérti hogy ha nem akkor nem és ha hisztizik akkor pedig fõleg nem. Ha abbahagyja a sírást akkor beszélhetünk a dologról, így általában abbahagyja. Olvasd el legalább az errõl szóló részt ha még nem olvastad, szerintem lehet tanulni belõle. Nálunk sem vlt be minden amit írt, de ez (lekopogom) eddig mûködik.

Szerintetek nem gond, hogy kislányom 7 hónapos és nem nagyon akar forogni és még mászni sem kezdett? Néha tolja magát hátrafelé de ennyi. Tornáztatom de nem indul meg a mozgásban.

Nincs valami baja vagy ez így normális? Az ismer?söké már álldogállnak. Vagy ?k fejl?dnek gyorsan?

Legjobb válasz: A biztonság kedvéért én elvinném gyógytornászhoz, nézze meg nincs e valami probléma a kis izmaival. Ezzel megnyugtatnád magadat. Lehet, egyszerûen csak lusta, de nem ártasz vele, ha megmutatod szakembernek.

A biztonság kedvéért én elvinném gyógytornászhoz, nézze meg nincs e valami probléma a kis izmaival. Ezzel megnyugtatnád magadat. Lehet, egyszerûen csak lusta, de nem ártasz vele, ha megmutatod szakembernek.
Szia, saját megnyugtatásodra elviheted, de semmivel sincsen elkésve. A gyógytornászok amúgy is szeretik levenni a jattot a munkájuk után, persze, ha maszekon mész. Ezért is tart hosszú hetekig a terápia. TISZTELET A KIVÉTELNEK! A férjem 5 hósan forgott a nõvére viszont 8, 5 hósan. Annak idején nem volt ekkora probléma az ilyesmi. Az orvosod, védõnõd véleményét kérd ki, utána cselekedj. Jó babázást!
Egyáltalán nem kell egy 7 hónapos gyereknek álldogálni!Igen, õk fejlõdnek gyorsan.Valahol olvastam, hogy ez sem jó.Az idegrendszer fejlõdéséhez kellenek ezek a mozgásfejlõdési állomások, és az, hogy eleget gyakorolja.Pl. a minél több mászás jót tesz az agy fejlõdésének.Nem biztos, hogy az a jó, hogy õk már állnak! A te babád meg lehet, hogy másban ügyesebb.És nem akarok megbántani senkit, de nem biztos, hogy úgy van, ahogy az ismerõsök beállítják.Mire fel ez a sietség? Semmivel nincs elkésve, majd bepótolja.Nem kell egy gyereknek 6 hónaposan állnia, 7 hónaposan járnia, 8 hónaposan verset szavalnia, 10 hónaposan meg salsát táncolnia...Egymást paráztatják az anyukák, csak nem tudom, ez mire jó.Én ezen az oldalon kérdeztem: kismamablog. hu és meg is nyugodtam.Kérdezd meg ott is!A forgásban lehet , hogy késett egy picit, de az sem tragédia!
Utolsó vagyok.Mászni nem kell még tudnia 7 hónaposan!!A kúszást elkezdhetik az ügyesebbek, de a mászást még nem kell tudnia.
Nálunk pontosan ez volt a helyzet, 2 szakember is látta, azt mondták semmi baj, gyakoroljunk. Most 7, 5 hónapos, egy hete mászik, de még mindig nem forog.
Én az oda-vissza forgást próbálnám kicsit ösztönözni, valamilyen érdekes játékkal, tárggyal próbáld rávenni. Hason fekve elfordul? (iránytû-mozgás) 7 hósan az én kisfiam ott tartott, hogy minden irányba forgott, hátrafelé tolta magát és emelgette a popsiját. Most 8 hós, sokat van négykézláb, minden nap várom, hogy elinduljon elõre is. A védõnõm (akiben nagyon bízom) azt mondta, hogy mindent a nagykönyv szerint csinál. Nyilván vannak babák, akik elõrébb járnak, de nem ez a mérvadó. Általában azok a babák, akik sokat vannak járókában, hamarabb felülnek, felállnak, de van, hogy kimarad náluk a kúszás-mászás. Nem biztos, hogy ez az egészséges.
nekünk ez segített: http://www.youtube.com/user/mozgasfejlesztes#p/u/1/nRME1hQuvws jobb oldalt megtalálod a többi mozgásra vonatkozó segítséget is!!
Enyém kilenc hónaposan kezdett csak el mászni. Semmi baja nem volt. Mindegyik baba a saját ütemében fejlõdik.
Kisfiam 4 hónapos kora óta hátról hasra fordul. 7 hónapos korában kezdte hátrafelé tolni magát. 8, 5 hónaposan kezdett mászni és most 9 hónaposan kapaszkodva feláll. Azóta sem forog hasról hátra és soha nem kúszott. Ettõl függetlenül nem gondolom, hogy bármi gond lenne vele, mert születése óta nagyon aktív baba, csak ezek kimaradtak az életébõl.
Mit értesz az alatt hogy nem nagyon akar? Hogy forgott már egyszer-kétszer, de nem erõlteti? Mert ha így van, akkor én nem aggódnék. Az én lányomnál két kezemmel meg tudnám számolni mennyit forgott, õ 7 hónaposan kezdte. Inkább azzal volt elfoglalva, hogy hogy üljön föl, és az elején mindig csak üldögélt. De kúszni is csak 9 hónaposan kezdett, mászni meg 10 hónaposan. 13 hónaposan kezdett el járni. Én nem vittem el gyógytornászhoz, két orvos is látta folyamatosan és mindegyik azt mondta hogy az ég világon semmi baja nincs.
Én is elvinném. Mi is jártunk, bár elég korán, 3 hónaposan kezdtük. A torna hatására 12 hetesen hasra fordult, 5 hónaposan forgott és 6 hónaposan kúszott. 8 hónaposan kezdett mászni, felülni, felállni. Erre a fejlõdési ütemre azt mondták a fejl. neurológián is, hogy átlagosnak vehetem. A kislányom egyébként hypotón, izomtónus zavara van, gyengék az izmai. Vagyis mondhatni "kikezelték" már, hiszen semmi lemaradása nem volt. Mi Dévény tornára járunk. Szerintem vidd el, ha aggódsz. Én sem lennék nyugodtan.
A mászással még ráér, - az állással meg még inkább - de szerintem forgolódnia már kellene, legalább az egyik irányba. Nem akarlak megijeszteni, sõt okoskodni sem, de inkább nézesd meg szakemberrel. Lehet, hogy tényleg semmi baj, de ha mégis, akkor idõben tudjanak segíteni!

Kislányom 16 hónapos és nem akarja inni a tejet! Mit adhatnék neki hogy megszeresse? Kakaónak sem issza!

15 hónapos koráig szopizott!

Legjobb válasz: Gabonakávéval cukorral ha így sem megy akkor próbáld meg a Milupa (most már Milumil) 1+ tejitalt.

Gabonakávéval cukorral ha így sem megy akkor próbáld meg a Milupa (most már Milumil) 1+ tejitalt.
kakaó, karamell, kávé
Macikávé esetleg? Ha az sem megy, akkor tényleg próbálj elõször junior italt, aztán a tejet. Hátha úgy jobban fogadja.
Nekünk azt mondta a dokink, hogy ha eszik elég sajtot, joghurtot, tejfölt... szóval más tejterméket, akkor teljesen felesleges erõltetni a tejet.
Próbáld meg a gabonapelyheket. Nálnuk bevált. Ugyan a napi fél liter tej/tápszer nincs meg, de azért 2, 5 dl lecsúszik, amikor kanalazom neki a Nesquik golyókat.
Adj neki tápszert.Abból is lehet kakaót csinálni.És abban nem csak kalcium van de sokminden más is!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!