Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hónapos, és kevesebbet, és (8 db)

3 hónapos babátok mennyit alszik egy nap? Most 3 hónapos a kislányom, és szerintem sokkal kevesebbet alszik, mint egy ilyen korú babának kellene.

Ma éjjel 7-8 órát aludt, és nappal sem akar nagyon aludni, egyszer aludt fél órát, valamint kétszer kb.20 percet a karomban, de amint leraktam sírni kezd és felébred. Sokszor van, hogy napközben nem is alszik többet negyed óráknál a karomban. Ez lehet vajon a foga miatt? Egész nap rágja az öklét, de még korainak találom. Arra is gondoltam, hogy kevés a tejem neki (csak azt kap), de szépen hízik, nincs gond a súlyával. Mért nem alszik vajon többet?

Legjobb válasz: Szia. Az én babám 7 hónapos. Születésétõl fogva keveset alszik. 4 hónapos koráig hasfájós volt, 3 hónapos korától õ is nyálzott (gondoltam, jönnek a fogai, de csak most bújt ki az elsõ). Bármit kipróbáltam egyszerûen nem akart aludni. Gyerekorvosnak "panaszkodtam", de azzal nyugtatott, hogy más baba még rosszabb alvó. Hát, ezzel nem segített. Így mára már beletörõdtem.

Szia. Az én babám 7 hónapos. Születésétõl fogva keveset alszik. 4 hónapos koráig hasfájós volt, 3 hónapos korától õ is nyálzott (gondoltam, jönnek a fogai, de csak most bújt ki az elsõ). Bármit kipróbáltam egyszerûen nem akart aludni. Gyerekorvosnak "panaszkodtam", de azzal nyugtatott, hogy más baba még rosszabb alvó. Hát, ezzel nem segített. Így mára már beletörõdtem.
Szia! Nekem 4 honapos 3 hetes a kislanyom. O nappal 3-szor aludt 3 honaposan. Volt amikor 3xfel orat egesz nap. De ez naluk meg valtozik. Mostanaban delelott alszik fel orat ebed utan 2 orat este 20-30percet.
Elozo vagyok. Az oklet az en lanyom is ragja 10 hetes kora ota. Viszket az inye. Ne aggodj mèg valtozni fog az alvasa. Amikor egyre tobbet mozog majd. Az enyem mar hasrafordul ez is farasztja.
Szia!Az en babam is 3 honapos es o is keveset alszik.Max.2x1 orat, valamikor annyit se.De legalabb ejszaka alszik, ugyhogy nem aggodom.Az enyem is ragja az oklet, de szerintem meg csak az inye erzekeny, hogy majd egyszer kibujik a fogacskaja.En is azt hittem, hogy ehes, de cicire raktam es nem kellett neki, abbol gondolom, hogy a fogzas lehet.Ne aggodj, ha almos, ugyis elalszik.

Kislányom kb egy hete kevesebbet eszik mint eddig! Ez normális? Minden babánál van ilyen? 6-án lesz 4 hónapos, és csak 80-125 milli tápszert eszik! Eddig meg megette a 150-200 körül!

Legjobb válasz: Az én babám lassan 3 hónapos, de gõzöm sincs mennyit eszik. Komolyan... Kaki, pisi, közérzet rendben, akkor meg mindegy. Hidd el, tudják õk, mire van igényük.

Az én babám lassan 3 hónapos, de gõzöm sincs mennyit eszik. Komolyan... Kaki, pisi, közérzet rendben, akkor meg mindegy. Hidd el, tudják õk, mire van igényük.
Közérzete, jókedve, alvása rendben van-e? Ezeket is jó lenne tudni ahhoz, hogy minden rendben van-e.
Szerintem csak annyiról lehet szó hogy megváltozott az igénye. Persze ahhoz hogy válaszolni tudjunk több tényezõt is ismerni kéne. Mindenesetre az én kisfiam 4 hónaposan 200ml körül evett(tápot).
Az én lányom ennyit szopizik 3, 5 hónaposan... mikor milyen kedve van! Persze volt, hogy 2dl is lecsúszott neki. Pisi mindig van, kaka naponta 1, és nevetõs alvós baba!

Kevesebb a tejcsim kislányom 4 hónapos és ma egy etetést kiváltottunk tejpéppel. Nem fejtem tejcsit etetés helyet, kellett volna? Nem lesz még kevesebb a tejcsim?

Legjobb válasz: A 2. válasz egyszerûen nem igaz. Ha nem akarod, hogy csökkenjen a tej mennyisége, akkor fejj, de akkor meg miért váltasz ki étkezést??? Szerintem ha kevés a tej, akkor meg kéne szoptatni, és szopi után hozzápótolni, ha még éhes a baba. Vagy ha nagyon bizonytalan vagy kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót. Telefonon is elérhetõek.

A 2. válasz egyszerûen nem igaz. Ha nem akarod, hogy csökkenjen a tej mennyisége, akkor fejj, de akkor meg miért váltasz ki étkezést??? Szerintem ha kevés a tej, akkor meg kéne szoptatni, és szopi után hozzápótolni, ha még éhes a baba. Vagy ha nagyon bizonytalan vagy kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót. Telefonon is elérhetõek.
Jobb, ha fejed, ha még toab akarod szoptatni. (Egyébként jobb lenne ha nem "tejcsi"-röl beszélnél, ez igy nagyon gyerekes, felnöttek ne használják - igy a gyereked is csak idétlenül tanul meg beszélni.)
Mindig le kell fejni a maradék tejet, mert pang a mellben és igen komoly és fájdalmas mellgyulladást okozhat.
A második válasz igaz. Bármelyik orvos alátámaszthatja. Egy szülésznõ
Ha kiváltasz egy etetést akkor kevesebb tejed lesz. Minden egyes alkalommal szoptass, hogy a melled kapja a jelzést és ha kevés adj neki tápszert.
Ha egyetlen egyszer maradt csak el a szopás, akkor még nem csökken le jelentõsen/tartósan a mennyiség. De ha ez minden nap így lesz, akkor igen. Ha tovább szeretnél szoptatni, akkor gyakrabban szoptass, így lesz több/elég tejed. És ne nagyon adj semmilyen pótlást, különben tényleg kevés lesz a tejed. Ha nem érdekel ennyire a szoptatás, akkor pótolhatod, de ne tejpéppel, hanem tápszerrel. Fél éves kor alatt táp való az anyatej pótlására, semmi más.


2 hónapos kislányom egyre kevesebbet eszik, kitolja a szájából a cumit, étvágytalan, és sokat alszik. Mi lehet az oka?

Egyébként anyatajet kap.Létezik,hogy nem ízlik neki.A menszim nem jött meg és nem is eszem semmi mást,mint eddig.Amúgy torke nem piros,láza nincs.

Legjobb válasz: Szerintem vidd orvoshoz mert tõlem mindig kérdezte a védõnõ, hogy jól szopik-e és nem-e túl aluszékony. Csak, hog megbizonyosodj, hogy nincs baja.

Szerintem vidd orvoshoz mert tõlem mindig kérdezte a védõnõ, hogy jól szopik-e és nem-e túl aluszékony. Csak, hog megbizonyosodj, hogy nincs baja.

A kislányom három hónapos, és kevesebbet, és ritkábban eszik mint egy hónapja, illetve sokkal többet (szinte egész nap ébren van). Miért van ez?

Legjobb válasz: Szerintem csak a meleg miatt. Ilyenkor a felnõttek sem esznek annyit, és nehezebb a szunya 35 fokban.

Szerintem csak a meleg miatt. Ilyenkor a felnõttek sem esznek annyit, és nehezebb a szunya 35 fokban.
Szerintem is a meleg miatt eszik ritkábban, ilyenkor már kíváncsiak a babák szeretnek nézelödni azért is lehet ébren napközben! nekem ezt mondta a doki!
Az én kisfiam is alig akar aludni, enni jól eszik, jövõhéten lesz 3hónapos.Ha a picim nem alszik rendesen nagyon nyûgös igy inkább napközbe is megküzdünk az alvással, sokszor nehezen megy de ha elalszik utánna minden rendben van.Szerintem is a kiváncsiság miatt van.

3 hónapos a kislányom, úgy veszem észre, hogy kevesebb a tejem, mert szinte óránként kéri a cicit. Kezdjem el pótolni tápszerrel? És hogyan kezdjem?

Legjobb válasz: Ne. Várj egy hetet, szoptass óránként, mert lehet csak egy növekedési ugrás és egy hét alatt beáll a kereslet kínálat.

Ne. Várj egy hetet, szoptass óránként, mert lehet csak egy növekedési ugrás és egy hét alatt beáll a kereslet kínálat.
Szerintem meg kellene mérned, hogy mennyit eszik. Nem biztos, hogy kevés a tej, lehet, hogy szeret szopikázni. Én úgy csináltam a pótlást (2 hónapos korától), hogy csak este elalváshoz kapott tápit. Nekem így volt az egyszerûbb, mint napközben kotyvaszgatni, aztán önteni ki ha mégse kéri. Elméletileg különben (bár ez nekem nem jött be) ha gyakrabban kér, akkor pár napon belül több termelõdik a melledben és lesz elég. Szóval ha csak tegnap kezde, akkor még 2-3 napot tarts ki, hátha lesz több.
Valószínûleg növekedési ugrása van. Ha 4-5 nap múlva is óránként kéri, és nem gyarapszik, akkor beszéld meg gyerekorvossal a pótlást. Addigis adj neki annyiszor ahányszor kéri.
Az enyém is ekkora és pont ezt csinálja, már tiszta stressz vagyok, hogy éhen marad.Nemek nem is termelõdik több, pedig fejek, teázok, és hiába van sûrûn szoptatva, de kitartok, még van a fagyóba.

2 hónapos a kislányom és kb.2-3 napja egyre kevesebb a kaki, eddig minden pelenkába volt, most meg max.2-3x van egy kevés. Ez nem baj?

Néha olyan mintha hallanám, hogy nyom, de semmi, pukik is vannak, de csak leveg? jön. Lehet, hogy többet használ el a szervezete? egyébként 100-kat szokott enni 2-3 óránént.

Legjobb válasz: szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)

szia! az én fiam is kevesebet kakil mostanában, de azt mondta a védõnõ hogy elõfordulhat az is hogy hetente csak egyszer csinálják, úgyhogy addig amíg õt ez nem zavarja ne izgulj. mi anyatejesek vagyunk...tápszernél nem tudom mi a helyzet:)
mármint kevesebbet
Mi is ket hosak vagyunk es ugyanez a helyzet.igaz en tudtam hogy igy lesz mert a vedono elore mondta.szoval teljesen normalis ne aggodj.minden jot
A kérdező hozzászólása: mi is anyatejesek vagyunk, ma meg kicsit zöld volt a délelõtti kaki :-( kicsit idegesít, de utánna olvastam, és majd figyelgetem.

Hogy is van ez? ! Van egy 10 hónapos kislányom és szeretnénk neki kistestvért hamarosan! De nem mennék vissza dolgozni. A GYED-em 58. 000, -, mennyi lenne, ha megszületne a kistestvér? Ugyanennyi vagy jóval kevesebb?

Legjobb válasz: Kevesebb. Mert ebbõl vonódik le a továbbiakban. Én visszamentem dolgozni az utolsó hónapban, így arra a hóra megkaptam a fizum, de csak papírforma szerint melóztam, így nem kellett bent lennem. (szülés elõtt jár valamennyi nap a kismamának, ezt és a szabadságaimat kivettem, így nem voltam bent). Viszont, több fizut kaptam, és így a második baba már eszerint a kalkuláció szerint magasabb GYED járt. Szerintem nem jártam rosszul, persze nagyban függ a munkahelyedtõl, hogy mit lehet elintézni, és mit nem.

Kevesebb. Mert ebbõl vonódik le a továbbiakban. Én visszamentem dolgozni az utolsó hónapban, így arra a hóra megkaptam a fizum, de csak papírforma szerint melóztam, így nem kellett bent lennem. (szülés elõtt jár valamennyi nap a kismamának, ezt és a szabadságaimat kivettem, így nem voltam bent). Viszont, több fizut kaptam, és így a második baba már eszerint a kalkuláció szerint magasabb GYED járt. Szerintem nem jártam rosszul, persze nagyban függ a munkahelyedtõl, hogy mit lehet elintézni, és mit nem.
Dehogy lesz kevesebb! A gyedbõl semmi nem vonódik, az elsõ válaszoló nem jól tudja. Ha a kicsi két éves koráig megszületik a tesó, akkor a tgyás, gyed alapja a szerzõdés szerinti bér. Vagyis az ellátások összege nem fog megváltozni a te esetedben.
Sõt, lemaradt, hogy ha volt közben általános béremelés a cégednél, akkor akár több is lehet a gyed összege.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépem, akkor megnyugodtam, így jöhet a tesó! :) Ha ugyanennyi lesz és nem lesz kevesebb, de lehet akkor még több is lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!