Találatok a következő kifejezésre: A kislányom hónapos, és (699 db)

Ha a kislányom 7 és fél hónapos, de már 8 foga van (fent és lent 4-4) akkor adhatok már neki rágni babaiskótát, kenyérhéjat? Vagy mit adjak neki darabos kaját? Mert állandóan rágna valamit.

Legjobb válasz: Szia! Vannak gluténmentes kekszek, ha nagyon rágna és már adnék neki, gratulálok a sok fogatokhoz:)! Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka, nekünk még csak 4 fogunk van, de az én kislányom csak a darabos ételeket rágja, amúgy kekszet nem eszik úgy magába, de ha beletöröm gyümölcsbe akkor elnyammog rajt!

Szia! Vannak gluténmentes kekszek, ha nagyon rágna és már adnék neki, gratulálok a sok fogatokhoz:) ! Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka, nekünk még csak 4 fogunk van, de az én kislányom csak a darabos ételeket rágja, amúgy kekszet nem eszik úgy magába, de ha beletöröm gyümölcsbe akkor elnyammog rajt!
a babapiskóta csak nevében az, túl sok cukor van benne, azt nem. Ha rágcsálni akar simán próbálhatsz almadarabkákat is.

4 hónapos múlt a kislányom. Tápszeres és megakarom kóstoltatni vele a vanilliás rizspépet. Nem tudom hogy kezdjek neki. Tápszer helyett adjam?

Vagy két etetés közt kóstoltassam meg?Nagyon rossz ev? sajnos.Segitsetek!!!

Legjobb válasz: Simán várhatnál vele 6 hónapos koráig, még fejletlen az emésztõrendszere, és a kilökõreflexe sem múlhatott el még. Ülni tud? Tévhit, hogy a tápszeres babáknál már 4 hónapos korban el kell kezdeni a hozzátáplálást.

Simán várhatnál vele 6 hónapos koráig, még fejletlen az emésztõrendszere, és a kilökõreflexe sem múlhatott el még. Ülni tud? Tévhit, hogy a tápszeres babáknál már 4 hónapos korban el kell kezdeni a hozzátáplálást.
Úgy csináld, hogy csinálj neki egy kisebb mennyiségû tejpépet. Amikor eljön a kajaidõ, elõször a tejpépet kínáld neki. Ha ízlik neki megeszi, ha nem, akkor nem, és a végén adj neki tápszert, abból pedig majd még annyit eszik, amennyi még kell neki.
Én csak egy kis adagot csináltam, és két étkezés között megkínáltam vele.Még nehéz volt Neki a kanállal :-), de ízlett Neki, mert nem köpte ki és nem sírt.
én úgy kezdtem hogy kb 15 ml vízbe tettem annyi tejpépet hogy híg legyen, és abból adtam neki 1-2 kiskanállal. Így növeltem az adagot, amikor már megette az egészet akkor mindig sürübbre csináltam :)
Az elsõ válaszolónak igaza van. Ha mégis problémád van az étkezésével, akkor a gyerekorvossal beszéold meg, hogy esetleg emeld-e a tápszer adagot, vagy hogy legyen. Még ha javasolná is a hozzátáplálást, akkor sem a vanilliás rizspéppel kellene kezdened!

Ha oldalt teszem le a kislányomat aludni, és mikor újra benézek hozzá, már háton van. Ha kitámasztom akkor is ráfekszik a támasztékra (takaró). Ez azt jelenti hogy tud oldalról hátára fordulni? 3 hónapos

Olvastam hogy ezt is kell tudniuk lassan. Igazából már pár hetesen is ezt csinálta. Van mikor nem böfizik és így teszem le. Hason szépen támasztja a könyökével magát és nézel?dik, majdnem át is fordult csak útban volt a kis keze és egy kicsit nagyobb lendület kellett volna hozzá. Mikor kezdenek forogni?

Legjobb válasz: Szia,, már oldalról hanyatt tudnak általában ennyi idõs korban mozdulni!A forgást meg minden baba máskor kezdi,nincs olyan,hogy ekkor,meg akkor kell tudnia!Vannak lassabban fejlõdõ babák! Az én lányom 11 hetes volt mikor hátról hasra fordult,aztán 5 hós mikor már vissza is tudott fordulni.Most 8,5 hós,8 hónaposan felült,rá egy hétre mászott,most meg áll karácsony óta!Most gyorsultak fel az események! Buék Szia

Szia, , már oldalról hanyatt tudnak általában ennyi idõs korban mozdulni!A forgást meg minden baba máskor kezdi, nincs olyan, hogy ekkor, meg akkor kell tudnia!Vannak lassabban fejlõdõ babák! Az én lányom 11 hetes volt mikor hátról hasra fordult, aztán 5 hós mikor már vissza is tudott fordulni.Most 8, 5 hós, 8 hónaposan felült, rá egy hétre mászott, most meg áll karácsony óta!Most gyorsultak fel az események! Buék Szia

Egy honapos a kislányom. Mikortol és hogyan lehet leszoktatni a babát az éjjeli evésről?

Legjobb válasz: Ez elég változó. Nekem pl. a fiam másfél hónaposan fogta magát és nem ébredt fel többet éjszaka. Ha már elérte az öt kilót (vagy négyet? nem tudom már, a védõnõ tudni fogja), akkor nincs igazán szüksége az éjszakai evésre, csak persze jólesik neki. Nekem a védõnõ amúgy is azt tanácsolta, hogy éjszaka az egyik ébredésekor csak teát kapjon, hogy legyen ideje megemészteni az egész napi tejadagot. Próbáld meg azt elérni, hogy éjszaka csak egyszer ébredjen fel, mindig teát kapjon ilyenkor, egy idõ után már rájön, hogy a teáért nem érdemes felkelni. De vannak olyan babák, akik még egy évesen is felébrednek éjszaka, ilyenkor bizony csak azt lehet tenni, hogy hagyják õket sírni éjjel, egy-két ilyen eset után már õk sem ébrednek fel. Ez sokszor nem könnyû a családnak, de hosszú távon ez a gyerek érdeke is.

Ez elég változó. Nekem pl. a fiam másfél hónaposan fogta magát és nem ébredt fel többet éjszaka. Ha már elérte az öt kilót (vagy négyet? nem tudom már, a védõnõ tudni fogja), akkor nincs igazán szüksége az éjszakai evésre, csak persze jólesik neki. Nekem a védõnõ amúgy is azt tanácsolta, hogy éjszaka az egyik ébredésekor csak teát kapjon, hogy legyen ideje megemészteni az egész napi tejadagot. Próbáld meg azt elérni, hogy éjszaka csak egyszer ébredjen fel, mindig teát kapjon ilyenkor, egy idõ után már rájön, hogy a teáért nem érdemes felkelni. De vannak olyan babák, akik még egy évesen is felébrednek éjszaka, ilyenkor bizony csak azt lehet tenni, hogy hagyják õket sírni éjjel, egy-két ilyen eset után már õk sem ébrednek fel. Ez sokszor nem könnyû a családnak, de hosszú távon ez a gyerek érdeke is.
A lányom 2 hónapos volt, mikor már nem kelt fel, addig is csak egyszer. A fiam nehezebb eset volt. Kb.2, 5 hónapos volt amikor éjszaka késõbb kelt fel, így reggel nem akart enni, ezt eljátszotta 2×. Akkor mondtam a férjemnek, hogy mostantól nincs éjszaka evés. És mondjuk felébredt, de odaadtuk neki a cumit (merthogy cumizik) és aludt tovább. Azóta sincs semmi gond. Mondjuk én nem nagyon bírnám hogy hónapokig (1évig)éjaszakázzak. Szerencsénk volt velük.
Ha igény szerint szoptatod a babádat (ahogy neki az ösztönei diktálják, neki még jók az ösztönei, érdemes rájuk hallgatni, mert az a legjobb neki), akkor sosem kell errõl leszokatatni. Persze nyilván szeretnél éjjel aludni, de ez a Te kényelmed, nem az õ szükséglete. Lehet követni a régi (túlmodernizált) iskolát is, ami szerint bizonyos súlyt elérve nem kell neki aaz éjszakai szopi, de ma már tudjuk, hogy a babák nem a tankönyvek szerint élnek és fejlõdnek, ezért jobb nekik, ha figyelembe vesszük az igényeiket. Neked kell tudnod, mi alapján neveled a babádat, de szerintem a természetes a legjobb. Én nem szoktattam le soha a fiamat az éjszakai szopikról és büszke vagyok rá, hogy 16 hónaposan is szopizik. Néha bizony még mindig kéri éjjel is. Kibírom, ezért vagyok az anyukája. :) )

A négy hónapos és három hetes kislányom nem akar hasra fordulni. Mit tegyek?

Oldalra elfordul, de hasra nem. Azt meg figyeltem, hogy mikor ölbe veszem szeretne felülni. Mindig emeli el?re a fejecskéjét és mikor majdnem ül? helyzetbe helyezem az tetszik neki. Mikor szoktak a babák maguktól megfordulni?Mikor kell szakorvosi segítséget kérni?

Legjobb válasz: Nyugalom! Semmirõl nincs lekésve a kicsi. Az hogy 4 hónaposan kellene hasra fordulnia az csak a nagy átlag. Ha már oldalra fordul ahogy írtad onnan a következõ lépés a hasra fordulás ami nem is olyan egyszerü meg kell tanulnia hogy a kezecskéjét ki vegye maga alól és elég nagy lendületet kell vennie hogy sikerüljön. Általában 4-6 hónap között szoktak hasra fordulni. Ja egyébként ha hasra teszed szeret úgy vagy egybõl nyûgösködik mert ha nem tetszik neki akkor nem is nagyon fogja gyakorolni mert az nekki kényelmetlen. gondold magad a helyébe te sem állsz órákat féllábon mert kényelmetlen. Türelem! Egy Védõnõ

Nyugalom! Semmirõl nincs lekésve a kicsi. Az hogy 4 hónaposan kellene hasra fordulnia az csak a nagy átlag. Ha már oldalra fordul ahogy írtad onnan a következõ lépés a hasra fordulás ami nem is olyan egyszerü meg kell tanulnia hogy a kezecskéjét ki vegye maga alól és elég nagy lendületet kell vennie hogy sikerüljön. Általában 4-6 hónap között szoktak hasra fordulni. Ja egyébként ha hasra teszed szeret úgy vagy egybõl nyûgösködik mert ha nem tetszik neki akkor nem is nagyon fogja gyakorolni mert az nekki kényelmetlen. gondold magad a helyébe te sem állsz órákat féllábon mert kényelmetlen. Türelem! Egy Védõnõ
Mikor az én gyerekeim voltak picik, én is nagyon türelmetlen voltam.De ha csak 6-7 hónapos korban fordul hasra, még az sem késõ. Ha egyébként izeg-mozog, próbálkozik, akkor biztosan egészségesen fejlõdik. Persze, az is kell, hogy legyen helye a próbálkozásra, mert ha beleakad keze-lába a kiságy rácsába akkor elmegy a kedve. És a túl puha, süppedõs helyen sem könnyû gyakorolni.
A babának semmi baja, csak lehet kicsit lustibb:-).Nekem 7 hónapos volt a fiam mikor hasra fordult.Nincs semmirõl lekésve.De tegyél le a földre a szoba közepére egy kisplédet vagy lepedõt, tedd körbe játékokkal a baát, elõbb-utóbb a nyújtózkodától átbillen, utánna meg majd magától is menni fog.

A kislányom 9 és fél hónapos és már nagyon unja gyümi-keksz vagy joghurtos reggeliket, ti miket adtok az ijen koru babátoknak, ebédnél már szinte mindent eszik, levest stb, és imádja az izeket is, tietek?

Legjobb válasz: Reggelire szopizott, délelõtt evett vmi gyümölcsöt keksz és egyebek nélkül, vagy sonkát és kenyeret is adtam már neki. Szerette a nyers zöldségeket is, paradicsom, reszelt répa. De akár tejpépet is adhatsz neki nyugodtan. A gyümölcs tud változatos lenni, mert ugye sokféle van belõle. Ne tegyél bele kekszet és nem lesz egyeníze.

Reggelire szopizott, délelõtt evett vmi gyümölcsöt keksz és egyebek nélkül, vagy sonkát és kenyeret is adtam már neki. Szerette a nyers zöldségeket is, paradicsom, reszelt répa. De akár tejpépet is adhatsz neki nyugodtan. A gyümölcs tud változatos lenni, mert ugye sokféle van belõle. Ne tegyél bele kekszet és nem lesz egyeníze.
Zabkása reszelt almával, vagy apróra vágott aszalt szilvával; ujjnyi darabkákra vágott házi kenyér, mellé uborka, mozarella sajt; natúr joghurt, mellé negyedelt szõlõ, banándarabkák, narancsdarabkák (ezeket õ maga eszi kézzel, a kanalasat én adom).
babamûzli minden nap más gyümölccsel.
azt adom amit én is eszek (kenyér, kifli, zsömle, virsli)
Szia! Nekem is 9, 5 hós a kislányom, és reggelire még tápszert kap. Utána szoktam Neki adni egy kis vajas kenyeret sajttal. Tízóraira babajoghurt, vagy puding, gyümivel, ebédre húsos fõzelék, uzsonnára tejpép gyümivel, vacsorára pedig tápszert kap.
A kérdező hozzászólása: inkább az érdekelne, hogy ojasmit amit ti esztek, pl, vajas vagy sajtos vagy májkrémes kenyér, vagy esetleg virsli és ijenek, mert már nagyon unja a megszokott izeket, amugy már próbálom és imádja
Én már adtam neki vajas kiflit, sajtot(imádta), sajtkrémes kiflit. Túrót már 8 hós kortól ehet, az én lányom imádta gyümivel, natúr joghurttal, rengeteget evett. Nagyon szerette még a vajas kenyérre kent tojás sárgáját is. Én szalámit nem adtam neki, és virslit is csak 1 évesen kapott elõször. Hát nem túl változatos, de nekünk elteltek így is a reggelek és nem volt elégedetlen a babám.

Ma kaptam egy kismamás oldalról 9hónapos babákról szóló e-mailt, amiben leírják, hogy ilyen korban már egyedül eszi az almát és egyedül iszik pohárból. A kislányom 9 és fél hónapos, de nemmernék neki adni almát. Ti kipróbáltátok már?

Füles poharat már adtam neki,de csak magára locsolta az innivalóját! :)

Legjobb válasz: Szerintem ez hülyeség, egy 9 hós baba még maximum a Pufikukit eszi egyedül mert az elolvad a szájában.

Szerintem ez hülyeség, egy 9 hós baba még maximum a Pufikukit eszi egyedül mert az elolvad a szájában.
Az én kisfiam tényleg 8 hós kora óta eszi egyedül az almát, egyszerûen beleharapott - pedig még foga sem volt- amikor mi ettük, majd el is vette tõlünk, meg is bontotta a héját az innyével. Édes nyári alma, pont babamaroknyi volt. Azóta is csak olyanokat eszik szívesen amit egyedül tud, elõször csak a kemények mentek pl a csöveskukorica, sajthasáb, majd 10 hós is elmúlt mire ment az õszibarack, sárgadinnye, szóval a csúszósabbak, kb akkortól iszik hatékonyan csõrös pohárból is egyedül. Rendes poharat én is fogom, de csak összevitázunk rajta, mert nem tudja marokra fogni. Múlt héten látta a szomszédasszony almát enni, teljesen le volt döbbenve, mert az egyidõs kislánya még nem eszik semmit egyedül, sõt cumisüvegbõl iszik. A jövõ héten lesznek egy évesek. Egyébként állandóan azt kell hallgatnom, hogy a sógornõm már 6 hósan tudott inni pohárból, 1 évesen már szobatiszta volt stb, stb. Mindegyik gyerek a saját tempójában halad, nyugodj meg, kérni fogja ha rájön hogyan mûködik. Ha nagy darabot nyel, akkor gyorsan kiöklendezi, kicsit ilyesztõ, de jól mûködik az életbenmaradási ösztön. Mi elõször száraz kenyérhéjjal és babakeksszel gyakoroltuk az önálló evést, no meg banánnal, a párolt zöldségek túl csúszósak. Sok sikert és semmi aggodalom!
Az én 8, 5 hónaposom is egyedül eszi az almát, babakekszet, zsömlét, kenyérhéjat, sõt a kenyérkatonákat is megpróbálja felcsipegetni (szilvát szoktam neki rákenni, a tejtermékekkel mi még várunk, margarint pedig nem akarok neki adni, így maradnak a gyümölcskrémes kenyérkék). A kockázott õszibarackkal még nem boldogul, mert folyton kicsúszik az ujjacskái közül. Pohárból próbáltam már itatni, de egyrészt harapja a poharat, másrészt meg szinte az egész csak a nyakába megy. A csõrös poharakból meg nem is próbál inni.
A kérdező hozzászólása: Hááát...Nem tudom! Én még inkább nem adok neki! Múltkor én is leraktam neki az asztalra kenyér falatkákat, de nem tudom, vagy nem volt éhes, de csak szétmarcangolta az ujjacskáival, de enni nem evett belõle!Még csak a szájához sem vitte. Bár azt hozzá teszem, hogy õ még inkább csak szopizik.Egy evést sem váltottunk még ki, csak a szopi mellé kap egy kis gyümit, ezt-azt!

Kinek mikor jött meg szülés után a mensije? Nekem már egyszer megvolt 5 hónap után de mos nem jött meg szerintetek aggódjak? A kislányom 6 és fél hónapos és még szopik.

Legjobb válasz: Nekem is ugyan ez van. Szerintem nem kell aggódni, mert idõ kell, hogy helyre álljon a szervezetés be kell állni a ritmusnak, ugyan úgy, mint gyerekkorba. Másnak, meg hetente van. Mi még jobban jártunk.

Nekem is ugyan ez van. Szerintem nem kell aggódni, mert idõ kell, hogy helyre álljon a szervezetés be kell állni a ritmusnak, ugyan úgy, mint gyerekkorba. Másnak, meg hetente van. Mi még jobban jártunk.
penteken lesz 1 eves a lanyom es most jott meg vasarnap:) pedig naponta 6-7-szer is szopizik
3 hós a kisfiam, szülés után 1-1.5 hétig véreztem és azóta nem jött meg.
8 hós lesz a fiam és még nem jött meg.Azáliát szedek és szoptatok.
nekem kilenc hónapos a babám és még nem jött meg szülés óta és már nem is fog mer 8 hetes várandós vagyok :) mi sem védekeztünk.
sziasztok! Én 11 hete szültem császárral a kislányomat, 2 hónapos volt, mire abbamaradt a vérzés, vagyis ápr.14-én volt kb. utoljára, azóta semmi. De nem szoptatok. Mikor kéne megjönnie? a nem szoptatóknak sem áll be egybõl? volt 2 vetélésem, azok után egybõl beállt a ciklusom, remélem most is be fog. Csak honnan számoljak? :-D
Én is anyatejadó vagyok, mégis megjött már 3-szor/5 hónapja szültem/a lányommal is adtam le tejet, mégsem jött meg csak 8 hónappal szülés után.Semmi köze a menstruációnak az anyatej-leadáshoz!A mensid viszont késhet hormonális változás miatt, ami lehet terhesség is de a szoptatás miatt is variálódhat bármi.
A kérdező hozzászólása: jövõre tervezzük a kistesót de nem lenne gond ha elõbb jönne. csak kíváncsi voltam más is tapasztalt e már ilyet mint én de hétfõn veszek egy tesztet.
Utolsó voltam! Miért nem védekeztek?Tesót szeretnél???? 4 gyerkõc anyukája
Nekem még nem jött meg, pedig már 16, 5 hónapos a kisfiam. Mivel anyatejadó is voltam s 3 hete fejeztem be, így még az anyatej miatt nem jött meg!Most apasztógyógyszert szedek, de úgy érzem hamarosam megjön, mert itt-ott szúrkál. Ha még neked is anyatejes nyugodj meg azért nem jön meg! Én 1 hónapja voltam orvosnál s mindent rendbe találtak.
A kérdező hozzászólása: és ti védekeztek?mert mi nem és azért is aggódok kicsit!
lehet rendszertelen a menstruáció a szoptatás alatt, fõleg ha csak egyszer volt meg. Sok esetben a szoptatásnak peteérés-gátló hatása is van. De mivel Neked már volt egyszer menzid, ez azt jelenti, nálad már beindult a ciklus, tehát bármi lehet....lehet, hogy csak késik, de lehet, hogy terhes vagy...én vennék egy tesztet. (nekem 16 hós kisfiam, és még nem jött meg, de csak egy hete hagytam abba a szoptatást)

A kislányom 5 és fél hónapos de még nem ül egyedül, felemelhetem már a babakocsit ülősre?

Nagyon szeret nézegetni és nem d?lhet el?re mert be lehet kötni, megterhel? ez a gerincre? Vagy hagyjam még fekve?

Legjobb válasz: Én ennyi idõsen a sportkocsi 150°-os állását használtam mindkét gyerekemnél. Ebbõl már kilátnak, de nem kell erõfeszítéseket tenniük, hogy megtartsák magukat. Sõt, a kisebbemnél már korábban is, mert sokkal "masszívabb" gyerek volt. Ha nem "cseklik-nyaklik", akkor így viheted, teljesen ülõ állásba még nem tenném. Egyébként ha nem idegenkedsz tõle és bírod, akkor a hordozó kendõ is jó megoldás lehet a "kukucskálásra".

Én ennyi idõsen a sportkocsi 150°-os állását használtam mindkét gyerekemnél. Ebbõl már kilátnak, de nem kell erõfeszítéseket tenniük, hogy megtartsák magukat. Sõt, a kisebbemnél már korábban is, mert sokkal "masszívabb" gyerek volt. Ha nem "cseklik-nyaklik", akkor így viheted, teljesen ülõ állásba még nem tenném. Egyébként ha nem idegenkedsz tõle és bírod, akkor a hordozó kendõ is jó megoldás lehet a "kukucskálásra".
Igen megterhelõ neki. Amíg nem tud egyedül ülni, addig nem célszerû ültetni a babakocsiban!
Nekem 5 hónapos volt a kislányom mikor egy fokozatot állítottam a babakocsin. Így már valamelyest kilátott és a gerincét sem terhelte. Teljesen csak akkor ültettem, mikor már egyedül ült stabilan. 7 hósan.
Én is csak akkor ültettem mikor már tudott magától ülni. Akkor is azt vettem észre, hogy szereti magát oldalra kitámasztani. 5 és fél hósan raktam át a mózeskosárból a spoortülésbe, de még két hétig feküdt benne aztán picit megemeltem, hogy kilásson, de ne üljön. 7 hónaposan tanult meg felülni.

Volt valakinek a kislánya hasonlóan? 15 hónapos a kislányom, és születésétől kezdve nagyok a cickói. A születésénél azt mondták, hogy az anyai hormonok miatt. De 15 hónaposan erre már nem lehet fogni.

Ma mutattam dokin?nek,elküldött a gyereksebészetre. Azt mondta,hogy nem normális...volt vki hasonló helyzetben? Mi történt?

Legjobb válasz: Egy ismerõs kislánya volt így nemrég, de õ már 2 éves és pár hónapja fedezte fel anyuka. Azt hiszem vért vettek, amibõl hormonakat néztek, de náluk minden OK volt, de az eredményekre több napot is várni kellett.

Egy ismerõs kislánya volt így nemrég, de õ már 2 éves és pár hónapja fedezte fel anyuka. Azt hiszem vért vettek, amibõl hormonakat néztek, de náluk minden OK volt, de az eredményekre több napot is várni kellett.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszodat. még várok mást is. köszi
Az én kislányom 5 hónapos és neki is ilyen már születése óta. Anyatejes, úgyhogy azt mondták, hogy ez normális, az anyai hormonok okozzák. De azt is mondták, hogy ez ilyen is marad, nem lesz kisebb, fel is jegyezték nekünk, hogy tudják azt késõbb, hogy már eleve ilyen volt és nem kéõsbb lett ilyen. szóval elvileg nálatok is minden oké.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, remélem nem lesz semmi baj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!