Találatok a következő kifejezésre: A kislányom a (7943 db)

A kislányom a 28. héten született, most 11 hónapos, (korrigáltan 8, 5) és még nem tud ülni, de a súlya és a magassága miatt (9, 5 kg és 77 cm) már nem fér el a hordozóban. Mi a megoldás erre, ha autósülésbe a bolti eladók szerint még nem rakhatom?

Létezik olyan autósülés, amibe ültethetjük már? A boltokban azt mondják, azért nem szolgálnak ki, mert amíg nem ül, nem rakhatom autósülésbe,(ezt értem is, hogy miért) de a hordozó már nagyon kényelmetlen és kicsi. Van olyan ülés, ami háttal beköthet?, és aztán kés?bb is használhatjuk? Köszönöm el?re is!

Legjobb válasz: Vannak 0-18kg-ig hasznalhato menetiranynak hattal is bekotheto, fektetheto gyerekulesek, csak a bolti elado lusta volt utannanezni.

Vannak 0-18kg-ig hasznalhato menetiranynak hattal is bekotheto, fektetheto gyerekulesek, csak a bolti elado lusta volt utannanezni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Pedig nem "kis" bababoltban voltunk, hanem a Minimanóba...
mienk 0-25kg-os, Espiro Optima, nekünk bevált!
amúgy a baby hordozók általában 13 kg-ig jók:) http://forbrukerportalen.no/produkter/2445/az én fiam 13kg-os 11hós koráig simán elfért benne:) de ajánlom ezt a hugoméknak ilyen van imádják és 6 fokozatban dönthetõhttp://www.babakocsivasarlas.hu/index.php?inc=ws_termek_adat..
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek!
A kérdező hozzászólása: Meg is rendeltem az Espiro Optima ülést, mert nagyon megtetszett, ezért nagyon köszi a válaszolóknak!!!

Ciki, ha a kislányomra a bátyjától örökölt fiúruhákat adom rá? Persze van néhány lányos darab is, de kabátok pulóverek, cipők mind fiúsak. Mind jó minőségű, szép, csak éppen nem kislányos

Legjobb válasz: Ha egy csecsemõt néznek fiúnak az egy dolog, de ha idõsebb kislányt akkor az rosszul eshet neki! Nekem lányos ruháim voltak de rövid hajam, és mindenki fiúnak nézett , nagyon utáltam.

Ha egy csecsemõt néznek fiúnak az egy dolog, de ha idõsebb kislányt akkor az rosszul eshet neki! Nekem lányos ruháim voltak de rövid hajam, és mindenki fiúnak nézett , nagyon utáltam.
Én a kislányomnak vettem pár szép, lányos ruhát. Ezeket akkor adom rá, ha megyünk valahová. Itthon játszani tökéletesen megfelelnek a bátyja ruhái is. Falun lakunk, családi házban, az udvaron senki nem szólja meg. :)
Attól függ, mennyi idõs. Ha baba, engem nem érdekelne, és õt sem. :)
Cipõt csak újat adnék rá. Ruhákat egyszerû megoldani, kisfiúsra vasalsz ilyen rávasalható matricát, lányosat, máris lányosabb a felsõ. Nadrág, body, ezekbõl a kék, zöld is tökéletes lánynak.
Nem ciki. Ha anyagilag nem engedhetitek meg magatoknak az újakat, akkor meg fõleg rá se ránts, ki mit mond. Ha valamit nem szeret a kislány, vagy te érzed úgy, hogy egy-egy túl fiús darab már túlzás, akkor azokat tedd félre. Én azt csinálnám, hogy a kiegészítõk viszont lányosak legyenek, a sapkák, sálak, kesztyûk, zoknik, hajcsatok, stb. sokat dobnak a dolgon, vagy amit lehet, akár át is alakíthatsz.
Szerintem nem a legjobb...attól is függ, mennyi idõs a kislányod. A kabát ha belegondolsz, télen alapdarab, minden nap abban lesz, ha még a haja is rövid akkor mindenki fiúnak fogja nézni. Ha anyagilag megteheted, szerintem legalább egy lányos kabátot és cipõt vegyél neki ha nem is újat, de használtat. Én biztos így tennék.
Nem ciki. Fordítva az lenne, ha fiúra adnál rózsaszínt. Viszont használt cipõt nem adnék a gyerekemre. Tönkre teszed a lábát.
Nem ciki, de cipõt újat vegyél neki is!
És kit érdekel ha fiúnak nézik?! Lányomat úgyis képesek voltak fiúnak nézni, hogy világos rózsaszín bundazsák volt rajta.Azon meg olyan takaró, amin rózsaszín szivecskét fogó mackók vannak, csak kék az alap színe...Szerintem semmi gáz és ciki nincs benne, ha fiús darabok vannak egy lányon...Nem jár minden nõ rózsaszínben vagy lilában, mégse nézi senki pasinak õket.Sok kislányon is van pl fekete pulcsi és farmer...Attól még nem kisfiú...Viszont szerintem gázabb kisfiúra adni rózsaszín inget...Cipõ legyen új csak és ennyi.
Ha egy fiunak ciki hogy lány ruhában van akkor szerintem egy kislány is megérdemli hogy lány ruhába legyen ne fiúba. Nem is értem ez egyik gáz a másik nem? Hogy néz már ki egy kislány fiú ruhába? Ugyan ugy mint egy fiú lányban. Ha megteheted ne járasd fiú ruhába fõleg ha már nem is baba.
Szerintem is ciki. Nekem is 5 éves nagyfiam és másfél éves kislányom van
Szerintem is ciki. Nekem is 5 éves nagyfiam és másfél éves kislányom van, és nem értem, miért kellene csak azért fiúruhában járnia, mert "az van raktáron". Én se hordom a párom ruháit. Anno a fiam is fiús ruhákat kapott. A kislányom épp úgy megérdemli, hogy csinos legyen. (Bátyáméknál is a lány a kisebb. Én sírni tudtam volna rajta, amikor ráadták a fiúruhákat. Már nagy. Már nem hagyja. De szegény az elsô két évben csupa fiúsban járt.) Én a szebb fiúruhákat elvateráztam egyébként, és az árukból vettem lányruhákat...
Azt nem állította a kérdezõ, hogy fiúnak van öltöztetve. Ha egy sötét nadrágot ad rá, ami fiúé volt, de hozzá ráad egy rózsaszín pulóvert, akkor szerintem nem ciki, mert nem fiúnak van öltöztetve. De komolyan írtam, hogy hímezz rá lányos motívumokat, ha nagyon zavar. Én egy sötét farmerre hímeztem pillangókat meg virágokat, és nagyon csajos nadrág lett belõle :)
én is azt hittem, hogy majd veszek 1-2 lányosat, itthonra meg jo a fius...aztán mégis máshogy lett, sokkal helyesebb lányos rucikban, és persye, nem tudom megállni a vásárlást....ugy oldottam meg, hogy a fiam ruháit eladom, eladtam, folyamatosan is, így nem tornyosulnak itthon, és nyugodtabban veszek lányosakat- nem sokat, tényleg semmi felesleget, praktikusat...harisnyák, bodyk unisex, itthonra jo a kek naci kis csajos felsovel, de megsem tisztara fius..persze, hogy nem ezen mulik, tégy ahogy jonak látod, én igy oldottam meg...
Fordítva lenne ciki. Ha fiúra adnál lányruhát.
A kérdező hozzászólása: Másfél éves. Nyáron , hogy ilyen jó idõ volt végig, csajos ruhácskákat hordott, de most elõszedtem az öröklötteket és elég fiúsak, de mivel sok van belõlük és szépek sajnálnám a padláson pororsodni hagyni.
nem ciki. Tegnap a lànyom igazi csaj volt, a férjem meg jegyezte kissè sok a ròzsaszîn...Piacon egy nèni de szép kisfiu, este gàzszerelõ kisfiù?-ja nem van fülbevaloja...mondom jaja...ha a talpig ròzsaszìn nem egyèrtelmû..
Ha nincs pénzed lányosra akkor dobd fel kislányos kiegészítõkkel. Pl. sapka, hajpánt, kesztyû
Én ugyan szeretem lányosan öltöztetni a lányomat, de néha én is veszek neki kék, fiúsabb darabokat, mert valamiért megtetszik, vagy akciós. Ezeket úgy adom rá, hogy mondjuk fiús nadrághoz valami lányos felsõt adok.. DE nagyon kicsiként kapott unokatestvérétõl aki fiú ruhát, pl szuper kék bundazsákot, eszembe sem jutott másikat venni helyette... Cipõt csak újat adnák viszont a lábára! Ha én nem is fogok cipõt eltenni a kistesónak... Egyébként pedig hogy fiúnak nézik... Kislányom le sem tagadhatná, hogy igazi kis csajszi, 18 hónapos, a válláig ér a szõke loknis haja. Mindehhez szeretem lányosan öltöztetni, épp csupa rózsaszínben volt, mire megkérdezte egy ismeretlen öregebb pasi, hogy FIÚ?! És nem viccbõl... Szóval ennyit errõl :D
Ciki legfeljebb az, ha foltos, szakadt, nm megfelelõ méret, ilyesmi... Az én fiam meg lányom hordott 1-2 darabot felváltva is. Van köztük szûk másfél év, csajszi vékony magas, kisember zömök, úgyhogy némelyik gatyát pl. egyszer egyik vette fel, aztán másik (kék farmer, drapp vagy terepmintás zsebes). Sõt a fiam még olyat is felvett, amin fehér alapon rózsaszín volt a pipa (a márkajelzés...) a fiús meg a kislányos kiegészítõkkel szerintem ez teljesen oké. A lányomat amúgy is nézték fiúnak fodros rózsaszín fürdõbugyiban (!), pink felsõben is... Szerencsére már van akkora haja, hogy copfot meg csattokat lehet pakolni. A cipõ tényleg jobb ha új, bár én abból is szoktam 1-2 megkíméltebb darabot újrahasznosítani a tesók között, mert nagyon hasonló a lábuk, de mivel legtöbbször nem a szezonnak megfelelõen jön ki a méret, így újat kapnak legfõképp.
Nekem bátyám van, sok megörökölt cuccom lett tõle, persze én alapból is fiúsabb kiscsaj voltam. Én úgy válogatnék, hogy egy barátnõt áthívnék, és miközben átnézitek a ruhákat, eltudjátok dönteni, hogy õ, mint külsõ szemlélõ, hogyan látja. De szerintem otthonra pl tök mind1 hogy kislányos-e, vagy télen, a kabát alatt ki látja..
Én azt mondom hogy varrogass a rucikra rá egy kis fodrot, csipkét, masnit, hímezz szivecskéket stb.és kicsit máris lányosabb lesz!
Kislányom?
Géza
Kire vagy kíváncsi? Gazdag Tibor: Flóra Galambos Lajos: Boglárka Liptai: Panka Zalatnay: Niki Bereczky: Zora Hajdú Péter: Noémi.
Rubint Reka:Lara Judy:Maja Cipo a Republikbol:Reka, Petra
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !


14. én kapta meg a kislányom a 15hónapos oltást, eddig semmi baj. Megúsztuk, vagy még lehet lázas?

Legjobb válasz: Az én kislányom is aznap kapta meg...:) Eddig nem nagyon volt gond, ma egy kicsit nyûgi volt, és estefelé 38-at mértem neki popsiban. Remélem nem lesz nagyobb baja.

A lányom reggel 8-kor kapta meg az oltást, 10-kor már 38 volt poopsiban, de estére elmúlt. Majd 9 nap múlva 2 napos 38, 38.5 fokos láza volt. Ha még holnap sem lesz semmi, akkor jók vagytok!:)
Az én kislányom is aznap kapta meg...:) Eddig nem nagyon volt gond, ma egy kicsit nyûgi volt, és estefelé 38-at mértem neki popsiban. Remélem nem lesz nagyobb baja.
Nálunk pont 2 hét után jött ki nátha szerû valami, 2 éjjel alig aludtunk, nehezen kapott levegõt és folyamatosan szörcsögött, csavarta az orrát a nátha, folyt a könnye is. Kb. 1 hétig kicsit folyt is az orra. A doki mondta, hogy ettõl az oltástól lehettek ezek a gondok. Lázas viszont nem volt.
Én is azért mértem meg ma neki, mert olyan melegnek éreztem a homlokát. De ha Te nem tapasztalsz semmi különöset, akkor biztos nem lesz gond.:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek is. Az az igazság hogy azóta nem mértünk lázat egyszer sem. Eszembe sem volt hogy kellene, mert semmi jelét nem mutatta hogy baja lenne. Ugyan olyan eleven kis rosszcsont mint eddig, hála az égnek. Kúpot is csak oltás után kapott, a doki tanácsára.
szerintem megusztatok ahogy mi is! ne aggodj! de ha megis lazas lenne csak 1-2 nap.
Nekem azt mondta a védõnõ és az orvos is, hogy ez az oltás nem jár lázzal, de ha esetleg lenne akkor germicid-c kúpot adjak neki este. Mi 1 hete voltunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerencsére egyik oltástól sem volt még baj!
A mellékhatások általában 7-12 napon belül mutatkoznak. Ha eddig nem jelentkeztek, már nem valószínû, hogy bármi lesz. Az enyém pl. ennél az oltásnál se produkált semmi tünetet.
Szerintem pont most vagytok a "kritikus" napokban. Az én védõnõm azt mondta, hogy várjuk meg a 14. napot, és akkor lehet mondani, hogy megúszta. Én is elõször vártam a 7., majd a 10., majd a 14. napot, és semmi nem történt. Valószínûleg Ti is megússzátok, de azért biztosra még ne jelentsd ki, hogy nem volt mellékhatás.
Mennyi idõs a kislány?
persze, hogy táplálni fogja de miért ne lenne éhes??? gondolom már elmúlt egy éves, tehát enni kell neki adni, a tej már neki innivaló. 5 szilárd étkezés és reggel-este egy pohár tej, így nem lesz éhes. de egyébként a tápszer/babatej táplálóbb, jobban eltelíti õket
Szia!Én 15 hós korától adok neki bolti tejbõl kakaót, reggel-este 2-2 decit.Reggel 7 kor megissza, 9-kor reggeli, este fél 7-kor vacsi, egy óra múlva kakaó.
szia nem tudom mennyi idõs a kislányod... de a tejet csak egy éves korban adhatsz neki és azt már nem csak étel gyanánt... csak tejjel nem lakik jól ahogy te sem... ha még kicsi akkor inkább szerezz be valami tápszert. az a biztos...

Holnap kapja a kislányom a 15 hónapos oltást MMR, akinek a gyermeke megkapta utána mit tapasztaltak?

Nagyon féltem ettõl az oltástól a kislányomat, annyi rosszat lehet hallani, h milyen súlyos mellékhatások lehetnek, jó lenne ha egy kicsit megnyugtatnátok!!!

Legjobb válasz: Egy hét múlva volt két éjszaka hõemelkedése de 38 fölé nem ment. De csak éjjel. Nappal ugyanolyan volt mint máskor. Én mondjuk adtam neki oltás elõtti nap és az oltás napján Thuja 30ch homeopátiás golyót kicsi vízben oldva. Elvileg ez valamennyire segít, hogy ne legyen mellékhatás. És az én kislányomnak elég sok foga jött ráadásul akkortájt úgyhogy lehet a két éjszakás hõemelkedés attól volt nem az oltástól.

Egy hét múlva volt két éjszaka hõemelkedése de 38 fölé nem ment. De csak éjjel. Nappal ugyanolyan volt mint máskor. Én mondjuk adtam neki oltás elõtti nap és az oltás napján Thuja 30ch homeopátiás golyót kicsi vízben oldva. Elvileg ez valamennyire segít, hogy ne legyen mellékhatás. És az én kislányomnak elég sok foga jött ráadásul akkortájt úgyhogy lehet a két éjszakás hõemelkedés attól volt nem az oltástól.
1. vagyok. Gyógyszertárban vettem a golyókat, nekem is ismerõs javasolta mert az elsõ gyereknek nem adta és megszenvedte az oltást, a másodiknak adta és nem volt semmi gond.
Kisfiamnál nem jelentkezett semmi mellékhatás szerencsére.
A kérdező hozzászólása: Csak reménykedni tudok, h minden ok lesz!!!
Az oltás után 1 héttel 5 napig tartó hõemelkedés (ebbõl egy nap volt 38.4, a többi tényleg csak hõemelkedés volt), orrfolyás. A többi oltástól sem elõtte sem utána semmi baja nem volt a fiamnak.
Másnap pár db apró pötty az arcán, harmadnapra ezek is eltûntek. Én is nagyon féltem ettõl az oltástól, de semmi baja nem lett a fiamnak.
8 nap után: csillapíthatatlan, magas láz, étvágytalanság, hasmenés, 2 nappal késõbb vérvörös kiütések mindenhol a testén, duzzadt nyirokcsomók, ezt követõen 7 nappal csípõízületi gyulladás, alig bírt lábra állni. Elõtte nem volt baja semmilyen oltástól, beteg sem volt addig soha.
Szia, én is nagyon féltem tõle, nekünk az oltást követõen két hétig semmi nem volt, szó szerint semmi. Két hét után viszont jött egy nagyon enyhe nátha, hasmenés és hõemi, amit nem biztos, hogy az oltás okozott. A doki szerint 10 nap alatt lecseng a mellékhatása, szóval valószínû mi mást kaptunk el. A lényeg, hogy van, hogy kijön de van, hogy semmi tünet nem fog jelentkezni. Azért remélem nem lesz nálatok gond!
A kérdező hozzászólása: Eddig nálunk sem volt semmilyen gond az oltások után, de most jönnek az örlõ fogak, szóval sztem az immunrendszere nem biztos h annyira erõs, meg egyébként sem. :(
A kérdező hozzászólása: És hol vetted a homeos bogyókat?
A fiamnak soha egyik oltástól sem volt semmilyen mellékhatása. Annyi volt max., hogy az oltás helye kicsit bedagadt, így borogattam neki aznap, de másnapra már el is múlt. Szóval nálunk tényleg mindig minden rendben volt az oltásokkal.
Nálunk nem volt semmi.

Milyen társasjátékot vegyek a kislányomnak a harmadik születésnapjára? Adnátok valami jó tippet? Ami a ti gyerkőcötöknek bejött! Kislányomnak első társasjátéka lenne.

Legjobb válasz: Nálunk a Csigafutam jött be elsõ társasnak, az én gyerekeim is 3 évesen kapták. Semmi extra, de pont jó arra, hogy a társasjátékok alapjait megértsék.

Nálunk a Csigafutam jött be elsõ társasnak, az én gyerekeim is 3 évesen kapták. Semmi extra, de pont jó arra, hogy a társasjátékok alapjait megértsék.
Lotti Karotti-t ajánlom. (nyuszis)
Colorama, 4 elsõ társasjátékom, Úton az oviba (Bogyó és Babóca)
Kiki-Ricky nevût vettünk most, a két és fél évesem is imádja.
A kérdező hozzászólása: A Lotti Karotti-s válaszolótól kérdezném: Nagyfiamat (12 éves) megkérdeztem ma, milyen társast vegyünk a kishúgának, és õ kapásból a Lotti Karottit mondta, teljesen magától. Állítólag régebben, egy táborban játszott vele, és imádta. Azt kérdezném tõled, hogy 3 évesnek még nem korai a Lotti Karotti? A Te gyereked 3 évesen tudott már játszani vele? Elõre is köszi, ha válaszolsz!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi! Csupa jó játékokat írtatok! Ment a zöld kéz mindenkinek! Még agyalok, melyik társas legyen.
Mi is a colorama-t vettük meg a fiamnak. Most lesz 3 éves. Gyereknapra kapta. Nagyon szereti. Minden nap játszunk vele.
Timmy mese alapján gyártott pop-up társas. Nem tudm, mi a rendes neve, én vaterán vettem, Timmy néven rátalálsz. 1700pénz volt, nagyon vicces. Elsõ társasnak pont jó.
Éhes békák (olyan mint gyerekkorunkban a vizilovas) Meg van egy csomó olyan, ahol színeket, mintákat kell szétválogatni. Ezek nem is olyan drágák.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket, meg fogom nézni ezeket. Ment a zöld kéz. Szívesen fogadnék további tippeket is.
A kérdező hozzászólása: A Colorama-t ajánló válaszolóktól kérdezném: A Ravensburger-féle Coloramara gondoltatok? Mert van másik fajta is, fából.

Az előbb a kislányom a járókában elég érdekes technikával, de oda kúszott egy tőle kb. 30 cm-re lerakott játékhoz. Ez azt jelenti, hogy elkezdett mászni?

Ez már mászást jelenet? Mert eddig csak forgott, de el?re még soha nem haladt...

Legjobb válasz: Egyre többször fogod ezt tapasztalni :-) Ha elõre is halad, az már mászás, mindegy milyen a technika. Majd finomít rajta. Sok örömöt kívánok a kislányodban!

Egyre többször fogod ezt tapasztalni :-) Ha elõre is halad, az már mászás, mindegy milyen a technika. Majd finomít rajta. Sok örömöt kívánok a kislányodban!
A kérdező hozzászólása: Köszi!:-)))Ja azt nem írtam, hogy 5, 5 hónapos.
Szia! Az én lánykám ennyi idõsen oldal irányba addig végzett hernyó mozgást, amíg el nem érte amit akart. 6 hónaposan kúszott. Igen ez már a kúszás mászás kezdete. Ha már idáig eljutott figyeld meg milyen gyorsan fog haladni. Sok örömet.

Miért olyan félelmetes a kislány a körből?

én beszarok

Legjobb válasz: De, ha ott lenne, akkor biztos meghalnék. De nincs ott. A kör egyébként tényleg borzongatós film volt elsõre, ezért is néztem meg a kislányt "élõben", hogy jobban érezzem magam utána. Másodszor már nem ijesztõ a film, sõt, kicsit gagyinak is éreztem. Egyébként visszatérve arra, hogy nem ijednék-e meg, ha ott lenne a tükörben... Ha BÁRKI lenne a tükörben, akkor is megijednék, még ha a szomszéd Misi bácsi is lenne az. :)

Arra alapoz a film dramaturgiája, hogy a félelem érzetét egy olyan karakterhez kapcsolja, amirõl te alapvetõen ártatlanságra asszociálsz. Tehát egy kisgyerek, ráadásul egy kislány ártatlanságot, bájosságot képvisel, ettõl olyan rémisztõ a film, mert pont az ellentéte történik, mint amit az ösztöneid, a betanult minták sugallnának.
De, ha ott lenne, akkor biztos meghalnék. De nincs ott. A kör egyébként tényleg borzongatós film volt elsõre, ezért is néztem meg a kislányt "élõben", hogy jobban érezzem magam utána. Másodszor már nem ijesztõ a film, sõt, kicsit gagyinak is éreztem. Egyébként visszatérve arra, hogy nem ijednék-e meg, ha ott lenne a tükörben... Ha BÁRKI lenne a tükörben, akkor is megijednék, még ha a szomszéd Misi bácsi is lenne az. :)
Szerintem a titokzatossága, hogy az egész karakter olyan sejtelmes. Ha többet tudnánk róla, akkor lehet, hogy megértenénk, hogy mit miért csinál :D és akkor már nem lepnének meg a történések nem lenne olyan izgalmas. Ha belegondolsz minden horror karakter sejtelmes :D.. nem véletlen
Ez a lényege! De nézd meg õt így: http://upgrade.vg/wp-content/uploads/2012/09/daveigh_chase.jpg vagy így: http://blog.houseofdog.com/wp-content/uploads/2008/07/Daveig.. , így már nem is olyan ijesztõ, ugye? Daveigh Chase-nek hívják egyébként. :)
A kérdező hozzászólása: Hát jó. Ment mindenkinek a zöld. De a kérdés továbbra is adott, hogy mi teszi olyan félelmetessé? :D
Ha többször megnézed a filmet, már nem is lesz olyan félelmetes.Én hétszer láttam:)
:D Nekem nem volt félelmetes, igazi énjében meg aztán bármikor megjelenhetne, el lennék vele:D
A kérdező hozzászólása: Jó ez igaz. De ezeknél a hosszú fekete hajú akármiknél a horrorokban egyelõre nem láttam félelmetesebbet. Ha hasonló stílusban valami vénemberrel próbálnak ijesztgetni nem is félelmetes. Nem is jut eszembe félelmetesebb karakter.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. De továbbra is az! Te talán nem lennél beszarva ha pl. zuhany közbe hátranéznél és mondjuk ott állna? Vagy megjelenne a tükörben fogmosás közben? :D
A kérdező hozzászólása: Érdekes gondolkatok, köszönöm, ment mindenkinek a zöld!

5 éves a kislányom a fiam pedig 2 és minkettö velem alszik a férjem pedi már át ment a gyerekszobába hisz nem férünk el! A kislányom ha azt hallja hogy a szobájában kell aludjon sirógörcsöt! Félek hogy traumája lesz! Mi tegyek?

Legjobb válasz: Nézd meg a Szuperdadát! Amúgy nehogy már a gyerek irányítson titeket!!! Állj a sarkadra, mert ennek elõbb-utóbb rossz vége lesz! Szerinted milyen érzés ez a férjednek? Ti vagytok egy pár, szóval ti aludjatok együtt. Nem is értem, hogy nem tette szóvá ezt már a férjed!

Nézd meg a Szuperdadát! Amúgy nehogy már a gyerek irányítson titeket!!! Állj a sarkadra, mert ennek elõbb-utóbb rossz vége lesz! Szerinted milyen érzés ez a férjednek? Ti vagytok egy pár, szóval ti aludjatok együtt. Nem is értem, hogy nem tette szóvá ezt már a férjed!
5 éves kislány sírógörcse nem traumatikus, hanem simán színjáték. Kivéve ha sajátos nevelési igényû. Akkor viszont irány a gyermekpszichiátria és kezeltetni kell.
na jó ezek durva dolgok amit elöttem írtak de valamilyen szinten igazuk van. Egyszerüen ti szokjatok át a másik szobába. Minden csemete a gyerekszobába saját ágyban és ha kell 1-2 napot te is aludjál ott. Majd ha ezt megszokták szeretik akkor te is vissza mész a férjed mellé. Pl lányom külön szobába alszik de mikor 1, 5 évesen nehezen aludt el mindig bentmaradtam míg elaludt. most már kicsit rossz és tegnap még egyedül is voltam a két gyerekkel itthon, így mondtam a lányomnak (2 éves) hogy ma a maci csücsül vele bent. elöször nem tetszett neki, de bele törödött és elaludt így is. ma is ez lesz, a maci csücsül vele, így leszokik hogy ott üljön vele valaki míg elalszik.
5 évesen már me lehet vele beszélni mindent. Válasszatok együtt ágyat, ágynemût. Érd el, hogy kedve legyen a saját ágyában aludni! Nem kell nagy feneket keríteni a dolognak, az esti rítus után vegyétek arra az irányt, altasd el ott, és menj az ágyatokba. Biztosítsd róla, hogy bármikor átmehet hozzátok.
Hú én mindenképpen megoldanám, hogy a párom is mellettünk legyen! Mi is együtt alszunk alig fiatalabb gyerekekkel mint a tieitek, de meg sem fordult a fejünkben hogy a szülõk külön szobába kerüljenek. Esetleg mind átköltözhetnétek a gyerekszobába, így a lányod megszokja az ottlétet és ti is együtt lesztek. A gyerekekben nagyon nagy feszültséget kelt ha azt látja, hogy a szüleik eltávolodnak egymástól.
Egyébként nagyon sokan vannak így, még tovább is, mégis egészséges felnõttek lesznek. Nem egy szülõtõl hallom, hogy a 8-10 éves gyereket szoktatnak le arról, hogy köztük aludjon. Ettõl még nem vagy rosszabb, mint akinek ez hamarabb sikerült. Az 5 évessel próbáld megbeszélni, hogy mi az ami miatt nem akar a szobájában aludni. A 6 éves keresztfiam pl. mindig átmegy a szülei közé és a multkor kifaggatta a férjem. Kiderült, hogy a nagyobb unokatesója rémtörténetekkel traktálta és attól fél.
csak nehogy a házasság rovására menjen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!