Találatok a következő kifejezésre: A kislányom 6 hónapos lesz, és (12 db)

A kislányom lassan 6 hónapos lesz, és nem igazán díjazza a hozzátáplálást. Szereti az őszibarackot és a banánt, de a burgonyát a répát meg sem kostolja. Hogyan kezdjek neki? Erőltetni semmikép sem szeretném.

Legjobb válasz: Kavard össze olyanokkal, amit szeret. Elõször kicsit kevesebbet rakj bele, aztán fokozatosan többet, amíg hozzá nem szokik.

Kavard össze olyanokkal, amit szeret. Elõször kicsit kevesebbet rakj bele, aztán fokozatosan többet, amíg hozzá nem szokik.
az én fiam sem szereti a répát... de egy-pár nap után megszokta és szépen megette amit adtam neki! csak próbálgasd neki adni... türelem kell hozzá :D üdv brigi mama
Ha valamit nem akar megkóstolni akkor szerintem ne erõltesd. Adj neki mást és egy késõbbi idõpontban próbálkozz újra, hátha akkor elfogadja. Nálunk is van olyan, hogy most ezt-azt nem kívánunk, gondolom a babáknál is hasonlóan mûködhet.
az én fiam a krumplit almával volt csak hajlandó megenni, majd kb. két hét múlva már sárgarépával is, meg paradicsommal is szereti.
Az én kisfiam sem akarta elfogadni a burgonyát sem a répát. A gyümölcsökkel nem volt probléma, ezért gondoltam, hogy keverek hozzá, akkor talán elfogadja. Így is lett, majd csökkentettem a gyümit és ma már szépen megesz mindent. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat, igazán megnyugtató és meggyõzõ!
megeteted mikor felébred?
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy mi már tápizunk egy hónapja, de cicibõl is keveset evett, amikor még volt tejem...
még annyi, hogy 4 hónapos korában én bevezetném a sinlacot vagy pótolnám tápszerrel ha nincs annyi tejed már, azért éhes
ha aludni akarsz kénytelen leszel növelni a nappali kaja adagját, míg ezt nem teszed meg, fel fog kelni hisz éhes! Pár napig etesd sûrûbben, akár 2 óránként is. ha sikerül annyit ennie, hogy nem lesz éhes éjjel, akkor szépen visszaállíthatod 3-4 órás szopira.
A kérdező hozzászólása: A 17.14-es válaszolónak. Nem tudok neki több kaját adni, mert nem fogadja el. Próbáltam már fél álomba etetni, mert akkor többet eszik, de akkor sem annyit, amennyit kéne. 130g nálunk nagy szám:)
tegnap 21:06 vagyok Félreértettél: 14 hónapos most :-) Szerencsére nekem sincs nagy alvásigényem, bár amikor faltól falig közlekedek, akkor a párom átküld a másik szobába aludni, és átveszi a "szolgálatot".
Valószínûleg most több tápanyagra van szüksége. Tudsz neki napközben többet adni enni? Talán akkor nem fog éjjel felébredni.
A kérdező hozzászólása: Megetetem, amikor felébred, és többet eszik, mint általában napközben. Vissza alszik rögtön. Napközben 4-5 órát alszik összesen. Utolsó válaszolónak: 10 hónapos korától alszik csak normálisan??Jézusom, addig végkimerülésben elpatkolok! Az viszont igaz, hogy hirtelen sokat nyúlt a kislányom, és lehet ezért nem alszik...
Mennyit alszik napközben? Ha éjjel felébred, éhes? Visszaalszik? Vagy fél kettõtõl fenn vagy vele?
akkor csak azt tudom mondani, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást. persze ha elmúlik 4 hónapos és a dokitokkal megvitatjátok a lehetõségeket! nálunk 4 és fél hónapos volt a babám amikor uez volt, sinlaccal kezdtük, este kapott 200ml-t (hígra csináltam, cumisüvegbõl ette) aztán HA vaníliás tejpépet kapott (tescoban lehet kapni). 5, 5 hónaposan meg elkezdtünk kóstoltatni. cicizni végig 90 és 120ml-t tudott mert nem volt több tejem :(

Nyűgösség, orrváladékozás és kipirosodott arc fogzás jele lehet, vagy betegségre gyanakodjak? 6 hónapos lesz a kislányom.

Legjobb válasz: Fogzásnál inkább víz szerû orrváladék szokott lenni, ha nem olyan akkor betegség. Kipirosodott arc láztól, melegtõl, hisztitõl egyaránt lehet, ha meleg akkor mindenképpen mérj egy lázat neki, a hõemelkedés normális fogzásnál, de ha lázas akkor biztosan beteg. A nyûgösség szintén lehet fogzás és betegség miatt is.

Fogzásnál inkább víz szerû orrváladék szokott lenni, ha nem olyan akkor betegség. Kipirosodott arc láztól, melegtõl, hisztitõl egyaránt lehet, ha meleg akkor mindenképpen mérj egy lázat neki, a hõemelkedés normális fogzásnál, de ha lázas akkor biztosan beteg. A nyûgösség szintén lehet fogzás és betegség miatt is.
A kérdező hozzászólása: Igen, vízszerû a váladék, nem meleg az arca.Sokat nyálzik és mindent töm a szájába.Az ínye is ki van fehéredve, viszont nincs bedagadva.
Ez bármelyik lehet. Én azért bekenném az ínyét, ártani nem fog. Ilyenkor mi Ferrum Phosphoricumot adunk 3x1/2-et, az segít.
Ha egyéb tünete nincs akkor szerintem fogzás lesz. (Ha bármi furát észlelsz azért vidd orvoshoz.) Kislányomnak egy hétig ezek voltak, de az ínyén semmi nem látszott aztán egyik nap hõemelkedése volt, két óra múlva elmúlt aztán 3 nap múlva elõbújt a fogacska:D


2 hónapos lesz 6-án a kislányom és a gyermekorvosunk szerint túl gyorsan nől be a kutacs a fején! Ez nagy baj? Azt jelenti hogy beteg a kislányom?

Legjobb válasz: Szia! Nem beteg. Az én fiamnak 5 hónapos korára benõtt a kutacsa. Csodálkoztak raja nagyon,de ez nem gond. Csak valószínû ritka. Mondták volna ha gond lenne.

Szia! Nem beteg. Az én fiamnak 5 hónapos korára benõtt a kutacsa. Csodálkoztak raja nagyon, de ez nem gond. Csak valószínû ritka. Mondták volna ha gond lenne.
Szia! Vizsgáltasd meg szakorvossal, mert okozhat ez gondot! Gyengeelmélyûséget, és más agyi károsodást is. Persze ne ijedj meg rögtön, de járj mindenképp utána a dolognak.Van akit mûtenek vele, ha úgy ítéli meg a szakorvos. Az a normális, ha 1 éves kor körül záródik a kutacs. Vigantolt gondolom nektek nem írtak, mert csontosodást okoz.Én nem vagyok orvos, de fogyatékosok közt dolgozok, láttam ilyen gyereket, akinél problémát okozott. Jó egészséget nektek.

Kislányom kb egy hete kevesebbet eszik mint eddig! Ez normális? Minden babánál van ilyen? 6-án lesz 4 hónapos, és csak 80-125 milli tápszert eszik! Eddig meg megette a 150-200 körül!

Legjobb válasz: Az én babám lassan 3 hónapos, de gõzöm sincs mennyit eszik. Komolyan... Kaki, pisi, közérzet rendben, akkor meg mindegy. Hidd el, tudják õk, mire van igényük.

Az én babám lassan 3 hónapos, de gõzöm sincs mennyit eszik. Komolyan... Kaki, pisi, közérzet rendben, akkor meg mindegy. Hidd el, tudják õk, mire van igényük.
Közérzete, jókedve, alvása rendben van-e? Ezeket is jó lenne tudni ahhoz, hogy minden rendben van-e.
Szerintem csak annyiról lehet szó hogy megváltozott az igénye. Persze ahhoz hogy válaszolni tudjunk több tényezõt is ismerni kéne. Mindenesetre az én kisfiam 4 hónaposan 200ml körül evett(tápot).
Az én lányom ennyit szopizik 3, 5 hónaposan... mikor milyen kedve van! Persze volt, hogy 2dl is lecsúszott neki. Pisi mindig van, kaka naponta 1, és nevetõs alvós baba!

Kislányom most lesz 6 hónapos és 2 hét múlva tartjuk a keresztelőt. Milyen ruhát szerezzek be neki? A templomban tuti hideg lesz. Aki hasonló helyzetben volt/van, hogyan oldotta meg?

Legjobb válasz: A templomba egy fehér overál, fehér sapka, alá meg, amiben otthon lesz, fehér body, fehér harisnya, fehér csini ruha!

A templomba egy fehér overál, fehér sapka, alá meg, amiben otthon lesz, fehér body, fehér harisnya, fehér csini ruha!
Hasonló szett volt a kislányomon, mint ez: http://www.kismamaruha.eu/shop_ordered/3712/shop_pic/big/547.. Március végén kereszteltük, hideg volt akkor, a templomban meg pláne. Adtam a nadrág alá egy harisnyát, a felsõ alá pedig egy hosszú ujjú bodyt. Rá az overál (nekünk rózsaszín volt, én nem vettem külön fehéret a keresztelõ miatt). Nem fázott.
A kérdező hozzászólása: Huuuuuuh ez nagyon szép!!!!

6 és fél hónapos a kislányom, már 5 hónaposan kijött két fogunk, azóta semmi, viszont nem alszik, éjszakánként van, hogy 8-szor is felkel. A foga jöhet? Milyen jó ötleteitek vannak, hogy jobban aludjon? (még ki nem jönnek a fogak, ez lesz? )

Legjobb válasz: Neked is most jött ki a fogad? Elég késõn! Lehet,hogy azért kel fel a lányod éjjel,mert jön még foga,de az is lehet,hogy nem lakik jól a vacsorával!

Neked is most jött ki a fogad? Elég késõn! Lehet, hogy azért kel fel a lányod éjjel, mert jön még foga, de az is lehet, hogy nem lakik jól a vacsorával!
szia. 5 hós lányom szintén sokszor fölkelt éjszakánként az elmúlt napokban, kinlódik a fogával (még egy sincs). vettem viburcol kúpot, az elsõ két éjjel nagyon szörnyû volt, a harmadik csak simán szörnyû. Tegnap adtam neki negyedik alkalommal és szépen aludt, fél 4kor is csak enni kelt föl és fél 6tól volt nyûgösebb a helyzet. szóval tényleg jónak tûnik ez a kúp.elõtte volt olyan, hogy egy óra sem telt el éjjel két sírás között.Egyébként egyik éjjel (mellettem alszik a picim egy fotelágyon) már annyira sírt, hogy visszatettem az ágyba és elkezdtem maszírozni kézzel az ínyét. azonnal csönd lett és szépen aludt tovább.
A kérdező hozzászólása: 5 hónap után eltelt igen egy kis idõ, és még semmi, csak duzzadt fent az ínye. Este megiszik 200 ml tápszert, és van úgy , hogy elalszik, és 1 óra múlva már kel is.
A kérdező hozzászólása: Vettem ma norufen , narancs ízût, mondták próbáljam ki, hátha jó lesz.
Csak az a baj a nurofennel, hogy azt már csak akkor célszerû adni, ha már látod a csíkot!Mert nem lehet sokszor adni! Nekünk 3 hósan jött az alsó kettõ, 6 hósan a felsõ kettõ, és onnantól nem aludt át egy éjjelt sem a most 9, 5 hós lányom!Most kezdtem el a chamomilla ch 30-at adni és 3 napja alszik!max napi 4*5 golyót lehet adni, én sak reggel este adom!Amúgy tegnap elõtt kijött az 5-ik foga már van csík a másik oldaon is!és felül is duzzadt!Szóval szerintem ezek akkor is jönnek és kínoznak amikor még se duzzanat se csík! Próbáld ki szerintem ezt!

Ha 5 hónaposan 6, 5 kg, kb.68 cm a kislányom, aki 50 cm-vel és 3, 17 kg-val született, akkor a augusztusra kb. mekkora lesz, ha ebben az ütemben fejlődik?

Tudom, ezt így nagyon nehéz megállapítani, kérem, olyanok válaszoljanak, akinek a kislányunk hasonló méretekkel rendelkezett. Köszönöm!

Legjobb válasz: ezt lehetetlen megállapítani,és nem fog ilyen mértékben fejlõdni a súlya.feltételezem akkor már bõven mászni fog (remélhetõleg)és le mozogja amit eszik.havi kb 400-500 gramm hízás az átlag,a hosszúság pedig genetika.

ezt lehetetlen megállapítani, és nem fog ilyen mértékben fejlõdni a súlya.feltételezem akkor már bõven mászni fog (remélhetõleg)és le mozogja amit eszik.havi kb 400-500 gramm hízás az átlag, a hosszúság pedig genetika.

Hány centis lesz a kislány baba 1, 1, 5 és 2 éves kora körül, ha 55 cm-rel született és 6 hónaposan volt 72 cm?

Szül?k 180 cm fölött vannak, a babának ett?l nagyobb ütemben fog növekedni a magassága? Valakinek tapasztalat alapján van infója err?l és tudna hozzávet?leges cm-t írni az adott életkorokra?

Legjobb válasz: Van egy olyan hogy: Gekko kalauz a fejlõdési ( magasság és súly) táblázat szerintem nagyon hasznos... Keress rá a neten.

Van egy olyan hogy: Gekko kalauz a fejlõdési ( magasság és súly) táblázat szerintem nagyon hasznos... Keress rá a neten.
Húú, akkor az ény lányom magasnak számít! 1, 5 éves és 90 cm. Egyébként 50 cm-rel született. Megtaláltad a táblázatot? Itt van, ha nem: http://www.gekkonet.hu/fejlodes/gyermekek-fizikai-fejlodese...
A kérdező hozzászólása: Megvan, köszi. Csak ezek mindig általánosítanak. Mi is a max. kategóriában vagyunk.
Szerintem ez a táblázat nem túl jó...Ugyanis a fiúk kb 12-14éves korukig jóval kisebbek, mint a lányok.Én már 10-11évesen 165centi voltam és minden fiú csak 14éves korára lett nagyobb nálam, addig mind kb ha 155centi volt.Öcsém 10éves és 152centi úgy, hogy anyja 173, apánk meg 192.
Nekem fiam van, de ezek voltak az adatai. 1 évesen 82-83cm volt, Most 20 hónaposan 93cm.
Kisfiam 56 cm-rel született, 6 hósan 71 cm, 1 évesen 80 cm, 1, 5 évesen 86cm, 2 évesen 94 cm volt. Én 171 cm, férjem 185 cm.
Lányom 57centivel született. 6hónaposan:71cm 1 évesen :82cm 1.5 évesen:90cm. Párom 187cm, én 165cm vagyok.

Mit csináljak a kislányommal, hogy egyen? 6 hónapos és már nem elég neki a tej, a doktornő szerint rendes adag zöldséget és gyümölcsöt kellene ennie de pár kanál után nem hajlandó enni. Mi lesz így velünk?

Legjobb válasz: Szia,lassan,türelemmel kezd,hisz eddig csak a tej ízét ismerte,az új ízekbõl nem fog egyszerre sokat enni,csak pár kanállal. Nálunk is ez volt,most már eszik mindent ügyesen,és még szopizik is! Én úgy csináltam,hogy elõbb mindig az új étellel kínáltam,majd szopizott!Mára már kiváltottuk így az ebédet!Ez 2 hónapomba került! Itasd vízzel is evés végén!Ha esetleg tapadósabb az étel közben is itasd! Remélem segítettem,kitartás! Boldog karácsonyt!

Szia, lassan, türelemmel kezd, hisz eddig csak a tej ízét ismerte, az új ízekbõl nem fog egyszerre sokat enni, csak pár kanállal. Nálunk is ez volt, most már eszik mindent ügyesen, és még szopizik is! Én úgy csináltam, hogy elõbb mindig az új étellel kínáltam, majd szopizott!Mára már kiváltottuk így az ebédet!Ez 2 hónapomba került! Itasd vízzel is evés végén!Ha esetleg tapadósabb az étel közben is itasd! Remélem segítettem, kitartás! Boldog karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ, nektek is boldog ünnepet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!