Találatok a következő kifejezésre: A kislányom 6 hónapos lesz, (21 db)

A kislányom 6 hónapos lesz. Mikortól adható/vezethető be neki lisztes, kekszes étel, rizs? Darabosabb ételt mikor lehet neki adni?

Legjobb válasz: Lemaradt, hogy eszik már pépes ételeket! Krumpli, répa, zöldborsó, cukkini, patiszon, sütõtök, alma, banán, õszibarack, meggy

A kérdező hozzászólása: Lemaradt, hogy eszik már pépes ételeket! Krumpli, répa, zöldborsó, cukkini, patiszon, sütõtök, alma, banán, õszibarack, meggy
Hú , hova rohantok a kajával? Szóval a legújabb állásfoglalás szerint a glutént minél hamarabb be kell vezetni, tehát már adhatsz neki lisztes ételt. A kekszekkel vigyázni, mert tele van adalékanyagokkal és cukorral. A rizs nem tartalmaz glutént, bármikor adhatod már. Én sosem pürésítettem, mindig darabosat adtam neki (blw az angol neve ennek a hozzátáplálási módnak, bõvebben: http://www.mamami.hu), tehát bármikortól nyugodtan. Érdemes hagyni had próbálkozzon gyümikkel ill. fõtt zöldségekkel, de nálunk a buláta is nagy sláger.
Én 5 hónaposan kezdtem a kóstoltatást. Kb. 6 hónapos volt, amikor rizst adtam neki, jól szétfõzve. A védõnõ tanácsára már 7 hónapos kora elõtt, kb. 6, 5 hónaposan kapott elõször lisztet, azzal sûrítettem a fõzeléket (de még olaj nélkül). Kekszet nem adtam neki, nem is tervezem egyelõre, (a védõnõ sem javasolta), cukor és adalékanyag tartalma miatt. Én amit lehet, darabosan adok a kezdetektõl. Tehát amit nem muszáj pürésíteni, azt inkább villával töröm össze vagy lereszelem. Ilyen a krumpli, répa, tök, egyes gyümölcsök. Csak azt turmixolom, amiben erõs szálak és rostok vannak, és a levelest, mint a saláta, és a meggyet, a héja miatt.
Ennyi idõs korban babakekszet már én is adtam neki egy keveset.Rizst úgyszintén, de nagyon megfogta a hasát.Lisztel nem siettem sehova
én a délelõtti gyümijébe keverek 2-3 napja 1-2 háztartási kekszet is. A lisztre, rizsre még nem került sor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem sietünk sehová! Mivel a lányom sajnos tápszeres is nem csak szopik, így a védõnõm tanácsára 4 hónapos kortól kezdtük el a kóstolgatást. A tápszert csak reggel és este fogadja el, így napközben gyümölcsöt, fõzeléket és tejpépet eszik, meg szopik is! Nem a sima háztartási kekszre gondolok, hanem babakekszre (hippesre vagy milupásra), a háztartási keksz tele van nem neki való dolgokkal! Akkor rizst és kekszet is ehet már, a lisztet akkor még kihagyjuk!
megeteted mikor felébred?
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy mi már tápizunk egy hónapja, de cicibõl is keveset evett, amikor még volt tejem...
még annyi, hogy 4 hónapos korában én bevezetném a sinlacot vagy pótolnám tápszerrel ha nincs annyi tejed már, azért éhes
ha aludni akarsz kénytelen leszel növelni a nappali kaja adagját, míg ezt nem teszed meg, fel fog kelni hisz éhes! Pár napig etesd sûrûbben, akár 2 óránként is. ha sikerül annyit ennie, hogy nem lesz éhes éjjel, akkor szépen visszaállíthatod 3-4 órás szopira.
A kérdező hozzászólása: A 17.14-es válaszolónak. Nem tudok neki több kaját adni, mert nem fogadja el. Próbáltam már fél álomba etetni, mert akkor többet eszik, de akkor sem annyit, amennyit kéne. 130g nálunk nagy szám:)
tegnap 21:06 vagyok Félreértettél: 14 hónapos most :-) Szerencsére nekem sincs nagy alvásigényem, bár amikor faltól falig közlekedek, akkor a párom átküld a másik szobába aludni, és átveszi a "szolgálatot".
Valószínûleg most több tápanyagra van szüksége. Tudsz neki napközben többet adni enni? Talán akkor nem fog éjjel felébredni.
A kérdező hozzászólása: Megetetem, amikor felébred, és többet eszik, mint általában napközben. Vissza alszik rögtön. Napközben 4-5 órát alszik összesen. Utolsó válaszolónak: 10 hónapos korától alszik csak normálisan??Jézusom, addig végkimerülésben elpatkolok! Az viszont igaz, hogy hirtelen sokat nyúlt a kislányom, és lehet ezért nem alszik...
Mennyit alszik napközben? Ha éjjel felébred, éhes? Visszaalszik? Vagy fél kettõtõl fenn vagy vele?
akkor csak azt tudom mondani, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást. persze ha elmúlik 4 hónapos és a dokitokkal megvitatjátok a lehetõségeket! nálunk 4 és fél hónapos volt a babám amikor uez volt, sinlaccal kezdtük, este kapott 200ml-t (hígra csináltam, cumisüvegbõl ette) aztán HA vaníliás tejpépet kapott (tescoban lehet kapni). 5, 5 hónaposan meg elkezdtünk kóstoltatni. cicizni végig 90 és 120ml-t tudott mert nem volt több tejem :(

A kislányom júni, júliusba lesz 5-6 hónapos. Akkor már lehet vinni a strandra?

Legjobb válasz: Én elõször 9 hónaposan vittem a fiamat, de ahogy elnéztem, õ volt a legkisebb a strandon. Azért egy 5 hónapos babát nem biztos, hogy bevinnék a vízbe. Mi mindig hétköznap mentünk, mert akkor kevesebben vannak és tisztább a víz.

Én elõször 9 hónaposan vittem a fiamat, de ahogy elnéztem, õ volt a legkisebb a strandon. Azért egy 5 hónapos babát nem biztos, hogy bevinnék a vízbe. Mi mindig hétköznap mentünk, mert akkor kevesebben vannak és tisztább a víz.
a védõnõm szerint jobb 1 év után vinni vízbe. mi strandoltunk 2 hónapos lányommal, de õ a sátorban idõzött amíg váltva úsztunk.
Mi 7 hónapossal voltunk az Aquaworldben, semmi baja nem lett, nagyon élvezte.


Kislányom 6 hónapos, szeretnénk neki idővel kistestvért. Elég nehezen estem teherbe (1, 5 év), a másodikkal is ilyen nehéz lesz?

Kb. 1,5 év korkülönbséget szeretnénk a babák között.

Legjobb válasz: Hát sajnos ezt elõre nem lehet megmondani. Én háromszor voltam terhes, ebbõl sajnos csak egy baba született meg és nekem mindhárom terhességemnél pont egy év kellett. Most már 1,5 éve próbálkozunk a tesóval és semmi. Biztos nagyobb az esélyed, hogy ez is nehezebben jön össze, de lehet, hogy véletlenül elsõre sikerül.

Hát sajnos ezt elõre nem lehet megmondani. Én háromszor voltam terhes, ebbõl sajnos csak egy baba született meg és nekem mindhárom terhességemnél pont egy év kellett. Most már 1, 5 éve próbálkozunk a tesóval és semmi. Biztos nagyobb az esélyed, hogy ez is nehezebben jön össze, de lehet, hogy véletlenül elsõre sikerül.
nekünk fél év kellett a gyerekre, most gyakorlatozunk a kistesóra, úgy tervezzük, hogy csak fél év múlva jön össze, addig meg hátha alapon. azt mondják a második már valamivel könnyebb, de van aki elsõre esik gyorsan teherbe és a másodikra vár éveket. szerintem ez sajnos kiszámíthatatlan. az tény, hogy a hormonális gondok esetén a szülés sokat segít, hogy legközelebb hamarabb teherbees, de pl. egy hátrahajló méh esetében anatómiailag ugyanaz marad a helyzet, mint volt, mivel okot nem írtál (lehet, hogy nem is volt), amire gyanakodtak, hogy miért nem estél teherbe, így csak tippelni lehet.... szerintem lassan kezdjetek gyakorlatozni, max egy kicsit hamarabb jön a tesó...
Mi 3 évig nem védekeztünk, és semmi nem volt, elkezdtem szedni a Gravidát 1 hónap után terhes lettem. Próbáld meg vitaminnal. Nekünk bejött.

Nyűgösség, orrváladékozás és kipirosodott arc fogzás jele lehet, vagy betegségre gyanakodjak? 6 hónapos lesz a kislányom.

Legjobb válasz: Fogzásnál inkább víz szerû orrváladék szokott lenni, ha nem olyan akkor betegség. Kipirosodott arc láztól, melegtõl, hisztitõl egyaránt lehet, ha meleg akkor mindenképpen mérj egy lázat neki, a hõemelkedés normális fogzásnál, de ha lázas akkor biztosan beteg. A nyûgösség szintén lehet fogzás és betegség miatt is.

Fogzásnál inkább víz szerû orrváladék szokott lenni, ha nem olyan akkor betegség. Kipirosodott arc láztól, melegtõl, hisztitõl egyaránt lehet, ha meleg akkor mindenképpen mérj egy lázat neki, a hõemelkedés normális fogzásnál, de ha lázas akkor biztosan beteg. A nyûgösség szintén lehet fogzás és betegség miatt is.
A kérdező hozzászólása: Igen, vízszerû a váladék, nem meleg az arca.Sokat nyálzik és mindent töm a szájába.Az ínye is ki van fehéredve, viszont nincs bedagadva.
Ez bármelyik lehet. Én azért bekenném az ínyét, ártani nem fog. Ilyenkor mi Ferrum Phosphoricumot adunk 3x1/2-et, az segít.
Ha egyéb tünete nincs akkor szerintem fogzás lesz. (Ha bármi furát észlelsz azért vidd orvoshoz.) Kislányomnak egy hétig ezek voltak, de az ínyén semmi nem látszott aztán egyik nap hõemelkedése volt, két óra múlva elmúlt aztán 3 nap múlva elõbújt a fogacska:D

A kislányom lassan 6 hónapos lesz, és nem igazán díjazza a hozzátáplálást. Szereti az őszibarackot és a banánt, de a burgonyát a répát meg sem kostolja. Hogyan kezdjek neki? Erőltetni semmikép sem szeretném.

Legjobb válasz: Kavard össze olyanokkal, amit szeret. Elõször kicsit kevesebbet rakj bele, aztán fokozatosan többet, amíg hozzá nem szokik.

Kavard össze olyanokkal, amit szeret. Elõször kicsit kevesebbet rakj bele, aztán fokozatosan többet, amíg hozzá nem szokik.
az én fiam sem szereti a répát... de egy-pár nap után megszokta és szépen megette amit adtam neki! csak próbálgasd neki adni... türelem kell hozzá :D üdv brigi mama
Ha valamit nem akar megkóstolni akkor szerintem ne erõltesd. Adj neki mást és egy késõbbi idõpontban próbálkozz újra, hátha akkor elfogadja. Nálunk is van olyan, hogy most ezt-azt nem kívánunk, gondolom a babáknál is hasonlóan mûködhet.
az én fiam a krumplit almával volt csak hajlandó megenni, majd kb. két hét múlva már sárgarépával is, meg paradicsommal is szereti.
Az én kisfiam sem akarta elfogadni a burgonyát sem a répát. A gyümölcsökkel nem volt probléma, ezért gondoltam, hogy keverek hozzá, akkor talán elfogadja. Így is lett, majd csökkentettem a gyümit és ma már szépen megesz mindent. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat, igazán megnyugtató és meggyõzõ!
Hétfõn lesz 6 hónapos, csak jobbra és csak hasra tud, balra és vissza nem:) !
3 hósan oda-vissza de teljesen változó...szerintem még nincs késõ neki..ne aggódj...teljesen máshogy fejlõdik mindegyik picúr
Semmi gond sincs, lehet már holnap visszafordul. Segítheted õt, próbáld meg visszaforgatni párszor, - a kis térdét kezd el felfele nyomni az egyiket, a fejét meg le oldalra és hátra(nem tudom jól leírni, ugy áljon a feje, ahogy hanyatfekvésben kellene állnia :-)) Lehet, hogy kétszer rásegítesz, megmutatod, hogy kellene cisnáni, és már csinálja is. VAgy hagyd õt, és csinálni fogja egyedül is. Nincs elkésve semmirõl. 6hós korukra jó, ha elkezdenek oldalra fordulni, átfordulni- és õ csinálja. JÓ babázást. :-)
3 hósan fordult a hátáról hasára elõször, majd 5 hónaposan vissza is. Már 4 hósan is csinálta, de akkor még a kezét nem tudta kihúzni. 6 hósan négykézlábra állt és kutyázott :) , 7 hós korától mászik. De a tied is rendben van, minden baba más!!! Ha aggódsz, esetleg mutasd meg Dévényesnek, hogy megnyugodj, vagykérdezd meg a gyerekorvost, hogy szükséges -e gyógytornásznak megmutatni. Amúgy ha hason nem sír, és tartja magát, akkor nem hiszem hogy gond van!

2 hónapos lesz 6-án a kislányom és a gyermekorvosunk szerint túl gyorsan nől be a kutacs a fején! Ez nagy baj? Azt jelenti hogy beteg a kislányom?

Legjobb válasz: Szia! Nem beteg. Az én fiamnak 5 hónapos korára benõtt a kutacsa. Csodálkoztak raja nagyon,de ez nem gond. Csak valószínû ritka. Mondták volna ha gond lenne.

Szia! Nem beteg. Az én fiamnak 5 hónapos korára benõtt a kutacsa. Csodálkoztak raja nagyon, de ez nem gond. Csak valószínû ritka. Mondták volna ha gond lenne.
Szia! Vizsgáltasd meg szakorvossal, mert okozhat ez gondot! Gyengeelmélyûséget, és más agyi károsodást is. Persze ne ijedj meg rögtön, de járj mindenképp utána a dolognak.Van akit mûtenek vele, ha úgy ítéli meg a szakorvos. Az a normális, ha 1 éves kor körül záródik a kutacs. Vigantolt gondolom nektek nem írtak, mert csontosodást okoz.Én nem vagyok orvos, de fogyatékosok közt dolgozok, láttam ilyen gyereket, akinél problémát okozott. Jó egészséget nektek.

Kislányom kb egy hete kevesebbet eszik mint eddig! Ez normális? Minden babánál van ilyen? 6-án lesz 4 hónapos, és csak 80-125 milli tápszert eszik! Eddig meg megette a 150-200 körül!

Legjobb válasz: Az én babám lassan 3 hónapos, de gõzöm sincs mennyit eszik. Komolyan... Kaki, pisi, közérzet rendben, akkor meg mindegy. Hidd el, tudják õk, mire van igényük.

Az én babám lassan 3 hónapos, de gõzöm sincs mennyit eszik. Komolyan... Kaki, pisi, közérzet rendben, akkor meg mindegy. Hidd el, tudják õk, mire van igényük.
Közérzete, jókedve, alvása rendben van-e? Ezeket is jó lenne tudni ahhoz, hogy minden rendben van-e.
Szerintem csak annyiról lehet szó hogy megváltozott az igénye. Persze ahhoz hogy válaszolni tudjunk több tényezõt is ismerni kéne. Mindenesetre az én kisfiam 4 hónaposan 200ml körül evett(tápot).
Az én lányom ennyit szopizik 3, 5 hónaposan... mikor milyen kedve van! Persze volt, hogy 2dl is lecsúszott neki. Pisi mindig van, kaka naponta 1, és nevetõs alvós baba!

Kislányomnak adhatom már a Milupa 7 gabonás pelyhét, ha csak egy hét múlva lesz 6 hónapos?

Legjobb válasz: A glutént már 4 hónapos kortól be lehet vezetni. Amúgy szerinted mi változik egy hét alatt. Nyugodtan adhatod, csak figyeld a reakciókat ugyanúgy mint más kajánál.

A glutént már 4 hónapos kortól be lehet vezetni. Amúgy szerinted mi változik egy hét alatt. Nyugodtan adhatod, csak figyeld a reakciókat ugyanúgy mint más kajánál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, akkor kipróbáljuk!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!