Találatok a következő kifejezésre: A kislányom 6 (385 db)

Nem hízik a kislányom! 6 hónaposan 6100 gramm normális?

Az a problémám, h nem hízik, vagyis csak nagyon lassan. 3750-nel született és most is még csak 6100 gramm, pedig már 6 hónapos, és augusztus óta is csak 100 grammot n?tt. Tápszert nem kap, csak szopizik, és már kap gyümölcsöt is kóstolgatunk! Jól alszik, hosszra n?, csak súlyra nem. Jöv? héten megyek a doktornénihez, a szokásos kontrollra. Kíváncsi vagyok, h járt e már így valaki, h nem, vagy csak lassan hízott a kisbabája? Els?sorban tapasztalatokra vagyok kíváncsi! Köszönöm!

Legjobb válasz: Az én lányom igaz 3370-nel született, de nincs 6,5 kg 6 hónaposan. Az elsõ 3-4 hónapban kicsit több mint fél kilókat hízogatott, aztán azóta annyit se. Szépen fejlõdik, doki néni szerint sem gond ez. Szerintem nem minden gyereknek kell Michelin-babának lennie, hogy jól fejlõdjön.

Az én lányom igaz 3370-nel született, de nincs 6, 5 kg 6 hónaposan. Az elsõ 3-4 hónapban kicsit több mint fél kilókat hízogatott, aztán azóta annyit se. Szépen fejlõdik, doki néni szerint sem gond ez. Szerintem nem minden gyereknek kell Michelin-babának lennie, hogy jól fejlõdjön.
Elég nagy súllyal született, szerintem nem gond, nekem a védõnõ mindig azt mondta, ha eszik jól alszik víg kedélyû akkor nincs gond, nincs két egyforma baba, neki köszönhetõen én soha sem idegesítettem magam mennyit híznak.
Az én babám 3780 grammal született és 3 hónaposan 6780 gramm. Igaz, hogy nem meztelenül, hanem rugiban, pelussal és zoknival. Igaz, õ tápszeres. És egyébként, már fél hónapja 68-as ruhát hordunk, mert nagyon hosszú baba, abszolút nem kövér.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez megnyugtató válasz volt!
Az én lányom 323O-cal született, hat hónaposan 65OO gramm volt, 4 és 5 hós kora között pedig fogyott is. elküldtek gasztro-kivizsgálásra is, de minden rendben, ilyen tipus. az apja is magas és karcsú (nagyon jó testalkatú), én már befejeztem az aggódást. Amúgy egálytalán nem vékony, de nem is duci!

A kislányom 6 hónapos és szopizik. Viszont én nagyon megfáztam. Fáj a torkom meg folyik nagyon az orrom. Ilyenkor mit szedhetek?

Legjobb válasz: Szia!Az Oscillococcinum-ot(homeopátiás bogyo) tudom ajánlani.Ugyanebben a cipõben jártam 3 hete és nekem ez segített.Ha bírsz gargarizálj sós vízzel is.Jobbulást!10hetes kislány anyukája

Szia!Az Oscillococcinum-ot(homeopátiás bogyo) tudom ajánlani.Ugyanebben a cipõben jártam 3 hete és nekem ez segített.Ha bírsz gargarizálj sós vízzel is.Jobbulást!10hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen ! Kipróbálom!
Ha nem influenza jellegû akkor inkább a HOMEOVOX-ot , de az oscillo is nagyon jó!

A kislányom 6, 5 hónapos. Szinte semmit nem hajlandó megenni, a bébiételt elfogadja, de semmilyen tápszert (pedig 6-féle van itthon), semmilyen tejpépet. Babakrémtúrót meg édesfehér joghurtot már adtam neki, ímmel-ámmal megette. Mit adhatok még neki?

A doki azt mondja,hogy próbáljam meg a tehéntejet.Lehet már ennyi id?sen? Mennyi fehérjét kéne min. megennie naponta?

Legjobb válasz: Annyit még hozzátennék, hogy tejtermékeket, legyen az babakrémtúró, stb. 8 hónapos kortól ajánlják KÓSTOLTATNI (2-3 kiskanál egyszerre) és 10 hónapos kortól ÉTKEZÉST KIVÁLTANI vele. Ne add neki még, õ még pici hozzá, többet árt mint használ.

Annyit még hozzátennék, hogy tejtermékeket, legyen az babakrémtúró, stb. 8 hónapos kortól ajánlják KÓSTOLTATNI (2-3 kiskanál egyszerre) és 10 hónapos kortól ÉTKEZÉST KIVÁLTANI vele. Ne add neki még, õ még pici hozzá, többet árt mint használ.
Adj neki tejet! Nem valószínû, hogy pont a te gyereked tejallergiás. Ha semmit nem fogad el, akkor tejet kell adni.A tej nem méreg, Régebben minden baba azt kapta. Jó lehet hoyg 1000-bõl egynek ártott, de észreveszed, ha hasmenést kap tõle. Akkor abbahagyod. Most nem SZOKÁS adni, de ez nem azt jelenti, hoyg tilos. Ha neki nem kell a tápszer, akkor kap tejet. Ha az orvos is ezt mondja, akkor add nyugodtan. Sokkal jobb, mintha éheztetnéd :) Egész nap tejet kell ennie. Hiszen baba. Ha más nincs, akkor tehéntejet. Esetleg kecsketej? Az nem lenne jobb? Ezt kérdezd meg az orvostól, mert szerintem jobb.
A kérdező hozzászólása: Ja, és egyébként hosszúságra múltkor 4 hét alatt 5 és fél cm-t nõtt, már most kúszik, tanul mászni, mondja hogy anya, apa, baba, hamm és ha tele a gatyája akkor üti a pelenkáját. Tehát egyébként a fejlõdésével szerintem nincs nagy gond, csak a súlya nem akar gyarapodni. Köszi mindenkinek a válaszokat!
Igaza van az utolsonak, elobb te nyugodj le es kiserletezz...amugy en kiprobalnam a tejet, mert pl en csak 2 hetig szoptam annak idejen, es utana egybol tehentejet kaptam, most belegondolva, nem semmi ugye? Es itt vagyok, semmi allergiam, es most is imadom a tejet. Az en fiam is pont 6, 5 honapos, nem minden nap egyforman van etvagya, van olyan nap, hogy csak 4 szer eszik, mar nem parazok.Nem tudom mennyi feherjere van szuksege, csak tudom, hogy a tej vagy a tapszer meg 2 eves koraig nagyon fontos legalabb reggel es este, a tobbi etkezes lenne a szilard etel. Amugy egy kis off...a tied mar mond szavakat es mutatja a pelust ha tele van?! Hat gratula, latod minden gyerek valamiben jeles...
asúját= a súlyát
Jézusom, csak kecsketejet NE! Súlyos vérszegénységet okoz, aki ilyet tanácsol elõbb inkább olvasson utána. TILOS a babáknak kecsketejet adni. Vashiányos anaemiát okoz.
1 éves koráig tilos a tehéntej! Jobb helyeken 2 éves korig. Ne adj neki! Kipróbáltad, hogy a kedvenc gyümölcsét rakd a tejpépbe mondjuk?
ne rémísztgessétek már, épp az a baja! semmi baja nem lesz más gyerekek is felnõttek. Tehéntejen, kecsketejen, a szomszédasszony tején.. A férjem meg lisztlevesen.(víz+liszt) nem fog éhen halni. Max. nem ideálisan táplálod. És? Majd bepótolja az oviba. A legjoibbat akarod, de nem tudjuk mindig a legjobbat adni., Csak adunk valamit, és az is megteszi. A kecsketej sem halálos méreg. Csak ennivaló. Lényeg, hoyg egyen valamit. A legnagyobb vérszegénységet csak az okozza, ha nem eszik, Jobb a kecsketej, mint semmi. Job a tehéntej mint semmi. Jobb a vizes gríz, mint semmi. Etesd! Azzal, amit elfogad. Õ tudja. Õ érzi, mi a jó neki. Lehet, hogy az orvosok késõbb igazolják, hogy jól érezte.
ja, persze az orvos azt fogja igazolni, hogy vészes vérszegény. Mitõl? A kecsketejtõl, amit annyira ajánlgattok. Aztán majd lehet kikezelni a bajait szegény babának. Ismétlem, nem ijesztgetés miatt, hanem megelõzés gyanánt, a kecsketej beteggé (súlyos vérszegénnyé) teszi a gyereket. Orvos mondta, nem a kis ujjamból van. Egyébként az gyerekorvos nézetett vérképet egyáltalán? A sima vérszegénységtõl is lehet étvágytalan a kicsi. De ha esetleg vérszegény és erre kecsketejet kap, akkor kórház lesz a vége a jóvoltatokból. Ez sem ijesztgetés.
vérszegény..lehet. De legalább eszik valamit. Ha nem eszik, attól vérszegényebb lesz, mintha csak kecsketejet kap. Ha nem kap tejet, semmilyet. egy-két évet kibír vérszegényen, aztán kap spenótot. Én egész gyerekkoromban vérszegény voltam, és?
lehet, hoyg nem a tápszerrel van baja, hanem a cumisüveggel. ismerek olyat, aki cumisüvegbõl semmit sem fogad el, de pohárból, kanálból bármit. Próbáld meg hidegen, vagy melegebben. langyosabban, cukrozva..valahogy csak meg eszi. Mézzel Felsikoltanak, de igya meg cukrozva hidegen, mint sehogysem. Pl az én nagy gyerekeim a kakaót csak hidegen bírják inni.
A kérdező hozzászólása: 19:02-nek.Igen, lehet hogy egy kicsit szorongok, vagy azért mert egyedül nevelem, vagy azért mert a hajamat tépem hogy 3 hónapja minden héten védõnõ, majd orvos.Minek?Tegnap megmondtam a védõnõnek, hogy nem megyek többet súlymérésre, majd az 1éves vizsgálatra legközelebb.Egyébként már én sem eszek rendesen, két hét alatt 6 kg-ot fogytam.Mindenem a gyerek, bármit megteszek érte, hogy egészséges legyen!
Mondok én neked valamit. Szerintem te szorongsz. 49-5 szakembert kérdezel meg? Minek? Semmi értelme. Szorngsz, és a babád átveszi. Nme csoda, hoyg nincs étvágya. Lazíts! Felejtsd el a szakembereket! A gyereked egészséges. Etesd meg( tejjel) és vedd könnyedén! Élvezd a vele való idõt, és higgy benne, hoyg minden rendben lesz! Hoyg ösztönösen mindent jól csinálsz! A baba jelezni fog. Lazítsatok, örüljetek, és meglátod, . megjön az étvágya és a súlya is. Ez a leg jobb , amit tehetsz. Ha nem megy, akkor járjatok baba-mama jógára, az segít. E mellett: ügyelj, hoyg ilyen idõben is délelõtt is délután is jusson friss levegõre! legalább 1-2 órát. Ha nincs levegõn, akkor nincs étvágy sem. Neked rendben van az étkezésed? Mert a gyermekünk mindig tükröt tart nekünk. Egy anya.
csak éhezik, ha nem nõ. Lehet, hoyg nem érez éhséget, , de a sejtjei mégis éheznek, mert nem kapnak megfelelõ és elegendõ táplálékot. Nme az éhezik, aki éhes, hanem az, aki nem kap elegendõ és megfelelõ összetételû tápanyagot. Pl. sok kövér ember is éhezik? sokat eszik, el is hízik, csak pont azt nem eszi, amire szüksége lenne, így a test mégis éhezik.http://www.medicalonline.hu/cikk/a_folyton_ehezo_koverek
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen kipróbáltam, friss gyümölcsöt nem eszik meg semmilyen formában, ha üveges babagyümit rakok bele, talán 50-60 g-ot bele tudok tuszkolni. Ez még elég kevés. Ráadásul hetente járok dokihoz meg védõnõhöz, mert nem hízik.Mit tehetek még?
a 1, 5 évesem kapott pepszines gyógyszertári kikeverõs gyógyszert, a gyerekorvos írta fel, nem tudom, hogy ezt lehet-e ennyire kicsinek adni. Ez gyomorsavat csinál, egész nap evett tõle. Amikor elkezdtük, 8 kg volt, most 2, 5 évesen 11 kg. Õ sem szeret enni, de a gyümölcsöket imádja. Arra gondoltam , hogy ha mindig növelnéd a tejpép adagot és csökkentenéd a gyümi adagját, akkor talán rájönne, hogy azt is meg lehet enni. Csak a tejtermékekkel van gondja? Azt mondtad, az üveges bébikajákat megeszi. Akkor azzal lehet "hizlalni" ezzel meg kísérletezgetni esetleg.
A kérdező hozzászólása: Mást sem nagyon akar megenni.A mai étrend: 50g tejpép, egy 60g-os babakrémtúró és egy fél üveg bébiétel.Egyébként vidám, egész nap gagyarászik, megállás nélkül mozog.A baj csak az, hogy 3650-el szültem és most 6500g.
A kérdező hozzászólása: Ezt is a gyerekorvos mondta pont ezért, hogy semmit nem eszik. Õ is úgy mondta, hogy ilyenkor még nem szokták javasolni, de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele, hogy persze nem az õ gyerekérõl van szó!
Fontosabb, hoyg egyen, mint hogy mit eszik. Ha nem eszi, amit a gyerekirodalom elõír, akkor kénytelen vagy azt adni amit elfogad. Nem lehet zöldségen nevelni egy kisbabát. Ha csak tehéntej van, akkor azt kell neki adnod. Lehet, hoyg ma nem ez a divat, vagy nem ezt írja elõ a szakirodalom, de éheztetned mégsem lehet.Fontos, hogy elegendõ tápanyagot kapjon!Ez elengedhetetlen. Amit elfogad, azt kell adni neki. Csak nõjjön!
"Õ is úgy mondta, hogy ilyenkor még nem szokták javasolni, de ugye valamit ennie kell. Én is úgy voltam vele, hogy persze nem az õ gyerekérõl van szó!" -azért nagyobb baj ha éhezik, mintha nem az aktuális trendnek megfelelõen eteted! És ha nem gyarapszik, akkor éhezik, nélkülöz valamilyen tápanyagot a szervezete. Jobban hiszel ismeretlenül nekünk, felelõtlen válaszolgatóknak, mint az orvosodnak?? Ha nem hiszel az orvosnak, akkor hallgass anyukádra, vagy anyósodra!Krémtúrón nem lehet gyereket nevelni.
A kérdező hozzászólása: A baba nem éhezik, ez a baj, hogy étvágya sincs.A doki mondta, hogy próbáljam meg egyszer megvárni, hogy õ kérje a kaját. 14 óra telt el, én kínáltam és akkor is csak fintorgott. Egyébként 4-5 szakembert kérdezek meg mindig, mielõtt bármit adok neki.Csak az a baj, hogy 5-en 8 félét mondanak. Ezért kérdezlek titeket.
Mi is így vagyunk, kislányom ma 8hós, 3350született és még mindig 6950gr.(bár már 6, 5hósan mászott, felállt, kapaszkodva ment) Csak sinlacot fogadja el-mostanában szoktam belecsempészni tápszert.(abból mi is jól állunk kb.5féle van itthon, mindent kipróbáltunk már)Annyi, hogy a húst imádja, abból valamennyit megeszik napi1x.
A kérdező hozzászólása: Igen, amíg evett tápszert addig szobahõmérsékleten itta csak.Tettem bele pici cukrot, többet, sokat, úgy sem kellett neki. Nemrég próbáltam kanálból, másfél óra alatt 120 ml-t megevett.Ez még nem rendes adag neki, és majdnem a következõ etetésig tartott.Két napja adok ismét házikosztot, úgy látom igazi kis ínyenc!Paradicsomos húsgombócból jól bepekolt tegnapelõtt, tegnap pedig a húslevesbõl.Ezeknek több íze van, mint a bébiételnek, talán ez lesz a nyerõ.


A kislányom 6 hetes, 1 hete sajnos este tápszert adunk neki, mert kevés a tejem. A széklete viszont megváltozott. Többször is előfordul a nap folyamán, hogy zöld színű és darabos kellemetlen szagú. Ez normális, a tápszer miatt lehet?

Milupa Aptamil HA Prev adunk neki az orvos javaslatára. Minden nap van széklete, többször is

Legjobb válasz: Kérdezz rá a gyerekorvostól. Mi Beba HA start aktív-ot eszünk, nekünk azt mondta a doki, hogy normális, ha méregzöld a kaki, és ez a hyopallergén tápoktól van. Tehát lehet, hogy Nálatok is normális. 2,5 hós kislány anyukáj.

Kérdezz rá a gyerekorvostól. Mi Beba HA start aktív-ot eszünk, nekünk azt mondta a doki, hogy normális, ha méregzöld a kaki, és ez a hyopallergén tápoktól van. Tehát lehet, hogy Nálatok is normális. 2, 5 hós kislány anyukáj.
Szia, bemásoltam egy anyuka kérdését, amire egy orvos válaszolt, a tápszerekkel kapcsolatban. A kérdésedre a válasz, ezek alapján az, hogy kisbabád széklete a tápszertõl változott meg, a testidegen fehérje miatt. A hypoallergén tápszerek -szerencsére- kevesebb ilyen fehérjét tartalmaznak ill. a fehérjéket kisebb méretûre bontják az elkészítés során, így kevésbé irritálják a babát. "Kérdés: Mi a különbség az anyatej és a tehéntej között és a hypoallergén tápszerek helyettesíthetik-e az anyatejet? Válasz: A tehéntej adása vagy nem adása igen népszerû kérdés. Az elmúlt kb. 10 évben "divatos" ez a kérdés. Ez azért van, mert Magyarországon csak ezen idõszak alatt vált gyakorlattá az allergiák széleskörû kimutathatósága. Higgye el, hogy az ezt megelõzõ idõszakban is problémát okozott a tehén tejének allergizáló ténye, de nem tudtunk igazán gyakorlati megoldást felmutatni. A tudomány fejlõdik! Pont ezen 10 évben erõsödött meg világszerte az anyatej kihangsúlyozása és csak ekkortól tudtunk felmutatni igazán egészséges étrendi alternatívát a tehéntej helyett. Roppant nagy erõfeszítéseknek köszönhetõen szinte megduplázódott a szoptatási idõszak. Szennyezett világunkban a növekvõ légúti és bélrendszeri betegségek gyógyításának sarkalatos kérdése a már csecsemõkorban elkezdett prevenció. Ennek egyik feltétele, hogy fajidegen fehérjéket amíg csak lehet ne vigyünk be a szervezetbe. Fontos tudni, hogy nem csak az allergiák megelõzése az elsõrendû szempont. Az anyatej a legoptimálisabb tápláléka a csecsemõnek. A tehén teje szinte minden anyagában és paraméterében eltér a nõi tejtõl. Pld: a tehéntejben több a fehérje és a káros só, kevesebb a cukor, stb. Újszülött korban a vesék sókiválasztó képessége csökkent. A tehéntej sótartalma magas, így a sóterhelés nagy és veszélyes a babákra nézve. A tápszergyárak a "legolcsóbb" tejet felhasználva (vagyis a tehéntejet) próbálnak meg elõállítani az anyatejhez leginkább hasonló "tejet", melyet a tárolás biztonságossága végett por alakban hoznak forgalomba, mint tápszert. A gyógytápszerek adott betegségben vagy betegség gyanúban (megelõzésben) használandók. A hypoallergén tápszerek módosított (hydrolizált, stb.) tehéntej fehérjét tartalmaznak, vagy egyáltalán nem tartalmaznak tehéntej fehérjét. Összegezve: egyéves korig tápszer formájában adjuk a tehéntejet egészséges csecsemõ esetén is. A gyakorlatban persze sokszor teszünk engedményt, pld. anyagi okok miatt, stb. A gyógytápszerek szükségességében csak gyermekgyógyászat szakvizsgával is rendelkezõ orvos dönthet. Dr. Varga László"
Az én lányom is este tápszert kap, hogy éjjel legyen neki tejcsi, mert nekem is kevés a tejem 5 hetes. Mi a Beba-t kezdtük, de azt nem ette, így átálltunk a Humana HA startra és neki is van amikor zöldes a széklete. Gondolom amikor az anyatej jön ki az sárga darabos, amikor a tápszer az zöldes és darabos a szaga pedig más mint amikor az anyatejes van a pelusban.Szerintem a tápszer okozza, de azért egy telefont megér vagy a védõnõnek vagy a gyerekdokinak.

36 éves 4 gyermekes anyuka vagyok a kislányom 6 hónappal ezelőtt született . Azóta sokat fáj a hasam, voltam 6 hetes ellenőrzésen is, akkor kaptam antibiotikumot, és utána minden rendben volt. De megint fájdalmaim vannak. Mi lehet az oka? .

Legjobb válasz: Szia! Én most várom a 3-at! Gratulálok a szép nagy családhoz! Nekem elsõre az ugrott be, amitõl nekem fájni szokott... pl nem lehet köldöksérved, vagy valamilyen sérv? Ha császárral szültél, attól is fájhat! Meg igazából nagyon sok mindentõl, ha belegondolsz... ciszta, gyulladás, fertõzés...bármi. Szerintem menj el a nõgyógyászodhoz, õ biztos meg tudja mondani, mitõl fáj, meg elküld ultrahangra, vérvételre. Szerintem biztosan kiderül, és legalább nem stresszelsz rajta!

Szia! Én most várom a 3-at! Gratulálok a szép nagy családhoz! Nekem elsõre az ugrott be, amitõl nekem fájni szokott... pl nem lehet köldöksérved, vagy valamilyen sérv? Ha császárral szültél, attól is fájhat! Meg igazából nagyon sok mindentõl, ha belegondolsz... ciszta, gyulladás, fertõzés...bármi. Szerintem menj el a nõgyógyászodhoz, õ biztos meg tudja mondani, mitõl fáj, meg elküld ultrahangra, vérvételre. Szerintem biztosan kiderül, és legalább nem stresszelsz rajta!
igen, vidd gyermekfogászatra
Fújd be neki aloe first-el, többször naponta.
az esetleges rossz fogát nem fogja betömni az aloe first, ellenben a maradandó fog már lyukasan bújhat elõ, ha nem kezelik a tejfogat. Fogorvos, továbbra is.
Nem fogszuvasodást irt a kérdezõ, hanem gyulladt inyt
sajnos szuvas fogtól is lehet gyulladt az íny, kialakulhat tasak, az tele van gennyel, miután az íny és a fog között alakul ki a tasak, így a gyermek azt érzi, hogy az ínye fáj...

A kislanyom 6 honapos most adok neki elöször cukkinit, meg kell hamoznom?

Legjobb válasz: igen és fözd is meg, majd turmixold és krumplival dúsíthatod!

igen és fözd is meg, majd turmixold és krumplival dúsíthatod!
persze, hámozd, fõzd, turmixold. (én még a magját is ki szoktam vágni... lehet hogy az nem fontos)
Nekem is 6 hós a babám, de cukkinit még nem mertem adni. A magját amúgy én is ki fogom vágni, ha majd kapni fog.

A kislányom 6 hetes, anyatejes (cumisüvegből saját) és két óránként, de van hogy másfél óránként kér enni és olyankor 100ml-t eszik meg. Ez normális?

kb. most 5kg. Korábban aludt 4 órát is egy etetés után, most viszont nem. Egy etetés alkalmával viszont 100ml-nél többet nem kér. Mit?l van ez?

Legjobb válasz: Nem baj,add neki nyugodtan,most szedi össze magát .Sokáig volt nekem is,hogy 1.5 -2óránként is ettünk,most ,hogy 4hós most lehet 3-3.5órára kihúzni vele,de közben teáztatom.Ne aggódj teljesen normális.4hós baba mamája

Nem baj, add neki nyugodtan, most szedi össze magát .Sokáig volt nekem is, hogy 1.5 -2óránként is ettünk, most , hogy 4hós most lehet 3-3.5órára kihúzni vele, de közben teáztatom.Ne aggódj teljesen normális.4hós baba mamája
Szia! Azt olvastam sok helyen, hogy a babáknak vannak növekedési ugrásaik, 6 hetesen, 3 hónaposan, 6 hónaposan. Valószínûleg ezért kér sûrûbben enni. Én is tapasztaltam olyat a babámnál, hogy egyik napról a másikra 1-2 óránként kért enni (nayatejes, cicibõl eszik), ilyenkor tornássza feljebb a tej mennyiségét, hogy elég legyen neki.

A kislányom 6 hónapos múlt 28 án. Nem nagyon akar átfordulni hasra, hasról hátra, de oldalra forog. Néha tolat, de nem hason feküdni nem szeret. Stabilan ül, sokat ugrál és minden egyebet nagyon szépen csinál gügyög stb. Levagyunk maradva?

A doktornő azt mondta hogy esténként fogjuk lepedőbe és görgessük ide oda, hogy megtanulja, hogyan forogjon...... elég barbár az egész és pluszba nagyon sír... nem akarom szenvedtetni se én se a párom. Mit gondoltok erről? Ti mit csinálnátok ?? Hagyjam fektessem hasra aztán megtanulja? Első baba.

Legjobb válasz: Bocsi elírta, hogy hason feküdni nem szeret és kúszni se nagyon akar. Bocsi...:D

A kérdező hozzászólása: Bocsi elírta, hogy hason feküdni nem szeret és kúszni se nagyon akar. Bocsi...:D
Minden baba másképp fejlõdik, nálunk a hátról hasra fordulás ment kicsit nehezen, bár az oldalára sokat fordult, mikor az oldalán feküdt akkor finoman átgörgettem õt hasra, és kb 1 hét után megtanulta õ is.. eleinte persze nem ment neki, és már majdnem megvolt, aztán vissza gurult a hátára. próbáljátok meg Ti is hátha nektek is beválik. :)
én is csináltam ezt a lepedõs dolgot és úgy hogy közben játékosra fogtam a fiacskám élvezte... de nem volt elég neki ez nekünk el kellett mennünk a petõ intézetbe tornára de ott viszont nagyon hamar összekapták õ is 2 hónapig volt és már midnent megcsinál már el küldtek minket 8 hós koráig kellett járjunk :) egyébként õ sem szerette a hason fekvést sõtt... ezért is volt nehéz nekem itthon megtanitani neki a dolgokat..
Nem hiszem, hogy le van maradva. A lepedõs dolog tényleg nem rossz ötlet. Én is játékosan csináltam és élvezte a fiam. A stabilan ül alatt nem tudom mit értesz, de, ha még nem mászik, nem hiszem, hogy képes magától ülni. Szóval, amíg magától nem ül le, ne ültesd!
A kérdező hozzászólása: 4/4 es úgy értem , hogy stabilan ül, hogy le van fektetve hátra és próbál felülni igazi kis hasizom bajnok , megfogja a kezemet és felhúzza magát, és úgy ül . nem döl el semmi. Játékosan? Hogy csináljátok?:) Nálunk nagyon sír.. Megpróbálom hogy mikor nap közbe hasra fektetem akkor ott átfordítom, hátha úgy jobban tetszik neki :)
hát én a hangommal játszottam és azt baba válogatja mi a játékos neki :) biztos neki is megvan amit szeret tõled :) de kezd akkor úgy mintha bölcsõben feküdne a lepedõben és fokozatosan fordítod úgy hasra.. :) hátha igy már tettszeni fog neki
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat ! Ritkán megfordul és már négykézláb áll és mozog elõre hátra.. remélem lassan megindul elõre is !:)

A kislányom 6 hónapos lesz. Mikortól adható/vezethető be neki lisztes, kekszes étel, rizs? Darabosabb ételt mikor lehet neki adni?

Legjobb válasz: Lemaradt, hogy eszik már pépes ételeket! Krumpli, répa, zöldborsó, cukkini, patiszon, sütõtök, alma, banán, õszibarack, meggy

A kérdező hozzászólása: Lemaradt, hogy eszik már pépes ételeket! Krumpli, répa, zöldborsó, cukkini, patiszon, sütõtök, alma, banán, õszibarack, meggy
Hú , hova rohantok a kajával? Szóval a legújabb állásfoglalás szerint a glutént minél hamarabb be kell vezetni, tehát már adhatsz neki lisztes ételt. A kekszekkel vigyázni, mert tele van adalékanyagokkal és cukorral. A rizs nem tartalmaz glutént, bármikor adhatod már. Én sosem pürésítettem, mindig darabosat adtam neki (blw az angol neve ennek a hozzátáplálási módnak, bõvebben: http://www.mamami.hu), tehát bármikortól nyugodtan. Érdemes hagyni had próbálkozzon gyümikkel ill. fõtt zöldségekkel, de nálunk a buláta is nagy sláger.
Én 5 hónaposan kezdtem a kóstoltatást. Kb. 6 hónapos volt, amikor rizst adtam neki, jól szétfõzve. A védõnõ tanácsára már 7 hónapos kora elõtt, kb. 6, 5 hónaposan kapott elõször lisztet, azzal sûrítettem a fõzeléket (de még olaj nélkül). Kekszet nem adtam neki, nem is tervezem egyelõre, (a védõnõ sem javasolta), cukor és adalékanyag tartalma miatt. Én amit lehet, darabosan adok a kezdetektõl. Tehát amit nem muszáj pürésíteni, azt inkább villával töröm össze vagy lereszelem. Ilyen a krumpli, répa, tök, egyes gyümölcsök. Csak azt turmixolom, amiben erõs szálak és rostok vannak, és a levelest, mint a saláta, és a meggyet, a héja miatt.
Ennyi idõs korban babakekszet már én is adtam neki egy keveset.Rizst úgyszintén, de nagyon megfogta a hasát.Lisztel nem siettem sehova
én a délelõtti gyümijébe keverek 2-3 napja 1-2 háztartási kekszet is. A lisztre, rizsre még nem került sor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem sietünk sehová! Mivel a lányom sajnos tápszeres is nem csak szopik, így a védõnõm tanácsára 4 hónapos kortól kezdtük el a kóstolgatást. A tápszert csak reggel és este fogadja el, így napközben gyümölcsöt, fõzeléket és tejpépet eszik, meg szopik is! Nem a sima háztartási kekszre gondolok, hanem babakekszre (hippesre vagy milupásra), a háztartási keksz tele van nem neki való dolgokkal! Akkor rizst és kekszet is ehet már, a lisztet akkor még kihagyjuk!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!