Találatok a következő kifejezésre: A kislányom éves és most (51 db)

A kislányom 3 és fél éves és most ujjabban bepisil. Már 2 évesen szobatiszta volt. A védőnő ajánlotta hogy vigyem el kineziológushoz? Mit kell erről tudni?

Legjobb válasz: Rémálmoktól is lehet. Amikor én 6-7 éves voltam amikor állandóan bepisiltem. 'elmúlt' :) Ne idegeskedj. 20/L

Rémálmoktól is lehet. Amikor én 6-7 éves voltam amikor állandóan bepisiltem. 'elmúlt' :) Ne idegeskedj. 20/L
a második mondat elejére véletlenül írtam az amikor-t

Segítséget kérnék! Kislányom 2 éves és most fog először a nagyszülőknél aludni egyedül. Nem tudom melyik a jobb megoldás, ha én viszem el és ott hagyom, vagy már eleve a nagyszülők jöjjenek érte? Melyik megoldással viselné jobban?

Legjobb válasz: Nemrég estünk át ezen. :) Elõtte kipróbáltunk egy délutáni ott alvást is, nem volt gond. Az éjszakai alvás úgy történt, hogy olyan 6-7 óra körül vittük el mamáékhoz, hogy még tudjon ott is játszani, ne egybõl alvás legyen. Már itthon mondtam neki, hogy "ma mamával fogsz aludni, Te fogsz rá vigyázni, hogy ne féljen!". :) (Apósom épp dolgozott, anyósom egyedül volt). Megértette, mondta is mamának, hogy majd vigyáz rá, h ne féljen. :) Elköszöntünk.... Másnap mondta anyósom, hogy nem volt semmi baj. Fürdés után vagy 2x emlegette, hogy hazajönne, de anyós mondta neki, hogy most ott alszik, nem jön haza. Megértette, nem sírt. Elaludt, éjszaka is csak vagy 3x kelt inni. (itthon többször szokott) Reggel jól ébredt, nagyon jó kedve volt. Most hétvégén talán összejön még 1 alkalom, h ott aludjon. Muszáj szokatni hozzá, mert júniusban apával le akarunk lépni 3 napra..., + esküvõk is lesznek a nyáron, akkor is anyósom vigyáz majd rá éjszaka. Remélem, nálatok sem lesz semmi gond, könnyen veszi majd az új helyzetet! Megírod majd?

Nemrég estünk át ezen. :) Elõtte kipróbáltunk egy délutáni ott alvást is, nem volt gond. Az éjszakai alvás úgy történt, hogy olyan 6-7 óra körül vittük el mamáékhoz, hogy még tudjon ott is játszani, ne egybõl alvás legyen. Már itthon mondtam neki, hogy "ma mamával fogsz aludni, Te fogsz rá vigyázni, hogy ne féljen!". :) (Apósom épp dolgozott, anyósom egyedül volt). Megértette, mondta is mamának, hogy majd vigyáz rá, h ne féljen. :) Elköszöntünk.... Másnap mondta anyósom, hogy nem volt semmi baj. Fürdés után vagy 2x emlegette, hogy hazajönne, de anyós mondta neki, hogy most ott alszik, nem jön haza. Megértette, nem sírt. Elaludt, éjszaka is csak vagy 3x kelt inni. (itthon többször szokott) Reggel jól ébredt, nagyon jó kedve volt. Most hétvégén talán összejön még 1 alkalom, h ott aludjon. Muszáj szokatni hozzá, mert júniusban apával le akarunk lépni 3 napra..., + esküvõk is lesznek a nyáron, akkor is anyósom vigyáz majd rá éjszaka. Remélem, nálatok sem lesz semmi gond, könnyen veszi majd az új helyzetet! Megírod majd?
elviszed elmondod neki most itt maardsz és a mamával leszel reggel találkozunk picit játszol vele s elmentek mamáék meg a figyelmet elvonják a játékal
Nálunk is jövõ héten esedékes. Nap közben már sokszor volt a nagyszülõknél nélkülünk, simán aludt délután, nem volt gond. Mi tervezünk egy próbaestét, amikor én is ott leszek, de mindent úgy csinál anyu, mintha nélkülem lennének. Írok majd, mi volt.
mi is 2 éves korában estünk át ezen :) nem vagyok paramami de az elsõ alkalommal én egy 3. variációt választottam és úgy gondolom, így volt a legjobb a gyereknek :) szóval átvittem este, mama megfürdette, etette majd játszottam vele egy fél órát és lefektettem, miután elaludt mentem haza és másnap délutáni alvásra mentem érte :) este nyûgösebb, szerintem akkor nem értette volna, hogy miért nem megyek vissza érte, reggel viszont volt nagy boldogság, hogy meglátta a nagyszülõket :) azóta persze nem csinálunk ilyet, odaviszem, elköszönök, elmondom, hogy mi hogy lesz és integetnek nekem az ablakból :) 2-3 havonta alszik ott és nagyon szereti :)
Mi is most leszunk 2 evesek es valoszinu, hogy mi is hamarosan ateljuk ezt:D Szerintem mindenki maga tudja, hogy melyik a legjobb megoldas a gyermeke szamara. Szerintem enyem pl benne lenne egy olyanban is, hogy eljon mama erte, de ezt csak azert nem valasztanam, mert mamat akarom kimelni. Egyszeruen elviszem majd mamahoz es akar azonnal elkoszonok tole es megyek. Szerencsem van, az en gyerekem nem paras ilyenkor. Vad idegennel elmenne az utcan. Ha kitalalja, hogy o nem arra akar setalni, amerre en, neha eljatszom vele, hogy na szia en megyek, es van, hogy ejt a fejemre, elindul az ellenkezo iranyba:D Nem volt soha az a tipusu gyerek, aki ott szeret ulni az anyja szoknyajan. 1-1.5 eves koraban megis csak ugy tudtam otthagyni mamanal, hogy o ne vegye eszre, hogy en elmegyek. Ha elkoszontem tole, akkor se volt nagy gond, mert csak egy picit pityergett. Aztan, mikor par ora mulva erte mentem, ujjongva fogadott, de azt mondtak a nagyszulok, hogy egy percig nem emlegetett:D Szoval gyereke valogatja, neked kell tudnod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére a kislányom a bátrabb fajtából való és abból sem volt soha gond, ha a mamánál ott maradt. Elmondtam mindig neki, hogy elmegyek és mikor megyek vissza érte. Nekem egy kicsit még fájt is, hogy nem sírt ilyenkor sose, de ha mentem csak úgy repült. Lányomat ismerve, lehet nekem lesz rosszabb, hogy nem lesz itthon. Attól is tiszta depi vagyok, ha csak napközben viszik el, még nem volt idõm megszokni, mert ez nem túl gyakori. De hát mindkettõnknek edzõdni kell.
Nekünk nagyon bevált, mikor kicsit egyedül akartunk lenni, hogy már elõre be volt lelkesítve a máshol alvásra. Keresztanyumhoz akartuk vinni és egész nap az volt a téma, miket fog este csinálni. Pl hu de jó játék lesz, lehet bunkert építeni székekbõl meg plédbõl, ott van egy frankó játszótér stb. Próbáld azt elérni, hogy akarjon menni! Pl ha valami rosszat csinál, mondogasd neki, hogy na ha még egyszer ilyen lesz, nem mehetsz aludni a nagyihoz. Fordított pszichológia:) ) Még Õ fog jól viselkedni, hogy mehessen. A lények, hogy legyen valami olyan érdekes játék, ami csak ott van és otthon nem lehet olyat, vagy nincs!

A kislányom 2 éves és most jött ki rajta hogy rettentően fél a légytől. Mit csináljak vele, mert jön a tavasz, és elkerülhetetlen hogy lény ne legyen a lakásban?

ma meglátott egyet, és negyed órát sírt. valaki adjon tanácsot hogyan szerettethetném meg vele. Pedig a többi rovartól nem fél.

Legjobb válasz: nézegessétek közelrõl a legyeket, amikor azok leszállnak valahova, nagyon érdekesnek szokták tartani a gyerekek ahogy azok a mellsõ lábaikat összedörzsölgetik és utána a fejüket "vakargatják". utánozzátok õket, attól még kacagni is szoktak ilyen picik :) próbáld meg neki mint érdekes/aranyos lényeket bemutatni. esetleg mesélj neki mesét róluk. hátha megszereti õket...

nézegessétek közelrõl a legyeket, amikor azok leszállnak valahova, nagyon érdekesnek szokták tartani a gyerekek ahogy azok a mellsõ lábaikat összedörzsölgetik és utána a fejüket "vakargatják". utánozzátok õket, attól még kacagni is szoktak ilyen picik :) próbáld meg neki mint érdekes/aranyos lényeket bemutatni. esetleg mesélj neki mesét róluk. hátha megszereti õket...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon jó ötlet.Babi
Öcsém a darázstól félt rettenetesen.Megmutattam neki, hogy mit kell csinlni, hogy ne csípje meg...azóta sem szereti, de nincsen tõle kétségbe esve, és már békésen tûri ha egy darázs ideig óráig körülötte legyeskedik. Én a póktól írtóztam, és mind a mai napig megrettenek egy-egy szebb példánytól, de sokat foglalkotam velük, és a nagyjával megbarátkoztam. Amit még fontos lenne megtudnod, hogy honnan is jön a félelem, mert az csak úgy magától nem alakul ki, fõleg nem egy légytõl.Mert akkor a félelemkeltõ forrást sem ártana kinullázni.
Nem hallott/látott valamit, ami miatt kialakult a félelme? Lehet róla beszélgetni, horgászboltban kapni szerintem mûlegyet, ha attól nem rémül halálra, talán segít, hogy elfogadja. Az én lányom egy ideig a kutyáktól, macskáktól félt, ha 50 méteren belül meglátta õket, sírógörcsöt kapott, hisztérikusan üvöltött, pedig soha nem bántotta egy állat sem. Lassan elmúlt, most 5, 5 évesen az ugató kutyákat nem szereti.


16 éves voltam mikor megerőszakolt egy 35 éves férfi, most 25 vagyok (épp ma) és mikor felkeltem ez jutott eszembe, pedig van már férjem és egy gyönyörű kislányom de mégis olykor eszembe jut ez a dolog. El lehet ezt felejteni egyáltalán?

16 éves voltam mikor meger?szakolt egy 35 éves férfi, most 25 vagyok(épp ma) és mikor felkeltem ez jutott eszembe, pedig van már férjem és egy gyönyör? kislányom de mégis olykor eszembe jut ez a dolog.El lehet ezt felejteni egyáltalán?

Legjobb válasz: Nem.De együtt lehet vele élni..Te pedig tudsz vele élni,hiszen szeretõ családod,gyermeked van..Az évek alatt egyre kevesebbet fogsz rá gondolni,és egyre kevésbé fog fájni..Szomorú,hogy ilyet átéltél 16 évesen,de szerencsés is vagy,mert túl tudtál lépni rajta. A nõvéremet 15 évesen erõszakolták meg.Sajnos ott egyszerre hárman támadták meg.Most 39 éves,és le van százalékolva,mert képtelen a társadalomba beilleszkedni.Minden embertõl fél,és a biztonságos négy fal között marad..Csak a kertbe megy ki,de oda sem egyedül..Õ soha nem tette túl magát..

Nem.De együtt lehet vele élni..Te pedig tudsz vele élni, hiszen szeretõ családod, gyermeked van..Az évek alatt egyre kevesebbet fogsz rá gondolni, és egyre kevésbé fog fájni..Szomorú, hogy ilyet átéltél 16 évesen, de szerencsés is vagy, mert túl tudtál lépni rajta. A nõvéremet 15 évesen erõszakolták meg.Sajnos ott egyszerre hárman támadták meg.Most 39 éves, és le van százalékolva, mert képtelen a társadalomba beilleszkedni.Minden embertõl fél, és a biztonságos négy fal között marad..Csak a kertbe megy ki, de oda sem egyedül..Õ soha nem tette túl magát..
Boldog születésnapot. És gratulálok hogy családot alapítottál.Remélem megkapta méltó büntetését az illetõ.Elfelejteni nem tudod, hisz nem vagy számítógép, de együttélni tudsz vele ezek szerint...
gondolj arra, hogy ez megegyszer soha nem fog megtortenni, mert vigyaz rad a ferjed.
Sajnos nem.
hát elfelejteni nem fogod az biztos de az nagyon jo, hogy tovább tudtál lépni. és az nem igaz h te tehetsz róla akár egy kicsit is. az még nem jogisítja fel semmire sem hogy jártok. megértem h mit érzel engem 10 évesen molesztált egy olyan férfi aki családi jó barát régebbröl és még csak most kezdek rendbe jönni h közel engedjem magamhoz a másik nem tagjait és 20 évesen ott tartok h nem volt még egy barátom se. de örülök h te jol vagy és gondolj arra, hogy boldog családod van és lesz még évekig. isten éltessen:D
Elõször is a Jó Isten éltessen nagyon sokáig! Másodszor pedig nagyon sajnálom ami történt. Sajnos szerintem elfelejteni teljesen nem lehet, hisz nem vagyunk gépek, aminek lehet törölni a memóriáját. Viszont ezzel együtt is meg lehet tanulni teljes életet élni. Megpróbálni úgy felfogni, hogy történt egy nagyon rossz dolog, amin már nem tudsz változtatni, de az élet kárpótolt egy csodálatos családdal. Ez kell, hogy legyen a vigasz!
Szia! Egy ilyen eset olyan lelki nyomot hagy, hogy nem lehet elfelejteni...sajnos. Nem vagyunk gépek, érzõ lények vagyunk, és ezen nem lehet változtatni. Esetleg tompítani lehet, de úgy vélem, az ilyen erõszak beleég az ember agyába, kitörölhetetlenül. Vagy fel tudod dolgozni magad, vagy segítséghez kell fordulnod. A jelek szerint te jó úton haladsz, csak így tovább! Minden jót és boldog szülinapot! Üdv!
egyáltalán nem vagy hibás, a nem az NEM ha ismered, ha nem, ha kapcsolatod van vele, ha nem. a nem az nem, s ha nem állította le magát amikor te azt mondtad, hogy nem akkor kizárólag õ a hibás
Én 12 voltam. Nekem is van már férjem, kisfiam, de ezt nem lehet elfelejteni. A mai napig rosszat álmodom legalább havi 1x. Együtt lehet vele élni, és biztos egyre kevesebbet gondolunk majd rá az évek elteltével. 19/L
Általában ez történik akkor, amikor valaki 16 évesen kihívó ruhákban összeszûri a levet egy 35 évessel, húzza az agyát, utána pedig megy a csodálkozás, hogy én semmit se csináltam... és ha így is volt akkor is a pasinak nem lett volna szabad még akkor sem megerõszakolnia...ez nem túl normális dolog ha nem tudnád:) vagy te csak az ösztönöknek élsz? sajna már nem az õskorban vagyunk...ill állat se vagy:) barom... 22L
A seb begyógyul de a heg örökre ott marad. Sajnos ez nagy igazság. Elfelejteni sose fogod de a fájdalom enyhül és megtanulsz együtt élni vele. S egyre kevesebbet jut majd eszedbe. A férjed szeret és ott van a kislányod mikor az a szörnyûség eszedbe jut gondolj arra akik igazán szeretnek és gyõzd le a démonaidat. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Igen volt egy 13:01es akit a helytelen irásom zavart... Mindenkinek köszönõm a válaszát!!!
10:01=13:01 Bocsi
13:08-as! Ja, hogy te úgy gondolod, hogy valaki flörtölget, vagy kivágottabb ruhában van, az már nem mondhat nemet semmire? Úristen! A nem, az akkor is nem, ha meztelenül vagyok. Nem állatok vagyunk, hogy ne bírjunk magunkon uralkodni, illetve elfogadni a másik visszautasítását. Azért megnéznélek ha a 16 éves lányod majd flörtölget egy 18-19 éves sráccal, az meg egy buliba részegen ráugrik, mert hát húzta az agyát!
Szia! Volt egy másik 10:01-es hozzászóló. Eléggé tapintatlan volt, a kérdezõ helyesírásával volt elfoglalva, nem a kérdéssel. Üdv!
Volt egy másik 13.01-es, szerintem arra gondolt, nem a 19/L-ra.
OFF Bocsi, de mi rosszat írtam? Vagy azt gondolod vicceltem? Kérdeztél valamit, én meg válaszoltam. Nem értem.. 13:01
ma 13:08 hogy te mekkora egy [email protected] vagy, de ha a te lányoddal-anyukáddal történt volna ilyen akkor persze eszedbe sem jutna ilyet mondani
A kérdező hozzászólása: 13:08 Soha nem voltam az a személy aki rövid szoknyában lógatta magát a férfiat elõtt, hidd el... és 16 éves voltam nem akartam tõle semmit(és ezt el is mondtam neki) csak jól éreztem magam vele, és szinte fel sem fogtam az egészet.
Elsõ 13.08: ezt hívják áldozathibáztatásnak. HOnnan feltételezed, hogy a Kérdezõ mit viselt, és hogy õ kezdeményezte az ismeretséget? De még ha így is volt, a miniszoknyás nõ ellen elkövetett erõszak is erõszak. Hivatkoztál az életkorra: az nem zavar, hogy egy felnõtt férfi bántalmazott egy fiatalkorú lányt? Nem várható el egy felnõtt férfitól, hogy uralkodjon magán? Õt nem akarod hibáztatni? MÉg valami: a zsákba öltözködés sem védi meg a nõket az erõszaktevõktõl, azoknak mindegy. Nagyon sok konszolidált nõt is megerõszakolnak.
"A NANE Egyesület a KERET Koalíció tagjaként a szexuális erõszak áldozatai és az áldozatok támogatói számára segélyvonalat hozott létre. A vonalat bárki hívhatja, aki szexuális erõszak áldozata lett, attól függetlenül, hogy – nõ, férfi, vagy gyerek – heteroszexuális, leszbikus, meleg, biszexuális vagy transznemû – a partnere, ismerõse, rokona, munkatársa, fõnöke, vagy esetleg egy idegen követte el ellene az erõszakot – otthon, valamilyen intézményben, a munkahelyén vagy közterületen érte az erõszak – nemrégiben, vagy akár évtizedekkel ezelõtt történt eseményrõl van szó. Várjuk továbbá a hívását – az áldozatot segítõ személyeknek (hozzátartozók, partnerek, szülõk); – illetve professzionális támogatóknak (pszichológus, szociális munkás, stb.) is. A segélyvonal a 06-40-630-006-os kék számon hívható (helyi tarifával), – hétfõnként 10–14, illetve – csütörtökönként 14–18 óráig. A KERET Koalíció („Koalíció a szexuális Erõszak Ellen a Túlélõkért”) 2010-ben alakult meg magyarországi civil jogvédõ szervezetekbõl: Amnesty International Magyarország, MONA Alapítvány, NANE Egyesület, Magyar Nõi Érdekérvényesítõ Szövetség, PATENT Egyesület. A Koalíció tevékenységeit 2010–2012-ben az Open Society Institute – Nyílt Társadalom Intézet támogatja, az „Improving Support, Protection and Redress for Survivors of Rape and Other Forms of Sexual Violence in Hungary” címû projekt keretében. A vonalon dolgozó segítõk tisztában vannak a nõk elleni erõszak társadalmi hátterével, nem hibáztatják az áldozatokat, és hisznek a hívóknak. Tudjuk, hogy a szexuális erõszak nem csak akkor erõszak, ha az elkövetõ ismeretlen, ha a támadás közterületen történik, vagy ha volt behatolás. Tudjuk, hogy az elkövetõ lehet gazdag és befolyásos is, és hogy nem csak kényszer vagy halálos fenyegetés esetén beszélhetünk erõszakról, hanem már akkor is, ha az áldozat nem egyezett bele a történésekbe. Úgy gondoljuk, hogy az alkoholos befolyásoltság vagy a drogok nem jelentenek beleegyezést, mint ahogy az sem, ha az áldozat elfogadott egy italt, vagy felment az elkövetõ lakásásra. Az erõszak csakis az elkövetõ felelõssége, sosem az áldozaté! Hívjon minket bizalommal, ha erõszak érte Önt, barátját, hozzátartozóját vagy ügyfelét!"
Általában ez történik akkor, amikor valaki 16 évesen kihívó ruhákban összeszûri a levet egy 35 évessel, húzza az agyát, utána pedig megy a csodálkozás, hogy én semmit se csináltam...
13:01 Na, te is a lényeget fogtad meg. Egészségedre! :/ Mondjuk a lelkiállapotát sem kellene figyelmen kívül hagyni a kérdezõnek...
Figyelj. Kezdd azzal, hogy ne hibáztasd magad. Sokat fog segíteni. 100 %-ban elfelejteni nem lehet, és párszor eszedbe fog jutni, de ha feldolgoztad, talán ritkábban. Van itt egy blog: http://megeroszakoltak.blog.hu/ Régen néha én is írtam bele, de aztán lelkileg nem bírtam napi szinten ezzel foglalkozni. A történeteket csak óvatosan olvasd. Van, akinek segít, ha segíthet, biztathat másokat , de van, akit kiborítanak ezek a dolgok, pláne ha érintett. Amit ajánlok belõle, azok a tanácsok, pszichológus írásai. Van is egy online közösség, ahova csatlakozhatsz, illetve írhatsz a szerkesztõknek. De gondold meg, mennyire akarod felkaparni! Mennyire zavaróak ezek a bevillanások? MIndennapi életedben akadályoz? Mérlegelni kell a dolgokat, mert a témával való foglalkozás, a saját eseted boncolása akkor ajánlott, ha súlyosan akadályoz a traumatikus emlék. Nekem igazából jobban bevált az emlékek elnyomása, habár fene tudja... Ha pesti vagy pécsi vagy, pszichológust is tudnak mondani. Néhány fontos info: Nemi erõszak azt jelenti, hogy az áldozat nem egyezett bele a történtekbe, vagy nem volt beleegyezésre képes állapotban (ájult pl.) Sajnos párkapcsolaton belül, vagy utána is elõfordul nemi erõszak, tévhit, hogy csak a bokorból kiugró idegen követheti el. Akárki volt az elkövetõ, arra, hogy NE, kötelessége lett volna leállni. Az erõszakra nincs mentség - a férfiak saját magukat járatják le, ha ösztönlénynek állítják be magukat, akik egy miniszoknya láttán nem tudnak leállni. Ha bizonytalankodtál, hogy vele akarsz-e járni, és úgy történt, akkor sem vagy hibás. A nem az mindig nem.
A kérdező hozzászólása: 13:01 nagyon vicces vagy Tudod nem mindenki tökéletes...
A kérdező hozzászólása: Köszönõm a köszöntéseket... Az az igazság h nem tudom h Õt is hizáztathatom-e egyáltalán mert kapcsolatom volt vele, idõt töltötûnk el egyût, csak amikor én nemet mondtam Õ nem tudott megállni.Kicsit és is hibás voltam de etõl függetlenûl nagyon rossz volt... de tényleg örûlõk annak h mára szeretõ családom van, a férjem egy nagyszerû férj és apa és nagyon boldogok vagyunk egyûtt, de annyira szeretném ezt elfelejtenni....
Boldog szülinapot! Én tanulságot vontam le ebbõl a történetbõl. Az, hogy veled ez a szörnyûség megtörtént, arra ösztönözzön, hogy a kislányodat próbáld olyan irányba terelni, hogy vele ne történhessen ilyen borzalom! Szerintem ezt mondani se kell, de minden fiatalt fel kéne világosítani a veszélyekrõl.. Sok boldogságot a jövõdhöz! (:

Kislányom most 1 éves és kb.3 hónapja nem növekszik a testsúlya. Közben életerős, mosolygós, már egyedül tud menni. Baja lehet?

Legjobb válasz: 1 éves kor felett a sok mozgás miatt nem minden gyerek hízik. Az én kislányom csak 8 hónap alatt hízott 1 kilót(12-20 hó). Szóval nyugi, nincs semmi baja!

1 éves kor felett a sok mozgás miatt nem minden gyerek hízik. Az én kislányom csak 8 hónap alatt hízott 1 kilót(12-20 hó). Szóval nyugi, nincs semmi baja!
Akkor ezek szerint 9 hónapos kora óta nem gyarapodott. Ha akkortájt vezetted be a lisztartalmú ételeket, akkor érdemes kivizsgálni, nem-e lisztérzékeny. Ha viszont csak rossz az étvágya akkor ne aggódj, majd változik a dolog, vagy lehet vérszegény is. De nem mindegy, hogy egyáltalán nem ment a súlya, vagy azért gyarapodott egy kicsit, csak nem annyit amennyit a nagykönyvben írnak.
Ha az étvágya jó, akkor valószínûleg lemozogja. Ha aggódsz miatta, nyugodtan beszélj errõl a gyerekorvossal vagy a védõnõvel.

Megtudná nekem mondani valaki, hogy Budapesten hol lehet kilövetni a kislányom fülét! Már egy éves és szeretnék mi hamarabb túl lenni rajta! Gond hogy csak most vinnénk őt kilukasztani a fülét?

Legjobb válasz: Én a X. kerületeben egy kozmetikust ismerek ,aki megcsinálja. Próbáld meg kozmetikákban megkérdezni. Én is gondolkodom , kislányom 20 hónapos, nagyon tetszik neki mások fülbevalója, de lehet most már megvárom, hogy tudja mondani, hogy akarja-e vagy sem .

Én a X. kerületeben egy kozmetikust ismerek , aki megcsinálja. Próbáld meg kozmetikákban megkérdezni. Én is gondolkodom , kislányom 20 hónapos, nagyon tetszik neki mások fülbevalója, de lehet most már megvárom, hogy tudja mondani, hogy akarja-e vagy sem .
Szia!Nem tudom, ott is van -e ilyen, de nálunk a védõnõ kilyukasztotta -Gyõr

3 és fél hós kislányunk anyatejes volt, most tápszeres 1 hónapja de még mindig nem bir ki 3 órát két evés között. Néha csak 90 ml eszik, vagy 180 ml. A baj hogy egy óráig eszik, tiétek mennyit eszik mennyi idő alatt?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3 hetes korától tápszeres. Most 5 hósak vagyunk és már hozzátáplálunk 1 hónapja pontosan azért, mert nagyon ritka volt, amikor kibírta két evés között a 3 órát. Általában csak akkor bírt ennyit, ha aludt. Én azt mondom, hogy adjál neki amikor és amennyit kér, én is ezt tettem, hiszen mi felnõttek sem egyforma idõközönként éhezünk meg. Úgy is annyit fog megenni, amennyi neki jól esik, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy írtad is. Így hogy már hozzátáplálunk nagyjából kibírja a 3 órát, de még nem mindig. Én már csak abban bízok, hogy 6 hós kortól a 2-es tápszer hátha laktatóbb lesz neki.

Az én kisfiam 3 hetes korától tápszeres. Most 5 hósak vagyunk és már hozzátáplálunk 1 hónapja pontosan azért, mert nagyon ritka volt, amikor kibírta két evés között a 3 órát. Általában csak akkor bírt ennyit, ha aludt. Én azt mondom, hogy adjál neki amikor és amennyit kér, én is ezt tettem, hiszen mi felnõttek sem egyforma idõközönként éhezünk meg. Úgy is annyit fog megenni, amennyi neki jól esik, hol többet, hol kevesebbet, mint ahogy írtad is. Így hogy már hozzátáplálunk nagyjából kibírja a 3 órát, de még nem mindig. Én már csak abban bízok, hogy 6 hós kortól a 2-es tápszer hátha laktatóbb lesz neki.
Lányom 7 hónapos, még mindig másfél óránként eszik. Egyszerre csak keveset eszik, nem tudom mennyit, sosem mérem, de a doki szerint tökéletesen fejlõdik, így nem aggódom.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszokat!

Válásunk után az apa becsapott és a 10 éves kislányt érzelmileg hatalmába kerítette, most elhelyezési pert indított, persze nem egészen valós indokokkal, de mivel jelen pillanatban nála van a kislány, van e így esélye, hogy végleg elvegye tőlem?

Legjobb válasz: Igen, ha olyan körülmények között élsz, vagy olyan életvitelt folytatsz, ami alapján a bíróság úgy dönt, hogy a kislány az apukánál jobb kezekben van. Azért az nagyon ritka, amikor a férfinek ítélik a gyereket, igazából neked kell tudnod, hogy mi áll a háttérben.

Igen, ha olyan körülmények között élsz, vagy olyan életvitelt folytatsz, ami alapján a bíróság úgy dönt, hogy a kislány az apukánál jobb kezekben van. Azért az nagyon ritka, amikor a férfinek ítélik a gyereket, igazából neked kell tudnod, hogy mi áll a háttérben.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Sajnos, elõfordulhat, hogy az apához kerül a gyerek, de jellemzõen ez a ritka. Ha van bejelentett lakcímed, munkahelyed és erkölcsileg is tiszta vagy, akkor nincs esélye az apának.
Egyet értek az elõttem írókkal.És Én ezt nem egészen értem amit írsz, vagyis nekem nem logikus. Ha nálad minden rendben, akkor, hogy lehet az apánál a gyerek??Én megõrülnék a gyerekeim nélkül, nem bírnám elviselni, ha nem velem élnének.Bár szerencsére nekem jó a házasságom, 3 gyerekünk van.De ha választásra kerülne a sor kettõnk közt, nem aggódnék kivel akarnának a gyerekeim maradni.Nagyon szeretik az apjukat, és így is van rendjén, de ha vita helyzet alakul ki, mindig mellettem állnak.Még akkor is, ha nincs véletlen igazam.Teljesen egyértelmûen a tudtunkra adják, hogy anya csak 1 van, és Õ pótolhatatlan.Pedig sosem voltak választás elé állítva, De szerintem ezzel minden kisgyerek így van, ez ösztönös.Pedig a legnagyobb 14 éves a legkisebb 8 hós.Ha már az apjával az anyja nélkül érzi jól magát a gyerek, ott szerintem valami gond van.De ezt csak Te tudhatod mi az.
Hogyan érted, hogy manipulálta a kislányt? Hogyan tudta? Amúgy szeritnem igen, elég nagy az esélye hogy hozzá kerül, mivel most is õ neveli. Próbálj a lehetõ legszorosabb kapcsoaltot kialakítani vele. Amúgy Te is tudod, hogy lehet hogy most még tudja manipulálni, de 5 év múlva már nem, és tudni fogja hol a helye, érted? Lehet hogy majd õ akar hozzád menni:)

Van 3 gyermekem, a nagyfiam 13 éves, kislányaim 3 éves és 7 hónapos, jön az az influenza időszak, eddig nem oltattam mert nem járt oviba a nagy, de most nem tudom mit tegyek?

Legjobb válasz: Mi tavaly az ovist nem oltattuk, de a nagyokat igen. Õk akkor 12 és 8 évesek voltak. Idén szerintem mindenkinek kérjük, a férjem már meg is kapta, mi megyünk jövõ héten. A legkisebb 4 éves.

Mi tavaly az ovist nem oltattuk, de a nagyokat igen. Õk akkor 12 és 8 évesek voltak. Idén szerintem mindenkinek kérjük, a férjem már meg is kapta, mi megyünk jövõ héten. A legkisebb 4 éves.
Én be nem oltatnám, ugyanis, ha nem az influenzát hozza haza, akkor a fülgyulladást, rotát, meg a nátha ezerféle variánsát. Ha szoptatod a picit, az anyatejjel kap immunanyagot is, felesleges lenne megterhelni a szervezetét egy legyengitett virussal. Az oltóanyag szezonális, az influenzavirus meg folyamatosan mutálódik. Döntsd el, mit szeretnél, de azt tudd, hogy az oltás nem fogja 100% megvédeni a picit (nem szerzett immunitása lesz). Nálunk sosem lett beoltva a gyerek (2 van, 4 éves és egy 6 hónapos), pedig a bátyus hoz mindenfélét az oviból és nem volt belõle komoly gond. Szokják csak a virusokat, úgy lesznek késõbb egészségesebb és talán allergiamentesebb felnõttek.

Most két éves a kislányom és megigényeltem a Gyest, de viszont újra kisbabát várok így újra Tgyás-t igényeljem? Mi jár ilyenkor?

Legjobb válasz: Nem igényelheted a Tgyást, csak ha 36. héten vagy már. Elõtte csak gyest kaphatsz most már. Szerintem még az is járható út, hogy papíron visszamész dolgozni kiveszed az összes szabidat, akkor kicsit jobban jársz, mert most több pénzt kapsz. Munkaviszonyban már mindegy, mert 360 nap után jár normális pénz csak, ahogy én tudom. Én ezt csináltam legalábbis, amit írtam.

Nem igényelheted a Tgyást, csak ha 36. héten vagy már. Elõtte csak gyest kaphatsz most már. Szerintem még az is járható út, hogy papíron visszamész dolgozni kiveszed az összes szabidat, akkor kicsit jobban jársz, mert most több pénzt kapsz. Munkaviszonyban már mindegy, mert 360 nap után jár normális pénz csak, ahogy én tudom. Én ezt csináltam legalábbis, amit írtam.
tgyást csak a szülés elött 28 nappal igényelheted.
Még nem igényelhetsz tgyást, csak szülés elõtt 28 nappal. Arra figyelj, hogy 180 napnál többet ne legyél gyesen, mert akkor a minimálbér lesz az új gyeded alapja. Én táppénzre mennék a helyedbe. Vagy kivenném a szabikat és utána mennék táppénzre.
Az 1-es és a 3-as válaszolónak igaza van. Mond le a GYES-t és vedd ki a szabadságot, majd menj táppénzre. A szülés elõtt 28 nappal pedig igényelheted a TGYÁS-t. Így sokkal jobban jársz anyagilag. Én így csináltam, nekem a TB-nél tanácsolták ezt a megoldást. Viszont ne felejtsd el bejelenteni a munkáltatódnál, hogy babát vársz, mivel a táppénz önmagában nem jelent védettséget, de a várandósság igen. (Sajnos ez a új Munka törvénykönyve) De ha normális munkáltatód van, akkor nem lesz gond ezzel a megoldással.
Semmiképpen ne maradj gyesen, vedd ki a szabid és azután táppénz, majd a szülés kiírt idõpontja elõtt 28 nappal Tgyás.Anyagilag mindenképp így jársz a legjobban.A gyest pedig ha van rá lehetõség, akkor a nagymama igényelje nyugdíj mellett, csak közeli lakcímû kell, h.legyen és a baba ne legyen bölcsis.Gondtalan babavárást kívánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!