Találatok a következő kifejezésre: A kislányom éves (1494 db)

Akinek 2 kg korul szuletett a kislanya, 2 eves korara hany kg. volt?

Kislanyom 2 evesen csak 9500 es nagyon aggodom....ti babaitok behoztak a lemaradast?

Legjobb válasz: Kislanyom 1500 gr es 42 cm volt mikor megszuletett,2 evesen pontosan 9 kg es 80 cm volt.Tegnap volt 2 eves 3 honapos 9800 gr es 81 cm.En is aggodom,egyre kevesebbet eszik,de egesz nap mozog egy masodpercet nem ul,jo kedvu :)!

Kislanyom 1500 gr es 42 cm volt mikor megszuletett, 2 evesen pontosan 9 kg es 80 cm volt.Tegnap volt 2 eves 3 honapos 9800 gr es 81 cm.En is aggodom, egyre kevesebbet eszik, de egesz nap mozog egy masodpercet nem ul, jo kedvu :) !
A kérdező hozzászólása: Koszonom hogy irtal, az enyem is atlagban keveset eszik, neha jobb az etvagya, de az keveset tart...jon meg szaladgal, jokedvu, szepen beszel is, de ez az eves problema mar nagyon kikeszit...

4 éves kislány szerelmes egy 6 éves kisfiúba aki meg bántja a kislányt mit csináljak?

Testvérem 4 éves kislánya szerelmes egy 6 éves kisfiúba. A kisfiú állandóan bántja a testvérem lányát. Azt csinálja hogy beleköpi a kislány hajába a rágógumit tépi a haját leköpi rugdossa tépi karmolja nagyon csúnyán beszél vele. Jeleztük a kisfiú szüleinek de nem hisznek nekünk. A kislányt nem lehet eltiltani a kisfiútól mert akkor elszökik hozzá! Mit tanácsoltok??

Legjobb válasz: Elszökik egy 4 éves?Jó szülök lehettek!Már bocsi!

Elszökik egy 4 éves?Jó szülök lehettek!Már bocsi!
Mi az hogy elszökik. Basszus 4 éves! Mi lesz 10 év múlva. Egyszerûen nem kell elengedni hozzá, ha szökni akar megbüntetni és elmagyarázni a dolgokat. Azért nehogy már a 4 éves gyerek diktáljon! A kisfiúval is elbeszélgetnék.
Elmondjátok a kislánynak, hogy ebben a korban a kisfiúk bizony ilyen módon mutatják ki a szerelmüket a lányok iránt.A kislánynál pedig meg kell oldani, hogy ne tudjon elszökni. Egy 4éves kislánynak sehová sem szabadna elszöknie.Ez a szülõk felelõssége.

Apuka viszi a 3 éves kislányt az úszódába. A kislány nehogymár a férfi öltözőbe menjen be, apuka meg a nőibe nem mehet be. Hol öltöztesse át a lányát?

Legjobb válasz: Egy 3 éves kislányt még nyugodtan átöltöztetheti a napon a napozónál, vagy a napernyõ alatt, vagy egy fa tövében. Nehogy gondot okozzon már ez! Nagyobb gond, hogy amíg õ öltözik át, addig ki fog a kislányra vigyázni!!!!

Egy 3 éves kislányt még nyugodtan átöltöztetheti a napon a napozónál, vagy a napernyõ alatt, vagy egy fa tövében. Nehogy gondot okozzon már ez! Nagyobb gond, hogy amíg õ öltözik át, addig ki fog a kislányra vigyázni!!!!
A kérdező hozzászólása: Az rendben is lenne hogy otthon adom rá a fürdõruhát, de amikor hazafelé jönnek azt a vizeset le kell venni.
szokott lenni az uszodákban családi öltözõ nem? vagy zárható öltözõkabin. meg ahogy elõttem írták: ilyen kislányt félreesõ helyen kint is átlehet öltöztetni szerintem.
Apuka vigye a gyereket kabinos öltözöbe. De attól sem lenne baja a gyereknek, ha aferfi öltözöben öltözteti át.


2.5 éves a kislányom és még nem nagyon akar beszélni csak pár szót mond mama tata baba kuka tej enni meg még pár szót mond amúgy értelmes kislány meg értünk neki mindent küzd valaki ilyen problémával?

Legjobb válasz: semmi gond. Férjem és bátyám is 3 éves koráig meg sem szólalt, utána mondatokban beszélt. Kisfiam 28 hónaposan kezdett mondatokban beszélni. Most volt 3 éves, de még sok mindent nem értünk. Egyébként helyesen ragoz, jó a szó összetétel is, csak néha érthetetlen.

semmi gond. Férjem és bátyám is 3 éves koráig meg sem szólalt, utána mondatokban beszélt. Kisfiam 28 hónaposan kezdett mondatokban beszélni. Most volt 3 éves, de még sok mindent nem értünk. Egyébként helyesen ragoz, jó a szó összetétel is, csak néha érthetetlen.
Ha már mond egy-két szót, akkor nincs baj. Az lenne a baj, ha semmit sem beszélne. Õ egyszerûen csak késõn érõ típus.

Tényleg kövér a kislányom? Kislányom 1, 5 éves 12 kg és 84 cm. Jó kis masszív, igaz jó kis hurkás a comnja, de én (lehet elfogultságból ) nem látom kövérnek. Ti babáitok ilyen súlyhoz milyen magasak.

Legjobb válasz: Az én kisfam 2 éves 84 cm és 11,3 kg. Igaz a te kislányodnak kicsit több a súlya ugyanehez a magassághoz, de én azért nem hiszem,hogy kövér lenne.

Az én kisfam 2 éves 84 cm és 11, 3 kg. Igaz a te kislányodnak kicsit több a súlya ugyanehez a magassághoz, de én azért nem hiszem, hogy kövér lenne.
kisfiam 10hós múlt és 11, 5kg, nem kövér, csak magas és husis. nag baba ennyi
jajj dehogy kövér :) Az én fiam, 15, 5hónapos, 14kg, 88cm, és még a doki se, senki nem mondta rá soha hogy kövér :) Jó massziv, de nem is hurkás egyáltalán, szóval én sem értem hogy lehet ennyi kg...
kisfiam, szintén 1, 5 éves. Õ 13 kg, 84 cm, és egyáltalán nem kövér, van a combján 1 nagyon enyhe hurka, de már annyira nem is látszik. Tényleg csontozat függõ. Multkor mikor a torokgyulladásra kaptunk antibiotikumot, akkor az adagolás miatt kérdezi a doki- hány kg, olyan 9 kg:-), mondom nem 12-13. elképedt a doki, hogy nem is gondolná. Tényleg csontozat függõ szerintem.
másfél éves a kislányom ( 20 hós ) szintén 12 kg és 85 centi õ is aranyos édes kis húsos combú baba de nem kövér!
Dehogy kover. A lanyom 1eves lesz par nap mulva 11kilo.Senki nem mondta meg hogy kover lenne. Olyan 80 centi magas(itt nem merik nem tudom pontosan).
Az én lányom is 1, 5 éves. Kb. 88cm és közel 13 kg. Nagy baba, sose mondták rá, hogy kövér, még csak nem is hurkás. Szerintem a Tied se kövér. Egyébbként meg, ha nagyon aranyosak a dundi babák! A barátnõm fia 6 hetesen már 7 kg volt(pedig 3300-zal született), de 2 éves korára teljesen arányos kisgyerek lett, azóta meg inkább vékony, pedig a jó étvágy megmaradt.:) Itt egy táblázat is, ime: http://www.gekkonet.hu/fejlodes/gyermekek-fizikai-fejlodese...
Szia :) ezek olyan hülyeségek, kövér baba vékony baba.....szerintem inkább husisabb legyen, de mi ellen példák vagyunk :) kislányom 3éves 94cm 11kg... vékonyka.Eleve rettentõ keveset eszik, csipeget mint egy madárka. Ha beteg még annyit sem, szóval ne foglalkozz olyanokkal akik azt mondják, hogy "kövér".Örülj neki, hogy ilyen kis masszív :)
A fiaim 11 hónaposan voltak 11 és 11, 5 kilósak és 78 centisek na de nagyon erõs csontozatúak innen ez a nagy súly ennyi idõsen...nem mindig zsírban kell a pluszt látni:) Tuti nem kövér:) te vagy a párod vastagcsontozatú???mert akkor nálatok is úgy van mint nálunk:)
Dehogy kover, szep baba. Lanyom 1evesen volt 11kg es 85cm, mar azota sokat nott. O viszonylag nagy gyerek korahoz kepest, ugy no mintha huznak.
10.5kg 77cm, 14hós. :) Hurkás a lába, a hónalja, a karja, nagy a cici, a poci :) Anyatejes. Gondolom a tiéd is :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Azért írtam ki a kérdést, mert mostanában sokan lekövérezik. Felöltözve, sapkában persze még nagyobbnak látszik.
kisfiam 11kg és 80cm:) ) Mindig megkapom, hogy te jó ég mekkora gyerek, de én sem látom kövérnek!!Masszív, édes:) )) szerintem ne aggódj, minden gyerek más, pár éves korukra úgyis összenõnek:) )
Nekünk egyszer az ügyleten kérdezte a gyerekorvos , hogy a gyereknek mindig ilyen nagy a hasa, pedig azért a piciknál általában természetes egy kis pocak.
Dehogy kövér!:) Kisfiam holnap lesz11 hónapos, 10, 5 kg.78cm.
Az én kislányom 20 hónapos 11kg 85 cm.Nem kövér nem sovány pont jó.
kislányom 22 hónapos 13, 75 kg és 90 cm én sem látom kövérnek...
Egyáltalán nem kövér, de szép nagy baba. (hosszra gondolom)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én sem látom kövérnek. Rájöttem , hogy szerintem azért kövérezik le, mert akikkel sétálni szoktunk õk viszont a korukhoz képest kicsik és soványak és az én lányom mellettük tényleg nagy, pedig csak 3 és 4 hónap van közöttük. Mindenkinek szép napot!

Ha a kislányomat 1 éves koráig szoptatom "csak", utána mit érdemes adni neki "enni"-inni, folyadékot?

9 hónapos, 3 * szoptatok. Kb. 1 éves korában szeretném elhagyni a szopit. Utána mit adtok a gyermekeiteknek reggel és este? Délben is szoptatok, de az amolyan grátisz, akkor nem éhes.

Legjobb válasz: Az én kislányom 14 hónapos,ugyan még szopizik,de a napokban elkezdte ritkítani saját magától.1 éves kora óta kap junior tejitalt,de nem minden reggel-este,mert van,hogy megcsinálom és nem is kéri.1 éves kora utána sokan rendes tejet adnak,ez teljesen egyéni dolog,szóval adhatsz neki tejitalt vagy tejet,esetleg tápszert.Kérhetsz a védõnõtõl,gyerekorvostól is tanácsot,õk mit javasolnak.

Az én kislányom 14 hónapos, ugyan még szopizik, de a napokban elkezdte ritkítani saját magától.1 éves kora óta kap junior tejitalt, de nem minden reggel-este, mert van, hogy megcsinálom és nem is kéri.1 éves kora utána sokan rendes tejet adnak, ez teljesen egyéni dolog, szóval adhatsz neki tejitalt vagy tejet, esetleg tápszert.Kérhetsz a védõnõtõl, gyerekorvostól is tanácsot, õk mit javasolnak.
A kérdező hozzászólása: Igazán azt nem tudom hogy tejet érdemes-e adni, annyi mindent lehet errõl hallani. Ha tápszer a másik választás akkor inkább szoptatok tovább, mert alternatívát keresek, a tápszer nekem inkább az gondolatban, hogy ha nincs teje az embernek, azt adja. Szóval ha felkel a lányom reggel, tejet, teát, pépet... mert én szendvicset eszek, de õ ugye azt még nem fog. Nem emlékszem hogy a mi idõnkben mi volt, mi mit kaptunk.
Az én fiam is junior tejitalt kap. Tejbõl maximum biot (semmi szüksége a hormonokra, gyógyszerekre, stb.), vagy növényit (zabtej, rizstej, kókusz).
1 éves gyerek miért ne ehetne szendvicset? Darabokra vágva kis katonákat? Azért ennyi idõs korára már a legtöbb ételt elméletben ennie kellene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Rosszul fogalmazhattam, úgy értem hogy ilyen kis gyerekeknek még legalább 3 dl tejtermékre van szükségük naponta, pl. anyatej, joghurt, túró, tápszer, junior tejital stb..., és mondjuk mellé szendvics. A lányom amúgy már mindent eszik, néhány kivétellel, magok, tojásfehérje, méz, gomba és tej feldolgozatlanul pl. . Még epret is adok neki, csak meghámozom, mert a mag allergizál. Szóval a tejalapú ital a kérdésem. Azt hiszem hajlok a junior ital felé, esetleg tehéntej picit higítva..,
A kérdező hozzászólása: Mondjuk felvágottat sem adok neki...

5 éves kapcsolatom ment tönkre, nem voltunk házasok. Van egy 3.5 éves kislányunk. én magyar a párom szlovák állampolgár. A kislány szlovákiában született, de már magyar állampolgár. Lehet enyém a gyerek?

Legjobb válasz: Te az anya vagy, vagy az apa? 3,5 éves gyereket általában az anyának ítélnek, nagyon erõs ok kell ahhoz, hogy apához kerüljön.

Te az anya vagy, vagy az apa? 3, 5 éves gyereket általában az anyának ítélnek, nagyon erõs ok kell ahhoz, hogy apához kerüljön.
Ha kislány magyar állampolgár, és te is az vagy, akkor nagyon nagyon komoly oknak kell lenni ahhoz, hogy tõled elvegyék.
"Lehet enyém a gyerek?" Nem a tiéd nem lehet mivel nem egy tárgy.
Ezt nem olyan egyszerû megválaszolni. Hol éltetek eddig? Ha Szlovákiában éltetek, akkor nem változtathatod meg olyan egyszerûen a lakhelyét. Ha te ott biztosítani tudod majd számára az életkörülményeket, akkor ott is "megkaphatod", ott is élhetsz vele. Viszont a lakhelyét nem változtathatod meg olyan egyszerûen, hiszen a másik félnek is van joga a gyerekhez, és a gyereknek is a másik félhez. Feltétlenül fogadj ügyvédet.
A szlovák bíróság dönt vagy a magyar?

Miért ennyire szégyenlős, félős a 3 éves kislányom?

Nagyon szófogadó okos, kedves gyerek, de rajtam az anyukáján kívül szinte senkit nem fogad el. Apukáját és a mamát ha olyan kedve van, de sokszor azonnal kiabál és rúgkapál ha hozzá érnek vagy nem válaszol ha beszélnek hozzá esetleg elbújik pedig nagy szeretettel van felé apukája és a mamája is. Csak az unokatestvéreivel szeret játszani, ha idegen gyerek megy a közelébe menekül, elbújik, nem veszi el a neki nyújtott játékot stb Akkor se ha már többször találkozott az illet? gyerekekkel. Sok id? kell mire egyáltalán el?merészkedik. Miért ilyen? Elrontottunk valamit?

Legjobb válasz: Még az apukájától és a mamájától is fél?!! Jézusom. Nagyon rossz lehet nektek. Igaz nekem nincs gyerekem, de próbáljátok a kislányt többször vinni ide-oda. Töltsön el több idõt az apjával és a többiekkel. Elõbb vagy utobb javul a helyzet, de ha nem akkor psziologushoz kell vinni. 3 évesen a gyerekek fele visszahuzódo de nem ennyire mint a te kislányod. Nem rontottatok el semmit. KIfogja nõni szerintem. Remélem nem lesz ilyen visszahúzódo:)

Még az apukájától és a mamájától is fél?!! Jézusom. Nagyon rossz lehet nektek. Igaz nekem nincs gyerekem, de próbáljátok a kislányt többször vinni ide-oda. Töltsön el több idõt az apjával és a többiekkel. Elõbb vagy utobb javul a helyzet, de ha nem akkor psziologushoz kell vinni. 3 évesen a gyerekek fele visszahuzódo de nem ennyire mint a te kislányod. Nem rontottatok el semmit. KIfogja nõni szerintem. Remélem nem lesz ilyen visszahúzódo:)

Mit csináljak? A 2 éves kislányom semmilyen főt ételt nem hajlandó megenni a leveseken kívül, érdemes erőltetnem?

Már teljesen kétségbe vagyok esve, nagyon egyoldalúan táplálkozik a lányom, és én már nem tudok ellene mit tenni. A főzelékeket nem eszi meg, a húsokat valamilyen körettel, pl rizs, krumpli bármilyen formában szintén nem megy, talán ha 2-3 falatot összesen. Az egy tál ételekből sem eszik, pl. rakott dolgok. A tésztát tejföllel igen, de ott is inkább a tejfölt. Már nincs ötletem, hogy mihez kezdhetnék vele, ma pl fasírtot csináltam krumplipürével, de egy falat után eltolja és hajthatatlan. Előtte zöldséglevest kapott, hogy végre egyen főtt ételt is, ebből kieszi a répát, krumplit, stb. A levesekből hajlandó megenni egy tányérral, de másból egy-két falatnál többet nem kér. Ha nincs leves, akkor egyszerűen nem ebédel:( Próbáltam, hogy akkor nem kap semmi mást, ha a felkínált ebéd nem tetszik, ez odáig fajult, hogy kb 2 hét alatt annyira legyengült, hogy szinte átaludta a napot:( Amit szeret: üres kenyér, vagy magában a felvágott, sajt. Az összes általános gyümölcsöt szereti és eszi is, joghurtokat, krémtúrót, ilyesmit. Nyers uborka a kedvence, paprika, paradicsom. Egyszerűen ami meleg és főtt étel, az nem megy. Szerintem ő az egyetlen gyerek aki nem szereti a tejbegrízt, rizsfelfújtat. Mit csináljak? Hogyan szoktassam rá a normális evéshez? Nem ehet örökké főt húst 3-4 fajta főtt zöldséggel! Látom rajta, hogy éhes, mert hisztis, de akkor sem hajlandó megenni. Ilyenkor kap joghurtot uzsonnára, hogy mégse éhezzen, meg is eszik kb 3 dl-nyit és rögtön vidám.

Legjobb válasz: Szerintem nincs amiert eroltesd a dolgot. A leirtak alapjan nem is taplalkozik annyira egyoldaluan. Mindenfele levest megeszik? Hidd el, eljon az ideje amikor mast is fog enni. En kislanyom is ilyen volt, masfel-2 evesen csak levest evett ami fott etel volt, raadasul a zoldseget es gyumit sem ette. ( max ouresen a gyumit). Aztan kb 2 es fel eves kora utan kezdett par dolgot megenni, pl spagetti, rizses hus, csirke paprikas... Most 5 eves es eleg sok mindent eszik, mondhatni, h amit fozok megeszi. De en nem is aggodtam, igaz, a leveseket tartalmasra keszitettem, es pl nagy kedvenc volt a gulyas leves, husleves, paloc leves- ezekben mind volt hus is. Ne aggodjal, fogadd el, h ilyen. Fog meg valtozni.

Szerintem nincs amiert eroltesd a dolgot. A leirtak alapjan nem is taplalkozik annyira egyoldaluan. Mindenfele levest megeszik? Hidd el, eljon az ideje amikor mast is fog enni. En kislanyom is ilyen volt, masfel-2 evesen csak levest evett ami fott etel volt, raadasul a zoldseget es gyumit sem ette. ( max ouresen a gyumit). Aztan kb 2 es fel eves kora utan kezdett par dolgot megenni, pl spagetti, rizses hus, csirke paprikas... Most 5 eves es eleg sok mindent eszik, mondhatni, h amit fozok megeszi. De en nem is aggodtam, igaz, a leveseket tartalmasra keszitettem, es pl nagy kedvenc volt a gulyas leves, husleves, paloc leves- ezekben mind volt hus is. Ne aggodjal, fogadd el, h ilyen. Fog meg valtozni.
28 hónapos a lányom, kb 1 hónapja kezdett el mást is enni, elötte ugyanez volt a helyzet. Nem mondom, hogy jó evö, sose volt az, de találtunk olyan ételeket, amiket szívesen eszik, így vmivel jobb a helyzet (egyébként pl a tejbegrízt még életében nem evett, mert undorodik töle, meg többnyire az édes fött ételektöl. És egy ideje a hústól is. A halrudat szereti, így azt kap gyakran hús helyett. Reggelire tojásrántotta leginkább, mást nem nagyon fogad el reggel.)
Tévedsz, mert van még olyan aki nem eszik a tejbegrízt, meg hasonlókat, az én lányom. Én örülnék, ha olyan változatosan enne mint a tiéd. Gyümölcsöt, zöldséget egyáltalán nem eszik, csak ha elrejtem valamelyik kajában. A paprikát megrágcsálja, kiszívja a nedvét és kiköpi. Ennyi. Húsleves levét megeszi, más levest nem. Húst is csak csempészett formában eszik, talán néha egy kicsi párizsit. Egyedül a tésztaféléket eszi, tehát abba kell leleményesnek lennem. Érzem rajta a változást, 2 és fél éves, de fél éve ennyit sem evett. Majd lesz valahogy, erõltetni én sem akarom. Amúgy meg jól érzi magát. Nálad az az elõny, hogy a levesekkel változatossá tudod tenni az étkezését, és a zöldségeket gyümölcsöt is szereti , akkor baja nem lehet.
Én nem aggódnék a helyedben, ebbõl a helyzetbõl kell kihozni a legjobbat. Nagyon sokféle levest lehet készíteni, lehet bele tenni sokféle húst, tésztaféléket, mindenféle zöldséget. A lényeg, hogy legyen leve. Nem olyan nagy baj, ha nem szereti az édes fõételeket, a zöldség, gyümölcs, túró, joghurt stb. sokkal értékesebb táplálék. Ismerek olyan gyereket, aki üres tésztán és édességeken kívül jóformán semmit sem eszik meg már évek óta, az szerintem sokkal nagyobb baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, kicsit megnyugodtam, akkor nem erõltetem tovább a szilárdabb fõételt, majd csak ráérez magától is. Azért majd ki kell bõvítenem a leves palettámat, mert én olyan sokfélét nem ismerek, mindnek valamilyen hús, zöldség és tészta az alapja. Itt leginkább a zöldségekkel van bajom, mert az max 10-15 féle, de majd keresgélek a neten, hogy finom és kicsit más ízû is legyen.
egyáltalán nem eszik egyoldalúan, a levessel megkapja a zöldségeket, husit, tésztát és eszik mellé még gyümit, kenyeret akkor minden rendben, ne aggódj :) amiket én szoktam fõzni, szintén leveses (és husos) fiamnak: tarhonya leves, borsóleves csurgatott tésztával, zöldségleves grízgombóccal, májgombóc/húsgombóc leves sok répával, krumpli leves, csirke/kakas/disznó/marha/pulya húsleves, gulyás/bableves csipetkével, hagyma/sajt/brokkoli/karfiol krémleves sajttal és pirítóssal, paradicsomleves betûtésztával, erõleves (ebbe csak pici darálthúst teszek), lebbencsleves most ennyi jutott eszembe, remélem sikerült ötletet adnom :)

Van valakinek Hófehérke háza? Mi a vélemény róla? A kislányom 4 éves lesz. Jó ötlet neki karácsonyra?

Legjobb válasz: Attól függ,ha ismeri a mesét és szereti is akkor talán. Az én 4 évesem még nem ismeri (fõleg nem a "diznis" változatot).Tavaly kapott (tehát 3 évesen) egy fábol készült babaházat,egy családdal(anyukababa,apuka baba,egy kisfiu és egy kislány)butorral felszerelve.Hát alig nyúlt hozzá,viszont a huga aki most 2 éves nagyon el tud vele lenni,hosszú ideig leköti,pakolgatja õket,fekteti... Irtó nagy szerencsém volt mert ahol nézegettem babaházakat mind nagyon drágák voltak , aztán a rossmannban találtam :)Talán 3000-ért vettem! Azóta láttam ugyan azt a fajtát a kikában kb 10.000-ért.

Attól függ, ha ismeri a mesét és szereti is akkor talán. Az én 4 évesem még nem ismeri (fõleg nem a "diznis" változatot).Tavaly kapott (tehát 3 évesen) egy fábol készült babaházat, egy családdal(anyukababa, apuka baba, egy kisfiu és egy kislány)butorral felszerelve.Hát alig nyúlt hozzá, viszont a huga aki most 2 éves nagyon el tud vele lenni, hosszú ideig leköti, pakolgatja õket, fekteti... Irtó nagy szerencsém volt mert ahol nézegettem babaházakat mind nagyon drágák voltak , aztán a rossmannban találtam :) Talán 3000-ért vettem! Azóta láttam ugyan azt a fajtát a kikában kb 10.000-ért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!