Találatok a következő kifejezésre: A kislányom és fél éves és (100 db)

Hogy is van ez? Úgy tudom, hogy egy éves korig a fél liter tápszert meg kell egye a baba. Az én kislányom most fél éves és mivel már két étkezést kiváltottam nála ezért kétszer nem eszik tápszert a napi ötszöri étkezésből.

Így épp hogy megvan a fél liter tápszer. De a tejpép is tápszer nem? Azt is bele kell számolni a napi fél liter adagba? Mert akkor meg b?ven megvan. Szóval nem értem. Köszi a segítséget.

Legjobb válasz: Az szerintem bõven elég neki, ha reggel meg este tápszert kap és még napi 1x tejpépet. Az én babám is ennyit eszik tápszert és én nem számolgatom, hogy meg van-e a fél liter, szeritem felesleges. Gondolom a babád egészséges, jól fejlõdik akkor aggodalomra semmi ok.

Az szerintem bõven elég neki, ha reggel meg este tápszert kap és még napi 1x tejpépet. Az én babám is ennyit eszik tápszert és én nem számolgatom, hogy meg van-e a fél liter, szeritem felesleges. Gondolom a babád egészséges, jól fejlõdik akkor aggodalomra semmi ok.
A kérdező hozzászólása: Igen szépen fejlõdik minden ok. vele, csak nem tudtam hogy jó e így ahogy eszik. Köszi a választ.

Miért ilyen akaratos 3 napja a 2 és fél éves kislányom? Nem figyel, nem hallgat rám, a büntetés után ugyanazt csinálja

Legjobb válasz: Mert 2,5:) Viccet félre, a lányom egy tünemény volt, és ahogy közeledtünk a 2 éves korhoz(ma van a szülinapja) egyre akaratosabb, "hülyébb" lett, fiam dettó(õ 3,5éves, ha lehet rosszabb, mint egy éve) Esetleg nem vagytok "beszorulva" a házba, kevés mozgás?

Mert 2, 5:) Viccet félre, a lányom egy tünemény volt, és ahogy közeledtünk a 2 éves korhoz(ma van a szülinapja) egyre akaratosabb, "hülyébb" lett, fiam dettó(õ 3, 5éves, ha lehet rosszabb, mint egy éve) Esetleg nem vagytok "beszorulva" a házba, kevés mozgás?
nálunk uez a helyzet! kislányom augusztusban lesz 3, de még arra sem méltat, h rámnézzen, ha kérdezek vagy kérek Tõle vmit! nála még a legegyszerûbb dolgok - mint pl. a kézmosás, mosakodás, bilizés, evés megtétele - is problémát okoz - nem hajlandó csak nagy küszködések árán megtenni. soha nem figyel rám. amúgy értelmes, ügyes... nem tudom, h én is mitévõ legyek. én most jutottam oda, h nézzek fórumokat. remélem Nálad már azóta javult a helyzet!!

Mit tudnék adni még a 2 és fél éves kislányomnak köhögésre? Már 3 hete köhög folyamatosan, hol száraz, hol hurutosan! Már mindenfélét kipróbáltunk Calcium, Rhinathiol. Stb. Mit lehetne adni neki? Nem tud már aludni sem szegény! De mi sem!

Legjobb válasz: Az a baj a kisgyerekek hosszan tartó köhögésével,h legtöbbször valamilyen gégészeti probléma(orrmandula gyulladás)tartja fenn. Ezért nem igazán hatásosak a köhögésre való gyógyszerek. Párásítsátok a szoba levegõjét,pl. nedves törölközõ a fûtõtestre, egyen mézet. És menjetek el gégészetre. Az én lányomnál 4 éves korában volt egy olyan telünk,h szinte végig köhögte,de miután kivették az orrmanduláját,mintha elvágták volna a köhögést.

Az a baj a kisgyerekek hosszan tartó köhögésével, h legtöbbször valamilyen gégészeti probléma(orrmandula gyulladás)tartja fenn. Ezért nem igazán hatásosak a köhögésre való gyógyszerek. Párásítsátok a szoba levegõjét, pl. nedves törölközõ a fûtõtestre, egyen mézet. És menjetek el gégészetre. Az én lányomnál 4 éves korában volt egy olyan telünk, h szinte végig köhögte, de miután kivették az orrmanduláját, mintha elvágták volna a köhögést.
Miért nem viszed orvoshoz, aki normális gyógyszert ír fel neki? Már régesrég meggyógyult volna?
Allergia elleni cseppet kell feliratni az orvossal. Az én unokámnak ez szokott segíteni egy ilyen nagy betegség után. Hamar javulni fog a köhögés.
Hisztire nem reagálni, .
Semmit nem kell vele csinálni.Hadd hisztizzen.Ha abbahagyta akkor majd megbeszélitek.Addig amíg hisztizik úgy sem reagál semmire.
Én ezt hamar megtörtem.Ha hisztizik akkor CSAK AZÉRT sem lesz az amit Õ akar.Lényeg hogy ne váltson ki reakciót belõled a hisztije. Ha ideges leszel akkor már célt ért...
Soha nem engedtem, hogy a földön fetrengjen ilyenkor. Felkaptam, és irány haza. Közben szorítottam magamhoz, próbáltam elterelni a figyelmét. Itthon beküldtem a szobájába, amikor lenyugodott, akkor kijött.

Mit csináljak, a 3 és fél éves kislányom nem akarja felfogni, ne riszpáljon?

A riszpálás alatt azt értem hogy hasra fekszik a két kezét a puncijához teszi és hogy is írjam, piszkálja magát hogy a segge jár és ezt addig csinálja míg el nem alszik.

Legjobb válasz: Minél jobban tiltod neki annál jobban fogja csinálni. Hagyd rá! Majd kinövi! :)

Magától le fog róla szokni és ennyi. Kíváncsi, majd jönnek új dolgok és elfelejti.
Minél jobban tiltod neki annál jobban fogja csinálni. Hagyd rá! Majd kinövi! :)
Élettani, csinálják ilyen korban a gyerekek. Ha sokat csinálja, akkor valamilyen pótcselekvés, illetve szeretet hiányra utal. Ha sokallod a dolgot, kérdezz meg szakembert, de bizonyos mértékig normális azért.
Semmit! Teljesen természetes, amit csinál. Az életkorával jár. Olvass utána! Ilyenkor fedezik fel magukat elõször. Csinálja, mert jól esik neki. Ahogy nõ, majd kinövi. Elfelejti jó pár évre, s majd csak kamaszkorban jön elõ megint, s csak akkor fog összekapcsolódni a fejében a tevékenysége a szexualitással. Annyit tégy csak, hogy elmagyarázod neki, hogy ezt csak otthon csinálja, az óvodában nem. Egyébként rossz a kategória, ennek a gyereknevelésnél lenne a helye.
Most ez miért is baj?
ez csak azért gáz, mert ha úgy bünteted meg, hogy az neki fáj, akkor késõbb is ez a képzettársítás maradhat meg benne.. :-/ gyermekpszichológus vagy valami?
amikor mások is vannak a környezetében (akár te) szólj rá, hogy ezt itt ne csinálja, egy 3 éves gyerek is fel képes fogni, hogy van amit nem csinálhat. Ugyanúgy, ahogy autó elé sem sétálhat, ugyanúgy ezt sem teheti, mert szankcióban részesül. Viszlát délutáni túró rudi vagy maom. :)
Teljesen normális ez az õ korában. Ha zavar, ne azt mondd neki, h ezt nem szabad, hanem ajánl neki más cselekvést, játékot, ami eltereli a figyelmét róla. Amúgy meg kell vele beszélni normálisan, nem leszidva, h ezt az oviban ne csinálja, mert mondjuk orrot piszkálni sem illik. Meg fogja érteni.
Annyit kell neki elmagyarázni, hogy ha mások is ott vannak, akkor ne csinálja, mert nem illik. De ha egyedül van, akkor már miért ne csinálhatná???? Te nem önkielégítettél soha?
persze nem mindent lehet, meg mindenki mindig akármit. De ha a gyereked a világban fog élni, s úgy tûnik, inkább rászólással tanulja meg ne a saját bõrén, hogy ezt nem szabad/érdemes. De tudom ez oldschool mentalitás.
Rászokhat késõbb baj lehet belõle.DE élvezi azt meg nem igen tudod tiltani neki.
Hát szabad nem szabad.Végül is nincs tiltva.Kérdezz meg egy gyerek pszichologikust.De ne csinálj belõle nagy botrányt.Ne büntesd meg mert késõbb kihathat a nemi életére
A kérdező hozzászólása: Ezt 2 éves kora óta csinálja már mindenképpen magyaráztam neki de akkor is csinálja megvárja míg ki megyek. Ezt meddig szabad neki csinálni? Kérem olyanok ne írjanak akik gunyt ûznek ebbõl köszi.
Ez teljesen természetes! Tényleg csak azt kell Neki megtanítani, hogy mások elõtt ne csinálja! És még csak véletlenül se szégyenítsd meg emiatt!

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a 3 és fél éves kislányom nem köszön, és felnőttekkel egyáltalán nem kommunikál (kivéve minket szülőket, nagymamát, óvónőt)?

Teljesen értelmes, okos gyerek, normális fejl?déssel, jó kommunikációval. Viszont a köszönésre nem tudjuk rávenni (pedig tudja hogy kellene), és ha feln?tt kérdezi, úgy csinál, mintha nem hallaná, olyannal is akit ismer, csak ritkábban lát, pl. véd?n?, orvos, szomszéd...

Legjobb válasz: Szégyenlõs. Majd elmúlik. Ez normális.

Szégyenlõs. Majd elmúlik. Ez normális.
Az én lányom 2, 5 éves, ugyanúgy ahogy írod jól kommunikál, de sok felnõttel nem hajlandó beszélni, csak mosolygott ma pl sógornõmre is, pedig õt ismeri, de a világért meg nem szólalt volna. Szégyenlõs amúgy, szerintem a tied is az. Talán kinövi majd.
A kérdező hozzászólása: Õ szó szerint inkább undok arckifejezéssel elfordul, sokszor olyan kellemetlen. Köszönni meg se gyereknek, se felnõttnek nem hajlandó.
ahogy látom ez is életkori sajátosság lehet, nálunk is volt... most lesz 3 éves, és egyik napról a másikra "kinõtte" - már nekem is annyira ciki volt, hogy közöltem vele, hogy akinek anya köszönöm, annak õ is és amennyiben nem, akkor megfordulunk és hazamegyünk! persze erre nem került akkor sor, de másnaptól mindenkinek olyan udvariasan köszönöm, hogycsak na!
A kérdező hozzászólása: Azért is tettem fel a kérdést, mert az oviban olyan ügyesen köszönnek a csoportjában, meg beszélgetnek a felnõttekkel a gyerekek. Mi ha megyünk reggel, az óvónõknek se köszön, csak bemegy...Pedig tényleg elmagyaráztuk már neki hogy ez csúnya dolog.
Szerintem is szégyenlõsség. Az meg egyedi a lányodnál, hogy mindezt durcival palástolja. :) Ki mivel.... Az én lányom is csak néz, forgatja a nagy szemeit, van, hogy a lábam mögé bújik, hiába beszéljük meg vele, hogy ha találkozunk felnõttel, akit anya, apa ismer és köszönünk neki, akkor õ is köszönjön. Eddig nem. :) Néha rá tudjuk venni, hogy legalább integessen, ha elköszönünk, de azt is csak azoknak, akik valamiért különösen szimpatikusak neki. Remélem változik, mert néha én is úgy érzem, mit mondhatnak, hogy nem köszön a gyerek még unszolásra sem. 3 éves.

Horváto. -ba személyit kell vinni a két hós és a két és fél éves kislányomnak? Külön kell csináltatni, vagy azt automatikusan megküldték? A lakcímkártya hátoldalán van valami errõl szóló szám, azt hittem az az.

és ha az nem az, hol kell csináltatnom, sé mennyi idõ alatt küldik ki? Most eszméltem, hogy lehet nem is tudunk kimenni...

Legjobb válasz: Személyit külön kell csináltatni. Törvényben is benne van, hogy kell gyermeknek is személyi igh. Ingyen van 14. év alatt. Egy hónap ,mire megküldik és az ideiglenes papírral nem hagyhatod el az országot.

Személyit külön kell csináltatni. Törvényben is benne van, hogy kell gyermeknek is személyi igh. Ingyen van 14. év alatt. Egy hónap , mire megküldik és az ideiglenes papírral nem hagyhatod el az országot.
Igen, Okmányirodában kell nekik személyit csináltatni, ott ahol te magadnak is megcsináltatnád. Automatikusan nem küldik ki, igényelni kell, ugyanis a személyi még mindig 14 éves kortól kötelezõ, de ha külföldre utazáshoz kell, akkor meg kell csináltatni még a 2 hónaposnak is, ugyanúgy mint az útlevelet.
Okmányirodában lehet csináltatni, de kell a másik gondviselõ beleegyezése is. Az útlevél viszont pénzbe kerül. Van 3 napos útlevél kérés is, ez 10 vagy 15 ezer forint/db. Ide is kell a másik gondviselõ beleegyezésre.
persze, hogy kell! ha nincs személyi akkor útlevél kell. okmányirodába tudod megcsináltatni, adnak egy ideglenes személyit, az 30 napig érvényes, aztán küldik is a rendeset ami 3 évig érvényes. maguktól nem küldik, gondolom nem is fényképezték le a gyerekeidet ;) egyébként is kötelezõvé tették a személyi igazolványt, tehát akkor is meg kell csináltatnod már ha nem mentek külföldre! a lakcímkártya meg a lakcímet igazolja, neked is van mindkét kártyád, teljesen más a kettõ!
2es válaszoló! megváltoztatták 2010-ben azt hiszem, utána tudsz nézni, fent van a törvény a neten. már mindenkinek kötelezõ, így a 2 hónaposnak is
Okmányiroda csinálja, automatikusan nem küldik, hisz nem fényképeznek le minden gyereket még a kórházban....nem kerül pénzbe és nem kell a másik gondviselõ hozzá. Ezt onnan tudom hogy szétmentünk a fiam apjával, de õ nem kellett hozzá, én csak azért csináltattam, ha pl. átmennénk vásárolni a határon, akkor ehhez ne kelljen az õ engedélye.
Fiamat tavaly írattam be az oviba, idén a lányomat. Nincs személyi igazolványuk. Megkérdeztem, az igazgatónõt, hogy jó-e az anyakönyvi kivonat. Azt mondta természetesen, nem kötelezõ a személyi igazolvány. Igazából semmilyen hivatalos jogszabályt nem találtam róla, csak egyetlenegy cikket, ami azért nem biztos, hogy mindent jól ír. Az interneten sokminden van fent, sok hülyeség is. Ha kötelezõ, akkor belinkelnétek a jogszabályt is errõl? Kíváncsi vagyok.
igen
Igen.Tenyerelésre sokáig érzékeny.:-))
Én 3 éve szültem császárral és a fiam tegnap nagy lendülettel véletlenül nekem jött és pont a vágásig ér, és azt hittem kiesik a szemem annyira fájt a vágás. Szóval normális, hogy 6 hónaposan fáj.
és még nem vitted orvoshoz? milyen anya vagy te?
Miért vitte volna rögtön orvoshoz? Szerintem inkább az nem normális, hogy minden szúnyogcsípéssel rohannak az ügyeletre! Bocsi kérdezõ, neked sajnos nem tudok válaszolni!
SZia! Mindenképpen hivd fel a dokit vagy el is viheted biztos ami tuti. Nekem azt mondták amikor rákérdeztem hasonló tünetekre, hogy ennek a hátterében keringési zavarok is állhatnak. Ugyhogy szerintem vidd dokihoz és max kiderül, hogy fölöslegesen ültél ott, de legalább biztosan fogod tudni, hogy nincs gond vagy idõben észreveszik ha mégis...
Vidd orvoshoz szerintem is, de én úgy tudom, hogy a növekedés is járhat ilyen fájdalommal. De jobb, ha felhívod a gyerekorvost vagy kérsz egy kivizsgálást! Minden jót!
A növekedéstõl lehet! Reméljük, csak ez.
Na ez tök jo :) Akkor minden rendben..a vérvétel biztos gáz volt, de legalább megnyugodtatok! (3.voltam)

Hogyan szoktasam le a 2 es fel eves kislanyomat a cumisuvegrol. Es hogyan vegyem ra hogy egyen?

A kislanyom reggel ebredes utan tejet ker , delbe es este is egy cumisuveg tejel alszik el.De ha bolcsibe van 2 napot egy heten ott nem kell neki.Sot van mikor csavargas kozbe is tejet ker es leakar fekudni a babakocsiba.Van mikor nem is iszik csak cumikent hasznalja (cumija sose volt).DE viszont enni meg nem akar.Nem ul meg a feneken hogy szepen nyugodttan elfogyasztanank a kajcsit.Mindig csak par falatot eszik es utna kozli nem kell es keri a tejet.Ritkan ha felbehagya az evest akkor jatek kozbe megeszik par falatot.Szerintem a tej miatt nem eszik rendesen.

Legjobb válasz: Meg is válaszoltad a kérdésedet: ne adj neki tejet, csak ha elõtte evett rendesen. Valószínûleg hisztizni fog, de akkor szépen nyugodtan el kell neki magyarázni, akár százszor is egymás után, hogy elõbb meg kell enni az ebédet, és utána jöhet a tej. Ja, hogy nem éhes? Akkor a tej sem fér be a pocakjába. Ennyi. Tudom, mirõl beszélek, nálunk is volt ilyen probléma, de miután rendszert vittem a kakaóivásba (mert az enyém azt itta volna folyamatosan), nagyon hamar megoldódott.

Meg is válaszoltad a kérdésedet: ne adj neki tejet, csak ha elõtte evett rendesen. Valószínûleg hisztizni fog, de akkor szépen nyugodtan el kell neki magyarázni, akár százszor is egymás után, hogy elõbb meg kell enni az ebédet, és utána jöhet a tej. Ja, hogy nem éhes? Akkor a tej sem fér be a pocakjába. Ennyi. Tudom, mirõl beszélek, nálunk is volt ilyen probléma, de miután rendszert vittem a kakaóivásba (mert az enyém azt itta volna folyamatosan), nagyon hamar megoldódott.
Hát 2, 5 éves korban már elég késõ ebbe belekezdeni. Ilyenkor már csak komoly harcok és vergõdések árán fog menni a dolog azzal a módszerrel, ahogy az 1. válaszoló már írta. Cumisüvegrõl, tejcsin alvásról jobb minél korábban leszoktatni a kicsiket, mert ugye a fogaiknak sem jó, meg ugye az evés, amit írtál, és hát minél késõbb kezdjük, annál nehezebb. Hajrá, és kitartást!
Három gyerekem van. Ennyi idõsen már nem kell a cumisüveg! Reggel, este ihat bögrébõl tejet. Nap közben nem kell tej. Lehet egy hétig éhezik, utána simán eszik, iszik rendesen. Tudom, hogy drasztikus de már nagy ehhez a kislányod. És ha ezt elõbb fokozatosan csinálod, most késõbb nem lenne annyira fárasztó.
nálunk is volt ilyen, most két éves a lányom és bepróbálkozott hogy kakaót kér minden étkezésre üvegbõl, én már elsõre mondtam neki hogy üvegbõl reggel meg este van, közben ha kér csak pohárból és ehhez tartottam magam, pohárból már nem kellett annyira nem lehet hogy valamiféle stressz helyzetben akarja így nyugalomba helyezni magát?
Az en fiam 3 es kb ugyanez a problemank. 2 masik vele egykoru kisbaratunk van, mindegyik a cumisuveget szippantja ha tejrol van szo. En raktam mar csoros poharba, sima poharba...de ugy nem kell. Minden mast poharbol iszik, de a cuci az alvas elott, ebredes utan es delutani relax-kor kotelezo. Kisbaratok anyukai ( egyik 3x masik 2x anyuka) azt mondtak, ne gorcsoljek rajta, elobb-utobb elhagyja majd...de hat halal cikinek talalom es a megjegyzesek amiket kapunk...ugyhogy cuci csak otthon van, oviba 5 fel napot jar. Ott csorospohar van vagy vizesflaska....soha nem cumizott. En ugy latom, hogy ez megnyugtatja, segit a pihenesben. Varok...itthon nem ciki.
Nem azzal van a baj, hogy cumisüvegbõl issza a tejet, hanem azzal, hogy nem eszik mást. Én nem adnék csak reggel. Estirõl is lassan le kell szoktatni az éjszakai ágytisztasághoz nem árt, ha nem iszik éjjel sokat.
Nálunk ugyan ez van csak ikrek. Reggel ébredéskor TEJCSI. Ez egyfajta átállás alvásból az ébredésbe. :) Késõbb reggeliznek, na nem sokat! Nappali alváshoz is kérik az alvóstejcsit, el is alszanak rajta! Ebédelnek, vacsoráznak. És elalváshoz ismét tejcsi, szintén elalszanak rajta pillanatok alatt. Igazából nincs szívem elvenni tõlük. Látom hogy jó a kis lelküknek. :) Egyébként normál súlyban vannak, ezért nem aggódok. Majd csak ráunnak!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!