Találatok a következő kifejezésre: A kislányom és fél (326 db)

Szisztok! A kislányom.4és fél hónapos, két és fél hónapos kora óta, nem nagyon akar enni! Pl. Tegnap délután 4 kor evett meg 100ml, aztán 7kor nagy nehezen 50ml, fél 10 kor elaludt 2 kor ébredt akkor is csak 100ml evett meg. Nem értem miért?

valamit rosszul csinálok? mer ö 200mlket szokott megenni!

Legjobb válasz: és a súlygyarapodása milyen? Ha az rendben,akkor baj nem lehet...mit mondott az orvos, ha kérdezted?

és a súlygyarapodása milyen? Ha az rendben, akkor baj nem lehet...mit mondott az orvos, ha kérdezted?
Eszik mást is még ezen kívûl? El kezdted már a hozzám táplálást?
*hozzá
a 200 ml rengeteg, nem is kellene annyit ennie

Hat és fél hónapos a kislányom és éjszaka fel kell szopizni hogyan lehetne erről leszoktatni? Nem azért mert lusta vagyok felkelni hozzá, hanem mert fogy a tejem (már mindent próbáltam) és szeretném ha nem tápszert kellene adni neki.

Legjobb válasz: Hasonló problémám van, csak 8 hós a babám. Hajnal 4 óra 17 perckor kipattan a szeme és enni kér. Még háromszor szopizik és eldöntöttem, hogy el fogom hagyni a hajnali etetést, mert a védõnõ szerint is csak egy rossz szokás és nem pedig éhes. Azt ajánlotta, hogy keljek fel hozzá, kapjon valami folyadékot és fektessem vissza. 1-2 hét alatt rá fog jönni, hogy hajnalban nincs tejcsi és nem fog felkelni. Mondjuk tülságosan nem hiszek benne, de meglátjuk.

Hasonló problémám van, csak 8 hós a babám. Hajnal 4 óra 17 perckor kipattan a szeme és enni kér. Még háromszor szopizik és eldöntöttem, hogy el fogom hagyni a hajnali etetést, mert a védõnõ szerint is csak egy rossz szokás és nem pedig éhes. Azt ajánlotta, hogy keljek fel hozzá, kapjon valami folyadékot és fektessem vissza. 1-2 hét alatt rá fog jönni, hogy hajnalban nincs tejcsi és nem fog felkelni. Mondjuk tülságosan nem hiszek benne, de meglátjuk.
Minél több szopit veszel ki, annál kevesebb lesz a tejed, mert nincs rá "kereslet", tehát nem is fog annyi termelõdni. Ez pedig egyenes út a tápszerhez. Biztos, hogy elég folyadékot iszol? Nekem sokszor kell magam emlékeztetni rá. Ugyanennyi idõs a babám, õ még szinte csak szopizik, de oda kell figyelnem, hogy igyak, mert természetesnek veszem, hogy van tejem, ami persze nem igaz. Vagy elégszer teszed mellre? Az a pár korty is sokat számít. És az is inger. Evés elõtt vagy után, ha szomjas, ne itasd meg vízzel, vagy teával, hanem pl. ciciztesd meg, mivel a tej eleje szomjoltó. Sok sikert!
Éjszaka termelõdik a legtöbb tej. Minél többet szopizik, annál több lesz. Nekem is sokszor felkel éjjel még a kislányom, pedig már 9 hónapõos. Szinte CSAK szopizik.
szia, Minél többet szopik a baba, annál több tejed lesz. Persze nem a végtelenségig. De ez a kereslet kínálat arányában változik. Ha a babád kéri adj neki, a tej folyamatosan termelõdik. Ha 2 óránként akar szopizni akkor úgy adj neki. Mármint ha akarod szoptatni. Az én kislányom 15 hónapos és még mindig szopizik, én csak azért szeretném, hogy abbahagyja, mert útban van a kistesó..:) ) Nem szeretném, hogy az elõtejet is Õ egye meg.
A kérdező hozzászólása: koszi ke a segitseget.
Jó az alvókája. Az Én kisfiam is ennyit aludt ekkor, most 8 hós, és 3x alszik egy nap.Örülj neki.Sok anyuka örülne egy ilyen jó alvó babának.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen minden jot!
Az enyém 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát és napközben 4-szer alszik pedig már 6 hónapos.. :) ))) Örülj neki! Alvás közben nõnek a picik, fejlõdik az idegrendszer.. Õ tudja mire van szüksége. Bízz benne :)

Mit csináljak, a 3 és fél éves kislányom nem akarja felfogni, ne riszpáljon?

A riszpálás alatt azt értem hogy hasra fekszik a két kezét a puncijához teszi és hogy is írjam, piszkálja magát hogy a segge jár és ezt addig csinálja míg el nem alszik.

Legjobb válasz: Minél jobban tiltod neki annál jobban fogja csinálni. Hagyd rá! Majd kinövi! :)

Magától le fog róla szokni és ennyi. Kíváncsi, majd jönnek új dolgok és elfelejti.
Minél jobban tiltod neki annál jobban fogja csinálni. Hagyd rá! Majd kinövi! :)
Élettani, csinálják ilyen korban a gyerekek. Ha sokat csinálja, akkor valamilyen pótcselekvés, illetve szeretet hiányra utal. Ha sokallod a dolgot, kérdezz meg szakembert, de bizonyos mértékig normális azért.
Semmit! Teljesen természetes, amit csinál. Az életkorával jár. Olvass utána! Ilyenkor fedezik fel magukat elõször. Csinálja, mert jól esik neki. Ahogy nõ, majd kinövi. Elfelejti jó pár évre, s majd csak kamaszkorban jön elõ megint, s csak akkor fog összekapcsolódni a fejében a tevékenysége a szexualitással. Annyit tégy csak, hogy elmagyarázod neki, hogy ezt csak otthon csinálja, az óvodában nem. Egyébként rossz a kategória, ennek a gyereknevelésnél lenne a helye.
Most ez miért is baj?
ez csak azért gáz, mert ha úgy bünteted meg, hogy az neki fáj, akkor késõbb is ez a képzettársítás maradhat meg benne.. :-/ gyermekpszichológus vagy valami?
amikor mások is vannak a környezetében (akár te) szólj rá, hogy ezt itt ne csinálja, egy 3 éves gyerek is fel képes fogni, hogy van amit nem csinálhat. Ugyanúgy, ahogy autó elé sem sétálhat, ugyanúgy ezt sem teheti, mert szankcióban részesül. Viszlát délutáni túró rudi vagy maom. :)
Teljesen normális ez az õ korában. Ha zavar, ne azt mondd neki, h ezt nem szabad, hanem ajánl neki más cselekvést, játékot, ami eltereli a figyelmét róla. Amúgy meg kell vele beszélni normálisan, nem leszidva, h ezt az oviban ne csinálja, mert mondjuk orrot piszkálni sem illik. Meg fogja érteni.
Annyit kell neki elmagyarázni, hogy ha mások is ott vannak, akkor ne csinálja, mert nem illik. De ha egyedül van, akkor már miért ne csinálhatná???? Te nem önkielégítettél soha?
persze nem mindent lehet, meg mindenki mindig akármit. De ha a gyereked a világban fog élni, s úgy tûnik, inkább rászólással tanulja meg ne a saját bõrén, hogy ezt nem szabad/érdemes. De tudom ez oldschool mentalitás.
Rászokhat késõbb baj lehet belõle.DE élvezi azt meg nem igen tudod tiltani neki.
Hát szabad nem szabad.Végül is nincs tiltva.Kérdezz meg egy gyerek pszichologikust.De ne csinálj belõle nagy botrányt.Ne büntesd meg mert késõbb kihathat a nemi életére
A kérdező hozzászólása: Ezt 2 éves kora óta csinálja már mindenképpen magyaráztam neki de akkor is csinálja megvárja míg ki megyek. Ezt meddig szabad neki csinálni? Kérem olyanok ne írjanak akik gunyt ûznek ebbõl köszi.
Ez teljesen természetes! Tényleg csak azt kell Neki megtanítani, hogy mások elõtt ne csinálja! És még csak véletlenül se szégyenítsd meg emiatt!

Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a 3 és fél éves kislányom nem köszön, és felnőttekkel egyáltalán nem kommunikál (kivéve minket szülőket, nagymamát, óvónőt)?

Teljesen értelmes, okos gyerek, normális fejl?déssel, jó kommunikációval. Viszont a köszönésre nem tudjuk rávenni (pedig tudja hogy kellene), és ha feln?tt kérdezi, úgy csinál, mintha nem hallaná, olyannal is akit ismer, csak ritkábban lát, pl. véd?n?, orvos, szomszéd...

Legjobb válasz: Szégyenlõs. Majd elmúlik. Ez normális.

Szégyenlõs. Majd elmúlik. Ez normális.
Az én lányom 2, 5 éves, ugyanúgy ahogy írod jól kommunikál, de sok felnõttel nem hajlandó beszélni, csak mosolygott ma pl sógornõmre is, pedig õt ismeri, de a világért meg nem szólalt volna. Szégyenlõs amúgy, szerintem a tied is az. Talán kinövi majd.
A kérdező hozzászólása: Õ szó szerint inkább undok arckifejezéssel elfordul, sokszor olyan kellemetlen. Köszönni meg se gyereknek, se felnõttnek nem hajlandó.
ahogy látom ez is életkori sajátosság lehet, nálunk is volt... most lesz 3 éves, és egyik napról a másikra "kinõtte" - már nekem is annyira ciki volt, hogy közöltem vele, hogy akinek anya köszönöm, annak õ is és amennyiben nem, akkor megfordulunk és hazamegyünk! persze erre nem került akkor sor, de másnaptól mindenkinek olyan udvariasan köszönöm, hogycsak na!
A kérdező hozzászólása: Azért is tettem fel a kérdést, mert az oviban olyan ügyesen köszönnek a csoportjában, meg beszélgetnek a felnõttekkel a gyerekek. Mi ha megyünk reggel, az óvónõknek se köszön, csak bemegy...Pedig tényleg elmagyaráztuk már neki hogy ez csúnya dolog.
Szerintem is szégyenlõsség. Az meg egyedi a lányodnál, hogy mindezt durcival palástolja. :) Ki mivel.... Az én lányom is csak néz, forgatja a nagy szemeit, van, hogy a lábam mögé bújik, hiába beszéljük meg vele, hogy ha találkozunk felnõttel, akit anya, apa ismer és köszönünk neki, akkor õ is köszönjön. Eddig nem. :) Néha rá tudjuk venni, hogy legalább integessen, ha elköszönünk, de azt is csak azoknak, akik valamiért különösen szimpatikusak neki. Remélem változik, mert néha én is úgy érzem, mit mondhatnak, hogy nem köszön a gyerek még unszolásra sem. 3 éves.

2 napja hídba feszíti magát a 4 és fél hónapos kislányom. Mi ez hiszti, nyűglődés?

Gondolom a front is, meg a foga is n?, de nem értem miért csinálja. Ha a hátára rakom felmegy hídba és morog, aztán sír, az ölmben meg kifeszíti magát, a kezét felcsapja a feje mellé és sír. Ez hiszti vagy fáj valamilye? De ha a hasa fájna, akkor inkább felhúzná a lábát nem? És amúgy sem hasfájós, szóval nem értem. Másnak is csinált ilyet a babája?

Legjobb válasz: Nem akarlak megijeszteni,de lehet neurológiai tünet.Vidd el orvoshoz.Minél hamarabb.

Nem akarlak megijeszteni, de lehet neurológiai tünet.Vidd el orvoshoz.Minél hamarabb.
Nekem akkor csinál ilyen hidat, ha azt akarja h felvegyem az ölembe!Szóval unja ahol van!De nekem csak nyavajog, mondjuk fel is veszem...utána abbahagyja! és az ölemben is szokta csinálni(kezét is felteszi)akkor ha nagyon álmos és már túlpörgött, nem tud egyedül elaludni!olyankor én szorosan magamhoz ölelem, általában pántos felsõben h érezze a bõröm, és ha föl le ringatom akkor hamar megnyugszik, és alszik!Mintha rugóznék!Remélem érthetõen írtam! 3 hós baba anyucija
az én fiam 3 hónapos és szokott ilyet csinálni.de szerintem a hasa fáj olyankor.
Az én fiam akkor csinál hidat, ha fáj a pocija. Ha az ölembe akar jönni, akkor is emeli a pocakot, de ha fáj a hasa, akkor majdnem c betût formáz, úgy feszít. ҝ
A kérdező hozzászólása: Elsõnek - nem hinném, hogy neurológiai eset lenne. Másodiknak - köszönöm, igen azt hiszem unja magát azért csinálja, ha meg az ölmebn akkor lehet, hogy így fejezi ki, hogy fáradt, most letettem és alszik.
Az elsö vagyok , és ápolónö.Remélem nincs igazam, de én tuti megnézetném.Na te tudod.
beszélj a védõnõvel mindenképpen lehet hogy valami más oka lehet egy ilyen kisbaba még nem hisztizik ösztönösen viselkedik

15 hónapos a kislányom és ma kiderült, hogy alergiás vagyok. Xyzal tablettát írtak fel Szedhetem, ha szoptatok?

már csak alvás el?tt szopik a kislányom, amolyan alibi szopizást csinál. (kett?t hármat szív rajta)

Legjobb válasz: nekem anyum 2 gyereket szült s nem szabad addig szedni semmilyen gyógy szert amúgyis inkább zirtecet szedj

nekem anyum 2 gyereket szült s nem szabad addig szedni semmilyen gyógy szert amúgyis inkább zirtecet szedj
Nem mondtad amikor felírták, hogy szoptatsz? De ha muszáj szedned, és már csak komfort szopi van, szerintem ekkora gyereket már el lehet választani.
Kérd ki egy szoptatási tanácsadó véleményét. Ha nem muszáj ne válaszd el.1 éves koron túl az anyatej több ellenanyagot tartalmaz magasabb a kalória értéke is.
a xyzal sokkal jobb, mint a zirtek, nem tudom miert tanalcsoltad kedves elso valaszolo, esetleg ertesz hozza? ha csak komfortszopizik akkor nyugodtan szedheted.

Normális hogy a 2 és fél hónapos kislányom kisajkainál még mindig van magzatmáz?

Legjobb válasz: Normális,nálunk is volt sokáig, magától elmúlt, nincs semmi baja:)

Normális, nálunk is volt sokáig, magától elmúlt, nincs semmi baja:)

Baj, ha a 4 és fél hónapos kislányom nagyon gyakran, 2 óránként szopizik? 8 kiló, csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: Nekem is ezt mûvelte sokáig, idõszakosan elõjön nála. Most 2,5-3,5 óránként eszik, attól függ, hogy meddig alszik. 4 hós 9kig/csak anyatejes-nagy súllyal született, most duplázott

Nekem is ezt mûvelte sokáig, idõszakosan elõjön nála. Most 2, 5-3, 5 óránként eszik, attól függ, hogy meddig alszik. 4 hós 9kig/csak anyatejes-nagy súllyal született, most duplázott
Egyáltalán nem baj. Ha így igényli, hát így igényli.Jó étvágyat neki! :) Mi is 4 hósak vagyunk és 2 és 4 óra közötti idõnként eszik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!