Találatok a következő kifejezésre: A kiskutyam utan (46 db)

Közterületre szabad a kutyának piszkítani, persze úgy, hogy nem szedem össze? Mennyire büntetik ezt? Milyen lépéseket kell tennem ha unom már ezt a paraszt dolgot, én is össze tudom szedni a kiskutyám után!

Legjobb válasz: Ha látja egy illetékes közterület felügyelõ, akkor úgy tudom 5-10 000 Ft lehet a bírság. Egyéb megoldást nem ismerek, mint azt, hogy értesítsd a közterületest, több tanúval karöltve pedig igazold magad. Szerintem, a rendõrség ilyennel nem foglalkozik.

Ha látja egy illetékes közterület felügyelõ, akkor úgy tudom 5-10 000 Ft lehet a bírság. Egyéb megoldást nem ismerek, mint azt, hogy értesítsd a közterületest, több tanúval karöltve pedig igazold magad. Szerintem, a rendõrség ilyennel nem foglalkozik.
Javaslom h gyereket se vállalj, tök undorító hogy folyton kakis lesz és tisztába kell rakni, sõt még a tej is visszajön belõle :) )Kutyakaki felszedés nem valami nagy szám, egy sima nejlonzacsi megteszi, de a fujjmegnemfogom mentalitásúak kedvéért mindenféle elmés mûanyag csipesszerû cuccokat is feltaláltak már :) A cipõdrõl szereted sikálgatni mikor belelépsz? Sztem az sokkal undorítóbb mint a kakiszedés...
Szerintem undorító összeszedni. Persze ha betonra megy, akkor kénytelen az ember. De a fûben kit zavar? ( nem játszótéren meg ilyesmi)
A kérdező hozzászólása: Undorító? Magad után lehúzod a wc-t? Áruld el mi a külömbség, egy kutya ürülék, és egy emberi között, aki kutyát vállal ne csak azért tegye mert játszani akar vele, akkor vállalja a következményeket is sztem! Összeszedni nem undorító, ez lenne a normális, de a legtöbb ember sajnos így gondolkodik mint te, undorodsz a szartól? Felesleges neked kutya, sétáltassál plüssállatot, és játsz vele! Akkor is undorító NEM összeszedni, de remélem mindenki megkapja maga jutalmát! Csá
Jó végül is igazatok van. Amúgy nincs kutyám, úgyhogy nem kell aggódni.

Ha ivartalanítás után a kiskutyám nyugodtabb lesz?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a kiskutyád???Milyen nemû?? (szuka, kan) ha szuka mennyi idõs (nem ugyan mint az elsõ kérdés)? kérlek válaszolj rá...

Mennyi idõs a kiskutyád???Milyen nemû?? (szuka, kan) ha szuka mennyi idõs (nem ugyan mint az elsõ kérdés)? kérlek válaszolj rá...
lol, barmok mért szavazatok le? :D de szánalmas néhány ember ezen az oldalon..
Az én kutyám ebben az évben lett ivatalanitva /áprilisban/, de nem változott rajta semmi, egy percig sem nyugszik, ugyan ugy játszik ahogyan ivartalanitás elött tette, nem vettem észre rajta hogy nyugodtabb lenne.
Nekunk csak a macskak valtoztak meg miutan ivartalanitva lettek, nyugodtak, szelidek, nagyon edesek, mindig emberkozelbe szeretnenek lenni. A kutyank nem valtozott semmit, ugyanolyan kis vidam kutya maradt, akkor valtozott meg, mikor levagtuk a szoret, mintha elvesztette volna az onbizalmat...De az ivartalanitas nala nem jelentett sznte semmit.
Ameddig nem ivarérett nem tudják ivartalanítani. Egy kicsit gondolkozz. Hogyha téged "ki ivartalanítanának", akkor utána te unalmas lennél? Az altató hatása alá kerül a kutyus, valóban egy-két óráig "unalmas" lenne, de késõbb megint csak játszana, futkározna. A pajkosságot nem tudod tõle megfosztani. Én egyébként ajánlom, hogy ivartalanítsd, hogyha nem szeretnél kölyköket. Sokkal könnyebben viseli a párzási idõszakot, nem fognak tombolni a hormonok, nem akar minden áron egy csajt. :)
A kutya alapvetõ természetét nem változtatja meg az ivartalanítás, viszont nem fogja hajszolni a szukákat, ergo nem fog szökni, nem fog mindent jelölgetni, és nem fog összeverekedni minden kan kutyával ha tüzelõ szukát érez a közelben. Tehát mindenképpen ajánlott elvégezni, ezzel kellene, hogy kezdõdjön a felelõs állattartás... Semmi szükség a kutyák szaporítására, így is 200%-on mûködnek a menhelyek a véletlenül összejött, majd megunt, és kidobott almokból (én kötelezõvé tenném az ivartalanítást legalább addig amíg a menhelyekrõl eltûnne ez a sok szerencsétlen állat). Sajnos Magyarország híresen nagy kutyaszaporító, az olyan gondolkodás miatt amit a 2. válaszadó képvisel, õk lesznek az lakalmi szaporítók. Valamint sok semmirekellõ, mindenhez béna ember üzletszerûen szaporít, fittyet hányva a legalapvetõbb tenyésztési elõírásokra, hogy aztán az occsó kutyáit nagy haszonnal tudja elpasszolni. Mind viselkedési, mind egészségügyi szempontból jót tesz az ivartalanítás. Csak mi emberek magyarázunk bele olyan hülyeségeket, mint a 2. válaszadó, hogy "jaj, ne fosszuk meg a szex örömétõl", vagy "annyira szeretne anya lenni". Az ilyen emberek valószínûleg 5. osztálytól kezdve kimaradtak a biológia órákról, mert ha nem akkor tudnák, hogy az emberen kívül még kb 3 állat csinálja a szexet örömszerzés céljából, és ebben a kutya nincs benne, sõt nekik fájdalmas is maga az aktus az összeragadás miatt. A szuka kutyáknak meg nincsenek anyai érzelmei, csak az ösztön hajtja õket, a kölykei iránt nincs ragaszkodás, a 8-10 héten minden érzelemtõl mentesen taszítja el õket maga körül... Ha rászánod magad, mindenképpen chip-et is kérjél bele, ezzel könnyen azonosítható, és általában akcióban ingyen adják a mûtét mellé.
az ivartalanítással max annyiból lesz könnyebb helyzeted, hogy nem fog megszökni a kutyád, hogy "csajozhasson"és nem fog jelölgetni annyit...unalmas nem lesz, az én szuka kutyim(6, 5 hónaposan lett ivartalanítva) pl. ugyanolyan játékos, mint kiskorában, pedig lassan 7 lesz:)
A kérdező hozzászólása: Én csak érdeklõdöm, nem akartam ivartalaníttatni, csak sokszor hallom, hogy utána unalmasak, nyugisak lesznek az állatok.
Ha ennyire rosszat akarsz neki.. mégis mért ivartalanítod? egyébként nem, tudod a kiskutyák ilyenek :D játékosak stb.. nem akarlak megbántani, de ha téged kiherélnének/kivennék a petefészked azt hiszem te sem örülnél fõleg ha okvetlenül.. szóval szerintem hagyd a kutyádat, fõleg ilyen fiatalon, még ivarérett sincs, akkor meg hova sietsz? ne foszd meg amit a természet adott neki!
A kérdező hozzászólása: 3-4 hónapos, fiú
a mai álláspont szerint a legjobb pl. a szuka kutyának, ha 1. tüzelése elõtt ivartalanítják! 4-5 hónapos kortól lehet, pár betegséget biztosan megelõzhetsz vele!

Hány napos terhesség után kezdenek növekedni a kiskutyák? És honnan tudhatom hogy télleg terhes-e a kis Bichon Havanese 2 éves kutyám?

A Bichon Havanese szuka kutyámnak már elkezdett kerekebb,keményebb,nagyobb hasa lenni.Már 34 napja elvileg terhes.

Legjobb válasz: Túl van a félidõn a kutyusod,ha vemhes,úgyhogy szerintem ha keményebb a pocija akkor tuti az.Én is most szeretném pároztatni az enyémet"havanese" .Itt van nálam egy szuka kutyus és pároztak,de nem ragadtak össze,úgyhogy most én is tanácstalan vagyok,hogy ez elég-e ahhoz,hogy kiskutyák legyenek.egyébként lehet kapni a gyógyszertárban"relaxin"nevû gyorstesztet az kimutatja!én is olvastam.

Túl van a félidõn a kutyusod, ha vemhes, úgyhogy szerintem ha keményebb a pocija akkor tuti az.Én is most szeretném pároztatni az enyémet"havanese" .Itt van nálam egy szuka kutyus és pároztak, de nem ragadtak össze, úgyhogy most én is tanácstalan vagyok, hogy ez elég-e ahhoz, hogy kiskutyák legyenek.egyébként lehet kapni a gyógyszertárban"relaxin"nevû gyorstesztet az kimutatja!én is olvastam.
nekem tavaaaly születtek kicsik, én akor kezedetm el gyankodni, amikor nagyon-nagyon bujós letta lány kutya, és rengeteget evett, mindegy mit csak ehessen.szélesedetta háta, és a cickoi is beduzzadtak. szülés elött 1-2 nappal, figyeld a cicijeit, ovatosan megnyomhatod, ha jön belöle eyg kis tej, akkor szülni fog 48 orán belül.majd a szopizásnál ha kimegy pisilni az anyakutya a mellbimbóit töröld át langyos vizes ruhával, hoyg akicsit tiszta tejet szivjanak magukba. és még valmai: ha azt szertnéd hoyg sok teje legyen a kutyusodnak, itasss vele rengeteg tejet.ha van házit.én kecsketejet is adtamm neki.ezeket orvostol tudom.
félidõsen már az állatorvos meg tudja mondani.de a 6.hét körül már látszik.szélesedik a háta, a cicijei bedagadnak.mi most tartunk a 8.héten, de már elég intenzíven mocorognak a babók!:-)
Elsõ válaszolótól kérdezném, hogy a relaxin nevû tesztet kiadják recept nélkül is sima gyógyszertárban??
ha kemenyebb nagyobb a hasa, akkor aaz de meg onnan is metudod allapitani ha dagadnak a mellbimboi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsodat =) Nekem már 4-szer összeragadtak. Elõször csak próbálkoztak összeragadni eztán a végén már 4-szer is összeragadtak.
Nagyon sokat segitettetek a válaszaitokkal...Köszönöm a hasznos válaszokat!Várom a további kérdéseket is!


Karácsonyra lehet venni kiskutyát? És ha szobatisztaságra elő van nevelve nem lesznek gondok a téliszünet utánnal?

Mármint én ugye arra gondolok h nekem reggel 7:45-kor elkell mennem otthonról és csak 5-6 óra hossza után érek haza.Addig kibírna a kiskutya? és ha nem akkor lehetnek bajok a szobatisztaságra szoktatással?H szoktassab szobatisztaságra?Sztetek aki karácsonyra kapott kiskutyát az válaszoljon na de sztetek jól meg lesz a kiskutya úgy is?Köszi a válaszokat

Legjobb válasz: Egy kiskutyának (8 hetes) legalább napi 6 sétára van szüksége, hogy kibírja a napot. Amikor az enyém volt 3 hónapos, vittem reggel 5-kor, 9-kor, ebéd elõtt egy gyorsra, 2-3 óra körül egy min. másfél órás sétára, 7 óra körül, este 11-kor, és sokszor éjjel 3-kor. Ez õsszel-télen volt. Vannak kutyapelenkás módszerek, de szerintem az a kutyának, és a családnak sem jó. A Karácsony varázsa gyorsan lecseng, a gyerek megunja a kutyát, a családnak elege lesz belõle, és jobb esetben a menhelyen, rosszabb esetben az utcán köt ki. Kutyát (és más állatot is) jól átgondolva, tisztességes tenyésztõtõl, vagy menhelyrõl érdemes választani, és nem igen szabad ünnephez kötni. A kutya nem ajándék, nem játék, hanem egy társ, akiért felelõsek vagyunk. Remélem, kielégítõ volt a válaszom! :)

Egy kiskutyának (8 hetes) legalább napi 6 sétára van szüksége, hogy kibírja a napot. Amikor az enyém volt 3 hónapos, vittem reggel 5-kor, 9-kor, ebéd elõtt egy gyorsra, 2-3 óra körül egy min. másfél órás sétára, 7 óra körül, este 11-kor, és sokszor éjjel 3-kor. Ez õsszel-télen volt. Vannak kutyapelenkás módszerek, de szerintem az a kutyának, és a családnak sem jó. A Karácsony varázsa gyorsan lecseng, a gyerek megunja a kutyát, a családnak elege lesz belõle, és jobb esetben a menhelyen, rosszabb esetben az utcán köt ki. Kutyát (és más állatot is) jól átgondolva, tisztességes tenyésztõtõl, vagy menhelyrõl érdemes választani, és nem igen szabad ünnephez kötni. A kutya nem ajándék, nem játék, hanem egy társ, akiért felelõsek vagyunk. Remélem, kielégítõ volt a válaszom! :)
A kérdező hozzászólása: Mi átgondoltan felelõsségteljesen akarunk karácsonyra kutyát!Azért pont karácsonyra mert 1 akkor szünet van 2 a rokonunk mindíg küld pénzt és azzal egészítenénk ki amit gyûjtöttünk össze a kutya árára.

Melyik oltás után lehet levinni a kiskutyát sétálni?

A kutyám 4 hónapos. Most kapta meg (papír szerint) a 4. oltását, ez a kombinált. Egyik állatorvos azt mondta hogy a 3. után már ki lehet vinni a lakásból, de a mostani doki aki beadta Csütörtökön neki a kombináltat azt mondta hogy nem tanácsos még egy hétig levinni, mert most olyan 80%-os a védelem, egy hét múlva meg már 99%-os lesz. Szerintetek? Kinek van igaza? Még nem vittem le, féltem nehogy azon a pár napon múljon a dolog.... Lakótelepen lakom, így ha leviszem sétálni olyan helyeken megyünk keresztül ahol sok kutya megfordul(t). Várjak még pár napot vele?

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy az utolsó kombinált útán már le lehet vinni de egy állatorvos mégis jobban tudja én levittem és nem let semmi baja de szerintem ha mindkettõ mást mond akkor várd meg azon az egy heten ne kockáztas.

Én úgy tudom, hogy az utolsó kombinált útán már le lehet vinni de egy állatorvos mégis jobban tudja én levittem és nem let semmi baja de szerintem ha mindkettõ mást mond akkor várd meg azon az egy heten ne kockáztas.
elvileg oltás után 10 nappal lehet, de én levittem hamarabb is, nem órákra persze. szerintem már simán leviheted.
A 3. oltás után 7-10 nappal már lehet vinni, csak nem szabad más kutyákhoz, macskákhoz engedni. Az utolsó oltás után 1 héttel, már azt is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Akkor a jövõhét vége felé kiviszem egy kis körre :)
Az anyatejjel is kap védettséget, ugy 4 hónapos koráig. A kiskutya komplett oltásait 6-8-10-12 hetes korban kapja. Amugy meg ha meg is van minden oltása, a koronavirust, a kennelköhögést is összeszedheti, ez pedig nem tartozik az oltási programba. Szerintem nyugodtan leviheted, csak ne hagy, hogy más kutyák ill. cicák ürülékeit szaglássza.

Hány oltás után lehet a kiskutyát más kutyák közé vinni?

Szerdán volt 8 hetes a yorkink és holnap kapja meg a 2. oltását.

Legjobb válasz: A második után már nyugodtan viheted csak várj vele még 1-2 napot és nyugodt szívvel..:)

A második után már nyugodtan viheted csak várj vele még 1-2 napot és nyugodt szívvel..:)

A kiskutyák születése után mikorra tehető az első tüzelés?

Első kutyusom. Menhelyről fogadtuk örökbe, és ott mondták, hogy nem régiben szült 4 kölyköt (kb. ez év januárjában)[a gazdái ezért dobták ki]. Arra lennék kíváncsi, hogy mikorra tehető kb. az első tüzelése. Valakitől azt hallottam, hogy 1 évre rá, de ezt valahogyan kétlem. Minél előbb (természetesen) ivartalaníttatni szeretnénk a kutyusunkat, és kb. júniusig azért szeretnénk várni azért, mert akkor iskola szünet van és itthon tudok vele lenni. Csak nem tudjuk, hogy ez túl késő időpont, vagy még belefér. A válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Ha az év elején szûlt akkor gyaníthatólag nyár végén, õsz elején fog legközelebb tûzelni.

Ha az év elején szûlt akkor gyaníthatólag nyár végén, õsz elején fog legközelebb tûzelni.
A kérdező hozzászólása: Okés :) Köszönöm szépen a gyors választ :)
ha januárban ellett, akkor elõtte 2 hónappal vemhesült, ahhoz számitva tüzel elvileg 6 hónap mulva, tehát április, május magasságában.

Németjuhász anya + korcs apa, kire ütnek majd a kiskutyák? Lent

A németjuhász kis termetű fekete, feje, lábai világosak. Az apa fele akkora sincs mint a németjuhász, undorító a szine, csupa foltos, össze vissza tarka. A kicsik feketék, van fehér zokniuk és gallérjuk, tejföl szájuk, a lábaik hosszában barna meg a fejük is kicsit. Ha megnőnek milyenek lesznek? Kire fognak jobban hasonlítani?

Legjobb válasz: Ezt így nem lehet megállapítani, sajnos besikerült egy helytelen alom,amik egy átlagos keverékek lesznek.

Ezt így nem lehet megállapítani, sajnos besikerült egy helytelen alom, amik egy átlagos keverékek lesznek.
Honnan tudjuk?
Hát biztos lesz bennük kis foltok, fehér, barna, fekete színek.
Mindegyik máshogy fog kinézni, mivel nem csak a 2 szülõre üthetnek, hanem azok felmenõire akár 10 generációig is. És abban a keverékben aztán lehet bármi.
Hát még a felmenõiben.
Az apakutya nem ilyen volt nagyjából? http://gallery.site.hu/d/7646046-2/2009_02_10_007.jpg
Ez egy cifra mudi.
Tudom, Gulakuti nagykalandor, csak kérdeztem, nem ilyen lehetett -e, mert a leírás alapján akár mudi is lehet.
Hát igen. Itt is van a környéken egy fekete mudi és le keverékezték, erre én mondtam, hogy mudi és azt se tudták, mit beszélek...

A kiskutyám ivartalanítása után is bújós marad?

Nyomós okai vannak, hogy ivartalanítani akarjuk. A kutyusom spicc és tacsi keverék, december 6-án lett 2 éves. Másodszor állterhes, és ha megnyomom a cicijét, tej jön ki belőle. Az ágy mögött kaparja a padlót, stb.. Tuti álterhes, mert csak pisilni engedjük ki a házból, kutya meg nem szökik át, és ő maga sem tud elszökni.~ Alapból nagyon bújós. És ha ivartalanítjuk, akkor az is marad? Meg játékos is? Mert nagyon imád játszani.

Legjobb válasz: Igen, ha ivarérés elõtt ivartalanitják, akkor változtat.

Igen, ha ivarérés elõtt ivartalanitják, akkor változtat.
Persze, az egyénisége, tulajdonságai, szokásai semmit nem fognak változni.
A személyisége nem a méhében lakik.
ha megint álvemhes, akkor nem kéne dédelgetni, és a cicjét sem nyomkodni, mert begyulladhat. A felnõttkori ivartalanitás a kutya személyiségén nem változtat.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönjük. :) Átvészeljük vele még ezt az egyetlen álvemhességet, és a nyáron kasztráljuk.
És az ivarérés elõtti ivartalanítás változtat a kutya személyiségén?

A tenyésztők fizetnek adót az eladott kiskutyik után?

Tudom h hülye kérdés , de egyszer csak felvet?dött bennem gondoltam hát megkérdezem:P Kell nekik adót fizetni utánnuk ?

Legjobb válasz: Adót fizetni a jövedelem után kell. Ha én levonom a kutyákból származó bevételeimbõl a kutyákra fordított kiadásaimat, akkor mehetek segélyért az önkormányzathoz. A szaporítókra meg bizonyítsa rá valaki, hogy mennyit adtak el. Papír nincs róla.

Adót fizetni a jövedelem után kell. Ha én levonom a kutyákból származó bevételeimbõl a kutyákra fordított kiadásaimat, akkor mehetek segélyért az önkormányzathoz. A szaporítókra meg bizonyítsa rá valaki, hogy mennyit adtak el. Papír nincs róla.
Ha cégszerûen ezzel foglalkozik, ad számlát, stb. akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Értem , köszönöm a válaszokat.Am ne értsetek félre nem akarom h fizetni kelljen utánna ez csak úgy felvetõdött bennem...
Én nem fizettem egy Ft adót sem, igyis veszteséges volt az elsõ alom! Nemhogy még az apehnak is fizessek! Az adásvételi szerzõdésekben "ajándék"-ot irtam, azaz nincs semmilyen irásos nyoma annak, hogy pénzt kaptam volna a kutyákért.
Értem én, persze! Csalni sem kell, én minden számlát elteszek, az adásvételi szerzõdésekbe pedig beírom a valós árat. Havonta 50 ezer forintot költök csak a kajájukra. Ahhoz jön még az oltások, a spot-on, a kiállítások. A fedeztetés, a kölykök felnevelése. Évi 2 alomnál, még ha az összes kölyköt jó áron adom el, akkor is 3-400 ezer mínuszban vagyok. De hát ez egy ilyen szenvedély. A horgászokat sem kérdezi senki, hogy mennyi halat esznek, hogy megéri-e a drága pecabot.
Õszinte véleményem szerint: Ne fizessenek ha IGAZI tenyésztõk! A mai világ nem tõlük fog csõdbe menni!! Nekem tenyésztõtõl van kutyám s ha nem fizet, akkor is igazat adok neki. Az a sok sok szaporító mit fizet? :S
A kérdező hozzászólása: De mondom ne értsetek félre NEM AKAROM H ADÓT FIZESSENEK A TENYÉSZTÕK!!! Csak azé érdekelt h kell-e nekik mert manapság már lassan a levegõvételért is adót kell fizetni... Dehogy akarom h a normális tenyésztõknek fizetni kelljen , akkor megint csak a szaporítók járnának jól...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!