Találatok a következő kifejezésre: A kiskutyám napos (18 db)

A kiskutyák hány napos korukban nyitják ki a szemüket és hány napos koruktól kezdenek hallani? Mikortól próbálnak menni?

Legjobb válasz: 10 napos korra kb kinyitják a szemüket, 2 héttõl kezdenek mászkálni, hallani pedig szerintem hallanak rögtön. De ezt nem tudom pontosan.

10 napos korra kb kinyitják a szemüket, 2 héttõl kezdenek mászkálni, hallani pedig szerintem hallanak rögtön. De ezt nem tudom pontosan.
hallani a 21. naptól hallanak
Születésüktõl hallanak. Összerezzennek a zajokra és hangokat adnak ki. Látni a szemük kinyílása után 2-3 nappal tudnak. A szemük 2 hetes kor körül nyílik ki. Hogy mikor kezdenek mászkálni, az fajtafüggõ. A huskyjaim még 3 hetesen is inkább hason gurulgatnak, botladoznak. Az agaraknak meg még ki sem nyílt a szemük de már szaladnak a ládában.

Hány naposan nyílik ki a kiskutyák szeme?

Én azt hallottam, hogy 7-10 nap között, meg azt is, hogy ez fajtánál változó nekem shar-pei kutyusom van.

Legjobb válasz: 10-14 naposan

10-14 naposan
szerintem a 7-10 az a macskáknál van xD
10 naposan.
hát ja kb 14 után :D

Mit csinaljak a 12 napos kiskutyakkal, ha azokat neha a boden kivul talalom a hidegbe? Hozzam be, vagy tegyem vissza oket?

Az anyakutya teszi ki oket, vagy kiranthatja, amikor kiszalad a bodebol, vagy mar a picik kimasznanak maguktol? Hozzam be oket, es etessem babatappal inkabb, vagy tegyem vissza oket? Kb.5 napos koruktol megesik ez neha. Vagy mar tanitana oket jarni, es pisilni, kakilni oket?

Legjobb válasz: persze...tanítja õket járni és pisilni...anyám... valószínû szopik a kiskutya és ahogy a szuka feláll magával viszi a kölyköt és az leesik. Ez elõ szokott fordulni. Tedd vissza õket (nagyobb hely kellene nekik, alapból ilyen hidegben nem is kéne kinn lennie az alomnak)

persze...tanítja õket járni és pisilni...anyám... valószínû szopik a kiskutya és ahogy a szuka feláll magával viszi a kölyköt és az leesik. Ez elõ szokott fordulni. Tedd vissza õket (nagyobb hely kellene nekik, alapból ilyen hidegben nem is kéne kinn lennie az alomnak)
Az anyjuk mellett a helyük. Csináld meg rendesen azt a bódét, hogy ne essenek ki belõle.
Nagyobb = magasabb szélû. Ehhez azért nem kell diploma...
Nem kellene szaporítani minden ész nélkül. 1, 5 millió gazdátlan kutya van itthon az ilyen hülyék miatt ...
Akkora "bódéba" kellett volna rakni õket, amibõl nem tudnak se direkt, se véletlenül kimászni... Még most sem késõ!
A kérdező hozzászólása: Hat minthogy a bodejuk az szerintem eleg nagy, mert 1 x 1, 40 meteres es a picik altalaban a vegeben alszanak, csak akkor nincsenek egy kupacban, amikor szopnak, es mondjuk most h mar nyitva a szeme 2nek kezdenek ugy mocorogni ide-oda, de amugy meg mindig egesz bent vannak, ugyhogy fogalmam sincs hogy hogy kerulnek ki....
A kérdező hozzászólása: Koszonom minden kedves valaszolonak a valaszat. Nos az egeszet ugy oldottuk meg, hogy nagyapameknal talaltunk egy hatalmas ketrecet, ami igy bevolt drotozva, meretei 2m x 1m x 1, 2m, es azt megcsinaltuk hazikonak a kutyusoknak. Most a mamajuk is bent fekszik es a kutyusok is teljesen jol el fognak ferni, ha megnonek, amig nem adjuk majd el oket. Viszont allandoan egy kupacban vannak. A hazikon van lengoajto, szoval csak annyi hideg eri oket, amig a mama kimegy vagy bejon, vagy en ellenorzom oket. Amugy az egeszet egy olyan helyisegbe helyeztuk el, ahol szukseg eseten be lehet futeni. Csak ugy mellekesen megjegyzem, hogy ezek a kolykok fajtiszta kutyak, nem direkt szaporitottam oket, egy egyszeri latogataskor lettek meg, es mar 3nak lesz gazdija tutira. KOSZONOM MINDENKINEK, aki segitett :)


Hány napos terhesség után kezdenek növekedni a kiskutyák? És honnan tudhatom hogy télleg terhes-e a kis Bichon Havanese 2 éves kutyám?

A Bichon Havanese szuka kutyámnak már elkezdett kerekebb,keményebb,nagyobb hasa lenni.Már 34 napja elvileg terhes.

Legjobb válasz: Túl van a félidõn a kutyusod,ha vemhes,úgyhogy szerintem ha keményebb a pocija akkor tuti az.Én is most szeretném pároztatni az enyémet"havanese" .Itt van nálam egy szuka kutyus és pároztak,de nem ragadtak össze,úgyhogy most én is tanácstalan vagyok,hogy ez elég-e ahhoz,hogy kiskutyák legyenek.egyébként lehet kapni a gyógyszertárban"relaxin"nevû gyorstesztet az kimutatja!én is olvastam.

Túl van a félidõn a kutyusod, ha vemhes, úgyhogy szerintem ha keményebb a pocija akkor tuti az.Én is most szeretném pároztatni az enyémet"havanese" .Itt van nálam egy szuka kutyus és pároztak, de nem ragadtak össze, úgyhogy most én is tanácstalan vagyok, hogy ez elég-e ahhoz, hogy kiskutyák legyenek.egyébként lehet kapni a gyógyszertárban"relaxin"nevû gyorstesztet az kimutatja!én is olvastam.
nekem tavaaaly születtek kicsik, én akor kezedetm el gyankodni, amikor nagyon-nagyon bujós letta lány kutya, és rengeteget evett, mindegy mit csak ehessen.szélesedetta háta, és a cickoi is beduzzadtak. szülés elött 1-2 nappal, figyeld a cicijeit, ovatosan megnyomhatod, ha jön belöle eyg kis tej, akkor szülni fog 48 orán belül.majd a szopizásnál ha kimegy pisilni az anyakutya a mellbimbóit töröld át langyos vizes ruhával, hoyg akicsit tiszta tejet szivjanak magukba. és még valmai: ha azt szertnéd hoyg sok teje legyen a kutyusodnak, itasss vele rengeteg tejet.ha van házit.én kecsketejet is adtamm neki.ezeket orvostol tudom.
félidõsen már az állatorvos meg tudja mondani.de a 6.hét körül már látszik.szélesedik a háta, a cicijei bedagadnak.mi most tartunk a 8.héten, de már elég intenzíven mocorognak a babók!:-)
Elsõ válaszolótól kérdezném, hogy a relaxin nevû tesztet kiadják recept nélkül is sima gyógyszertárban??
ha kemenyebb nagyobb a hasa, akkor aaz de meg onnan is metudod allapitani ha dagadnak a mellbimboi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsodat =) Nekem már 4-szer összeragadtak. Elõször csak próbálkoztak összeragadni eztán a végén már 4-szer is összeragadtak.
Nagyon sokat segitettetek a válaszaitokkal...Köszönöm a hasznos válaszokat!Várom a további kérdéseket is!
kecsketejet.bébi tápszert.
Az ég áldjon meg te szaporítók gyöngye! Egy percig se zavarjon, hogy az INTERNET elõtt ülsz. Tudod, INTERNET. A világ legfejlettebb információgyûjteménye....
Amúgy állatorvost kihívni és megnézetni az anyakutyát.
Sajnálom.Igen fura kutya lehet, ha elhagyja a kölykeit. Nem lesz könnyû dolgod.
Mi lehet a baj? Az, hogy egy olyan kutyát szaporítottál, amivel nem lett volna szabad, nincs benne anyai ösztön vagy gyenge.Remélem, tanultál az esetbõl és mielõbb ivartalaníttatod. A kecsketejnél sokkal jobb a kutyáknak készült tejpótló tápszer, az ára viszont borsos, arra készülj fel.És az alom felnevelésével járó rengeteg munkára is.Gyakorlatilag folyton ott kell lenni velük valakinek, mert 3 óránként szigorúan etetni kell.
ajjaj, akkor valami nagyon nincs rendben. Állatorvos, és lehetõleg dajkakutyát szerezni. ha nincs, akkor tejpótló tápszer, 2 óránkánt cumiztatni õket, és langyos vizes vattával áttörölgetni a hasukat, végbél nyilást, hogy tudjanak üriteni.
Szerintem is az altatás a leghumánusabb. Valószínûleg jobban járnak, mint amilyen életük lenne.
Azonnal vidd állatorvoshoz a kölyköket, és még most altattasd el õket humánusan...Rendes táplálkozás és az anyjuk nélkül nagyon kevés esélyük van a normális gyarapodásra. Ennyi kutyának FELELÕS gazdát találni lehetetlen: MINDEN MENHELYEN, GYEPIN, SARKON, BOKORBAN KUTYA VAN!!! Többszörös teltház mindenhol!!!!!! ANYÁT MEG IVARTALANÍTTASD A LEHETÕ LEGHAMARABB!!! A kerítést pedig csináld meg...az anyával foglalkozz, sétáltasd, neveld...
És ha "fajtatiszták"a kölykök, akkor sem vár rájuk jobb sors.Megveszik õket pár 10 ezer forintért, legtöbbjük végül kutyagyárban köt ki.
A kérdező hozzászólása: Elmondaná valaki mi a szarért kell mindenbõl ekkora ügyet csinálni?
Mert majd megint mi, állatvédõk szívjuk meg azt, h nektek 12 kölyök született. Ezért, cseszdmeg!
Semmit. Nem kell a nem életrevaló kölyköket megmenteni.
igazuk van, altatás, nincs mese. köszönheted mgadnak kedves kérdezõ! ha felelõsségteljes gazda lennél ennek nem kellett volna megtörténnie! egyáltalán miért vártad meg az ellést, miért nem vitted el a kutyád már az ellés elõtt ivartalanítani?
Állatorvos és humánus altatás a kölyköknek. Kétlem, hogy akitõl elmegy az anyakutya, az képes lenne a kétóránkénti etetésre, kezelésre, stb.
Ráadásul kevés esély van rá, hogy gazdit is találtok nekik. Nem az a baja a szukának, hogy 12 kölyök született, hanem az, hogy a háta közepére nem kívánja az egészet.És igaza is van.
Tényleg feltétlenül szükséges felnevelni 12 kölyköt, akire még annyira sem tudnak vigyázni, hogy az anyjuk ne szökjön el? Nem volna egyszerûbb és humánusabb most lealtatni õket, mint késõbb a sintértelepen?
A kérdező hozzászólása: Köszi. Lehet ám hogy az a baja hogy 12 kiskutya született
A kérdező hozzászólása: Hát igen nem tudom mi baja lehet
A kérdező hozzászólása: Épp ez a gond elszökött nem tudom megnézetni, de azért köszi
Így van!Mert a magadfajta felelõtlen szaporítók miatt, akik figyelmetlenségbõl vagy ostobaságból hoznak le almot, na az ilyenek miatt vannak teli a fajtamentõk és menhelyek.

A kiskutyám 40 napos terhes! Mikor kell elvinni ultra hangra, és mennyibe kerül a vizsgálat! Egyáltalán el kell vinni?

Legjobb válasz: Sztem nem kell,csak ha valami baj van.Nem úgy megy mint az embereknél...Grat a ksikutyikhoz =)

Sztem nem kell, csak ha valami baj van.Nem úgy megy mint az embereknél...Grat a ksikutyikhoz =)
Hivd fel az állatdokit, abból gond nemlessz. nemhiszem, hogy bármivéle vizsgálat kéne. És annak aki azt a baromságot irta: Ennyi erõvel miért nem ölünk meg minden állatot magunk körül, nem? Nemértem, hogy miért kell igy viselkedni. Nincs olyan sok kutya csak sok a szemétláda aki az utcáradobja a kutyusát. mi is ugy találtuk 6 éve. És képzeld: és tök egészséges Bearded Collie-t dobtak ki. Aki csak pár hetes volt. Ugyhogy akár turmix kutya akár fajtiszta akkor is kidobják. ugyhogy tökmindegy. és a keverékek amugy is egészségesebbek, kevésbé lesznek betegek. Ugyhogy ennyit a beképzelt öndelt tudatlan emberekrõl.
én nagyon féltem a kutyámat.annyira hogy nem is pároztattam még.de majd szeretnénk.és én elviszem majd ultrahangra. akárki akármit mondd. nem tudom mit kell bunkózni, vilt egy ilyen válasz.mást kérdeztek.ennyi.
én elvittem az enyémet, de sajnos nem volt vemhes:( az árak dokinként változnak, de attól hogy elviszed ultrahangra nem biztos hogy minden rendben lesz és fordítva, ha nem viszed el attól még mehet minden simán
Bizony ha egy állatot állatorvoshoz viszel nagyon könnyen beteg lesz, pláne ha várandós! Az állatokat, pedíg teljesen fölösleges ilyenkor bárhova is hurcolni, hisz akkor nem lesz meg a biztonságérzetük, és akkor elbujnak, de úgy...Szóval ha jót akarsz neki csak akkor viszed bárhova is, ha baj van, attól pedig ne félj, hogy nem vagy épp otthon, a kutyák és a macskák, normális esetben világrahozzák kölyküket, elrágják a köldökzsinórt, és megmosdatják kicsinyüket...nagyon ritkán van szükség ránk.
semmiképp ne vidd el csak úgy. Össze is szedhet valami betegséget a váróban!
normális esetben a kutyák, macskák, maguktól világra tudják hozni a kicsiket, sõt sok esetben az ember észre sem veszi, mert úgy elbújnak. uh-ra, egyáltalán nem szokták vinni õket, tényleg nem olyan mint az embereknél. nyugi, nem lesz velük semmi gond. lehet, hogy egyik nap úgy mész haza, hogy már ott nyüszörögnek. a kutyusodban pedig nagyon nagy az anyai ösztön, szépen ellátja majd õket.
szia. nem kell vinni. nekem tegnap fialt meg a kutyám, és szerencse hogy itthon voltunk, mert 4 kiskutya született, de nem voltak külön válva.a köldözsinórnál egybe voltak, az egyik kiskutyának meg a nyakára tekeredett.De szóltunk az állatdokinak, és elkötötte, és minden oké.De ha fél órával késõbb szólunk akkor már nem élnek.remélem nálatok nem lesz ilyen gond:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszt, csak félek, hogy he elmegyek dolgozni és egyedül hagyom késõn veszem észre ha valami baj van!Mégegyszer köszi!
sztem nem ehhez akerdeshez kellene ezt irkalni....nem??? sztem a kerdezo foglalkozika kutyajaval ôs gondolom, hogy csak allatszereto emberkenek adja majd a kicsiket...inkabb azokat kellene ien kemnyen kiosztani, akik tenyleg nem foglalkoznak szegenye ebekkel...Inkabb fogjunk ossze és probaljuk megmenteni oket!!!!

Miért nyalja a kutya a 3 napos kiskutya hasát miután a kutyus cicizett?

mert ahányszor látom állandóan nyalja neki a hasát

Legjobb válasz: Azért, hogy elõsegítse a bélsár és a vizelet ürülését.

Azért, hogy elõsegítse a bélsár és a vizelet ürülését.
Azért arra figyelj oda, hogy az sem jó, ha túl erõsen nyalogatja a köldökcsonkot, mert akkor sérve lesz.
Borzasztó, én nem is emlékszem olyanra, hogy ekkora baby boom volt. Ez a január ez horror, legalább 20 darab kölyökkutya van körülöttem, akinek légyszi segítsek gazdit keresni... Miért nem lehet megérteni, hogy ez az ország egyszerûen több kutyát már nem bír el? Minek kell teljes tudatlansággal kölyköket gyártani? Sose szaporítottam, nem is tervezem, nem is neveltem árva kölyköket de még én is tudom, hogy miért nyalogatja a hasát. Alap tudás nélkül mi a csudának még egy kupac kölyök?
igaz. az árva kisblökiknek nedves szivacscsal szoktak segíteni ugyanebbõl a célból.
A kiskutyaknak eleinte nem indul el a belmukodese, ezert az anyakutya igy birja mozgasra. Enelkul a kiskutyak vszinuleg elpusztulnanak mivel nem tudnanak uriteni. Olyan 3 hetes korban mar megindul es akkor ez a nyalogatas is abba marad;)
Mit csináltok a kiskutyákkal? Ha egyáltalán életben maradnak, nem tudsz semmit a gondozásukról. Ivartalanításra nem gondoltál?
Mi a fenéért kell minden primitív baromnak, hozzá nem értõnek szaporítania a kutyákat?! Ez ma már a 3. ostoba, felelõtlen szaporító által feltett kérdés! Kérdezõ, ha esetleg kicsit is több ész szorult volna beléd, már annyival jobb lenne ez az ország!
A kérdező hozzászólása: 1 darab van csak nem vagyok szaporító tenyésztõ sok majom minek pofázik bele , hogy szaporítom mikor nem szaporítom az ilyeneket beleszólnak mikor nem is ismernek most dobjam ki azt a szerencsétlen csep kutyát mert megszûletet elfér az is az anyavál jut annak is enni anyának van mit enni akkor annak is lesz nem volt még kis kutyám és nem tudom mért nyalja ezért kérdeztem
Akkor ez még a legszerencsésebb eset. Mit csináltál volna ha 11 van? Vagy 14? Mert sokkal nagyobb esély van arra, hogy sok kölyök szülessen, mint arra, hogy csak egy...Ugye ezután ivartalaníttatod a szukát?
A kérdező hozzászólása: nem tudta, hogy vemhes ! a meletünk lévõ vadász társaságtól kaptam természetesen mikor viszem majd chipelni akkor azt is megkérdezem a dokitól a kiskutya meg kani kis beagle

Mi a teendő ha a 2 napos kiskutyám furán veszi a levegőt? Meg fog halni? :/

Tegnap született 6 kiskutyusunk abból az egyik kutya nagyon furán veszi a leveg?t.

Legjobb válasz: Állatorvos. Lehet, hogy víz van a tüdejében, és tüdõgyulladása van.

Állatorvos. Lehet, hogy víz van a tüdejében, és tüdõgyulladása van.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom elérni.:S De úgy néz ki hogy jobban van hálistennek, eddig nem nagyon akart szopni, de most elkezdett:)
A kérdező hozzászólása: úgy néz ki hogy kezd erõre kapni.
Infralámpát tegyél föléjük, de azonnal! Remélem még nem késõ! Csak az infra szárítja ki a tüdõbe került magzatvizet, ha nem szárad ki akkor tüdõgyulladást kap a kicsi és meghal!

Egy kiskutyának hány naposan/hetesen nyílik ki a szeme?

Csak értelmes válaszokat írjatok lécci!

Legjobb válasz: 10-14 naposan. Remélem, értelmesen írtam?

10-14 naposan. Remélem, értelmesen írtam?
8naposan
2-3 hét körülbelül.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
7-11 naposan:) amúgy aki azt írta hogy 8 hónaposan szerintem elnézte a kérdést vagy nemtom xD
Vagy te a választ :D
azt irta hogy "8naposan" ezt benézted barátom..

12 napos kiskutyám 2 hátsó lába egyik napról a másikra nagyon megduzzadt, már látta állatorvos, igazából ő sem tudott mit mondani, aki már járt így, vagy tud erről valamit, az írjon már valami hasznosat? !

egyébként szopik, láza nincs, német juhász

Legjobb válasz: Keress másik orvost , ha kell rontgenezzétek meg.Am nj-ok nál kiskorban sokszor sántítanak , mert gyórsan nõnek , az enyém is sántíttot sokszor de egyszer sem volt megduzzadva a lába.1,5 éves korára kinõtte , és már nincs ilyen probléma.Megvan a véleményem az olyan orvosról , aki nem tud mit mondani egy ilyen dologra.... Ja mos látom h 12 napos , hát akkor amit leírtam nem hinném h érvényes , am nem lehet h az anyja összenyomta a lábát szoptatás közben ?

Keress másik orvost , ha kell rontgenezzétek meg.Am nj-ok nál kiskorban sokszor sántítanak , mert gyórsan nõnek , az enyém is sántíttot sokszor de egyszer sem volt megduzzadva a lába.1, 5 éves korára kinõtte , és már nincs ilyen probléma.Megvan a véleményem az olyan orvosról , aki nem tud mit mondani egy ilyen dologra.... Ja mos látom h 12 napos , hát akkor amit leírtam nem hinném h érvényes , am nem lehet h az anyja összenyomta a lábát szoptatás közben ?
Szerintem is megkéne nézetni másik orvossal, esetleg el lehetne vinni egy jól felszerelt klinikára ahol alaposan megtudják vizsgálni!
Egy ilyen picurkánál ez keringési zavar lehet. Sürgõsen keress egy jól felszerelt klinikát. Talán ultrahang többet mutat.
Ha budapesten laksz, akkor menj az Állatorvosi Egyetemre. Na ott addig vizsgálják, amíg ki nem derül mi a baj. De nem lesz olcsó. http://www.univet.hu/ itt megtudod nézni az árlistát, elég drága a röntgen és az ultrahang is. De ha a vizsgálatok nem hoznak eredményt, akkor sem adják föl, amíg ki nem derül, hogy mi a gond.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!