Találatok a következő kifejezésre: A kiskutyám a terhességemre (5 db)

Hány napos terhesség után kezdenek növekedni a kiskutyák? És honnan tudhatom hogy télleg terhes-e a kis Bichon Havanese 2 éves kutyám?

A Bichon Havanese szuka kutyámnak már elkezdett kerekebb,keményebb,nagyobb hasa lenni.Már 34 napja elvileg terhes.

Legjobb válasz: Túl van a félidõn a kutyusod,ha vemhes,úgyhogy szerintem ha keményebb a pocija akkor tuti az.Én is most szeretném pároztatni az enyémet"havanese" .Itt van nálam egy szuka kutyus és pároztak,de nem ragadtak össze,úgyhogy most én is tanácstalan vagyok,hogy ez elég-e ahhoz,hogy kiskutyák legyenek.egyébként lehet kapni a gyógyszertárban"relaxin"nevû gyorstesztet az kimutatja!én is olvastam.

Túl van a félidõn a kutyusod, ha vemhes, úgyhogy szerintem ha keményebb a pocija akkor tuti az.Én is most szeretném pároztatni az enyémet"havanese" .Itt van nálam egy szuka kutyus és pároztak, de nem ragadtak össze, úgyhogy most én is tanácstalan vagyok, hogy ez elég-e ahhoz, hogy kiskutyák legyenek.egyébként lehet kapni a gyógyszertárban"relaxin"nevû gyorstesztet az kimutatja!én is olvastam.
nekem tavaaaly születtek kicsik, én akor kezedetm el gyankodni, amikor nagyon-nagyon bujós letta lány kutya, és rengeteget evett, mindegy mit csak ehessen.szélesedetta háta, és a cickoi is beduzzadtak. szülés elött 1-2 nappal, figyeld a cicijeit, ovatosan megnyomhatod, ha jön belöle eyg kis tej, akkor szülni fog 48 orán belül.majd a szopizásnál ha kimegy pisilni az anyakutya a mellbimbóit töröld át langyos vizes ruhával, hoyg akicsit tiszta tejet szivjanak magukba. és még valmai: ha azt szertnéd hoyg sok teje legyen a kutyusodnak, itasss vele rengeteg tejet.ha van házit.én kecsketejet is adtamm neki.ezeket orvostol tudom.
félidõsen már az állatorvos meg tudja mondani.de a 6.hét körül már látszik.szélesedik a háta, a cicijei bedagadnak.mi most tartunk a 8.héten, de már elég intenzíven mocorognak a babók!:-)
Elsõ válaszolótól kérdezném, hogy a relaxin nevû tesztet kiadják recept nélkül is sima gyógyszertárban??
ha kemenyebb nagyobb a hasa, akkor aaz de meg onnan is metudod allapitani ha dagadnak a mellbimboi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsodat =) Nekem már 4-szer összeragadtak. Elõször csak próbálkoztak összeragadni eztán a végén már 4-szer is összeragadtak.
Nagyon sokat segitettetek a válaszaitokkal...Köszönöm a hasznos válaszokat!Várom a további kérdéseket is!

A kiskutyám veszélyes a terhességemre?

Együtt lakunk egy kis lakásban, úgyhogy mindenhol ott van, ráadásul kis hebrencs, ugrál, megnyalogat. Kérdésem, hogy hordoz-e ? valami baktériumot vagy hasonlót? Vagy mit szoktak ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Szia, Ne aggódj, nekem 3 vizslám van. A terhességem alatt is ugyanúgy ölelgettük egymást, mint azelõtt. Semmi bajod nem lesz a kutyustól, és a babának sem. Nálunk sincs semmi gond. Egy 13 hetes kicsilány anyukája. Kellemes babvárást kívánok.

Szia, Ne aggódj, nekem 3 vizslám van. A terhességem alatt is ugyanúgy ölelgettük egymást, mint azelõtt. Semmi bajod nem lesz a kutyustól, és a babának sem. Nálunk sincs semmi gond. Egy 13 hetes kicsilány anyukája. Kellemes babvárást kívánok.
A kutyáknál általában nincs olyan veszélyforrás mint a macskáknál, de azért vigyázz arra, hogy ne kapjon el semmilyen fertõzést, betegséget. Amit mindenképp jó ha megteszel, hogy mindig moss kezet utána, ha megsimogatod, vagy megnyalja a kezed, nehogy mégis a szervezetdbe jutass valamit, amit nem szeretnél. Nekem deguim voltak, akik alapból nem lettek volna veszélyesek, de mivel szokásuk kifelé pisilni a ketrecbõl, és semmi se volt védve (pláne ha a mókuskerék tekerése közben követték el), így muszáj volt eladnom õket, mert így már fertõzhetett a vizeletük.
Ha kezet mosol kutyázás után, nem lesz semmi bajod tõle! Nekünk is van kutyus és mellette lett 2 gyerkõc.
Én is ölelgettem a kutyámat a terhességem alatt és azóta is. Ma már a fiam is ölelgeti. Most különösen figyelj a kutya tisztaságára, kapja meg idõben az aktuális oltásokat, 3 havonta szigorúan féregtelenítõ tabletta és nem lesz emmi gond! Mutasd be neki a babát, amikor hazaviszed, engedd, hogy megszagolja (de ne nyalja meg!) és magyarázd el neki, hogy mostantól rá nagyon kell vigyáznia! Érteni fogja. Gratula a babához és sok-sok örömöt kívánok Nektek a kutyussal együtt!
Talán amire figyelj, h ne legyen férges, mert ha elkapod, akkor egy csomó hasznos anyagot elzabálnak a férgek a baba elõl.De egyébként nem lehet más bajod tõle.

Veszélyes kiskutyákat "dögönyözni" a terhesség alatt?

A 17. hétben vagyok, de nem tudok ellenéllni a kisértésnek.

Legjobb válasz: Szerintem nem,csak moss kezet utána,meg ne hagyd,h arconnyaljanak.

Szerintem nem, csak moss kezet utána, meg ne hagyd, h arconnyaljanak.
Az ürülékétól is tartsd magad távol!!!
Egész terhességem alatt dögönyöztem, szeretgettem a kutyámat! (Mostmár a fiammal együtt szeretgetjük.) Ha a kutya tiszta és Te is betartod a megfelelõ higiéniai szabályokat, nincs miért aggódnod! Sõt, mivel a lelkednek nagyon jót tesz :) , így csak jó, hiszen, ami a mamának jó, az jó a babának is!


Hogy viseli egy másfél éves kutya a terhességet és a kiskutyákat?

Másfél éves kutyusom terhes lett. Sokan azt mondták, hogy fiatal a terhességhez, de már elmúlt több mint egy hónap azóta. Nem tudjuk elvetetni. Azt mondták, hogy nagyon fiatal, meg fog változni a szülés után, nem olyan lesz mint régen, és hogy nem tudja majd felnevelni ?ket. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Teljesen normális hangnemben lettek leírva a tények, attól hogy neked ez nem tetszik és mást szeretnél hallani, még ez az igazság, és nem kell megsértõdni. A kutyát utolsó pillanatig lehet ivartalanítani, de javaslom minél elõbb kérj idõpontot a dokitól.

Teljesen normális hangnemben lettek leírva a tények, attól hogy neked ez nem tetszik és mást szeretnél hallani, még ez az igazság, és nem kell megsértõdni. A kutyát utolsó pillanatig lehet ivartalanítani, de javaslom minél elõbb kérj idõpontot a dokitól.
igen, ivartalanítani kell
Valóban meg fog változni és ne csodálkozz, hoyg midnenki leszíd miután felelõtlen voltál. Hogy akarsz kutyát tenyészteni ha ennyire lövésed nicns róluk. Az utolsónak: az ivartlanítás meghosszabítja a kutya életét ne írj már hülyeségeket még valaki elhiszi.
Az a véleményem, hogy ivartalanítanod kéne. Ez KUTYA kötelességed lenne. Felelõtlen állattartó vagy. Undorodom az ilyentõl, ahogy itt sokan mások is.
Elnézést a dupla hozzászólás miatt, de kifelejtettem valamit az elõzõbõl! A kutyust semmiféleképp ne hagyjátok ellustulni, mozogjatok vele, ugyan úgy, csak valamivel kevesebbet, és óvatosabban. Ha látjátok, hogy az emlõk körül pirosas körök kezdenek kialakulni, akkor azonnal vigyétek állatorvoshoz az ebet. Ezt napi szinten ellenõrizzétek, illetve, ha nem kezdenek megduzzadni az emlõk, akkor szintén orvoshoz forduljatok, mert az anyatej hiányra utal. Ha megszületnek a kölykök szintén figyelni kell az emlõket, sajnos vannak mohó kölykök, és felsérthetik valamelyik emlõt, amit célszerû lefertõtleníteni.
"Balesetek" mindig is lesznek, ezért senki sem vonható felelõsségre. Az ivartalanítást azért tartom rossz ötletnek (fõleg nemzés elõtt), mert lerövidíti, elcsúfítja a kutya életét. Az én, lassan másfél éves Am.Staffim egy 5, 5 éves Si-Tzu kutyussal van egy házban, mindkettõ kan, és egyik sincs ivartalanítva. Egyik sem támadja a másikat, sõt megvédik egymást, és minket is. A nemzõképességet pedig egyes emberektõl kellene elvenni, nem pedig az állatoktól. Például az elsõ kommentelõ csakis a "megelõzést" írta le, bunkó formában. Ha már valami megtörtént, akkor nem azt kell elmondani, hogy-hogyan lehetett volna megelõzni, hanem azt, hogy-hogyan kell megoldani. Sok sikert a kutyushoz, viszont egy állatorvos tanácsát mindenképp kérjétek ki, nagyon sokat segíthet! :)
Egy kicsit járj utána a dolgoknak! Az emlõsöknél a nemi hormonok az életük végéig hatással vannak a szervezetre. Ha egy kutyát ivartalanítanak nagy eséllyel magas lesz a koleszterinje, s túlsúlyos is lesz. Ezeken kívül más hormonzavar által kiváltott betegség is felléphet a kutyus szervezetén belül, ilyen például a herélt kanok ösztönös viselkedéseik lekonyulása, elvesztése. Van amikor jó, ha a kutyusok ivartalanítva vannak, de ez nem a megfelelõ eset. Ráadásul a kérdezõ egyáltalán nem azt kérdezte, hogy mivel lehetett volna megelõzni, és fõleg nem azt kérte, hogy ezért szidjátok.
Elmondtuk többen, hogy igen, lehet ivartalanítani a kutyát bármikor. Ha végigolvastad volna, akkor nem kellett volna felháborodnod, hogy nem adunk tanácsokat, mikor adunk :)
Igen, el.
A kérdező hozzászólása: Oké, akkor legalább sok lehordás és szidás mellett azt is mondjátok meg, hogy mit csináljak? El lehet vetetni még a kiskutyákat? Ja, és némelyikõtök hatalmas nagy paraszt..
Theia nagy igazságokat írt le. Idén tavasszal sikerült örökbe adnom egy fiatal szukát, nem volt még 1 éves. A gazdi felelõtlen volt, vemhes lett a szuka és csak akkor vette észre a nagy bundától, mikor lefialt. Annyiból szerencséje volt, h csak két kiskutya lett és minden komplikációmentes volt. A szuka azóta se jött rendbe. Még mindig sovány, össze van roggyanva, teljesen kikészítette az ellés és az alom gondozása. Extra tápot kap, szuperprémium minõséget, táplálékkiegészítõt, de semmi, egyszerûen szinte tönkrement. Valószínûleg legalább 1 év lesz, mire rendbejön. És a gyermeki báját, játékosságát is elvesztette.
Remélem azért annak is örülsz kedves kérdezõ, hogy az imádott kutyád életét így kb 2-3 évvel megrövidítetted.
Ha végigolvastad volna, amit leírtam, akkor észrevetted volna, hogy nem csak a vemhesség alatt írtam a használatát, hanem a szoptatási ideig, tehát a fialás után másfél hónapig. :) Kalcium bevitel azért fontos, hogy az anya testébõl tejjé alakuló Kalciumot pótoljuk a kutyus szervezetében. A káliumnak pedig az idegrostok kifejlõdésénél van elengedhetetlen szerepe. Ezzel csökken annak az esélye, hogy a születendõ ebek valamiféle idegrendszeri rendellenességtõl szenvedjenek.
kedves elsõ válaszoló. A vemhes kutyának még véletlenül sem szabad plusz kalciumot adni, mert ha a szervezete hozzászokik a kalciumbevitelhez, a szoptatással megnövekedett kalciumigényhez, nem fog tudni alkalmazkodni.
Azt még meg szeretném kérdezni, hogy milyen fajta kutyátok van, esetleg ha keverék, akkor milyen mix, és melyikbõl van több benne? :)
A kérdező hozzászólása: Vidual01 köszönöm a választ és hogy kiálltál mellettem!:)
Hehe, így éjjel már kevésbé megy a fogalmazás. Az elsõ sort kicsit elrontottam, azt szerettem volna írni, hogy az ivartalanítást azért tartom rossz ötletnek! :)
A kérdező hozzászólása: 3-4es! Köszönöm a választ!:) Te vagy az elsõ, aki nem szid le, mert hagytuk a kutyust teherbe esni!
A kérdező hozzászólása: Direkt nem ivartalanítottuk, mert akartunk kiskutyákat, csak nem számoltunk rá, hogy ilyen hamar lesz... De azért "kössz"
adj rá kutyafarmert!!

Van egy Yorki kutyám aminek a hátán a szőre teljesen kifehéredett a terhesség alatt. Majd kb. fél év múlva "visszaszürkült". Most megint kiskutyái vannak és megint fehér lett. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: "Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek" Úgy tûnik fingod nincs mi a különbség tenyésztõ és szaporító között. Attól, hogy valaki tenyésztõnek hívja magát nem lesz az. A tenyésztõ megfelelõ kutyákat választ a fedezéshez, elvégzi a szükséges egészségügyi szûréseket, törzskönyvezi a kutyákat és írásos garanciát vállal rájuk. Te csak egy szaporító vagy.

"Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek" Úgy tûnik fingod nincs mi a különbség tenyésztõ és szaporító között. Attól, hogy valaki tenyésztõnek hívja magát nem lesz az. A tenyésztõ megfelelõ kutyákat választ a fedezéshez, elvégzi a szükséges egészségügyi szûréseket, törzskönyvezi a kutyákat és írásos garanciát vállal rájuk. Te csak egy szaporító vagy.
Kérdezõ, nem tudod mi a különbség szaporító és tenyésztõ között. Minek elleted egyébként szerencsétlen kutyát? Szerinted ezzel jót teszel vele, vagy mi az oka?
Gratulálok, te vagy a nap szaporítója!
minek elleted annyit azt a kutyát??
A kérdező hozzászólása: A kutya közel két éves volt amikor elõször fedeztetem, és után a több mint egy évet pihent. A kutyát nem szakítom meg, nálunk családtag. Az állatorvosom nem tud rá magyarázatott adni azért kérdeztem meg itt. Szaporító szerintem az akinek 20 kutyája van és azokat megszakítva próbál megélni belõlük.
A kérdező hozzászólása: Kedves 4/4! Azok az emberek akik magukat tenyésztõnek hívják és nyúlketrecbe zárt kutyákból nagyüzemben kitermelt kölykök eladásából élnek, ha adnak hozzá törzskönyvet ha nem, ha ismerik a fajtát ha nem. Akkor sem vehetik fel a versenyt olyan valakivel akinek a kutyája családtag. Ha bármilyen probléma lett volna a kutyám terhességénél, szülésénél vagy a kiskutyákkal még egyszer nem vágtam volna bele. Az állatorvos hozzánk a kiskutyákhoz kéthetente jár ki és nézi az anyukát és a kölyköket is. Amit írtál meg fogom kérdezni az orvosunktól is és ha azt mondja hogy ez lehetséges akkor a kutya nem szül többé.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!