Találatok a következő kifejezésre: A kiskutyám a (1781 db)

Normális, hogy sokat magára hagyja a kiskutyákat a szoptatós szuka?

Kint üldögél a napon, pihenget. A kicsik alszanak, mocorognak, néha nyüszítenek. Ha ott ülök mellette, akkor ? is bent marad a kicsikkel.

Legjobb válasz: Nekem is van szukám aki nem megy oda a kicsikhez ha nem vagyok ott (mondjuk én alapból nem engedem oda a szukát csak 2-3 óránként de õ akkor se menne) folyamatosan ott kell vele ülni addig amíg az utolsó kiskutya is megkajált mert egy percig se marad ott nélkülem...ha ott vagyok akkor nagyon jó anyuka.

Nekem is van szukám aki nem megy oda a kicsikhez ha nem vagyok ott (mondjuk én alapból nem engedem oda a szukát csak 2-3 óránként de õ akkor se menne) folyamatosan ott kell vele ülni addig amíg az utolsó kiskutya is megkajált mert egy percig se marad ott nélkülem...ha ott vagyok akkor nagyon jó anyuka.
Mennyi idõsek a kölykök? A második hét után már otthagyják néha õket. Az anyjuk tudja, hogy mikor van gond és akkor bemegy hozzájuk.
Persze ez termeszetes dolog. Az elso ket hetben az anyuka nemigen hagyja el az almot, igy amikor mar erosodtek egy cseppet a picik akkor o is ugymond"kiszabadul". Gondoj bele 2 hetig nem moccanak a piciktol csaupan enni hogy mennyire meglehetnek zsibbadva, meredve a labai, izuleteis meg ez mellet a picik is rajta" eloskodnek". Nem azert hagyja ott oket mert nem torodik veluk. Ameddig latja az anyuka , hogy csend van, az ehezo szajak nem ehesek o is kielegiti mozgas szuksegleteit. Fogadni merek amint a picik zugolodnak, orditanak az anyjuk azonnal a segitsegukre siet! Jo egeszseget a piciknek es az anyukanak is!!:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a jó kívánságot! Pontosan ma 2 hetesek.
Hát ha a kan fiatal lehet játszani akar vagy futni egyet.Az én kutyám is ugatja a másikat erre az elkezde vele dgy idõ után játszani azt lenyugszik.

Mikor szoknak le a kiskutyák a tejről, mikor lehet őket ettetni táppal stb? .

Mikor nyítják ki a szemüket? (aszem 10nap) stb... Ami szerintettek hozzá tartozik azokat írjátok le lécci (pls):P :)):DD (FONTOS, ÉS SÜRGÕSS LENNE)

Legjobb válasz: 9-10 naposan bár kinyitják a szemüket de még nem látnak... 3-4 hetesen kaphatnak kiegészítésként vagy kecsketejbe áztatott tápot vagy kölyökkutya tápszerbe ( a tehéntejtõl sok kiskutya hasa megy)

9-10 naposan bár kinyitják a szemüket de még nem látnak... 3-4 hetesen kaphatnak kiegészítésként vagy kecsketejbe áztatott tápot vagy kölyökkutya tápszerbe ( a tehéntejtõl sok kiskutya hasa megy)
Nem jó mert nem felnõtt kutyák, és nem macskák (bármilyen hihetetlen). 3-4 hetes kortól lehet õket kínálni beáztatott jó minõségû kölyöktáppal. De emellett még szopni fognak.
Kiskutyáid vannak? Féreghajtás 2 hetes kortól. Semmi macska táp, meg egyebek. Kölyök táp kell áztatva 3 hetes kortól kb. Milyen fajta? mekkora testû?
A kérdező hozzászólása: Már kinyították a szemüket kedden és ma már vasárnap van:DXD És még mindig ott van a szemük elött az a izé. (fehér) Ez baj? Nagyon aggódok Kérlek titteket mihamarabb küldjetek ide választ!!! Nagyon Fontos!
A kérdező hozzászólása: ok, meglesz:D
A vemhesség alatt is kellett volna kéthetente féreghajtani. A kicsiknél mindenképpen kezdd el idõben, mert biztos, hogy férgesek. Konzultálj állatorvossal, hogy milyen márkát lehet szoptatós kutyáknál használni, kölyköknek meg vegyél pasztát.
A kérdező hozzászólása: Még nem nyították ki a szemüket:( (pedig vártam:) ) Köszii mindenkinek a válaszát!:D
A kérdező hozzászólása: Júliusba kapott útoljára féreghajtótt. Köszi mindenkinek a válaszát, rendesek vagytok!:DDD
Az anya kutya mikor volt utoljára féreghajtva? Amikor két hetesek a kicsik, akkor mindenképpen kapjon, aztán négy hetesen a kicsik is. Hat esen a kicsik megint, és akkor oltást is kapnak már. Aztán 8 hetesen megint féreghajtás, és még egy féreghajtás, utána mehetnek gazdihoz, akinél még további három oltást kell kapniuk. Vegyél jó minõségû kölyöktápot mindenképpen, és azt kellene adni az anyakutyának is, hogy rendesen legyen teje és az õ szervezetében se alakuljanak ki hiánybetegségek. Ezek elég jó termékek: http://www.vakkanto.hu/webaruhaz/royal-canin/kutya/kutyatapo.. http://www.vakkanto.hu/webaruhaz/trovet/kutya/kutyatapok-kon.. http://www.vakkanto.hu/webaruhaz/flatazor/kutya/kutyatapok-k..
A kérdező hozzászólása: Az én kutyáim holnap lesznek 10naposak! És ha még nem nyítják ki a szemüket holnap, akkor mi lesz? Akk se macska se felnõtt táp, akkor csak kölyök. Értettem köszi mindenkinek!:P
bocsi rosszl írtam 3-4
7 naposan kinyitják a szemüket és cak 10 naposan látnak. 43-4 hetesen lehet nekik adni tápot.
A kérdező hozzászólása: Jah, és köszi:D
A kérdező hozzászólása: :D okéé értetem!!! (Én is tudtam h nem macskák:P:D)
A kérdező hozzászólása: h-h nem láttnak? A kecsketej drágább, hol lehet kapni? Nem jó nekik a felnõtt száraztáp, vagy macska száraztáp?(ez csak kíváncsiságból kérdem)
Miért lenne baj...semmi baj a kiskutyákkal, és ne tedd fel többször a kérdést, mert csak hülye válaszokat kapsz. Nyugi, semmi baja a kölyköknek.

A kiskutyák a szüleik belső tulajdonságait öröklik?

vegyük a kedvenc fajtám a huskyt.. ha pl. van egy nyugodt természet?, okos, szófogadó szuka akkor mekkora az esélye hogy mondjuk a kölykök is nyugodtabb természet?ek lesznek? gondolom függ a kantól is, és ha az is nyugodtabb meg szófogadóbb? (egyébként nem akarok szaporitani meg semmi hasonló, miel?tt nekem esne bárki, ez szimplán csak érdekel)

Legjobb válasz: Általában sokkal több bennük a nagyszülõi vonalhoz való hasonlóság. Egy almon belül pedig sosincs, hogy egyforma természetû mindegyik kicsi. Olyan nagy a gének találkozásának lehetõsége, hogy még ugyanazon szülõk ismételt párosítása is hozhat egészen más kiskutyákat.Talán, ami egy picit számít, az az anyakutya milyensége,természete, amíg neveli a kicsiket.

Általában sokkal több bennük a nagyszülõi vonalhoz való hasonlóság. Egy almon belül pedig sosincs, hogy egyforma természetû mindegyik kicsi. Olyan nagy a gének találkozásának lehetõsége, hogy még ugyanazon szülõk ismételt párosítása is hozhat egészen más kiskutyákat.Talán, ami egy picit számít, az az anyakutya milyensége, természete, amíg neveli a kicsiket.
igen. általában minden utódnál így van.
Igen szok függ a szülõktõl is de a kölykök akár még a szülék szüleinek a tulajdonságát is örkölhetik. Tapasztalat!
A kérdező hozzászólása: Értem. köszönöm szépen a válaszokat, ma is okosabb lettem valamivel.:D
Pont a huskyra tudok válaszolni. Két szukám van, akinek voltak már kölykei. Az egyik vonalból szófogadó nyugis kutyák vannak. Szinte nem is kellett a kölyköket tanítanom, az anyjuk megtanított nekik mindent, elsõ szóra jönnek, nem jönnek be a konyhába, stb. A másik lány egy pörgõs, nyüzsis, igazi husky virtusú. A kölykei pont ilyenek. Játsszák az alkalmi süketet, minden alkalmat kihasználnak a rosszalkodásra. Biztosan sok múlik a nevelésen is, de a gazdiktól is hallom vissza a tapasztalatokat és így is látom a különbséget a két alom között. Van olyan gazdi, aki mindkét szukámtól vett 1-1 kölyköt és ott is látszik ez a különbség, pedig ugyanúgy nevelték mindkettõt. És még a példa is ott volt a kisebbik elõtt, hogy milyen a nagyobb, mégis más természete van. Tehát részemrõl a tapasztalat: az anyjuk természetét nagyon erõsen öröklik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat. Fõleg az utolsónak aki tapasztalatból irt.:)


Hogy szoktassam le a kiskutyámat a harapdálásról?

játékbol is olyan durva,ha nem hagyom neki akkor is egyre durvábban csinálja...:S eddig azt próbáltam h vissza zártam 2-3 percre mikor ilyet csinált akkor sírt utánnam,aztám mikor kivettem újra elkezdte.kaukázusi juhász kislány kutyus.

Legjobb válasz: Apám kutyakiképzõ, szóval nyugodtan hidd el ezeket: A kiskutyát nem szabad leszoktatni a harapdálásról, ilyenkor próbálgatja az erejét, fejlõdik, nem agresszivitásból harapdál. Le lehet szoktatni ugyan, de akkor gyáva, ölbe való kutya lesz belõle, ami neki sem jó... Ha kezd felnõni abbahagyja a harapdálást, most csak egyszerûen le kell kötni a figyelmét, adni neki valami erõs rágcsálnivaló játékot.

Apám kutyakiképzõ, szóval nyugodtan hidd el ezeket: A kiskutyát nem szabad leszoktatni a harapdálásról, ilyenkor próbálgatja az erejét, fejlõdik, nem agresszivitásból harapdál. Le lehet szoktatni ugyan, de akkor gyáva, ölbe való kutya lesz belõle, ami neki sem jó... Ha kezd felnõni abbahagyja a harapdálást, most csak egyszerûen le kell kötni a figyelmét, adni neki valami erõs rágcsálnivaló játékot.
A kérdező hozzászólása: a nyüszitést is probáltam már nála de egyszerûen nem érdekli, csinálja.van neki játék amit harapdálhat, jól el van vele de igyis harapdál engem :(
A lágy harapást igenis meg lehet neki tanítani. A tesói úgy csinálták, hogy felsikoltottak és ott hagyták, a mamája meg úgy, hogy ráharapott a pofájára. Tehát vagy sikítasz és ott hagyod, vagy ráfogsz a pofájára, és jól megszorítod.
Az én kutyám egy éves:) És szépen harapdált, szinte én is írhattam volna ezt a kérdést jó pár hónappal ezelõtt:) A gyenge harapdálást lehet hagyni, az erõsnél tényleg ott kell(ene) hagyni, fel kell(ene) sikítani... Az enymnél vinnyoghattam órákat.:) Aztán egyszer olyan ideges lettem, hogy ráharaptam az órára:) Hát nem kell mondanom volt meglepõdés. Azóta szintén harap:) De finoman, sajnos nem szokott le róla, de azóta ha közeledek vicsorogva az orra felé, már érzem hogy lágyul is a harapás:) Továbbá a kezemmel szoktam imitálnia harapás. Nem látja és belecsípk abba a kis szõrös seggébe:) Ez is bevált:)
A kérdező hozzászólása: azt a seggbe csípést ki próbálom én is! köszi a válaszokat!

Hallott már valaki olyanról, hogy a kiskutyák a "nagymama" kutyához mentek oda szopni?

Két kutyánk van: az egyik, a másiknak a kölyke (lánya) és a lánynak nem rég születtek kölykei. Először nagyon morgott az anyakutya az anyjára, de most már az anyját annyira a kicsikhez engedi, hogy az simán lefeküdt melléjük a kicsik meg odamentek hozzá, hogy tőle szívták a tejet (ami ugye nincs is), az anya kutya meg megtelt "emlőkkel" ott állt fölöttük és nézte. Kérdem én: -Ez normális? Egyébként remélem értettétek, ahogy leírtam, mert ha nem előre is bocsi, de máshogy nem ment.

Legjobb válasz: igen normális, és ne légy biztos hogy nincs teje, elõfordul hogy olyan erõs az anyai ösztön hogy akkor is képes tejet termel ha nincs kölyke (ilyen történik pl álvemhességnél is) Az viszont nem normális hogy szaporítasz.

igen normális, és ne légy biztos hogy nincs teje, elõfordul hogy olyan erõs az anyai ösztön hogy akkor is képes tejet termel ha nincs kölyke (ilyen történik pl álvemhességnél is) Az viszont nem normális hogy szaporítasz.
Az álvemhesség a kutyánál pont az ilyen esetek miatt van. A farkasfalkában természetes, hogy a kölyköket nem csak az alfa nõstény, hanem az egész falka nõstényei szoptatják. Nálunk olyan is van, hogy tejet termel a másik szuka és szoptatja a kölyköket. Te meg gyorsan ivartalanítsd mindkettõt.
normális. a falkában is elõfordul ilyen.
Nálunk eddig csak olyan volt, hogy az elárvult cica a kutyánkat szopta vagy fél évig, majdnem felnõtt korában is még. Pedig a kutyánknak sem volt teje. :) Biztos reflex, próbálkoznak, hátha. Végül is a gyerekek ujjából sem jön tej, mégis szopják.

Kölyök kutyások! Ilyen hidegben kiviszitek a kiskutyáitokat a dolgukat végezni?

Rövid szőrű kölyköm van és egyelőre nem merem kivinni, pedig a szobatisztaság miatt fontos lenne. Csak kutyapelenkát használunk egyelőre. 8 hetes és 1 napja van nálam.

Legjobb válasz: megvannak már az oltásai?? meg amúgy ha megvan akkor kiviheted de ha nincs meg az oltása akkor ne vidd ki rakj már fel róla képet pls :)

megvannak már az oltásai?? meg amúgy ha megvan akkor kiviheted de ha nincs meg az oltása akkor ne vidd ki rakj már fel róla képet pls :)
Lépcsõvel nagyon vigyázzatok! 1 éves koráig nem nagyon kéne lépcsõzni, csak a lehetõ legkevesebbet! Amíg pici és elbírod, vidd ki kézben! Nálunk 3, 5-4 hónapos korától kénytelen lépcsõzni a kutyám, mert már nem bírtam el.. Ha eléri a 15 kg-ot, adjatok neki zöldkagyló kivonatot (Vetri Care GF600 vagy Luposan), ez az izületek védelme miatt kell!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megyünk kifele, pelust elfelejtjük. Nekem is ez tûnt logikusabbnak, csak a hideg miatt féltem. Egyelõre nem akar kimenni, mert még sose volt kint és lépcsõ is van, de dolgozunk az ügyön:)
Jól mondja Akiteki, sürgõsen szoktasd le a pelusról! Sajnos tapasztalatból mondom, anyum volt így a francia bulldogjával, miután már nem is voltak a házban a pelenkák, akkor is bepiszkított, ha azonnal nem engedtük ki, mert megtanulta, hogy szükség esetén nyugodtan elvégezheti a dolgát a házban. Soha nem lett biztosan szobatiszta. Az amstaff amúgy is erõs, stramm fajta, nem kell félteni! Ha rajtakapod a házban (de csak akkor, egy perc múlva már semmit nem ér), szidd le, de még jobb a megelõzés, ébredés, játék, evés után azonnal vidd ki. Ha kint piszkít, úgy örülj, mint ha egy aranyrudat talált volna, simogasd és adj neki virslifalatkát. Gyorsan megtanulja, de eleinte nagyon sokszor vidd ki rövid idõre.
Mondanám, hogy a Fressnapfban vegyetek neki kabátot (nem is drága egyébként 3-4000Ft körül van), de 1-2 hónap múlva úgyis kinövi :) , szóval felesleges. Ha van egy kis kézügyességed (ami nekem nincs :D), akkor egy használaton kívüli pulcsit át tudsz neki pillanatok alatt alakítani.
Tavaly télen már vígan rohangáltak kinn a kölyök whippetjeim, pedig ha valaki bír fázni, akkor õk nagyon. De amíg mozog, nem fázik. Kutyapelenkával csak arra szoktatod, hogy a lakásba csináljon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, a ruha jó megoldásnak tûnik! :) Igen, amstaff a drága:)
Nagyon helyes :) ) Amstaff?
Adj rá valami pólót vagy ruhát, mivel pici, rövid szõrû is. 10 percekre menjetek ki és akkor nem lesz baj :)
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló: Köszönöm! Lehet megpróbálkozunk vele...
A kérdező hozzászólása: Egy oltása van meg egyelõre, folyik az oltási program. Csak a kertbe szeretném kivinni, ott nem érheti semmi. Kép róla: http://kepfeltoltes.hu/120214/395411_281715528558942_1000016.. (itt még kisebb volt mint most)
Rövidszõrû 14hetes, de elsõ naptól kezdve kivittük (akkor jöttek be a hidegek mikor elhoztuk), jelenleg is kimegy a dolgát végezni meg napi minimum 40perc séta a környéken +1-2óra játék a kertben. Semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Vigyázunk :) Levittem kézben mert nekem is eszembe jutott ez, meg nem is akart kimenni. A zöld kagyló is tervbe van véve.

Hová tűntek a kiskutyák a VV4 villából?

Alkalmatlanok voltak gondozni?

Legjobb válasz: Úgy tudom, elajándékozták õket.

Úgy tudom, elajándékozták õket.
:( pedig olyan cukik voltak*-*:D
gazdit találtak nekik..
A kérdező hozzászólása: Hála a jó Istenkének! Huuuhhhh..... Megkönnyebbültem! Köszönöm :)

Miért eszik a kiskutyáim a különböző állati ürülékeket?

Nemrég tapasztaltam hogy a (2hónapos S.terier) kiskutyáink szószerint vadásznak a galamb és egyéb szárnyasok ürölékeire. Ha kiviszem ?ket szabadba (vidéken lakunk) akkor is elkezdik a kutatást a különféle állatok ürüléke iránt Pl:?z, nyúl, stb, Miért van ez???

Legjobb válasz: Szarrágó?

Szarrágó?
A kérdező hozzászólása: Káros? mit lehet ellene tenni???
valószínûleg ásványianyag és kalcium hiánya van, ezt pótolni kell
A kutyáknál elõfordul, hogy belekóstolnak ilyen disznóságokba. Ha észreveszed, ne engedd, mondd, hogy "fúj, fúj" és finoman fenyítsd meg. Pld. egy összecsavart újsággal koppints az orrára. Tegyél eléje ilyesmit és így szoktasd le a "lakmározásról".
elég undorító szokás ez a kutyáknál az biztos. Olyat is láttam már, hogy a saját hányását meg ette.
az enyém is ezt csinálja... :S ne engedd neki!! rengeteg baci van benne!
az enyém (csivava) a disznótrágyát ette de olyan nagy étvággyal.. :S el se lehetett zavarni. de persze a kutyatápokat nem eszi meg.

Hogyan szoktathatnám rá a kiskutyámat a kutyakosárra?

Bár most még meleg van, így nappal gyakran alszik a hidegebb kövön (ami érthet?), de este mindig a sz?nyegre húzódik. Neki is és nekem is kényelmesebb lenne ha a kis kosárjában aludna. (f?leg télen) A gond az, hogy belerakom, ott vagyok mellette míg elalszik (mert másképp nem marad meg benn), aztán ha felébred mondjuk egy óra múlva már mászik is ki bel?le.

Legjobb válasz: Esetleg,ha az ágyad mellé tennéd?

Esetleg, ha az ágyad mellé tennéd?
Nekünk ugyan nem kosár van, de a probléma ugyanez, bár én már megbékéltem vele. Napközben a nyitott ablak alatt alszik (parkette van a szobában), estére behúzódik az ágy alá, ott picivel biztos melegebb van. Én szinte biztos vagyok benne, h télen, vagy ha jön a hûvösebb idõ, az ágyukban fognak aludni :)
Nálunk a helyedre parancs, és a helyén jutalmazás volt a megoldás, illetve az, hogyha kapott valamit (nagy csontot, rágókát, ilyesmiket) akkor azt mindig a helyén adtam oda. Illetve amikor rosszalkodott, mindig a helyére zavartam, és akkor nem kapott büntit. Hamar megtanulta, hogyha a helyére megy egy rászólás után, akkor nem kap ki, és hogy ott sosem háborgatják.
eleinte nekem sem feküdtek a helyükre a kutyáim, hanem a padlóra, de engem nem igazán zavart. nem kényszerítettem õket oda, télen úgyis mindig ott fekszenek. most melegben csak akkor, amikor hûvösebb van. ebbõl nem kell olyan nagy gondot csinálni..

Miért nem eszik/iszik a kiskutyám a mai rejtett here és herélése után?

Semmit nem evett még, inni ivott egy kicsit

Legjobb válasz: Ne legyél türelmetlen. Az altató hatása csak 24 óra alatt ürül ki teljesen a szervezetébõl. Ne erõltesd az evést és az ivást. Ha nincs teljesen magánál félrenyelhet és megfulladhat. Ne aggódj,nem fog kiszáradni. Mûtét közben kapott infúziót, annyi folyadék elég lesz neki holnapig. Enni is ráér holnap. Az altatás miatt, akár hányhat is. Hagyd meleg nyugodt helyen pihenni. Ha szomjas lesz majd felkel és iszik.

Ne legyél türelmetlen. Az altató hatása csak 24 óra alatt ürül ki teljesen a szervezetébõl. Ne erõltesd az evést és az ivást. Ha nincs teljesen magánál félrenyelhet és megfulladhat. Ne aggódj, nem fog kiszáradni. Mûtét közben kapott infúziót, annyi folyadék elég lesz neki holnapig. Enni is ráér holnap. Az altatás miatt, akár hányhat is. Hagyd meleg nyugodt helyen pihenni. Ha szomjas lesz majd felkel és iszik.
szia! az én kutyámat tegnap mûtötték, és ma is csak egy kisadagocska kaját evett. nagy hévvel, boldogan kezdte el habzsolni, de pár falat után rájött, hogy még nem tesz jót neki, és inkább otthagyta. inni sem iszik olyan sokat mint elõtte. a doki is megmondta, hogy ez lesz, az égvilágon semmi baja nem lesz tõle. tudni fogja, mikor áll készen.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!