Találatok a következő kifejezésre: A kiskönyvembe van (77 db)

Baj, ha a kiskönyvemben, van 8 pecsét a védőnőtől, viszont a dokim sohasem pecsétel bele?

Õ mindig külön leletet ad. Gondba kerülhetek emiatt, amikor a különféle juttatásokat igényelem, ahol igazolnom kell, hogy rendszeresen jártam orvoshoz? Elfogadják a véd?n?i pecséteket?

Legjobb válasz: A védõnõi pecsét nem jó de itt irta valaki hogy állítólag elég ha a leleteden rajta van a doki pecsétje de én azért a helyedben igenis oda nyomnám neki hogy a könyvbe is írjon. Mert 4-nek kell lennie.

A védõnõi pecsét nem jó de itt irta valaki hogy állítólag elég ha a leleteden rajta van a doki pecsétje de én azért a helyedben igenis oda nyomnám neki hogy a könyvbe is írjon. Mert 4-nek kell lennie.
Nem lesz gond az egyetlen amihez 4 orvosi tanácsadásos látogatás kell az a szülési támogatás egyszeri 64000 ft, de ahhoz sem a pecsét kell, hanem az orvostól kell kérned egy gazolást a részvételedrõl..legalábbis nálunk.
bocs gazolás= igazolás. :-) második válaszoló.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek. :)
Ha megszültél és épp haza engednek a kórházból titeket akkor általában tele pecsételik a könyvet (nálunk így mûködik) hogy ne legyen gond belõle.Ha nem majd szólj a nõvéreknek és biztos adnak rá.

Mi számít igazolásnak a várandóságról? Pl. A kiskönyv? Vagy van erre külön igazolás a háziorvosnál?

TGYÁS miatt kérik...

Legjobb válasz: Az en munkahelyem elfogadta a kiskonyvet + az elso akarmilyen nogyogyaszati ambulans lapomat, amin mar szerepelt, hogy ...hetes. Ha van kiskonyved, akkor mar mnimum egy ogyogyaszati papirodnak is kell lenned, ami magaban is elegendo a varandossag igazolasara. (ha nem friss, akkor is az alapjan ki lehe szamolni hanyadik hetnel jarsz (gondolom adokedvezmenyhez kell). (Munkahelyem allami kormamyzati).

Az en munkahelyem elfogadta a kiskonyvet + az elso akarmilyen nogyogyaszati ambulans lapomat, amin mar szerepelt, hogy ...hetes. Ha van kiskonyved, akkor mar mnimum egy ogyogyaszati papirodnak is kell lenned, ami magaban is elegendo a varandossag igazolasara. (ha nem friss, akkor is az alapjan ki lehe szamolni hanyadik hetnel jarsz (gondolom adokedvezmenyhez kell). (Munkahelyem allami kormamyzati).
a tgyast nem olbastam. Ahhoz viszont kellet a kiskony masolata, de meginkabb az az egy soros igazolas, amit a korhaz allitott ki, amikor megszuletett a baba. De ha te hamarabb veszed igenybe, akkor nalunk eleg lett olna ugyanugy a nogyohyasztol a legutolso vizsgalati lap, amin szerepelnek az adatok (pl. szules varhato idopomtja). 1-es voltam. Bocs a figyelmetlen olvasásért.
Már szülés elõtt igénybe akarod venni a Tgyást? Mert ha igen, akkor a nõgyógyász ad papírt, olyan mint a táppénzes, csak szólni kell, hogy már tgyás-os kell. Ha már szültél, akkor a zárójelentéshez csatolnak igazolást, és azt kell leadni a munkahelyen.


Van annak jelentősége, hogy ki van-e töltve a baba kiskönyve? (Természetesen látja őt az orvos, de még nem írt semmit a kiskönyvébe az oltásokon kívül. Kérjem meg, hogy írja be? )

Legjobb válasz: Úgy látszik sehol nem érnek rá az orvosok, a miénk sincs kitöltve az oltásokon kívül. Nekem a védõnõ azt mondta, majd kijön és kitölti, mert most nincs rá ideje. Hozzáteszem senki nem volt elõttünk se, utánunk se :)

Úgy látszik sehol nem érnek rá az orvosok, a miénk sincs kitöltve az oltásokon kívül. Nekem a védõnõ azt mondta, majd kijön és kitölti, mert most nincs rá ideje. Hozzáteszem senki nem volt elõttünk se, utánunk se :)
Nekünk sem tölti a védõnõ sem orvos..oltásokon kivûl.Most 4 hós a babám. Engem kimondottan zavar h nem irkálja...mellesleg amikor mentünk mindig csak mi voltunk ott.Szóval idõ van, lehet energiája nincs. Szólni meg olyan ...nem is tudöm miért nem szólok, de nem:)
elsõ 4 hónapban nekünk se volt benne semmi, aztán szóltam h töltsék ki. meg is tették azóta vezetik "normálisan". azért kellene rendesen tölteni, mert ha pl vidéken vagy v rokonoknál... és vmi baj van és ott viszed el ismeretlen dokihoz a babát, gyereket, akkor az kell, h lássa h mizu volt eddig orvosilag vele, hogy fejlõdõtt....
Nekünk se tölti ki, de a saját papírjait adja, amin ugyanúgy rajta vannak azok a dolgok, amiket ott kéne töltögetni.

A kiskönyvemben csak 2 pecsét van a dokitól, pedig minden vizsgálatot megcsináltattam! Akkor most nem kapok anyaságit?

2 pecsét a dokitól, 2 a védönötöl. Hétfön töltöm a 38. hetem, már bármikor szülhetek. Legközelebb jövöhét kedden megyek hozzá UH-ra, de félek szólni neki, mert a múltkor is azért ráordított egy kismamára, mert be merészelt kopogni a rendelö ajtaján,(hozzáteszem teljes joggal, mert 10re volt idöpontja és még délután 1-kor is ott ült szegény). Sírva fakadnék ha velem is úgy beszélne, tehát nem merek szólni neki. Mit tegyek? Ezért lecsúszok az anyaságiról?

Legjobb válasz: úgy van ahogy az utolsó írja, nem számít a kiskönyvben hány pecsét van. az számít, hogy a kórházból kiengedéskor legyen a kezedben egy igazolás, h megjelentél a terhesgondozáson. Egyébkénti lyet automatikusan kap mindenki. Legalábbis a Kútvölgyiben így volt.

úgy van ahogy az utolsó írja, nem számít a kiskönyvben hány pecsét van. az számít, hogy a kórházból kiengedéskor legyen a kezedben egy igazolás, h megjelentél a terhesgondozáson. Egyébkénti lyet automatikusan kap mindenki. Legalábbis a Kútvölgyiben így volt.
Az enyém egy pecsétet sem nyomott a kiskönyvbe. Mikor megszületett a csajszi, adott egy igazolást, hogy 11 alkalommal jártam nála és ez alapján meg is kaptam a anyaságit! Mindenképp kérdezz azért rá, de valószínû nálatok is így lesz!
Nekem is a dokim adta a papírt szülés után--még Õ hívta fel rá a figyelmemet, hogy el ne felejtsem....
Jó bunkó a doki, mit ne mondjak! Mindenesetre gond nem lesz, a védõnõ féle terhesgondozás is számít, és a végén úgyis a doki fogja az igazolást kiállítani az anyaságihoz. Kérdezd meg azt, hogy nem gond-e, hogy nem pecsétel minden alkalommal, mert az anyasági miatt ez számít, és ha le mer ordítani, akkor kérdezz rá, hogy ha nem kapsz anyaságit, akkor õ odaadja neked? Ne hagyd magad felbosszantani!
Hívd fel a dokit és jelezd, hogy hiányzik pár pecsét és kész.
Szia! Nekem is mindig elfelejtettek bele bélyegezni és fel is háborodtam! De, aztán közölték, hogy nem a kiskönyvel kell igazolni, hanem a szülész-nõgyógyász kiállít egy igazolást, ami igazolja a terhesség alatt kötelezõ vizsgálatokon való részvételt! Ezt az igazolást fogják figyelembe venni és elkérni az egyszeri anyasági támogatásnál!
A kérdező hozzászólása: ja jól van, köszönöm szépen a válaszokat!! :) Ezt nem tudtam! Megnyugodtam, hogy nem lesz akkor baj ebböl.
Ha mar kiallitsa a kiskonyvet akkor biztos hogy baba van a dologban!!Nem mondta a doktor?
Ha már a kiskönyvet kiállítja, akkor igen, valószínû. De nem láttad a leleten, hogy rá van írva, hogy Grav. mittudom én mennyi? Mert az jelenti a terhességet, és mellette a szám az, hogy hány hetes vagy. Amúgy nem szokják, hanem szokták, ennek nincs jelen ideje.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat.Bocs a helyesirasert de mar ugy izgulok a 23.a vegett.Azt mondta ugy nez ki baba van, de meg nagyon pici.Azert rendelt ugy vissza.
A kérdező hozzászólása: Mikor kezd gombojodni a has?
még meg fogja nézni az uh-n hogy rendben van-e, és aztán kapod a kiskönyvet, mert biztos nemakar többször ugráltatni ez miatt.. biztosan ott van a baba, vigyázz rá, a pocakod pedig a 16.hét után kezd el gömbölyödni, addig is lehet nagyobb, de az még csak felfújódás miatt, aztán már ababa miatt.
Jézusom! Ne haragudj, tudom, hogy nem helyesírási fórum, de ez azért durva és eléggé bántja a szememet. kiálítsa=kiállítja, szokják=szokták, alkalomal=alkalommal, vinem=vinnem, gömböjödni=gömbölyödni. Amúgy rajtam még a 24. héten sem látszott, hogy terhes vagyok.

Hétfötől ki akarom magamat iratni táppénzre, de kiskönyvem csak kedden lesz. Ki fog irni a doki? Van róla papirom, hogy terhes vagyok!

Legjobb válasz: Simán! Engem is kiírt azonnal, és csak a 4. hónapban vettem át a kiskönyvemet.

Simán! Engem is kiírt azonnal, és csak a 4. hónapban vettem át a kiskönyvemet.
Ja és még csak rosszul se voltam, nem hánytam, nem szédültem, csak mondtam, hogy olyan a melóhelyem, hogy nem akarok dolgozni. Õ alá támasztotta kamu dolgokkal, és kiírt veszélyeztetett terhesnek. És nem kellett a kiskönyv még1X hangsúlyozom, mielõtt még kismamák hada megpróbálna meggyõzni az ellenkezõjérõl, csak igazolás a terhességrõl.

Ha nyitva van a belső méhszáj egy ujjnyira, akkor innentől tilos a szex minden fajtája? A kiskönyvbe azt írta a doki, hogy 2111. Ez mit is jelent pontosan? 37+5 km

Legjobb válasz: Mivel a 38hétbe vagy,nem lenne baj ha most születne meg a baba,talán azért se mondta,hogy tilos.De most megnéztem az én kiskönyvemet és nekem is ez volt 38hetesen,én mégis ráhuztam pont 1 hetet.Elvileg megindithatja a szex a szülést,de az is lehet,hogy még várat magára a baba.Nálunk nem vált be :) Szerintem semmi akadája az együttlétnek,de ha félsz,kérdezd meg az orvosodat. Könnyü szülést kivánok!!!

Mivel a 38hétbe vagy, nem lenne baj ha most születne meg a baba, talán azért se mondta, hogy tilos.De most megnéztem az én kiskönyvemet és nekem is ez volt 38hetesen, én mégis ráhuztam pont 1 hetet.Elvileg megindithatja a szex a szülést, de az is lehet, hogy még várat magára a baba.Nálunk nem vált be :) Szerintem semmi akadája az együttlétnek, de ha félsz, kérdezd meg az orvosodat. Könnyü szülést kivánok!!!
C2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj Tilosnak nemtom mennyire tilos a szex, az biztos, hogy szülésbeindító hatása van.
a 2111 azt jelenti, hogy a méhnyak 2 ujjnyira van megrövidülve, és az összes méhszáj 1 ujjnyira van kitágulva. a méhnyaknál 0, vagy 1 szerepelne, az utolsó 3-nál pedig 3, ha gáz lenne.

Hogy van az egysyeri anyasági/kelengye segély szülés után? Magánorvos pecsétje is jó a kiskönyvbe?

Legjobb válasz: Igen, jó, ed szülés után adnia kell egypapírt is, igaolva hogy voltál nála 4- szer.

Igen, jó, ed szülés után adnia kell egypapírt is, igaolva hogy voltál nála 4- szer.
A kérdező hozzászólása: És erre nekem kéne figyelmeztetnem? Mert voltam már 3xa 12 hét alatt de még semmit nem is írt bele. Lehet én vagyok buta de elsõ baba és még nem vagyok benne a dolgokban :-)
Vannak dokik, akiknek maguktól nem jut eszébe. Ha legközelebb mész, követeld a pecsétedet. Mert, ha nincs, akkor nem fog járni az egyszeri támogatás. Én dokim mindig elkérte, már pecsételt is, jó fej volt. De van doki aki letojja, mert hát nem az õ pénze múlik rajta. Nkik szólni kell...
Úgy van, ha magától nem pecsétel, akkor szólj rá.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :-)
Nem a kiskönyv kell hozzá, hanem szülés után a zárójelentéssel együtt a kórházban adnak egy igazolást arról, hogy megjelentél legalább 4-szer terhesgondozáson, azt kell beküldeni az igénylõ nyomtatvánnyal és a többi szükséges melléklettel (ezek rajta vannak a nyomtatványon, hogy miket kell mellékelni).

Álláskereső vagyok és nem sokára mennem kellene jelentkezni, de nem találom a kiskönyvemet. Milyen következményei vannak annak ha elvesztettem?

Legjobb válasz: Semmi vészes. Mondd meg, nem találod, valami igazolást kapsz, hogy voltál. Majd meglesz, ha nem keresed :)))

Semmi vészes. Mondd meg, nem találod, valami igazolást kapsz, hogy voltál. Majd meglesz, ha nem keresed :) ))
Az nem annyira gáz, de mindenképpen menj el, sõt 1 nappal hamarabb is mehetsz, vagy akár holnap is, pont erre való hivatkozással, hogy nem szeretnéd, ha gond lenne. Ha viszont nem jelensz meg, akkor simán kiraknak az együttmûködésbõl. A kiskönyv csak emlékeztetõ neked.
Nincs büntetes mert a szamitogepükben minden jelentkezesed jegyezve van. Kapni fogsz egy ujat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!