Találatok a következő kifejezésre: A kisfiamat hoztam (9 db)

Kisfiam másfél éves. Az interneten talált információk a frászt hozták rám ezért itt érdeklõdöm, hogy melyek az autizmus ill. hiperaktivitás gyakorlati egyértelmû kezdeti tünetei?

A tapasztalt szülõk véleményére lennék leginkább kíváncsi...

Legjobb válasz: Szerintem írd le a kisfiad hogyan viselkedik.

Szerintem írd le a kisfiad hogyan viselkedik.
Másfél éves korban még egyiket sem mondják rá a gyerekre! És ez így is van jól! Nem kell netet bújni! Ha nagyon aggódsz, beszélj a háziorvossal!
Én ugyanígy jártam, mint Te, az Internetet bújtam és jól megijedtem. A sógornõm is rásegített, Õ egyévesen le is diagnosztizálta autistának a kisfiam. Két évesen elmentünk egy részletes kivizsgálásra egy eltérõ fejlõdésmenetet vizsgáló intézetbe, ahol kizárták az autizmust (is) Amúgy most két és fél éves, és az összes akkori vitatható tünetet elhagyta. Azért mert a gyerek sorba rakja az autóit, még nem autista! Vidd el szakemberekhez, ha kétségeid vannak.
Elõzõ vagyok. Nálunk a kisfiam 2-2 és fél éves korában jelentkezett a tünetek 80%-a, azóta vagyunk biztosak a diagnózisban. Szóval a tünetek egyre sokasodnak, egyre inkább látszik a különbség a többi vele egykorúhoz képest.
A kérdező hozzászólása: Nagyon -nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!

Kisfiamat a férjem hozta haza alvás után az oviból, nagyon kezelhetetlen lett miután hazaért, emiatt én inkább hazahordom majd ebéd után, te is így döntöttél volna?

Én itthon vagyok GYED-en és amúgy is mérhetetlen lelkiismerefurdalásom volt,hogy csak délután jött haza a kisfiam,bár sosem panaszkodott,nagyon szeret menni. A férjem szerint spóroljunk az üzemanyagon és ne járkáljak naponta többször autóval mikor ? is haza tudja hozni hazafelé.

Legjobb válasz: Én ott altatnám, ha engednék az óvónõk. De telt ház van, így marad a rohangálás. Elég rohanós így a délelõtt. Ha szereti az ovit, szeret ott maradni, nem is lenne kérdés. De ezt ti tudjátok. Én nem így döntöttem volna, ahogy te.

Én ott altatnám, ha engednék az óvónõk. De telt ház van, így marad a rohangálás. Elég rohanós így a délelõtt. Ha szereti az ovit, szeret ott maradni, nem is lenne kérdés. De ezt ti tudjátok. Én nem így döntöttem volna, ahogy te.
Én be sem adtam a lányom. Ha megtehetitek hogy nem spóroltok az üzemanyagon, hozd haza.
A kérdező hozzászólása: Nekem úgy nyugodt a lekiismeretem, ha délben hazahozom. Jövõre (szeptembertõl)teljes munkaidõben dolgozom már ezért muszáj neki majd maradnia.
Ha nem hozod haza meg fogja szokni az ovit és simán el fog aludni. Ha hazaviszed akkor veled lesz és otthon fog aludni. Az oviban semmirõl nem marad le, mert 12 után csak ebédelnek és alszanak, délután mikor felébred meg úgyis mennétek érte. Jövõre miért kellene ott aludnia? Foglalkozások csak 9-12 között van, azokon kötelezõ csak ott lenni.
Bár nekem még kicsi fiam van, de amikor én voltam 5 éves akkor született a hugom, ennek ellenére én is jártam oviba, de anyu mindig hazahozott ebéd után. Semmi bajom nem lett belõle, sõt mivel otthon volt amikor rossz idõ volt, meg minden pénteken(akkor abban az oviban péntekenként nem volt foglalkozás) otthon maradtam. Következõ évben pedig ottalvós lettem, a hugom meg bölcsis, mert anyu visszament dolgozni. Nem volt hátrányos az ott alvós év, mint elõtte. Szerintem is hozd haza, én is ezt tenném.
A kérdező hozzászólása: Az volt a rossz állapot, hogy képtelen elaludni az oviban, viszont mivel korán kel fel nagyonis szükséges volna a déli alvás neki. Hullafáradtan ért haza legtöbbször.
én is hazahoztam az enyém, sõt késõbb is, csak reggel ment, semmi hátránya nem volt, max késõbb kezdett el káromkodni:)
nekem még nem ekkora a fiam, de nem rosszabb, ha most hazahozod ebéd után, és jövõre meg meg kell szoknia, hogy ott alszik? Nem lehet, hogy az nem fogja majd érteni, és az lesz a rosszabb, hogy most akkor miért nem jöhet haza, ha eddig hazjöhetett? amugy mi történt? mi volt a rossz állapot?
A foglalkozások egyébként is délelõtt vannak, szóval a fontos idõszakban ott van. Ha megteheted, vidd haza ebéd után! Nem minden gyerek viseli jól, hogy tudja, õ nem lehet otthon, pedig anya a tesóval otthon van..
A kérdező hozzászólása: Nem áll arányban a spórolás azzal, mint amennyire elfáradt a gyerek az oviban, nagyon roszsz állapotban érkezett haza. Elég neki a délelõtt, majd jövõre amúgy is muszáj lesz neki ott aludni.
A kérdező hozzászólása: Elmúlott már 5 éves, gondolom ilyen korban már kifejezetten káros, ha nem jár közösségbe.
Szerintem egy 5 évesnek kell a közösség és nem tesz jót az ebéd utáni hazavitel. Lehet h épp rossz napja volt, vagyunk így mi felnõttek is néha..

Sokat vártam el? Bementem kisfiammmal (direkt gyalog mentünk) egy bababoltba babakocsit vásárolni. Kiválasztottam amit szerettünk volna, oda hozták. Kérdezem ezt összelehetne szerelni, mert be is ülni a kisfiam.

erre kedves eladó, persze csak a kerekeket kell rákattintani, és nyomja a kezembe.mire én én, segítenél?? meg: akkor oda adom a kiállított darabot.hát mit ne mondjak,kicsit mérges lettem, de nem mutattam, mondom jó lesz persze a bemutatott darab is.sokat vártam el, hogy összeszereljék nekem a babakocsit?

Legjobb válasz: Nem vártál el sokat, viszont nem kötelesek összeszerelni neked. Végülis a kerekeket te is bepattinthattad volna, de jogos a felháborodásod.

Nem vártál el sokat, viszont nem kötelesek összeszerelni neked. Végülis a kerekeket te is bepattinthattad volna, de jogos a felháborodásod.
Lehet, hogy nem is értett hozzá az eladó? Mindenesetre a kiállított darabot csak akkor hoztam volna el, ha tökéletesen hibátlan!Szerintem ragaszkodhatsz egy új, nem kiállított kocsihoz, ha már egyszer kifizeted... nem?
Ha már régóta bababoltos eladó, akkor igenis értenie kell hozzá. Ha pedig nem régóta dolgozik, akkor lehet mondani, hogy bocsi, nem értek hozzá, böngésszük át együtt a használati utasítást.
Már értem :) Persze, jó lesz a kiállított darab is 10% kedvezménnyel. Én biztos, hogy nem vettem volna meg "rendes" áron. Arról nem is beszélve, hogy ha most odaadta neked a kiállított darabot, akkor nem kell összeszerelnie egy másik babakocsit? A jó eladó alapból felajánlotta volna, hogy segít összeszerelni és megmutatja rajta a dolgokat.
Szerintem második félre értetted. Ö megvette és kérte hogy segítsenek neki össze állítani, mert abban viszi haza a gyereket. Szerintem felesleges rajta rágnod magadat, habár én ha boltos lettem volna, tuti össze állítom ha csak ilyen egyszerü, és megmutatom minden funkcióját még plusszban, hogy aztán megint vissza egyere és nálam vegyél.
Én értem a kérdést! Venni akartál egy babakocsit de nem szerelték össze neked hogy abban hazahozhasd a fiadat, mondván akkor vidd el a kiállított darabot! Gyönyörû mondhatom! Jogos a felháborodásod!
Én még sehol nem találkoztam olyannal, hogy összeszereltek volna egy babakocsit ha van kiállított darab is - hiszen az azért van, hogy a babákat beleültessék, tologassák... Meg mondom õszintén én azon csodálkozom, hogy azt vártad el, hogy egyet összeszereljenek azért, hogy beleültesd a fiadat. Más lett volna, ha megveszed úgy állíttatod össze, de így? Vagy félreértettem és a kiállított darabot adták el neked?
Az eladó lehet hogy nem is ért hozzá...
A kérdező hozzászólása: jaj, már azt hittem csak én vagyok ilyen kötözködõ kedvembe, de akkor úgy látom egyetértetek velem, és jogosan mérgelõdöm még mindig, ha eszembe jut.
A kérdező hozzászólása: ja, igen lehet nem voltam egyértelmû.azért mentünk gyalog, hogy a babakocsival menjünk haza.már a pénztárnál volt ez az összeszerelési mizéria, tehát kedves eladó is tudta, hogy megvásároljuk.és igen a benutatott darabot vásároltuk meg.
Amúgy meg ilyen dolgok mindenkivel megesnek, miért kell ezért kiírni egy kérdést? Még csak nem is volt bunkó, csupán másikat adott...
A kérdező hozzászólása: ha nem érdekel a kiírt kérdés, ne olvasd el, ne válaszólj.
Én lehet, hogy megkérdeztem volna tõle, hogy "ok, akkor várjak meg egy férfi vásárlót, aki segít nekem összeszerelni?" Ez csupán emberség. Olyan dolog, mint mikor valakit megkérsz, hogy segítsen a kocsit levinni a lépcsõn, azt mondja nem. Biztos, hogy ezért nem hoztam volna el a kiállított darabot, és nagyon felháborodtam volna. Kiakasztó, hogy vannak ilyen bababoltos eladók!! Meg egyébként is. Nem kell a segítségnyújtáshoz bababoltba dolgozni, emberi kötelességünk segíteni, ha megkérnek rá, nem?
Lehet hogy te voltál bunkó. Ki tudja milyen hangnemben kérdezted, össze lehetne ezt szerelni? Segítenél? És azért kaptad a bemutató darabot. Vagy nem fizetted még ki és úgy gondolta, hogy lehet beleülteted a gyereket és meggondolod magad, mert ott jutott eszedbe, ha itt a gyerek kipróbálod. És arra meg ott a bemutató darab. Lehet, hogy ha õ szereli össze és kiesik belõle a gyerek, beperelheted, mert hivatkozhatsz arra, hogy a babakocsit az üzletben szerelte össze egy eladó, és a bemutató darabot pedig szervíz szerelte össze és tutira biztonságos. Otthon buherált babkocsiért mert nem vállal felelõsséget. Az biztos, nem éppen ideálisan alakult a babkocsi vásárlás. Félreértettétek egymást az eladóval.
A kérdező hozzászólása: nem voltam bunkó, és mint írtam már a pénztárnál volt az affér.na, mindegy, lehet én húztam túl.
Nem húztad túl szerintem.Én teljesen egyet értek veled.Én is eladó voltam és tudom ez csak emberség kérdése, nem kötelesség, de ha csak rá kellett volna pattintani én simán megcsináltam volna, pláne így, hogy már ültetné bele a vásárló a gyereket, mert már alig bírja ölben tartani.Sajnos manapság ilyenek az eladók, kedvességbõl nem ártana vizsgáziuk.Persze ezt a kisboltokra értem, amik általában maszekok, a multik az más kérdés, ott önkiszolgálás van. Én mégegyszer kértem volna, hogy legyen kedves segíteni! Nem vittem volna el a kiállított darabot.Kiléptél és 2 perc múlva már az a raktári lett a kiállított darab, amihez csak 4 kattanás szükségeltetett.


Küzdött már valaki hasonló problémával? A kisfiam most 4 hónapos.3010g-l született és 2860g-l hoztam ki a kórházból. Most 7540g

A problémám hogy kb kett? hete nem akar enni.Sajnos a magas vérnyomásomra szedett gyógyszerem miatt már nem kaphat anyatejet csak tápszert amit kiegészítésnek eddig is kapott és szívesen megette.A doktorn? szerint semmi baja de Én nagyon aggódóm.Próbáltam tápszert váltani tejpépet gyümölcsöt f?zeléket semmi.A tápszerb?l max 100-150ml ha megeszik 250-helyett azt is kínkeservesen.Mit csináljak er?ltessem vagy hagyjam hátha a következ? étkezésre megéhezik? Valami j? ötlet?????

Legjobb válasz: semmiképpen ne erõltesd, mert késõbb azt fogja hinni, az evés egy rossz dolog. 250 ml tápszert ne is akarj beletukmálni, az nagyon sok 4 hónapos korban szerintem. 4 hósan az én babám is 150 ml tápszert evett csak meg, annál többet egyszerre nem. Próbáld ki, hogy akkor adsz neki csak enni, ha már magától éhes, és sírni kezd a kajáért. akkor meg fog enni annyit, amennyi jól esik neki, ha erõlteted, azért sem fog kajálni!

semmiképpen ne erõltesd, mert késõbb azt fogja hinni, az evés egy rossz dolog. 250 ml tápszert ne is akarj beletukmálni, az nagyon sok 4 hónapos korban szerintem. 4 hósan az én babám is 150 ml tápszert evett csak meg, annál többet egyszerre nem. Próbáld ki, hogy akkor adsz neki csak enni, ha már magától éhes, és sírni kezd a kajáért. akkor meg fog enni annyit, amennyi jól esik neki, ha erõlteted, azért sem fog kajálni!
Szia! Nálunk is volt egy ilyen idõszak mikor nem nagyon akart enni. Ráadásul pont akkor amikor a hozzátáplálást kezdtük! Azt hittem nem ízlik neki a gyümi meg a fõzi, mert nagyon kevesett evett kóstoltatás után is. Ha ezek után megkínáltam tápszerrel, azt sem akarta elfogaadni. A védõnõm azt mondta vannak ilyen napok-hetek mikor kevesebbet esznek a babók. Engem is azzal bíztattak, hogy ha éhes lesz akkor enni fog, illetve jelez! Ha huzamosabb ideig (1 hónap) is így marad, akkor kérdezd meg a védõnõd ismét! Egyébként jó kis súlya van, úgyhogy ne aggódj! Kitartás!
Szia! Elsõ válaszolónak adok igazat, hogy a 250 nagyon sok egy ilyen pici babának!!! Miért akarsz annyit adni neki???? A súlya alapján se kell ennyit egyen egyszerre! Ha elég neki 100-150 ml 3 óránként akkor adjál neki annyit, amúgy meg az én kislányom 5*150 ml ilyenkor. Ja és még annyit, hogy ne erõltesd a kanállal a tejpépet, meg a fõzeléket, mert ha meggörbülsz se fogja akkor akarni, várj még vele 6 hónapos koráig. Tapasztalatból írom, mert az én kislányom is csak 6 hónaposan lett elkezdve hozzátáplálni kanállal, mi addig csak egy kis mennyiséget kevertünk max a tápszerébe és megnéztük, hogy milyen reakciói vannak új ízekre. Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka! Ja ha valami segítség kellene, akkor írj a privát emailcímemre és segítek!
Az én fiam 4, 5 hónapos. Õ is kb 250-ket evett alkalmanként, de pár hete lényegesen kevesebbet. Elõször én is paráztam, de hidd el, ez nem az a kategória, hogy "nem eszik". Átmeneti állapot, túlvan egy intenzív növekedési fázison. Egyébként két hét után a gyerekem megint elkezdett többet enni. A babádnak nagyon jó a súlya, átlag felett, ne aggódj. Gondolj bele, mi lenne, ha nem lassítana le és ugyanilyen tempóban hízna tovább...
Ne erõltesd, mert az tényleg nem vezet jóra.az én lányom 3300 g-mal 50 cm-rel született és most 7530 g és 8 és fél hos. szerintemez nagyon ideális , tehát a te babád jo sulyban van, ne aggodj.
Az én kisfiam 380 gr-al és 56 cm-el született.+ hós korától teljesen tápos, de elõtte sem ette az "elõírt" adagot.Most 14 hós és reggel-este kap tápot és még most is csak 150-180 között eszik belõle.analas kajából is csak 1 max 1, 5 dl-t és ezzel elvan 4-5 órát.Vékony, izmos, életerõs 9, 6 kg-os gyerek.Sztem csak annyit adj neki, amennyit szívesen megeszik.Ha igényelné többet enne.Nekem is azt mondta a védõnõ, hogy az enyémnek is ennyi az igénye és emelett szellemileg és fizikailag is jólfejlett.Ez a lényeg.
380=3800:)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a biztató válaszokat. Jó babázást!!!!!!

Küzdött már valaki hasonló problémával? A kisfiam most 4 hónapos.3010g-l született és 2860g-l hoztam ki a kórházból. Most 7540g

A problémám hogy kb kett? hete nem akar enni.Sajnos a magas vérnyomásomra szedett gyógyszerem miatt már nem kaphat anyatejet csak tápszert amit kiegészítésnek eddig is kapott és szívesen megette.A doktorn? szerint semmi baja de Én nagyon aggódóm.Próbáltam tápszert váltani tejpépet gyümölcsöt f?zeléket semmi.A tápszerb?l max 100-150ml ha megeszik 250-helyett azt is kínkeservesen.Mit csináljak er?ltessem vagy hagyjam hátha a következ? étkezésre megéhezik? Valami j? ötlet?????

Legjobb válasz: Szia. Sajnos erõltetni hiába is akarnád, nem fog sikerülni. Tudom mert az én lányom sem evet egyszerre sokat és nem tudtam mit tenni. Hagyd hogy annyit egyen amennyi jól esik neki. Egyébként a 7540 g. nem rossz ne aggódj.

Szia. Sajnos erõltetni hiába is akarnád, nem fog sikerülni. Tudom mert az én lányom sem evet egyszerre sokat és nem tudtam mit tenni. Hagyd hogy annyit egyen amennyi jól esik neki. Egyébként a 7540 g. nem rossz ne aggódj.
Az én kislányom is 4 hónapos. Múlt hónapban még õ is többet evett, szerintem egy növekedési hullám lehetett nála. Amúgy nagyon ritkán eszi meg a 150 ml vízbõl készített tápszert. Általában a 120 ml-bõl készítettet fogyasztja el, de délelõtt elõfordul, h az is sok neki. Kb 100-110 ml kész tápot eszik olyankor. Napjában 5 alkalommal eszik, néha hatszor. Jelenleg 6 kg körül van. Közel 3 kg volt születésekor, és 2840 gr volt, amikor hazahoztuk. Szerintem nagyon jó súlyban van a kisfiad, nem kell aggódnod miatta. Ne erõltesd, tudja õ, h mikor és mennyit akar enni, hidd el! Mellesleg azt mondják, h az elsõ 3 hónapban havi 1 kg normális gyarapodás, 4 hónapos kortól meg már csak fél kg.
Most kezdtünk próbálkozni az almával, sütõtökkel. Étkezést nem váltottunk még ki vele, egyszer-egyszer esténként szokott kapni pépet, de abból sem eszik meg 120 ml-nél többet. Amúgy csak tápszeres. Akármit mond a gyerekorvos, szerintem nem lehet minden gyerekre uazt a sablont ráhúzni. Ha nem éhes, akkor minek erõltetnéd bele? Tudja õ, h mennyit akar enni!
szia! hasonló a helyzet az én fiammal is! 3300-al született, 2840-el hoztam haza. most 7300 gr, ja és ma 19 hetes. 7 hetes kora óta kap tápszert, 2 hónapja csak azt. és kb. 2-3 hete nincs étvágya! max. 150 ml-t eszik. 250-et õ még soha sem kajcsizott. a tejpépet szereti, vacsira eszik, de mást még nem eszik. úgy láttam, õ még nem kész a gyümikre. szerintem ne erõltesd! én ha próbáltam, a kaja a nyakamban kötött ki és még annyit sem evett a következõ etetésnél. a fiam hízása lassult, de azért szemmel láthatóan okosodik, izmosodik. szerintem természetes jelenség ez, hiszen mindketten megduplázták már a születési súlyukat!!! persze néha én is sík ideg vagyok, szeretem ha jóízûen eszik :)
A kérdező hozzászólása: Akkor próbáljam meg hogy többször adok neki kevesebbet?Ti hogy jutottatok túl ezen a nehéz szakaszom?
A kérdező hozzászólása: Ja és a múlt hónapban még nagyon jól evett ezért volt még az egy kilós súlygyarapodása de most meg semmi.
A kérdező hozzászólása: És csak tápszeres a babád vagy már kap mellé gyümölcsöt és fõzeléket is?Mert nekem azt mondta a gyerekorvos hogy ha 4xeszik akkor 250-t ha 5x akkor kb 210-t kellene hogy egyen hát ennek mi még a töredékéét sem esszük meg mostanában. Köszi a választ.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítõ és biztató válaszokat.Remélem meg birkózunk majd ezzel is és gondolom majd jönnek a következõk de annyira büszke voltam hogy ilyen szépen fejlõdik és hogy végre a három gyerekem közül Õ legalább jó étvágyú.

A kisfiamat 3500g-mal hoztam ki a kórházból. Egy hét múlva hány g-nak kell lennie?

Legjobb válasz: nekem a kislanyom 3150 g-mal szuletett, az elso 3-4 napban lefogyott 2800 g-ra. aztan elkezdett szepen lassan visszahizni. az normalis, ha az elso napokban lefogy a baba. kb. olyan 10-14 nap mire visszaall a rend. szerintem. boldog babazast, nagyon sok turelmet es kitartast.

nekem a kislanyom 3150 g-mal szuletett, az elso 3-4 napban lefogyott 2800 g-ra. aztan elkezdett szepen lassan visszahizni. az normalis, ha az elso napokban lefogy a baba. kb. olyan 10-14 nap mire visszaall a rend. szerintem. boldog babazast, nagyon sok turelmet es kitartast.
Én 2700grammal hoztam ki a Bébimet és majdnem 3 hetesen volt 2960g egy hétre rá 3400g volt.
Mi 2980g-mal jöttünk haza 1 hetesen 3240g volt a kisfiam de minden gyerek máshogy hízikMeg minden védõnõ és orvos mást tart jónak. A védõnõm sokalljaa heti 30dkg hízást az orvosunk örül neki.Ha méred a babádat, h mennyit eszik a testsúly kg-ban*120-szal állítólag ennyit kell megennie egy nap.
Az én babám 3050g volt amikor hazahoztuk és 3230g volt egy hét múlva. De tényleg minden baba másként fejlõdik az a lényeg, hogy folyamatosan gyarapodjon a súlya.
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy a súlyát el kell osztani 6-al, és az a napi adagja, amit 6 alkalommal kell megennie. Etetések után kár mérni, mert nem mindig egyformán eszik, én este fürdetés után szoktam meztelenül megmérni, és szépen gyarapszik. Én 3330gral szültem, lement 3200grra, itthon 4 nap után 3240gr volt, ma 17 naposan már 3800 gr.
Kb. 3600nak kellene lennie!

Kisfiamon tegnap jött ki egy pár pötty, de az oviból már haza hoztam délelőtt, mert bárányhimlős lett. Mára már kicsi több pöttye van de nem sok! Ilyen lassan jönnek elő a pöttyök?

Én nem voltam kiskoromban bárányhimlős, lehet hogy én is elkapom?

Legjobb válasz: Változó, van, hogy lassabban jönnek elõ a pöttyök, és van, hogy nincs is belõlük sok. És igen, ha nem voltál kiskorodban bárányhimlõs, akkor te is elkaphatod, de azért felnõtteknél ez már általában nem olyan "laza", mint egy gyereknél.

Változó, van, hogy lassabban jönnek elõ a pöttyök, és van, hogy nincs is belõlük sok. És igen, ha nem voltál kiskorodban bárányhimlõs, akkor te is elkaphatod, de azért felnõtteknél ez már általában nem olyan "laza", mint egy gyereknél.

Február 1-én hoztam világra kisfiam. Nagyon sok a tejem. Mit csináljak vele? Miskolci vagyok Majláton lakom. Valakinek van igénye anyatejre, hogy ne menjen kárba?

A kisbabám jól szopik 3 óránként napi 8-szor.Szivesen odaadnám a napi lefejt tejemet, ha lenne rá igény?Napi 1 Medelás tejtárolót szoktam telefejni.

Legjobb válasz: Ugy tudom, hogy a korhazakban le tudod adni, es olyan anyak kapjak, akiknek keves a teje. Erdeklodj utana, segithetsz egy kisbabanak!

Ugy tudom, hogy a korhazakban le tudod adni, es olyan anyak kapjak, akiknek keves a teje. Erdeklodj utana, segithetsz egy kisbabanak!
A kérdező hozzászólása: A 250 ml-es Medela anyatejtárolót mindíg terlefejem kb. 200ml-ig.Az jó adagnak számít?Annyi anyatej is elég vagy fejjek többet?
ha fejed soha nem áll be a kereslet kinálat arány. Persze ha neked nem ther a fejés és akarsz ezzel segiteni másnak akkor fejd le, de nem kötelezõ a fejés sok kismamának soha nem is kell mert ugy van kitalálva hogy pont annyitej termelödjön ami kell a babának ez a 4-6. hétre beáll. Ha mindig fejed egyre több lesz csak annak szokátk ajánlani aki szporitani akarja vagy ha nem feji akkor begyullad.
Ha sikerül megoldanod a leadást az jó.Pl a védõnõ tudna adni tanácsot hgy a környékeden kinek nincs teje.Régen hozzánk is járt egy apuka a tejért.De most már szigorú követelmények vannak.Pl hogy tárold a hûtõben és különbözõ orvosi vizsgálatok idõközönként.Szóval macerás.A tej termelõdés kereslet kínálat folyamat.Szóval minél többet fejed annál több lesz.Ha csak annyit könnyítesz rajta hogy ne fájjon akkor beáll a Te gyermeked igényére.
Nem olyan macera elintézni, hogy hivatalos anyetej leadó legyél. Székletvizsgálat, tüdõszûrõ és 10 ml anyatej kell, hogy bevizsgálják. Ha minden oké, akkor minden reggel mennek az elõzõ nap lefejt tejért. Én nem miskolci vagyok, itt nálunk korababák kapják meg, én ezért vállaltam be, mert az én kislányom is az volt, és amig nem indult be a tejem õ is kapott a pic-en nõi tejet.

Ma hoztuk haza babánkat a kórházból, de kisfiam időközben tüsszög és teli van az orra. Nagyon szeretné a testvérét simogatni, de félek, hogy elkapja tőle, hiába enyhültek a tünetei. Védi valami a babát?

Még nem indult be a tejtermelésem sem.A picur pedig már a cumiját is a baba szájába dugta.Nagyon félek.

Legjobb válasz: Szoptasd ahányszor csak igényli. Valamennyi tejcsi úgyis van benne, és így indul be a tejtermelés is. Igyál alkoholmentes sört, az árpamaláta nagyon jó tejelválasztás serkentõ. Mivel "egy légtérben" vannak nem nagyon tudsz mit tenni sajnos, elzárni nem tudod és nem is kell. Én is éppen így voltam 6 hónapja, nekem nem kapta el a picuri.

Szoptasd ahányszor csak igényli. Valamennyi tejcsi úgyis van benne, és így indul be a tejtermelés is. Igyál alkoholmentes sört, az árpamaláta nagyon jó tejelválasztás serkentõ. Mivel "egy légtérben" vannak nem nagyon tudsz mit tenni sajnos, elzárni nem tudod és nem is kell. Én is éppen így voltam 6 hónapja, nekem nem kapta el a picuri.
Hát sajnos elzárni úgysem tudod tõle. Mosd a nagyobb kezét mielõtt hozzáér a picihez és figyeld hogy ne dugja a cumit többet a szájába, és próbáld szoptatni a picit. Nem valószínû hogy elkapja.
Mi újság? Hogy vagytok?
A kérdező hozzászólása: Egyelõre minden ok, kopp-kopp.2 évesem kezd kigyógyulni, pici sem tûnik betegnek.Csak nincs elég tejem, jó lenne egy tuti tipp.
Próbáld ki a more milket. Nekem csak ez segített. Az elsõvel nem volt tejem, akkor nem vettem. A másodikat 9 hónapja szoptatom, pedig az elsõ héten semmi nem volt.
És szoptass szoptass szoptass. Ha kell óránként.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!