Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam nem lesz 2 (35 db)

Ne kapjon meg semmit, amit szavak nélkül kér. Akkor beszélni fog. Tesóm is így volt. Csak kényelmes volt csendesen. Hisz nem kellett kérni semmit.
Fiamat 2.5 évesen elvittem a Korai FejleszÕ Központba, ott volt egy vizsgálat, nagyon profi volt!, és egy gyógypedagógus játszott vele egy órát, aztán mondták, hogy fél év és beszél. És tényleg, be nem áll a szája, és értelmes dolgokat mond vagy kérdez. Várj mégy 10 hónapot az aggódással.
Óvoda, gyerektársaság. 19 hónapos a lányom, mondogat már jó szavakat, de csak úgy össze-vissza. Most már anyának szólít, nevükön a gyerekeket akikre vigyázom, apát is. Amúgy mutogat pl a mosogatóra, ha szomjas, hûtõre ha éhes, vagy enne.
A lovasoktatóm fia óvodás volt mikor elkezdett folyékonyan beszélni. Addig csak olyan szavakat használt hogy mú, vau, hejte és ehhez hasonló gyerekbeszéd. Elvitték több orvoshoz is, a legtöbb azt mondta majd megszólal ha akar. Egyszer az egyik azt mondta hogy be kell menni vele egy napra a kórházba valamilyen indokból, erre a gyerek megszólalt hogy nem akarok menni. Azóta kristálytisztán és gyönyörû folyékonyan beszél. :)
Szia! Az én kislányom is 2éves és nem beszél! Pedig második gyerek, a fiam sokkal hamarabb kezdett beszélni, gondoltuk mivel lány neki még hamarabb "megindul" a nyelve. Hát nem így lett! Értelmes, mindent megért és meg is érteti magát, de alig pár szót mond csak, a többit a saját halandzsa nyelvén. Remélem én is, hogy hamarosan elkezd több szót is mondani. Ne aggódj te sem!
Hasonló cipõben járok mint te. Az én lányom mozgásban is le van kicsit maradva. (nemrég kezdett el csak járni) Elküldtek Dévényeshez és õ azt mondta, hogy nem nagy gond, máshogy fejlõdik. De ne csináljak úgy mintha nem érteném õt, mert ettõl ideges lesz. És engem néz majd hülyének, mert eddig tudtam mit akar most pedig egyik napról a másikra pedig nem.
Igen, akartam írni én is, hogy a közösség néha csodákat tesz. Családban volt olyan gyerek, aki 3 éves koráig nem beszélt, aztán közösségben egyszer csak elkezdett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a válaszokat!:)
A fiam kb. 2, 5 éves koráig szinte ki sem nyitotta a száját.Ugyanakkor mindent megértetett velünk. Aztán bekerült bölcsibe és pár hét alatt dumálni kezdett.
Az én kisfiam sok szót mond, mondatokban õ sem beszél. viszont igaz amit az egyik anyuka írt, hogy kicsit értetlenkedj.Tudja, hogy szavak nélkül is érted mit akar.Ezért nem beszél. Próbáld ki.Nekem volt olyan, hogy rákérdeztem többször is, hogy mit akarsz kicsim mondani?Többször ugyanazt elmondta, majd szépen kimondta, hogy mit akar:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!rendesek vagytok!:)
S én 3.5 évesen kezdtem csak beszélni.. De itt vagyok.
Az én lányom tegnap mult 2 éves. Hát õ se beszél. De szintén mindent megért... Ez van.. Majd fog beszélni!!! Majd be se fog állni a szája:)
Sziasztok!Az én lánykám betöltötte a 2. mikor megfázott el vittem a gyerek orvoshoz, akkor vette észre, hogy le van tapadva a nyelve, a gyerek klinikán kellett kérni idõpontot és meg lett mûtve, elvágták a féket és elvarták az ereket.már abban a hétben nagyon sokat javult a beszéde napról napra többet és többet beszélt, így hogy ezt már átlátom már tudom mért nem szopott egy percet sem, mert nem tudott szegény.Remélem hasznos volt a válaszom!szép napot!!!

Milyen ellátást vehetek igénybe, ha a második babám születésekor még GYED-en leszek a kisfiammal? (még nem lesz 2 éves)

Elég sokféle infót kaptam err?l, és nem tudom, hogy valójában melyik az igaz. Valóban meg kell szüntetni a jelenlegi igénylést, hogy újat kapjak?

Legjobb válasz: SZia! Nem kell megszüntetni.Automatikuson megszüntetik,,ahogy beadod az uj igénylést.(Mivel két gyedet nem kaphatsz).Én ugyanigy voltam tavaly. GYeD-be szültem bele a második fiamat. Amikor megszületett a kicsit,akkor megigényeltem a tgyást és utánna 6 hónapos korától a Gyed-et. Ugyanugy mint az elsõ gyerkõccel. Ugyanazt a pénzt is kaptam. De ha felhivod az OEP-et akkor ott megmondják neked.

SZia! Nem kell megszüntetni.Automatikuson megszüntetik, , ahogy beadod az uj igénylést.(Mivel két gyedet nem kaphatsz).Én ugyanigy voltam tavaly. GYeD-be szültem bele a második fiamat. Amikor megszületett a kicsit, akkor megigényeltem a tgyást és utánna 6 hónapos korától a Gyed-et. Ugyanugy mint az elsõ gyerkõccel. Ugyanazt a pénzt is kaptam. De ha felhivod az OEP-et akkor ott megmondják neked.

A kisfiam még nem lesz 2 éves amikor testvére születik. Nagyon ragaszkodó típusú és erős. Sokszor verekszik. Hogyan kezeljem őt ha megszületik a kistestvére?

Van még egy másodikas kisiskolás fiam is, akivel többet kell foglalkoznom. Az apuka sokat dolgozik, keveset van otthon. Nem akarom bölcsibe adni a középs?t, de nem tudom, hogy legyek ott minden percben, mit tegyek amikor éppen szoptatnom kell. Lassan kimászik a járókából is.

Legjobb válasz: Nekem 19 hónap van a két fiú között. Szoptatásnál mindig úgy csináltam, hogy ültem az ágyon, ha jobb cicibõl evett a kicsi, a bal oldalamon formabedobálóst játszottam a nagyobbal, amikor át tettem a bal cicire, ment a nagyobbik a másik oldalra. Szerencsére sosem volt gond. A járóka nálunk sosem mûködött, egyiknél sem :o(. Amúgy sem tartom jó ötletnek, hogy oda betedd, amíg a kicsit szoptatod, mert az nagyon rossz érzés lenne neki. Tudom, hogy nehéz megosztani az idõt. De amíg a legnagyobb suliban van, addig foglalkozz többet a középsõvel. Hátha szerencséd lesz, és a kisbaba eszik-alszik típus lesz. A másik a játszótér, ami segített nekünk. 11 napos volt a kicsi, amikortól lejártunk de, du játszóra, ahol csak a nagyobbal játszottam, a kicsit meg megszoptattam lent. Semmi baja nem lett, és mire a nagyobb megszokta a kicsit, és azt, hogy õt nem felejtettem ezért el, már otthon is jobban elvoltunk (addigra tél lett, szeptemberi a kicsi).

Nekem 19 hónap van a két fiú között. Szoptatásnál mindig úgy csináltam, hogy ültem az ágyon, ha jobb cicibõl evett a kicsi, a bal oldalamon formabedobálóst játszottam a nagyobbal, amikor át tettem a bal cicire, ment a nagyobbik a másik oldalra. Szerencsére sosem volt gond. A járóka nálunk sosem mûködött, egyiknél sem :o(. Amúgy sem tartom jó ötletnek, hogy oda betedd, amíg a kicsit szoptatod, mert az nagyon rossz érzés lenne neki. Tudom, hogy nehéz megosztani az idõt. De amíg a legnagyobb suliban van, addig foglalkozz többet a középsõvel. Hátha szerencséd lesz, és a kisbaba eszik-alszik típus lesz. A másik a játszótér, ami segített nekünk. 11 napos volt a kicsi, amikortól lejártunk de, du játszóra, ahol csak a nagyobbal játszottam, a kicsit meg megszoptattam lent. Semmi baja nem lett, és mire a nagyobb megszokta a kicsit, és azt, hogy õt nem felejtettem ezért el, már otthon is jobban elvoltunk (addigra tél lett, szeptemberi a kicsi).
Van egy barátnöm akinek 3 gyereke van, egy ovis egy 2 éves körüli és egy baby, ö mindig azt mondta hogy a nagyobbakkal kell törödni mert a kicsi ha 5 perccel tovább sír még nem emlékszik arra de ha két nagyobbnak kell a wc várni a popsi törlésre azok már fefogják. így simán abba hagyta a szoptatást mikor a nagyobbiknak popsit kellet törölni, és miután végeztek folytatta, igaz a baby nyüszögött de nem halt bele, na a nagyobbiknak elég rossz lett volna várnia wc-n hogy anya befejezze ez etetést. az unokaöcsém is elég verekedös, és irigy kutya, de azt mondták neki hogy az Ö tesója lesz, és ha dicsérik a tesót akkor azt mondják a TE tesód olyan szépen evett, .... így büszke mint a fene az Ö tesójára. én is tuti a két nagyobbat tenném elsö sorba, mert meddigre 1 éves lesz a pici addigra 3 a nagy és ovi, így a picire marad idöd. onnan már nem kell akkora külömbséget tenned, mert a közepes már sokkal jobban megfog érteni mindent. ja és egy kisiskolás is tud segíteni sok mindenben, pl lekötni egy kicsit a közepes figyelmét.


Repülőjegyet veszek kisfiamnak (is), de 2éves kortól sokkal drágább. A jegy vásárlásnál még nem lesz 2 éves, utazáskor már igen. Ilyenkor mi van?

Sajnos az a logikus hogy az utazáskori életkor számít...

Legjobb válasz: Szia.Igen az utazaskori eletkor szerint vedd a jegyet de az uzletszabalyzatban le van irva ha jol melekszem. Sajnos 2eves kor utan mar fizeted neki is az adot es illeteket.

Szia.Igen az utazaskori eletkor szerint vedd a jegyet de az uzletszabalyzatban le van irva ha jol melekszem. Sajnos 2eves kor utan mar fizeted neki is az adot es illeteket.
Igen sajnos igy van. Nekem is 23 honapos volt a kisfiam amikor megvettem neki a jegyet meg a multhonapba. Es neki is ugyan ugy kifizettem sajnos a teljes osszeget mint magamnak. Utazaskor lesz 2 es fel eves juniusban.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Mi is júniusban "repülünk"õ is akkor lesz 2 és fél éves kb.:)

Kisfiam áprilisban lesz 2 éves. Nem egy túlsúlyos gyerek, sőőőt. , a doktornő azt mondta vékonyka. (a férjem is ilyen testalkatú volt) Lehet már ilyen kicsinek Béres cseppet adni?

A dokin? írt fel ugyan Peritolt-de amint elolvastam a betegtájékoztatót le is mondtam róla.Vagy mit ajánlanátok a jobb étvágy érdekében?

Legjobb válasz: Tájékoztató szerint 10 kg-os testsúly felett szedhetik gyerekek (napi 2x5 csepp)

Tájékoztató szerint 10 kg-os testsúly felett szedhetik gyerekek (napi 2x5 csepp)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!!:)
Sok kétéves eszi, ugyhogy lehet.
De a kérdezõnek sovány a gyereke, lehet nincs 10 kiló se.
béres cseppnél figyelni kell a c-vitamin pótlásra rá is van írva, de a mi dokink azt mondta hogy pár csepp citromlé vagy gyümölcs fogyasztása közvetlenül is elegendõ. Mi mondjuk Cebion 2xMultivitamint szedünk Mi 20 hósak vagyunk és csak 10, 2kg:(
Vitacolan is jó. Éna dtam a Bérest csak nagyon kis mennyiségben és használt. Nekem is Peritolt írtak, dehát az egy méreg! Azt én se adtam.Hogy is képesek ilyet adatni gyerekekkel!? Mikor ott a sok vitamin.

Nem baj, hogy a kisfiam még nem fordítja vissza a könyveket, ha fejjel lefelé van? 2 lesz augusztusban, a nővére még 1 sem volt, amikor már megfordította a könyvet.

Igaz, hogy a kistesó még nem is igen beszél és ritkán ül le könyveket nézni, minden más tevékenység jobban érdekli.

Legjobb válasz: Kisfiam 2 és fél éves és még mindig többször van, hogy fejjel lefelé tesz le elém egy mesekönyvet, hogy meséljem el. Ha magától nézegeti, akkor is többször észreveszem, hogy fordítva tartja. Nem hinném, hogy gond lenne, mert a bölcsis nénik szerint nagyon értelmes, okos kisfiú, minden mondókát gyorsan megtanul, elég régóta biztonsággal számolgat, ismeri a színeket (megkülönböztet világos ill. sötétkéket is), stb.

Kisfiam 2 és fél éves és még mindig többször van, hogy fejjel lefelé tesz le elém egy mesekönyvet, hogy meséljem el. Ha magától nézegeti, akkor is többször észreveszem, hogy fordítva tartja. Nem hinném, hogy gond lenne, mert a bölcsis nénik szerint nagyon értelmes, okos kisfiú, minden mondókát gyorsan megtanul, elég régóta biztonsággal számolgat, ismeri a színeket (megkülönböztet világos ill. sötétkéket is), stb.
Mondókázzatok sokat, az segít.
Eltérõ ütemben fejlõdnek a gyerekek. A fiad teljesen normális. Ha egy fél év múlva is ugyanennyit tud, akkor érdemes szakemberhez fordulni. Még nincs lemaradva semmirõl.
Az én 2 éves fiam is csak ennyit beszélt, egyébként meg mutogatott, nyökögött. Most 4 és néha könyörögnöm kell neki, hogy maradjon csendben. :) A kisebbik most lesz 2, de õ sem mond túl sok mindent: anya, apa, igen, nem és ma elõször kimondta a tesója nevét. Ha valami kell neki, akkor meg üvölt mint a sakál! :)
A kérdező hozzászólása: Igen az èn fiam is uvolt mikor valami kell neki...
21hónapos volt a fiam, azt hittem sose fog beszélni, aztán 25hónaposan csak 5perc csendért imádkoztam már. 29hónapos: "azért sírok, mert... elfelejtettem" be nem áll a csipogója lassan fejbõl mondja a Mulant oda vissza, pillanatok alatt elsajátít úúj szavakat.
Az elõzõ vagyok. Még annyit hozzáteszek: az elsõ beíró bár tényleg jót írt, de pontosítanám annyiból, hogy kb. 4 éves korig nem igazán az jellemzõ, hogy eltérõ ütemben fejlõdnek a gyermekek, hanem más és más sorrendben fejlõdnek adott gyermeken belül a különféle képességek (szobatiszt., járás, bezédfejl.), más picurokhoz képest, így a gyermekek több, mint 90%-a minden alapvetõ képességben utoléri egymást a 4. életévükre. (Errõl szól egy másik kérdésre írt válaszom, amit belinkeltem az elõbb.)
Azért, mert így is hatékonyan meg tudja értetni magát. De azt olvastam, 3 éves koráig nem kell aggódni. Addig is elõsegítheted a fejlõdését, ha kevésbé gyorsan és pontosan érted meg a mutogatását, hagyd néha picit erõlködni ("nem értem, mit is szeretnél, kisfiam?"), és ha megvan, mit szeretne, mondd ki neki a nevét ("az almát? tessék, itt van").
A kérdező hozzászólása: Koszonom a vàlszokat.Kicsit azèrt elkeserit , hogy mèg nem beszèl, de megnyugtato vàlszaitok segitettek:)

Nemsokára 2 éves lesz a kisfiam de nem tudom milyen tortája legyen! Ötletek?

Legjobb válasz: Vakondtúrás-torta, tetején egy Kisvakond marcipánnal, 2 gyertya és tüzijáték mellé:) Boldog szülinapot:))

Vakondtúrás-torta, tetején egy Kisvakond marcipánnal, 2 gyertya és tüzijáték mellé:) Boldog szülinapot:) )

A kisfiam 2 éves kora óta nem alszik délután; 4 éves lesz novemberben, óvodás. Eddig elhoztam délben, de mi lesz, ha visszamegyek dolgozni?

Legjobb válasz: Hidd el el fog aludni!Az enyém is pont így volt és Õ az elsõ aki elszundít:)

Hidd el el fog aludni!Az enyém is pont így volt és Õ az elsõ aki elszundít:)
Egy 4 évesnek még kell a délutáni alvás. 2 évesnek meg pláne kellett volna szerintem de ez a te dolgod. Hidd el az oviban el fog aludni a többiekkel.
Az én anyósom mesélte, hogy az õ fiai is ilyenek voltak és az oviban is ezt csinálták, állt a balhé ezért a nagymama mindig elhozta öket. Kívánom, hogy nálatok ne leegyen ilyen, csak leírtam, hogy ilyen is létezik
Az ovikban akkor is csöndben kell feküdni délben, ha nem alszik, ez van. Így sok gyerek inkább mégis elalszik :) A nagyoknál lehet olyan kedvezmény, hogy csöndben játszhatnak kint addig, de ezt ovija/óvónõje válogatja. Ne parázz, baja nem lesz tõle ha nem hozod el délben, szerintem eddig sem kellett volna. Nyugi :)
Beszéld meg az óvónénikkel, hogy elfoglalhassa magát csendben a sarokban. Én sem aludtam soha! Csak feküdtem, feküdtem (egy örökkévalóság volt) és amikor mindenki aludt, az óvónéni a sarokbahívott és játszhattam. Szerintem ezt a kérésedet el kell fogadniuk.
azért kellett haza vinned, mert nem alszik? az én fiam sem alszik soha az oviban, de ez szinte nem is téma. Akkor is feküdnie kell, és max kap egy könyvet nézegetni az ágyában, hogy ne kínlodjon ott magában:)
Szerintem nem kellene ezért elhozni az oviból délben. Én sem aludtam soha, és még is itt vagyok. Amíg a többiek aludtak én csendben játszhattam, vagy beszélgettem az ovó nénivel. És a napnak azt a részét szerettem a legjobban, mert nem zavartak a többiek, és tök jól elvoltam.

2 nap múlva lesz a kisfiam 2 éves. Vissza kellene mennem dolgozni, de a fönököm nem vesz vissza?

Ilyenkor a szabadságokat ki kell fizetnie? Vagy mennyi szabi jár egyáltalán? 2011 novemberbe szültem, másfél éves koráig gyeden voltam, onnantól meg gyesen. Kinai üzletben dolgoztam, nem nagyon szeretnek fizetni. Sokkal kevesebbet kaptam kézbe mint papiron, szabadnapok nem voltak. Azt mondta menjek be valamelyik nap aláirni a papirokat, biztos hogy megprobálja ugy csinálni hogy ne kelljen fizetnie. Én meg egyáltalán nem vagyok tisztába ezekkel a szabadságokkal hogy hogy is van ez, viszont ami jár, azt szeretném megkapni. Segitsetek kérlek

Legjobb válasz: Egyenlõre ne foglalkozz vele, ne menj be, ne írj alá semmit. Menj gyesre, addig is állományban maradsz.

Egyenlõre ne foglalkozz vele, ne menj be, ne írj alá semmit. Menj gyesre, addig is állományban maradsz.
Olyat semmiképpen ne írj alá hogy közös megegyezéssel eljössz, mert akkor olyan mintha te mondanál fel. Mondjon fel neked (=kirúgás), ilyenkor jár a PAPÍR SZERINTI (ami a szerzõdés szerinti béred) végkielégítés, ehhez az összeghez ragaszkodj. Vagy menj el gyes-re, addig nem rúghat ki, közben tudsz munkát is keresni, azt hiszem heti 30 órát lehet gyes mellett dolgozni. Ha találtál munkát, mondod neki hogy visszamész dolgozni, rúgjon ki :) Ha a munkáltatód így áll az anyukákhoz, te is legyél gátlástalan! A szabadságok számát sajnos én sem tudom, és remélem nem írtam semmi hülyeséget, bár ez majd a többi hozzászólásból úgyis kiderül :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!