Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam nem lesz (226 db)

Holnap lesz öt hónapos a kisfiam, nem baj, hogy még nem tud ülni?

Voltam ma a véd?n?nél,és volt ott egy 6 hónapos kislány,? nagyon ügyesen ült,és mondta az anyukája,hogy már 5 hónapos korától ül.Az én fiam,nem tud egyedül ülni,csak ha fogom,és úgy is folyton hanyatt dobja magát.De látom rajta amikor fekszik,hogy emelgeti a fejét,mert fel szeretne ülni,olyankor mindig felültetem szóval akarni akrja,csak nem bir ülve maradni.Mit tegyek?Nagyon le van maradva?

Legjobb válasz: szerintem egyáltalán nincs lemaradva. én kisfiam is pont ekkora és õ sem tud egyedül ülni. õ is akarna, folyton puposodik :-))) szeretne valahogy, de még nem megy neki. ha felültetem és kicsit elõredöntöm, akkor ülve tud maradni, de éppenhogy csak a lehelet tartja úgy, nem õ saját magától. szerintem nem kell aggódnod, nincs lemaradva. illetve ha le van, akkor az enyém is.

szerintem egyáltalán nincs lemaradva. én kisfiam is pont ekkora és õ sem tud egyedül ülni. õ is akarna, folyton puposodik :-))) szeretne valahogy, de még nem megy neki. ha felültetem és kicsit elõredöntöm, akkor ülve tud maradni, de éppenhogy csak a lehelet tartja úgy, nem õ saját magától. szerintem nem kell aggódnod, nincs lemaradva. illetve ha le van, akkor az enyém is.
Nem baj egyáltalán! Lehet hogy a kislányt ültetgetik..annak meg nem sok értelme van. Egyébként az önálló felülés ált. a kúszás után, mászás környékén történik meg. Szóval 7-8 hónapos korban!! Ne aggódj:) Hagyd, hagy kússzon, másszon a földön:)
Egyátalán nincs lemaradva a kicsid, ne aggódj, az én fiam 8 hónapos és rövid idõre már meg tud önállóan, de még nekem is vigyáznom kell mert még eldõl.
ne aggódj, addig jó a gerincének, mig nem ülteted. hallottam h aki korán ültetgeti a babát, annak a babának nagyobb esélye van a gerincferdülésre. hagyd h egyedül próbálkozzon, általában mászás után tudnak majd biztonsággal megülni. szerintem ne eröltesd!
Nem vagytok lemaradva, bõven ráér! Ne is erõltesd, mert csak tönkreteszed a hátát. A normál mozgásfejlõdés szerint a négykézlábbal egyidõben vagy az után picivel tudnak a babák ülni. gyógytornász
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, megynyugtattatok!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm

Meddig adjam neki az espumizant? A kisfiam jövöhéten lesz 3, 5 hónapos tápszeres baba! Adjak neki még vagy már elhagyhatom? Nem igazán volt hasfájós!

Legjobb válasz: Az én kisfiam nem tápszeres, de mi is használtuk az elején az Espumisan-t. Én nem adtam neki minden étkezésnél, csak akkor, ha szopizás után valóban fájt a hasa. Ezt lehetett látni, húzta fel a két lábát és nyûgös volt, sírt. A hozzátáplálás kezdetén is voltak ilyen gondjaink, akkor újra adtam kaja után, ha rosszul érezte magát. Szerintem, ha elhagyod, észre fogod venni, ha mégis kell még.

Az én kisfiam nem tápszeres, de mi is használtuk az elején az Espumisan-t. Én nem adtam neki minden étkezésnél, csak akkor, ha szopizás után valóban fájt a hasa. Ezt lehetett látni, húzta fel a két lábát és nyûgös volt, sírt. A hozzátáplálás kezdetén is voltak ilyen gondjaink, akkor újra adtam kaja után, ha rosszul érezte magát. Szerintem, ha elhagyod, észre fogod venni, ha mégis kell még.
szerintem is leteheted nyugodtan, mert így van ahogy az elöttem lévõ írta hogy majd észre veswzed ha fáj!egyébként meg annyira hozzá fogszokni, hogy nem fogod tudni megetetni nélküle, mert fájni fog a hasa!

Ismerősöm öt hónapos kisfia nagyon a szivemhez nőtt. Szinte ki sem tenném a kezemből. Nem lesz ebből baj? Nem fog hozzám kötődni?

Legjobb válasz: Hát ne haragudj, de ez már túl sok és beteges. Az anyja helyében nem engedném. Nyilván jóban vagytok, és nem akar megbántani, de gondolj már bele! Szedd kicsit össze magad, és állj le, különben tuti, hogy az anya kénytelen lesz drasztikusan leállítani téged.

Hát ne haragudj, de ez már túl sok és beteges. Az anyja helyében nem engedném. Nyilván jóban vagytok, és nem akar megbántani, de gondolj már bele! Szedd kicsit össze magad, és állj le, különben tuti, hogy az anya kénytelen lesz drasztikusan leállítani téged.
Ennyitõl nem fog kötõdni, de jobb lenne, ha nem puszilgatnád.
Mikor vagy vele és mennyit?
Nem a gyerek kötõdésébõl lehet a baj, hanem abból, hogy az anyja ezt meddig tûri.
Mióta csinálod ezt? Lehet egy idõ múlva totál ki fog bukni az anyja. Én nem bírnám sokáig.
szerintem az anyjának már elege lehet belõled
Ha nõ vagy, lehet a végén a gyerek téged fog elcsábítani nagyobb korában és Õ lesz a férjed.
Milyen ironikus, hogy attól félsz, a gyerek fog hozzád kötõdni, nem pedig attól, ami a jelen, hogy te kötõdsz a gyerekhez.
Ugye, tudod, hogy nem te vagy az anyja? Késõbb, ha nem lát nem is fog rád emlékezni. Vannak szülei, te nem vagy neki fontos. Még baba, õ nem tudja mirõl van szó. Ha idõsebb lenne és többet lenne veled, akkor kötõdhetne, de így nem. Ne kelts magadban ilyen illúziókat. Keress magadnak egy párt akivel lehet közös gyereketek, de ne másét akard kisajátítani.
A kérdező hozzászólása: Nem is az a célom, hogy az anyjának tekintsen. Attól, hogy ti nem engednétek más kezébe a gyereket az õ anyukája még megteheti.
De nyilván az illetõ anyukát meg nem zavarja, mert akkor vagy szólna, vagy pedig nem menne a kérdezõ felé és nem adná direkt a kezébe. Vagy ti ilyenek vagytok, akik nem mernek szólni másoknak, ha valami nem tetszik, csak magatokban puffogtok? Nekem amúgy fura, mert én sosem tudnék "idegen" gyereket így ajnározni, de ettõl nem fog téged az anyjának tekinteni, vagy ilyesmi...
Miért lennénk irigyek és beképzeltek?
A kérdező hozzászólása: Mert valószínûleg irígyek és beképzeltek vagytok.
Biztos, hogy nem vagy normális.
beteg
Azért számít a korod, mert ez egy eléggé infantilis viselkedés. Egy 23 éves embernek akár saját gyereke is lehetne. Én nem örülnék ha a gyerekemet valaki állandóan ölelgetné, meg puszilgatná a családján kívül.
Szerintem titkon pontosan azt várod, hogy kötõdjön hozzád. Egyébként ha már felmerül benned a kérdés, hogy ez probléma-e, akkor gondolhatod, hogy ez nem normális dolog. Ha gyerekmániás vagy, ha nem, túlzás napi másfél órát töltened más gyerekével, puszilgatni, imádni, ez elsõsorban a szûkebb család dolga. Egy idõ után az anya vagy megelégeli, vagy pedig ellenkezõleg: a nyakadbavarrja, és lehet, hogy ennek még eleinte nagyon örülnél, de késõbb neked is csak károd származna belõle.
A kérdező hozzászólása: 23 vagyok. De ez miért számít?
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Imádom a kicsit.
A kérdező hozzászólása: De miért baj, hogy szeretem a kicsit? Tegnap mikor mentem a munkábol haza akkor is kihozta a babát, hogy fogjam egy kicsit. Szóval nem zavarja.
A kérdező hozzászólása: Este mindig a mi házunk elõtt mennek haza akkor megállnak beszélgetni én kiveszem a babakocsiból az én drágámat és fogom, puszilgatom. Ez kb 1-1, 5 óra.
Nem. Ne aggódj. Akkor fog hozzád erõsebben kötõdni, ha a kötõdése egyébként el van szúrva (ezt csakis az anyja teheti tönkre!). Ha az anyjához jól kötõdik, akkor te csak egy kedves idegen leszel az életében. A személyiségébe beépülhet a tiédbõl olyan vonás (vagy vonások összessége), amire neki szüksége van, de az nem kötõdés és máshol van más funkciója.


A kisfiam Szeptemberben lesz 9 éves az IgA szintje nem mérhető a komplett vérvételünk szuper jó. IgA érték hiány? Mikkora kellene helyre állnia életkorilag?

De születése óta naponta többször volt hasmenésünk, nyálkás nyákos,2 hónapja volt hogy hányt 1-szer hasmenés szinte nem követte. Mikorra kell az IgA-nak helyre állnia? Mi lehet a bajúnk?Liszt érzékenység? Tej cukor allergia? 9 éves 145cm magas, 28kg.

Legjobb válasz: 12 éves korig kialakul, azaz megérik az immunrendszer. Viszont van veleszületett szelektív IgA hiány is, ha ez van esetleg neki az élet végéig végig kíséri. Ha tejcukor érzékeny lenne,/ ez nem allergia !, itt enzim hiány van /, akkor minden egyes tej vagy tejtermék fogyasztás után hasmenése lenne. És bocs, hogy már megkérdezem, de mivel azt írtad, hogy hasmenésünk , neked is van ? /és a bajunk is/ :) 9 éves önálló személyiség és emberke a fiad, ennyire nem kell azonosulni vele. Még a csecsemõkor elsõ fél évében ez elmegy , de utána... Ha mások elõtt is így beszélsz róla, nem fog tudni leválni rólad, mert a mindig többes szám elsõ személy lesz neki a kerek egész. Ezen változtatnod kell, mert önállótlan lesz és olyan megfelelési kényszerrel fog bírni veled szembe, hogy nem meri megmutatni majd magát a világnak és nem mer majd egyedül dönteni.

12 éves korig kialakul, azaz megérik az immunrendszer. Viszont van veleszületett szelektív IgA hiány is, ha ez van esetleg neki az élet végéig végig kíséri. Ha tejcukor érzékeny lenne, / ez nem allergia !, itt enzim hiány van /, akkor minden egyes tej vagy tejtermék fogyasztás után hasmenése lenne. És bocs, hogy már megkérdezem, de mivel azt írtad, hogy hasmenésünk , neked is van ? /és a bajunk is/ :) 9 éves önálló személyiség és emberke a fiad, ennyire nem kell azonosulni vele. Még a csecsemõkor elsõ fél évében ez elmegy , de utána... Ha mások elõtt is így beszélsz róla, nem fog tudni leválni rólad, mert a mindig többes szám elsõ személy lesz neki a kerek egész. Ezen változtatnod kell, mert önállótlan lesz és olyan megfelelési kényszerrel fog bírni veled szembe, hogy nem meri megmutatni majd magát a világnak és nem mer majd egyedül dönteni.
Én is 9 leszek, és nem jó ha 28 kg mert a legkevesebb 30 kiló nem 28 kg. Én azt javaslom hogy menjetek el orvoshoz!
Hú, szerintem hideg lesz neki a víz.
Én utána néztem a babaúszásnak, tudom, hogy te nem erre vagy kíváncsi, de ott volt leírva, hogy hogyan kell szoktatni a hideg vízhez. Otthon, amikor kádban fürdik, napról napra kicsivel hidegebb legyen a víz, meg fogja szokni. Mert hát hirtelen nem szabad a 37 fokos víz után beletenne egy 10 fokkal hidegebbe. De szerintem nagyon jól fogja magát érezni a babód. Jó pancsizást :)
"A kezdeti idõben, amíg a babák hõháztartása ki nem alakul, valóban célszerû a szakirodalomban olyannyira preferált testhõmérséklet közeli víz, de úgy két - három hónapos kortól már lehetséges kb. 31 - 32 °C-os vízben fürdetni õket." Ezt Kalovitséktól idéztem, de ehhez is szoktatni kell a babát, részletek: http://www.babauszas.hu/
Szia. Nekem pont tegnap mondta a védõnõm hogy 26-27 fokos vízbe nyugodtan bevihetem.Kipróbáltuk és nagyon élvezte. Persze nem volt bent 5 percnél tovább.Majd meglátod hogy a kis manód hogy bírja.
A kérdező hozzászólása: Köszi, azt hiszem ezt fogom csinálni. Addig van még egy hónap.
Mi is amikor babaúszásra vittük, elõtte mondta az oktató, hogy minden nap egy fokkal hûtsük a fürdõvizét, ott a medence amúgy 32 fokos volt. Bár az én kisfiam rám ütött nagyon fagyos:) Élvezni fogja szerintem, csak arra figyelj, hogy ne legyen sokáig benne, de úgy is jeleznek ha nem tetszik nekik. Ha élvezi miért ne, ha meg sír, úgy sem fogod erõltetni, a lényeg, hogy fokozatosan szoktasd:) Jó pancsizást:)
a medence fûthetõ van hozzá olyan gépezet már . csak keringetõre kell kapcsolni és ennyi
amúgy az intex és bestway nél találsz vízmelegítõt

9 hós kisfiamnak nem lesz baja a bőrének, ha bekenem naptejjel+ szunyogriasztóval+ kullancsriasztóval?

Ennyi kencefice nem árt?

Legjobb válasz: szia! Lehet , hogy laikus lesz a válaszom rá, mert én még "csak" kismami vagyok; de ennyi krémet nem felesleges rákenni? Biztos érzékeny a kis bõre. Naptej + meg max. szúnyogriasztó szerintem elég lehet. Kullancsriasztóval még szerintem felesleges kenegetni .Szerintem.

szia! Lehet , hogy laikus lesz a válaszom rá, mert én még "csak" kismami vagyok; de ennyi krémet nem felesleges rákenni? Biztos érzékeny a kis bõre. Naptej + meg max. szúnyogriasztó szerintem elég lehet. Kullancsriasztóval még szerintem felesleges kenegetni .Szerintem.
A védõnõm azt mondta, hogy a szunyogriasztót és kullancsriasztót csak a ruhájára fújjuk! Csak a naptejet kenem a bõrére.
mindenképpen csak a ruhára fújd a szunyogriasztót és a kullancsriasztot. bár én nem használnék kullancsriasztót, amíg nem mászik fûben árokban, mindenben a gyerek.

Oviba megy és még nem teljesen szoba tiszta a kisfiam, mi lesz?

3 éves a kisfiam, napközben már nyár óta nem kap pelust még a du-i alvásnál se. Így is néha bepisil. Nappal szépen elmegy magától a bilibe vagy a wc-re. Éjszaka pelus kell rá, mert különben bepisil. 2 hét múlva kezdi az ovit. Ha ott is bepisil alvásnál nem járhat majd tényleg? Ezt mondták. Mit csináljak????

Legjobb válasz: 1 hétig próbáltam, hogy nem adok rá pelust éjszaka és mindig bepisilt, nem nagyon érdekelte.

A kérdező hozzászólása: 1 hétig próbáltam, hogy nem adok rá pelust éjszaka és mindig bepisilt, nem nagyon érdekelte.
nem kell ágy tisztának lenni az ovi kezdéshez, az a lényeg hogy nappal szobatiszta, és a nappali alvázhoz se kell.ha meg néha baleset lesz az szerintem belefér.legyen elég váltóruha.
Az éjszakai alvás azért nagyon más, mint a napközbeni, az nem 2 óra... Az, hogy éjszakára kell még pelus, egyáltalán nem gond, sõt, azt hiszem 5 vagy 6 éves korig is normális lehet. A délutáni alvást ettõl még simán kibírhatja. A lányom 1, 5 évesen már szobatiszta volt nappalra, az alváshoz is, de éjszakára csak 2, 5-3 éves kora körül hagytuk el az "alvós bugyit" :) Nem hiszem, hogy kitennék, ha bepisil egyszer-egyszer alvás közben. De ez biztos ovifüggõ is. (a lányom csoportjában egyébként nem csinálnak ebbõl problémát az óvónõk, az egyik kisfiúra simán húznak bugyipelust alvás elõtt)
Az szerintem nem lehet hátrány, hogy éjjelre pelus kell. A napközbeni alváshoz ne kelljen, hiszen akkor alszik az oviban. Az éjszaka az más tészta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor az éjszakai pelus elhagyását hagyjam rá? Várjam meg míg száraz nem lesz reggelre vagy ne adjak rá pelust és legfeljebb éjjel ágyat húzok meg átöltöztetem?
Ez nálam is dilemma. Nappalra szobatiszta a 28 hónaposom, de éjjelre még nem merem levenni róla a pelust. Nekem azt mondták addig ne vegyem le, míg reggel száraz pelusban nem találom. Na de az én fiam olyan, hogy ha rajta van a pelus, akkor nem szól, hanem abba pisil. Reggel ezért szoktam gyorsan lekapni róla, különben a kakit is belenyomja. Én éjszakára még hagynám a pelust. Lehet, hogy sok lenne neki a pelus nélküli éjszaka + az ovikezdés. De te ismered a fiadat.

Szoptatós anyucik! Ha egy egésznapos szabadtéri rendezvényre mennétek (Visegrádi palotajátékok) Rengeteg ember, + nagy meleg, hogy oldanátok meg az etetést? Vagy egyáltalán elmennétek? 3, 5 hós lesz akkor a kisfiam! Nem tudom be merjem e vállalni!

Legjobb válasz: Ha kocsival mentek, a kocsiban meg tudod etetni. A kocsi csomagtartójából pedig ideiglenesen kialakítasz egy pelenkázót. Egész napra szerintem is sok így elsõre.

Ha kocsival mentek, a kocsiban meg tudod etetni. A kocsi csomagtartójából pedig ideiglenesen kialakítasz egy pelenkázót. Egész napra szerintem is sok így elsõre.
Szivargyújtós autós hûtõ, abba lefejt tej.autós cumisüveg melegitõ. Kocsi ablakára van ilyen takarónk, így nem látnak be.Be tudok ülni szoptatni vagy ott a lefejt ha kevés. Peluscsere szintén kocsiban.
Egész napra biztos nem vállalnám be. Számomra a pelenkacsere is kérdéses lenne, nemcsak a szoptatás. Ha nem vagy szívbajos, akkor simán leülsz egy padra, pelenkával eltakarod a melled. És kényelmes, de jól kivágott felsõt vegyél fel, hogy könnyen elõ tudd venni a cicit, ha kell. Emellett én még biztos fejnék is le tejet cumisüvegbe a biztonság kedvéért. De mondom, én nem vállalnék csak max pár órát, mert szerintem nagyon körülményes egy egész nap így.
Nagy melegben semmiképp nem mennék el, nem hogy egész napra! Meg még meg se tudjam etetni, pelenkáztatni, altatni! Semmi értelme!
leülök a padra megszoptatok vagy wc ben de inkább pad bab fejére egy pelus és ennyi
Egész napra én sem vállalnám be, szerintem sok az egy ilyen pici babának. Ráadásul mikor mi voltunk ilyen várjátékokon, ott volt zaj rendesen. Lõttek, ágyúztak, durrogattak, stb. Pár órára kimennék, ha nincs túl meleg, a szopit megoldanám valami eldugott kis zugban, vagy kocsiban, csak én attól tartok, hogy a baba nem élvezné annyira, aztán meg lehet, hogy ti sem, ha például sír, ki kell venni, cipelni, stb. De ahogy látod, és ismered a babádat, az enyémmel tuti nem tudtam volna megoldani, mert õ mindenhol ordított és cicit akart, de lehet a tiéd nem ilyen.
A kérdező hozzászólása: Rendben lányok, most már nincs kétségem afelõl hogy megyünk-e vagy sem! Itthon maradunk! pici lenne még ilyen , , túrához". Amúgy nyugodt, nézegetõs kisbaba, de kitudja mit hozna ki belõle a tömeg? Nem kisérletezek!
te ismered a babádat, h bírja-e a tömeget?!a szoptatás nem ügy, textilpelussal eltakarod magatokat, pelenkázni a babakocsiban is lehet, meg aludni is...szerintem egy próbát megér, nem hiszem, h nagy gond lenne..én a szopiból soha nem csináltam ügyet, tömegben is meg lehet oldani diszkrét formában, teljesen természetes dolog, nincs benne semmi megbotránkoztató...
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó! :D
Szia, én csak kb 5hetes koráig fejtem, mi öt hósak multunk, van tejem, pont annyi amennyi neki kell!
kevesebb lesz a tejed, mert tudni fogja a szervezeted 2-3 nap alatt, hogy éjszakára ne termeljen. de ebbõl a babád semmit nem fog észrevenni. én sose fejtem, pedig már 6 hetes kora óta alszik a babám este 10tõl reggel 8ig. elsõ éjszaka fájt, második éjszaka kicsit feszült, harmadik éjszaka tudta a szervezetem, hogy éjszakára ne termeljen, csak reggelre. szóval abbahagyhatod a fejést.
Kevesebb lesz a tejed, mert eddig felesleget termelt (tele a fagyasztó...). De ez nem baj. Nyugodtan abbahagyhatod. Azért a lefagyasztott tejet add néha neki, nem is tudom hirtelen, hogy hány hónapig tárolható a fagyasztóban...
A fagyasztott tejet tartalékold majd a hozzátápláláshoz, jól jön majd a fõzikbe. A tej csökkenni fog, de ez nem baj, mert így nem fog állandóan túltelítõdni. Ha a babád hirtelen megint úgy dönt, hogy éjjel is akar szopizni, akkor megint több lesz majd a tej is. Fejni fölösleges, ha engeded, hogy a baba igényei szabják meg a mennyiséget, vagyis akkor szopjon, amikor szeretne. Ha éjjel akkor éjjel, ha nappal gyakrabban, mert akkor pótolja az éjszakát, vagy több kell neki vagy csak többször keveset szeret enni, akkor úgy. Remélem nem voltam túl bonyolult!:) Én csak 6 hétig fejtem akkor is csak napont 2X mert rühelltem. Ma is szoptatok 9 hós baba anyukája

A kisfiam kedden lesz 2hetes. Még nem esett le a köldök csonk. Ma reggelre kicsit vérzett. Normális ez?

Rendesen kezelem minden pelenkázásnál, alkohollal és hexaclorophen hint?porral.

Legjobb válasz: Nincs semmi baj, de nem szabad hintõporozni, mert befülled a seb és nem tud begyógyulni. Tobábbra is ápold alkohollal és kend be Betadine oldattal. Leragasztani színtén nem szabad, mert nem tud szellõzni a seb. Mielõbbi gyógyulást. 4 hós kislány anyukája

Nincs semmi baj, de nem szabad hintõporozni, mert befülled a seb és nem tud begyógyulni. Tobábbra is ápold alkohollal és kend be Betadine oldattal. Leragasztani színtén nem szabad, mert nem tud szellõzni a seb. Mielõbbi gyógyulást. 4 hós kislány anyukája
Létezik köldök tapasz.Kérdezd meg a gyógyszertárban, lehet, h a te esetedben jót tesz.Nekünk ennyi idõsen már leesett, én ezért nem vettem.Egy 15 hetes baba anyukája.
az én babámnak 8 naposan leesett a k.csonkja. én semmi mást nem tettem, mint alkoholos oldattal kezeltem, amit a gyerekorvos írt receptre. a védõnõ megmutatta, hogyan kell szakszerûen körbetörölni az oldattal, meggyõzõdésem, hogy ennek köszönhetõen száradt le hamar. te is kérd a védõnõ segítségét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!