Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam nagyon agresszív gyerekkel került (1 db)

A kisfiam egy nagyon agresszív gyerekkel került össze az óvodai csoportban. Már előre rettegek az akcióitól. Hogy előzzem meg a bajt?

A kissrácot a játszótérr?l ismerjük. A gyerekeket szándékosan üti-vágja, teljes lendületb?l nekikmotorozik. A kisfiamat is többször bántotta már. Maga az ovi jónak ígérkezik, ezért nem szívesen mennék máshová. De a kiskölök azért aggaszt...

Legjobb válasz: Szerintem beszélj az óvónõvel, mondd el neki mitõl rettegsz és kérd meg, ha lehet jobban figyeljen oda az agresszív gyerekre, hogy nehogy baj legyen.

Szerintem beszélj az óvónõvel, mondd el neki mitõl rettegsz és kérd meg, ha lehet jobban figyeljen oda az agresszív gyerekre, hogy nehogy baj legyen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit lehet egy ilyen gyerekkel csinálni? Egyszerűen elviselhetetlen.

A kisfiú 5 éves lesz, nem az én rokonom, hanem a barátom féltestvére. Hisztis, csúnyán beszél, nem hallgat senkire. A csúnya beszédet az anyjától és az apjától tanulta.(én mindkettőjükkel jóba vagyok, de gyökeresen különbözik a véleményünk) Tudom, hogy én semmit sem tudok tenni, mert semmi közöm hozzá. De mikor a gyerek az én dolgaimat teszi tönkre, mert a barátom kimegy a konyhába, én pedig 8x szólok rá, a szemembe röhög és széttépi ami a kezében van, akkor legszívesebben szájbavágnám. És addig oké, hogy én nem tehetem, de hogy a barátomnak egy rossz szava nem lehet a gyerekre, mert megkapja az anyjától hogy "hagy nevelje úgy a gyerekét ahogy akarja"...
A másik példa amit le akartam írni, hogy a gyerek közli az apjával, hogy "mekkora egy válogatós g*ci vagy". Reakció? Anya röhög, apa nem mond semmit, barátom inkább bemegy a szobájába... Hogy hathatna legalább ő a gyerekre, esetleg az anyjára? Már borzalmas az egész helyzet...
(hozzátenném, imádom a gyerekeket, 2 kisebb unokatesómnak a nevelésében nagy részt vállaltam, és nem mondom hogy ők mintagyerekek, de ilyet sose próbálnának meg csinálni...)

5

21 hós lesz a kisfiam és már több mint 1 hónapja nem alszik éjjel meg mi sem mert ordít, sír, ugrál és semmi sem nyugtatja meg, mitől lehet?

Eddig max 1x felkelt úgy 10 hós korától, akkor kapott egy kis híg teát és visszaaludt, de most ordítva kel nappal is, éjszaka meg üvölt, és alig bírjuk megnyugtatni. Külön szobában alszik, már próbáltuk úgy is, hogy átvittük magunk közé, vagy betettünk a hálóba egy kiságyat és ott aludjon. Hagytuk egyszer ordítani (mikor már 5x csinálta aznap éjjel) de másfél órát simán végigüvölt. Próbáltam úgyis, hogy ottmaradtam amíg elalszik kijöttem, de kb félóra múlva megint üvöltött. Próbáltunk Homeóból vagy 4 félét, próbáltuk suttogóval, de még úgy, hogy ott alszok nála a végén akkor is felkel félóránként sírva és rá kell szólnom, hogy itt vagyok, aludjon. Nem történt a családban semmi, ő is normálisan fejlődik, eszik, nem beteg, kicsit anyásabb az utóbbi időben... Ötlet???

6

A húgom nem nagyon tanul, rossz jegyeket hoz, mit tehetnénk ez ügyben?

A szüleim sem tudják már mit tegyenek, ha van valami ötlet szívesen várom. Telefon megvonás, tévé megvonás meg volt.

7

3 éves kisfiam nem szobatiszta, mit csináljak?

április végén lesz 3 éves a kisfiam, de hallani sem akar sem a wc-ről, sem a biliről. Annyira elutasítja, hogy még ráültetni sem tudom egyikre sem. Apával ketten nem tudtuk a bilire ültetni, mert annyira feszítette magát és csak ordított.
Csak pelenkát akarja.
Hogy szoktassam arra, hogy legalább a bilire ráüljön, és ne feszítse magát, ne ellenkezzen??
Már nagyon el vagyok keseredve.
Volt valaki hasonló helyzetben????Tudna valaki tanácsot adni?
köszönöm.

11

Mit tegyek 6 éves ki "rosszasággal"?

Kislányom születése óta egyedül nevelem. Mostanában nagyon eleven. Lehülyéz aztán bocsánatot kér ezt csinálja egész nap. Ha rászólok annál jobban mondja. Volt már csoki mese megvonás de nem érdeklisemmi akkor is mondja. Mások előtt is. Próbáltam beszéli vele hogy ez fáj nekem akkor megígér fűt fát aztán 10 perc mulva újra hajtogatja hogy anya hülye. Szájára még nem vágtam de bevallom néha nem sok hiányzik hozzá. Sajnos nincs apai szigor előtte. Páromat szereti de nem tart tőle. Mit tegyek? Pszichológus?

8

Mit csináljak ha gyermekem bün rossz?

Arra értem hogy egyszerüen gondol egyet s bárhol bármikor van akkor összerogyik s leül lefekszik a földre s tele torokbol ordit s ha felveszem kézbe akkor lök el magátol ha leteszem akkor meg lefekszik. Ez minden apro dolog miatt van ha nem adok oda neeki valamit amit nem szabad , vagy ha nem ugy van ahogy ö szeretné, megbeszélni nem lehet mert tulorditja a hangom ha meghalja akkor mindenre az a válasz hogy nem.Mit tehetnék ha keveset jár közöségbe emberek közé s nem tud várakozni sem ,fél az idegen emberektöl is. Mit tegyek ha annyi idöt nem tölt el mellettem egyhelyben mig leparkol a busz s felszálnak az emberek? 2és fél éves a kisfiam problémás gyermek ö vagy másé is ilyen...? Hogyan neveljem szotfogadóvá?

15

Használ valaki olyan készítményt, amit az Eskimo Kids helyett ad gyermekének?

Mi most kezdtük, meg is issza a drágám, de baromi drága és ha van olyan, ami olcsóbb,de a hatása ugyanolyan, akkor inkább azt venném neki! Köszönöm!

3

Figyelemzavaros, nagyon mozgékony gyermek esetében az anya vagy ne dolgozzon, vagy csakis részmunkaidőben, hogy délben haza tudja hozni a gyermeket az oviból?

Az óvónénik panaszkodnak,hogy nekik ez sok,mert a többi gyerekkel nem tudnak foglakozni rendesen,a nagycsoportos kisfiam állandóan ugrál,szaladgál,nevetgél meghiúsítva ezzel a csoportfoglalkozások megtartását.

Amennyiben beállítják a sarokba akkor pedig nagyon hangosan sírni kezd,hogy mikor jöhet már ki.

Itthon is nagyon nehezen lehet kezelni néha,de ami nehézséget okoz neki igazán az az ,hogy gyermekközösségben nagyon -nagyon felpörög,ilyenkor szinte megközelíthetetlen,hiába állítom meg és kérem,hogy nézzen rám,zavartan nevet és menne tovább,a többiekkel kergetőzni akar,nem veszi észre,hogy mások nem partnerek a játékban és ettől csalódott lesz és méginkább nyugtalanul rohangál.

4

4 éves gyerekem évek óta üvöltve kel az alvásból éjjel és nappal is. Amíg nem tér magához, csak üvölt, sír, vígasztalhatatlan. Volt hasonló valakinél?

Hogyha igen sikerült rájönni a miértjére? Nálnuk nem mond semmit, egyszerűen nem ttudjuk megfejteni miért csinálja.

16

5, 5 éves a kisfiam, és alig eszik meg néhány féle ételt. Mit tegyek?

Konkrétan alig 5-6 féle ételt eszik meg. Semmi zöldség, semmi gyümölcs. Még a hideg ételek nem is akkora katasztrófa, de azokból is csak a lekváros zsemle, párizsis zsemle, téliszalámis zsemle, esetleg vajas pirítós, semmi más. A legnagyobb gond, hogy főtt ételt csak a spenótot eszi meg, azt is csak üresen, se krumpli, se tojás, meg a húslevesnek a levét, és a sült krumplit. Ezen kívül még almát nagy ritkán. Ráadásul semmi édességet nem szeret, se csoki, se puding, semmi, inni is csak vizet hajlandó. Teljesen el vagyok keseredve. Ráadásul ez régen nem így volt, mindent megevett, amit elé raktam, kb másfél éve kezdődött ez a kálvária. Voltunk kivizsgáltatni, semmi szervi baja nincs. Mit tegyek? Már a kétségbeesés végső határán vagyok! :(

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!