Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam nagyon (899 db)

Normális, hogy így hiányzik a terhesség? 3 hete megszületett a kisfiam, nagyon boldog vagyok, de nagyon hiányoznak a pocakos napok!

Legjobb válasz: :) Nekem is nagyon hiányzott, most lassan 14 hónapos a kisfiam, de már több, mint fél éve nagyon vágyom pocakra! Szerencsére úgy néz ki, hogy nemsoká lesz :) Szóval nem csodálom, hogy hiányzik, az sokkal nyugisabb volt, mint a mostani állapotod ;)

:) Nekem is nagyon hiányzott, most lassan 14 hónapos a kisfiam, de már több, mint fél éve nagyon vágyom pocakra! Szerencsére úgy néz ki, hogy nemsoká lesz :) Szóval nem csodálom, hogy hiányzik, az sokkal nyugisabb volt, mint a mostani állapotod ;)
sziasztok nekm már két kislányom van és én is sinte megõrülök a pocakért remélem valmikor sikerülni fog mert már nem bírom

Két hónap mulva születik a kisfiam. Nagy gondba vagyok a cumisüveg kiválasztásába. Milyen minőség legyen, hány darab na meg mekkora?

Legjobb válasz: Én is elsõ babámat várom, cumisüveg téren bátyámékra hallgatok, nekik 1,2 éves kisfiúk, õs esküdnek az Avent üvegekre, és cumikra, többfélét kipróbáltak, de ez vált be a legjobban, így én csak ilyet fogok vásárolni! Egy nagyot, két közepest, és kér kicsit - legalábbis most így gondolom.

Én is elsõ babámat várom, cumisüveg téren bátyámékra hallgatok, nekik 1, 2 éves kisfiúk, õs esküdnek az Avent üvegekre, és cumikra, többfélét kipróbáltak, de ez vált be a legjobban, így én csak ilyet fogok vásárolni! Egy nagyot, két közepest, és kér kicsit - legalábbis most így gondolom.
Ja, és a 260, 280asaoknál nem kell sosem nagyobb!!! A 125-sek cukik, de szinte felesleges.
Nekünk aztán volt minden féle! :) Azt hiszem anya üveg függõ. Nekem az elején fogalmam sem volt róla, hogy vannak a dolgok, egy tommee tippit vettünk. Késõbb csak azért nem ezt használtuk, mert egyrészt nem volt kapható a városban, illetve mert nekem muszáj volt szinte mindet kipróbálnom. :) Tapasztalataim: Elsõnek vegyél 1 db 2, 5 deciset. Ami nem csak aventbõl, hanem mindegyikbõl kapható. Praktikus, ha olyat veszel egyet elsõre, mint amilyen a mellszívód. Tommee: Nagyon szuper, már kapható, most ez lesz! Avent: az 5 üvegbõl (van a mamáknál is) 4 folyat kb, és ezt nem csak én tapasztaltam. Mam: egészen jó, könnyû tisztítani. És ezek egészen jól "szelelnek", azaz nem puffad fel a baba, nem nyel közben levegõt. Nuk: Van széles, és keskeny nyakúja is, mi a széleseket szerettük. NAgyon szépek vannak, sok féle minta, viszont mivel a cumin a lyuk oldalt van, ezért nagyon szépen befolyik a táskádba, ha eldõl. Ami mondjuk egy aventnél, tommee-nál nem fordul elõ, de még a mamnál sem. De a gyerkõc nagyon szerette.
Nekünk az Avent vált be, kellett kicsi korától, mert bár szoptattam, fontosnak tartottam, hogy legyen otthon és kellett is a teához, aztán amikor 4 hósan elkezdtem hozzátáplálni, akkor a vízhez is kellett. Mi Avent kezdõ szettet vettünk, azóta már 18 hós a fiam, végig Aventet használtunk és nagyon bevált. 2 hónap múlva születik a lányom, neki is Avent lesz.
Canpool mellszívó cumisüvegét imádja a lányom. Az Aventos üveget csak majszolja, nem szereti, abból teáztatom(hasfájós) Fiamnál nem kellett se mellszívó se cumisüveg, a lányomnak olyan pici helyes szája van, nekem meg hatalmas bimbim, ezért kellett a segítség. De szépen tud már szopizni, gyakorolt:) Vegyél szerintem két kicsit 125öst, ha kell veszel még, ha nem, akkor ki tudja a tesónak jó lesz.
Én is úgy készülök, hogy szoptatni fogok. 1 db pici (125 ml) Avent cumisüveget vettünk.
Mi is Avent kezdõ szettet vettünk, de felesleges volt.Nekünk nem jött be az avent, folyton csöpögött itt-ott, bárki bárhogy tekerte rá a tetejét.A nagy cumisüveget nem is használtuk, mert közben váltottunk MAM-ra.Imádta a kisfiam, a cumija is Mam-os volt (elõtte avent).Ezt neked kell majd eldöntened ill. a babádnak, mi is kipróbáltunk elõtte párat (sima dm-es, nuk-os stb) de a babámnak ez kellett!
elõzõ voltam még azt elfelejtettem írni, hogy ismerõsöm nem aventes cumisüvegbõl etette a kisfiát (tápszert kapott), de ahogy nõtt a baba, visszatértek az aventre, mert a másik cumisüveg kicsinek bizonyult már, aventbõl pedig van 260ml-es !!!
Tommee tippe a leges legjobb ezt vedd
mi avent kezdõ szettet vettünk a lényeg, hogy BPA mentes legyen, és úgy gondoltam, hogy ez a legjobb szerintem érdemes elõre venni, mert pl. ebben van mellszívó is, bármikor szükséges lehet tejet fejni, és azt cumisüvegbõl adni a babának cumit is vettünk neki aventeset, de 3 hónapos koráig nem is adtuk a kisfiúnknak (ezt már nagyon bánom) de szerintem cumiból bármelyik megteszi (pl. a MAM-os is jó, vagy a NUK-os) kisfiúnk elmúlt fél éves, most már nem is kell neki a cumi, ujját szopizza, már csak a babakocsiban fogadja el a cumit szóval szerintem AVENT
miert kell megvenni hiszen szoptatni fogod nem? akkor meg semmi ertelme...
Egy nagy Avent-os üveget vettem (tejes), 1 kicsi, de olcsó fajtát, vízitatáshoz vagy tejtárolásra. 1-et pedig most kaptam ajándékba. Én is szoptatásra készülök, 3 üveg szerintem elég, ha mégsem, ez bármikor beszerezhetõ dolog. Egyébként az Auchanban most van Aventes sterilizáló üvegekkel, 9000 Ft-ért. Gondolkodtam rajta, de ennyi üveg még befõttesbõl is sok... :)
Nem kell elõre beszerezni. Alapvetõen én mindkettõ gyerekemmel a szoptatásra készültem, így nem vettem elõre egy darab cumisüveget sem. Az elsõnél egyáltalán nem is kellett, a másodiknál 4 hónapos korában kellett, amikor már nem is lett volna jó az újszülött cumi.
Kisfiam születése elõtt egy nagyobb és egy kisebb Mam-os cumisüveget vettem. Teljesen felesleges volt, csak kidobtam rá a pénzt, mert a kisfiam anyatejes volt, vizet pedig pohárból itattam vele. Soha nem használtuk a cumisüvegeket.

A kisfiam nagyon nehezen alszik el. Mit tegyek? Nagyon jó alvó volt.

Letettem, s már el is aludt.3 éves. Kb.1 hónapja nem hajlandó egyedül elaludni, van, hogy 2órát is mellette ülök. Van éjjeli fénye, a függönyt -már- nem húzzuk el. Egyik napról a másik napra alakult ki. Nem érte trauma.

Legjobb válasz: Én felajánlanám neki, hogy nyitva elõtte az ajtónk bármikor átjöhet, ha nem akarod az ágyatokba tegyél le egy matracot. Aztán majd meglátod akkor, hogy alakul.

Én felajánlanám neki, hogy nyitva elõtte az ajtónk bármikor átjöhet, ha nem akarod az ágyatokba tegyél le egy matracot. Aztán majd meglátod akkor, hogy alakul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat. Délután kicsit elsötétített szobában alszik, de csak kicsit, a függöny krémszínû. Este el sem húzom egyik függönyt se, hogy lásson. Nehezen értjük a beszédét, mert mindent k-val és t-vel mond, Pl.: Kikako kakáka-kisvakond nadrágja). Az árnyéktól fél, az biztos. Még egyszer köszönöm.
Nem érte trauma, nem vettél észre nappal semmit. Nem lehet, hogy inkább egyszer nagyon rosszat álmodott, és azóta fél? Az álmok is lehetnek olyan ijesztõek, és intenzív töltetûek, hogy egy gyerek félni kezd, és a függöny mögé, az ablakba mumust képzel. Én is csináltam ezt kiskoromban, picit ugyan nagyobb voltam. Égve kellett hagyni a villanyt, mert féltem a sötéttõl. Órákig nem tudtam elaludni. A gyerekeknek nagy a fantáziája. Kérdezz rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hát igen nehéz, mer nekem is mennek kell dolgozni, s egyre kevesebb a türelmem.
Hidd el nem direkt csinálja. Lehet szeparációs szorongás ilyenkor felerõsödik, el fog múlni, de ne hagyd sírni azzal csak azt tanulja meg, h nem számíthat rád.
Szia! Nekem is 3 éves a fiam, és pont így vagyok mint Te. 8 hetes korától végigaludta az éjszakát, letettem és már aludt is. Most esténként ülök mellette, és simogatom míg elalszik. Van hogy nekem is hajnalban is megébred. Ez akkor rossz, amikor 4 kor kelek, és mennem kell dolgozni. És a férjem sincs idehaza, külföldön van 6 hónapig:( Van segítségem, de ha megébred, akkor csak én kellek neki. Kitartás!!!!!!
Ne ülj mellette minden nap 2 órát, mert hozzászokik és késõbb is gondok lehetnek belõle. Feküdjön le, utána mesélj neki, pár percig még simogasd, aztán gyere ki. Lehet, hogy kimászkál, ordít, és néhány éjszaka rossz lesz, de végül megérti, hogy ez van, és el fog tudni aludni. Mozogjon sokat napközben, hogy kifáradjon.
Az semmi esetre sem megoldas ha ott ultok mellette mig el nem alszik:((( Mint ahogy az elottem levo irta, probaljatok ki
A kérdező hozzászólása: Miután lefeküdtünk, át szokott jönni. Csak nagyon kéne az 1-3 óra "magány". Ami csak az enyém és a férjemé.
nagyon szííívesen segítek :) ......ha tudok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Gyakorlatilag egész nap kinn van. Délben gyönyörûen elalszik. Csak este nem. Kipróbáltam, hogy este mese, ének (esti rituálé-azóta sem változott) után kimegyek. Hisz mindig így volt. De ordít és kijön. Kb. egy hétig ment ez a huzavona-megpróbáltam következetes és kitartó lenni. Tudtam, hogy a gyerekek jobban bírják, mint a felnõttek, de azt gondoltam kivétel leszek-de nem jött össze. Semmi nem változott. Csak én készültem ki teljesen idegileg. Hajnalban kel, -mikor mi még aludnánk, majd délben alszik egy nagyon jót, (ekkor tudok érdemben valamit csinálni otthon), majd este jön az õrület-számomra. Olyan szinten kimerülök, hogy minden türelmem elmegy, s félek már az esti fekvéstõl. halálosan fáradt vagyok este, én is szeretnék végre aludni-nem csak egy gyerekem van, vele már ilyen téren semmi gond nincs, vele is foglalkoznom kell- s nem tudok miatta, ez a hajcihõ, a nagyobbat is zavarja. Megszokom lassan a hajnali kelést, de azt, hogy este sem alszik, éjszaka többször fel kell kelnem miatta (ez sem volt 1 éves kora óta, gyönyörûen aludt), már nem bírom. Én is ember vagyok, nem robot.
"én ülünk õfelsége mellet, míg kegyeskedik elaludni" Ilyet elõtte nehogy mondj, baromi rosszul esik a gyereknek az ilyen hangnem. Amúgy meg legyél következetes, megmondod hogy ez van, meg fogja szokni.
szia amikor délután alszik akkor is sötét van ??? mert ha nem akkor valószínû, hogy a sötétben fél.azt tudom még javasolni, hogy próbáld meg másik szobában elaltatni nem abban amiben általában szokott.de ne legyél ott vele mert lehet, hogy megijedt valamitõl a szobában és akkor arra rá kell jönni vagy megbeszélni vele hogy nem kell félni vagy kivinni a szobábol.


Vigantolt ivott a kisfiam, nagy baj lehet?

sajnos nem tudtam elerni a gyerekorvost, itattam vele sok teat, de nagyon aggodom, nem is tudom a pontos mennyiseget, ki is folyt belole, de nagyjabol fel uvegnyi volt, mit tegyek?

Legjobb válasz: Így van, ügyelet. A D vitamin nagy mennyiségben bajt okozhat, hiszen zsírban oldódó...

Így van, ügyelet. A D vitamin nagy mennyiségben bajt okozhat, hiszen zsírban oldódó...
telefonálj az ügyeletre
azonnal orvos, a D vitamin túladagolásba bele is lehet halni!!!!!!
Ügyeletre telefonálj!
Mi az a Vigantol? Egyébként ügyelet!!!!!
Szia! Jelezd légyszi, mi lett a kisfiaddal! REmélem, minden rendben.
na, melyik birka pontozott le?:DDD Ne legyen nagyobb örömöd te fax. :D
szia, mi újság veletek?

Lehet hogy szíjat fognak adni a kisfiamra. Nagyon kétségbeestem. Nagyon durva a kengyel?

Nincs kifejl?dve egyik oldali csíp?magja sem. 2 hónapig terpeszpelust kell ordani, ha ezzel sem javul, akkor szíjba teszik. Magam alatt vagyok, sajnálom szegénykét, majd meg szakad a szívem. Nn nagy a baj?

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Az unokatestvérem kislányát is szíjba kellett rakni, még nézni is szörnyû volt, de most már felnõtt, és semmi baja. Szóval muszáj.

Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Az unokatestvérem kislányát is szíjba kellett rakni, még nézni is szörnyû volt, de most már felnõtt, és semmi baja. Szóval muszáj.
Szió! Az én kislányomnak is fejletlen volt a csípõmagja. 6 hetes korában az ortopéd orvos azt mondta, hogy terpeszpelust kell hordanunk 4 hétig (nekünk is Ricsi hevederes pelus volt), mivel a terpesztartás serkenti a csípõmag fejlõdését. CSodák csodájára a kontrollon már teljesen ki volt fejlõdve a csontmagja. Az egyik orvos ismerõsünk azt mondta, hogy 4 hónapos korukra kell kifejlõdnie, és még utána is kezelhetõ kengyel nélkül. Az ortopéd dokink engem is megnyugtatott (mivel mindenki a kengyellel riogatott), hogy a csípõficamos gyerkõcök kapnak csak szíjat. Bár ahány orvos, annyiféle vélemény. Én azt mondom, hogy érdemes más dokinak is megmutatni (mi is így tettünk). Ha ugyanazt mondja, akkor megnyugszol, hogy tényleg nincs mit tenni. A terpeszpelus egyébként egyáltalán nem viseli meg a babákat. Bár az ortopédián találkoztam olyan babákkal is, akik a kengyelt is jól viselték. Fel a fejjel, én szurkolok!!! Zita (35 hetes kislány anyukája)

Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy maradjon e egész napra az oviban a kisfiam, nagyon nagy szervezéssel talán el tudom hozni egy óra felé a kötetlen munkám mellett, mit csináljak?

Viszont akkor délután ha még marad elintéznivalóm amit muszáj még megcsinálni,akkor nehéz lesz mellette. Lelkiismeretfurdalás és határozatlanság jellemez.

Legjobb válasz: Szerintem aludjon ott, és nem tudom nálatok mikor lehet elhozni, de alvás után hozd el rögtön. Nálunk 3 kor lehet mennni alvás után. 1 kor nálunk nem is lehet elhozni. délben, vagy 3 után. A gyereknek is jobb, ha gyorsan elintézel mindent, és szabad a délután, együtt tudtok játszani.

Szerintem aludjon ott, és nem tudom nálatok mikor lehet elhozni, de alvás után hozd el rögtön. Nálunk 3 kor lehet mennni alvás után. 1 kor nálunk nem is lehet elhozni. délben, vagy 3 után. A gyereknek is jobb, ha gyorsan elintézel mindent, és szabad a délután, együtt tudtok játszani.
Szia! Ne legyen lelkiismeret furdalásod, õ jó helyen van, te meg nyugodtan végezd a dolgod. Neked is megkönnyebbülés, ha úgy mész érte, hogy már csak vele kell foglalkoznod. Ismerem az érzést, hidd el, de volt, hogy épp ezért 1 órával korábban mentem és a fiam "letolt", mert még játszani akart a haverjaival.:)
A kérdező hozzászólása: Tavaly mentem érte végig, mert még nem dolgoztam, hanem GYED-en voltam a kissebbel, most viszont kétségbe vagyok esve, hogy mi lesz így vele, hogy ahoz szokott érte megyek. Mondtam neki, hogy ott fog alaudni, de sír , hogy"ezt nem teheted anyu" ...most hogy tegyem akkor ezt vele?

Gyerkőcötök is néha hány az orrszívástól? 2 éves a kisfiam nagyon náthás. Ma 2x hányt orrszívás közben, persze egymás utáni orrszívás után.

Legjobb válasz: Használunk orrszívot évek óta, most is éppen (napi 3x) és soha nem hánytak tõle a fiaim. Sõt ha sírnak közben akkor jobban jön a cucc, de az a nagy helyzet, hogy már egy ideje poénra veszik, van hogy õk kérik, igaz a végére mindig megelégelik, szóval nem töretlen a szerelem. :)

Használunk orrszívot évek óta, most is éppen (napi 3x) és soha nem hánytak tõle a fiaim. Sõt ha sírnak közben akkor jobban jön a cucc, de az a nagy helyzet, hogy már egy ideje poénra veszik, van hogy õk kérik, igaz a végére mindig megelégelik, szóval nem töretlen a szerelem. :)
Az én lányomnál elõfordult már pár alkalommal.Olyankor szokott, ha nagyon tele is van az orra, és köhög közben.Egy ilyen köhögõs öklendezés után mindig várok kicsit, és akkor nincs Vuk... :)
az én kislányom is hányt már, mert nagyon sírt és el kezdett öklendezni miatta, de sztem attól is hányhat-öklendezhet, ha a torkáról szippantja le a sûrû váladékot az orrszívó

Ha a kisfiam nagyon belemerül valamibe (játék vagy könyvlapozgatás) gyakran a száján veszi a levegőt. Miért?

Máskor mindig az orrán keresztül lélegzik, éjszaka is. 13 hónapos.

Legjobb válasz: te is néha a szádon veszed a levegõt. :)) koncentrál, és így jön ki nála. ne tulajdoníts neki szerintem túl nagy jelentõséget.

te is néha a szádon veszed a levegõt. :) ) koncentrál, és így jön ki nála. ne tulajdoníts neki szerintem túl nagy jelentõséget.

3hós tápszeres a kisfiam, nagyon puffad a tápszertől, lassan elkezdtem neki almát adni, ma már egy negyedet megevett reszelve. Nem csinálok vele bajt?

AA kakija normál,látszólag jól érzi magát,kevesebb tápszert eszik így.

Legjobb válasz: Egy 3 hós babának még nagyon éretlen az emésztõrendszere, és inkább a tejalapú dolgokra (anyatej híjján a tápszer ) van igazából csak szüksége. Ha úgy tapasztalod hogy puffad a tápszertõl akkor írass a gyermekorvossal más tápszert. A hozzátáplálással pedig még várj.

Egy 3 hós babának még nagyon éretlen az emésztõrendszere, és inkább a tejalapú dolgokra (anyatej híjján a tápszer ) van igazából csak szüksége. Ha úgy tapasztalod hogy puffad a tápszertõl akkor írass a gyermekorvossal más tápszert. A hozzátáplálással pedig még várj.
Én még várnék azzal az almával egy hónapot:) más tápit kellene próbálni, annyi féle van, az egyik biztos jó lesz. Azért is ez a megoldás, mert egy jóideig még fog tápszert enni, hisz nem ehet egész nap almát:) szóval legább rátalálsz a megfelelõre, egy darabig még ugyis az lesz a fõétele.
Tulajdonképpen rosszat nem csinálsz, mert ha szépen megemészti a gyomra, akkor nem lehet baja. Igazából azért nem szokták ilyen korban még javasolni, mert a legtöbb baba 3 hónapos korban még nincsen olyan "jó kondiban" hogy megengedje az orvos a tápszerek elhagyását. Mi 3 és fél hósan kezdtünk kóstolgatni. Már csak a reggeli és a vacsora tápis, de azzal is küzdelem van, mert nem nagyon akarja megenni. Az orvos viszont azt mondja, hogy ne hagyjak el még egy tápszeres étkezést, mert nem fog gyarapodni. Abból viszont nem hiszem, hogy gond lenne, ha kóstolgatjátok a gyümölcsöket. Étkezést elég sokáig úgyis csak max egyet fogsz tudni kiváltani!
A kérdező hozzászólása: nem étkezést akarok kiváltani még, csak pl így nem 130-150ml tápszert kap, hanem 50-60at egy kajánál, jóllakik, alszik 5órát és egy tápszeres etetés kimarad mert átalussza.nem kilószámra tömöm bele. a tápszerváltást már kérdeztem, humana ha1et eszik, azt mondta a doki ez az egyik legjobb, ne kísérletezzünk ha nem fáj a hasa, nincs baja.
Szia! A tápszernek, és az almának nem egyforma a tápértéke! Mondhatjuk úgy is, hogy ezzel a módszerrel fogyira veszed a babód! Várj még legalább egy hónapot a hozzátáplálással, és akkor is szép fokozatosan egyesével válltsd ki az étkezéseket. Puffadásra inkább próbáld ki a Mecsek baba teát, nagyon pici cukorral, bár ha megissza nélküle úgy mégjobb.
Szia! Szerintem nyugodtan adhatod neki. Te vagy az anyukája, úgyis látnád rajta, vagy a kakiján, ha nem jó neki. Én is ennyiidõsen kezdtem (szopis és tápos babó), semmi baja nem volt tõle, nagyon imádta. És nálam is az volt a cél, hogy lehetõleg elhagyjuk a tápszert (már így csak napi egyszer kap, a többi anyatejci, meg gyümölcs, fõzelék). Én se étkezést akartam kiváltani. Mára a tízórai gyümölcs vagy fõzelék, és van, hogy délután is azt kap. Amúgy ötször eszik egy nap. Halgass az ösztöneidre, akkor nem lesz semmi baj. Üdv. egy 4, 5 hós bébi anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Az utolsónak különösen, örülök hogy nem csak én gondolom így.

Mit tegyek, mert a kisfiam nagyon akaratos és hisztis?

A nyáron múlt 2 éves és benne van a hiszti korszakba, de ha nem úgy van valami ahogy Õ akarja akkor itt a világvége! Elveszi más játékát és ha az vissza akarja venni akkor még elkezdi lökdösni is a játék gazdáját. Próbálunk elbeszélgetni vele, de hiszti a vége és mintha a falnak mondanánk. Eléggé pörgős és mozgékony kisgyerek így dolog megfogni, mert rohangál, ugrál egyfolytában. Bár mint szülők mi is ilyenek vagyunk, tehát nem azt várjuk el, hogy egy kétlábon járó Seduxen legyen. De valamivel meg szeretnénk kicsit fékezni mert 1000-rel pörög! Hogy lehetne kicsit visszafogni ezt a "tombolását" ?

Legjobb válasz: Ha nem kap csokit akkor a széket is felborítja? Nálunk ilyen volt...

Ha nem kap csokit akkor a széket is felborítja? Nálunk ilyen volt...
Az enyémek közül az egyik pont ilyen volt. Következetesség és majd kinövi.
Kinövi, de azt is teheted, hogy cselesen rászoktatod a rendes viselkedésre. Pl. Ha hisztizik, nem kap csokit, ha szépen viselkedik, kap egy pici meglepit ( csoki, cukorka) .. hidd el, hasznos!A tombolásról annyit, hogy túl sok energiája marad. Minél többet van a szabadban, annál 'nyugisabb' lesz.. Élvezd ki , hogy pörög, pár év múlva csak a szobájában fog ülni a számítógép elõtt, és úgy kell nyösztetni, hogy keljen már fel. És most nem a tinikorára gondolok. 6-7 év , és ez befog következni. Csináljatok minél több programot, még amíg kapható rá, és amíg 1000 el pörög :) remélem hasznos ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!