Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam lesz (631 db)

Kisfiunk lesz, de még nincs név. A párom vezetékneve Nagy. Mi legyen a fiunk neve?

Mondjuk ehhez sokminden illik.A probléma az hogy neki a sablonos nevek tetszenek pl:Tamás,Péter.Nekem pl.az Alex a favoritom.Volna pár tippetek?Megkoszonném!

Legjobb válasz: Nekem tetszik a Kristóf, Norbert, Barna, Dominik, de nekem, ha most kisfiam lesz akkor vagy Zsombor lesz, vagy Botond.

Nekem tetszik a Kristóf, Norbert, Barna, Dominik, de nekem, ha most kisfiam lesz akkor vagy Zsombor lesz, vagy Botond.
Nálunk a Csaba volt a favorit, de lányunk lesz.De szerintem a Hunor is nagyon szép, csak a férjem raccsol egy kicsit így ez kilõve:) No meg a Botond.
Szia! Az én párom vezetékneve is Nagy. Mi a köv. nevekre gondoltunk: Martin, Bence, Roland. Remélem segít. Boldog babavárást!
Nekem is fiam lesz méghozzá kettõ! Eddig csak lánynevekben voltunk biztosak de most mi is hasonló cipõben járunk mint Ti. Ami nekem tetszik: Dani, Tomi, Bálint, Balázs. A túl modern nevekel én hadilábon állok, de mivel a Nagy vezetéknévhez (majdnem) minden megy bátran választhattok modernebb neveket is. 18. hetes ikres kismami
ALEX nagyon szep!! Roland, Dominik
hät a mi kisfiunkat Csernàk Lion Dominiknak hivjäk.sztem passzol a dominik nagyon...a liont pedig kb senki nem ismeri magyarorszägon...spanyolorszägban allottam ezt a nevet:D, éS most a 6 honapos kisfiam ezt kapta meg.sztem gyönyörü
Nekunk is fiunk lesz. Sokat gondolkodtunk. A legjobban a Zsombor jött be, de nem talál a családnévvel, ami Józsa, meg aztán a jelentését is néztük, azt mondtuk valami másat mégis. A férjem kedvenc beceneve a Beni, Benike- ezt olyan aranyosan mondja. Ezért gondooltunk a Benjáminra, jelentése boldog, a szerencse fia, másik tippünk a Botond - buzogányos harcost jelent. Sok sikert, tényleg nagy dolog egy életre nevet választani!
nekem nagyon tetszik a Máté, a Botond, a Milán és a hasonló "modern" nevek...
Nagy Ivo?????:)
Szerintem kicsit különlegesebb név kéne.Rengeteg pl. a Nagy József, Béla, János stb.....Ezek szerintem jók:Nagy Kilián, Nagy Ákos, Alex, Nagy Andor, Barnabás, Benjámin, Botond, Dominik, Erik, Ervin, Flórián, Henrik, Márk, Mirkó, Milán, Rudolf, Sebastián, Szabolcs, ....stb
Én a hagyományos nevek mellett döntenék. Balázs, Peti, Dávid, Tamás, Ádám. Alex nekem nem jön be, de ez is olyan hogyha megismersz vkit aki Alex lesz, és csak azt a nevet tudnád elkézpelni ahoyg hovják. Most ez lehet h értelmeltenül hangizk..:(
A miénket MIRKÓ-nak hívják.Ez délszláv név.Ha lesz mégegy akkor õt GORAN -nak fogják hívni.Ha lányom lesz akkor GORDANA
Nekem ha fiam lesz az biztosan Csongornak hívjuk majd.De nagyon tetszik még Ábel, Noel, Bendegúz, Benedek, Kornél! Vannak nagyon szép nevek tényleg lehet válogatni.Ami nagyon nehéz! Sok sikert!
Nálunk ahogy megtudtuk, hogy terhes vagyok anyám azóta Zsomborként gondol rá.Nekem errõl egy olyan személy ugrik be rögtön, aki nem éppen szimpi, így ez valószínû kilõve, bár tetszik a név.Jelenleg az elsõ hejen a Botond (Boti) áll vagy a Dominik (Doni).A listánkon szerepel még Ádám, Donát, Martin, Marcel.Tetszett még a Robin, Milán, Levente, Dániel és a Dávid is olyan férfias.A Bencével csak az a bajom, hogy most nagyon divat név, rengeteg gyerek kapja ezt a nevet.Tömegnév lett szerintem.
Szia.Itt találsz egy párat. http://www.nemokap.hu/kozer/fiu.htm Mi még nem tudjuk, hogy fiú lesz vagy lány.Én aszerint választok nevet, hogy nagykorában is el tudjam jépzelni mind a fiamnak mind a lányomnak.Vannak nevek, mint pl. a Bence, ami tetszik, de mondjuk egy tegyük fel 30 éves pasinak, aki mondjuk szakállas, lehet öltönyös stb.(mint pl.a párom, elég férfias férfi, szõrös a mellkasa is)egy kicsit gyerekes név.Tehát én figyelembe veszem, hogy ne csak amikor kisfiú akkor legyen aranyos neki a név.Nekem nagyon tetszik a Vajk, Zalán, Botond.Én teljesen egyetértek veled, hogy különleges nevet szeretnél, mert a Nagy elég szokványos.Az is megoldás lehet, ha esetleg illik is egymáshoz, ha végképp nem tudtok megegyezni, hogy két keresztneve lesz.
A kérdező hozzászólása: Azért ilyen nevet nem adnék egy kisbabának!!!:)
Adolfka, Günterke. Mikor mi vittük a német hadseregbe a gyereket, beváltak ezek a nevek!
A kérdező hozzászólása: Máris segítettetek!Igen koszonom!!!
Levente a favoritom:D

5 eves lesz a kisfiam, 19-19, 5 kilo. Nyugodt szivvel megvehetjuk a 22 kiloig hasznalhato biciklis gyerekulest neki? Tuti nem szakad le?

Akik hasznaljak, gondolom tapasztaltabbak a temaban mint en. Koszonom!

Legjobb válasz: nekünk is ilyen van, nem szakad le :) nyugodtan vegyétek meg!! :) mi kisfiunk is 19 kg és májusban lesz 5 éves.

nekünk is ilyen van, nem szakad le :) nyugodtan vegyétek meg!! :) mi kisfiunk is 19 kg és májusban lesz 5 éves.
A kérdező hozzászólása: Koszi, szinten majusban lesz 5 eves a nagyfiu :-) akkor megnyugodtam, h hasznalhatjuk :-)

Nem lesz sok ennyi vitamin a kisfiamnak?

1 éves kisfiamnak adok napi 10 csepp Cebion cseppet, én pedig 500 mg-os C vitamint szedek. Kétszer még szopik. Nem lesz sok így a C vitamin bevitele?

Legjobb válasz: Szia! A c-vitamin nagy elõnye, hogy nem lehet túladagolni. Védi a kisfiadat, legalább nem lesz influenzás meg náthás.

Szia! A c-vitamin nagy elõnye, hogy nem lehet túladagolni. Védi a kisfiadat, legalább nem lesz influenzás meg náthás.
kérdezõ: igazad van. a minap hallottam, hogy 1 kg almát kellene ahhoz megenni, hogy a napi c vitamin szükségletet fedezni tudjad. ki eszik ennyit? én is minden nap adok a 14 hónapos kislányomnak Cebion cseppet a gyümölcsökhöz, és én is szedem az 500mg-os c vitamint. sõt infulenzás idõszakban napi 1000mg-ot ajánlott tavaly az orvos. nem is voltam beteg...
gyümölcsökról még nem hallottál? minek ez a sok mûszar?
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: köszi! Másodiknak: eszik gyümölcsöt mindennap, de nekem ne mondja azt senki, hogy napi egy alma, körte, banán vagy bármilyen gyümölcs fedezi az ilyenkor szükséges vitamin adagot.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor nyugodt szívvel adom neki a cseppeket, és szedem én is a C vitamint. De a gyümölcsrõl sem fogok megfeledkezni!


Jelenleg gyeden vagyok a kisfiammal aki most 9hónapos. Újra terhes lettem, mikor megszületik a második babánk kisfiam 18hós lesz. Ugyanerre az összegű gyedre leszek jogosult vagy más összegre?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem igen.Én gyesbe szültem de megközelitõleg uannyit kaptam.Ha változik a besorolási béred akkor más lehet az összeg(de ez nem biztos!)

Szia!Szerintem igen.Én gyesbe szültem de megközelitõleg uannyit kaptam.Ha változik a besorolási béred akkor más lehet az összeg(de ez nem biztos!)

1 éves lesz júliusban a kisfiam, és már újabb babát szeretnénk. Hogy lesznek a juttatások, ha a kisfiam gyede alatt megyek szülni, vagy ha átcsúszunk egy picit a gyes időszakba?

Lediplomáztam, majd 2010 novemberétől 2012 július 13.-áig dolgoztam,végül 14.-én megszültem. Így a TGYÁS a szülés után kezdett ketyegni, és utána meg a GYED következett. Olyat is hallottam, hogy érdemes lenne visszamenni papíron, azaz visszamész de lényegében csak a szabidat veszed ki, és max utána visszajössz gyedbe (ha jól tudom 1szer lehet megszakítani és újból visszamenni gyedbe) ha még van, ha meg nincs akkor gyes helyett táppénzbe szülésig ill. az új baba után járó tgyást elkezdeni szülés kiírt időpontja előtt 30 nappal...

Mikor lesz így szobatiszta a kisfiam?

27 hónapos a kisfiam, ügyesen pisil a bilibe.Már amikor kedve tartja.Kakilni egyáltalán nem kakilt még a bilibe.Mikor szól,hogy pisilni kell,akkor tartja addig,amíg a bilihez nem érünk.Viszont tényleg akkor szól,hogy pisilni kell,mikor kedve tartja.Most is kis gatyában van,az el?bb is belekakilt.Tudja mit kell csinálni a bilibe.Sokszor kérdezem,hogy hova kell pisilni,kakilni és vigyorogva mondja,hogy oda,sz?nyegre.Ti mit tennétek?Vagy hogy lehet így rávezetni a szobatisztaságra?

Legjobb válasz: Kisfiam 31 honapos en mar a nyar ota probalkozom es semmi hatas. Ha van kedve szol, ha nincs kedve nem szol. Ha van kedve bilibe kakil, ha meg nincs akkor gatyaba. Pedig en is mindig elmondom neki szepen, a bili mindig ott van lathataron belul... Soha nem volt megszidva, eroltetve... En oszinten szolva mar feladtam. Majdcsak szobatiszta lesz a maga tempojaban.

Kisfiam 31 honapos en mar a nyar ota probalkozom es semmi hatas. Ha van kedve szol, ha nincs kedve nem szol. Ha van kedve bilibe kakil, ha meg nincs akkor gatyaba. Pedig en is mindig elmondom neki szepen, a bili mindig ott van lathataron belul... Soha nem volt megszidva, eroltetve... En oszinten szolva mar feladtam. Majdcsak szobatiszta lesz a maga tempojaban.
A kulcsszó a türelem! Tudom, állítólag sok gyerek egy nap alatt lesz szobatiszta, de a többségnél ez egy hónapokig tartó folyamat. Amit tehetsz, hogy például ha x ideje nem volt már pisilni, akkor elviszed a bilire. És nem idegeskedsz. Amíg kell, pelusozd az utcára, nem lóverseny ez. Ismerõs egyébként az érzésed, nyár elején én is több kétségbeesett kérdést tettem fel ide. Azóta ott tartunk, hogy pisis baleset nagyon ritkán van, néha õ szól, néha én figyelek oda, a kaki csak az utcán sikerül, pelusba. De már nem görcsölök. Szépen lassan, de ügyesedik. Felteszem, iskolába már nem pelusban fog menni. :) Egyébként 2 év 5 hónapos kisfiú.

Októberi születésű lesz a kisfiam. Milyen ruhát vigyek be a kórházba?

Illetve milyen ruhákba menyire rétegesen öltöztessem a babát?

Legjobb válasz: Ez nagyban függ az idõjárástól :D vagyis leginkább attól :P Az Én kisfiam október 8-ra van kiírva. Majd meglátom aznap mikor elindulunk a kórházba milyen idõ lesz. Akkor majd átvariálom ha kell. De Én Apának megmutattam hol vannak a ruhák, tehát ha közben az idõ elromlik, vagy javul, akkor hoz be másik ruhát. 34hkm

Ez nagyban függ az idõjárástól :D vagyis leginkább attól :P Az Én kisfiam október 8-ra van kiírva. Majd meglátom aznap mikor elindulunk a kórházba milyen idõ lesz. Akkor majd átvariálom ha kell. De Én Apának megmutattam hol vannak a ruhák, tehát ha közben az idõ elromlik, vagy javul, akkor hoz be másik ruhát. 34hkm
Én 4 hete szültem, melegben, de nagyon fázós a lányom. Ha októberben született volna vittem volna bodyt, rugit és tartalékba kardigánt is. Októberben még van, hogy kellene a fûtés, mégsem kapcsolják be. Nálunk iszonyat huzatos volt a folyosó, mikor visszatoltuk a babákat. Sapit akkor is adtam rá. Hiába volt meleg. Zoknit is raknék be, ha kell a rugi alá esetleg. Minden baba más én a lánykámból kiindulva írtam ezeket. Szép babavárást kívánok Nektek! :)
szia okt 23-ra várom. meleget mondanak elég sokáig. nekünk van egy body, egy vékonyabb egy vastagabb sapka. egy rugi. plédek. és pólya. zokni. illetve kis kesztyûcske. kocsiban lesz szinte végig. úgyhogy nem fog megfázni vagy ilyesmi.
A kórházban a szobákban elég meleg van az újszülöttek miatt, bár a folyosók sokszor huzatosak. Body, rugi, sapi elég, úgyis be kell még takarni a babát.
szia én október 22. vagyok kiírva a kisfiammal! Én is teszek majd el rövid, hosszú ujjú bady, rugdalozó hosszú ujjú, kiskabát, nadrág zokni sapi, szóval lényegében mindenbõl és ahogy már más is írta megmutatom apának mink van és majd mondom neki hogy mit hozzon. Hol szültök? Könnyû szülést mindenkinek :) (Én Szent. Istvánban ) :)
én október 2.ra vagyok kiírva :) van egy olyan sanda gyanúm, hogy amíg bent leszünk is hatalmasat változik majd az idõjárás, úgyhogy én rakok el neki "vékonyabb" és "vastagabb" szettet is. Rövid és hosszú rugi, kiskabát, kiszokni, sapik, meg persze pokróc :) Nem bízom a véletlenre...ki tudja apa megtalálja e végül azt ami kell :) ha meg nem jót hoz, vagy én vagy õ tuti kiakad rajta, rosszabb esetben mindketten XD úgyhogy a tuti ami ziher :P
ráadásul a babák keze attól függetlenül hogy jééghideg, az nem azért van mert fáznak, hanem még nem megfelelõ a keringésük. mellkason, nyaknál kell megnézni a teshõjüket, (kézzel)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Én október 22-re vagyok kiírva. Cegléden fogok szülni. Kicsit parázok elsõ baba lesz:) )

1 éves lesz a kisfiam adhatok már neki lisztböl készült ételeket? Pl. Krumplifőzelék

Legjobb válasz: Igen, a kisfiam is 2 hét mulva lesz 1 éves és már nagyon sok mindent kóstolgat a miénkbõl. Már nem is eszi meg ha külön készitek neki mindig a miénkbõl akar enni. Azt hiszem már megérettek ezekre az ételekre.

Igen, a kisfiam is 2 hét mulva lesz 1 éves és már nagyon sok mindent kóstolgat a miénkbõl. Már nem is eszi meg ha külön készitek neki mindig a miénkbõl akar enni. Azt hiszem már megérettek ezekre az ételekre.
Szerintem már igen. Persze nyilván óvatosan kell ezt is bevezetni. Én már 8 hónapos kora körül adtam egy ici-pici pogácsát, 9, 5 hónapos korában kóstolta meg a kenyeret, kiflit. Persze nagyon kis falatot még.
Szia! Az én lányom is 11 hós és mindig kéreget a mi ételeinkbõl. Szerintem nyugodtan adhatsz neki elõször csak kostólgassátok és ha nincs semmi baj akkor had egye. Biztosan megérett már rá, esetleg még annyit hogy ne fõzd az ételeidet túl fûszeresre.
Szió! Egyetértek az elõttem szólókkal, adhatsz neki. Egy tippet adnék a fõzelékekhez: ha nem akarsz neki még sok lisztes dolgot adni, akkor étkezési keményítõvel is sûrítheted az ételeket. Az íze ugyanolyan, mintha liszttel csinálnád. Zita
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Pogácsát már ettünk, kenyérkét is, csak még az ilyen lisztes fõzelékeket nem adtam.

Oltás utáni éjszaka belázasodott a kisfiam. (2. havi oltás, 38, 5láz). Még számíthatok rá, hogy lesz láza vagy csak ez az egy szokott lenni?

már akinek. Mert azt mondják, már nem igen lázasodnak be a babák. Hát az enyémnek mégis sikerült /

Legjobb válasz: Az én kisfiam mindegyik (2,3,4 hónapos) oltásnál belázasodott éjszakára. De másnapra semmi baja nem volt.

Az én kisfiam mindegyik (2, 3, 4 hónapos) oltásnál belázasodott éjszakára. De másnapra semmi baja nem volt.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor remélem többet nem fog (vagy majd a köv. oltsoknál )
MI ma kaptuk meg a 2. oltást és be is lázasodott délutánra a pici 38, 3. Kapott egy kúpott az levitte a lázát, de azóta is van pici hõemelkedése, 37.4 Remélem az éjszaka nyugis lesz, olyan álomszuszék és étvágytalan a pici
A kérdező hozzászólása: hát az étvágy itt se volt remek.most az 5órainál VÉGRE emberi adagot evett (140helyett 110-et, ez elfogadható, a 80-akhoz képest) minden jót mindenkinek

Az igaz, hogy ha főleg édességet kiván a kismama, akkor kislánya, ha főleg savanyút, akkor kisfia lesz?

Még nem tudják megmondani a babám nemét, de már nagyon izgulok.. 17 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia, szerintem ez csak babona. Ahány terhesség, annyi féle. Nekem az elsõ babám kisfiú, a terhesség alatt szinte végig édességet kívántam. Most is kisfiam lesz, de egészen más jellegû ételeket eszem. Ezt majd inkább az uh-n látod meg, a lényeg, hogy egészséges legyen. Megértem a kíváncsiságodat, remélem hamarosan megtudod.

Szia, szerintem ez csak babona. Ahány terhesség, annyi féle. Nekem az elsõ babám kisfiú, a terhesség alatt szinte végig édességet kívántam. Most is kisfiam lesz, de egészen más jellegû ételeket eszem. Ezt majd inkább az uh-n látod meg, a lényeg, hogy egészséges legyen. Megértem a kíváncsiságodat, remélem hamarosan megtudod.
Szia!Én is kisfiúval vagyok várandós, a savanyút abszolult nem kívánom, a csípõs dolgokat annál inkább, meg a csokikát!Üdv 21hetes kismama
Szia! Nekem kisfiam lesz és végtelenül odavagyok az édességért, a csokiért! Pedig a terhességem elõtt nem szerettem... 24 hetes kismama
Szia! Rá sem bírok nézni az édességre, egy üveg uborkát, káposztát stb...egy ültõhelyemben megeszek, és KISLÁNYOM lesz:) Üdv.: 19 hetes kismami
Nem, csak babona.Nekem lányom lesz, de mindegy mit eszek csak kaja legyen, lehet édes, sós, savanyú, szval erre ne adj-tudom izgatott vagy, de ha szerencséd van a 18 hetes genetikai uhon látszani fog.Boldog babavárást!!
Én édeset eszek a sós után, a sós után édeset és közben savanyút is. Lányom lesz:-) Szerintem ez olyan kinél bejön, kinél nem, mint hogy a párod volt felül vagy te, és nyitva volt-e aszája, vagy nem...
Én sokáig rá sem bírtam gondolni az édességre: pedig kislányom lesz!!!
Ne izgulj, én 29 hetes vagyok, és még mindig nem tudom, mert nem mutatja magát:) Amúgy, akkor én most hermafroditát várok, mert néha rámjön és besavanyúkáposztázom...de sokszor ennék csokit is. Vanank még ilyenek a pocak alakjáról, hogy akinek csúcsos a pocija az kisfiút vár, akinek meg laposabb az lányt.(A baromi széles medencecsontom miatt nálam ez sem mérvedó.)Ha így folytatja meglepetés lesz:)
Szia, szerntem is babona:) Nekem fiam lesz és egyszerûen nem bírom a savanyúságot, az édességet is csak az utóbbi idõben kívántam meg , de most nagyon.Igazán nem tudom mihez kötni, hogy van e jellegzetes dolog a terhességem alatt, inkább szakaszokra tudnám osztani kajailag.pl.az elején ölni tudtam volna a csípõsért-fõleg paprika..mai napig nem tudom mért, de kb 3 hét alatt lecsengett a dolog..aztán jött valami más..vagy pl. a joghurttól olyan szinten undorodtam, hogy le sem lehet írni, pedig elõtte imádtam..szval sztem ezt babája válogatja, hogy mit kíváncs s mit nem, de ne aggódj sztem a 18hetes uh-n megtudod milesz, nekem is a 16dikban voltunk a dokinál ott nem mutatta magát, a 18dikban a khban az uh-n már egyártelmûen látszott a kukis:) Boldog babavárást kívánok, egy 21hetes kismama
!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!