Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam kapta meg a 2 (8 db)

Kisfiam tegnapelőtt kapta meg a kötelező védőoltást és egyáltalán nem sirt.2 hónapos és a combjába kapta. Ez normális? Más is tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Pöttöm lányom most 4 hós épp ma,még a 4 hóst nem kapta meg,de a 3 hósnál meg se nyekkent.Pedig 1cm-es karcolást csinál neki a doki a tûvel...véletlen...Szóval van ilyen,ügyesek ezek a babák :)

Pöttöm lányom most 4 hós épp ma, még a 4 hóst nem kapta meg, de a 3 hósnál meg se nyekkent.Pedig 1cm-es karcolást csinál neki a doki a tûvel...véletlen...Szóval van ilyen, ügyesek ezek a babák :)
Adj hálát az égnek, nekem a 2. oltás 10évet elvett az életembõl annyira visított a lányom, aztán a többit jól tûrte egy pisszenés nélkül. hozzátezsem: én rosszabbul viselem :-)
A lányom 8 hónapos, eddig csak egyszer sírt oltás közben, de azt is azért, mert hanyatt fektettük, és nem tetszett neki! :) Oltás után meg vigyorgott mindenkire (amikor már tudott!) :)
Az enyém sem sirt se a két, se a három hónaposon. Na a 4 hónaposon már kicsit eltört a mécses. Ne féj, fog késõbb sirni, mikor már felfogja, hogy mi is történik. A 15 hónapos már biztos nem lesz ilyen könnyû eset.
A kérdező hozzászólása: Nagyon féltem, mert amikor a drnõ belebökte a tût a combjába, hát azt még nézni is rossz volt. De Õ meg se nyikkant, és utána még a Rotát is szó nélkül "megitta", csak néha fintorgott. Az elsõ szurinál azért sirt, de akkor se nagyon, csak pityergett. Én még ilyet nem láttam, minden baba üvöltött csak õ nem. Inkább sirt volna, mert igy most ezen rágódom, h miért volt ez igy, mert nem hiszem h nem érezte.
Az én fiam csak addig a pár pillanatig sírdogált amíg benne volt a tû, utána semmi baja nem volt. Ne aggódj, örülj, hogy nem viselte meg. Nekünk kellett vért venni 3 hónaposan, ott az asszisztens bénázott, mire megtalálta az eret, hát addig úgy üvöltött szegénykém, hogy alig bírtam elviselni. Legszívesebben leütöttem volna az asszisztenst, pedig csak a munkáját végezte.... De olyan szörnyû volt...
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászólótól megkérdezhetem, miért kellett vért venni a babától? Azért kérdem, mert az én babám elég sápadt és aluszékony, szeretnék neki vasat iratni ha kell, de nem tudom, h deritik ki ezt ilyen korban? Lehet h pont vérvétellel?
A kérdező hozzászólása: Ja és egyáltalán nem dicsekedni akartam, h nem sirt a baba, mert az a természetes, h sir. De kisfiam nem sirt és ezért meg vagyok ijedve, mi van.

16 hósan kapta meg a kisfiam a bárányhimlő elleni 2. oltást és piros a karja, ahová ment az injekció és ahol megszúra a doki ott is (szerdán volt)! Hány napig szokott ilyen lenni, ha kicsit begyullad?

Azt mondta a doki, hogy borogassan, de persze nem t?ri, hogy bármit is a karjára tegyek. Nálatok volt már ilyen gond?

Legjobb válasz: Én most kaptam be vagy 50 liter infúziót, és az egyik vénám olyan szép göbösen gyógyult, hogy az már el van kúrva egy életre. A bõr alá nyomott oltás miatt kár itt rinyálni. Mindenki kapott. A 30-40-es generációnak még a nyoma is látszik. Mit kell azon borogatni?! Ne gyulladj be: nem fog begyulladni!

Én most kaptam be vagy 50 liter infúziót, és az egyik vénám olyan szép göbösen gyógyult, hogy az már el van kúrva egy életre. A bõr alá nyomott oltás miatt kár itt rinyálni. Mindenki kapott. A 30-40-es generációnak még a nyoma is látszik. Mit kell azon borogatni?! Ne gyulladj be: nem fog begyulladni!

2 hónapos kisfiam 4 napja kapta meg a kötelező oltást és a pneomococcus ellenit. Azóta napközben egyáltalán nem alszik, esténként az utolsó kajcsi után sokáig kell csitítgatni, pedig előtte mindig elaludt a vállamon. Lehet, hogy a szuri miatt van?

Legjobb válasz: Az én kisfiam szabályosan "bepörgött" a Prevenartól. Néhány napig egyfolytában nyüzsgött, már amennyire egy 4 hós baba nyüzsögni tud. Nem sírt, de nyugtalan volt. Azt mondta a doktornõ a szuri elõtt, hogy lehet tõle ilyen, de van akire épp ellenkezõleg hat, és alszik egész nap. Ez szerinte egy hétig is eltarthat. Lehet, hogy nálatok is a szuri okozza.

Az én kisfiam szabályosan "bepörgött" a Prevenartól. Néhány napig egyfolytában nyüzsgött, már amennyire egy 4 hós baba nyüzsögni tud. Nem sírt, de nyugtalan volt. Azt mondta a doktornõ a szuri elõtt, hogy lehet tõle ilyen, de van akire épp ellenkezõleg hat, és alszik egész nap. Ez szerinte egy hétig is eltarthat. Lehet, hogy nálatok is a szuri okozza.


Mi szerdán kapjuk együtt a Prevenart és a 2 hós oltást, 9 hetes a fiam.
Én úgy tudom, hogy két azonos típusú oltás között kell eltelnie egy hónapnak. A kislányom ugyanazon a napon kapta az MMR-t és a prevert.

2 hónapos kisfiam ma kapta meg a szuriját. meddig kell borogatni a combját? hogyan borogassam be? Nekem mindig lecsúszik a térdére a borogatás.

Legjobb válasz: Én egyiket sem borogattam, és semmi baja nem lett. De ha akarod, húzz rá egy harisnyát mondjuk

Én egyiket sem borogattam, és semmi baja nem lett. De ha akarod, húzz rá egy harisnyát mondjuk
En harisnyat adtam akkor ra, az megtartotta a borogatast. Del korul kapta az oltast es esti furdetesig borogattam, nem tortent semmi baj.
Én úgy tudom , hogy nem szabad jó pár óráig vizes borogatást tenni az oltásra, mert gátolja a felszívódást.Egyébként én is beborogattam neki estére már:) ))))
A kérdező hozzászólása: sajnos nincsen harisnyája. akkor elég ha csak estig borogatom? éjjelre nem kell? délbe kapta a szurit és utána kapott egy fél kúpot is. szerencsére most még lázat nem tapasztaltam.
nekük is bekeményedett de ovatos voltam, nem fogdostam. De borogattam. Miért ne kellene borogatni, nem órákig de addig míg eszik jó neki. Sõt. A felnõtnek is jólesik egy hideg borogatás ha baja van nem de?
mikor szopizott akkor borogattam, amikor meleg lett cseréltem. Kicsi anyag zsepivel. Adjál neki kúpot, hogy ne legyen láza.
Nem kell borogatni.
Nem kell borogatni!!!
Nem kell borogatni!! De ha nem volt láza miért adtál neki kupot?????
A kérdező hozzászólása: doki mondta biztos ami biztos, adjak be egy fél kúpot. ártani nem fog. szerencsére nem is lázasodott be. viszont a combja bekeményedett...... szuri után 3 órával tettem rá a borogatást és éjjel 2 kor vettem le véglegesen, de reggel visszatettem neki a keménység miatt.

A kisfiam ma kapta meg a 2 hónapos oltás. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0,5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.

Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0, 5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.
Az én babám tegnap kapta, de.11-du 5-ig sivalkodott, aztán este 10-re belázasodott, tettem fel neki egy fél kúpot és sem éjszaka sem ma nem volt semmi baja.
Az én kislányom is ma kapta meg ugyanezt az oltást, és én is féltem, de már többször is megmértük a lázát, és semmi. Hála az égnek. A doktornõnk azonban azt tanácsolta, hogy most este azért adjunk neki egy fél Germicid-et. Így tettünk. A babánk tök nyugodt, jól eszik és nagyon jót aludt. Szóval nyugi. Remélem a te babád is ilyen jól reagál az oltásra! Nyugodt éjszakát kívánok: T.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, nem volt láza, kicsit éberen aludt, de aludt, és azóta sincs láza.

2 éves a kisfiam, eddig gyedet kaptam, szeretnék teherbe esni minél előbb, munkahelyemre nem vesznek vissza, szabikat még kivehetem. Ha hamarosan terhes leszek mik a lehetőségek? Kaphatok ismét gyedet még az előző munkahelyemtől vagy hogy megy ez?

Legjobb válasz: A gyed lejárta után kiveheted a szabadságaidat. Ha viszont nem leszel terhes a szabi alatt (mivel kiveszed a szabidat ez azt jelentei hogy visszamész dolgozni) akkor megszûntehetik a munkaviszonyodat, akkor viszont nem jár Tgyás és gyed sem utána. Ha viszont gyesen maradsz még egy évig, akkor nem rúghatnak ki, tehát több idõd marad a teherbe esésre és persze akkor kapsz tgyást és gyedet is.

A gyed lejárta után kiveheted a szabadságaidat. Ha viszont nem leszel terhes a szabi alatt (mivel kiveszed a szabidat ez azt jelentei hogy visszamész dolgozni) akkor megszûntehetik a munkaviszonyodat, akkor viszont nem jár Tgyás és gyed sem utána. Ha viszont gyesen maradsz még egy évig, akkor nem rúghatnak ki, tehát több idõd marad a teherbe esésre és persze akkor kapsz tgyást és gyedet is.

Felébresszem a 2 hónapos kisfiamat szopizni? Tegnap délután kapta meg a kötelező védőoltást.

Éjjel h?emelkedése volt( 37,5)kapott kúpot és azóta alszik. Megnéztem a homlokát és szerintem már nem lázas. Tegnap este 9-kor szopizott utoljára. Azóta eltelt 10 óra! 3 óránként szokott enni, éjjel pedig 4-5 óránként.

Legjobb válasz: A kúp miatt alszik ennyire valószínûleg. Minden bizonnyal fel fog ébredni hamarosan, ez már valóban hosszú alvás egy kéthónapostól. Ne ébreszd fel direktben, csak úgy közvetve, tegyél-vegyél körülötte, kapcsolj egy kis kellemes zenét, ne olyat, amitõl frászt kap, hadd ébredezzen szép nyugodtan. Vagy próbáld csak annyira megébreszteni, hogy a cicit elfogadja. Félálomban is jól tudnak szopizni a kismanók!

A kúp miatt alszik ennyire valószínûleg. Minden bizonnyal fel fog ébredni hamarosan, ez már valóban hosszú alvás egy kéthónapostól. Ne ébreszd fel direktben, csak úgy közvetve, tegyél-vegyél körülötte, kapcsolj egy kis kellemes zenét, ne olyat, amitõl frászt kap, hadd ébredezzen szép nyugodtan. Vagy próbáld csak annyira megébreszteni, hogy a cicit elfogadja. Félálomban is jól tudnak szopizni a kismanók!
A kérdező hozzászólása: OK. Köszönöm. Akkor megpróbálom finoman cicire tenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!