Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam kapta meg (37 db)

A kisfiam most kapta a 15 hónapos oltást és eddig a kötelezőket kapta meg. Ti mely adhatókat adattátok még be, hogy megóvjátok?

kérlek oltásnevet, beadási kort és ha van, akkor árat is írjatok nagyon szépen köszönöm a segítséget

Legjobb válasz: Ha oltást veszel a gyógyszertárban, vigyél hûtõtáskát, vagy rögtön oltás elõtt vedd,és a gyógyszertárból már egyenesen a rendelõbe menjetek, nem jó, ha kint áll.

Ha oltást veszel a gyógyszertárban, vigyél hûtõtáskát, vagy rögtön oltás elõtt vedd, és a gyógyszertárból már egyenesen a rendelõbe menjetek, nem jó, ha kint áll.
Szintén a Prevenárt, és a Menjugat oltást kapta meg.Nem kell ismételni, mert 1 éves kora után kapta.Árat nem tudok, mert a gyerekorvosunk mindig "ügyeskedik"(bartelezik, vagy promóciós célból kapja)valamit, így mi más áron kapjuk.
Én a kullancs ellenit is beadatom maJD, és a másodiknak már a rotát is!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen Várom még a válaszokat, kérem írjon, aki tud a kérdéssel kapcsolatban segíteni még nekem. sziasztok

Egyszerre kapta meg a kisfiam a Prevenar ismétlőt és a 15 hónapos kötelező (MMR azt hiszem) oltást. Számíthatok nyűgösségre?

A doktornő elmondta, hogy 7-10 nap múlva előfordulhat hőemelkedés, kis nátha az MMR-től. Prevenartól eddig nem volt baja. Nálatok volt valami esetleg? Volt más, aki egyszerre kapta a két szurit? Köszönöm előre is :)

Legjobb válasz: Kisfiam is egyszerre kapta, és szerencsére nem volt semmi baja, pedig nagyon tartottam ettõl a szuritól.

Kisfiam is egyszerre kapta, és szerencsére nem volt semmi baja, pedig nagyon tartottam ettõl a szuritól.
Kisfiam is egyszerre kapta. Jol be is lazasodott. Ez volt az egyetlen alkalom hogy szuritol lazas lett. 3 anyukaval beszeltem errol, mind a 3-nak belazasodott a gyereke. Ugyhogy inkabb arra szamits.
Az én lányomnak soha semmi baja nem volt oltástól, kivétel a 15 hós, ahol a kettõ kiütötte, lázas lett, hisztis, beteg 2 hétig. Túléltük, azóta sincs semmi baja, de az egy nehéz 2 hét volt.
Engem az oltás után 2-3nappal kórházba utaltak kétoldali tüdõgyulladással. A szervezetem azóta sem szereti az oltásokat, kórokozókkal jobban el van, sokkal kevésbé viselik meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindnyájatoknak! Kéznél lesz a kúp és a lázmérõ is!
Hiába szavazzátok le, akkor is így történt, ha tetszik, ha nem.
A kérdező hozzászólása: Hány éves vagy, Kedves utolsó?
28, az MMR-rel, BCG-vel szívtam.
A kérdező hozzászólása: No csak azért kérdeztem, mert sejtettem, hogy felnõtt vagy már :) Remélem, hogy jobbak az oltások, mint a mi gyerekkorunkban voltak. Én sem vagyok elragadtatva tõle, hogy kvázi megbetegítjük a gyerekeinket, viszont a fiam nagyon betegen (78-as CRP értékkel, ami nagyon-nagyon magas) született, így inkább egy felügyelt nyavalya, mint újabb két hét az intenzíven, becsövezve, agyonszurkálva :S

15 hónapos kisfiam nyakán és felsőtestén piros foltok jelentek meg, lehet-e összefüggésben azzal, hogy egy hete kapta meg a 15 hónapos oltást? Még nem lázas.

Legjobb válasz: Mi féle foltok??Meleg kiütés??Esetleg ekcémás foltok?? Nem hinném,hogy az oltástól van,ha már 1 hete kapta....

Mi féle foltok??Meleg kiütés??Esetleg ekcémás foltok?? Nem hinném, hogy az oltástól van, ha már 1 hete kapta....
A kérdező hozzászólása: Nem ekcémás foltok, nem is hólyagos, teljesen sima a felülete. Most olvastam, hogy oltás velejárója is lehet. Nem vakarja. Aggódom nagyon, ha nem múlik reggelre, akkor megnézetem.
Szia! Az én kislányom is tegnap kapta meg a 15 hós oltást, és mondta a doki, hogy lehetséges 1-2 hét múlva piros foltos, vagy pöttyös kiütés. Még furcsállottam is a dolgot. Ezek szerint tényleg van, akinek kijön tõle...
Pár napja irtam ki egy kérdést, evvel az oltással kapcsolatban. Igen az oltástól van, 7-21 nap között jelenkezhet láz, pöttyösödés. Kisfiam a 9-ik napon lázasodott be, 2 napig hõemelkedése volt, mára, azaz 12 napra kijöttek apró kis piros pöttyök rajta, nem sok pár db.


Kisfiam tegnapelőtt kapta meg a kötelező védőoltást és egyáltalán nem sirt.2 hónapos és a combjába kapta. Ez normális? Más is tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Pöttöm lányom most 4 hós épp ma,még a 4 hóst nem kapta meg,de a 3 hósnál meg se nyekkent.Pedig 1cm-es karcolást csinál neki a doki a tûvel...véletlen...Szóval van ilyen,ügyesek ezek a babák :)

Pöttöm lányom most 4 hós épp ma, még a 4 hóst nem kapta meg, de a 3 hósnál meg se nyekkent.Pedig 1cm-es karcolást csinál neki a doki a tûvel...véletlen...Szóval van ilyen, ügyesek ezek a babák :)
Adj hálát az égnek, nekem a 2. oltás 10évet elvett az életembõl annyira visított a lányom, aztán a többit jól tûrte egy pisszenés nélkül. hozzátezsem: én rosszabbul viselem :-)
A lányom 8 hónapos, eddig csak egyszer sírt oltás közben, de azt is azért, mert hanyatt fektettük, és nem tetszett neki! :) Oltás után meg vigyorgott mindenkire (amikor már tudott!) :)
Az enyém sem sirt se a két, se a három hónaposon. Na a 4 hónaposon már kicsit eltört a mécses. Ne féj, fog késõbb sirni, mikor már felfogja, hogy mi is történik. A 15 hónapos már biztos nem lesz ilyen könnyû eset.
A kérdező hozzászólása: Nagyon féltem, mert amikor a drnõ belebökte a tût a combjába, hát azt még nézni is rossz volt. De Õ meg se nyikkant, és utána még a Rotát is szó nélkül "megitta", csak néha fintorgott. Az elsõ szurinál azért sirt, de akkor se nagyon, csak pityergett. Én még ilyet nem láttam, minden baba üvöltött csak õ nem. Inkább sirt volna, mert igy most ezen rágódom, h miért volt ez igy, mert nem hiszem h nem érezte.
Az én fiam csak addig a pár pillanatig sírdogált amíg benne volt a tû, utána semmi baja nem volt. Ne aggódj, örülj, hogy nem viselte meg. Nekünk kellett vért venni 3 hónaposan, ott az asszisztens bénázott, mire megtalálta az eret, hát addig úgy üvöltött szegénykém, hogy alig bírtam elviselni. Legszívesebben leütöttem volna az asszisztenst, pedig csak a munkáját végezte.... De olyan szörnyû volt...
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászólótól megkérdezhetem, miért kellett vért venni a babától? Azért kérdem, mert az én babám elég sápadt és aluszékony, szeretnék neki vasat iratni ha kell, de nem tudom, h deritik ki ezt ilyen korban? Lehet h pont vérvétellel?
A kérdező hozzászólása: Ja és egyáltalán nem dicsekedni akartam, h nem sirt a baba, mert az a természetes, h sir. De kisfiam nem sirt és ezért meg vagyok ijedve, mi van.

A kisfiam ma kapta meg a 2 hónapos oltás. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0,5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.

Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0, 5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.
Az én babám tegnap kapta, de.11-du 5-ig sivalkodott, aztán este 10-re belázasodott, tettem fel neki egy fél kúpot és sem éjszaka sem ma nem volt semmi baja.
Az én kislányom is ma kapta meg ugyanezt az oltást, és én is féltem, de már többször is megmértük a lázát, és semmi. Hála az égnek. A doktornõnk azonban azt tanácsolta, hogy most este azért adjunk neki egy fél Germicid-et. Így tettünk. A babánk tök nyugodt, jól eszik és nagyon jót aludt. Szóval nyugi. Remélem a te babád is ilyen jól reagál az oltásra! Nyugodt éjszakát kívánok: T.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, nem volt láza, kicsit éberen aludt, de aludt, és azóta sincs láza.

Szept.29. én született a kisfiam. Ma kaptam meg visszamenõleg is a családit számlára, de a GYES nem jött vele. Nektek egyszerre jött?

Az anyaságit, a gyest és a családit egyszerre adtam postára. Az anyasági rá 1hétre jött is a számlára. Múlthét szerdán hivtam a mák-ot, hogy mikorra várjam a többit, mondták h elõre vették és tovább adják másnap (azaz csütörtökön). Ma meg is kaptam 2havi családit, de a GYES-t nem. nem egyszerre kellet volna? telefont nem veszik fel. nektek hogy volt??

Legjobb válasz: Én is 2hónapra visszamenõleg kaptam meg,de nekem együtt jött

Én is 2hónapra visszamenõleg kaptam meg, de nekem együtt jött
Én is egyszerre kaptam meg a családit meg a GYES-t is.
Szerintem köv. hónap elején, egyben fogod megkapni az egészet. Nálam is így volt, az anyasági jött elõször, talán a családival, utána pedig a GYES.
Nekem elõbb a családi, majd 3 nap múlva a GYES jött meg 4 hónapra visszamenõleg.
Sziasztok én szeptenber 8àn szültem és okt.28án adtam be az igénylést csaladira es gyesre gondolom decemberben jon mar csak szerintetek hany havi fog jarni?
A kérdező hozzászólása: Ha valaki még olvasná: Megkaptam a gyest is, csak 'véletlenül' azt lakcímre küldték, nem számlán. Elvileg holnaptól már rendesen kapom én is. Köszönöm a válaszokat ! Ment a zöld kezecske.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak írnám: szerintem hívd fel õket, mert én szept 28.-án szültem, okt. 14.-én adtam fel a papirokat, de ha nem hivom õket, még most se kaptam vna egy fillért se. ÕK MONDTÁK!! mert sok a papir és el vannak csuszva. a telefont nekem nem vették fel, irtam az államkincstár honlapján, másnap felhivtak Õk, h elõrevették a papiromat és kiutalják a héten. Ugy is lett. Ugyhogy szerintem irj nekik vagy hivd Õket ha felveszik. Egyébként ha decemberben kapod meg akkor: 3havi családi (szept, okt, november), 2 havi gyes (október, november) + törthavi gyes. ami neked majdnem egy teljes havi ugyanugy.. mivel visszamenõleg fizetik, ezeket fogod megkapni.. Összegre ez kb. 108.000FT. (3x12200 + 2x25700 + kb 20.000) Remélem tudtam segiteni !

Honnan tudom meg a kisfiam ado szamat? Az APEH-ot kell felhivnom? Azt hallottam, hogy automatikusan allitjak ki. Kisfiam mar 6 hos es meg nem kaptuk meg.

Legjobb válasz: Az adószámot hivatalból megképezik, és a Kincstártól kapott levélben (ami a babakötvényrõl szól) megtudhatod. Ha adókártyát is akarsz neki csináltatni, ahhoz be kell adni a 09T34 számú adatlapot. Illetékmentes és postán is be lehet küldeni, nem kell bezarándokolni az adóhivatalba. Telefonon egyébként elvileg tilos ilyen adatot megmondaniuk.

Az adószámot hivatalból megképezik, és a Kincstártól kapott levélben (ami a babakötvényrõl szól) megtudhatod. Ha adókártyát is akarsz neki csináltatni, ahhoz be kell adni a 09T34 számú adatlapot. Illetékmentes és postán is be lehet küldeni, nem kell bezarándokolni az adóhivatalba. Telefonon egyébként elvileg tilos ilyen adatot megmondaniuk.
Amikor küldtek egy levelet, hogy hurrá kaptál az államtól babakötvényt, abban szerepelt az adószáma. Ha nem kaptál ilyet, akkor érdeklõdj az APEH-nél.
Nekünk postán küldték ki az adókártyáját kb 3 hónapos korába. Sztem menj be az apeh-hoz és kérdezz rá, hogy mért nem kaptatok.
Igen, a MÁKos levélen is benne van, illetve nekünk is kb 3-4 hónaposan küldte meg az APEH. De 6 hónapos korára már csak oda kellett volna érnie:-) Kérdezz rá! Telefonon is lehet.
Én nem küldtem be semmit, nem telefonáltam, egyszercsak jött a levél az adókártyával. Kb 2 hónapos volt a fiam.

16 hósan kapta meg a kisfiam a bárányhimlő elleni 2. oltást és piros a karja, ahová ment az injekció és ahol megszúra a doki ott is (szerdán volt)! Hány napig szokott ilyen lenni, ha kicsit begyullad?

Azt mondta a doki, hogy borogassan, de persze nem t?ri, hogy bármit is a karjára tegyek. Nálatok volt már ilyen gond?

Legjobb válasz: Én most kaptam be vagy 50 liter infúziót, és az egyik vénám olyan szép göbösen gyógyult, hogy az már el van kúrva egy életre. A bõr alá nyomott oltás miatt kár itt rinyálni. Mindenki kapott. A 30-40-es generációnak még a nyoma is látszik. Mit kell azon borogatni?! Ne gyulladj be: nem fog begyulladni!

Én most kaptam be vagy 50 liter infúziót, és az egyik vénám olyan szép göbösen gyógyult, hogy az már el van kúrva egy életre. A bõr alá nyomott oltás miatt kár itt rinyálni. Mindenki kapott. A 30-40-es generációnak még a nyoma is látszik. Mit kell azon borogatni?! Ne gyulladj be: nem fog begyulladni!

2 hónapos kisfiam 4 napja kapta meg a kötelező oltást és a pneomococcus ellenit. Azóta napközben egyáltalán nem alszik, esténként az utolsó kajcsi után sokáig kell csitítgatni, pedig előtte mindig elaludt a vállamon. Lehet, hogy a szuri miatt van?

Legjobb válasz: Az én kisfiam szabályosan "bepörgött" a Prevenartól. Néhány napig egyfolytában nyüzsgött, már amennyire egy 4 hós baba nyüzsögni tud. Nem sírt, de nyugtalan volt. Azt mondta a doktornõ a szuri elõtt, hogy lehet tõle ilyen, de van akire épp ellenkezõleg hat, és alszik egész nap. Ez szerinte egy hétig is eltarthat. Lehet, hogy nálatok is a szuri okozza.

Az én kisfiam szabályosan "bepörgött" a Prevenartól. Néhány napig egyfolytában nyüzsgött, már amennyire egy 4 hós baba nyüzsögni tud. Nem sírt, de nyugtalan volt. Azt mondta a doktornõ a szuri elõtt, hogy lehet tõle ilyen, de van akire épp ellenkezõleg hat, és alszik egész nap. Ez szerinte egy hétig is eltarthat. Lehet, hogy nálatok is a szuri okozza.

Kisfiam kedden kapta meg a 3 hónapos oltást, még most éjszaka, éjfélkor is 39-et mértem neki popsiba. Ez normális, hogy ennyi nap eltelt és még mindig lázas vagy vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Hát az normális, hogy van láza, de nálunk nem volt ilyen magas és max 2 napig. Esetleg kérdezd meg telefon a dokitokat, hogy elmenj e. De én elmennék. Legfeljebb hazaküld.

Hát az normális, hogy van láza, de nálunk nem volt ilyen magas és max 2 napig. Esetleg kérdezd meg telefon a dokitokat, hogy elmenj e. De én elmennék. Legfeljebb hazaküld.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!