Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam kapta (75 db)

Adnátok valami jó és olcsó tanácsot mit vegyek a férjemnek 11. házassági évfordulónkra? 10. -re a kisfiúnkat kapta:-)

Legjobb válasz: én egy nivós albumot vettem neki 2. h. évf. ra. házassági évf. ra olyasmit lehet amit közösen is használhattok esetleg a kettesben eltöltött 18-as idõtöltéssel is kapcsolatos annak minden férfi örül. olyat nem irok hogy fõzz neki v. süss tortát mert ezt gondolom máskor is megteszed nem minõsül extrának de ha még sok idõd van a netrõl tanulhatsz rúdtáncot v. szexi masszázst azzal meglepheted és tuti hogy le fog esni az álla!!!! én ezt tenném....

én egy nivós albumot vettem neki 2. h. évf. ra. házassági évf. ra olyasmit lehet amit közösen is használhattok esetleg a kettesben eltöltött 18-as idõtöltéssel is kapcsolatos annak minden férfi örül. olyat nem irok hogy fõzz neki v. süss tortát mert ezt gondolom máskor is megteszed nem minõsül extrának de ha még sok idõd van a netrõl tanulhatsz rúdtáncot v. szexi masszázst azzal meglepheted és tuti hogy le fog esni az álla!!!! én ezt tenném....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:-) háááát nem vagyok az a szexi táncikálós(nem az alkatom miatt) szerintem röhögõgörcsöt kapna:-)
közel sem biztos hogy kinevetne sztem tetszene neki de te tudod én biztos nem venném az ajándékot ... a könyv egy kivétel volt.
Készíts az eddigi közös életetekrõl fotókönyvet. Olyan szépen meg lehet csinálni.

Megfázott a kisfiam (4hónapos) és kaptam orrcseppet, orrspray-t és valami port amit vízben feloldva kell odaadni. Elég ez?

meg most mértem a lázát végbélben 37.8. adtam neki kúpot. Gyakran leszivom az orrát, mert szörcsög.

Legjobb válasz: már nem én kaptam hanem a kisfiam. :)

A kérdező hozzászólása: már nem én kaptam hanem a kisfiam. :)
Én be szoktam kenni a hátát és a mellkasát Baby Luff balzsammal ( DM, Rossmann, Herbária, gyógyszertárak), a gyógyszertárban lehet kapni orrkenõcsöt azzal meg az orrát. Ha anyatejes szopasd gyakran, ha tápszert kap, akkor kínáld gyümölcslével, babateával amibe egy pár csepp citromot csepegtethetsz. A gyakori orrtisztítás nagyon jó, ha nehezen jönne a váladék haszná lj Sterimar ( tengervizes ) orrsprayt, és a tiszta orrba orrcseppet. Mérd a lázát, ne engedd 39°C fölé, ha a kúp kevés alkalmazz hûtõfürdõt. Fincsi meleg vízbe tedd a kicsit, és engedj hozzá fokozatosan hideg vizet. Kb 15-20 percig tartson a fürdõ mellette mehet a lázkúp is füri után. A babák ilyenkor nagyon nyûgösek, nagyon vágynak a testközelségre, dajkáld ha úgy igényli. A kamillatea inkább gõzölésre való, egy csepp borsmenta, eukaliptusz, diapulmon olajjal, de azt együtt kell a babával csinálnod és nagyon vigyázz a forró vizes edényre!!!! Javulást kívánok !
Szia! Nem kell 37, 8 -ra kúpot adni. Ha a láza 38 fölé megy akkor adj. Hagyd had dolgozzon a kis immunrendszere. a Baby Luff tényleg nagyon jó, ha nincs citromod Cebion cseppet a C vitamint vegyél a gyógyszertárban, azt adj neki. A tájékoztatóban levõ adagolás szerint. Ilyen idõben adhatod folyamatosan. Szívd az orrát és mindig legyen 22 fok a lakásban. Esetleg ha van ultrahangos párologtatód lehet párologtatni. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Van Cebion (már adtam is neki). Van Sterimar és fújtam be neki, utána kitisztítottam az orrát és eszméletlen sok vááladék jött ki hála Istennek. meg kaptunk Nasivin orrcseppet is . fogok venni Baby Luff -ot és kipróbáljuk. köszi mégegyszer is!

Egyszerre kapta meg a kisfiam a Prevenar ismétlőt és a 15 hónapos kötelező (MMR azt hiszem) oltást. Számíthatok nyűgösségre?

A doktornő elmondta, hogy 7-10 nap múlva előfordulhat hőemelkedés, kis nátha az MMR-től. Prevenartól eddig nem volt baja. Nálatok volt valami esetleg? Volt más, aki egyszerre kapta a két szurit? Köszönöm előre is :)

Legjobb válasz: Kisfiam is egyszerre kapta, és szerencsére nem volt semmi baja, pedig nagyon tartottam ettõl a szuritól.

Kisfiam is egyszerre kapta, és szerencsére nem volt semmi baja, pedig nagyon tartottam ettõl a szuritól.
Kisfiam is egyszerre kapta. Jol be is lazasodott. Ez volt az egyetlen alkalom hogy szuritol lazas lett. 3 anyukaval beszeltem errol, mind a 3-nak belazasodott a gyereke. Ugyhogy inkabb arra szamits.
Az én lányomnak soha semmi baja nem volt oltástól, kivétel a 15 hós, ahol a kettõ kiütötte, lázas lett, hisztis, beteg 2 hétig. Túléltük, azóta sincs semmi baja, de az egy nehéz 2 hét volt.
Engem az oltás után 2-3nappal kórházba utaltak kétoldali tüdõgyulladással. A szervezetem azóta sem szereti az oltásokat, kórokozókkal jobban el van, sokkal kevésbé viselik meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindnyájatoknak! Kéznél lesz a kúp és a lázmérõ is!
Hiába szavazzátok le, akkor is így történt, ha tetszik, ha nem.
A kérdező hozzászólása: Hány éves vagy, Kedves utolsó?
28, az MMR-rel, BCG-vel szívtam.
A kérdező hozzászólása: No csak azért kérdeztem, mert sejtettem, hogy felnõtt vagy már :) Remélem, hogy jobbak az oltások, mint a mi gyerekkorunkban voltak. Én sem vagyok elragadtatva tõle, hogy kvázi megbetegítjük a gyerekeinket, viszont a fiam nagyon betegen (78-as CRP értékkel, ami nagyon-nagyon magas) született, így inkább egy felügyelt nyavalya, mint újabb két hét az intenzíven, becsövezve, agyonszurkálva :S


Kisfiam tegnapelőtt kapta meg a kötelező védőoltást és egyáltalán nem sirt.2 hónapos és a combjába kapta. Ez normális? Más is tapasztalt ilyet?

Legjobb válasz: Pöttöm lányom most 4 hós épp ma,még a 4 hóst nem kapta meg,de a 3 hósnál meg se nyekkent.Pedig 1cm-es karcolást csinál neki a doki a tûvel...véletlen...Szóval van ilyen,ügyesek ezek a babák :)

Pöttöm lányom most 4 hós épp ma, még a 4 hóst nem kapta meg, de a 3 hósnál meg se nyekkent.Pedig 1cm-es karcolást csinál neki a doki a tûvel...véletlen...Szóval van ilyen, ügyesek ezek a babák :)
Adj hálát az égnek, nekem a 2. oltás 10évet elvett az életembõl annyira visított a lányom, aztán a többit jól tûrte egy pisszenés nélkül. hozzátezsem: én rosszabbul viselem :-)
A lányom 8 hónapos, eddig csak egyszer sírt oltás közben, de azt is azért, mert hanyatt fektettük, és nem tetszett neki! :) Oltás után meg vigyorgott mindenkire (amikor már tudott!) :)
Az enyém sem sirt se a két, se a három hónaposon. Na a 4 hónaposon már kicsit eltört a mécses. Ne féj, fog késõbb sirni, mikor már felfogja, hogy mi is történik. A 15 hónapos már biztos nem lesz ilyen könnyû eset.
A kérdező hozzászólása: Nagyon féltem, mert amikor a drnõ belebökte a tût a combjába, hát azt még nézni is rossz volt. De Õ meg se nyikkant, és utána még a Rotát is szó nélkül "megitta", csak néha fintorgott. Az elsõ szurinál azért sirt, de akkor se nagyon, csak pityergett. Én még ilyet nem láttam, minden baba üvöltött csak õ nem. Inkább sirt volna, mert igy most ezen rágódom, h miért volt ez igy, mert nem hiszem h nem érezte.
Az én fiam csak addig a pár pillanatig sírdogált amíg benne volt a tû, utána semmi baja nem volt. Ne aggódj, örülj, hogy nem viselte meg. Nekünk kellett vért venni 3 hónaposan, ott az asszisztens bénázott, mire megtalálta az eret, hát addig úgy üvöltött szegénykém, hogy alig bírtam elviselni. Legszívesebben leütöttem volna az asszisztenst, pedig csak a munkáját végezte.... De olyan szörnyû volt...
A kérdező hozzászólása: Utolsó hozzászólótól megkérdezhetem, miért kellett vért venni a babától? Azért kérdem, mert az én babám elég sápadt és aluszékony, szeretnék neki vasat iratni ha kell, de nem tudom, h deritik ki ezt ilyen korban? Lehet h pont vérvétellel?
A kérdező hozzászólása: Ja és egyáltalán nem dicsekedni akartam, h nem sirt a baba, mert az a természetes, h sir. De kisfiam nem sirt és ezért meg vagyok ijedve, mi van.

A kisfiam ma kapta meg a 2 hónapos oltás. Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0,5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.

Szia! Figyeld gyakran, emelkedik-e a testhõje. Ha 38 felett van, akkor kell feldugni egy fél kúpot(végbélben mért hõbõl 0, 5 fokot le kell vonni). Az én babám megfeszítette a combizmát, mikor kapta a szurit, így kicsit bekeményedett neki, nyûgi is volt ezért vizesruháztam délután( délelõtt kapta a szurit). Nem hiszem, hogy lesz valami gond, a mai oltóanyagok nagyon korszerûek, ritka a láz, vagy egyéb reakció.
Az én babám tegnap kapta, de.11-du 5-ig sivalkodott, aztán este 10-re belázasodott, tettem fel neki egy fél kúpot és sem éjszaka sem ma nem volt semmi baja.
Az én kislányom is ma kapta meg ugyanezt az oltást, és én is féltem, de már többször is megmértük a lázát, és semmi. Hála az égnek. A doktornõnk azonban azt tanácsolta, hogy most este azért adjunk neki egy fél Germicid-et. Így tettünk. A babánk tök nyugodt, jól eszik és nagyon jót aludt. Szóval nyugi. Remélem a te babád is ilyen jól reagál az oltásra! Nyugodt éjszakát kívánok: T.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget, nem volt láza, kicsit éberen aludt, de aludt, és azóta sincs láza.

39 hetes vagyok. Sajnos kaptam egy kis gombás fertőzést. Szülésnél nem kaphatja el a kisfiam? Kúpokat kaptam, de nem igazán használ. /Gyno-Pevarl Depot 150 mg, 2 db-os/ Most mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj! Ha marad is egy kis gombácska az nem jelet különösebb veszélyt. (a streptococcus jelenthet veszélyt, de az is kivédhetõ)

Szia! Ne aggódj! Ha marad is egy kis gombácska az nem jelet különösebb veszélyt. (a streptococcus jelenthet veszélyt, de az is kivédhetõ)
Szia! Nem valószínû, hogy ebbõl lenne gond. Ha olyan fertõzése van valakinek, ami káros, kockázatos a babára nézve, akkor úgy sem a hüvelyi úton történõ szülést fogja választani.
Van egy oldal. Nem tudom ismered-e. http://www.orvostudakozo.hu Orvosoktól lehet kérdezni. Sok doki van fent, de te válaszd dr.Hamvas Ferenc fõorvos urat. Bármikor bármilyen kérdésem volt, egy órán belül válaszolt. Nagyon rendes, és nem tudsz tõle olyat kérdezni, amire nem válaszol.
A kérdező hozzászólása: Olyanom nincs. Köszi a választ.
mármint az orvos nem fogja azt választani

Hogy hívják a kisfiadat? Miért ezt a nevet kapta?

Legjobb válasz: Kisfiamat Peternek hivjak. Mivel kulfoldon elunk a ferjemmel olyan nevet valasztottunk ami mindket orszagban ugyan az es tetszik is mindkettonknek.

Kisfiamat Peternek hivjak. Mivel kulfoldon elunk a ferjemmel olyan nevet valasztottunk ami mindket orszagban ugyan az es tetszik is mindkettonknek.
Dániel. Szerintem gyönyörû név és egy nagyon kedves barátomat így is hívják. Szeretem a héber/bibliai eredetû neveket, szerintem nagyon különlegesek. :)
Botond. Kislánykorom óta tudtam, hogy ha fiam lesz így fogom hívni. Szerencsére a családban nem volt még belõle és a fura rövid családnévhez is tökéletesen passzol. Aztán pár éve álmodtam egy furát, amiben volt egy Bercel nevû kisfiam, addig még csak nem is hallottam ezt a nevet de nagyon megtetszett... ki tudja, talán tényleg lesz egyszer egy Bercim is :)
Onni, finn fiú név. Boldogságot és szerencsét jelent. Párom imádja Finnországot, voltunk ott és nekem is megtetszet, a név is. Na meg szeretjük az egyediséget...kérvényeztük és elfogadták.
Ákos - mert a férjem kedvenc neve, és nagyon ragaszkodott hozzá, már attól a perctõl, h elkezdtük a babprojektet. Ugyan lánynak vártuk, a 36 hétig. Akkor látta a doki elõször fiúnak, és az is lett. A férjemmel madarat lehetett volna fogatni örömében. Persze aztán született egy kislányunk is, aki a apa kedvence...
Az én fiam Dániel. Férjemnek mindig is ez volt az álom fiú név, és nekem is elsõre megtetszett. Három ok miatt esett erre a választásunk -kortalan név: Dancsi, Dani, Danika kisfiúnak aranyos, Dániel felnõtt férfinak komoly -nemzetközi, szinte minden nyelvben van megfelelõje, minimális ejtésbeli különbséggel -hosszú, szokatlan hangzású vezetéknevünk van, ehhez mindenképpen egy közismertebb, köznapibb keresztnevet szerettünk volna
Soma! Gyerekkorom óta tudtam, ha egyszer fiam lesz, akkor Soma lesz. Soma-Csoda. Õ egy igazi csoda számunkra.
Kisfiam Borsa
Kilián és Kolos...tetszettek ezek a nevek és nagyon jól mennek a vezetéknévhez :)
1, 5 éves kisfiam, Zalán, mert nagyon tetszett a név, mikor kisöcsém született is emellett voksoltam, de aztán mást választottak, ennek már több, mint 5 éve, nem érdekelt, hogy azóta felkapott nagyon tetszett.
Igaz, hogy meg csak december 13-ra vagyok kiirva, de mar megvan a nev, illetve meg hezitalunk :) Robin vagy Vince lesz a kisfiunk. Szinten külföldön elünk, igy nalunk is fontos szempont volt, hogy itt is ki tudjak mondani es otthon is, illetve a ferjem orszagaban is. Nem volt egyszerü valasztani! En kivalasztottam a neveket amik nekem tetszettek, odaadtam a paromnak, hogy olvassa fel, amit fel tudott az bent maradt :) Aztan jöttek a baratok, Ök is felolvastak, amit kitudtak mondani az maradt :) Igy maradt ez a ket nev :) Aztan majd jön a pici es döntünk :)
Marcell, Szabolcs, Levente. Azért ezeket kapták, mert ezek tetszettek és nincs se a családban se a baráti társaságunkban ilyen nevû gyerek.
Erik Tibor 3 eves 4 honapos. Az Erik nevet azert kapta mert ez volt az egyik kedvenc fiu nevem mar kislany korom ota. Tibor pedig az apukaja utan lett mivel a ferjem ragaszkodott ahoz, hogy a fiunk az O nevet is megkapja. David Mark 2 honapos lesz 1.-en. Ha nagyon erdekel akkor privatba leirom miert kapta a David nevet. A lenyeg roviden, hogy a bibliai David kiraly utan kapta mert mi hivo emberek vagyunk. A Mark meg mindkettonknek nagyon tetszett csak kozvetlenul a vezeteknevhez nem passzol. Mindenkepp akartunk masik nevet ha mar az elso fiunk kettot kapott. Ja es mi is kulfoldon elunk es szempont volt, hogy mindket orszagba ismert, konnyen kimondhato-leirhato nevet kapjanak.

Szept.29. én született a kisfiam. Ma kaptam meg visszamenõleg is a családit számlára, de a GYES nem jött vele. Nektek egyszerre jött?

Az anyaságit, a gyest és a családit egyszerre adtam postára. Az anyasági rá 1hétre jött is a számlára. Múlthét szerdán hivtam a mák-ot, hogy mikorra várjam a többit, mondták h elõre vették és tovább adják másnap (azaz csütörtökön). Ma meg is kaptam 2havi családit, de a GYES-t nem. nem egyszerre kellet volna? telefont nem veszik fel. nektek hogy volt??

Legjobb válasz: Én is 2hónapra visszamenõleg kaptam meg,de nekem együtt jött

Én is 2hónapra visszamenõleg kaptam meg, de nekem együtt jött
Én is egyszerre kaptam meg a családit meg a GYES-t is.
Szerintem köv. hónap elején, egyben fogod megkapni az egészet. Nálam is így volt, az anyasági jött elõször, talán a családival, utána pedig a GYES.
Nekem elõbb a családi, majd 3 nap múlva a GYES jött meg 4 hónapra visszamenõleg.
Sziasztok én szeptenber 8àn szültem és okt.28án adtam be az igénylést csaladira es gyesre gondolom decemberben jon mar csak szerintetek hany havi fog jarni?
A kérdező hozzászólása: Ha valaki még olvasná: Megkaptam a gyest is, csak 'véletlenül' azt lakcímre küldték, nem számlán. Elvileg holnaptól már rendesen kapom én is. Köszönöm a válaszokat ! Ment a zöld kezecske.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak írnám: szerintem hívd fel õket, mert én szept 28.-án szültem, okt. 14.-én adtam fel a papirokat, de ha nem hivom õket, még most se kaptam vna egy fillért se. ÕK MONDTÁK!! mert sok a papir és el vannak csuszva. a telefont nekem nem vették fel, irtam az államkincstár honlapján, másnap felhivtak Õk, h elõrevették a papiromat és kiutalják a héten. Ugy is lett. Ugyhogy szerintem irj nekik vagy hivd Õket ha felveszik. Egyébként ha decemberben kapod meg akkor: 3havi családi (szept, okt, november), 2 havi gyes (október, november) + törthavi gyes. ami neked majdnem egy teljes havi ugyanugy.. mivel visszamenõleg fizetik, ezeket fogod megkapni.. Összegre ez kb. 108.000FT. (3x12200 + 2x25700 + kb 20.000) Remélem tudtam segiteni !

Honnan tudom meg a kisfiam ado szamat? Az APEH-ot kell felhivnom? Azt hallottam, hogy automatikusan allitjak ki. Kisfiam mar 6 hos es meg nem kaptuk meg.

Legjobb válasz: Az adószámot hivatalból megképezik, és a Kincstártól kapott levélben (ami a babakötvényrõl szól) megtudhatod. Ha adókártyát is akarsz neki csináltatni, ahhoz be kell adni a 09T34 számú adatlapot. Illetékmentes és postán is be lehet küldeni, nem kell bezarándokolni az adóhivatalba. Telefonon egyébként elvileg tilos ilyen adatot megmondaniuk.

Az adószámot hivatalból megképezik, és a Kincstártól kapott levélben (ami a babakötvényrõl szól) megtudhatod. Ha adókártyát is akarsz neki csináltatni, ahhoz be kell adni a 09T34 számú adatlapot. Illetékmentes és postán is be lehet küldeni, nem kell bezarándokolni az adóhivatalba. Telefonon egyébként elvileg tilos ilyen adatot megmondaniuk.
Amikor küldtek egy levelet, hogy hurrá kaptál az államtól babakötvényt, abban szerepelt az adószáma. Ha nem kaptál ilyet, akkor érdeklõdj az APEH-nél.
Nekünk postán küldték ki az adókártyáját kb 3 hónapos korába. Sztem menj be az apeh-hoz és kérdezz rá, hogy mért nem kaptatok.
Igen, a MÁKos levélen is benne van, illetve nekünk is kb 3-4 hónaposan küldte meg az APEH. De 6 hónapos korára már csak oda kellett volna érnie:-) Kérdezz rá! Telefonon is lehet.
Én nem küldtem be semmit, nem telefonáltam, egyszercsak jött a levél az adókártyával. Kb 2 hónapos volt a fiam.

A kisfiam most kapta a 15 hónapos oltást és eddig a kötelezőket kapta meg. Ti mely adhatókat adattátok még be, hogy megóvjátok?

kérlek oltásnevet, beadási kort és ha van, akkor árat is írjatok nagyon szépen köszönöm a segítséget

Legjobb válasz: Ha oltást veszel a gyógyszertárban, vigyél hûtõtáskát, vagy rögtön oltás elõtt vedd,és a gyógyszertárból már egyenesen a rendelõbe menjetek, nem jó, ha kint áll.

Ha oltást veszel a gyógyszertárban, vigyél hûtõtáskát, vagy rögtön oltás elõtt vedd, és a gyógyszertárból már egyenesen a rendelõbe menjetek, nem jó, ha kint áll.
Szintén a Prevenárt, és a Menjugat oltást kapta meg.Nem kell ismételni, mert 1 éves kora után kapta.Árat nem tudok, mert a gyerekorvosunk mindig "ügyeskedik"(bartelezik, vagy promóciós célból kapja)valamit, így mi más áron kapjuk.
Én a kullancs ellenit is beadatom maJD, és a másodiknak már a rotát is!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen Várom még a válaszokat, kérem írjon, aki tud a kérdéssel kapcsolatban segíteni még nekem. sziasztok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!