Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam hetes csak a cicimen, (5 db)

Melyik a jobb az egy ciciből etetés vagy a váltott mellből? 5 hetes a kisfiam és mind a két cicit igényli. De azt hallottam hogy váltott mellből kellene etetnem. Van hogy 150- et is megeszik egy szopizásra, de ez csak két ciciből megy. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Azt hiszem ez mindenkinél más... Nálunk is voltak az elmúlt 3 hónap alatt olyan napok, amikor mindkét mellemet kérte egy evésnél. Nem aggódtam ezen, ilyenkor odaadtam mindkettõt. Aztán néhány nap múlva már ismét elég volt az egyik mellem...most is...:)

Szia! Azt hiszem ez mindenkinél más... Nálunk is voltak az elmúlt 3 hónap alatt olyan napok, amikor mindkét mellemet kérte egy evésnél. Nem aggódtam ezen, ilyenkor odaadtam mindkettõt. Aztán néhány nap múlva már ismét elég volt az egyik mellem...most is...:)
Szia!Sajnos én nem tudom úgy szoptatni a babámat, ahogyan kell, de tanácsot tudok adni, ha elfogadod. Nekem nagyon kevés tejem van, de úgy tudom növelni a mennyiségét, hogy állandóan fejem. ha a babád sokat szopizik, az is jó, de a két cickóból való etetésnél arra vigyázz, hogy kiszívja a másikat is, ne fáradjon el addigra. Én a helyedben, hogy több tejem legyen, mko mellbõl szoptatnám és mindkét mellemet lefejném utána. Sajnos macerás dolog, de van a medelának a Mini electric nevû elektromos fejõje, ami 20000 ft, de nagyon megéri. Kiszívja a tejcsit mint a huzat és nem fáradsz el, szerintem a kézi fejõket hanyagold, nagyon fárasztó még szoptatás után. próbálkozhatsz még az Urtica urens nevû homeo bogyóval két napig minden szopi közben 5 bogyót szopogass el a nyelved alatt, majd a 3-ik napon már csak 3 szoptatásnál, a 4-iken 2-nél és az utolsó napon már csak egy szoptatás alatt 5 bogyó. Inni, enni elõtte és utána negyed órávan ne! nekem ezektõl több lett a tejem, bár az én esetemben sajnos a több sem elég a mucikámnak!!!!:-( Ja! krumpliból készült dolgokat egyél, szerintem nagyon jót tesznek, de ne feledd a gyakori inger a legfontosabb. én már kipróbáltam mindent, a fél vagyonom ráment, és csak a fejéstõl lett több tejem!!!!!!
Az én babám 5 hós és még most is van olyan idõszak, hogy két cicibõl szopizik. Az a lényeg, hogy legalább az egyik cicit teljesen kiürítse. Akkor jöhet a másik. A következõ etetésnél pedig azzal kezd amelyikkel elõtte befejezte. azt nem írod, hogy mennyi idõnként eteted. Vannak idõszakok amikor többet esznek. Ilyenkor gyorsíthatod a dolgot ha gyakrabban teszed cicire, akár 2 óránként. 2-3nap alatt beáll a keresletre. És ne felejts el eleget inni, legalább 3 litert!

A kisfiam (három hetes) csak a cicimen, aztán a mellkasomon tud elaludni, normális ez?

Az elején még úgy gondoltam ez biztos így jó,de most már kezdek elbizonytalanodni. Az éjjeli szopizásoknál nincs gond, mert az lezajlik fél óra alatt elalvással együtt, de a nappali és az esti van hogy eltart másfél óráig is. Szopizik, jóllakik, aztán elalszik, felrakom a mellkasomra, megvárom míg büfizik és ha mélyebb álomba merül, akkor tudom csak lerakni a kiságyába. Ha véletlenül a mélyebb álom el?tt rakom le, két percen belül sír (amit én nem tudok elviselni) és kezdhetem az egészet elör?l. Van türelmem hozzá nem arról van szó, csak ma elgondolkodtam, hogy vajon mikor és hogyan fog err?l leszokni?

Legjobb válasz: Az én kislányom is mindig cicin aludt el, de nem volt ezzel semmi bajunk. Elaludt, letettem a kiságyba, és nyugodtan átaludta az éjszakát. Két és fél évig szopizott, és a délutáni alvásoknál is mindig cicin aludt el. Azóta is bárhol elalszik, és soha nem volt semmi gond vele.

Az én kislányom is mindig cicin aludt el, de nem volt ezzel semmi bajunk. Elaludt, letettem a kiságyba, és nyugodtan átaludta az éjszakát. Két és fél évig szopizott, és a délutáni alvásoknál is mindig cicin aludt el. Azóta is bárhol elalszik, és soha nem volt semmi gond vele.

2 hetes kisfiam nem hajlandó szopizni. Csak cumizik a cicin. Mit tehetnék?

Tejem az van,így azt a megoldást választottam,hogy lefejem és üvegb?l megitatom vele.Járható ez a fajta etetés,vagy fenn áll a veszélye annak,hogy ha csak fejem a tejet akkor elapad?

Legjobb válasz: Én is így jártam mindkét kislányomnál. Velem az a baj, hogy szûka atejcsatornám, azaz lassan jön a tej, és ezt nem volt türelmük sokáig csinálni. Az elsõ babám egybõl ordított, ahogy mellre tettem, a második pedig csak addig volt hajlandó enni, amíg még rendesen jött, aztán kiköpte, pedig nem lakott jól, ez fix, mert jó pár alkalom után kipróbáltam, hogy kanálból fogad-e még el tejet, és igen, bevágott még szopi után 60-at. :( Így maradt a fejés és üvegbõl etetés. Az elsõnél 10 hónapig tudtam fejni, akkor megszûnt a tejleadó reflexem, és így már nagyon nehéz és fájdalmas volt fejni. Bõven volt tejem. Most nem sok van, de nem a fejéstõl, hanem sajna nagyon stresszes mostanában az életünk. :( Azért próbáld meg minden nap cicire tenni, de ha nem megy, nem kell erõltetned, mert csak ideges leszel, és azt megérzi õ is. Na meg így látod, mennyit eszik. :) Az is igaz viszont, hogy sokkal-sokkal macerásabb, mint a szoptatás. :(

Én is így jártam mindkét kislányomnál. Velem az a baj, hogy szûka atejcsatornám, azaz lassan jön a tej, és ezt nem volt türelmük sokáig csinálni. Az elsõ babám egybõl ordított, ahogy mellre tettem, a második pedig csak addig volt hajlandó enni, amíg még rendesen jött, aztán kiköpte, pedig nem lakott jól, ez fix, mert jó pár alkalom után kipróbáltam, hogy kanálból fogad-e még el tejet, és igen, bevágott még szopi után 60-at. :( Így maradt a fejés és üvegbõl etetés. Az elsõnél 10 hónapig tudtam fejni, akkor megszûnt a tejleadó reflexem, és így már nagyon nehéz és fájdalmas volt fejni. Bõven volt tejem. Most nem sok van, de nem a fejéstõl, hanem sajna nagyon stresszes mostanában az életünk. :( Azért próbáld meg minden nap cicire tenni, de ha nem megy, nem kell erõltetned, mert csak ideges leszel, és azt megérzi õ is. Na meg így látod, mennyit eszik. :) Az is igaz viszont, hogy sokkal-sokkal macerásabb, mint a szoptatás. :(
Az én kislányom is ugyanezt csinálta és én is cumisüvegeztem. DE minde alkalommal megpróbáltam cicire tenni.Rádaásul nekem befeléforduló a mellbimbóm és ez még egy akadály volt, de mindig próbálkoztam, aztán laasan elkezdett enni 30-40 grammot cicibõl és csak a többit kellett pótolni üvegbõl.Kicsit féltem, hogy cumizavaros lesz, de szerencsére nem, ma már csak cicibõl eszik Hála Istennek, megérte a fáradtságot.Sokszor én is kiborultam, fel akartam adni, de mindig adtam magamnak egy esélyt, hogy megpróbálom, még egyszer.És meg lett az eredménye. Kitartás Neked, ne add fel, megéri.Sikerülni fog!!!!!!
Mi is így voltunk, sajnos minden próbálkozás ellenére nem sikerült rákapni a szopi ízére. Most 5 hónapos a fiam, azóta is fejek és cumisüvegbõl kapja. Nekem nem csökkent a tej mennyisége eddig. Próbálgassátok a szopit, hátha belejön. De ha nem megy, ne okold magad, az tök jó, ha kap tejet, nem az a lényeg, hogy cumiból.
szia bizony, nem a legszerencsesebb a helyzet, de ne add fel. en is majdnem igy jartam, fejtem es potoltam, a baba sirt...sirt. 2-3 nap utan egy hajnali kinlodas utan ugy elhataroztam magam, hogy ez igy nem mehet tovabb, hogy nem potoltam tobbet, hanem gyakran tettem mellre, megint par nap kinlodas, cumizavar, mellbimbo ragassal de valahogy helyrekattant a babam es ma mar lassan 3 honapos, kizarolag anyatejes, szepen szopizik es atalussza az ejaszakat. o kicsi sullyal szuletett(2750g) visszaesett 2600-ra, nem tudott ugy szopizni mint egy 3, 5kg baba.de belejott, csak ki kellett varni. szoval azt tanacsolnam, hogy ne add fel a szoptatast, tedd mellre es probalkozz, mert ha cumizik sajnos gyorsan raall. ha megsem sikerul, tudnod kell, h te mindent megtettel es ettol meg jo anya vagy. akkor probalj fejni es kicsi lyuku(avent 1-es)cumibol adni a potlast, mert abbol nem omlik ugy a tej. a legfobb, hogy lazits. tudom, konnyu mondani, de probald mg, mert ez a legfontosabb
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Ha fejed nem apad el, de a gyermek megszokja, hogy ömlik a szájába szívás nélkül és nem fog szopni, kiskanállal szokás ezt kivédeni. A védõnõvel nem beszéltõl errõl, vagy anyáddal? Gondolom elsõ baba, ilyenkor még "megy a bénázás" ezerrel.


Akinek volt hasonló mit javasol? 10 hetes kisfiam 1 órán át lóg a cicimen, 2 perc után nézeget, nevetgél, aztán érzem, hogy csak rágcsálja. Persze, ha leteszem sír, akkor cuppog megint, majd újra nem szívja. Éjjel is ez van, már kivagyok tikkadva.

Legjobb válasz: Lehet, hogy most lehülyéznek, de mindkét fiam ilyen volt. Szoptattam, amíg akarta. Soha nem volt gond a tej mennyiségével, és nem lett belõle semmi bajunk. Sem nekik, sem nekem. Csak fel kellett dolgoznom, hogy a házimunka háttérbe szorult egy pár hónapra. A nagyfiam 15 hónapig szopott (azért szokott le, mert már terhes voltam, és valószínûleg a tej íze változhatott), a kisfiam 17 hónapos, még szopik...

Lehet, hogy most lehülyéznek, de mindkét fiam ilyen volt. Szoptattam, amíg akarta. Soha nem volt gond a tej mennyiségével, és nem lett belõle semmi bajunk. Sem nekik, sem nekem. Csak fel kellett dolgoznom, hogy a házimunka háttérbe szorult egy pár hónapra. A nagyfiam 15 hónapig szopott (azért szokott le, mert már terhes voltam, és valószínûleg a tej íze változhatott), a kisfiam 17 hónapos, még szopik...
Igény szerint. Ez néha azt jelenti, hogy óránként pár percet. ;) Nagy valószínûséggel azért csinálja ezt, mert most kezd kinyílni a külvilág felé: minden kis neszre elfordul, nézelõdik, elkalandozik, nevetgél, érdeklõdik az ismeretlen iránt - éshát még nem tanulta meg a szentem, hogy elõször evés, utána játék. :) És/vagy a foga is megindulhatott. (Bár utóbbinál inkább sírás szokott lenni, a nevetgélés az elõbbire jellemzõ.) A szoptatás és az õ kis lelke szempontjából sem szerencsés, ha te erõszakkal belenyúlsz ebbe az egyébként teljesen természetes folyamatba! Persze finoman lehet õt bíztatgatni, terelgetni, hogy elõször inkább szopizzon, erre többféle tipp is van: egy érdekes lánc a nyakadba, amit elnézegethet szopi közben, csendes szoba, félhomály, egyedüllét, zavaró körülmények kizárása. (Ebben az idõszakban már lehet, hogy zavaróvá válik a háttérzaj, tv, zene vagy akár a te halk duruzsolásod is, mert arra is elforoghat.) Ezek a trükkök sokszor segítenek is, de nem egyik napról a másikra fognak hatni, arra azért készülj fel. Most átmenetileg megint kicsit kaotikus lesz így a szoptatás.. De az lenne a legrosszabb, ha elkezdenél neki fejni és üvegbõl adni vagy idõ elõtt levenni a melledrõl, csak azért, mert normálisan fejlõdik!!! Ezek nagyban megnövelik a tejcsökkenés ill. az idõ elõtti leválás kockázatát, úgyhogy ha még tovább is szeretnél szoptatni, inkább légy vele türelmes. Idõvel rá fog jönni, hogy mi a dolgok sorrendje. Tudom, hogy nehéz ez a korszak, de ez is elmúlik, hidd el. És ez így a normális! Az én lányom 4 hónaposan csinálta ugyanezt és én is majd frászt kaptam, hogy már megint mi a gond (nálunk más is volt még emellett). Eltartott egy ideig, amíg megtanultam és rájöttem, hogy ez miért van. És hogy késõbb is lesz még olyan, amikor hirtelen máshogyan csinál valamit, mint ahogy szokott - de akkor tesszük a legjobbat, ha mindig az õ igényeikhez igazodunk! ;) (2, 5 éve szoptatok)
azt mondják, hogy a gyereknek maximum 20 perc alatt jól kell laknia. Persze ez is egyéni, biztos, van olyan gyerek, aki jóllakik pl. 5 perc alatt és van, akinek jóval több idõ kell. Ha egy órát "lóg " a ciciden, akkor gondolom, valamilyen szinten szopizik is, így éri inger a melleidet, hogy elég tej termelõdjön. Mert szerintem ha csak rágcsálja a melledet, akkor jól van lakva. Vagy pedig kevesebb a tejed... Próbáld meg azért, hogy nem hagyod a melleden órákig, mert felázik a mellbimbód és tényleg így nagyon fárasztó lehet.
Komfort szopi. Fejd le a tejet es uvegbol etesd. Igy nem fog vesziteni a sulyabol.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok cumisüvegezni. Más ötlet? Azért az nagyon fárasztó, hogy napi 8 órán át cicizik...

Mitől lehet ez? 5 hetes kisfiam második napja nem eszik rendesen. Ha mellre teszem csak feszeng, bekapja, kiköpi a cicit, nyafog, nem akarja szívni.40 perces kínlódás után kb.20-30 ml-t eszik csak. Tejem van, azzal nincs gond.

Legjobb válasz: Nem cumiztatta valaki "sokat" eddig? Mert ha igen, akkor lehet úgy van vele az kényelmesebb, nem kell szinte semmit tenni és jön a tejcsi. A cicis szopizásért pedig meg kell dolgozni.

Nem cumiztatta valaki "sokat" eddig? Mert ha igen, akkor lehet úgy van vele az kényelmesebb, nem kell szinte semmit tenni és jön a tejcsi. A cicis szopizásért pedig meg kell dolgozni.
szia!valószínü szájpenésze van.az enyémeknek is volt .ha elviszed orvoshoz felir neki valami öblitõoldatot azzal kell kenegetni.kb 1-1.5 hét alatt elmúlik, ha igazam van nézz bele a kis szájába, ha vannak benne apró fehér foltok akkor igazam van.
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, hogy cumisüvegbõl etettem-e? Nem, soha nem kapott enni máshogy, csak cicibõl. Rendes cumit viszont szokott kapni.
A kérdező hozzászólása: Lepedékes a nyelve, de fehér foltokat nem látok, csak a fehér lepedéket.
Bocsi! Igen cumisüvegbõl való etetésre gondoltam, de akkor ez felejtõs ha sose kapott úgy, akkor nem lehet az az oka.
A sima cumi (nem cumisüveg) is okozhat cumizavart. Azon éli ki a szopás iránti igényét, és a mell nem kell. Ne adj neki cumit, tedd inkább gyakran mellre.
sok minden lehet hány óránként eszik? lehet, hogy még nem éhes fáj a hasa szájpenész nem jön a tej(ezt nem tudhatod) az enyém is ezt csinálta 2 hétig, most már jobb(7 hetes) valószínû emészt és ez zavarja--tekereg, feszeng, görnyed mondjuk az enyém cumisüvegnél is ezt csinálta...
Szájpenész lehet! Védõnõnek mutasd meg, nekünk is volt, elmondta mit kell venni a patikában (már nem emlékszem), és a gézt belemártva a nyelvét le kell törölni. A szájpadlását nézd még meg, ott is szokott lenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!