Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam hetes csak a (88 db)

3 hetes a kisfiam. Nem elég a tejem, mindkét ciciből szoptatok, egyikből kb 20 percet, másikból 10-et, de mindkettőn csak az elején kortyol nagyokat, aztán bealszik. Mit tegyek?

Csipkedem az arcát, morzsolgatom a tenyerét,leveszem, újrakínálom... Egész nap nem alszik, fáj a pocija...pótolom lefejt tejjel(írtó kevés max 21-25ml. + ha kell, 30-40 ml tápszerrel) 1 nap 1x kakil, és az jónak számít. A kakija sárga. Méregetem is,de nem túl megbízható a mérlegem... Szedtem honeo bogyót, most lactocherb teát iszom, próbálok fejni, kevés... mit csinálok rosszul? Mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Ne add fel, én ugyanígy voltam, mikor 3 hetesek voltunk. Még nincs beállva a kereslet-kínálat. Én is pótoltam tápszerrel, sõt fejni sem tudtam. (Még a mai napig sem.) Már 5 hetesek lettünk és vannak napok, hogy nem kell a pótlás vagy max. napi egyszer. Tedd mellre sokszor és igyál sokat!

Ne add fel, én ugyanígy voltam, mikor 3 hetesek voltunk. Még nincs beállva a kereslet-kínálat. Én is pótoltam tápszerrel, sõt fejni sem tudtam. (Még a mai napig sem.) Már 5 hetesek lettünk és vannak napok, hogy nem kell a pótlás vagy max. napi egyszer. Tedd mellre sokszor és igyál sokat!
Elõzö válaszoló vagyok: az urticát, és a ricinust ha veszel, kizárólag ch 5-ös legyen! A magasabb potenciájú apaszt!!!!!
A kérdező hozzászólása: NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM! ARANYOSAK VAGYTOK!
Szia!Nem csinálsz rosszúl semmit.A babádnak elég szerintem amit eszik mert még picike de kiszámíthatod testsúlykilogrammonként 150ml a napi adag pl 3kiló a babád akkor 450 ml a napi ezt osztva kb 6-szor eszik 75mlaz átlag amit eszik.Ez változhat hol több hol kevesebb.Próbáld költögetni szorgalmasan és mindíg fejj, igyál sokat, pihenj és ami a legfontosabb ne idegeskedj.Az idegeskedés is csökkenti a tej mennyiségét.
Szia! Nem sárga esetleg a pici? Akkor szoktak sokat aludni. Amúgy ha elfogadsz egy jó tanácsot, kezdd el szedni a ricinus komminist, egy hétig szedd, utána urtica urenst, úgy hogy 5 napig szede 2 napot pihensz. És igyál alkoholmentes sört! Nagyon beindítja a tejcit! Tapasztalat!!! Én is ezt csinálom. Nekem bevált. Egy próbát megér. Ja és tedd sûrûn legalább 2 óránként cicire. Minél többet cicizik, annál több lesz a tejci. És esetleg egyél mindennap rántásos ételeket. Szurkolok hogy beinduljon a tejci, és ne add fel! Üdv egy 3 hónapos pici lány anyukája
Teljesen megértelek, ugyanígy vagyok. Ne idegeskedj, pihenj sokat. Ajánlom a Gynex-et (nem olcsó, de megéri!) és a görögszénát. Igaz, nem ömlik a tejem, de a 6. hétre már 60 ml van egy-egy alkalommal. Igaz, megeszik kb 120-at, de ez már nagy teljesítmény. Fogadd el a helyzetet. Nem könnyû, de nekem is segített. Meg még lehet az is, hogy a végén beindul. Szorítok neked!
Mindent jól csinálsz, csak türelem! Igyál eleget, 3, 5 - 4 litert. Víz, gyümilé, szoptatós tea, sör. Egyél rendesen, de nem kell teletömni magad. Mi is tápszeresen jöttünk haza a kórházból, 3800 g-mal született a babám. Fejtem minden evés után. Elõször ciciztettem 5-10 percet, aztán adtam neki tápszert. Persze mértem, hogy mennyi tejet ivott. Hát, az elején 10-20 ml volt csak. A többit pótoltam. Még éjjel is fejtem, nem adtam fel. Ha neked is van tejed, akkor több is lesz, csak ne aggódj. Igyál, igyál és igyál. Légy türelmes mi a 4. héten hagytuk el a tápszert és a cumisüveget pedig a 6. héten. Nektek is menni fog, ez tuti!!! Jó babázást. :)
Kisfiam születése óta használjuk. 8 hós gyönyörû a popsija.
Fiam születése óta csak azt használjuk, most 11 hónapos és puszilnivaló popója van :)
14 hónapos a kislányom, születése óta ezt a krémet használom. Semmi gond nincs vele.
21 hónapja használjuk :-)
Nekem nem ajánlotta se a gyógyszerész, se az orvos, se a védõnõ, mert erõsen hámosító.
Ha naponta 1x, fürdetés után használod, nem lesz semmi baja tõle a babának. Én az elsõ hetekben, míg többször kakilt, minden tisztába tételkor nagyon vékonyan bekentem. most csak este és akkor, ha valami véletlenül kicsípi a popsiját. A következõ peluscserére már nem piros a bõre és sosem volt a krémtõl semmi baja. Tehát ésszel nyugodtan használd.
Nekem sem ajánlották állandó használatra. Én napközben csak akkor használok neki gyógyszertári popsikémet ha kakilt, amúgy nem kenem neki be. Este, fürdés után használjuk a Sudocreamet. 13 hónapos, még soha nem volt piros a popsija.
Ha nektek bevált akkor miért ne használhatnád? Eleinte én is azt használtam de utána már kezdtem nem szeretni mert nagyon erõs, úgy gondoltam, hogy nem tud levegõzni alatta. Baja nem volt tõle a babámnak csak én nem szerettem már. Most mást használunk de azt is csak akkor ha kaki volt meg ha pirosnak látom. A mai pelenkák már nagyon jók mi 6hós kora óta használjuk csak alkalmanként a krémet és nem változott semmi a popsiján.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A kérdező hozzászólása: És még azt szeretném megkérdezni hogy most kapta meg az elsõ védõoltást (3 napja) létezik hogy attól lenne? Ja és anyatejes. Köszi
Szerintem ne adjál neki teát.Használd a cebion cseppet, ez egy c vitamin.Én napi nyolc cseppet szoktam adni ha egy picit megvan fázva.Orr spraynek pedig használd a sterimárt.Befújod az orrát, vársz 1-2 percet amig fellazítja a váladékot és utána szívd ki neki.Jobbulást!
Az elõzõ vagyok.Sztem biztos nem attól van.Ha meg anyatejes fõleg ne adj neki teát!Az anyatejbe minden benne van amitõl meg fog gyógyulni!
Anyatejes babánál pláne nem értem, miért akarod teáztatni. Az anyatej mindennél jobb! Eszedbe se jusson a tea! Viszont ha nagyon el van dugulva az orra, anyatejet cseppenthetsz bele, az segít. Nem hiszem, hogy az oltástól náthás, de nem is ez a lényeg. Ne adj neki semmit, még hozzáadott vitamint se, szedjed te és szoptass, szoptass, szoptass! Az anyatej a legcsodásabb szer a világon, mindenre jó!
Az én kisfiam is "náthás" lett a 3 hós oltás után (a kötelezõkön kívül rotát és meningot is kapott). Nekünk is mindenki azt mondta, hogy nem az oltástól volt, de szerintem meg attól. Teát tényleg ne adj neki, Cebion cseppet viszont adhatsz. Mi fiz. só oldatot használtunk orrcseppnek.


Nem sok ha a kisfiam még csak 8 hetes és 170ml tápszert eszik meg 3, 5, , 4óránként, de sajnos ha kevesebbet adok ordítás van és szopizza a kezét? Nagyon mohó baba, most 4, 82 kg.

2,6 kilóval jöttünk haza a kórházból.Ja és evés el?tt még teával is próbálkozok hogy ne egyen annyit de nem sok sikerrel ha iszik is, utánna akkor is beveri ezt a mennyiséget a tápszerb?l.

Legjobb válasz: :) Soknak tûnik, az én fiam 7,5 hósan 2 dl eszik...

:) Soknak tûnik, az én fiam 7, 5 hósan 2 dl eszik...
Bocs, elsõ vagyok. Nem olvastam idõt. Szerintem inkább az idõ hosszú, amit kihagy. Az én fiam 8 hetesen még 2 óránként evett. (Igaz, akkor még nem volt tápszeres) Nincs semmi baj, ha többet eszik, õ ennyit igényel, de én lehet, hogy inkább sûrûbben adnék neki kevesebbet.
Szia! Nekem a lányom is sokat evett, legalábbis mások szerint. Annyit eszik, amennyit a szervezete megkíván, ne aggódj, most hogy ilyen melegek vannak lehet vissza is vesz, többször kínáld teával is, attól telik a pocija. 4 hónapos baba anyukája
Szerintem egy picit sok. Az én fiam 4 kilóval született és már az elejétõl sokat evett, de max. 150 ml-t adtam neki és arra is kiakadt a védõnõ. A végén már nem foglalkoztam semmivel és senkivel, de azért próbáltam nem felmenni 150 fölé és 6-szor etettem 2, 5-3 óránként. Most 11 hós és már leállt a habzsolással és 180 ml-ket eszik reggel-este 6 hós kora óta. Próbálj neki többször kevesebbet adni, de a 6-szori etetéstõl ne nagyon térj el.

Melyik a jobb az egy ciciből etetés vagy a váltott mellből? 5 hetes a kisfiam és mind a két cicit igényli. De azt hallottam hogy váltott mellből kellene etetnem. Van hogy 150- et is megeszik egy szopizásra, de ez csak két ciciből megy. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Azt hiszem ez mindenkinél más... Nálunk is voltak az elmúlt 3 hónap alatt olyan napok, amikor mindkét mellemet kérte egy evésnél. Nem aggódtam ezen, ilyenkor odaadtam mindkettõt. Aztán néhány nap múlva már ismét elég volt az egyik mellem...most is...:)

Szia! Azt hiszem ez mindenkinél más... Nálunk is voltak az elmúlt 3 hónap alatt olyan napok, amikor mindkét mellemet kérte egy evésnél. Nem aggódtam ezen, ilyenkor odaadtam mindkettõt. Aztán néhány nap múlva már ismét elég volt az egyik mellem...most is...:)
Szia!Sajnos én nem tudom úgy szoptatni a babámat, ahogyan kell, de tanácsot tudok adni, ha elfogadod. Nekem nagyon kevés tejem van, de úgy tudom növelni a mennyiségét, hogy állandóan fejem. ha a babád sokat szopizik, az is jó, de a két cickóból való etetésnél arra vigyázz, hogy kiszívja a másikat is, ne fáradjon el addigra. Én a helyedben, hogy több tejem legyen, mko mellbõl szoptatnám és mindkét mellemet lefejném utána. Sajnos macerás dolog, de van a medelának a Mini electric nevû elektromos fejõje, ami 20000 ft, de nagyon megéri. Kiszívja a tejcsit mint a huzat és nem fáradsz el, szerintem a kézi fejõket hanyagold, nagyon fárasztó még szoptatás után. próbálkozhatsz még az Urtica urens nevû homeo bogyóval két napig minden szopi közben 5 bogyót szopogass el a nyelved alatt, majd a 3-ik napon már csak 3 szoptatásnál, a 4-iken 2-nél és az utolsó napon már csak egy szoptatás alatt 5 bogyó. Inni, enni elõtte és utána negyed órávan ne! nekem ezektõl több lett a tejem, bár az én esetemben sajnos a több sem elég a mucikámnak!!!!:-( Ja! krumpliból készült dolgokat egyél, szerintem nagyon jót tesznek, de ne feledd a gyakori inger a legfontosabb. én már kipróbáltam mindent, a fél vagyonom ráment, és csak a fejéstõl lett több tejem!!!!!!
Az én babám 5 hós és még most is van olyan idõszak, hogy két cicibõl szopizik. Az a lényeg, hogy legalább az egyik cicit teljesen kiürítse. Akkor jöhet a másik. A következõ etetésnél pedig azzal kezd amelyikkel elõtte befejezte. azt nem írod, hogy mennyi idõnként eteted. Vannak idõszakok amikor többet esznek. Ilyenkor gyorsíthatod a dolgot ha gyakrabban teszed cicire, akár 2 óránként. 2-3nap alatt beáll a keresletre. És ne felejts el eleget inni, legalább 3 litert!

Tegnap voltunk vedononel es o mondta, hogy baj hogy a kisfiam szajaban csak mindig a bal keze van -nem mindketto egyszerre! Miert baj ez 13 hetes kisfiamnal?

ha fekszik az agyon a bal keze folfele a jobb keze lefele all!miert baj ez?

Legjobb válasz: Meg kellett volna kérdezned a védõnõt, hogy mire gondolt. Én a helyedben felhívnám és rákérdeznék, nem érdemes emiatt feleslegesen idegeskedni. Amúgy a babák tényleg úgy alszanak, hogy mindkét kezük fent van a fejük mellett könyökben hajlítva. Viszont az én lányom sem tömte soha egyszerre a két kezét a szájába, bár mindkettõt használta, használja. Hívd fel, hogy megnyugodj.

Meg kellett volna kérdezned a védõnõt, hogy mire gondolt. Én a helyedben felhívnám és rákérdeznék, nem érdemes emiatt feleslegesen idegeskedni. Amúgy a babák tényleg úgy alszanak, hogy mindkét kezük fent van a fejük mellett könyökben hajlítva. Viszont az én lányom sem tömte soha egyszerre a két kezét a szájába, bár mindkettõt használta, használja. Hívd fel, hogy megnyugodj.
Valahogy másképp kéne megfogalmaznod a kérdést mert nem nagyon értem.A jobb kezét nem használja???
A kérdező hozzászólása: csak igy tudom megfogalm.nem egyszerre va a szajaba a ket keze, es a vedno szerint vagy mindket kezenek folfele kell allni vagy lefele, nem az egyik font a masik lent...-hasznalja a jobb kezet , de nem egyszerre hasznalja a kezeit hanem osszevissza jar a keze.

19 hónapos a kisfiam.15 hetes terhes vagyok. Még szoptatom a kisfiamat. Elválasszam csak mert terhes vagyok? Vagy nem indokolt.

Ha nem választom el,csak a pici érkezésekor akkor elég tejem lesz a picinek?

Legjobb válasz: Amennyiben problémát nem okoz, nem görcsölsz, nem vérzel nem kell abbahagyni. Végig szoptattam sõt egy ideig mindkettõ kisfiam. A tejed nem lesz kevés, mindig a picinek az igényeihez igazodik majd. Tehát elég tápláló lesz neki. Sok sikert!

Amennyiben problémát nem okoz, nem görcsölsz, nem vérzel nem kell abbahagyni. Végig szoptattam sõt egy ideig mindkettõ kisfiam. A tejed nem lesz kevés, mindig a picinek az igényeihez igazodik majd. Tehát elég tápláló lesz neki. Sok sikert!
Cáfolnám a 3. Választ. Talán egy kicsit utána kellene olvasnia... Most csak telefonról írok de ha gép elõtt leszek másolok neked linkeket. Addig ha van kedved keress rá a gugliban a tandem szoptatásra.
semmi szüksége már ennyi idõsen a szopizásra, az együttszoptatás pedig nagy fertõzésveszéllyel jár egy újszülöttre nézve, plusz az elsõ napokban más összetétele kell legyen a tejnek, sokkal több immunanyag.... Én nem hallottam még ilyet, de pl aki már csinálta, válaszolhatna, h i van akkor, ha szülésig nem apad el a tejed, akkor gondolom nincs elõtej fázis sem, ami nagyon fontos összetevõket ad a kisbabának
Nyugodtan szoptass tovább. Sokan 2-õt szoptatnak egyszerre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ma 2 hetes a kisfiam. Van hogy szopizik 90 ml-ert, de van hogy csak 70ml-ert. Elég ez neki? Kb. napi 6-7x szopizik. Olvastam valahol, hogy egy 5 napos baba akár 100 ml-ert is megeszik egy alkalommal. Az én kisfiam keveset eszik?

Legjobb válasz: Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.

Minden gyerek más, én is azt mondom, ha elég a pisis, kakis pellu akkor minden ok. A védõnõ úgyis méri. a kislányom is kb ennyiket evett, van mikor kicsit többet. Annak függvénye is, hogy mekkora súllyal született a baba. Ha kiegyensúlyozott, jókedvû, alszik rendesen, nem sírós nagyon biztos minden rendben van.
Nem eszik keveset, neki ennyi az igénye:) A fiam pont fele ennyit evett ennyi idõsen, mégis szépen gyarapodott, neki meg annyi volt az igénye:) Komolyan, 6-7 alkalommal evett naponta, átlagosan 30-40ml-t. Frászt akartam kapni, hogy éhen hal, de mivel folyamatosan gyarapodott, volt elég pisis pelusa, és jókedvû, kiegyensúlyozott baba volt, így végül belenyugodtam, hogy neki ennyire van szüksége:) Nyugalom!
Lányom 4 hónaposan evett meg 100 ml-t. :) 2 hetesen nagyon kicsi mennyiségeket evett, de neki meg az volt az igénye, és õ sem evett 6-7 alkalomnál többet. Tök változó az igényük, és ezért nem is lehet, nem is szabad õket összehasonlítani! Fiad nem eszik keveset, hanem épp annyit eszik, amennyire szüksége van. Ha szépen fejlõdik hétrõl-hétre és van elég pisis-kakis pelusa, akkor minden a legnagyobb rendben.
Ne mérd, mennyit eszik, tedd mellre igény szerint, elveszi magától, amire neki szüksége van. 2 hetente úgyis mérik a védõnõnél, ha gyarapszik, akkor minden rendben van.
nekem 12hetesem ritkán eszik 100at v többet. ne aggódj, ha szépen nö a sulya mindegy mennyit eszik
Az én kisfiam 7 hetesen eszik 7-szer 100-at.
Amit olvastal nem anyatejesekre ervenyes.Ne merd csak hetente egyszer.

1 hetes a kisfiam, hétfő óta van tejem és igény szerint szoptatok. Az étvágyam nem túl jó, nem igazán esik jól az étel. Inkább csak a folyadékot kívánom, de azt nagyon! Más is tapasztalt hasonlót?

Legjobb válasz: Persze. Nekem ugyan már három hónapos lesz a kisfiam július 1-jén, de igazából most van olyan étvágyam mint régen. Nekem elsõ baba, úgyhogy leginkább az aggódás miatt nem kívántam az ételt eleinte. Viszont én is sokat ittam. De hál' istennek van tejcsim, szépen gyarapodunk. Szóval ne aggódj, majd minden visszarázódik a régi kerékvágásba. Örömteli babázást kívánok.

Persze. Nekem ugyan már három hónapos lesz a kisfiam július 1-jén, de igazából most van olyan étvágyam mint régen. Nekem elsõ baba, úgyhogy leginkább az aggódás miatt nem kívántam az ételt eleinte. Viszont én is sokat ittam. De hál' istennek van tejcsim, szépen gyarapodunk. Szóval ne aggódj, majd minden visszarázódik a régi kerékvágásba. Örömteli babázást kívánok.
Nekem sem volt étvágyam az elején, és igazán idõm sem volt enni. Viszont inni muszáj, hogy legyen tejed. Aztán majd megjön az étvágy is. gratulálok a picihez!
Teljesen rendben van a dolog, valahonnan elõ kell állítania a szervezetednek azt a sok plusz folyadékot. Igyál sokat, amennyit kívánsz, egyél húslevest zöldségekkel.
Igen, sokan küzdünk, vagy küzdöttünk hasonló gonddal. Nekem amúgy iszonyú jó étvágyam volt mindig, de az elsõ napokban, hetekben amikor megszületett a kisfiam, én sem kívántam semmit, bár éhes voltam, nem esett jól. Én is csak úgy "erõszakkal" tudtam magamba tömni néhány falatot, a baba és a tej miatt. De ez két hét alatt elmúlt, most három hetes a pici és teljesen jó az étvágyam ismét. :) Csak sajnos idõm nincs enni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megnyugodtam! :-) Én is elsõ babás vagyok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Igen, az enyém is ezt csinálja 10 hetes.
Igen. Valószínû, hogy a fogcsírák már elkezdtek mozgolódni. Mi két hónaposan kezdtük, pénteken volt 6 hónapos de fogacska még sehol! :) Csak kõkemény nyálazás, és szájba tömködés "mindent". Ja és ugye a nyelvecskéjével maszírozza magának. Olyan kis okosak, hogy rájönnek ez milyen jó nekik! :)
Mintha én írtam volna a kérdést! :) )))) Mi holnap leszünk 8 hetesek. Detto a helyzet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!