Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam hetes (510 db)

Túl tudja enni magát egy 7 hetes baba anyatejjel? A kisfiam hatszor eszik egy nap, 160-190 gr-ot simán megeszik. A védőnő szerint ez túl sok.

Igaz hogy 2 hónapos korában egy csecsem?nek kb. 130 gr.-ot kellene ennie alkalmanként? Ha csak annyit kap folyamatosan sir, ny?gös nem tud elaludni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: szia, az én kisfiam 7 hetes és 6 napos 150 ml körül eszik napi hatszor, a baba tudja mennyi kell neki ha meg túleszi magát kibukja szóval ne aggódj adjál neki annyit amennyit kér

szia, az én kisfiam 7 hetes és 6 napos 150 ml körül eszik napi hatszor, a baba tudja mennyi kell neki ha meg túleszi magát kibukja szóval ne aggódj adjál neki annyit amennyit kér
Nincs nagy tapasztalatom, most várom az elsõ babámat, de szerintem lehet, hogy a gyerek jobban tudja mennyire éhes, és mennyi anyatejre van szüksége minta a védõnõ! Ha egészséges a baba, nem hiszem hogy gond lenne, hogy jó étvágya van! Én annyit adnék neki amennyit kér. Minden babának egyéni az igénye, nem hiszem hogy az okos védõnéni jobban tudná mennyire éhes az a gyerek! Mi hárman vagyunk testvérek, és anyukám elmondása szerint nagyon különbözõek voltunk már csecsemõként is! Én állandóan éhes voltam és úgy ettem mint a gép éjjel nappal, a húgom meg az elsõ naptól kezdve átaludta az egész éjszakát és nem volt hajlandó éjjel enni! Szóval nem hiszem hogy baj lenne, ha többet eszik a "lexikon" szerintinél...
Jajjj nehogy kevesebbet adj neki, mint amennyit igényel! Bírom ezeket a meghatározásokat. És ha a védõnõnek mondanák azt, hogy ebédre ehet mondjuk egy almát, akkor ki lenne akadva, hogy éhes marad..... Nyugodtan adj amennyit kér, ha valóban felesleges és csak mohó volt, akkor úgyis kibukja! 4, 5 hós kislány anyukája.
Az én kisfiam 5 hetes, 7 szer eszik egy nap és 160-180 gr-ot simán benyel.A védõnõm tanácsolta, hogy próbáljam kaja közben megbüfiztetni, kicsit pihenni közben, illetve hogy próbáljuk meg húzni a kajálásokat úgy, hogy a 3 óra közeledtével elviszem egy órára sétálni, hátha áttér 4 óránkénti evésre. De szerintem tudják a babák, hogy mennyi kell nekik. Igaz, a kisfiam 1 hónap alatt 1, 5 kilót hízott, és egyébként se kis súllyal született, de késõbb majd lehet, hogy megtorpan egy picit.
Az én fiam az elsõ 2 hónapban 1800 grammot hízott havonta az anyatejtõl. Sem a doktornõ, sem a védõnõ nem mondta, hogy sok. Azt mondták az anyatejtõl nem lesz semmi baja. Most 4 hónapos, már nem hízik annyit. Tehát nem kell izgulnod, én nem is mérem nem is tudom pontossan hányszor és mennyit eszik naponta. Amikor megéhezik kap szopni. Nem látszik rajta, hogy agyon lenne etetve. Mostanra már nagyon formás baba lett.
Szia! Nem tudja túlenni magát, és az anyatejes babák nem híznak el. Adj annyit enni a babádnak, amennyit kér. Én sosem mértem, mennyit eszik, hagytam, egyen, amennyit csak akar. Hetente egyszer lemértem, ellenõrizve, hogy rendben van a súlygyarapodás. Volt úgy, hogy egy hét alatt 500 gr-ot hízott, de olyan is, hogy csak 120 gr-ot. Hallgass az anyai ösztönödre! Amit a védõnõ mond, abból meg ki kell szûrni a számodra hasznos információt, a többit engedd el a füled mellett!

A megmaradt lanugó mikor fog kipotyogni? 6 hetesek vagyunk, és a kisfiam vállán, hátán, fülén meg a homlokán még mindig van.

Legjobb válasz: A kisfiam 11 hetes. Már csökkent a mennyisége, de még nem tûnt el teljesen. Ne aggódj, el fog múlni.

A kisfiam 11 hetes. Már csökkent a mennyisége, de még nem tûnt el teljesen. Ne aggódj, el fog múlni.
Nekünki is jóval 3 hónapos kora után hullott ki teljesen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor türelmesen várakozunk. :)

Kisfiam 7 hetes, de már nagyon szeretnénk kimenni egy kicsit a strandra a férjemmel. Arra gondoltunk, hogy megvárjuk, hogy betöltse a 3 hónapot a kisfiúnk. Szerintetek akkor már ki lehet menni vele pár órára a strandra?

Pancsoltatni lenne gyerek medence,viszont annak hideg a vize,ezért csak a meleg termál vize mártogatnánk bele egy kicsit..attól nem lenne baja,ugye? Első babánk,és még nem igazán tudjuk,hogy ,,mit szabad,, és ,,mit nem,,. De persze a védőnőt mindenképpen megfogom kérdezni erről,meg ha kell a gyerek orvosunkat is.

Legjobb válasz: Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.

Strandra kivinném de a vízbe biztos hogy nem tenném bele. Én még az itthoni medencébe sem merem, majd talán jövõre. 5 hetes.
Én biztos, hogy még nem fürdetném 3 hósan strandon, termálvízben meg fõleg nem.
Termálvízbe neeee. Inkább vigyetek egy kis pancsolót neki, amibe meleg vizet tesztek. Árnyékban teljesen jól ellesz. Mi anno, úgy mentünk strandolni, hogy az alvásidejéhez idõzítettük. Etetésre már kint voltunk a strandon, babakocsiban elaludt, odatoltam a medence mellé, árnyékos részre, és így láttam, hallottam is ha jelez :) A 3 hónapos kort megvártuk mi is.
Igazuk van az elsõknek, nem szabad bevinni. Bárhol megszoptathatod, fogod és letakarod egy textilpelussal és kész :)
A kérdező hozzászólása: Értem.Akkor a babát nem tesszük vízbe..csak jó lenne már egyet úszni, imádunk a férjemmel strandolni :) Akkor a kisfiúnkat csak betesszük árnyékba és kész.Biztosan élvezné õ is, ha az árnyékban érné a jó friss levegõ :) És pl az etetést hogy oldanátok meg?A kisfiam hála Istennek anyatejes és 3 óránként szopik..szoptatni pl hol szoptatnátok meg a strand területén?Mert én arra gondoltam, hogy van ingyenes öltözõ, és addig bemennék oda vele. 5-6 óra strandolás szerintetek egy 3 hónapos babának nagyon hosszú lenne??
Árnyékosabb helyet kerestem, ahol kevesen járnak és ott szoptattam, aztán a babakocsiban, vagy csak a pléden aludt. Akkor már 1 éves elmúlt, mi elõtte nem vittük strandra, de nem is hiányzott. Most a kicsi 8 hónapos, a tesó miatt hétvégén készülünk strandra, de õt még nem rakjuk a gyerekmedencébe sem, hiába nem lehet, ott ücsörögnek benne a szülõk, nagyobbak is ki-be ugrálnak, az én kicsimnek meg így is érzékeny a bõre. Mi is kis felfújhatós pancsolóban gondolkodunk kis vízzel, abból nem lehet baj. :) Hogy mennyire bírja a kicsi, ott dõl el, gondolom ha nagyon nyûgös, nem fogtok végig maradni. De lehet hatalmasakat fog aludni, ti pedig úszhattok. :)
Én is így voltam vele hogy már nagyon szerettem volna kimozdulni, strandra menni a családdal, meg hát a nagyobb gyereket sem zárhatom be a lakásba... De megmondom õszintén eléggé kínszenvedés volt. Most voltunk elõször strandolni vele ( 6 hónapos). Nagyon meleg volt, hiába voltunk árnyékban (fák és napernyõ alatt) végig kínlódta a délutánt. Nem akart enni, csak nyüglõdött. Babamedencébe bevittük egy kicsit locsizni. Nekünk sajnos nem jött be annyira a strandolás mint amennyire én szerettem volna. Úgy érzem kell még pár év mire azért õ is jól fogja magát ott érezni.
Mi pont tegnap voltunk elõször strandon vele.(5 hónapos) 3 után mentünk ki.Mikor kiértünk, már álmosodott, így elaltattam.Aludt is a friss levegõn, az árnyékba a kis pléden 1 órát.Miután felkelt megszoptattam, még csak anyatejes.Mi vittünk egy nagy napernyõt, és az alá ültem be.Cicire tettem, és semmi sem látszódott belõle. Aztán bevittük a gyermekpancsolóba.Hát imádta. :) ) Olyanokat kacagott. :D Este 7kor jöttünk haza. Nagyon jól bírta!Holnap is megyünk!


35 hetes kismama vagyok és már pár napja azt vettem észre hogy a kisfiam neki feszül teljesen a hasfalamnak! Mitöl lehet ez? Kicsi már neki a hely és nem nagyon fér már el?

Legjobb válasz: Neki feszül? Huhhh....errõl én is tudnék mesélni! Az én kisfiam is úgy kinyomja magát oldalt is és fent is (azt ne kérdezd, hogy mije hol van), hogy majd kiszakad a hasam! Tuti kicsi már bent neki, így talán könnyebben tud helyezkedni. az enyém olyan kis diktátor, hogy ha nem tetszik neki az, ahogy ülök, vagy ha valami picit nyomja a pocim, azonnal reklamál! Lehet kicsi a helye, de még tud egy-egy embereset rúgni! És mostanában marhán nyomja a bordám is. Hát ez van! Azért így is imádni való! :) 34 hetes kismami

Neki feszül? Huhhh....errõl én is tudnék mesélni! Az én kisfiam is úgy kinyomja magát oldalt is és fent is (azt ne kérdezd, hogy mije hol van), hogy majd kiszakad a hasam! Tuti kicsi már bent neki, így talán könnyebben tud helyezkedni. az enyém olyan kis diktátor, hogy ha nem tetszik neki az, ahogy ülök, vagy ha valami picit nyomja a pocim, azonnal reklamál! Lehet kicsi a helye, de még tud egy-egy embereset rúgni! És mostanában marhán nyomja a bordám is. Hát ez van! Azért így is imádni való! :) 34 hetes kismami
Valószínûleg az az oka kezd kicsi lenni neki a hely.És már csak így tud mocorogni.

25 hetes kismama vagyok. A jobb oldalam kivan türemkedve a bordáim felé. Lehetséges, hogy a kisfiam van ott? Egész nap a jobb oldalamon van 1 kis pukli. Mostanában nem nagyon érzem a mozgását. Ez mitől lehet? Ugye nincs baja a kisfiamnak?

Els? babás vagyok.

Legjobb válasz: Az én fiamnak is a jobb oldal az abszolút kedvence.:) Front van biztos,azért lusta. Ne aggódj,majd behozza!:) Boldog babavárást! 38 hetes kismami

Az én fiamnak is a jobb oldal az abszolút kedvence.:) Front van biztos, azért lusta. Ne aggódj, majd behozza!:) Boldog babavárást! 38 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Boldog babavárást kívánok neked!
Szia nekem is a jobb oldalamhoz huz a babo ott csak egy dudort érzek , szokot mocorogni is ha oldalra fekszem és ö is elhelyezkedik .Ha a hátamon fekszem nagyon aktiv tud lenni.Az utobbi párnapban nekem sem volt nagy mozgása izgultam is rendesen miatta , de tegnap már éber volt az idõjárásváltozás , õket is meg viseli.Én a 36hétben vagyok és egyre följebb van szinte oda van tapadva a bordáimhoz néha már ülni sem tudok töle.De ez igy a normális.
A kérdező hozzászólása: Akkor azt mondod hogy ne nagyon aggódjak, hogy kevésbé érzem a kisfiam mocorgását? Mert ez a bolond idõjárásváltozás miatt van?
Szia szerintem ne agodj nem sokára biztos nagyon aktiv lesz a babád én is voltam ugy mint te, viszont ha idegeskedsz az neki sem jó.a második válaszoló voltam

19 hónapos a kisfiam.15 hetes terhes vagyok. Még szoptatom a kisfiamat. Elválasszam csak mert terhes vagyok? Vagy nem indokolt.

Ha nem választom el,csak a pici érkezésekor akkor elég tejem lesz a picinek?

Legjobb válasz: Amennyiben problémát nem okoz, nem görcsölsz, nem vérzel nem kell abbahagyni. Végig szoptattam sõt egy ideig mindkettõ kisfiam. A tejed nem lesz kevés, mindig a picinek az igényeihez igazodik majd. Tehát elég tápláló lesz neki. Sok sikert!

Amennyiben problémát nem okoz, nem görcsölsz, nem vérzel nem kell abbahagyni. Végig szoptattam sõt egy ideig mindkettõ kisfiam. A tejed nem lesz kevés, mindig a picinek az igényeihez igazodik majd. Tehát elég tápláló lesz neki. Sok sikert!
Cáfolnám a 3. Választ. Talán egy kicsit utána kellene olvasnia... Most csak telefonról írok de ha gép elõtt leszek másolok neked linkeket. Addig ha van kedved keress rá a gugliban a tandem szoptatásra.
semmi szüksége már ennyi idõsen a szopizásra, az együttszoptatás pedig nagy fertõzésveszéllyel jár egy újszülöttre nézve, plusz az elsõ napokban más összetétele kell legyen a tejnek, sokkal több immunanyag.... Én nem hallottam még ilyet, de pl aki már csinálta, válaszolhatna, h i van akkor, ha szülésig nem apad el a tejed, akkor gondolom nincs elõtej fázis sem, ami nagyon fontos összetevõket ad a kisbabának
Nyugodtan szoptass tovább. Sokan 2-õt szoptatnak egyszerre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Lehetséges, hogy a babát érzem mozogni 13 hetesen, 2. baba? Teljesen olyan, mint mikor a kisfiam először elkezdett mocorogni odabent!

Legjobb válasz: NEmrég én is hasonlót kérdeztem. Második babám, már 9 hetesen nõni kezdett a pocakom, most vagyok 13 hetes, de már mindenki látja, hogy terhes vagyok. Hetek óta olyan mintha mozogna-tudom mit kell érezni, az elsõt is 15 hetesen éreztem. VAgy igen, vagy nem, de szerintem lehet. Nekem is sokan írták, hogy igen korán érezték...

NEmrég én is hasonlót kérdeztem. Második babám, már 9 hetesen nõni kezdett a pocakom, most vagyok 13 hetes, de már mindenki látja, hogy terhes vagyok. Hetek óta olyan mintha mozogna-tudom mit kell érezni, az elsõt is 15 hetesen éreztem. VAgy igen, vagy nem, de szerintem lehet. Nekem is sokan írták, hogy igen korán érezték...
tegnap 22:40 vagyok! Aki lepontozott, kívánom neki is, hogy hetekig feküdnie kelljen és legyen ideje a babájára figyelni a hasában!!! Majd akkor megtudod milyen is az... Nem hiszem el, hogy jobban tudod, hogy nekem mikor kezdett mocorogni a babám... (a lepontozóra értettem)
Én az elsõt várom és 13 hetesen kezdtem érezni, hogy mozog odabenn. Sokat kellett feküdnöm akkoriban és volt idõm megfigyelni. 35hetes
13 hetesen nem hiszem, hogy õt éreznéd.Nem vagy esetleg elszámolva?Mert így ennyi idõsen én korainak tartom.
Lehetséges, én is a 2. babámat várom és 13 hetesen és pár naposan éreztem elõször. Teljesen biztos vagyok benne, mert az elsõ babám is tavaly év végén született, élénken él bennem az emlék, hogy milyen érzés a magzatmozgás. Ráadásul "helyileg" is ott éreztem, ahol kell: picivel a szeméremdombom felett, mélyen belül, márpedig 13 hetesen ott a méh van. Azóta is érzem egyre gyakrabban, van, hogy 1-2 napig semmi, majd többször is egy nap, de ez még nem olyan erõs mozgás, csak akkor érzem, amikor nyugalmi helyzetben vagyok, fõként este. Most vagyok 15 hetes. Az elsõ babámat a 18. héten éreztem elõször, de õ akkor már határozottan rúgott, másnap már kívülrõl is látni lehetett a mozgását, a férjem érezte a kezével, gyanítom, hogy õ sem ezzel kezdte, érezhettem volna õt is hamarabb, de mivel elsõ babásként fogalmam sem volt, hogy milyen érzés a baba mozgása, így nem vettem észre, hogy õ az.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, szeritem is Õ az!:) Tegnap 22:40-es, én sem értem ezért miért kell lepontozni valakit, ugyhogy én most duplán felpontoztalak!:) :)

22 hetes terhes vagyok. A kisfiunk januar elsejen mozdult meg eloszor. De sokszor elofordul h nem erzem ot. Az normalis ha vannak olyan napok, hogy szinte alig erzem?

Elso terhessegem, ugyhogy nem tudom mi a normalis. Olvastam errol, de jobb szeretnem meghallgatni tapasztalt anyucik velemenyet is.

Legjobb válasz: igen normàlis,èn 19 hetes vagyok ès nekem is elsö babàm ès van,hogy alig èrzem egy nap.

igen normàlis, èn 19 hetes vagyok ès nekem is elsö babàm ès van, hogy alig èrzem egy nap.
Èn ùgy tudom hogy 23-24 hèttõl kell napinszinten èrezni...de pl anyukàm mindig azt mondja ha most születnèk a fràsz kerülgetnè, èn nem rúgtammeg soha 2 naponta megsimogattam hogy megvagyok mèg ès ennyi...akkoriban uh sem volt.
Szerintem normális, bár nekem a doki azt mondta, hogy 22 hetesen már legalább napi 1x érezni kell. Ettõl függetlenül volt úgy, h elmentem a védõnõhöz , h nézzen szívhangot, mert egyszerûen semmit sem éreztem, kiderült, h vszínûleg a gerincét feszíti a hasamnak és hátrafelé rugdos, mert a szívhang rendben volt teljesen.
A kérdező hozzászólása: Most mar mintha naprol napra kicsit tobbszor, erosebben rugna... Nem tudom... De pont tegnap vettem eszre, h ha valami fincsit eszem, annak nagyon tud orulni. Biztos apja fajta, o is olyan boldog ha eszik. Foleg ha valamelyik kedvencet keszitem... :-D kedden vagy csutortokon megyek dokihoz. Remelem minden rendben! Koszi a valaszokat!

Ez lenne a 6 hetes növekedési ugrás? Kisfiam 5 és fél hetes.

Hajnalban kezdődött, amikoris óránként keltünk. Egész nap szinte óránként - max. kétóránként enne. Nyűgös, aludni nem nagyon tud (akar), délután is 1 óra közös alvás sem jött össze. Az előző szoptatásnál lemértem, egyik ciciből 50-et, másikból 40-et evett csak. Egyszerűen ennyi idő alatt nem tud telítődni a mellem, ő szerintem éhes, ezért sír, ezért nyűgös, de ennyi idő alatt nem termelődik elég tej. Tegnap még minden jó volt, 3-5 óránként evett 100-130-akat, és nyugodt volt. Ez lenne a 6 hetes növekedési ugrás, vagy hirtelen elapad a tejem? Nálatok jelentkezett? Ha igen, hogyan, és meddig tartott ez az állapot? Kicsit kivagyok, hogy egész nap sír, és csak enne, pihenni szinte semmit nem tudok.

Legjobb válasz: Minden kisbaba ugy eszik mintha nem evett volna órák óta... :) Szerintem próbálj neki teát vagy vizet adni 2 etetés között és próbálj min 2 óránként etetni... Én is ígény szerint szoptatok de kell egy kis kontroll már most... Persze ha nagyon sír adj neki cicit de ha csak nyafog akkor húzd az idõd...

Minden kisbaba ugy eszik mintha nem evett volna órák óta... :) Szerintem próbálj neki teát vagy vizet adni 2 etetés között és próbálj min 2 óránként etetni... Én is ígény szerint szoptatok de kell egy kis kontroll már most... Persze ha nagyon sír adj neki cicit de ha csak nyafog akkor húzd az idõd...
A kérdező hozzászólása: A súlya eddig szépen gyarapodott, 3520 gr-mal jöttünk haza a kórházból és tegnap mértük, 4740 gr.
Szerintem tedd cicire sûrûbben, én igény szerint szoptattam a kezdetekben, amikor még ilyen pici volt.Elapadni nem tud, de ha sûrûbben teszed cicire gyorsabb a "kereslet-kínálat" folyamat, tehát gyorsabban termelõdik a tej.szerinem.
A kérdező hozzászólása: Igény szerint szoptatok, akkor adom neki, amikor kéri. De mivel eddig simán kibírt 3 órát kaja nélkül, ezért furcsa, hogy ma szinte egész nap a cicin lógna. És éhesnek tûnik, mert amikor megkapja a cicit, úgy rákap, mint aki 2 napja nem evett.
Bár minden gyerek más és más, de nem lehet hogy esetleg a fogacskák kezdenek neki úgy mond "leszállni"??ez amolyan fogzás elõtti szakasz.Nem vörös az ínye?nem szokta szopizni az állad?vagy esetleg bármi mást??
A kérdező hozzászólása: Nem, csak nyûgös, sokat sír és olyan, mint amikor éhes. Ha pl. az ujjamat a szájához teszem, rángatja a fejét, és szopizná. Ezt akkor szokta, amikor nagyon éhes. Szerintem növ.ugrás lesz, utánaolvastam sok helyen és teljesen olyan. Volt kb. 2 hetes korában is, akkor váltott egyik napról a másikra evéskor 30-40 grammokról 80-90 grammokra.
Ez tuti növekedési ugrás, ne aggódj. Amíg van elég pisis/kakis pelus, szépen gyarapszik addig nem gond. Tedd olyan gyakran mellre amilyen gyakran igényli. A tej nem két szoptatás közt, hanem a szoptatás alatt termelõdik. Egy kis olvasgatnivaló: http://www.babanet.hu/gyerek/szoptatas/a-fejlodesi-vagy-nove.. http://www.babanet.hu/gyerek/szoptatas/tevhitek-a-szoptatasr.. Sok sikert! :D
szerintem a teát és vizet is felejtsd el, fõleg ha anyatejes! Ugyan így voltam mint te, 1-2hete, totál azt hittem nincs elég tejem, mert aludni is alig akart, és mindig evett volna, akár fél óránként, adtam is neki, mire rájöttem hogy ez a növ. ugrás!! pár nap alatt visszatér a régi kis manókád, meglátod, addig is csatlakoztasd a melledre!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Kedves utolsó válaszoló, akkor nem vagyunk egyedül :) Talán már nekünk is kezd helyreállni a dolog. Napközben szoktam fejni neki, és este odaadom kiegészítésnek. Neked azóta többet eszik mennyiségre? Én azt vettem észre, hogy most kevesebbet...Eddig megevett 100-130-akat egyszerre, tegnap erre fel pedig a legtöbb csak 100 volt, egyébként meg 50-60-70-90-eket evett...

Most vagyunk 3 hetesek. Mikortól lehet levágni a kisfiam körmeit?

Legjobb válasz: szerintem már nyugodtan levághatod. Én két hetesen vágtam neki elõször.

szerintem már nyugodtan levághatod. Én két hetesen vágtam neki elõször.
Már levághatod nyugodtan, ha tudod. Az én kis drágám körmeihez alig fértem hozzá olyan picurkák voltak, de klasszul tudott vele csikargatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
Már nyugodtan vághatod! Mi is vágtuk már ilyenkor neki.
Már nyugodtan vághatod. Kerek végû ollóval, így nem tudod megszúrni a hegyével. Nagyon erõsen tudnak karmolni :)
Mi hazaértünk a kórházból és levágtam neki. Az égvilágon semmi baja nem lett tõle. Egyáltalán miért kell ezzel várni? Nem értem...
Én már a kórházban levágtam, mert szét karmolta magát és a kesztyût leszedte magáról.
Mi is 3 hetesek vagyunk, már 3. alkalommal kell vágni a körmét, hihetetlenül gyorsan nõl, és nagyon összekarmolja magát, véresre. A kórházban azt mondták, hogy a 2. héttõl lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!