Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam hónapos szépen (26 db)

Ez dadogás? 2 éves és 8 hónapos a kisfiunk, eddig szépen beszélt, már mondatokban; egy ideje, ha valamit hirtelen akar megkérdezni, akkor a szavak első szótagját kétszer-háromszor mondja ki.

Eddig ilyen nem volt, amikor elkezdett beszélni, akkor sem a szavak első szótagjait mondta ki, hanem egész szavakat. Érdemes máris szakemberhez fordulni, és ha igen milyenhez, pszichológushoz?

Legjobb válasz: Úgy tudom van ilyen átmeneti dadogás a beszédfejlõdés idején. Az én gyerekeimnek nem volt, de olvastam róla. Úgy tudom azért lehet, mert hirtelen akar so mindent mondani, gyorsabban gondolkozik, mint ahogy ki tudja mondani, ezért akad a beszéde. De kérdezd meg a gyerekorvost, hogy mit szól hozzá.

Úgy tudom van ilyen átmeneti dadogás a beszédfejlõdés idején. Az én gyerekeimnek nem volt, de olvastam róla. Úgy tudom azért lehet, mert hirtelen akar so mindent mondani, gyorsabban gondolkozik, mint ahogy ki tudja mondani, ezért akad a beszéde. De kérdezd meg a gyerekorvost, hogy mit szól hozzá.
Kérdezz rá a gyerekorvosnál/védõnõnél, hogy mit javasol. Viszont ha igaz az amit az elsõ mond, hogy gyorsan akarja mondani. Akkor próbáljátok rávezetni. Mondjuk mondjátok neki, hogy gondolja át, hogy mit akar aztán lassan nyugodtan mondja el.
Én úgy tudom, ha ez az eset áll fent, akkor nem kell csinálni semmit, fõleg nem kijavítani, mert magától szûnik a probléma, ahogy jobban megtanulja kifejezni magát. Viszont tényleg érdemes megnézetni, hogy errõl van-e szó vagy másról. elsõ
Ha nem történt az életetekben semmilyen drasztikus változás (költözés, válás, halál, valaki megijesztette a gyereket, bölcsõde/óvoda váltás, akkor ez valószínûleg az un. élettani dadogás. Ez néhány hétig tart, nem kell sehova fordulni, nem kell semmit csinálni, kijavítgatni, gúnyolni (nem rátok gondoltam, de néhány idõsebb rokonnál elõfordulhat), semmit. Szépen, türelmesen várjátok ki, amit mondani akar, ha csak ez az eset áll fenn, akkor ez magától rendezõdik. Ha hosszabb idõn át fennáll, akkor kell tovább lépni. Ha lelki oka lehet, akkor pszichológus felé, ha nem, akkor logopédus/fejlesztõpedagógus segíthet.
Az én kisfiamnál is volt hasonló.Õ a szavak elsõ hangját mondta hosszan pl. így: nnnnnnem. Mi is megijedtünk, de pár hét alatt elmúlt.
Az én fiam is két éves és 8 hónapos, intén jó ideje mondatokban beszél, de kb. két hónapja õ is elakad. nem nevezném dadogásnk, mert látszik rajta, hogy jár az agya, miközben ismételget valamit. pl. azért, mert azért, mert azért mert. vagy olyat is szokott, hogy igen, deee igen, deee igen, deeee vagy azt hogy csak, csak, csak és ezeket jópárszor elismétli, mire megszületik a válasz. szerintem a ti esetetekben is ez a valószínûbb, életkori sajátoság lehet valóban. legalábbis remélem. ami az egyik gyereknél szismétlésben, a másiknál szótagismétlésben, harmadik gyereknél meg megint máshogy jelentkezik. legalábbis remélem. mert apukája dadogós volt. :-( bár õ azt hiszem, fõnként családi problémák miatt

Mikor fog egyedül elindulni? Kisfiam 7, 5 hónapos állt fel és rá 1 hétre szépen lépegetett a bútorok mellett! Mostmár a fal mellett szépen közlekedik és 10 hónapos!

Legjobb válasz: Szió!! Kisfiam is így csinálta, mint a tiéd. 10 hónaposan 4 lépést megtett egyedül, de többet nem, mert.Igazán 11 hónaposan kezdett járni, 1 évesen pedig már szaladt:) és azóta is, utól sem érem, most mult 15 hónapos... Üdv:Ancsy és Gergõ

Szió!! Kisfiam is így csinálta, mint a tiéd. 10 hónaposan 4 lépést megtett egyedül, de többet nem, mert.Igazán 11 hónaposan kezdett járni, 1 évesen pedig már szaladt:) és azóta is, utól sem érem, most mult 15 hónapos... Üdv:Ancsy és Gergõ
Szia! Nálunk is így volt, most 1 éves a lányom és tegnap indult el.
1 évesen már ment.
Nekünk 3 hónap telt el a kettõ között.
Nálunk 6 hónaposan felállt, 1 évesen indult el.

Mitől nem tud aludni? 13 hónapos a kisfiam, már csak egyszer alszik nappal. De max.1 órát. Néha csak felet. Ha felébred nem tudom visszaaltatni már. éjjel szépen alszik, tehát nem tudom mi a gond.

Legjobb válasz: Talán elég Neki ennyi. Kislányom még csak 4 hónapos, de már most csak egyszer alszik nappal, igaz akkor 3-4 órát, általában ebéd után. Éjszaka Õ is jól alszik, 10-12 órákat. Barátnõm kisfia 15 hónapos, és Õ is csak egyszer alszik délután, 1, max. (nagyon max.) 2 órát.

Talán elég Neki ennyi. Kislányom még csak 4 hónapos, de már most csak egyszer alszik nappal, igaz akkor 3-4 órát, általában ebéd után. Éjszaka Õ is jól alszik, 10-12 órákat. Barátnõm kisfia 15 hónapos, és Õ is csak egyszer alszik délután, 1, max. (nagyon max.) 2 órát.
A kérdező hozzászólása: hát másra én sem tudok gondolni. csak fura, mert eddig aludt 2-3 órát is... érdekes:) köszi

4 hónapos kisfiam eddig nagyon szépen és sokat aludt. Pár napja nem akar vagy nem tud elaludni, lehet hogy már a fáradságtól van ez? Mi lehet a kisfiammal?

Csak hisztizik.

Legjobb válasz: Front van és õk azt nagyon megérzik. Az én babám is nyûgösebb. 1 hónapos kisfiú anyukája

Front van és õk azt nagyon megérzik. Az én babám is nyûgösebb. 1 hónapos kisfiú anyukája

1 hónapos a kisfiam. Eddig csak szopizik (egy mellből alkalmanként), szépen gyarapszik.1 hete viszont nem tudok szopizás után fejni semmit, mert nem jön (pedig azelőtt sokat sikerült). Normális ez így?

Mostmár csak szopizás után 1-1,5 óra múlva jön bel?le (amelyikb?l szopizott is) újra kb. 40 ml. De nem mindig fejek így, id? hiányában. Változtassak a taktikán?

Legjobb válasz: Lehet, hogy fáradt vagy és azért! Elötte próbálj pihenni, ( tudom ez nem rajtad múlik), igyál sokat. Vagy próbáld meg többször mellre tenni és így serkentheted a tejtermelõdést. Szép babázást 11 hónapos kisfiú anyukája (mellesleg 10 hónapig tejadó voltam!)

Lehet, hogy fáradt vagy és azért! Elötte próbálj pihenni, ( tudom ez nem rajtad múlik), igyál sokat. Vagy próbáld meg többször mellre tenni és így serkentheted a tejtermelõdést. Szép babázást 11 hónapos kisfiú anyukája (mellesleg 10 hónapig tejadó voltam!)
szerintem inkább beállt a melled a kereslet- kínálatra, és annyit termel amennyire a babádnak szüksége van. Én is mindhárom gyermekemnél kb 3 hétig fejtem csak "értelmes" mennyiséget, késõbb már csak 10-20 ml jött le ha jól szopiztak... Úgy gondolom nem kell aggódnod és csak akkor kell fejned, ha nagyon telinek érzed a melled etetés után. Sok sikert!

A kisfiam hat hónapos szépen szopizik. De a jobb oldali cicimben szinte nincs is tej, a másik meg szétdurran. Ha majd már nem szoptatok azért egyforma méretűek lesznek megint?

Legjobb válasz: Igen, mind a kettõ ugyanolyan lesz, ha már nem szoptatsz!!!!!! Én is ugyanezzel a problémával találkoztam, amikor a lányom 7 hónapos lett, egyszer csak az egyik cicim nem kellett neki, csak a másik. Viszont a nõgyógyászom anno azt monta, hogy váltanom kell fogamzásgátlót, mert az adigi szoptatás alatti már nem lesz hatásos!

Igen, mind a kettõ ugyanolyan lesz, ha már nem szoptatsz!!!!!! Én is ugyanezzel a problémával találkoztam, amikor a lányom 7 hónapos lett, egyszer csak az egyik cicim nem kellett neki, csak a másik. Viszont a nõgyógyászom anno azt monta, hogy váltanom kell fogamzásgátlót, mert az adigi szoptatás alatti már nem lesz hatásos!
Lehet, hogy valmiért nem szimpi neki a jobb cicid. Lehet, hogy abban tényleg kevesebb tej termelõdik, szerintem próbáld meg fejni, és attól lehet, hogy abban is szépen beindul/beáll a tejtermelõdés.

Kisfiam 6 hónapos, szép, fejlett Baba. Egyedül ül, négykézlábra áll. De valami nem stimmel. Csak tudnám mi lehet a baj? A többi lent.

Egész nap nyűgös, szinte semmi nem köti le a figyelmét. :( Már naponta cserélgetem a játékait, hátha ellenne velük,de nem. Amikor felébred akár reggel, akár napközben kb. 15-20 percig minden szép és minden jó,de utána beindul a pokol! Állandóan "ünget", sír, nyűglődik. A meleg ellen mindent megpróbálok megtenni, sokat itatom, van, hogy napközben is letusolom, csak egy pelusban van itthon. Szerintetek mi lehet a baj? A meleg, a foga? Teljesen tanácstalan vagyok és már megőrjít a tehetetlenség! A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Jaa! és még annyi lemaradt, hogy hajnal 4-5 körül ébred, eszik és nem hajlandó visszaaludni! Pl. ma csak teát adtam neki és visszatettem, de semmi, kénytelen voltam megetetni! Ez is mitõl lehet? Este kb.3/4 8-8 körül fektetjük le.

A kérdező hozzászólása: Jaa! és még annyi lemaradt, hogy hajnal 4-5 körül ébred, eszik és nem hajlandó visszaaludni! Pl. ma csak teát adtam neki és visszatettem, de semmi, kénytelen voltam megetetni! Ez is mitõl lehet? Este kb.3/4 8-8 körül fektetjük le.
Az enyém is teljesen ugyanígy viselkedik. 2 hete "kutyázik" 1 hete kezdett kúszni, vettünk neki játszószõnyeget, vannak játékai, mégsem köti le semmi. Egész nap cicin lógna, nyafog, sír. Neki mondjk most jött ki az elsõ foga 1 hete törte át az ínyt, de még mindig rettentõ nyûgös, se nappalom se éjjelem. Én is kivagyok kicsit, de remélem ahogy enyhül legalább ez a meleg, anynival jobb lesz. Kitartást nekünk!!! 6, 5 hós kisfiú anyuja
4. vagyok, ezen ne keseregj :) Az enyémnek 8 hósan jött ki az elsõ, aztán kb másfél hó múlva a második, egy évesen még csak 2 foga volt. Most meg belehúzott, és gyorsan kinövesztett 4-et felül. Semmi jelentõsége, hogy mikor jönnek a fogak, majd jönnek.
A kérdező hozzászólása: Még nincs foga! :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! :)
Az enybém is hat hónapos, ugyanezt csinálja:(Semmi nem köti le.Izzad és sír egyfolytában, sehogy nem marad.Neki most a foga is jön, de az éjszakáink is borzalmasak.Tiédnek van már foga?
Szerintem semmi baja :) Az enyém is ilyesmi, õ már 14 hónapos, de kb. õ is akkoriban kezdte. Egyrészt elindulnak a fogak és folyamatosan piszkálják, meg persze most tényleg veszett meleg van, de nem is ez a lényeg. Vannak a nyugis típusú babák, a lányok többször ilyenek, meg a nem nyugisak - szerintem a te fiad is ilyen meg az enyém is. Az enyém akkor hagyta abba a nyavalygást, amikor egyedül oda tudott jutni, ahova szeretett volna, már a mászással jobb lett a helyzet, és 10 hósan el is kezdett járni, akkor sokkal jobb lett. A játékok õt se kötötték le, abszolút. Próbáld minél többet kivinni, strandra, árnyékos játszóterekre, akármi, tök mindegy, hogy még nem tud mit kezdeni, szerintem már a más környezet és gyerekek lekötik.
itt bármi lehet. ahogy írtad a foga is a meleg is.nálunk is rendszeresen voltak ilyen napok. semmi sem volt jó neki, és csak nyüglõdõtt egész nap. nagyon idegesítõ tud lenni, -de magától elmúlik..
A meleg.. vagy a foga is lehet, esetleg a kettõ együtt. Én is nyûgös vok, mióta ilyen meleg van.
Ne aggodj :) mi 3 honaposan kezdtunk fogzani de az eldo csodafogacska 8.hora bujt elo.es a meleg az en fiambol is nyafist csinal pedig alapbol nyugodt kisfiu.minden rendben van vele :)
Lehet majd csak szoptatás után kezd el hullani, de sajnos nem marad így... Nekem ez a tapasztalatom.
Nekem 3 gyerekem van, de soha nem hullott a hajam. Igaz, ettem mindent és ittam tejet is sokat.
Nekem egyik napról a másikra kezdett el hullani, pedig nekem is olyan szép hosszú, dús hajam lett a terhesség alatt. 3, 5 hónapos a kisfiam.
Lehetséges persze! Én 22 hós koráig szoptattam a kisfiamat és nekem bõven 1 éves kora után kezdett el hullani, de nem volt túl vészes.
A kérdező hozzászólása: Ó, pedig már úgy elkezdtem örülni hogy megmarad :-) Azt hittem szülés után elkezdõdik úgyhogy ha 4 hónapig megúsztam akkor megúsztam de ezek szerint nem.
Nekem a fiam 6 hós korában kezdett hullani, és akkor nõtt csak ki, mikor már 2 hónapja (kb. 18 hós korában) nem szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Egyre jobbakat hallok, te jó ég :-))
Lehet sõt szinte biztos. A fodrászom szerint ha hullik a haj akkor szülés után 4héttel kezd el hullani nagyon. Szerencsés vagy. De még ne bízd el magad bármi lehet de nem hiszem.

5 honapos kisfiamnak eddig szépen viszajött a bőr a fügyijén, de ma vettem észre hogy mintha lelenne neki tapadva a bőr. Mit tehetnék hogy orvosi segitség nélkül kezeljem? Kamillás áztatás?

lepontozok ne irjanak!!!!!!

Legjobb válasz: nem rosszból,de nem szabad bántani...nem véletlen mondják a háziorvosok h 1éves korig nem kell hozzá nyulni.azt mondták nekem, h régen volt ez "divat" h huzogatjuk a fütyit, ma már tudjuk h nem kell...

nem rosszból, de nem szabad bántani...nem véletlen mondják a háziorvosok h 1éves korig nem kell hozzá nyulni.azt mondták nekem, h régen volt ez "divat" h huzogatjuk a fütyit, ma már tudjuk h nem kell...
Nekem írták, de a Te kérdésedre válasz: "tegnap volt 5hós a kisfiam, de még sosem prbáltam a fütyijén hátrahuzni a bõr. az orvos az tmondta h 1éves korában majd õ megnézi, de 2éves korig is normális a letapadás, ez élettani dolog...én hallgatok rá, szerintem te se aggódj és ne erõltesd" A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:26
Ebben még az orvosok sem értenek egyet, hogy mikor kell a kisfiúk fütyijén felhúzni a bõrt. Szerintem a Ti orvosotokra hallgass.
A kérdező hozzászólása: sziasztok! én Egerben szültem és amikor haza engettek a korházbol, gyerek orvos mondta hogy minden este a fürdõvizben hátrakell húzni a bõrt. itthon a védõnõnk is mondta. de ha ez tényleg igy van hogy nem kell akkor miért van olyan sok gyereknek figyma szûkûlete 2 éves korában? én nem várom meg azt az idõt hogy majd az orvos fájdalmasan megcsinálja neki. de a válaszokat köszönöm!!!!!!
Ès ha pèpesebbre, könnyen rághatóvá teszed a föztödet? 16 foga van màr, vagy fogzik? Valamièrt zavarhatja a ràgàs.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!