Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam hónapos lesz pár nap (4 db)

volt már mensid a szülés óta?mert annak is lehet a jele.vagy a pé-nek.gratula a babádhoz!!!

Miért lehet ez? 5 hónapos lesz a kisfiunk pár nap múlva, s valahogy úgy érzem nem bírom elviselni a páromat.

Beszélgettem vele,mert az utóbbi idoben nagyon egyedul éreztem magam, mintha nem is lenne, mindig volt vmi elfoglaltsága, mintha csak nem akarna velem lenni. Azt mondta nem igaz, de tény,hogy megváltoztam és mindenben a rosszat keresem s már nem tudja mit tegyen. Szeret negyon de félek elveszítem

Legjobb válasz: Mindennek az alapja a kommunikáció! Hihetelen fontos! Mindig mondd el, hogy mit érzel, hogy mit seretnél, hogy egy adott esettel kapcsolatban mit gondolsz és mit szerettél volna, és ezt tegye meg a férjed is. Lehet sokban gondolkodtok közösen, csak mindig azt gondoljáto, hogy ez nem jó a másiknak, tehát beszéljétek meg! Férjed mennyit van a picivel? Játszatok együtt, hárman, sétljatok együtt, legyenek közös programok. Érzelmi viharaim nekem is vanak, más itthon bezárva leni a lakásban a kicsivel, nem hallani felnõtt emberi hangot-én legalábbi sígy vagyok, férjem meg alig várja, hogy hazajöjjön a munkából, és nem érti, mirét nem szeretk itthon leni..ez örök harc:-) beszéljetek, drukkolok!:-)

Mindennek az alapja a kommunikáció! Hihetelen fontos! Mindig mondd el, hogy mit érzel, hogy mit seretnél, hogy egy adott esettel kapcsolatban mit gondolsz és mit szerettél volna, és ezt tegye meg a férjed is. Lehet sokban gondolkodtok közösen, csak mindig azt gondoljáto, hogy ez nem jó a másiknak, tehát beszéljétek meg! Férjed mennyit van a picivel? Játszatok együtt, hárman, sétljatok együtt, legyenek közös programok. Érzelmi viharaim nekem is vanak, más itthon bezárva leni a lakásban a kicsivel, nem hallani felnõtt emberi hangot-én legalábbi sígy vagyok, férjem meg alig várja, hogy hazajöjjön a munkából, és nem érti, mirét nem szeretk itthon leni..ez örök harc:-) beszéljetek, drukkolok!:-)
Hát az´én lányom 14 hónapos lessz. E`n is egyedül érzem magam, mert ha a fe´rjem hza jön, egyböl a számítógép elé ül.Alig foglalkozik a gyerekkel velem meg .....Ez azóta van miota Travianozik. egyszerüen függövé vált.akármit mondok nem számít...Hétvégén pedig keléstöl fekvésig TRAVIAN.... Próbálj pozitívan állni a dolgokhoz.Próbálj kzös programot tervezni.Ha nem megy, akkor menj el egyedül a babával.majd rájön, ha tényleg fontosak vagytok neki, akkor foglalkoznia kell veletek. Egyébként otthon van, vagy elja´r valahová??Mit csinál mikor othon van??
A kérdező hozzászólása: Dolgozik napi 8órát, 3 muszakban van, úgyh van olyan hét mikor éjszakás, hogy nincs is a babával mert nappal aludnia kell vmennyit. Beszélgetunk, de sajnos nekem már nem esik jól azzal bántani ot, hogy sosincs velem, kezdek belefáradni a fájdalomba, hogy egyedul vagyok:( Félek-ismervén magamat-, hogy elfojtom majd a fájdalmat és nem szólok tobbet neki, akkor viszont eltávolodok tole:(
A kérdező hozzászólása: Ha hétvégén itthon van, mert nem kell bemennie, szintén számítógép, néha odajon a babához...De az esték a legrosszabbak, mikor feljon és filmet néz a gépen, aztán masnap akkor kel, mikor mennie kell dolgozni, van velunk semmit:( Mit tettem, nem értem...
Szia, nálunk is hasonló a helyzet, én is megkaptam, hogy mindenben a hibát keresem.Az én párom reggel 8-kor megy el dolgozni, este 19.30-ra hazaér, leviszi a kutyát, eszik, leül a gép elé és Ikariamozik, vagy Travianozik.Erre nem fáradt...ha szabadnapos, az egész napot az ágyban tölti, sétálni sem jön le velünk, nemhogy átvenné tõlem a bébit addig míg legalább hajat mosok. Érdekes, egyre több anyukától hallok hasonlókat.Persze megértem, hogy Õ dolgozik meg minden, de azt nem értem, miért a gép elõtt kell állandóan lógni, a babára meg tojik, csak akkor foglalkozik vele, ha más is látja..afalnaktudok menni tõle, amikor hozzámvágja, hogy nekem könnyû, mert egész nap otthon vagyok, és tudok aludni. :((( Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett...
Ez egy nagyon nehéz téma, de én négy lányt szültem, talán van egy kis tapasztalatom. A legfontosabb a kommunikálás és a családi tûzhely melegen tartása. Fontos, hogy a lehetõségekhez képest az anyuka otthon is jól nézzen ki, adjon magára ne hanyagolja el magát. Ez tudon, hogy nem egyszerû de azt is tudom ha te jól érzed magad a bõrödben ez meglátszik az arcodon, a kisugárzásodon is. Nagyon fontos a kisbaba, de éreztesd a férjeddel, hogy õ is nagyon fontos a számotokra, ezek lehetnek apró gesztusok, érzelem nyilvánítások. Kell találnotok idõt a beszélgetésre, mert ezt a kisbabátok is megérzi, megsínyli. Próbáld meg a mindennapok unalmából kizökkenteni a kapcsolatotokat. A férjed lehet úgy gondolja, hogy ez így normális és félre áll, közben meg neked most még nagyobb szükséged van a támogatására, szeretetére. Ha szereted ne hagy annyiban a dolgot mert csak a tüskék szaporodnak és az nem vezet jóra. Kitartást és sok boldogságot nektek.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a válaszokat, igyekszem helyrehozni amit meg lehet, ugyanaz lenni aki voltam még szulés elott. Nem akarom, hogy csak a baba tartson a párom melett. Koszike mindenkinek, sok boldogságot nektek is

23. án lesz 6 hónapos a kisfiam. Szerintetek felirassam neki még az egyes tápszert vagy már ugysem irja fel a dfoki. vagy csak annyit ír fel ami erre a pár napra elég?

Legjobb válasz: Nekünk 1 éves koráig felírta(mert addig írható fel) az 1-es tápszert mert a 2-est nem ízlett neki vagy nem tudom de nem ette meg.

Nekünk 1 éves koráig felírta(mert addig írható fel) az 1-es tápszert mert a 2-est nem ízlett neki vagy nem tudom de nem ette meg.
Szia!Az én babám 22én lesz 6hónapos:) Nem tudom sajna a tápszer dolgot.. Az kb 600gramm van egy dobozban.Nem tudom mennyi kéne belõle, esetleg kölcsönkérni? Vagy majd a dokid megmondja:)
Szia! Mielõtt betölti a 6 hónapot irass ki jópár dobozzal, raktározz mert akár 9-10 hónapos koráig is eheti az 1-es tápszert. Nekünk ezt a védõnõnk tanácsolta, így is csináltam. Hetente jártam tápszert feliratni, 10 hós koráig itta a lányom az 1es tápszert, utána váltottunk 2-esre. Azért ihatja ilyen sokáig mert akkor nem volna elég/jó az 1es ha nem táplálnád hozzá, de így az elvesztett kalóriákat pótolod a hozzátáplálás során. Remélem segítettem! 18 hónapos kislány anyukája :)
Nekem is 23.-án lesz 6 hónapos!:) Én múlt héten 3db 1-es tápszer receptet kaptam tõle, nem mondta, hogy váltani kellene, vagy hogy 6 hó után már nem írják fel.Bár úgy tudtam, fél éves korig támogatott.De lehet, hogy nem..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válsazokat!


1 hét múlva lesz kisfiam 4 hónapos. Pár napja piros pöttyök jelentek meg a bőrén, amik viszketnek neki (kaparja őket ezerrel). A kérdés az, hogy honnan lehet tudni így külső megállapításból, hogy ezek melegfoltok, tejallergia, vagy ekcéma?

Mindegyik viszket? Mit tehetnék rá házilag, amíg az orvos szabadságon van?

Legjobb válasz: A kislányom tejallergiás, az õ pöttyei nem viszkettek. Remélem, tudtam segíteni!

A kislányom tejallergiás, az õ pöttyei nem viszkettek. Remélem, tudtam segíteni!
Szia, minden rendben? Mit mondott a gyerekorvos?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ma tud jönni hozzá a gyerekorvos.
14.36-os vagyok, most láttam, hogy egy része hiányzik a válaszomnak, ne haragudj! Szóval a pocakprobléma a tejallergiához kapcsolódik, a melegkiütés meg attól van, hogy melege van. Fürdetéskor el kell múlnia, ha nem múlik, más okozza. Még egyszer bocsi!
Fürdesd meg, ha a melegtõl volt, el kell múljon. Ha nem múlik, akkor nem melegkiütés.
Az én kisfiam ekcémás és nagyon viszketett neki mikor elõször kijött. Akkor az ügyeleten azt mondták, hogy túlöltöztetem ezért melegkiütése van. Utána a bõrgyógyászaton megmondták, hogy ekcéma. Vidd el bõrgyógyászatra, oda elvileg nem kell beutaló!
A kérdező hozzászólása: És honnan tudhatom, hogy a melegtõl volt-e a dolog?
A kérdező hozzászólása: Bocs, tényleg elfelejtettem: csak anyatejes, semmi mást nem kap.
Ha melegallergia, akkor ahhoz általában valamilyen pocakprobléma is kapcsolódik, az én fiamnak is volt, azt mondták ekcéma. De azt is mondták, hogy a kiütés lehet sima vírusfertõzéstõl is, így reagál az immunrendszer, nem betegszik meg a baba, csak pöttyös lesz:) Remélem ez segít. Adj neki fenistil cseppet, az elmulasztja a csalánkiütést, de elõbb nézd meg, melegtõl volt-e.
mit adtal neki enni? tapszeres, vagy anyatejes? mivel semmit sem irtal, nagyon nehez megvelemenyezni
A kérdező hozzászólása: Köszi. Kérlek küldjetek még választ!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon köszönöm a kedves érdeklõdést, úgy néz ki, gyermekkori ekcémája van, amit az én allergiám váltott ki nála. Azt mondta a doki, hogy vagy tüsszög az ember, vagy pöttyös lesz, õ az utóbbit kapta. :( Viszont kinõhetõ, ez szerencse, valamint, hogy nem tejallergia. Adott rá krémet meg fürdetõt, már jobban vagyunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!