Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam hónapos és elkezdtünk neki (3 db)

A kisfiam öt hónapos és elkezdtünk neki az anyatej mellett egy kis zöldséget, gyümölcsöt adogatni, persze fokozatosam és egyenlőre csak napi 1x két szopi között. Meddig kell adjam neki a Konakiont?

Legjobb válasz: Erre leginkább a gyermekorvos tudna válaszolni, szerintem ha egy fõétkezése már nem anyatej, hanem már fõzelék akkor lehet majd elhagyni a Konakiont.

Erre leginkább a gyermekorvos tudna válaszolni, szerintem ha egy fõétkezése már nem anyatej, hanem már fõzelék akkor lehet majd elhagyni a Konakiont.
Szia, Az én kislányom 4 hónapos. Eddig kb. 2x adtam neki 3 kiskanálnyi fõtt sárgarépát. És erre azt mondta a doki, hogy innentõl nem kell adnom a K-vitamint. Pedig ez nem mondható fõétkezésnek, csupán azért adom neki, mert szabályosan kinézi a kezembõl még a rántott húst is (persze az nem adom neki). :) )A tejcsim is elég lenne neki, mert 65 cm és 7, 1 kg, nem mondhatni soványkának. De akkorákat nyel amikor eszek, hogy megsajnáltam. Egyébként ugyanannyit szopizik mellette mint eddig. NEm csökken a tej mennyisége.

5, 5 hónapos a kisfiam. Anyatejes, de esténként már tápszert adok neki, néha napközben is előfordul és a kóstolgatást is elkezdtük már. Mennyi és milyen egyéb folyadékot kell innia, ha kell már egyáltalán?

Legjobb válasz: Én csak akkor adtam plusz folyadékot amikor már kiváltotta az egyik étkezést. Kóstoltatás alatt maradt a cici :o) Most 9 hónapos, reggel és este tápszert kap, a többit kiváltotta, sajnos tejem már nincs. Étkezések után és között is szokott inni. Amíg van tejed addíg kínáld meg kaja után cicivel.

Én csak akkor adtam plusz folyadékot amikor már kiváltotta az egyik étkezést. Kóstoltatás alatt maradt a cici :o) Most 9 hónapos, reggel és este tápszert kap, a többit kiváltotta, sajnos tejem már nincs. Étkezések után és között is szokott inni. Amíg van tejed addíg kínáld meg kaja után cicivel.
Én 3-4 napig adtam neki egy fajtát.
és a 3. napon, már annyit adtam neki, amennyi jól esett neki
nem, nem jól tudod :) egyszerre nem csak egyfélét lehet adni, akár 3-4 félét is majd 2-3 hét múlva ha ott tartotok. egyszerre csak egy új ízt lehet adni! 3-4 nap alma után jöhet a barack, abból 2 kiskanállal adj az elsõ nap, de nyugodtan belekeverheted az alma adagjába vagy egybõl a 2 kiskanál barack után jöhet az alma :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Köszi az okosságokat:) ))Sokat segítenek
A kérdező hozzászólása: Hányszor adjak neki, 1nap egyszer, vagy lehet 2x is?
nem, csak 1x lehet! egy étkezés kiváltására kb. 2 hét az ideális. ha egybõl 2x adsz neki az megterheli a pocakját. különben is csak almát eszik még, majd ha 2-3 féle zöldségetbevezettél, akkor lehet majd elkezdeni az ebédet, 10óraira meg marad a gyümölcs. de kóstoltatni mindig a 10órai elõtt kell, mert ha allergiás az ne pont éjjel jöjjön ki
Ezek az infók nekem is hasznosak, így nem teszem fel én is ezt a kérdést! Köszönöm! :) Nekem is ennyi idõs a kisfiam, én barackkal próbálkoztam! Egyik ismerõsöm mondta, hogy egészben is meg lehet vele kóstoltatni, igaz, csak egy gerezdet adtam neki! Odáig van érte... és nem fájt a pocakja, ez a lényeg!!! Ezt kapta 3 napig, most egy kis szünet van! :) Szép napot mindenkinek! ;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!