Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam hónapos és elkezdtünk (7 db)

Kisfiam 4, 5 hónapos és elkezdtük a fogzást. A doktornéni állapította meg. Ma belázasodott és székrekedése is van. Normális ez? A láz hány napig tarthat? Mikor forduljak orvoshoz?

Legjobb válasz: Nálunk inkább hõemelkedés szokott lenni, és nem tartott napokig, hanem idõnként jött elõ, illetve hasmenésünk volt nem pedig székrekedés. Vettünk dentinox zselét,azzal kentük,és kenjük most is a fogínyét,ha szükséges, és a lázra nurofen szuszpenziót használtunk. Akkor fordulj orvoshoz, ha láz tartós és nem tudod semmivel levinni, nehogy kiszáradjon, vagy valami baja legyen.

Nálunk inkább hõemelkedés szokott lenni, és nem tartott napokig, hanem idõnként jött elõ, illetve hasmenésünk volt nem pedig székrekedés. Vettünk dentinox zselét, azzal kentük, és kenjük most is a fogínyét, ha szükséges, és a lázra nurofen szuszpenziót használtunk. Akkor fordulj orvoshoz, ha láz tartós és nem tudod semmivel levinni, nehogy kiszáradjon, vagy valami baja legyen.
A kérdező hozzászólása: 37, 6 a hõje. A végtagjai hidegek. Nagyon nyûgös. :(
Hol mérted a lázat? Én hõemelkedésre még nem szoktam gyógyszert adni neki, de ha felmegy a hõje, vagy nagyon szenved, és semmivel nem tudom megnyugtatni, vagy lekötni, akkor viszont szoktam neki adni. De mondom nem rendszeresen, szerencsére elég könnyen jönnek a fogacskáink. elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Popsiban mérem, de ez már a fél fokos levonás után ennyi.
Lázcsillapító szirupot lehet adni 38 alatt, fölötte pedig már kúp kell.
A kérdező hozzászólása: Elvittem orvoshoz, de semmit nem találtak. Annyit mondott a doktornéni, hogy lehet lappang benne valami.
A kérdező hozzászólása: Drágámnak begyulladt a torka és a hangszálai, köhög :(((
Akkor nem a fogacskája volt a ludas, gyógyuljatok meg hamar! Elsõ voltam

A kisfiam öt hónapos és elkezdtünk neki az anyatej mellett egy kis zöldséget, gyümölcsöt adogatni, persze fokozatosam és egyenlőre csak napi 1x két szopi között. Meddig kell adjam neki a Konakiont?

Legjobb válasz: Erre leginkább a gyermekorvos tudna válaszolni, szerintem ha egy fõétkezése már nem anyatej, hanem már fõzelék akkor lehet majd elhagyni a Konakiont.

Erre leginkább a gyermekorvos tudna válaszolni, szerintem ha egy fõétkezése már nem anyatej, hanem már fõzelék akkor lehet majd elhagyni a Konakiont.
Szia, Az én kislányom 4 hónapos. Eddig kb. 2x adtam neki 3 kiskanálnyi fõtt sárgarépát. És erre azt mondta a doki, hogy innentõl nem kell adnom a K-vitamint. Pedig ez nem mondható fõétkezésnek, csupán azért adom neki, mert szabályosan kinézi a kezembõl még a rántott húst is (persze az nem adom neki). :) )A tejcsim is elég lenne neki, mert 65 cm és 7, 1 kg, nem mondhatni soványkának. De akkorákat nyel amikor eszek, hogy megsajnáltam. Egyébként ugyanannyit szopizik mellette mint eddig. NEm csökken a tej mennyisége.

5, 5 hónapos a kisfiam. Anyatejes, de esténként már tápszert adok neki, néha napközben is előfordul és a kóstolgatást is elkezdtük már. Mennyi és milyen egyéb folyadékot kell innia, ha kell már egyáltalán?

Legjobb válasz: Én csak akkor adtam plusz folyadékot amikor már kiváltotta az egyik étkezést. Kóstoltatás alatt maradt a cici :o) Most 9 hónapos, reggel és este tápszert kap, a többit kiváltotta, sajnos tejem már nincs. Étkezések után és között is szokott inni. Amíg van tejed addíg kínáld meg kaja után cicivel.

Én csak akkor adtam plusz folyadékot amikor már kiváltotta az egyik étkezést. Kóstoltatás alatt maradt a cici :o) Most 9 hónapos, reggel és este tápszert kap, a többit kiváltotta, sajnos tejem már nincs. Étkezések után és között is szokott inni. Amíg van tejed addíg kínáld meg kaja után cicivel.


Nagyot hibáztam? Most szombaton múlt 4 hónapos a kisfiam és már 2 hete elkezdtem a hozzátáplálást. Üveges babakonzervet és tejpépet kap.

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam szinte születésétõl fogva tápszeres, a védõnõm javaslatára 4 hós korában kezdtem el adni a gyümiket, kicsit késõbb fõzeléket. Ha tápszeres a babád, akkor semmi baj nem lehet abból, hogy már gyümiket próbáltok enni. ( Van olyan jó mint a tápszer!) Persze ha szoptatsz még, akkor viszont korai volt. Boldog babázást!

Szia! Az én kisfiam szinte születésétõl fogva tápszeres, a védõnõm javaslatára 4 hós korában kezdtem el adni a gyümiket, kicsit késõbb fõzeléket. Ha tápszeres a babád, akkor semmi baj nem lehet abból, hogy már gyümiket próbáltok enni. ( Van olyan jó mint a tápszer!) Persze ha szoptatsz még, akkor viszont korai volt. Boldog babázást!
Szia.Ne aggódj és nem hibáztál szerintem.Én is kb.4 hónaposan kezdtem kóstoltatni vele a gyümiket és anyatejes.(1hét és 5 hónapos lesz).Nekünk a védõnõ(nagyon normális és szoptatáspári, de nem minden áron))ajánlotta, hogy az tízórai v. uzsi elõtt kapjon gyümit és utánna szopizzon, mert többször volt olyan, hogy 1 hétig nem volt kaki.Azt monta, hogy már szinte mindent megemészt a pindúr és nincs salakanyag.Most így, hogy uzsi elõtt kap gyümit és szopizik, minden rendben, 2-3 naponta tuti van kaki.
Én is ismertem olyan babát, aki igényelte a szilárd kaját ilyen korán. Egyszerûen nem lakott jól mással.
Ha a babád anyatejes, akkor igen, hibáztál, mert anyatejes babáknak 6 hónapos korukig nincs szükségük másra, mint az anya tejére. Ha tápszeres a babód, akkor szokták ajánlani már, hogy 4 hónapos kortól kezdõdjön meg a hozzátáplálás, de akkor sem muszáj elõrébb hozni a 6. hónapnál. Amúgy attól is függ, hogy hogyan vezetted be a babakonzervet, tehát fokozatosan, pl. egy-két kiskanál almapép, és ez növelve napról napra vagy hirtelen benyomott a babád egy egészet. Szóval kicsit részletesebben írhatnál róla, mert így nehéz megmondani, hogy hibáztál-e, de a hozzátápinál óvatosnak kell lenni, mert jöhet allergia és az emésztõrendszerük sem fejlett még a babáknak. Egy 6 hós babájú, a HT-t most kezdõ anyuka
Dehogy. De egy kis krumplit fõzhetsz te is, almát reszelhetsz, répát is fõzhetsz, ne egyen csóró mindig konzervet!
Szopizik még? Ha igen, 6 hónapig kizárólag az anyatejet ajánlják, nyilván nem véletlenül. Ha tápit eszik, 4 hónapos kortól már szokták kezdeni a hozzátáplálást. Én úgy láttam jónak, ha minnél tovább csak szopizik a kisfiam. Te úgy tünik nem így gondolod. Miért?
Szia! Szerintem sem hibáztál, az én kislányom anyatejes, de 4 hósan elkezdtük a hozzátáplálást. És õszintén megvalva nagyon örülök neki, mert most lassan 7 hónapos, és alig van már tejem, ha csak 6 hósan kezdtünk volna mást is enni, akkor most kaphatná a tápszert, így meg egy pár szopival és evéssel szépen fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Szóval: 3 hónaposan egyszerûen elválasztotta magát, még üvegbõl sem volt hajlandó meginni az anyatejet. Aztán 3 hete a tápszerbõl is csak 50-60 ml-eket volt hajlandó megenni. Hát innen jött az ötlet. Fokozatosan vezettem be, de már eszik 3-4 fajta konzervet. Nagyon ízlik neki, a tejpép is, de mindig csak a tápszer után kapja, változó, hogy milyen mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert most olvastam, hogy a túl korai (5 hó elõti) hozzátáplálás tönkreteheti a bélflóráját és megnöveli néhány betegség kialakulásának az esélyét. Persze utánaolvashattam volna elõbb is. Igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy más is eteti-e már ilyen korban az anyatejen/tápszeren kívül mással is a babát.
Elõzõnek: Nem azért lett kevesebb a tejed mert hozzátápláltad? Nem kötözködésbõl, csak kiváncsiságból. Mi most vagyunk 5hónaposak, de csak tervezem a hozzátáplálást a 6.hónap után.Addig elméletileg nem eléggé fejlett a gyomorrendszere.És sokáig szeretném szoptatni min. 1éves koráig.Gondolom ha hozzátáplálás megkezdõdik, jól lakik-->kevesebbet szopizik-->kevesebb tejcsi lesz hamarosan semmi. Én ezért félek a hozzátáplálástól. A kérdésre válaszolva: Szerintem ha tápszeres akkor nem, de ha anyatejes én vártam volna a 6.hónapig. Jó babázást!
Én 3-4 napig adtam neki egy fajtát.
és a 3. napon, már annyit adtam neki, amennyi jól esett neki
nem, nem jól tudod :) egyszerre nem csak egyfélét lehet adni, akár 3-4 félét is majd 2-3 hét múlva ha ott tartotok. egyszerre csak egy új ízt lehet adni! 3-4 nap alma után jöhet a barack, abból 2 kiskanállal adj az elsõ nap, de nyugodtan belekeverheted az alma adagjába vagy egybõl a 2 kiskanál barack után jöhet az alma :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Köszi az okosságokat:) ))Sokat segítenek
A kérdező hozzászólása: Hányszor adjak neki, 1nap egyszer, vagy lehet 2x is?
nem, csak 1x lehet! egy étkezés kiváltására kb. 2 hét az ideális. ha egybõl 2x adsz neki az megterheli a pocakját. különben is csak almát eszik még, majd ha 2-3 féle zöldségetbevezettél, akkor lehet majd elkezdeni az ebédet, 10óraira meg marad a gyümölcs. de kóstoltatni mindig a 10órai elõtt kell, mert ha allergiás az ne pont éjjel jöjjön ki
Ezek az infók nekem is hasznosak, így nem teszem fel én is ezt a kérdést! Köszönöm! :) Nekem is ennyi idõs a kisfiam, én barackkal próbálkoztam! Egyik ismerõsöm mondta, hogy egészben is meg lehet vele kóstoltatni, igaz, csak egy gerezdet adtam neki! Odáig van érte... és nem fájt a pocakja, ez a lényeg!!! Ezt kapta 3 napig, most egy kis szünet van! :) Szép napot mindenkinek! ;)

Bölcsi! Mindenkinek ilyen rossz? Nagyon rossz anyának érzem magam! 23 hónapos a kisfiam és elkezdtük vele a beszoktatást bölcsibe!

Neki tetszik egyszer volt egy kis sirdogálás értem de jól el van!Tegnap probálta az alvást!Igaz nem aludt de legalább feküdt!Nem sirt!azt mondták ez nagy szó!De nekem meg szakad a szívem!Ugy érzem magam húúúúú hát nagyon rosszul!

Legjobb válasz: természetes majd megszokod

természetes majd megszokod
Az ovi ugyan ilyen lenne. Amikor elõször ott hagytam (másfél órára) sírtam is. Hetekig nagyon rossz volt nekem. A fiam persze nagyon élvezte/élvezi az ovit, alig volt gond a beszoktatással. Talán akkor kezdett nekem jobb leni, amikor már kb 2-3 hete dolgoztam. Egyre jobban a munkára tudtam figyelni és nem azon járt az eszem, hogy mit csinálhat az oviban a fiam. Állandóan lestem a telefonom, hogy nem-e hívnak az oviból, hogy valami gond van, stb.
Enyém már 4 hónapja jár, és 3 éves múlt. Még mindig rosszul érzem magam. Õ nem szeret járni, de nem sír.. viszont nem is eszik semmit. 7-8 órákat elvan két pohár vízzel. :(( ÉN nem tudom ezt megszokni. De muszáj :(
Én már november óta dolgozom, és még mindig nem tudtam megszokni az új életritmusunkat. Elképzelem akkor szegény kisfiamat! Ráadásul õ nagyon sokat beteg, és én ritkán tudok vele lenni, legtöbbször a nagyszülõket vetjük be. Cudar dolog, de a kolléganõim mind azt mondják, velük ugyanez volt, majd megszokom..... A bölcsiben jó helye van, szeret ott lenni, õt is szeretik, de azért otthon csak jobb.
Az en kisfiam mar 1 eve bolcsis es meg mindig rossz. :( O 1 evesen kezdte a baba szobaba. Utanna 14 honaposan kerult at a tipego csoportba es most 2 evesen a 2-3 evesek csoportjaba. Engem meg a csoportvaltasok is megviseltek, jobban mint ot. Ma reggel is vittem a bolcsibe es boldogan szaladt volna a tipego csoport termehez es jatekaihoz. En meg meg kellett fogjam, hogy nem oda megyunk. Lattam az arcan, hogy olyan zavarodott. Nagyon szerette a tipegos gondozo neniket most minden megint uj neki. Ahhhh. Meg mindig rossz erzes. De en sem jokedvembol valasztottam, ugyhogy sajnos nincs mit tenni. Altalaban az anyukakkal tobb gond van mint a gyerekekkel. :) Mikor 1 evesen vittem a fiam bolcsibe a ferjem engem jobban feltett mint ot. 7 kilot fogytam 2 het alatt annyira megviselt. :(

Valami baj van? Kisfiam 15 hónapos, és 2-3 napja elkezdte ütni a fejét a fülénél. Hol a jobb hol a bal oldalát üti, paskolja a kezével.

Nagyon megijedtem, mert látom, hogy rendszeresen üti, nem csak 1-2 alkalommal.

Legjobb válasz: Esetleg egy enyhébb fülfájásra gyanakodnék huzattól...de mindenképp levinném dokihoz. nem hiszem amúgy, hogy baj lenne, lehet csak most jött rá, hogy a fülével hall, és próbálgatja...lányom is mostanában vette észre, hogy ha betapasztja a fülét, akkor nem hallja a mit kérek tõle, és ezt mondja is. :-) 2 éves, szal lehet nálatok is ilyesmi van...de mondom, inkább doki, majd õ megmondja a frankót, ha bármi van, akkor továbbküld...

Esetleg egy enyhébb fülfájásra gyanakodnék huzattól...de mindenképp levinném dokihoz. nem hiszem amúgy, hogy baj lenne, lehet csak most jött rá, hogy a fülével hall, és próbálgatja...lányom is mostanában vette észre, hogy ha betapasztja a fülét, akkor nem hallja a mit kérek tõle, és ezt mondja is. :-) 2 éves, szal lehet nálatok is ilyesmi van...de mondom, inkább doki, majd õ megmondja a frankót, ha bármi van, akkor továbbküld...
Lehet hogy fáj a füle.
A kérdező hozzászólása: De nem a fülét üti hanem felette. És közben néz engem, hogy mi a reakció. Ha rászólok akkor is abbahygja, de ha nem szólok és úgy csinálok mintha nem érdekelne a dolog akkor is abbahagyja. Mondjuk fogzik...elég durván, meglehet, hogy összefüggésben van a két dolog (?) Én komolyan megijedtem, anyósom szerint a bolondok és szellemi fogyatékosok csinálják ezt:-/ Nem hozta rám a frászt, egy cseppet sem.
Szerintem kutya baja, csak egy hóbort. Az én fiam is 15 hónapos, õ néha rázza a fejét elalvás elõtt vagy nagyon szereti verni a fejét az ágy támlába. Na ezt például elég rendszeresen csinálja, és csodálom is, hogy nem fáj neki. De ha nagyon nyugtalanít kérdezz rá a védõnõtöknél.
anyósod de jó fej..:-/ kb. mint az enyém...:-DDD nincs vele gond, simán lehet a fogától, tudod a fogfájás is kisugárzik a fülhöz, de ha nem a foga, akkor meg tényleg csak egy átmeneti szokás..tudod mennyi ilyen "dilis" dolguk lesz még??? elsõ
Szerintem is csak próbálgatja, de azért hétfõn elvinném majd dokihoz. Anyósoddal ne törõdj! :)
A kérdező hozzászólása: Igen...mélyen legbelûl és sem tulajdonítok neki NAGY jelentõséget...én abszolút a fülére fogtam, hisz szegény gyerek mindig szenved a fogaival és olyankor huzigálja, markolássza, esetleg tépi a fülét -gondolom sugárzik a fájdalom- szóval én simán erre fogtam most is, egészen addig míg a vészmadár el nem kezdett duruzsolni a fülembe. Azt hiszem hétfõn felhívom a védõnõt. Mndenkinek köszönöm a megnyugtató válaszokat!<3
A kérdező hozzászólása: Fejlemény van! Figyeltem ma egész nap a gyereket, jöttünk mentük, csináltuk a dolgunkat, bevásároltunk stb, és észrevettem valamit, õ mostanában olyan korszakban van, hogy azt hiszi mindent szabad, én meg egyre sûrûbben korlátozom ugye, logikus, azaz egyre többször mondom, hogy NEM vagy veszem el a kezét a tiltott dolgotól, szóval egyre többször kerülünk üsszetûzsébe, mert ugye õ ezt eléggé zokon veszi, és bõg ha tiltok valamit, na és a lényeg: Ma azt vettem észre, hogy minden egyes nem-nél, vagy tiltásnál csapkodta a fejét. Tehát ha azt mondtam, hogy nem szabad! akkor sírt és ütötte a fejét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!