Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam eves es (486 db)

Holnap húzza vissza a doki a kisfiam fütyijét és már előre félek. Úgy sajnálom de már 2 éves és itt az ideje. Ti, hogy vészeltétek túl?

Nemrég gyerekorvost váltottunk, az el?z? 3 éves koráig hozzá sem akart nyúlni.A mostani meg leis cseszett,hogy 10 hónapos korban megkellett volna csinálni mert:

Legjobb válasz: Az én kisfiamnak 3 hete húzta hátra a bõrt az urológus.Nekem is mindtak ilyet meg olyat,hogy ne tegyem majd még késõbb is ráérek,én is halogattam...de:késõbb,jobban megsínyli a gyerek,s még kisebb(2és fél hónaposak vagyunk)ajánlatos akkor rendbe tenni a kuki kérdést.A doki egy hirtelen mozdulattal hátrahúzta,akkor persze sírt,s utána is 1 napig.Fájt neki,bepirosodott.Nem kellett semmi mást tenni mint minden este fürdésnél felhúzni a kukit s kamillás vizzel leöblíteni.Kisfiam ezt mostmár önállóan csinálja!

Az én kisfiamnak 3 hete húzta hátra a bõrt az urológus.Nekem is mindtak ilyet meg olyat, hogy ne tegyem majd még késõbb is ráérek, én is halogattam...de:késõbb, jobban megsínyli a gyerek, s még kisebb(2és fél hónaposak vagyunk)ajánlatos akkor rendbe tenni a kuki kérdést.A doki egy hirtelen mozdulattal hátrahúzta, akkor persze sírt, s utána is 1 napig.Fájt neki, bepirosodott.Nem kellett semmi mást tenni mint minden este fürdésnél felhúzni a kukit s kamillás vizzel leöblíteni.Kisfiam ezt mostmár önállóan csinálja!
Két és fél éves a fiam, a makkról majdnem le lehet húzni, de én sosem bántottam, még bõven alakulhat. fél éve még a hegye sem látszódott ki, ennyit javult teljesen magától, én a helyedben még nem bántanám.
Hát én 2 éves koráig jóformán nem is nyúltam hozzá.Idõnként meglestem neki, meg sem lehetett jóformán mozdítani.A doki is azt mondta hagyjam. A 2 éves státuszon fel írta neki a cutivate krémet, azzal kellet kenegetni naponta naponta 2x-3x.Azt mondta a doki, ha egy hét alatt nem jön rendbe, akkor feltépi. 3 napig kentem neki, ez idõ alatt elvált a bõr magától. Már eltelt fél év és nem tapadt vissza. Én azt tanácsolom kérdezz rá a krémezésre.
Írtam már fent. Még csak két éves a kisfiad, adj neki egy kis idõt, nálunk fél év alatt is szépen alakult. Tényleg az a baj, h ha feltépik, olyan akár mikrosérülést is okozhatnak, h az fog utána TÉNYLEGES fitymaszûkületet okozni. Ami a kisfiadnak van, azt ÉLETTANI fitymaszûkületnek hívják, és az biztos, h ezt nem szokták a pelenkás korra idõzíteni. Csak képzeld el, h lesz ott neki egy seb, ami állandóan a pisiben, kakiban párolódik, a légmentesen záródó pelusban...
Tudom, hogy idõ meg költség, de én a helyedben megkérdeznék még egy orvost...én is mindig próbálom elkerülni a fájdalmas dolgokat, ahogy csak lehet a gyerekemnél, nekem 3 éves a fiam, nincs ilyen gondunk, így konkrétumot nem tudok javasolni. De én is mindenhol azt hallottam, hogy 3 éves koráig felesleges hozzányúlni. Próbálj meg még egy dokit!
A kérdező hozzászólása: Utolsó: szerintem ritka, ha egy kisfiú magának megoldja. Vagy adjak magamnak egy hónapot és kezdjem el én húzogatni neki????
Kérdezõ: Te hogy neveznéd azt, amikor valaki a letapadt bõrt megrántja, úgy, hogy az elválik a másik bõrtõl? A fiam unokatestvérének is megcsinálta ezt a doki. Neki a mûvelet után még vérzett is... Hetekig szenvedett a gyerek, minden pisiléskor sírt, láthatóan fájt neki. Engem is riogattak azzal, hogy majd késõbb még nehezebb lesz, meg hogy majd mûteni kell, stb. Ehhez képest semmi ilyesmirõl nem volt szó, mert - mint már írtam - a fiam, amikor már elég nagy volt hozzá, megoldotta magának, fájdalom nélkül.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem FELTÉPI hanem talán normálisan megcsinálja.Hallottam én is, hogy amíg pelenkás jobb, hogy levan tapadva.Komolyan mondom nem tudom. :(
Én nem engedtem az orvosunknak, hogy feltépje a fiam kukiját!!! Sokáig fájni fog neki, és az sem kizárt, hogy hegesedni fog majd!!! Ha van elegendõ lyuk neki ahhoz, hogy a pisije ki tudjon jönni, SEMMIFÉLE orvosi oka nincsen a feltépésnek! Teljesen felesleges feltépni nekik a kukijukat, ugyanis amíg pelenkásak, addig ráadásul kifejezetten hasznos is, hogy le van tapadva a bõrük, így ugyanis könnyebben elkerülik a fertõzéseket. Az én fiamnak két és fél éves koráig szinte teljesen le volt tapadva a bõre, de amikor már elég nagy volt hozzá, megtanítottuk neki, hogy hogyan húzgálja magának. Elmagyaráztuk neki, hogy a Doktornéni utasítása, hogy húzgálni kell, és õ minden este húzgálta is magának szépen. Egy hónap se kellett, és teljesen hátra lehetett már húzni neki a bõrt. Mindez pedig semmiféle fájdalommal, mûtéttel, tépkedéssel nem járt neki.
a mi sebész ismerõsünk a mi 2 kisfiunk kukacát 3 évig meg sem fogja nézni. a ngyobbik most lesz 3 éves májusban a kicsi meg 16 hónapos. addig nincs gond ameddig nem pisil fájdalmasan és cérnavékony lyukon keresztül.... na én nem engedném. Azt mondták ha nincs gond nem kell hozzányúlni 3 évig, mert ha mondjuk nektek holnap felrántja, bereped és a hegesedés miatt lesz fitymaszûkûlete, be fog gyulladni. Lehet amúgy meg nem is lenne gond vele az életben. Ne engedd!!
van egy krém, ftorocort a neve, öcsémet majdnem mûtötték, de nem kellett végül, ez segített!most 5 hós a fiam, én is ezt fogom használni ha kell!!szerintem ne engedd a dokinak, hogy bántsa, próbálkozz a krémmel!!!
A kérdező hozzászólása: Elmentem a gyógyszerész ismerõsömhöz és kértem tõle cutivate krémet.Remélem használni fog.

A kisfiam kettő és fél éves és még alig beszél csak szavakat mondogat (anya apa szia stb. ), mondatokat egyáltalán nem. Most már kezdek egy kicsit aggódni. Mit csináljak hogy rávegyem a beszédre és ne "hümmögéssel" értesse meg magát?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj ezen- ha egyébként minden rendben van vele (figyel, mozog, érzéseket kifejez,stb.) Az én kisfiam 2év 4 hósan kezdett beszélni, 3 héten belül folyékonyan. Figyelj! Annál, hogy mikor kezd beszélni, ezerszer fontosabb, hogy mit mond! :) Mesélj, énekelj, mondókázz neki sokat, kommentálj mindent, ami történik- akkor is, h õ csak szótöredékekkel reagál- vagy úgy se.

Szia! Ne aggódj ezen- ha egyébként minden rendben van vele (figyel, mozog, érzéseket kifejez, stb.) Az én kisfiam 2év 4 hósan kezdett beszélni, 3 héten belül folyékonyan. Figyelj! Annál, hogy mikor kezd beszélni, ezerszer fontosabb, hogy mit mond! :) Mesélj, énekelj, mondókázz neki sokat, kommentálj mindent, ami történik- akkor is, h õ csak szótöredékekkel reagál- vagy úgy se.
a második vagyok, mi a túróért lettem lepontozva vajon??? :((
Az én fiam 2 éves és 4 hónapos. Most voltunk logopédián mert õ még ennyit se beszél amit te írsz. Megvizsgálták, letesztelték, érteni ért mindent szinte, és szótöredékekkel megérteti magát, ezért "nem küzd". Semmi baja, nekünk ezt mondták most. Nem mindenki beszél mondatokban 2 évesen... Nekünk javasolták már korábban hogy csináljunk úgy mintha nem értenénk...hát ez nem vált be, csak hsiztis lesz tõle és semmivel se ment elõrébb a beszédje ettõl.
Ha tényleg nem tud mondatokat alkotni, jobb, ha megnézeted egy szakemberrel-bár egy fél évet még várhatsz esetleg-.Barátnõm gyerekérõl így derült ki, h autisztikus, mindenféle fejlesztésre kell járnia, így kezdett javulni a helyzet.Nála sem volt elõtte semmi különös jel, ami erre utalt volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segitséget!

Ha beadom a kisfiam (2 és fél éves) az ovi mini csoportjába, mert itt nincs bölcsi, akkor elveszítem a gyesem abban az esetben is, ha nem megyek el dolgozni?

Egy nagy m?tét el?tt állok és sajnos nincs segítségem a kisfiam ellátásában ,ezért gondoltam az óvodára.de a gyesre meg nagy szükségem lenne,hiszen a m?tét miatt hónapokig nem tudok majd dolgozni.

Legjobb válasz: Hol laksz, és milyen mûtét? Még most nyáron? Mert ha igen, és nem messzi laksz, akkor én szívesen elvállalom. Sajnálom, hogy nem tudok a kérdésre válaszolni.

Hol laksz, és milyen mûtét? Még most nyáron? Mert ha igen, és nem messzi laksz, akkor én szívesen elvállalom. Sajnálom, hogy nem tudok a kérdésre válaszolni.
Az óvodának és a GYES - nek nincs semmi köze egymáshoz. A Gyes jár 3 éves korig, akkor is , ha oviban van a gyerek, akkor is ha nem.
Amennyiben elmondod az óvodában a problémádat nagyon valószínûnek tartom, hogy szívesen a segítségedre lesznek és örömmel vállalják a gyermeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon kedves vagy!Veszprém megyében lakok egy csöpp kis faluban:) Nekem mindenképpen az óvoda az egyetlen megoldás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ, megnyugtattál!
Az ovinak és a GYES-nek semmi köze nincs egymáshoz, ez utóbbit csak akkor nem kapod, ha heti 30 óránál többet dolgozol. Mivel Nálad nem ez áll fenn, mindenképpen kapni fogod a kicsi 3 éves koráig. Sikeres mûtétet és gyors gyógyulást kívánok!


A kisfiam 2 és fél éves. Áttérhetek babafürdetőről mondjuk baba vagy lifebouy tusfürdőre vagy várjak még vele?

Legjobb válasz: Én a helyedben még várnék,akár pár évet is.Szinte gyerekbetegség a száraz bõr.(nálunk is).Örülj neki,hogy nálatok nincs.Ha lehet ezt az állapotot õrizd meg,mert visszacsinálni sokkal nehezebb.De ha mégis váltasz,semmiképpen ne most mikor jön a beöltözõsdi.Váltás nélkül is elõfordulhatnak problémák.Szerintem maradj annál,ami eddig bevált. Remélem tudtam segíteni.

Én a helyedben még várnék, akár pár évet is.Szinte gyerekbetegség a száraz bõr.(nálunk is).Örülj neki, hogy nálatok nincs.Ha lehet ezt az állapotot õrizd meg, mert visszacsinálni sokkal nehezebb.De ha mégis váltasz, semmiképpen ne most mikor jön a beöltözõsdi.Váltás nélkül is elõfordulhatnak problémák.Szerintem maradj annál, ami eddig bevált. Remélem tudtam segíteni.
Keresztlányomnál csak az elsõ pár hónapban használták a gyógyszertári kenõcsöt, utána fél év körül már a nagykádban fürödd az anyjával, azzal amivel a felnõttek. Semmi baja azóta sem.
A lifebuoy ugy tudom antibakterialis es azokrol azt mondjak nem nagyon jok. nem tudom mennyi ennek az igazsagalapja de jobb elkerulni
nem tudom otthon mi a neve, johnsos dolci notti, lila szinu a flakon es levendula illatu iszonyat jo es a gyerek borere valo.mi ezt hasznaljuk .es nem is szaraz a bore tole:)
Én már áttértem a "Babá"-ra a lányom 2 éves korában, és hál'istennek semmi gondunk sincs. Biztos minden gyermek másképp reagálja le érzékenységétõl függõen, de nálunk nem okozott gondot, pedig érzékeny, fehérbõrû a család.
Szerintem igen, az én kisfiam 2 hónapos korától baba tusfürdõvel fürdik ugyanis a bõre nem bírja még a babfürdetõt sem, sem a gyógyszertári kenõcsöt csak ezt a fajta tusfürdõt és semmi baja azóta sem!

Két éve elváltam. Kisfiam most 5 éves. Én szeretném ha 7 évesen menne iskolába és nem 6 évesen. Az apukája beleszólhat-e abba, hogy mikor és melyik iskolába kezdje a sulit a kisfiam?

Legjobb válasz: Dehogynem! Mégis szerinted ki mondja meg az anyának , és ki kötelezi rá ,hogy a 6 éves gyerekét iskolába küldje ha nem akarja? Senki.

Dehogynem! Mégis szerinted ki mondja meg az anyának , és ki kötelezi rá , hogy a 6 éves gyerekét iskolába küldje ha nem akarja? Senki.
minednképpen vedd figyelembe a szakértõi véleményt, de egy anya szeme többet lát.... apunak hivatalosan nincs beleszólása , de érdemes vele beszélni, én pedagógus vagyok, a szülõi döntés a végleges, a tanácsadó, csak tanácsot ad.
Ha veled él a gyereke akkor nem szólhat bele. Az elsõnek egyáltalán nincs igaza ezért is lett lepontozva. A szülõ igen is beleszólhat abba mikor , menjen a gyerekiskolába. amennyiben az év elsõ 5 hónapjában született akkor még csak indokolni sem kell miért hagyod még az oviban. A 6. hónapban és az az után születõ gyerekeknél csinálnak iskolaérettségi vizsgálatot. A Nevelési tanácsadótól kell kérni igazolást, hogy még nem érett a gyereke ezért marad oviban. S igen 8 éves korig maradhat oviban ha az indokolt. Szóval ez a te döntésed te ismered a fiad.
Ha te vagy a törvényes gyámja vagyis veled él a gyerek akkor nem. Egyébként 8 éves koráig lehet iskolában a gyerek, valóban számít az iskolaérettség és a pedagógusok szakemberek véleménye, de ha a szülõ úgy dönt , hogy vár még vele , megjegyzem nyílván okkal , akkor övé az utolsó szó.
11:51. tévedés, hogy egyáltalán nincs igazam. én arra utaltam, hogy az édesanya nem döntheti el kizárólagosan, mintegy a hasára csapva, hogy a gyerek 7 évesen fog iskolába menni, és punktum. ha jobban kinyitottad volna a szemed, akkor észrevehetted volna, hogy megjegyeztem, hogy ezért szükséges szakvélemény felállítása a gyerekrõl, hogy iskolérett-e avagy sem, mert ezt az anya önhatalmúlag nem tarthatja távol a gyereket az iskolától, ha betöltötte a 6. évét.
Szerintem beleszólhat, elvégre az õ fia is. De, ha te úgy érzed, hogy nem akarod suliba vinni, mindenképpen beszéld meg vele, biztosan megérti az indokaidat. Én is késõbb vittem a fiamat, januárban volt 7 éves, tehát több mint 7 és fél évesen és csak jót tett neki. Könnyen veszi az akadályokat és felvették a nyolc osztályos gimibe is :) Amúgy nem kötelezõ 6 évesen vinni, tudomásom szerint 8 éves koráig kell elkezdeni az elsõ osztályt.
Nem, de még csak te sem. a gyereknek 6 éves korában kell elkezdeni az iskolát. akkor kezdheti késõbb, ha óvodapszichológus és logopédus szakvéleménye alapján még nem iskolaérett.
Szerintem illik megkérdezned tõle, hiszen a gyereked apja... úgyis Te döntesz, de avasd be õt is. Amúgy én jobban örültem volna, ha 6 évesen megyek iskolába, az sokkal jobb szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Természetesen nem szeszélybõl nem szeretném, hogy 7 évesen menjen iskolába. A bátyja évvesztes(júliusi), õ ezért kezdte 7 évesen a sulit. És õ sokkal érettebb volt mint a pici. A pici csak 4 hónappal lesz idõsebb a bátyjánál, mikor suliba szeretném küldeni. De a véleményemet nem magam alakítottam így, az óvónõk is egyet értenek velem. (Csak zárójelben jelzem, hogy ma már rengetegen visszatartják + 1 évet az oviban a gyereket. Olyannyira bevett szokás ez, hogy az óvóda is alkalmazkodott ehhez oly módon, hogy két középsõs csoport van: kisközépsõs és nagyközépsõs. Utána jön a nagycsoport, majd a suli. ) Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

Csak az én kisfiam ilyen? 2, 5 éves múlt a kisfiam és most pár napja nem akar aludni délben! Reggel 8 körül ébred és általában 1 óra körül szoktam letenni aludni.

Pár napja kitalál mindent csak aludni ne kelljen! Ez csak egy átmeneti dolog vagy ennyi az alvásigénye? Félek mert nemsokára kezdi az ovit és ott pedig aludnia kell!!

Legjobb válasz: en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)

en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)
Csak azt tudom írni, hogy ugyanez van nálunk(jun 7. fiú).8-ig alszik ebéd után nagyon ritkán alszik.Este ha nem aludt napközben, akkor 7, 30-kor altatom, ha aludt, akkor 8, 30-kor.A védõnõ szerint még kéne aludnia napközben.Ha nem is alszik, akkor is csendes pihenõzzünk.Avval nyugtatom magam, hogy amikor ovis lesz, akkor úgyis korábban kell ébrednie és fáradt lesz, így aludni is fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nálunk is elég erõsen tud tiltakozni! Mondjuk õ nem nyügös, hogy ha nem alszik de ilyenkor már este 8-kor alszik! Én is szerintem be fogom vezetni hogy reggel fel fogom ébreszteni elõbb egy kicsit és akkor talán elalszik délben!
A lányom kétéves alig múlt, amikor teljesen leszokott a délutáni alvásról. Ha véletlenül elaludt (pl. kocsiban) akkor este képtelen voltam éjfél elõtt lerakni. Azóta nem erõltetem, így este nyolc-fél kilenc körül alvás van, reggel nyolcig kb.
Szia! Az én fiam sem alszik 2 hónapja itthon, az elején még a bölcsiben aludt, aztán már ott sem.Szépen fekszik, nem zavarja a többieket, amikor itthon van inkább rajzol, kirakózik, erõszakkal nem hagyhatom az ágyban:) !

1 éves a kisfiam, és a többszörös középfülgyulladása miatt a jövő hónap elején kiveszik az orrmanduláját és tubust raknak a fülébe. Járt már valaki így?

Annyira kicsi még, de már 3x szúrták mindkét fülét az 5. antibiotikum kúránál tartunk, és a doktornő azt mondta, hogy nincs mire várnunk. A sógornőm szerint 2 éves kor alatt nem szabad kivetetni az orrmandulát.

Legjobb válasz: Ismerõsöm kisfiának volt ilyen mûtétje másfél éves korában. (Az orrmandulában nem vagyok 100%-ig biztos, de mintha azt is kivették volna.) Jelentõsen csökkentek azóta a panaszai. Most 5 éves, kutyabaja a fülének. Persze fokozottan vigyáznak is rá, de már nincsenek különleges óvintézkedések.

Ismerõsöm kisfiának volt ilyen mûtétje másfél éves korában. (Az orrmandulában nem vagyok 100%-ig biztos, de mintha azt is kivették volna.) Jelentõsen csökkentek azóta a panaszai. Most 5 éves, kutyabaja a fülének. Persze fokozottan vigyáznak is rá, de már nincsenek különleges óvintézkedések.
Unokahúgomnak is ez volt a baja, évekig szenvedett a fülével, mire végre berakták ezt a tubust. Pontosan nem tudom az összes részletet, de meggyógyult:) A doktornõ nevére emlékszem, õ volt aki meggyógyította tesóméknál a fülproblémás gyerekeket ( 3-an vannak) Szerencsére nálunk elég volt a sapka:) . http://www.gyogysapka.hu/index.php?option=com_content&view=a..
bocs hogy közbekérdezek. de mi az a tubus a fülben? szegény picid jó sokat szenvedhet. remélem a mûtét tényleg megoldás.jó egészséget és bátorságot!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, és a biztatást, most valóban nagy szükségem van erre. Én is remélem, hogy ez megoldja a problémánkat, mert dec. 13-a óta ezzel kínlódunk. Az utolsó válaszolónak: http://www.hazipatika.com/mediatar/media/Fultubus/4631

Miért nem volt eddig vérvétel? Vesemedence tágulata van a kisfiamnak, 2, 5 éves múlt, most vettek tőle először vért ezzel kapcsolatban, még meg sincs az eredmény és már is kiírták a következőt.

6 havonta járunk kontrollra születése óta, panaszmentes, soha semmi gondunk nem volt az enyhe tágulatával, nem értem, most ezt miért írta ki a doki, annyira rosszul viselte a kisfiam a vérvételt.

Legjobb válasz: Nekünk nem volt vérvétel, nem is értem, miért kellene, hiszen a vizeletet azért viszed, hogy abból kimutassák, ha bakteriális fertõzés van. Nálunk 2,5 évesen kinõtte a kisfiam, és hál Istennek õ is mindig tünetmentes volt.

Nekünk nem volt vérvétel, nem is értem, miért kellene, hiszen a vizeletet azért viszed, hogy abból kimutassák, ha bakteriális fertõzés van. Nálunk 2, 5 évesen kinõtte a kisfiam, és hál Istennek õ is mindig tünetmentes volt.
A kérdező hozzászólása: Nektek mekkora volt a tágulat? Egyik oldalon volt csak? Nálunk ott veszik le a vizeletet is, elõtte fertõtlenítik, tasakot ragasztanak fel, szóval az itthoni nem jó nekik, mert én "hogyis" tudnám azt megcsinálni, amit õk (volt hogy kérdeztem, hogy mivel fertõtlenítik, hogy itthon megcsinálnánk, de nem tetszett nekik az ötletem). És milyen sûrûn jártatok? És már nem is kell így többet mennetek?
jobb oldalon volt, egy kisméretû tágulat. Eleinte havonta, majd ahogy nõtt a fiam, egyre ritkábban, a végén már csak 2x voltunk egy évben. Nálunk vinni kellett a vizeletet...kész tortúra volt, húúú de nem szerettem, de azért ügyesek voltunk, kevésszer kellett megismételni. Betadinos vízzel kellett fertõtlítenem, a végén simán belepisilt a vizeletgyûjtõ pohárba..persze ezeket a kellékeket nekünk kellett megvennünk. Azóta már eltelt 2 év és nem voltunk, de már nem is emlékszem, mit mondott a dr.nõ, talán évente-2 évente kontrollt javasolt?!?!
A kérdező hozzászólása: Melyik városban laktok? Gondolom nem Szeged. :( Én is inkább itthon megcsinálnám a vizeletetvételt is, mert már akkor is sír a drágám (pedig otthon megbeszéljük, hogy mi lesz) de valamiért már azon kiborul. :( Olyan érdekes, hogy nem épp gyerekbarát itt a stílus a szegedi Gyerekklinikán.
Én Veszprém. Nincs is itt külön gyermekurológia ...:O A dr néni stílusa is hagy némi kivetnivalót, szóval én nagyon boldog voltam, amikor elmúlt neki szépen. Komolyan már ideges voltam, amikor vinni kellett a vizeletet, mert azért otthon is macerás ám, úgy ráhúzni azt a zacsit, hogy ne folyjon ki, de ne is kerüljön sehonnan se még egy ici-pici bacika se a pisibe, mert akkor kezdhettük elõröl. Az elején nagyon sok vizsgálatot megcsináltattak velünk, amit most tuti nem vállalnék be (többek között izotópos röntgen...)

Hogy szívjam az orrát? 2 éves a kisfiam és beteg lett. éjjel belázasodott és elöntötte a takony. Az orrszívástól hisztirohamot kapott ma már 2-szer.

kapott éjjel nurofent, az levitte neki, most kapott megint, mert 38,1 volt a láza. aztán ki kellett szívni az orrát, iszonyatosan taknyos. közben persze visított, leizzadt, ami a láznak nem tesz jót. de miután végeztünk olyan hisztirohamot kapott, h azt hittem megfullad, rohant a lakásban fel alá és hörögve visított, ordított. alig csillapodott le. nem merem kiszívni neki, pedig muszáj. h csináljam? próbáltam magyarázni neki, h ett?l jobb lesz, mert kap leveg?t és nem fáj, csak hangos.... semmi hatása.

Legjobb válasz: Szia!Nekem 2 és fél éves a kisfiam,épp most vagyunk túl egy nagyobb náthán.Én hagyományos pumpás orrszívót használok,nekünk nagyon bevált.Szépen hagyja,hogy kiszívjam neki vele.Mondom neki,hogy kiszívjuk az orrodból a csúnya cicakakát és utána együtt mossuk ki az orrszívót.Hátha neked is jó lenne én még nem is próbáltam a porszívósat!Kifújni nem tudja még?Akkor még könnyebb lenne.Üdv.Viki.

Szia!Nekem 2 és fél éves a kisfiam, épp most vagyunk túl egy nagyobb náthán.Én hagyományos pumpás orrszívót használok, nekünk nagyon bevált.Szépen hagyja, hogy kiszívjam neki vele.Mondom neki, hogy kiszívjuk az orrodból a csúnya cicakakát és utána együtt mossuk ki az orrszívót.Hátha neked is jó lenne én még nem is próbáltam a porszívósat!Kifújni nem tudja még?Akkor még könnyebb lenne.Üdv.Viki.
Milyen orrszívód van? Nem lehet szétszedni? Mi azt csináltuk, hogy levettük azt a részét ahol a porszívóhoz kell illeszteni, és a gumicsõ maradt csak. Az ölembe ültettem a gyereket és megmutattam neki, hogy mi van a kezembe , mire való, stb. és megkértem segítsen az orrához tartani mert nekem egyedül nem megy... Persze segített a "béna anyának":-) a számba vettem a csõ végét és kiszívtam. Nem hangos, a szádba nem tud menni a takony, játszottunk is vele kicsit, stb...Az én fiam most 27 hónapos, de már tudja fújni az orrát, és nem fél ha ki kell szívni, attól sem. Sõt .... Elõtte persze érdemes fellazítani ( orrcsepp, spray, esetleg mentolos kenõcs)
10:25-ös vagyok.Nasivin orrspray is nagyon hatásos, ez az elõbb kimaradt!
nekem engedte a porszívós orrszívót, de mikor beteg lett, óránként kellett használni és ellenállt. Muszáj volt lefognom és kiszívni. 4 nap alatt meg is gyógyult teljesen. szerintem vannak muszáj dolgok és ilyenkor nem a gyerek dönt... sok anyuka nem erõlteti ha ellenállásba ütközik, ezért elhúzódik a betegség, szövõdmény lép fel és a félig gyógyult gyereket már viszik is az oviba, stb...
Mi levágtuk a porszívó csõ véget és szájjal fújjuk illetve szívjuk. Azt pedig rosszul teszed, hogy nem viszed ki levegõre, mert a nap segít az arcüreg gyuladást megelõzni és pont akkor nem fog folyni az orra mikor kint vagy vele, mert a kinti levegõ páratartalma kell ez orrának.
Bocs, nincs tippem, csak meglepödtem, hogy ennyi 2 ev körüli gyerek nem fujja az orrat. Nekünk szerencsere egy eves korig nem kellett orrszivo utana meg magatol ki tudta fujni. most mult 2.5 eves es mar egyedül fujja az orrat(a zsepit sem kell tartanom). Esetleg probald ki hogy elmagyarazod neki 2-3 szor hogy mi lesz de hozzateszed, hogy ha nem hagyja lefogod. Aztan ha kell tenyleg lefogod es kitisztitod az orrat. A kisfiamnak a hajnyirasnal bejött, azota hagyja, meg mindig nem szereti de nem hisztizik. bar azert a betegseg is ratesz gondolom a hisztire.
A kérdező hozzászólása: ha nem lesz lázas du. akkor kiviszem persze, nem a takony miatt nem mentünk, hanem a láz miatt. most az ágyon szívtam és sírt, de nem volt balhé. közben mondogattam neki a szokásos szöveget, könnyebb lesz, nem kell doktorbácsihoz menni, hamarabb meggyógyulsz... és így megengedte. lehet, h reggel az volt a baj, h már jó ideje nem találkozott az orrszívóval és ezt váltotta ki. úgy tûnik mostmár rájött, h könnyebb neki utána, mert aztán már magának is dugdosta a fejet. köszönöm!
Nekünk is iszonyat szokott lenni az orrszívás, mindig ketten fogtuk le.Sõt még az orrát is alig engedte megtörölni. Most van gyógyulóban egy nagyon csúnya torokgyuszi után, már két hete taknyos.És lám, most valahogy nincs gáz.Sokat segít, hogy már megérti, hogy muszály.(21 hós)Emellett, odaadtam a kezébe, hogy dugja az orrába egyedül, és ha sikerült vele vmit "kikapnia", akkor tapsoltam, dícsértem.Az is sokat segített, hogy gyere, megmutatjuk a papának, apának, babának, hogy milyen ügyes vagy!Utána megnézzük, hogy mennyi jött ki! Az elsõ pár napban ugye nekem is utána kellett szívni, mert ahogy Õ csinálta, abban nem volt köszönet. Ilyenkor nekem persze nem engedte, le kellett fogni. Aztán két napja mindig ígérek vmit: mondjuk utána hintázunk, vagy kimegyünk sétálni..., és nincs balhé, akkor sem, ha anya utána igazít.Persze folytonos dícsérettel.
Ha nem hagyja, hogy te szívd ki, akkor lazítsd fel a váladékot és magától folyik ki. Pl. egy közös gõzölés kamillával... "bújjunk be a takaró alá és fújjuk a füstöt, gyere, játsszunk"... stb. Ez is jó tud lenni, akkor, amikor kezdetben a fáradtságtól érzékenyebb is.
Látom nem csak én vagyok néha "porszívó".:-)))
A kérdező hozzászólása: megpróbáljuk még ezt a pumpás orrszívót, mert a szájjal szívós nem vált be, a porszívósat meg nem tudom szétszerelni, mert mûanyagon van a csõ, ami totál rá van erõsítve. köszönöm azoknak, akik segítettek!:)
A kérdező hozzászólása: nem jár oviba, ill. semmi közösségbe, mert 2 éves. nem is bölcsis. eszemben sincs félig gyógyultan bárhová vinni. végre 1 hét után nem esik, gyönyörû az idõ, mégsem viszem le, mert nem vagyok bolond. természesen az orrát is kiszívom, inkább õ sírjon mint én alapon, csak vmi "emberibb" prakitikát szerettem volna kérni.
A kérdező hozzászólása: na megpróbálom szétszerelni, hátha akkor engedi! köszönöm mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: streimarral fújom neki, porszívós szívónk van, mert a többi nem vált be, és kifújni sem tudja még sajnos. odaadtam neki elmosás után, eleinte játszott vele. ez már a 2. nátha, szóval ismeri és tudja, h mire való, de vhogy most nem akarja engedni. nem mondom, eddig sem szerette, de azért ilyen balhé nem volt.
A lányom 25 hónapos, és õ sem túl bodog ha orrszívóni kell. Legutolsó betegségénél csak picikét volt náthás, ezért csak zsepibe fújta az orrát, az orrszívózást nem erõltettem. Na, ennek az lett a vége, hogy ráment a fülére. A doktornénink mondta is, hogy az ilyen kisgyerekek még nem tudják olyan erõvel kifújni az orrukat, mint ahogy kellene. Az orrszívózással úgy békült ki, hogy elõször a kezéhez tettem, majd az arcához, és tetszett neki, hogy kicsit szívta az arcát, én is kipróbáltam persze, abszolut nem rossz érzés. Utána pedig a kezébe adtam, hogy õ szívja ki a nóziját, ami után persze én is megszippantom kicsit. Orrszívás elõtt jó, ha fellezítod orrspray-val. Nálunk a Sterimar egyáltalán nem vált be sem neki, sem nekem, hanem a Nasivyn.

Kisfiam 2és fél éves és még nagyon sokszor nem értjük meg amit beszél. Nagyon sokat, szinte egész nap be nem áll a szájacskája, de még mindig nagyon "babás" Mivel segítsem a beszédfejlődését?

Soha nem beszéltem neki csak úgy a leveg?b?l, mindig leguggoltam hozzá és szemt?l szembe, hogy lássa a számat. Ha szotagolva mondatom vele a szavakat akkor szépen kimondja, de azért nem csinálhatom ezt minden egyes szóval.... és attól is félek, hogy így rosszul tanulja meg. Képr?l mindent felismer, az utasításokat megérti végre is hajtja, ha kérdezem válaszol, mondja köszönöm(kökö), nagyon szívesen(nanon szííí) , elég volt(egé vot). Sokat mesélünk neki, kedvence a Bogyó és Babóca (bobo babo) Most kezdett el egyedül játszogatni, imád bábuzni, és a szerepjátékokat. 4modókát tud, "énekel" és mutogat. Szerintetek mit nem csináltam jól? Nálunk a családban minden gyerek hamar beszélt, még a fiúk is! A barátn?m kisfia ennyi id?sen már érthet?en beszélt, pedig ? is cumizott! Úgy érzem, hogy cs?döt mondtam!

Legjobb válasz: Jaj! Semmi baja nincs a kisfiadnak! Nagyon sok kisgyerek ennyi idõsen így beszél, nálunk 3 gyerek van, az elsõ ennyi idõsen már szépen beszélt, a másodikat alig értettük ekkor, a harmadikon már nem is aggódtunk... Lányom mikor elsõbe ment az osztályában több gyereknek nem lehetett érteni a beszédét, szerencsére nagyon odafigyeltek rájuk és 7 évesen már kitisztult mindenkinek a beszéde. Mindent jól csinálsz és nem kell mindig leguggolni a gyerekhez, csak ha úgy érzed jónak. Sokat énekeljetek, mondókázzatok és kész úgy ahogy eddig tetted!

Jaj! Semmi baja nincs a kisfiadnak! Nagyon sok kisgyerek ennyi idõsen így beszél, nálunk 3 gyerek van, az elsõ ennyi idõsen már szépen beszélt, a másodikat alig értettük ekkor, a harmadikon már nem is aggódtunk... Lányom mikor elsõbe ment az osztályában több gyereknek nem lehetett érteni a beszédét, szerencsére nagyon odafigyeltek rájuk és 7 évesen már kitisztult mindenkinek a beszéde. Mindent jól csinálsz és nem kell mindig leguggolni a gyerekhez, csak ha úgy érzed jónak. Sokat énekeljetek, mondókázzatok és kész úgy ahogy eddig tetted!
Ritka az a gyerek, aki ennyi idõsen tisztán beszél. Nem kell semmit csinálni vele, majd õ is fog tisztán beszélni. Csak az a fontos, hogy körülötte mindenki értelmesen beszéljen.
Az enyém is így beszél, mi még csak-csak értjük, de idegenek általában nem. Pedig õ nem is cumizott soha, nem hiszem, hogy lenne ilyen összefüggés. Nincs ezzel semmi gond, a csõdöt mondás nem ott kezdõdik, ha a 2, 5 éves még nem beszél irodalmi nyelven. Annyit tudok javasolni, hogy lazíts, és hagyd békén. Nem kell, hogy mindig lássa a szádat, meg szótagokat mondatni vele, meg ilyenek, anélkül is meg fog tanulni beszélni.
A kérdező hozzászólása: Attól félek, hogy az oviban nem fogják megérteni. Az anyósom az óvoda vezetõ, és ezáltal már kicsi kora óta bejárunk félnapokra. Már ott tartunk, hogy bent is tudom hagyni a csoportba ha kiszaladok vásárolni. nagyon szereti az óvónéniket, abba a csoportba is fog járni. Az egyik óvónéni megjegyezte nekem tavaly az egyik kiscsoportosra, hogy neki még nem is lett volna szabad jönnie, mert alig értik amit mond! Én erre behúztam, fülemet-farkamat mert az én gyerekem sem beszél érthetõen pedig nincs elhanyagolva
Én a másfél évesemmel úgy szoktam, hogy ha azt mondja, hogy "köpökö" (nála ez a köszönöm néha), akkor azt válaszolom, hogy "köszönöm." Megpróbálja így is, ebbõl lett a "köszöszö". Újra elmondom neki, s harmadjára, negyedjére megy neki is. Nálunk ez bevált. Nem agresszív, lekezelõ javítás, de fontosnak tartom, hogy ne hagyjuk rá, ha rosszul mond valamit. És látom rajta is, hogy örül, ha valami sikerül neki. Szerintem beszélj sokat neki és hadd ismételje el a szavakat. Nem szótagolva, de lassan. Fog az menni.:)
Nekem is 2 és fél éves a kislányom, és ugyanígy vagyunk mint ti.Épp ma kérdeztem meg a doktornõnket, de azt mondta, hogy 3 éves koráig rengeteget fog fejlõdni.Kislányom valamit szépen kimond valaminek a szavak elejét valamit teljesen átkeresztel.Hiába javítgatom, ugyanúgy rosszul mondja.Segíteni nem tudtam, de legalább látod, hogy nem vagy egyedül:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!