Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam csak (794 db)

A kisfiam csak a jobb oldalára fordul, a bal oldalt hanyagolja. Normális ez?

Próbálom a bal oldalra tenni a csörg?jét,de ha nem éri el háton fekve, akkor inkább elkezd nyöszörögni.Hétf?n leszünk 5 hósak.Karba véve,vagy a hordozóban már a törzsét felhúzza,de még hasról egyáltalán nem fordul vissza!

Legjobb válasz: Az én kisfiam pedig csak balra hajlandó....õ 4 hónapos... Szerintem próbáld a másik oldalra is fordítani, pár percekre, aztán ahogy erõsödik a bal oldala, hátha arra is fog gyakorolni. Valószínûleg a jobb oldala erõsebb, azért csinálgatja arra... Szerintem ne erõltess semmit se, csak segítsd a mozgásban kicsit, aztán majd szépen mindenre rá fog jönni és csinálja magától is (én nem izgatom magam miatta, hogy pl. a fejét nem igazán emelgeti, ha felhúzom õnagyságát, mert hol megcsinálja, aztán hetekig semmi "produkció"..tudja õ, csak nem akarja. Erõltetni meg nem érdemes.) . Tedd sokszor hasra (gondolom, szoktad), hadd erõsödjenek az izmai, majd mindennek eljön az ideje (ugyanis a mozgásfejlõdés genetikai is...).

Az én kisfiam pedig csak balra hajlandó....õ 4 hónapos... Szerintem próbáld a másik oldalra is fordítani, pár percekre, aztán ahogy erõsödik a bal oldala, hátha arra is fog gyakorolni. Valószínûleg a jobb oldala erõsebb, azért csinálgatja arra... Szerintem ne erõltess semmit se, csak segítsd a mozgásban kicsit, aztán majd szépen mindenre rá fog jönni és csinálja magától is (én nem izgatom magam miatta, hogy pl. a fejét nem igazán emelgeti, ha felhúzom õnagyságát, mert hol megcsinálja, aztán hetekig semmi "produkció"..tudja õ, csak nem akarja. Erõltetni meg nem érdemes.) . Tedd sokszor hasra (gondolom, szoktad), hadd erõsödjenek az izmai, majd mindennek eljön az ideje (ugyanis a mozgásfejlõdés genetikai is...).
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat!Jó babázást, s Kellemes Ünnepeket!:) )
Az én babám 4 és fél hós. Néhány hete tud a bal oldalára fordulni, most a hét elején kezdte a jobbra fordulást. Arra még kicsit bénácska, de megy neki. :) Ha hason van akkor ügyesen tartja a fejét és már ki is nyomja magát. A popóját próbálja emelgetni, de a forduláshoz még köze sincs. Beszéltem egy gyógytornásszal , azt mondta, hogy ennyi idõs korban ez tökéletes, nem kell többet tudjon. Sztem ne aggódj, majd belejön a Te babád is.
Szia ne aggódj az én fiamnál ugyanez volt, de most már simán forog (5 és fél hónapos). Majd rájon hogyan kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!!Boldog babázást, s Kellemes Ünnepeket!

Az oviban mennyire lesz baj, ha a kisfiam csak ülve tud pisilni?

Legjobb válasz: A kisfiam ugyan még csak bölcsis, de náluk a fiúkat is ülve pisiltetik. Úgy tudom, jobb is, mert jobban el tudják engedni így a záróizmaikat, és nem fog utána még a bugyiba menni.

A kisfiam ugyan még csak bölcsis, de náluk a fiúkat is ülve pisiltetik. Úgy tudom, jobb is, mert jobban el tudják engedni így a záróizmaikat, és nem fog utána még a bugyiba menni.
A mi ovinkban van egy kis függöny minden Wc elõtt, így gyakorlatilag úgy pisil mindenki, ahogy neki a legjobb. Mivel 28 fok van az oviban (nem tudják a kazánt rendesen beállítani) csak tréning és zokni van a fiamon bent.
# 9/10 Mindenképp szoktasd rá a fiadat, hogy tudjon ülve pisilni. Otthon úgy csináljátok, ahogy nektek tetszik.
14:07-es vagyok. Én rétegesen öltöztetem, és a bölcsiben is dupla nadrágban viszik õket ki, meleg zokni, meleg cipõ, vékony felsõ, pulcsi, télikabát, stb..a lakásban 24 fok van+szõnyegpadló, ott szabadidõ nadrág hosszú ujjú felsõ+zokni. Üdv.
Ez komoly, hogy megszabjak ki hogy pisiljen?? Fiam jovore menne oviba, de o mindig allva pisil, nem szeret ulni a wcn. Ez akkor baj, szoktassam ra??
A kérdező hozzászólása: ma 14:07 Te mennyire öltözteted melegen (rétegesen)?
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ezt én is észrevettem, hogy ha hidegebbre fordul az idõ, akkor többet jár a vécére. Vettem neki meleg harisnyát, ha mégis a felfázástól lenne.
Igen, ez így van. Ha állva pisilt a kisfiam akkor egy csomó vizelet még bent maradt, mivel megfeszült az izomzat, viszont ülve teljesen ki tud ürülni, el tudja engedni magát. A sok húgyúti fertõzés miatt, mivel szeretik nagyon ezt a baktériumok, nálunk bevezették az oviban az ülve pisilést fiúknak. Ez nem játék! Én is azt hittem, hogy felfázott és azért járunk gyakran wcre. Áh. A fenéket!
Igen. Nekem gyerekorvos mondta, mivel otthon állva pisiltettem a kisfiamat, és utána még vagy 3-szor visszamentünk wc-re, mert azt mondta, kell pisilni, és valóban pisilt is. Megkérdeztem az orvostól, hogy esetleg felfázott-e, azt mondta, nem valószínû, próbáljam ki ülve. Azóta megoldódott a problémánk. Minden jót, üdv. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Én úgy vagyok vele, hogy pisiljen ülve, mert gyakran lepisili a lábát, de ha késõbb állva szeretne, akkor hát legyen. Az elsõ válaszadó írja, hogy a záróizmokat jobban tudja elengedni. Miért, állva nem annyira tudja?
Az én kisfiaim, ha odakint vagyunk és nagyon kell pisilni akkor állva szoktak, de idebent mindig csak ülve, az oviban is így szoktak, nem tudom miért lenne ez probléma.
Amikor oviba járt a fiam, minden fiú ülve pisilt (mint a lányok), ezt kérték ugyanis az óvónõk. Most harmadikos a fiam, s most is ülve pisil. Neki így jó. Kérdezted már tõle, hogyan szereti?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.

Milyen levelet írjon a Télapó a kisfiamnak? (csak így engedte kiírni a kérdést)

Arra gondoltam, hogy az ajándékok mellé a Télapó hoz egy levelet is a kisfiamnak, amiben leírja, hogy legközelebb nem lesz ajándék ha nem fogad szót és felesel. Van valakinek valami jópofa ötlete a megfogalmazásra?

Legjobb válasz: Szerintem a levelet elõbb is megkaphatja, hisz ha az ajándékok mellé teszed, akkor tojni fog a levélre, akkor az ajándék fogja érdekelni. Nálunk már a hét elején megjött a levél, zörgést hallottunk az ablakból, és lám ott volt a párkányon a levél, de a Télapó olyan gyors volt, hiába néztünk ki az ablakon, már nem láttuk sajnos. Mindenképpen dicsérje elsõsorban a kisfiadat a Télapó, és csak másodsorban "fenyegesse" hogy nem jön. Írja le, hogy milyen jó dolgokat csinált a fiad (pl amit mostanában csinált, hogy emlékezzen rá a fiad is, mondjuk szépen ette tegnap a rántott húst, vagy ilyesmi), és utána írja, hogy de azt is láttam ám, hogy nem fogadtál szót, nahát nahát, ezt nem szabad, ha sok ilyen lesz, ajándék is kevesebb lesz.... Szóval én szoktam fenyegetni a lányomat, hogy nem fog jönni a Télapó, ha rosszalkodik, de azért ilyet nem írnék le a Télapó nevében :)

Szerintem a levelet elõbb is megkaphatja, hisz ha az ajándékok mellé teszed, akkor tojni fog a levélre, akkor az ajándék fogja érdekelni. Nálunk már a hét elején megjött a levél, zörgést hallottunk az ablakból, és lám ott volt a párkányon a levél, de a Télapó olyan gyors volt, hiába néztünk ki az ablakon, már nem láttuk sajnos. Mindenképpen dicsérje elsõsorban a kisfiadat a Télapó, és csak másodsorban "fenyegesse" hogy nem jön. Írja le, hogy milyen jó dolgokat csinált a fiad (pl amit mostanában csinált, hogy emlékezzen rá a fiad is, mondjuk szépen ette tegnap a rántott húst, vagy ilyesmi), és utána írja, hogy de azt is láttam ám, hogy nem fogadtál szót, nahát nahát, ezt nem szabad, ha sok ilyen lesz, ajándék is kevesebb lesz.... Szóval én szoktam fenyegetni a lányomat, hogy nem fog jönni a Télapó, ha rosszalkodik, de azért ilyet nem írnék le a Télapó nevében :)
és csak másodsorban "fenyegesse" hogy nem jön == úgy értem, nem hoz ajándékot...
A kérdező hozzászólása: :) Már lekéstünk arról, hogy a levél elõbb érkezzen. Arra gondoltam, azt írom, hogy Õ most még egyszer ránézett, hozott ajándékot is mert sokszor okosan viselkedett, de ha .... (ide írnám amin változtatni kéne) így megy a továbbiakban is akkor szól a Jézuskának.
Miért késtetek le? Elõbb jöjjön a levél, utána az ajándék.
A kérdező hozzászólása: Holnap délelõtt jön a Télapó az oviba. Az milyen, ha reggel itthon megjön a levél? Lesz ideje gondolkodni? 3 éves
jöjjön ma este a levél:-)
Kedves kérdezõ, ne haragudj, de engem -negatív értelemben- meglep az ötleted, hogy szófogadásra ilyen módon készteted õt! Ez manipuláció! Gyereket -már bocs- így nem lehet nevelni... Ráadásul tilos az ajándékozást zsaroláshoz kötni egy gyermek esetén! Bár felnõtt-felnõtt között sem éppen korrekt... Gyermekre nézve meg lelki sérülést okozhat, legalábbis hibás beidegzõdést... meg vagyok döbbenve...


Szeretnék tanulókutyust venni a kisfiamnak. Csak olyan röviden énekli el a dalokat?

Ahogy nézegettem nem énekli végig a dalokat.

Legjobb válasz: Dehogy is!Az a demo változat,és azért van,h ki tudd próbálni,de az elemet ne merítsék le már a boltban.Van egy papír szalag,ami az elemnél van,miután megvettétek azt ki kell húzni,és akkor teljes értékû lesz.Nem tudom,a kisfiad mennyi idõs,de ha kicsi sok mindent nem tud még vele kezdeni.Az enyém 7 hós volt amikor tavaly karácsonykor kapta,és kb.1 hónapja értékeli(kb.16 hós kora óta).Most már ölelgeti,nyomogatja kezét-lábát,és többé kevésbé meghallgatja a dalokat,mondókákat.

Dehogy is!Az a demo változat, és azért van, h ki tudd próbálni, de az elemet ne merítsék le már a boltban.Van egy papír szalag, ami az elemnél van, miután megvettétek azt ki kell húzni, és akkor teljes értékû lesz.Nem tudom, a kisfiad mennyi idõs, de ha kicsi sok mindent nem tud még vele kezdeni.Az enyém 7 hós volt amikor tavaly karácsonykor kapta, és kb.1 hónapja értékeli(kb.16 hós kora óta).Most már ölelgeti, nyomogatja kezét-lábát, és többé kevésbé meghallgatja a dalokat, mondókákat.
Ja, és könyvtárba is 2 hetente járunk, imádunk olvasni. Ne ítélkezz máskor így!
na pont ezért írtam, hogy felesleges pénzkidobás egy ilyen játék. ha elolvasod mégegyszer, rájössz, hogy nem írtam semmi ítélkezõt rólad és semmi olyat nem állítottam, hogy nem foglalkozol a gyerekeddel. mivel foglalkozol vele (és az én fejemben a normális szülõ ilyen, a válaszom is nekik szól, nem azoknak, akik egész nap saját magukkal vannak elfoglalva és "nem érnek rá" fejlesztgetni a gyereküket) nincs szükség beszélõ játékra, gondolom a sok mondókát és dalt, amit a picid tud, tõletek és nem a kutyától tanulta.
Képzeld, akár többet is kiadok játékra! Könyve is rengeteg van, 2 és fél éves a nagyobbik kislányom és már nagyon sok mondókát, gyerekdalt fúj kívülrõl, amit a tanító férjem szerint 1. osztályban kellene tudnia. Na, te nagyokos, szerinted nem foglalkozom a gyerekkel? Miért ne lehessen játéka, ha egyszer megtudjuk neki venni? Irigy és megkeseredett vagy!!!
én is szeretnék, és fogok is venni, most akciósan 7 ezer a teszkóóóóóóban
kiadtok 7 ezret egy plüssállatért, ami megmondja, hol a pocakja. pedig van egy anyja meg egy apja is a gyereknek, aki ingyen megmondja és 7000-ért 7-8 könyvet vehetne inkább. gratulálok...
Még szerencse, hogy nem az állatkertben:) )))))
ne vegyél, nem érdemes. ezeket NEKED kellene elénekelni, megmutatni, eljátszani.
ugye??? :) ))
:) az enyém 2 méter hosszú plüsszkrokodilt nézett ki, nem vettem meg.
Amikor a Brendonban szoktunk nézelõdni, a kislányom mindig a tanulókutyust spécézi ki magának, hát ne vegyem meg neki?????
Az lehet hogy a tescoban most 7000 de akkor rohanjatok, mert nem fogtok kapni. Mi is ott akartunk tavaly szintén 7000-ért de még úgy se sikerült szerezni, hogy a férjem a tesco raktárközpontban dolgozik. Nayon keveset küldenek. Mi vagyon szeretjük, sokat éneklünk vele együtt. Most lesz egy éves a fiam. Mi is megijedtünk, hogy biztosan hibás, de csak azért olyan rövid mert demo üzemmódban van. Ki kell húzni a hátából a mûanyag lapot és akkor rendesen énekli a dalokat.
2.vagyok.És én a kutyussal szoktam mondókázni, énekelni, amikor a testrészeket mondja a kisfiamon(vagy magamon) mutatom neki, szval nem otthagyom a gyereket, hanem közösen szórakozunk.
Kislányomnak is van kutyusa és imádja, nyomogatja és nevet tapsol rá! Nem röviden énekel!!! És van váltógombja Tanít és Énekel így jó sok mindent tud!!! Szerintem jó kis játék és sokáig tudja majd használni! ha kapsz szerintem vedd meg neki nyugodtan na meg itt a karácsony valami úgyis kell a faalá!

5 hónapos a kisfiam csak szopik. Az elején nem ettem mindent mert elég hasfájós volt, de 3 hónapos kora óta mindent eszem amit csak megkívánok, mégis fogyok!Mit tegyek hogy ne fogyjak tovább?

Nem szeretném visszanyerni az eredeti súlyomat, mert szerintem túl vékony voltam, de egyre jobban közelítek afelé!Légyszi ha tud valaki segíteni mit és hogyan kellene ennem írjon!El?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez természetes vagy nem?? Én 64 kg-val lettem terhes, 83 voltam mikor szültem, most 7 hónapos a kislányom, aki 6 hónapos koráig csak szopizott, most 62!!! kg vagyok. Pedig nem is eszek, hanem zabálok!! Rántott hús, sültcsirke, pörkölt, fõtt tészták, sütemények stb.

Szia! Szerintem ez természetes vagy nem?? Én 64 kg-val lettem terhes, 83 voltam mikor szültem, most 7 hónapos a kislányom, aki 6 hónapos koráig csak szopizott, most 62!!! kg vagyok. Pedig nem is eszek, hanem zabálok!! Rántott hús, sültcsirke, pörkölt, fõtt tészták, sütemények stb.
A kérdező hozzászólása: Hát igen én is inkább "zabálok", sõt sütit ennék csokival ha tehetném!Szóval akkor nincs megoldás?!
Ha termelõdik elég tejed, és csak szoptatsz, akkor ez a természetes. Én Riska lettem (múúú), 65 kilóval estem teherbe, 84 kilóval mentem szülni, most vagyok 69, 10 hete szültem. Én mondjuk örülök neki, mert ez a Riska-lét a küllememen is meglátszik, nemcsak a tejhozamon... :) )) Szóval segíteni nem tudok, a babáink híznak, mi meg fogyunk. minden jót Neked, és egyél sokat!!

Hogy szoktassam le róla? A kisfiam csak úgy alszik el ha ringatom, járkálok vele és ütögetem a popsiját. Hogy szoktassam le róla?

most 6 hetes és 5600 gramm.Leszakad a kezem és a derekam.Nagyon nehéz 2 órákat tartani.Ha berakom a kiságyba a zenél?-forgót bekapcsolom neki azt nézegeti 5 percig és megunja.Ha nem kapcsolok be neki semmit akkor 2 percig van el magában.

Legjobb válasz: Bar en soha eletembe nem altattam, azt tudnam tanacsolni hogy fektesd le es simogasd,enekelj neki.Esetleg ringasd fekve,kicsit mozgasd.Meg nem keso,meg fogja szokni hogy ugy is el kell aludjon hogy nincs kezben.Bar az babam most lassan 4 honapos 5700gramm(67cm),szoval birtam volna altatni csak szuletese ota agyban aludt,igy szokta meg.

Bar en soha eletembe nem altattam, azt tudnam tanacsolni hogy fektesd le es simogasd, enekelj neki.Esetleg ringasd fekve, kicsit mozgasd.Meg nem keso, meg fogja szokni hogy ugy is el kell aludjon hogy nincs kezben.Bar az babam most lassan 4 honapos 5700gramm(67cm), szoval birtam volna altatni csak szuletese ota agyban aludt, igy szokta meg.
Én bebugyoláltam egy vékony puha takaróba, azt nagyon szerette, talán úgy érezte az anyaméhben van. Én se akartam rászoktani a ringatásra, mert tesóm sajnos így altja el a babáját (másfél éves) mindig, aztán most gericsérv gyanús.:( Most már 6 hós és hálózsákba rakom és ha álmos csak berakom az ágyba és cumi, aztán hátsimi, cirogatás a két szeme közt, stb. Így általában elalszik. Ha nem kiviszem játszani majd egy picit késõbb újra megpróbálom.Vagy még szopi közben szokott elaludni.
én is szenvedek most vele, de lehet h a fogzás miatt? most nem hagyja h ringassam simogassam az ágyában, megfeszítí magát és sír. eddig mindig elaludt a kiságyban.. nem fog hozzászokni, ha most kiveszem, amíg ennyire szenved a fogával??
Az én fiam 11 hetes, 6 kilo, és én is ringatom, dajkálom, és úgy altatom el. Nehéz, fáj mindenem, de ha éberen teszem le, csak sír és sír, és én azt nem bírom hagyni. :) )
A kérdező hozzászólása: Pont ez a bajom nekem is.Nem alszik el egyedül és ha ébren teszem le akkor nagyon sír és nem hagyja abba hiába simogatom, puszilgatom.Csak akkor van csönd ha kiveszem a kiságyból.

Mit lehet tenni? A kisfiam csak pelusba hajlandó kakilni, már csak alváshoz kap, azt pedig amint ráadom ezerrel teletojja.

Legjobb válasz: Van ilyen, màr làttam többször is, hogy a kakit csak a pelusba vègzi. Ne add rà! Lesz pàr baleset, dehàt majd lemosod öt! Ha mindig ràadod úgy nem tanul. Csak azt hogy hopp kakilni kell, jöjjön a pelus... Nem! Ha kakilni kell ültesd a wc-re ès ülj vele bàtorítsd öt. Lehet ott fogtok ülni egy óràt de a vègèn ràjön a lènyegre...

Van ilyen, màr làttam többször is, hogy a kakit csak a pelusba vègzi. Ne add rà! Lesz pàr baleset, dehàt majd lemosod öt! Ha mindig ràadod úgy nem tanul. Csak azt hogy hopp kakilni kell, jöjjön a pelus... Nem! Ha kakilni kell ültesd a wc-re ès ülj vele bàtorítsd öt. Lehet ott fogtok ülni egy óràt de a vègèn ràjön a lènyegre...
10-es akkor megpofozlak ha csak az segíthet. Külön kérésedre fel is rúglak. De csak ha kéred.
Mennyi idõs a kérdezõ kisfia? Ha nincs még 3, akkor nyugodtan kakiljon pelenkába. Ha betöltötte, akkor egyszer csak megérik, szólni fog és egyik napról a másikra el lehet hagyni a pelenkát.
10/10-es, téged pofonokkal neveltek, azért adod ezt a tanácsot? Ha pofonokkal neveltek, nem hiszem, hogy kellemes volt, akkor miért kívánod más gyerekeknek is a pofonokat?És ezek szerint a saját gyerekednek is a szenvedést?Gondolkozzál el egy kicsit ezen, mielõtt gyermeket vállalsz.Veréssel nem oldasz meg semmit, csak szenvedõ zombi lesz tõle a gyereked és utálni fog téged.Ellenben a szeretet, csodákra képes!
Szerintem csak a pofon segíthet!
Én ûgy szoktattam a kisfiamat szobatisztaságra, hogy a tiszta bilivel sokat játszottunk, s a kisfiam így egybõl meg is kedvelte, kifejezetten tetszett neki! Azt játszottuk, hogy plüss állatok pisiltek, kakáltak a bilibe, õk voltak az ügyesek.Volt olyan plüss állat, aki nem használt bilit és össze pisilte kakálta magát, ilyenkor nagy volt a kacagás!Amikor ennek a plüss állatnak is sikerült bilibe kakálni, pisilni, meg lett dicsérve és , , elmondta" milyen kellemes, hogy most nem büdös a pisitõl, kakától!Az anyuka is üljön rá nyugodtan arra a bilire, aztán meg próbálja ki a gyermek is, csak úgy ruhástól elõbb. Tessék minél többet oktató játékot játszani a gyerekkel, akkor megy minden magától simán mint a karikacsapás és még jókedvûen el is telik az idõ!Nagyszerû mókák, ezekkel tanul a gyerek!
Lányom 3, 5 évesig csak pelusba volt hajlandó kakilni, napközben hiába volt már szobatiszta. ami nekünk (és ajánlva egy barátnõmnek, náluk is bevált): amikor kérte a pelust ráadtam, de aztán pelenkástul ráültettük a bilire....ez ment pár napot. aztán mikor leült kitépõzáraztuk a pelenkát a derekánál. Aztán csak a bilire tettük a pelust és úgy ült rá, majd popsitörlõt tettünk a bilibe, majd zsebkendõt, majd vécé papírt...és aztán nem kellett semmi. kb 2 hétbe telt, de sikerült :) mi nem erõltettük a pelus elhagyását, éppen azért amit mondtak hogy akár szorulásos is lehet...hála nem lett vele gond.
Nehogy hallgas tényleg az elsõre.en próbáltam a fiamnal és akkor semm kakilt inkább 3 napig.majd el hagyja magától.de azert szoktam neki mondani h ciki mert 4 lesz, és majd csúfolni fogják az oviban.csak néz és elszégyelli magát.ugyhogy én is reménykedem azert hogy Mostmár a WC -be vegeze a dolgat.
Unokahúgom is csak pelenkába volt hajlandó kakilni, õ kérte, ha kellett. Viszont már járt oviba, és ott ugye inkább nem kakilt, ha rájött, még büszkélkedett is, hogy vissza tudja tartani. Még így sem eröltettek nála semmit, és magától szépen leállt errõl.
Nem. 8 évesen is rettenetesen szorulásos. Az orvos is arra jutott, hogy a pelusmizéria a tettes.
A kérdező hozzászólása: 8 évesen is pelenkába kakil?
Nehogy az elsõre hallgass! Órákig üljön a kedves elsõ a budin. Van ismerõsöm, aki szintén azt csinálta, amit te csinálsz. Eredmény: egy iszonyatosan szorulásos gyerek. 8 éves és semmit nem javult. Megéri?
Az én lányom amikor kérte a kakiláshoz, adtam rá. Magától elhagyta. 3 év 3 hósan lett teljesen szoba- és ágytiszta. Soha semmit nem erõltettem. Most szerencsétlen estig tartogatja? És akkor kicseréled neki legalább? Pont ott vagy, mintha ráadnád, amikor kéri.
Szerinted, 10-eske ha pofozzák a gyereket mit ernek el vele ember?még jobban nem fogja a WC be csinalni a nagy dolgát.sõt még utalni is fogja a WC t!ugyhogy pofozgasad magadat......és ha van gyereked akkor részvétem annak a szerencsétlen picurkanak.el tudom kepzelni milyen (nevelést)kap!teror .....chhh...

1 hónapos a kisfiam, csak szopik. Vajon bele fogunk esni a hasfájásba mi is, vagy nem biztos? Mikortól jelenik meg a kólika? Vagy egyéb más hasfájás?

Legjobb válasz: nálunk 2 hetesen kezdõdött, arra azt mondták, nagyon korai. és csak szopott. szerencsére hamar elmúlt. hét hetes korában

nálunk 2 hetesen kezdõdött, arra azt mondták, nagyon korai. és csak szopott. szerencsére hamar elmúlt. hét hetes korában
Lehet, hogy hasfájós lesz, ebbõl a szempontból mindegy, hogy anyatejes-e. Fájhat a hasa: édeskömény teától (hasfájásra adják), szoptatós teától, amit Te iszol, és bármi mástól is (amit eszel, iszol). A Viburcol egy homeós kúp, nagyon jó kólikára és majd fogzásra is. Ha jól emlékszem, egy hónapos kortól adható, de ebben nem vagyok egészen biztos. Reméljük, nem lesz hasfájós a picid!
Nálunk 6 hetesen kezdõdött, és 8 hetesen el is múlt. Nagyon megúsztuk, összesen kb. 10 nap volt durva, utána semmi. ҝ
Valóban, olyan 2-4 hetes kor körül jelentkezik náluk a hasfájás. Valóban, ez nem függ attól, hogy tápszeres vagy anyatejes, mert az emésztés során keletkezett gázok nem tudnak távozni a pocakból. Remélhetõleg, ha eddig megúsztátok, akkor talán már nem is fog jelentkezni.
ha már egy hónapos kezdhetsz megnyugodni, nem törvényszerû, hogy baja legyen. eteds sokszor kevés tejjel, mert ilyenkor szoktak "bezabálni" és utána bukni, meg levegõt nyelni, nálunk ez vált be, és nem is lett a második baba kólikás, az elsõ szörnyen sokat kínlódott...
Nallunk 4 hetesen kezdodott. Most 6 hetesek vagyunk es csak az infacol segitett/segit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Az elsõ kisfiam szörnyen hasfájós volt, 3 hónapos koráig. Most a második kisfiunkat úgy etetem, hogy egy szopi közben gyakran büfiztetem. És szerencsére mindig távozik is a levegõ és a pukizással sincs gondja. Remélem én is, hogy elkerül bennünket ez a szörnyûség.
Az én 3, 5 hónapos kislányom nem hasfájós, nem is volt az. Nem törvényszerû, hogy az legyen a baba. Remélem, másodszorra neked is ilyen szerencséd van :)

Miért van az, hogy a kisfiam csak estefelé hajlandó normális adagot enni?

Egy héttel ezel?tt még gyönyör?en ebédelt, (9 hós múlt)volt hogy 300-at megevett f?zelékb?l ebédre, mostanában meg tiszta dili ebédnél, eszik 7-10 kanállal, és vége. Kés? délután, uzsi helyett meg eszik rendesen, ráadásul olyat és annyit, mint ebédre kellene. Aztán este fürdés után, alvás el?tt meg még benyal 240 tápszert. Reggel sem eszik rendesen, meg az ebéd is egy katasztrófa. Pedig a reggeli meg az ebéd között sokszor eltelik 4, 4 és fél óra. Ha tízóraiztatom, még rosszabb a helyzet.

Legjobb válasz: Nem jön a foga? Lányom akkor csinálja ezt. Reggel tápszer, este tápszer, napközben meg szinte semmi. Ilyenkor ebédre ha nem eszik,csinálok tápszert hátha..,van amikor megeszi,de van amikor nem.Ha nem eszik ebédet akkor uzsira fõzeléket kap,legalább egy fõtt étel legyen naponta, azt rendesen megeszi,még többet is mint szokott. A reggeli után viszont semmit nem tudok beleimádkozni. Már hagyom, ha eszik eszik, ha nem akkor nem, ha éhes lesz úgyis megeszi. Volt amikor csak reggel és este evett, na akkor tiszta ideg voltam :o((

Nem jön a foga? Lányom akkor csinálja ezt. Reggel tápszer, este tápszer, napközben meg szinte semmi. Ilyenkor ebédre ha nem eszik, csinálok tápszert hátha.., van amikor megeszi, de van amikor nem.Ha nem eszik ebédet akkor uzsira fõzeléket kap, legalább egy fõtt étel legyen naponta, azt rendesen megeszi, még többet is mint szokott. A reggeli után viszont semmit nem tudok beleimádkozni. Már hagyom, ha eszik eszik, ha nem akkor nem, ha éhes lesz úgyis megeszi. Volt amikor csak reggel és este evett, na akkor tiszta ideg voltam :o((
Nálunk ez a tipikus fogzás alatti nemevés. Reggel vagy korán pl 4- kor tápi, aztán délben alig eszi meg a fõzije felét. Beuzsizik, mert akkorra nár rohadt éhes és nem érdekli, mi fáj és mi nem :)
Egyre gondoltunk az elsõvel:)
Bár az én kisfiam 16 hónapos, kb két hete ugyanez a helyzet. Délelõtt alig eszik, alvás után jó adag uzsonna, gyümölcs, este meg szinte mindenevõ. A kettõ között meg kölesgolyót rágcsál. Egyszerre megindult a 4 rágófoga, én ennek tudom be a változást. A Te kisfiad nem fogzik éppen?
A kérdező hozzászólása: Igen, fogzik, most ott tartunk, hogy 4 foga kint van. Rettenetesen megszenvedtük ezt a 4-et is, hónapokon át nem volt éjszakám, mert állandóan nyüglõdött szegényem. Mióta kint a 4. fog, átalussza az éjszakákat, azzal semmi gond. Most nappal nyûgös, sírdogálós, meg elkezdõdött nála ez az anyahiányos állapot is, mindíg a sarkamban van, és könyörög, hogy vegyem fel. De eddig rendesen evett, fogzás ide vagy oda, most viszont nem akar enni. Lehet, hogy valóban a foga jön, mert gyakoribb a bekaki is, de mást nem tapasztalok, ami a fogacskákra utalna. Köszi a válaszokat.

Baj, ha a kisfiam csak úgy tud elaludni, ha teát iszik, utána odaadom a cumit és alszik?

Ha éjszaka felébred is csak a teával tudom visszaaltatni.Próbáltam már a vizet,de nem kell neki,se nappal,se éjszaka.

Legjobb válasz: hát én éjszakára nem adnék teát a fogacskák miatt sem ,meg a teára fölfog ébredni. Csak víz ha nem kell kicsit sirdogál én vízzel probálkoznék továbbra is olyan rafkosan értelmesek és szépen lefogszokni és átaludja az éjszakát kitartás :) gondolja- nincs tea csak az a ízetlen vízecske inkább alszok

hát én éjszakára nem adnék teát a fogacskák miatt sem , meg a teára fölfog ébredni. Csak víz ha nem kell kicsit sirdogál én vízzel probálkoznék továbbra is olyan rafkosan értelmesek és szépen lefogszokni és átaludja az éjszakát kitartás :) gondolja- nincs tea csak az a ízetlen vízecske inkább alszok
Szia! Csecsemõ és kisgyermek nevelõ gondozó szakon végeztem és ne haragudj de nem tartom eleve jó dolognak, hogy teáznak a gyerekek. A bölcsiben volt olyan kislány akinek egy foga sem volt úgy elrohadtak neki 2, 5 éves korára. Egész nap cukros teát ivott és a cumiüveg a szájában lógott éjszaka is. Próbáld meg leszoktatni még most róla. Nekem ez a véleményem...
igazavan az elsö válaszolonak is én olvastam utána és szerintem egy -két nap és már alszik is baba + a család is. szoktatás kérdése így kell nevelgetni is majd öket.
Volt idõ, mikor az enyém is csak úgy aludt vissza. Én pickwick gyerekteát adtam neki cukor nélkü egy kicsi narancslével ízesítve. Ivott pár kortyot és aludt tovább. Próbáld meg a gyümileveket, kicsi gyümilé, sok víz kb 1/3, 2/3 arányban. Hátha azis beválik és késõbb csökkentsd a gyümilé arányát. Az enyém most már megissza a vizet is éjszaka, de csak éjszaka. Sok sikert 8 hónapos babus anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!