Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam és nagyon (394 db)

2 hónapos a kisfiam, és nagyon sírós. Nem jó neki semmi, sokszor, ha felveszem, akkor mégjobban sír. Miért van ez?

Nem fázik, nincs melege, nem fáj a hasa, tiszta a pelus, stb.... Más is küzd ezzel a problémával? Meddig tart ez? Rettenetesen el vagyok keseredve, hogy ?t nem lehet rendesen babusgatni, mert nem jó neki sokszor még a kezemben sem pár hete... Sokszor olyan érzésem van, hogy nem is szeret... Mit tegyek, hogy a kezemben megnyugodjon?

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy nagyon sok inger éri a nap folyamán?Lehet,hogy nagyon fáradt.Kisfiam is nagyon tud sírni ha fáradt,akkor csak a ringatás segít.

Nálunk a 3 és fél hónapos Kislányom nem egy sírós fajta, de néha nálunk is van hogy ha felvesszük, egy ideig jól el van, aztán meg jön a nyûgösködés. Ilyenkor ( bár lehet sokan leszavaznak érte ) rájöttünk hogy Neki az a legjobb ha leteszem, adok Neki egy játszó cumit, amit elcsócsizhat, és közben ott vagyok Vele, énekelek, beszélek Hozzá, fogom a kis kezecskéjét, símogatom. Szóval babusgatás + cumi a szájába, Õt ez nyugtatja meg a legjobban hosszú idõre. Szerintem azért mert ilyenkor jobban tud nézelõdni is mintha a karomban felém néz, ott a kis cumija is és hát persze mi is ott vagyunk Neki.
Szoktál inni tejserkentõ teát? Az én kislányomnak attól fájt a hasa, ill. ha tejterméket vagy tojást ettem.
Az elsõ hónapokban nálunk is volt hasfájás.Anyatej+ tápszer volt a táplálék. A hordózókendõ csodákra volt képes.Rövid idõn belül a kendõben elaludt, így aztán órákig nyugi volt.Melegen tartotta a pocakját, hallgatta a szívdobogásom, közel volt hozzám.... így minden az egyben volt. Nekünk ez segített! Már a 7.hónapja nagy kendõsök vagyunk!!!
http://www.lll.hu/node/5 Itt van egy pár tipp, hogy mit tehetsz még.Hátha hasznát veszed.
Mi is így voltunk. 3 hónapos koráig csinálta. Ha felvettem még jobban üvöltött. Elvittem dokihoz, de azt mondta, hogy nem hasfájós, mert akkor nem egész nap, hanem a nap egy bizonyos szakában csinálná csak. Viszont ha a férjem vagy anyósom vette fel, akkor elhallgatott. Én arra jöttem rá, hogy tudta, hogy nálam van a cici, és ha felvettem, és nem szoptattam meg, még jobban kiakadt. Pedig éhes nem lehetett, elég jól hízott. De azóta is tiszta cicifüggõ. Kitartás, még egy hónap. Reméljük.
Nem lehet, hogy nagyon sok inger éri a nap folyamán?Lehet, hogy nagyon fáradt.Kisfiam is nagyon tud sírni ha fáradt, akkor csak a ringatás segít.
Tudnod kell, hogy a kisfiúk általában hasfájósak. A környezetemben 99%-ban ez a tapasztalatom. Megoldás, hogy a hasikáját finoman körkörösen, óvatosan símogasd, puha pici párnát is tehetsz a hasához. Apropó! A másik dolog még amitõl fájhat a hasa, hogy ha anyatejes+tápszeres.
Próbáld meg megszerezni a Suttogó Titkai I. könyvet (nem kaptafára nevelés), és most elolvasni. Nálunk akkor álltak helyre a dolgok, mikor napirendünk lett (3hós volt). azóta 10 hós, és álombaba. Nem a kezedben kell megnyugodnia, hanem meg kell tanulnia saját magát megnyugtatni. És a babád téged szeret a világon a legjobban!!!!!! Ezt nagyon fontos tudnod!!! Csak nehéz nekik itt a pocakon kívül.
Suttogó 1, 8 hónapos kórtól alkalmazható. Amerikai anyukáknak írták.Hamar visszamennek dolgozni.Jó gyerek kell nekek.aki kizámíthatóan csinál mindent. A könyvben van 1-2 jó ötlet is. Elsõsorban tápszeres babáknak, vagy ha még nem az a módszer következtében majd az lesz. Nekünk Magyar anyáknak jó, ha tehetjük 3 évig itthon maradhatunk, Annak aki dolgozik a baba mellett, persze fontos hogy átaludja az éjszakát.
Az én kisfiam 3 hós volt, mikor sírós, hasfájós, hisztis baba volt, akkor olvastam, és mindent megoldott. Most 10hós és anyatejes. folyamatos foglalkozást igényel, de nem hisztis, nem nyafogós, kiegyensúlyozott, boldog kisbaba. Nálunk fel sem merült a tápszer gondolata. Azóta este 8-fél9 körül fekszik, reggel 7kor kel. Az hogy rendszeresség van egy gyermek életében, az nem robotgyereket jelent. Minden este szopi, fürdés fogmosás, pár kedves szó(mindig ugyanazok) és alvás.
azért ird majd meg mi segitett ha megoldódik.
A suttogó titkai (amit írtam) nem azt írja, hogy hagyjad sírni! Nem is erre céloztam azzal, hogy megtanulja megnyugtatni magát! Dehogy! Én sem hagyom sírni, és a könyv is ellenzi ezt. A rosszabbik végletre célozva írtam, ami az, mikor csak ringatva, cipelve tud álomba szenderülni. Mert az sem jó! De igenis válaszolni kell a baba sírására, mert az alapvetõ bizalom most alakul ki. Ha nem számíthat az anyukájára, akkor kire, mikor meg kell vigasztalni a kicsi lelkét.
a suttogós könyvhöz én úgy tudom legalább 6 hónaposnak kell lenni a babának. picike még babausgasd nyugodtam...lesz még ideje megtanunlni mindent. Egyébként jó könyv és hasznos is.
"Azonkívül, hogy ártalmas lehet a babának, az édesanyának is rossz, ha kisbabáját sírni hagyja. Elõször is, megzavarja a mama ösztönös megérzését. A szíve azt súgja, hogy válaszoljon, mások meg azt mondják, hogy ne. Az édesanya csapdába kerül. Nem tudja, hogy önmagában bízzon, vagy a "szakértõben", miközben a legjobbat szeretné nyújtani gyermekének. THE FUSSY BABY címû könyvében dr. Sears a következõket mondja: "Ha a mama folyamatosan más tanácsára hallgat a saját ösztönei helyett, és nem figyel kisbabája jelzéseire, csak azt tanulja meg, hogy se önmagában, se kisbabájában ne bízzon." Lehetõleg tegye is tisztába magát a baba.. ha már önmagát meg tudja nyugtatni. Mõdszer-mõdszer hátán?
Szerintem megpróbálhatod csak úgy is cicre tenni. Általában attól is megnyugszanak a babák. De igen, a frontok, ez az idõjárás jobban megviseli a kicsiket. Hasfájásra vannak a patikában szerek, próbálj ki valamit, kérj tanácsot a védõnõtöl. Melegits egy kispárnát azt tedd a pocakjára általában az is beválik. A tesóméknál kisfiú van, õk hasrafektetik ilyenkor. Tegyél a háta mögé valamit és fektesd a kiságy végébe hogy a lábacskája hozzáérjen. A piciknek még nincs olyan jó térérzekelésük ezért jó ha valamihez hozzáérnek. Nálunk a kórházban is mindig a bölcsõ végében voltak a babák. Vannak ezek a játszószõnyegek, az is beválhat, lekötik a figyelmét a szines játékok. Énekelj neki vagy hallgassatok zenét. Amikor terhes voltál hallgattál zenét? Ha igen akkor próbáld meg azokat bekapcsolni amiket akkor. Emlékeznek rá és megnyugszanak tõle. Remélem valamelyik beválik.
Igen, ugyanez van, 8 hetes lesz. Szerintem a meleg meg a frontok vannak rá hatással, ezért nyûgösebb. A mostani hidegfront után 1 nap pl. tiszta nyugi volt. Mindenesetre mindig találok valami alap-okot, általában éhes vagy fáradt. Van olyan pl reggel hogy 1 órán át, 3-szorra szívja tele magát, sosem hinném, de mindig az a baj hogy még éhes. Ha evett és utána is csinálja, akkor fáradt, és idõ kell míg elalszik. Ma is ez volt, fél óra volt csak a déli nagy alvás mert megzavarta egy kaki, ami hason nem megy neki....Vagy éhes volt, és arra ébredt, nem tudom, mindenesetre evett is. Ezután 4 órán át tartott hogy újra bealudjon, végig nyügi volt, de újra meg újra lekötötte valami. Magától nem alszik el, a karomban meg nem jó neki, amíg nagyon ki nem fárad fizikailag is, akkor igényli csak a ringatást, és persze csak függõleges helyzetben, mással nem is próbálkozok. Szóval lehet olyan baj hogy élményektõl már fáradt de fizikailag nem, így lerakom ilyenkor, hasra, és gyúr tovább, jön-megy, 10 percig bírja, aztán megint nézelõdni akar, beszélgetni, és így telik a nap. Szóval kemény menet.... És nem fáj a hasa, az nem ilyen, volt pár rossz napunk, úgyhogy tudom :(
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem hamar túl leszünk ezen a sírós idõszakon, úgy szeretném babusgatni, de általában nem hagyja. Amúgy csak anyatejet kap, hízni hízik rendesen, szóval éhes sem lehet... Remélem hamar elmúlik ez a fránya hasfájás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Hát hol is kezdjem? Infacolozunk, gyógyszertári görcsoldót és homeos bogyót kapa fájós pocira. Ill. vettünk neki egy elektromos bölcsõhintát, amikor semmi sem jó, akkor az az egy, ami mégiscsak jó. Állítólag az anyaméhben való ringásra emlékezteti õket. És mióta kevésébé fáj a pocija, azóta szereti, ha babusgatom, ringatom. Szóval minden jó, ha a vége jó. Éjszaka alszik este 10 tõl reggel 7-ig, napközben nagy ritkán, de ha foglalkozunk vele, beszélünk hozzá, akkor már nem sír. Így a pocija volt a fõ ludas! Suttogó megvan, de hát a hasfájásra nem tudott megoldást... A késõbbiekben remélhetõleg lesz haszna. :)

Január első felében fog születni a kisfiam és nagyon szeretnénk neki a Nail keresztnevet adni. Lehet-e erre a keresztnévre anyakönyveztetni?

Ez a név nem szerepel a jelenleg érvényben lév? férfi keresztnevek listájában. Kérvényeztem a MTA-nál, de nem hiszem, hogy a válasz addig visszaér, míg meg nem szülök. Szerintetek, ett?l függetlenül anyakönyvezik ezen a néven a kisfiamat? (márcsak a kisebbségb?l kiindulva, olyan lehetetlen neveket adnak a gyerekeiknek, hogy nem hiszem hogy azokat valaha valaki is engedélyezte. )

Legjobb válasz: Nail mint köröm illetve mint szeg?:) Szerintem nem fogják engedélyezni egyébként ... Ne haragudj, hogy megkérdezem de miért szeretnéd ezt a nevet adni a kisfiadnak? Ne feledd el, hogy Neki kell leélni egy egész életet ezzel a keresztnévvel. Gondolom magyar emberek vagytok, akkor miért nem lehet szép, magyar hangzású esetleg eredetû neve? Tudom, hogy a Te dolgod, de azért ezt gondold át még egyszer!

Nail mint köröm illetve mint szeg?:) Szerintem nem fogják engedélyezni egyébként ... Ne haragudj, hogy megkérdezem de miért szeretnéd ezt a nevet adni a kisfiadnak? Ne feledd el, hogy Neki kell leélni egy egész életet ezzel a keresztnévvel. Gondolom magyar emberek vagytok, akkor miért nem lehet szép, magyar hangzású esetleg eredetû neve? Tudom, hogy a Te dolgod, de azért ezt gondold át még egyszer!
Úristen... mikor ilyen kérdéseket olvasok, imádkozom, hogy pénteken valóban legyen világvége :/
Kedves Kérdezõ, én nem is pártoltam az általam említett neveket! :) Pont azért hoztam fel példának, mert szerintem is értelmetlen, buta nevek. Egyébként igen, nincs hozzá közünk, de azért meg lehet próbálni jobb belátásra bírni, mert ugye abba senki nem gondol bele, hogy majd szerencsétlen gyerekre hogy néznek majd az iskolában mert ez lesz a neve, hogy mittudomén Kovács Nél ... Mondtam egy példát. Rendben, hogy a szüleinek tetszik, de nem biztos, hogy ezzel a gyerek is így lesz!
Nem fogják addig anyakönyvezni az tuti. Kérdezõre tartozik milyen nevet ad a gyerekének. Nekünk semmi közünk hozzá.
Remélem nem engedélyezik.
Ja és ha engedik is anyakönyveztetni, úgy kell majd írnotok: Nél :) ))
Elsõ vagyok! Ugyanazt akartam még hozzáfûzni a kérdésedhez mint a második válaszoló. Te szólod meg a kisebbséget csak mert olyan neveket adnak, hogy Brájen (így kell írni magyarul anyakönyvezve) meg Kevin ... A Nail sem különb, sõt még rosszabb! :)
Nem fogják engedélyezni valószínûleg, épp ezért nem anyakönyveztetheted õt így.
Remélem nem. De nem csak a kisebbségek adnak lehetetlen neveket a gyerekeiknek, hanem ma már szinte mindenki. Te sem akarsz rendes nevet a kisfiadnak.
Adhatod de nem jutt eszembe hova be kel menni kérelmezni de idöbe mert 1-2 hónap a határozat én Ayrint akartam és nem volt rá idõ elintézni a papírt késõn tudtam meg ezt a szabályt.
A kérdező hozzászólása: A Léna 9 éve még elég különlegesnek számított, lehet, hogy ma már nem az.Viszont a Nail is idegenül hangozhat még most , de lehet, hogy 9 év múlva teljesen elterjed.Nekünk tetszik, de tiszteletben tartom azok véleményét, akik a hétköznapibb neveket kedvelik.Bár mi már olyan régóta így hívjuk a kis pocaklakót, hogy már egyáltalán nem hangzik számunkra furcsán és különösen.
azért ez a "te leélnél egy életet ezzel a névvel?" dolog nem annyira egyszerû és nem is fekete-fehér. nekem tradícionális magyar nevem van. egyrészt azért, mert az én szüleim is vonakodtak attól, h a másikat, a szívük csücskét adják, hátha utálni fogom egész életemben, másrészt mert ez egy picit jobban hangzik a vezetéknevemmel. így kaptam egy hagyományos nevet, ami egyébként hasonlít arra, amit nem "mertek" adni, ellenben egész kis koromtól kezdve úgy hívtak. ebbõl az lett, h bár szeretem az anyakönyvezett nevemet is, igazi, érzelmi kötõdésem a másikhoz van, mert a család a rokonok, a közeli barátok, egyzszóval mindenki, aki szeret, így hív, így becéz engem. én pl sokszor eljátszottam a gondolattal, h megvátoztatatom a szép magyar nevemet arra, ahogy hívnak :) 36/N
A Léna nagyon szép név.Mellesleg ma már egyáltalán nem különleges, sõt igen gyakori!A Léna meg a Nail között igen nagy különbség van. Hogy a kérdésedre feleljek:biztos anyakönyvezni fogják.(Sajnos.)Te leélnél egy életet ezzel a névvel, most õszintén?
Azért a Léna és a Nail között van egy icipici különbség gyakoriságát tekintve is.. :) A mi ovinkban 3 Léna van. Nailrõl még nem hallottam.. Amúgy ha feltesz az ember lánya egy ilyen kérdést, számíthat sok olyan válaszra, hogy tetszik a név, vagy nem tetszik... Az én egyik lányom Orsi, és anno közvéleménykutatásnál a család és a barátok fele nemtetszését nyilvánította ki, de kit érdekel ez? Attól nekünk még tetszett és Orsi lett. És neki is tetszik a saját neve :) Amúgy nem anyakönyvezik amig nincs engedélyezve, de késõbb pár ezer Ft-ért lehet módosíttatni, csak akkor minden iratát (taj, lakcim kártya, stb) át kell majd íratni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én attól tartok, hogy ha nincs engedélyezve addigra, akkor nem fogják anyakönyvezni :(. Minket egy apasági papírral is nagyon megszívattak, pedig az azért egyszerûbb történet szerintem.
És majd hogy fogod odahívni magadhoz? Elképzelem: NAÍÍÍLKA, NAÍÍÍLKA! kész a kaja gyere enni NAÍLKA. Szerintem nevetségés. ''nél''-nek kéne ejteni nem Nail-nak.
Megkérdezhetném, hogy mi lesz a kicsi vezetékneve? Ha a szülés idõpontjáig nincs meg a határozat arról, hogy engedélyezik, nem fogják így anyakönyvezni. Persze a kicsi megszületése után is megjöhet az engedély, de számolj azzal, hogy addig semmit nem tudtok intézni. Sem TAJ, sem GYES, GYED, TGYÁS, Anyasági. Semmit. És 60 nap van rá, hogy döntsenek.
Miért, a Noel jobban hangzik? NOEEELKAAA!!! Pff. Mégis rengeteg Noel van.
szemem fènye Nail... :((( nekem ez a konyv jutott az eszembe rogton.szerintem anyakonyvezik mert Nail is itt szuletett magyarorszàgon.
Utolsó: alapvetõen igazad lenne, de nálam az verte ki a biztosítékot, hogy a kisebbség miféle lehetetlen neveket ad a gyerekeinek. Egyáltalán nem is értem, hogy ennek mi köze a kérdéshez, és pontosan miattuk nem is látom, hogy a kérdezõ választása mitõl jobb, mint egy kisebbségé. Ha ezt nem írta volna bele, akkor valszeg nem is kötözködtem volna :) a név valóban ízlések és pofonok, pont ezért hibázott ott a kérdezõ, hogy már a kérdésébe beleépíti mások pocskondiázását. Õ hibázott, én csak levertem a magas labdáját.
"Nail Nail Receive, acquire. Male Muslim names. Dictionary values. . Nail Gift, gift. worthy gift. successful. Benefits. Synonyms: Bulyak, Gata, Niaz (third value), Inam, Nafil, Ibatov, Hibat, Tufail, Tuhfat. Tatar, Turkish, Muslim male names. Glossary. ." Tényleg van ilyen név, csak nem orosz, hanem muszlim (török) eredetû.
A kérdező hozzászólása: 39-es!Nem értem miért véded még mindig ennyire a sötétebb színû kisebbséget!A lényeg, hogy nekünk tetszik a név és Nailnak is írnánk és ejtenénk, nem Nélnek, ahogy egyesek fogalmaztak.És pontosan:"A szemem fénye Nail"-ból van az ötlet, ami személy szerint eléggé megrendített.A kisebbséget pedig pontosan azért hoztam fel, mert gondoltam, hogy elsõ hangzásra igen furcsának tünhet egyeseknek, hogy a Nail nevet szeretnénk adni gyermekünknek de azért (gondoltam)mégsem annyira , mint mondjuk egy Esmeralda vagy Rozalinda, amik ugye engedélyezve lettek!és úgy gondolom a kisebbség által, mert ahol én lakom ott úton-útfélen Brazil sorozatokból ismert nevekkel találkozom!
Már ne haragudj, de szerinted normális az, aki a Nintendo nevet adja a gyerekének?? Ha kisebbség, ha nem, (márpedig az) beteg az agya! A kérdezõ nem a kisebbséget támadta, hanem az idióta neveket, amiket adnak! Márpedig az ilyen nevek elõtt Lakatos meg Sztojka van!
Én egy korábban válaszoló vagyok (aki a kérdésre válaszolt miszerint mi van akkor ha ezt szeretné adni de nincs az anyakönyvezhetõ nevek között és egyenlõre nem kapta meg az engedélyt én arra válaszoltam) a 38 astól kérdezném hogy írod hogy felnõtt emberek meg iskolázottak a válaszolók...ezt honnan tudod? Épp ez a baj ezekkel a netes dolgokkal hogy sose tudni hogy egy unatkozó tini osztja e az észt a másik oldalon:) ) Szóval simán lehet hogy itt is ilyenek "estek neki" a kérdezõnek a névválasztás miatt.
Ha elvonatkoztatunk a "körmös" válaszoktól, szerintem nem hangzik rosszul úgy, hogy Nail. Egyébként, hogy kinek mi a különleges, szeretném megosztani veletek, hogy a játszótéren egyszer egy Rómeó nevû egyébként nagyon aranyos kissrác lepõdött meg, hogy az én fiam Botond, mert õ még ilyen névrõl nem is hallott. :) Ekkor én is a közelgõ világvégéért imádkoztam :P
Jaj, Nail, és akkor mi van ha az angolul köröm? A puszi kiejtve angolul puncit jelent, most akkor azt se mondjuk?:)
A kérdező hozzászólása: Legjobb tudomásom szerint orosz eredetû név. 21-es!Nem felháborodva vagyok, csak a kérdésemre válaszolj legközelebb vagy ne csinálj semmit!
Ha netán engedélyezik is - amit erösen kétlek, akkor is fonetikus irásmóddal, azaz Nél-ként. Ha nektek igy is megfelelne, akkor esetleg várj a döntésre, ha csak eredeti helyesirással jöhetne szóba, akkor inkßabb adjatok neki más nevet, és legfeljebb házi becenévként használjátok ezt.
"márcsak a kisebbségbõl kiindulva, olyan lehetetlen neveket adnak a gyerekeiknek" Áruld el, hogy a ti választásotok mennyivel jobb, mint a kisebbség Eszmeraldája? :)
A világvégés válasz nagyon tetszett! :) :) :) Amúgy addig nem tudod anyakönyveztetni, amig nem kapsz rá engedélyt... és remélem, - a kisfiad érdekében - hogy nem is fogsz rá engedélyt kapni... Szegény gyerek.. ezzel a névvel õ is kisebbségi státuszba lenne.
Bocsi, hogy közbeszólok, de szerintem itt egy kis félreértés van, ez a név tudtommal nem az angol "nail" szóból ered, ami tényleg körmöt, szöget jelent, ezért nem is nél-nek kell ejteni, hanem így, ahogy le van írva, tehát Nail. És szerintem régebben volt is ilyen név, a Szemem fénye alapítvány létrehozóinak a kisfiát hívták így, aki sajnos pici korában meghalt. Mondjuk én pont ezért nem is adnám ezt a nevet, mert nekem mindig ez a történet jut róla eszembe.
Na, jól emlékeztem: http://www.7books.hu/book.html?a=130074 ezt a könyvet régebben nagyon sokszor láttam a polcokon, innen maradt meg bennem ez a név, bár elõször én is azt hittem, hogy angol, de nem az.
10 es:DDDD bruhhahaha köszi feldobtad a napom:) Kérdezõ: ezt Nailnak szeretnétek ejteni vagy Nél-nek (ahogy a köröm angolul) és honnan jött akkor a név, ha nem az angol szóból? Egyébként visszatérve az eredeti témára barátnõm kislányának is olyan volt a neve ami nem volt anyakönyvezhetõ még akkor mikor született. 2 variáció van, vagy nem készítenek neki anyakönyvet amíg meg nem érkezik a határozaT az mta-tól hogy elfogadták és adható de akkor se taj kártya se adókártya se lakcímkártya és ezzel kapcsolatosan se anyasági se családi pótlék semmi se intézhetõ neki akkor. (amíg meg nem jön a határozat). 2. variáció: bejegyeznek neki egy másik nevet (ahhoz hasonlítót pl. ugyanaz csak hosszabb nem írom le a barátnõm kislányának nevét de az volt a lényeg hogy egy becézett alakot akart adni mint pl. a Sári (nem ez volt a név de hasonló) és olyat nem lehetett, csak Sárát, és akkor úgy anyakönyvezték) arra a névre kiállították a papírjait (amiket fent felsoroltam) és míg az engedélyezés zajlott addig ezen a néven "futott" a kislány, mikor pedig megkapták az engedélyt akkor 10 ezer ft volt az anyakönyv módosítása és utána minden irat újra készíttetése.
16 vagyok na közben írtak elõttem úgyhogy tárgytalan a kérdésem a név eredetére vonatkozóan és sejtettem hogy Nail-nak kell ejteni majd...nem Nél nek:)
dec 16-a van, te január elején szülsz. ezt külön kellene kérvényezni, mivel nem szerepel a hivatalos listában. már csak emiatt is kizárt, h összejöjjön. elõbb kellett volna gondolni rá. amúgy Nail-ként írni maximum akkor lehetne, ha így is akarjátok ejteni (legalábbis ezt mondjátok), mivel Mo-n a kiejtés szerinti írásmód a jellemzõ a keresztnevek írásánál is. tehát, ha bevalljátok, h az angol nail szóból származik az elnevezés, akkor jó eséllyel tényleg Nél-nek kell majd írnotok.
18. vagyok most látom, h le vagyok maradva. megfejtettétek a név eredetét, amíg én a saját válaszomat körmöltem :-)
A kérdező hozzászólása: 12-es !Te kisebbség vagy, hogy ennyire véded õket!?Egyébként én olyan környéken lakok, ahol hallani ezeket a lehetetlen neveket, sem a magyar helyesírásnak nem felelnek meg, sem semminek.(pl.:Bimbó)Egyébként a kérdésem nem az volt , hogy tetszik-e nektek, hanem hogy lehet-e adni!(tisztelet azoknak, akik nem szóltak le)Amúgy az elsõ lányom neve Léna ez is különleges név és mellesleg nem magyar és soha nem panaszkodott rá, hanem büszke volt különleges nevére!
Igen kisebbség vagyok, méghozzá sváb, ha már így rákérdeztél :) egyébként egy szóval sem védtem õket, simán csak a te választásod sem jobb. A te magas labdád ütöttem le, úgyhogy ne te legyél felháborodva.
A kérdező hozzászólása: A Nail nevet konkrétan Nailnak is ejtenénk, ahogy írjuk.Úgyhogy "Nél"-eknek köszi a hozzászólást, nem volt túl hasznos.
Keresem ezt a neved, de nem találom. Milyen eredetû? Egyébként biztosan fogják engedélyezni, de a helyedben azért meggondolnám :/
kicsit felpaprikázott hangulatban vagy :-) Nailként ejtve nekem egyébként kimondottan tetszik is (kicsit arabos hangzású, de nem ezért vagy ennek ellenére tetszik). ha jól hangzik a vezetéknévvel, akkor jó választás
A kérdező hozzászólása: Minden embernek más az izlése, mi különös okból kötõdünk ehhez a névhez, amúgy igen magyarok vagyunk.Bár úgy gondolom, ha már a jelentésén morfondírozunk, általatok említett "szép" magyar eredetû nevek között is vannak olyanok , amelyeknek a jelentése teljesen értelmetlen vagy hasonló butaságot jelent , mint a Nail jelentése.De persze nem a jelentésváltozatán szólítjuk õket, ezért számomra lényegtelen.
Hajrá! :)
Nekem már rég elment a nyákdugóm, de jó lenne már szülni, mondjuk én 37 hetes vagyok.
Amúgy ne félj. Minden rendben lesz. :)
Hajár ne félj:D :D Istenem a legszebb dolog nekem is van babóm 14 hós
:-)))))) Ne félj!!! Szép lesz..! :-) :-)
A kérdező hozzászólása: Most voltam kopián 2 ujjnyira nyitva vagyok fájás nélkül hazaküldtek! :)

Ki kaphat szociális segélyt, egyedül nevelem a kisfiam és nagyon nem jó körülmények között mert csak gyest kapok és az apja nem fizet semmit sem?

Legjobb válasz: Menj az önkormányzat szociális osztályára, vagy szociális elõadóhoz és azonnal kérj információt! Az apuka ha nem fizet semmit: csak akkor tudsz lépni, ha elismerte a gyereket, nevére vette, ha elváltatok jogerõs bírósági ítélet van és van remény a végrehajtásra. De ez sem 100 %biztosíték, én 15 éve nem kapok egy fillért sem a gyerek után.

Menj az önkormányzat szociális osztályára, vagy szociális elõadóhoz és azonnal kérj információt! Az apuka ha nem fizet semmit: csak akkor tudsz lépni, ha elismerte a gyereket, nevére vette, ha elváltatok jogerõs bírósági ítélet van és van remény a végrehajtásra. De ez sem 100 %biztosíték, én 15 éve nem kapok egy fillért sem a gyerek után.
Annyit fûznék az elõzõhöz, hogy ha nincs remény a behajtásra, akkor az állam megelõlegezi a tartást, és majd õ behajtja apukán. Ez a megelõlegezett tartás nem sok, de a semminél jobb.
Elsõ vagyok. Azért utasították el a megelõlegezést, mert nem volt remény a behajtásra. Ugyanis ez akkor kritérium volt. Most nem tudom hogy van, utánanézek én is.
A kérdező hozzászólása: Hát az nehéz lesz mert külföldi és eltûnt :-((

6. -án fogjäk müteni a kisfiamat, és nagyon magam alatt vagyok. Hogyan üzhetném el az tulzo aggodalmamat?

6.-àn fogjäk müteni.vesemütétje lesz és egészségügyi körülmetélés.nagyon aggodom miatta,és mär elöre rettegek az operàciotol vagy attol amikor tudom hogy mär kb 1-2 ora van hàtra és viszik a mütöbe.nagyon féltem a kisfiamat és alapvetöen nem vagyok egy elveszett nö,de nagyon tartok attol hogy amikor eröt kéne neki adnom,puszilgatnom,mosolyognom rä..félek,nem fog menni,hisz csak bögni fogok.azt meg nem szeretném ha lätnä.igaz méG csak 7 honapos de akkor is..:(.végig bennt leszek vee a korhäzban is haza sem jövöük.multkor is bent kellett maradnia 3 napot,akkor sem jöttem haza amint kimondtäk hogy muszäly megfigyelés alatt tartni,enni is alig mentem:(,nem lett volna szivem akär 1-2 orära is magära hagyni..:(ö az életem.mit csinäljak??segitsetek kéRlek!

Legjobb válasz: Ne aggódj, minden rendben lesz! Sajnos nem tudok Neked mit tanácsolni, mert én egy egyszerû oltásnál is két napot bõgök (most is), mert sajnálom, hogy lázas... De próbálj meg akkor nem sírni, amikor a mûtõbe viszik. Vagy sírj, csak közben mosolyogj... Ha nevetsz, talán a könnyeket nem veszi észre. Tudom, hogy hülyén hangzik. Bocsi, de tényleg nem tudok mit írni! Tarts ki, túl lesztek rajta! Sok sikert! 3 hós kisfiú anyukája

Ne aggódj, minden rendben lesz! Sajnos nem tudok Neked mit tanácsolni, mert én egy egyszerû oltásnál is két napot bõgök (most is), mert sajnálom, hogy lázas... De próbálj meg akkor nem sírni, amikor a mûtõbe viszik. Vagy sírj, csak közben mosolyogj... Ha nevetsz, talán a könnyeket nem veszi észre. Tudom, hogy hülyén hangzik. Bocsi, de tényleg nem tudok mit írni! Tarts ki, túl lesztek rajta! Sok sikert! 3 hós kisfiú anyukája
Szia, az én lányomat 5 hetesen mûtötték, kiszedték a bal petefészkét. A lakhelyemtõl 350 kilométerre volt a kórház, ezért én voltam ott egyedül, a férjem nem tudott minket látogatni. Nehéz megállni, hogy ne bõgj, de ha sírsz azt sem itéli el senki. Sõt, vannak más anyukák is ott akik ebben a cipõben járnak. Én sem ettem igazán azon a héten, csak fogtam a kezemben és igazán az ágyba sem akartam letenni. Ebben nincs semmi rossz. A mûtét alatt végig a kiságyát néztem, hogy mikor hozzák már ki. De azóta eltelt 2 hónap, és már szinte nyoma sincs a mûtétnek. A mûtét következményeibe sajnos még nem igazán tudtam belenyugodni, hisz csak mikor majd felnõ, akkor derül ki, hogy lehet e gyermeke. Igazán a férjemmel sem tudom megbeszélni azt, amit átéltünk, mert õ nem volt ott. Ha van valami extra kérdésed, akár priviben is felteheted, ha tudok válaszolok. Addig is kitartás, hisz nekünk is éppúgy szükségünk van rájuk, mint nekik ránk.
Szia! Nekem 2 hete elesett motorral a kisfiam, és bevitték a mûtõbe összevarrni a száját. Ez össze sem hasonlítható azzal, ami Nálatok lesz, mégis: amikor kimondta a doki, hogy a mûtõbe nem mehetek be, én olyan ideges lettem, mint még soha. És én sem vagyok egy elveszett nõ, csak ha a gyerekeimrõl van szó, akkor aggódom halálra magam. Érdekes módon, amíg várnunk kellett, tudtam mosolyogni a kicsire, csikizgettem, játszottunk, és mosolyogtam. Egészen addig, amíg be nem zárult a mûtõ ajtaja. Utána az órát néztem. Hidd el lesz erõd mosolyogva bíztatni. Utána ha sírsz, amíg mûtik, és ideges vagy, az tök természetes, hiszen imádod õt. Éppen ezért fogsz tudni mosolyogni rá a mûtét elõtt. De hamar túl lesztek rajta, és olyan gyorsan megy az idõ.... Minden rendben lesz!! Kitartást és jobbulást!!! :o)
http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras A te babád valószínû késett egy kicsit.. :-) Ne aggódj!!!
Szia! Semmi gond nincs a tejjel. A babádnak növekedési ugrása van. Van olyan pici akinél 5 hetesen, másoknál 7 hetesen jön ez az ugrás. Ilyenkor 1-2 hétig többet kérik a cicit, nem baj, majd magától visszaáll a régi rend! Kitartás! 3 gyermekes anyuka
Egyrészt növekedési ugrás van, másrészt lehet hogy nem éhes, hanem szomjas. Azért is kérheti a cicit.
Szerintem nem kevés a hízása, ez alapján nem mondanám kevésnek a tejet. Az én gyerekeim sem szopiztak sokat, mégis szépen híztak, megnézem neked holnap mennyit ha érdekel, írtam akkor mindent, de már alszanak és bent van a könyv.
A kérdező hozzászólása: Azt megköszönném ha megnéznéd.Egyébként a 2900-al született és 2780-al hoztam haza a kórházból!
A kérdező hozzászólása: És a védõnõ azt mondta hogy ilyen korban az 570ml az elég neki, csak akkor nem értem hogy a kisfiam miért akar állandóan cicizni?!
Elsõ vagyok, 520-600 ml között volt ennyi idõsen, amit szopizott a babám.2800 grammal született, 2670-nel jöttünk haza, 7 hetesen volt 3900 gr.
A kérdező hozzászólása: az enyém 2900-al született és 2780-al hoztam haza és most 3980gramm.
Tessék elfelejteni a számokat, azok nem fogják megmondani, hogy a babád jól érzi-e magát, szépen fejlõdik-e. És csatlakozom, igen valószínû, hogy ugrásban vagytok. Szoptasd igény szerint (most épp gyakrabban), így a tejed is nõni fog.

1 hónapos a kisfiam, és nagyon nyugtalanul alszik, állandóan mocorog. Ki tudja azért magát pihenni?

Hason szeret aludni, háton max. 1 órát tud aludni, aztán felbred. Általában az els? órát nyugodtan átalussza, aztán elkezd mocorogni álmában, felhúzogatja a lábait, meg a kezével kinyomja magát és így el is kúszik-mászik az ágyban annyira, hogy csak a rácsvéd? fejvéd? miatt nem tud tovább menni, de továbbra is er?lködik, haladna tovább. Ez így megy 5 napos kora óta, annyi változott csak, hogy hamarabb eléri az ágy tetejét kúszás közben. Nem ébred fel rá, mindezt álmában m?veli, csak nem tudom, hogy ez így mennyire pihentet? alvás. (nekem nem az, mert én meg egész éjjel azt figyelem, hogy ébren van-e, vagy megint csak álmában er?lködik:))

Legjobb válasz: Hát én emiatt tettem alvózsákba, igy nehezebb a kommandós kúszás:) nálunk bevált! Õ miben alszik? A védõnõm mondta hogy ha melege van, akkor is szinte próbál kikuszni a takaró alól, ha fázik meg azért nyugtalan. Gondold át az éjjeli cuccát meg a szobahõt!

Hát én emiatt tettem alvózsákba, igy nehezebb a kommandós kúszás:) nálunk bevált! Õ miben alszik? A védõnõm mondta hogy ha melege van, akkor is szinte próbál kikuszni a takaró alól, ha fázik meg azért nyugtalan. Gondold át az éjjeli cuccát meg a szobahõt!
A kérdező hozzászólása: Rugiban alszik, de akkor majd kipróbálom én is a hálózsákot, hátha nálunk is bejön. Vékony polárpléd van duplán hajtva, azzal szoktam betakarni.

SEGITS SZUPERDADA! 2 éves a kisfiam és nagyon hisztis kivel beszélhetnék erröl?

Olyan hisztit levágott tegnap hogy meghányata magát.Mostmár nem tudom hogy kezeljem félek hogy elkések tudom még kicsi de akkor is???

Legjobb válasz: Egy gyerek SEMMIKOR nem lehet idióta. Idióta az aki szerint a hiszti egyenlõ az idiótizmussal, a helyesírás tévesztése szintén egyenlõ az idiótizmussal. Kérdezõ: Talán a közeletekben lévõ nevelési tanácsadó, vagy a védõnõ biztos tud segíteni. Fontos egyébként, hogy milyen helyzet hozta ki a gyerekbõl ezt.

Egy gyerek SEMMIKOR nem lehet idióta. Idióta az aki szerint a hiszti egyenlõ az idiótizmussal, a helyesírás tévesztése szintén egyenlõ az idiótizmussal. Kérdezõ: Talán a közeletekben lévõ nevelési tanácsadó, vagy a védõnõ biztos tud segíteni. Fontos egyébként, hogy milyen helyzet hozta ki a gyerekbõl ezt.
na csak nem egy pszichológussal van dolgunk? honnan tudod már csak az írásból hogy milyen? gondolom ideges volt és azért írt el pár szót. én is plafonon lennék. elsõ voltam...
"kedves" elsõ.. Te ezen lovagolsz? ha segíteni nem tudsz inkább maradj csendbe... van elég baja az anyukának...
Jó szívvel ajánlom! http://www.youtube.com/watch?v=tnQYfXMMuiY&list=PL7DAB4D5D97.. Ha pedig hányt, hát hányt. Nem kell ezzel külön foglalkozni. Letakarítod és kész. Nem lesz baja, de mielõbb el kell kezdened ignorálni a hisztit! Sem szóval sem tettekkel nem szabad reagálni!
Nagymamám módszere: egy pohár hidegvíz csodálatos gyógyító erõvel bír. Ja azt elfelejtettem mondani, hogy amikor elkezdi a hisztit akkor kell leönteni vele és nem megitatni.
nem csoda hogy idióta a gyereked volt kitõl örökölnie látszik a helyesírásodon... 29/N
ha saját maga se százas akkor mégis hogy nevelné rendesen? lerí az írásáról nem csak a helyesírás miatt...
tegnap történt. ha ma lett volna megérteném de így...

14 hónapos a kisfiam és nagyon cicifüggő, milyen módszereket ajánlotok?

Most vetéltem el egy hete 8 hetesen és a doki mondta, hogy ha legközelebb terhesgyanús vagyok, azonnal hagyjam abba a szopit, de ha lehet még el?tte. Hogyan?

Legjobb válasz: Sajnálom hogy elvetéltél! Még nem hallottam hoy a szoptatástól el lehet vetélni. De attól még lehet igaz, nem tudom. Nekem 1 éves a kicsim, szintén cicimániás, de biztosan nem óhajtom bekenni semmi rosszízûvel a cicit majd, hogy ne kelljen neki. Remélhetõleg meg fogom tudni beszélni vele valahogy, na meg nem árt a fokozatosság sem. Mi várunk a második babával addig, míg leszokik a cicirõl a drága.

Sajnálom hogy elvetéltél! Még nem hallottam hoy a szoptatástól el lehet vetélni. De attól még lehet igaz, nem tudom. Nekem 1 éves a kicsim, szintén cicimániás, de biztosan nem óhajtom bekenni semmi rosszízûvel a cicit majd, hogy ne kelljen neki. Remélhetõleg meg fogom tudni beszélni vele valahogy, na meg nem árt a fokozatosság sem. Mi várunk a második babával addig, míg leszokik a cicirõl a drága.
szia, Nem tudom mennyi az összefüggés a vetélés és a szopi között. Én most vagyok 17 hetes terhes, és még szopizik a 17 hónapos kislányom, aki ugyancsak cicifüggõ. Ordít, ha netalántán azt mondom, hogy nincs cici. Persze mindig adok, mert megsajnálom szegénykémet. Kérdeztem a dokit, és azt mondta, hogy szoptathatok, de görcsölhetek tõle. Szerencsére eddig még nem okozott problémát. Elképzelésem sincs hogy hogy fogom leszoktatni.
A kérdező hozzászólása: Nekem azt mondta a dokim, hogy beszéljem meg a fiammal, mert már igenis meg lehet értetni vele, vagy ha az nem megy, akkor kenjem be valami rossz ízû dologgal a cicim, hátha nem kell neki. De várnék valami kevésbé drasztikus megoldást, mielõtt ezekhez folyamodnék ;) Neked kitartás, nehogy baj legyen, hogy szoptatsz még.. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Pedig sajnos el lehet vetélni, de nyílván nem teszünk senkit hibássá. Én is elkerülném a kenegetést, és már csak 2-3 szopi van egy nap, fokozatosan csökkentjük, nincs is ezzel baj, csak a nagyságos úrnak kell a cici az elalváshoz :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!