Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam és fél éves (101 db)

Olyan rossz a 2 és fél éves kisfiam, vagy csak én hiszem azt?

AKKOR BÕVEBBEN:

Legjobb válasz: Citromfû vagy orbáncfû tea!!! A kisfiad a te tükröd,nálunk majdnem ue van.Ha tombolok Õ is olyan lesz,mert érzi-látja rajtam a feszültséget.Az én fiam(21 hó) ha fáradt,unatkozik,egyedül érzi magát elkezdi ezt és rájöttem,hogy ha elaltatom vagy pedig kicsit leülök mellé játszani,kimegyünk az udvarra lenyugszik.Máshogy Õk még nem tudják jelezni,hogy szükségük van ránk,a társaságra!Légy kicsit figyelmesebb és te is rájössz neki mire van épp szüksége.

Citromfû vagy orbáncfû tea!!! A kisfiad a te tükröd, nálunk majdnem ue van.Ha tombolok Õ is olyan lesz, mert érzi-látja rajtam a feszültséget.Az én fiam(21 hó) ha fáradt, unatkozik, egyedül érzi magát elkezdi ezt és rájöttem, hogy ha elaltatom vagy pedig kicsit leülök mellé játszani, kimegyünk az udvarra lenyugszik.Máshogy Õk még nem tudják jelezni, hogy szükségük van ránk, a társaságra!Légy kicsit figyelmesebb és te is rájössz neki mire van épp szüksége.
Bocs de azt nem irtad hogy a rosszaság miben nyilvánul meg nála, csak magadról irtál hogy türelmetlen vagy.
Én pik-pak megreguláznám...na nem bántással, meg nem is üvöltéssel. Nemtudom miért kevés gyerekkel nem bírok el, talán mert 5 kistestvérem van. Igazából a zsarolás a nyerõ...:P de komolyan. Gondolom a te fiad sem ismeri azt a szót, hogy: NEM! Ha ezt megtanítod neki, már rengeteget segítettél magadon, a hisztinek annyi. Ordibál meg hasonlók? Hagyd ott ahol van és ne is foglalkozz vele amíg nem tud megütni valami normális hangnemet. De ezeket neked is be kell vele tartanod. Találj ki játékokat amitõl elfárad, egybõl elalszik. Van még egy valami ami beválik, hogy jó napotok legyen. Valahol a közelben csak van vmi park, játszótér. Csinálj egy kincses térképet. A nagy X helyén meg dugj el elõre valami olyat aminek tuti örülne, én a tesómnak csokit ástam el /zacsiban/. Ráment 3 órájuk mire megtalálták, persze segítettem nekik. Aztán megették a csokit, hazamentünk és szunya. Amit még tudok neked ajánlani az késõbb kb 4-5 éves korától lesz hasznos: Vidd el JUDO-zni. a MAC egész jó/Margitszigeti Atlétikai Centrum/ régen én oda jártam. Hamar letörik az emberek szarvát ott. Megtanulja mindenki, hogy be kell állni a rorba. Megtanulja fegyelmezni magát, erõs lesz, jó társaság, odafigyelnek a gyerekekre. De ott amit az edzõ mond az kötelezõ. És ott a verekedésrõl is leszoktatják majd. Remélem ez azért segítség volt számodra. Juj! Még egy dolog! Van egy haverom aki esküszik erre: Ha õ rossz volt az szülei nem voltak hajlandóak szóba állni vele napokig. Azt mondta szerinte ez az egyik legjobb nevelési módszer. Na mosmár te is mazsolázhatsz! ;) :) ) Sok sikert a kis átokfajzathoz. SOK TÜRELEM ÉS HIGGADSÁG! P-87
Egyetértek az elõttem szólóval.Mikor olvastam, ahogy a világba kiabálod mennyire rossz a fiad, hirtelen el sem tudtam képzelni, hogyan lehetne ilyen egy 2, 5 éves gyerek.És a védõnõddel is egyet kell értenem, amíg TE nem nyugszol meg, ne várj javulást.Szinte süt a soraidból az a folyamatos harc amiben a világgal, magaddal és a kisfiaddal vagy.Elõször békélj meg TE a világgal, ha máshogy nem, hát keress homeopátiás nyugtatókat, vagy teákat, amit javasoltak.Aztán próbálj meg NYUGODTAN leülni a fiaddal játsazni, beszélgetni, hogy lássa azt a példát, amire szüksége lenne.Jól látod:az agresszió amit ellene használsz, minta lesz nála a "megfelelõ" viselkedésre. Szóval nyugi és türelem.Baromi sokáig fog tartani, és nagyon kis lépésekben, de ha kitartó vagy-most harcolj ezért-akkor lassan biztos, h sikerülni fog.
Szia! Hát elõször is amikor a kérdést elolvastam azt gondoltam, hogy nem lehet olyan rossz. Csak eleven. De rákattintottam és megláttam ezt a rengeteg nagy betût. Véletlen vagy direkt? Mert így a leírás azt sugallja, hogy teljesen ki vagy készülve és ez csattan mindenkin. Nem akarlak megbántani, de a védõnõdnek lehet, hogy igaza van. Én így nem tudnék nyilatkozni a gyerekemrõl még akkor sem, ha tényleg nagyon lefáraszt: "OLYAN SZINTEN ELEVEN, PIMASZ, ROSSZ, CSÚNYÁN BESZÉL, VEREKSZIK, HISZTIZIK, IDEGBETEG, ÖRJÖNG, TÜRELMETLEN...... " Ha anyukád olyan volt veled, akkor te próbálj az ellenkezõje lenni, ha tudod, h ez nem helyes. Az mindegy, h kitõl tanulta a csúnya szavakat, nem szabad engedni, hogy használja õket. Ne vidd abba a társaságba ahol ezeket hallja. Vagy mondd meg mindenkinek, hogy a gyerek elõtt nem! Alapból akaratos és harcos vagy. És szted a gyereknek ez kell? Kicsit próbálj már alakulni. Olyan a gyereked mint te. Azt látja, hogy harcolsz, akaratos vagy, azt fogja hinni, h ez a jó. (gondolj vissza: Anyukád és te) Beszélj a pároddal, hogy neveljétek egyformán, ugyanolyan gyengédek és erõsek legyetek. Tudjatok fegyelmezni anélkül, hogy üvöltenél és odacsapnál. 2 és fél éves gyerek nem hülye, sõt. Megérti azt amit mondasz neki, csak meg kell találni a megfelelõ hangnemet. Remélem nem veszed sértõnek és tudtam tanácsot adni.
Azt kell írjam hogy én is egyet értek az elõzõ két válaszolóval. Forrsz dühöng és a gyerek ezt érzi is rajtad. Nem látod meg a gyermeked csodás lényét, azt amiért meg szülted. Csak a problémát látod benne és ez így nem helyes. Lehet a fiad tényleg rossz és eleven, de ezen nem fogsz tudni változtatni dühvel, veréssel és kiabálással. Csakis nagyon nagyon sok türelemmel és szép szóval. Ha egyedül ez nem megy akkor igeni fel kell keresned egy szakembert. Ez nem szégyen ne érezd magad szörnyetegnek, kérj segítséget még nincs veszve minden. Jó anya vagy csak fogadd el a védõnõd tanácsait.
Nem tesz jót nagyon a kisfiadnak a viselkedésed. Egyik délután mikor alszik gondolkodj el, hogy mit csinált veled a te édesanyád és te gondolom akkor megfogadtad mindent máshogy fogsz. AKKOR CSINÁLD IS! Egy 2, 5 éves gyerek még nem leeht egetverõen rossz. Olyan lesz amilyenné formálják. Olvastam, hogy 3 éves korig formálható a gyerek utána már nem. Szóval légy türelmes, menj orvoshoz egy doboz libriumért, az segít és máris másképp látod a világot. Csináljatok közös programokat, játszatok, nevessetek sokat!!!!
Az én kisfiam 4 éves és Õ akkor kezd el csibészkedni, amikor nem figyelek rá. Én is rákiabáltam épp tegnap, aztám kapott egy kis rácsapást a lábára. Után persze lelkiismeret furdalásom van. A barátnõmmel is beszélük, õ ezt úgy gondolja nevelni kell a gyereket, azért tesszük ezeket. Persze én nem szeretek vele kiabálni, de olyankor rögtön cselekszem. Remélem nem teszek túl rosszat Neki, mert azt nem szeretném.
Nagyon jó válaszokat kaptál! Ilyen jókat egy kérdésre sem láttam még! Te tudod, hogy nem a picivel van a gond, hanem veled. Bízzál magadban, ne vergõdj! Szoktad úgy érezni, hogy felrúgnád a párod, hogy még veszekedni se lehet vele? Bennedmarad a feszkó és vibrálsz... Sorstársak vagyunk. Tégy rendet magadban! Nagyon értelmes vagy és zárósoraidból kiderül, hogy tisztán látod a helyzetet, csak fékezhetetlen vagy. Ne hagyd, hogy anyád még most is csesztessen a hatása által! Ez adjon erõt arra, hogy te megadhasd neki, amit Te nem kaptál meg tõle. Mondanám, hogy párologtass levendulát, de szerintem nem gáz ám egy enyhébb nyugtató! Nem akart megalázni a védõnõ sem ezzel! Attól Te nem vagy dilis! Te nagyon jó anya lehetsz, ha lenyugszol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Tudom, hogy valójában velem van a probléma, de nagyon nehéz ezen változtatni. Hiszen ahogy az én gyerekem az én tükörképem, úgy voltam én is a saját anyámnak. És mivel egy életen át ezt láttam tõle és ezt "szoktam" meg úgymond normálisnak, nagyon nehéz változtatni. Már így is rengeteg mindent sokkal jobban csinálok mint õ csinált velem. Legyen ez a tanítás, helyes beszéd, helyes étkezés, normális szokások pl a napirendben. Mondjuk a védõnõ azt is mondta, nem akarom magam védeni, hogy a fiam is valóban egy heves vérmérsékletû gyerkõc. Valõszínûleg nagyon tanulékony és a sok információt amit nap mint nap kap sokszor nehezebben dolgozza fel és ezért is pörög annyira. sajnos a férjem is sokat rátesz, hogy ilyen az egész család, teljesen ellentétesen neveli velem szemben a gyereket. Igen sajnos itt a felnõtteknek kellene okosnak lennie. Csak elgondolkodom rajta, hogy apa nélkül milyen lenne neki. Amit persze nem szeretnék. Csak sokszor ahogy mondják is jobb egy békés különélés, mint egy viharos együttlét. És valóban ez megviseli a fiamat is, látszik rajta. Végszóként még annyit, hogy nem szeretnék nyugtatót szedni, csak azért mert anno az anyám hibázott és a férjem ennyire balfék. Inkább valahogy máshogy megoldom a dolgokat.

Normális dolog e hogy a két és fél éves kisfiam rajong a mosógépért pici kora ota?

Ha hagynám egész nap csak azzal foglalkozna nem érdeklik az àtlagos jàtekok csak a mosógép és amin kerék van es pörgethetö.vendégségbe mindenki lakàsàban a mosógépet keresi. Nem tudom màs is talàlkozott ilyesmivel?

Legjobb válasz: Igen, a fiam is ilyen. Most 5 éves.

Igen, a fiam is ilyen. Most 5 éves.
Bár az enyém 2 évesen a ventilátorokért rajongott, késõbb jött a mosógép és az elosztó (hosszabbító, T-elosztó stb.) õrület.
Sok gyereknek van valami "kattanása". Az enyém egy idõben mindig cipelt magával valamit. Mentünk már egy zacskó pudingporral is cirkuszba.
utolsó... elképzeltem.... percek óta röhögök :DDDDDD unokatesóm volt ilyen :) nem a tv elõtt ült, hanem az elöltöltõs elõtt. simán végigült egy 1, 5 órás programot :D én fiam az autókért rajong :) annyira, hogy 2 évesen még nem beszélt, de az összes utakon megtalálható autó márkáját felismerte jel nélkül is (azokat persze gyönyörû kiejtéssel tudta :) ). most 4 éves, le se merem írni miket tud az autókról :D
4: 3. vagyok... Jófejek ezek a kislurkók ám. Voltunk dínós mûsoron, jöttek a szülõk mindenféle korú kisgyerekkel, akik sorolták hogy melyik dínó melyik, olyan szavakat használtak amit én ki se tudok ejteni. A pudingporos kisasszony is nagy dínórajongó, ovis volt, amikor a Balatonnál egy strandfelszereléseket áruló eladótól - miközben a leányzó a mûanyag dínós dobozban keresgélt - ékes csengõ hangon megkérdezte, hogy tessék mondani van parasaurolophus? A középkorú nõ arcát nem tudom leírni.... csak hebegett, hogy nem tudom.... én csak árulom õket...
Emlékszem, kiskölyökként én is ilyen voltam :D A nyitja az, hogy egyszerre "felnõttes" a dolog, de hasonlít valamilyen játékhoz is --> sok gomb, villogó cucc, forog, rezeg, stb. A mosógép nekem is kedvenc volt, de imádtam a mikrót meg a kazettásmagnót is :D Ja és édesanyám telefonját is állandóan elcsakliztam, egy ovális Siemens volt, még antennával... király labirintusos játékkal... imádtam :D
nálunk a cipõ a tuti. bármilyen. ha 44-es, akkor azért, ha hercegnõs, akkor azért, ha papucs, akkor azért. a kezére húzza, négykézláb megy mindenhová vele. a szomszéd gyerekekhez, ha átmegyünk, az az elsõ, h. leül a cipõs elé és végigpróbálja az összeset. mindegyik szomszédban van favorit darab. a múltkorában hoztunk egy zsák ajándék cipõt ismerõstõl, hát mondanom sem kell, h. órákig nem volt gond vele, a mennyországban érezte magát: csizma, papucs, félcipõ, bokacipõ, rolytos, bolytos, gumicsizma...stb a gyerekorvoshoz már félek elmenni, a múltkor lekönyörgött egy verdás csilli-villi papucsot egy kisfiúról és ott a rendelõben négykézlábazott a kezén a papuccsal. tiszta ciki. 15 hónapos, remélem kinövi.
A kishúgom a távirányítóért volt oda. A lányom a strasszköves, szegecses cuccokat szereti simogatni. Annyira, hogy az egyik pólómat folyton lenyulta, végül felhúztam az egyik parnajara

Ha azt szeretném, hogy a 2 és fél éves kisfiam januártól oviba járjon, akkor be kellett volna íratnom már tavasszal?

Nem mentem el beiratkozni, hisz nem volt szobatiszta, kikötés, hogy csak akkor veszik be ha szobatiszta. Májusban még esélyét sem láttam szobatisztaságnak, így nem is törődtem vele. Mára viszont szobatiszta lett, és gondoltam januártól mehetne, de nem tudom, hogy mehet e így.

Legjobb válasz: Betoltott harom eves kortól mehet a gyerek elõször oviba. A legtöbbször év közbeni kezdést nem szoktak engedni, de próbáld meg, veszíteni valod nincs. Miért lett most sürgõs az ovi, ha nem titok?

Betoltott harom eves kortól mehet a gyerek elõször oviba. A legtöbbször év közbeni kezdést nem szoktak engedni, de próbáld meg, veszíteni valod nincs. Miért lett most sürgõs az ovi, ha nem titok?
Igen, be kellett volna iratni tavasszal. De beszélj az ovival, lehet így is beveszik januártól.
igen, be kellett volna íratni.De telefonálhatsz, vagy bemehetsz érdeklõdni.
Merre laktok? Mert ha nagyváros, ott általában telítettek az ovik, nagy valószinüséggel ott nem vennék be elõzetes beiratás nélkül. Kisebb településeken megoldható. De ott sem mindig.
A kérdező hozzászólása: Reméltem, hogy rosszul gondolom. De azért egy telefont megpróbálok majd. Ha nem hát nem. Nem lett sürgõs, eleve szerettem volna ha jár bölcsibe, gyerekek közé, de mivel nincs a közelünkbe így nem ment bölcsibe. Szeretném ha járna oviba. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Kisvárosban lakunk. Talán nem lesz gond, és beveszik, de ha nem akkor sincs baj, csak jobb lenne neki ha gyerekek között lenne:-)
tavaszal kellet volna beiratni akor tudott volna januárba kezdeni.
Ha kapsz választ, írd meg légyszi.
A kérdező hozzászólása: Lehet vinni, van évközbeni beíratkozás.


Miért viselkedik így a 3 és fél éves kisfiam?

A probléma azóta van mióta óvodás.Nem fogad szót.Ha elmegyünk sétálni gondol egyet és kiakar futni az útra,ahol kocsik közlekednek.Minap kocsival mentünk be vásárolni,egy nagy városba.És út közben pisilni kellett neki,meg álltunk az út szélén és ö elvégezte a dolgát,és gondolt egyet már futott ki az útra,akkor bizony rávágtam a fenekére,pedig még sohasem bántottam.Valamit el rontottam?De az óvodában teljesen az ellenkezõje.Nem tudom mi tévõ legyek?

Legjobb válasz:
Az enyém bölcsödés volt amikor ezt csinálta! Egyszerûen olyan jól érezte ott magát hogy nem is akart hazajönni velem és végig ordította az öltözködést is. Egyfajta olyan megmagyarázhatatlan dolog , a kicsi gyerekek ilyen korban jobban szót fogadnak egy idegennek mint a saját anyuknak. Fél év és megszokja és eltudja választani a két dolgot a 2 helyet és szót fog fogadni. Tartsd magad a te nevelésedhez! Csak legyél óvatosabb, ne bízz meg benne, legyél mindig résen ha szaladni akar és fogd a kezét. Egy ismerõsöm tanácsolta hogy , ha boltban vagy és a gyerek hisztizik de nem akarod bántani és azt sem akarod hogy lássák csak fogd meg a kezét és szorítsd meg annyira hogy megérezze, mások csak annyit fognak látni hogy ordít a gyerek ok nélkül. Nekünk nem vált be, mert én olyankor igyekeztem befejezni a vásárlást és mentünk kifele a boltból és addigra el is felejtette.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az enyém bölcsödés volt amikor ezt csinálta! Egyszerûen olyan jól érezte ott magát hogy nem is akart hazajönni velem és végig ordította az öltözködést is. Egyfajta olyan megmagyarázhatatlan dolog , a kicsi gyerekek ilyen korban jobban szót fogadnak egy idegennek mint a saját anyuknak. Fél év és megszokja és eltudja választani a két dolgot a 2 helyet és szót fog fogadni. Tartsd magad a te nevelésedhez! Csak legyél óvatosabb, ne bízz meg benne, legyél mindig résen ha szaladni akar és fogd a kezét. Egy ismerõsöm tanácsolta hogy , ha boltban vagy és a gyerek hisztizik de nem akarod bántani és azt sem akarod hogy lássák csak fogd meg a kezét és szorítsd meg annyira hogy megérezze, mások csak annyit fognak látni hogy ordít a gyerek ok nélkül. Nekünk nem vált be, mert én olyankor igyekeztem befejezni a vásárlást és mentünk kifele a boltból és addigra el is felejtette.

Érdemes a 2 és fél éves kisfiunkat magunkkal vinni 4D-re?

24 hetes terhesen megyünk majd 4D ultrahangra.

Legjobb válasz: barátaink elvitték,nem kötötte le,ugyanígy mint elõzõ válaszolónál apukát megfosztotta egy élménytõl,én ezek miatt nagyira fogom bízni.

barátaink elvitték, nem kötötte le, ugyanígy mint elõzõ válaszolónál apukát megfosztotta egy élménytõl, én ezek miatt nagyira fogom bízni.
Nem érdemes vinni.Nekem anyu a 4éves húgomat hozta el a 4D-re és 5perc után már szaladgált, meg a festõ füzetét mutogatta nekem és a függönyt szaggatta.Nem fogja a fiadat érdekelni, maximum fél percig, mert nekik a játék az elsõ még, nem hogy kistesója lesz.
lehet, hogy nem fogja lekötni, még elég kicsi. de én magammal vinném. nálunk eljött a lányom és tátott szájjal nézte a babát, annyira aranyos volt. igaz, hogy õ 9 volt
Mi elvittük a kicsit több mint két éves lányunkat, mert nem tudtuk kire bízni. Azt tudta, hogy a tesót fogjuk megnézni, de nem igazán érdekelte. Kb 10 percig bírta, bár õ alapból egy "kukacos" gyerek, utána apának ki kellett vinnie, mert már a helyemre akart feküdni. Apa szegény csak itthon tudta megnézni a dvd-t.
Mi összekötjük a kellemest a hasznossal. Jön a nagyi is. :-) Éppen a fent írt okok miatt tesszük ezt, nem szeretném, ha a férjem kimaradna az élményekbõl. Anyukám még úgysem látott ilyet csak dvd-n, így darabig ugyan sokáig leszünk bent, de senkit nem hagyunk ki az élményekbõl. Ha megunja a kisfiam, a mamával ellesz.
Az én fiam élvezte:) Csak a végére unta meg, de a 20 percbõl 15-öt simán bírt, pedig nagy sajtkukac:D Aztán állandóan rajzolta a hugit, meg a szívhangját:D SZóval nálunk megérte elvinni, pedig paráztam elõtte, mert 5 percig nem tud megülni a popsiján.:)
Nálunk is minden rednben volt. A majdnem 3 éves fiamnak nagyon tetszett. JÓl viselkedett és teljesen feldobódott tõle. Egyébként ez volt már a harmadik UH-ja. Mi mindig visszük magunkkal. Meg is jegyezték, hogy milyen jól bírja. :) Szóval simán kibírta a 30 percet és azóta többször megnézte a DVD-t is. Õ ilyen, de a gyerekek nem egyformák. :)
Az akkor 1, 5 éves lányom végig nézte elejétõl a végéig. Alig tudtunk a babára figyelni, olyan édes volt a reakciója. Tapsolt, kiabált örömében, végig kommentálta az egészet. Élmény volt. Ha nem helyben ülõs típus, vigyetek magatokkal valakit, hogyha gond van, kikísérje és játszon vele a mozi végéig.

Hogy vegyem rá a 2 és fél éves kisfiamat, hogy engedje levágni a haját?

Fodrásznál visít, dobálja magát, képtelenség lefogni, meg nem is akarom, nehogy a végén teljesen megutálja a dolgot. Régebben hagyta, hogy én levágjam fürdés közben, de most már azt sem. Hiába vonjuk el a figyelmét játékkal, könyvvel, amint közelít felé az olló teljesen megvadul. Tippek?

Legjobb válasz: Én vettem egy hajnyíró gépet.Eleinte nem engedte õ sem legépelni a haját.Addig nehezen vágtam le ollóval.Tavaj nyáron végignézte,hogy a nagytesójának és az apukájának levágtam a haját.akkor egybõl megengedte,de azóta sokszor úgy kell imádkoznom,hogy engedje levágni.Legutóbb besokalltam,és bevittem a fürdõbe leültettem és mondtam neki,hogy most levágom a haját és kész.Megdöbbent,de nem hadakozott,így levágtam.Õ most lesz 3 éves.

Én vettem egy hajnyíró gépet.Eleinte nem engedte õ sem legépelni a haját.Addig nehezen vágtam le ollóval.Tavaj nyáron végignézte, hogy a nagytesójának és az apukájának levágtam a haját.akkor egybõl megengedte, de azóta sokszor úgy kell imádkoznom, hogy engedje levágni.Legutóbb besokalltam, és bevittem a fürdõbe leültettem és mondtam neki, hogy most levágom a haját és kész.Megdöbbent, de nem hadakozott, így levágtam.Õ most lesz 3 éves.
Alvás közben?
mond neki, hogy ha nem vágod le a haját, akkor megnõ a haja és azt hiszik rá, hogy kislány:)
A fiam teljes erejével tombol a fodrásznál. Ez engem nem érdekel, lefogom és ennyi. Valami borzalom, amit mûvel....:(
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom majd a hajnyíró képet, a sógornõméknek van, majd kölcsönkérem. Csak az a baj, hogy szerintem ezzel vettük el a kedvét az egésztõl, mert egyszer már voltunk fodrásznál, amíg az ollóval vágta, addig nem is volt baj, csak amikor a tarkóján le akarta borotválni, akkor tört el a mécses. Azért egy próbát megér. Ha az nem megy, akkor talán alvás közben, , erre már korábban is gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Szoktuk neki mondani, hogy sokkal szebb lenne rövid hajjal, meg nyáron sem lenne olyan melege, de ilyenkor összehúzza a szemöldökét és közli, hogy NEM! :)
Mondd neki, hogy a hajáért cserébe egy manó matricát visz neki! :) (És vigyen is, akkor máskor is engedi!)

A két és fél éves lányom most törte be a fejét, és anyósom van vele a kórházban. Van egy két és fél hónapos kisfiam, akit szoptatok. Kinek van inkább szüksége rám?

A két és fél éves lányom most törte be a fejét, és anyósom van vele a kórházban. Vn egy két és fél hónapos kisfiam, akit szoptatok. Mivel anyatej b?ven van lefagyasztva, én úgy érzem, hogy a fiam kibírná ezt az éjszakát nélkülem, de anyósomék eldöntötték, hogy ?k maradnak vele. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Elõször is én döntenék. És úgy ahogy jónak érzem. Csak te tudod eldönteni, hogy a gyermekeidnek és neked, hogy a legjobb.

Elõször is én döntenék. És úgy ahogy jónak érzem. Csak te tudod eldönteni, hogy a gyermekeidnek és neked, hogy a legjobb.
Hogy van a nagylàny?
Mi lett a vége?
Egyetértek az elõttem szólókkal, a lányodnak nagy szüksége lenne rád! Eleve a baleset, majd hirtelen a kórház szerintem egy ilyen picurnak ez nagy trauma! És te nem vagy mellette, biztos meg lehet ijedve! És nem beszélve arról, ha eddig nem volt féltékeny a picire most biztos az lesz, mert te õt választottad helyette mikor neki lett volna rád szüksége! Remélem nem lesz nagy baj a kislánnyal!
A lányzónak van nagyobb szüksége rád!
Na nehogy már az anyós mondja meg, h melyik gyereknek van rád szüksége!!!Sipirc a nagylányhoz, neki kellesz igazán!Mielõbbi gyógyulást neki.
A lányodnak RÁD van szüksége, nem a nagyanyára!!!!!! Igazán nem érdekel mit mond anyám vagy anyósom, a gyerek az enyém és a férjemé, és mi lennénk vele. Menj be gyorsan.
Szerintem is menj be a nagylányodhoz
Javítás: ilyed=ijed, bocsi, elírtam..
A lányoddal baleset történt, valószínûleg meg van ilyedve, szerintem sokkal nagyobb szüksége van az anyukájára, mint bármikor máskor. A picid, ha hozzá van szokva a cumisüveghez, szinte észre sem fogja venni, hisz eszik-alszik... Sokkal nagyobb törést okozhat a lányodban, hogy nem hozzá mész, mint a fiadban, ha otthagyod most... Persze ez csak a véleményem. Hallgass a szívedre!
sztem egy éjszakát ellenne a mama a kissebbel is!a kicsi még nem venné észre nagyon a hiányod, de a nagynak nagy szüksége van rád!és te dönts ne az anyososd!állj a sarkadra!
Szia! Úgy vélem, hogy anyósodék csak segíteni akarnak, gondolom azt nézik, hogy ott a pici (akit szoptatni kell), és azt, hogy te is tudj pihenni. Ha úgy látod, hogy megoldható az, hogy éjszaka a lányod mellett legyél úgy, hogy a kicsit akár a férjed, vagy anyósod ellássa, akkor legyél mellette. (Azt azért próbáld ki, hogy a kicsi elfogadja-e a fagyasztott tejet, és hogy mibõl - cumisüveg, kiskanál, pohár. Csak azért írom, mert az én lányommal nem lehetett elfogadtatni a lefejt, fagyasztás után kiengedett tejet.) Mindkét gyermeknek szüksége van rád, de úgy vélem, a kisebbik ellátását egy vagy két éjszakára az apuka is meg tudná oldani. Üdv, és jobbulást a nagyobbiknak!
Szerintem nálunk ilyen esetben a férjem maradna bent, és sok ismerõsömnél volt ez a helyzet, ahol volt testvér otthon. Anyósom, anyu fel sem merülne. Csakis a férjem. Utánam Õ lenne az, aki megnyugtatóan hatna a gyerekekre, vagy talán Õ még jobban, Õ lazábban tudja kezelni a dolgokat. Mielõbbi felépülést a lánykának!
A kérdező hozzászólása: A lányom nagyon anyás, sokszor velem alszik, és még wc-re sem mehetek nélküle:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ, és együttérzést. Végülis nem mehettem be, mert infuenzazárlat volt, így vasárnap délig anyósom, utána hétfõ reggelig sógorom volt a lánynál. Én végigsírtam a majd 3 napot, és telefonon kihángosítva órákig verset mondtam, meg énekeltem a lánynak. Hétfõn az apja volt vele, és este hazaadták.

Szerintetek miért ilyen a 3 és fél éves kisfiam?

Õ egyedül akar lenni a játszótéren,nem akar bemenni az ugrálóvárba,ha van bent valaki.Ha esetleg egyedül bemegy,jókedvűen ugrál.Amint megjelenik valaki,pánikszerűen menekül kifelé.A bölcsis társai kiabálnak neki,ő tudomást sem vesz róluk.Nem akar más kisgyerekekkel játszani.Vittem kicsi korában mindenfelé,nem ültünk otthon kettesben.

Legjobb válasz: Az én fiam 2,5 és õ is hasonló. Mondjuk vannak barátai a játszón, de ritkán játszik velük, inkább csak mellettük, de mindennap mondja, hogy menjünk már le, a barátaim várnak már. Most pl nyaralni vagyunk, és itt is addig érzi jól magát a medencében, amíg egyedül van, utána kéri, hogy vegyük ki. Egyszerûen fogadd el, hogy ilyen. Változni fog! Nekem a nagy pl pont az ellentéte volt, õ mindig csak másokkal tudott játszani, mindig mindenki azonnal a barátja volt (most is ilyen).

Az én fiam 2, 5 és õ is hasonló. Mondjuk vannak barátai a játszón, de ritkán játszik velük, inkább csak mellettük, de mindennap mondja, hogy menjünk már le, a barátaim várnak már. Most pl nyaralni vagyunk, és itt is addig érzi jól magát a medencében, amíg egyedül van, utána kéri, hogy vegyük ki. Egyszerûen fogadd el, hogy ilyen. Változni fog! Nekem a nagy pl pont az ellentéte volt, õ mindig csak másokkal tudott játszani, mindig mindenki azonnal a barátja volt (most is ilyen).
Talán oviba bekerülve változni fog.
Az én 3, 5 évesem is pont ugyanilyen. Bár õ a bölcsistársaival jól megvan, egybõl játszanak, hogy bemegy, de a játszón a két homokozó közül abba megy be, ahol nincsenek, vagy játszik, és oda megy egy vele egykorú, vagy akár kisebb, nagyobb kisgyerek, akkor már mondja, hogy "mehetünk!". 1, 5-2 évesen, ha csúszdázni akart, és ment a csúszda felé, de egy gyorsabb kisgyerek is arra szalad (a csúszda felé) hirtelen megtorpant, volt hogy még el is sírta magát. Ez már nem jellemzõ, de még mindig megvan ez a tartok mindenkitõl... Amúgy barátságos, nyugodt, felnõttekkel jól elvan, közlékeny, de ez a menekülés a gyerekek elõl.... kiakaszt sokszor. Remélem én is, hogy fog változni, és nem lesz olyan nyámnyila, mint az anyja....
Hála az égnek!!!! Most annyira megnyugodtam, bár tudom ez rajtad nem segít, de én azt hittem, hogy csak az én 3, 5 éves lányom ilyen. Már azon gondolkodtam, hogy elviszem valami dokihoz, mert pánikol a gyerekektõl. Pont ugyanazt csinálja mint a tiéd. Õ nem bölcsis, itthon van velem és a kicsi tesóval. Tavaly nyáron nem volt ilyen problémánk, ez most tavasszal kezdõdött. Próbálom állandóan magyarázni neki, példát mutatni(én beszélgetek a játszótéri gyerekekkel), de néha annyira kiborító! NÉha látom rajta, hogy a szíve szakad meg annyira szeretne pl. csúszdázni, de mivel van ott más gyerek, még a játszóról is elmegyünk. Én nagyon remélem, hogy hamarosan túljutunk ezen a dilin is. (majd jön egy következõ)

Szerintetek hogy lenne a legjobb hajat mosnom a 2 és fél éves kisfiamnak, aki már akkor is sír, ha arcát víz éri?

Régen ezzel nem volt gond,egy ideje jött el?.

Legjobb válasz: Nálunk is pont így van. Próbálkozom többmindennel. Elõször versenyzünk, milyen gyorsan tud csapkodni, habot csinálni a vízben. A végére jó vizes lesz a haja is. (Persze a fürdõ is, de heti egyszer kibírom.) Játszunk-játszunk, aztán gyorsan leöblítem, már mosom is közben végig beszélek vele, énekelek neki. Van, hogy elsírja magát, de már nem olyan bömbölõs, visítós, mint mikor elkezdõdött ez a félelme. Ráadásul rájöttem, azért sírja el magát, mert az arcán folyik a víz, és azt hiszi, azok a könnyei. Vicces, de így van. Aztán van, mikor megnézzük azt is, apu hogy mos hajat.

Nálunk is pont így van. Próbálkozom többmindennel. Elõször versenyzünk, milyen gyorsan tud csapkodni, habot csinálni a vízben. A végére jó vizes lesz a haja is. (Persze a fürdõ is, de heti egyszer kibírom.) Játszunk-játszunk, aztán gyorsan leöblítem, már mosom is közben végig beszélek vele, énekelek neki. Van, hogy elsírja magát, de már nem olyan bömbölõs, visítós, mint mikor elkezdõdött ez a félelme. Ráadásul rájöttem, azért sírja el magát, mert az arcán folyik a víz, és azt hiszi, azok a könnyei. Vicces, de így van. Aztán van, mikor megnézzük azt is, apu hogy mos hajat.
Nem tudom mennyit ér, de van ilyen hajmosó karika????
Mi is együtt mosunk hajat, és gyorsan zuhanyozom le neki. Õ is csak addig visít (kb. 2 levegõvétel), amíg folyik a víz az arcán, utána szépen játszunk tovább.
Szia.Én úgy csinálom hogy hanyatt fektetem, a karomra a fejét, úgy mint csecsemõkorban és addig a lámpát nézetem vele amíg gyorsan bevizezem a haját. Aztán felül és játszik tovább(2 éves), közben megmosom a samponnal és újra lámpát nézünk amíg leöblítem a buksiját. Nekünk a sok fülgyulladás miatt kell így hajat mosni, mert nem juthat a fülébe víz. Nálunk nagyon bevált, remélem neked is. Sok sikert!
Szia! ez sokáig velem is gond volt. kineveztünk egy kis törölközõt amit az arcom elé fogtam, amíg anya mosta a hajam, és öblítette le vízzel a sampont..ez engem megnyugtatott. 14/L

2 és fél éves kisfiam egy hónapja szokott le a pelusról, pisiléssel nincs gond, de bekakil. Csak állva tudja kinyomni, ha bilire, vagy WC-re ültetem visszatartsa. Hogyan szoktassam rá, mert szeptembertől oviba megy?

Legjobb válasz: Nem szabad semmilyen praktikával siettetni. Ha be van íratva, legfeljebb "ugrik" az ovi, de ez a kisebb baj, egy egészségesen fejlõdõ gyerek (vélhetõleg a tied is az) legkésõbb a 4. szülinapjára szobatiszta lesz a kakilás terén, és nappal bevizelni sem fog (a tied már utóbbit elérte, ahogy írod.) Türelemmel, odafigyeléssel, megértéssel járulj hozzá s folyamathoz, alapvetõen ezek kellenek, míg a siettetõ praktikák ártanak a gyerek pszichéjének, látszateredményt hoznak. Ha esetleg azt is leírod, hogyan szoktattad eddig, akkor részletkérdésekrõl (esetleg valamit nem jól csináltál) is tudom írni meglátásaimat, tehát a lényeget leírtam. Kedden, vagy szerdán nagy eséllyel olvasni foglak itt. Érdekel, pl. LELKILEG milyen a hozzáállásod, nem aggódod-e túl a dolgot (a kisgyerek megérzi a szülõ érzelmeit is), van-e magánéleti problémád valami (nem tartozik rám hogy konkrétan mi ,csak hogy van-e), túl szigorúan neveled-e, túl engedékenyen, stb stb... Lehet, hogy semmit nem hibázol, ilyen esetben is életkori sajátosság pl. e verzió, ami kisfiaddal 2 és fél évesen történik. (Pusztán csak javaslom, hogy zárjuk ki, hibázol-e valamit.) Azért van sokféle verzió (az egészséges esetekbõl is, pl. a tieteké is ilyen), mert a kisgyermekek az egyes képességek terén különbözõ sorrendet alkalmaznak: az egyik hamarabb beszél, de késõbb lesz szobatiszta, a másik fordítva, a harmadik 10 hósan jár, másfél évesen teljesen szobatiszta, de csak 3 évesen kezd el pár szavas ,érthetõ mondatokban beszélni... ... ezek mind mind egészségesen fejlõdõ kisgyermekek, legalábbis e tekintetben. (Adott az életkori határ, amíg még nem késõ a fejlettség elérése és addig egyetlen gyerekek sem fejletlenebb a másiknál, sem elmaradottabb; a szobatisztaságé tehát (az idõnkénti éjjeli bevizeléstõl eltekintve) a 4. szülinap).

Nem szabad semmilyen praktikával siettetni. Ha be van íratva, legfeljebb "ugrik" az ovi, de ez a kisebb baj, egy egészségesen fejlõdõ gyerek (vélhetõleg a tied is az) legkésõbb a 4. szülinapjára szobatiszta lesz a kakilás terén, és nappal bevizelni sem fog (a tied már utóbbit elérte, ahogy írod.) Türelemmel, odafigyeléssel, megértéssel járulj hozzá s folyamathoz, alapvetõen ezek kellenek, míg a siettetõ praktikák ártanak a gyerek pszichéjének, látszateredményt hoznak. Ha esetleg azt is leírod, hogyan szoktattad eddig, akkor részletkérdésekrõl (esetleg valamit nem jól csináltál) is tudom írni meglátásaimat, tehát a lényeget leírtam. Kedden, vagy szerdán nagy eséllyel olvasni foglak itt. Érdekel, pl. LELKILEG milyen a hozzáállásod, nem aggódod-e túl a dolgot (a kisgyerek megérzi a szülõ érzelmeit is), van-e magánéleti problémád valami (nem tartozik rám hogy konkrétan mi , csak hogy van-e), túl szigorúan neveled-e, túl engedékenyen, stb stb... Lehet, hogy semmit nem hibázol, ilyen esetben is életkori sajátosság pl. e verzió, ami kisfiaddal 2 és fél évesen történik. (Pusztán csak javaslom, hogy zárjuk ki, hibázol-e valamit.) Azért van sokféle verzió (az egészséges esetekbõl is, pl. a tieteké is ilyen), mert a kisgyermekek az egyes képességek terén különbözõ sorrendet alkalmaznak: az egyik hamarabb beszél, de késõbb lesz szobatiszta, a másik fordítva, a harmadik 10 hósan jár, másfél évesen teljesen szobatiszta, de csak 3 évesen kezd el pár szavas , érthetõ mondatokban beszélni... ... ezek mind mind egészségesen fejlõdõ kisgyermekek, legalábbis e tekintetben. (Adott az életkori határ, amíg még nem késõ a fejlettség elérése és addig egyetlen gyerekek sem fejletlenebb a másiknál, sem elmaradottabb; a szobatisztaságé tehát (az idõnkénti éjjeli bevizeléstõl eltekintve) a 4. szülinap).
Hiába mész munkába, siettetni se szabad a szobatisztaságot, ugyanakkor önmagában semmiféle fejlõdési rendellenességre nem utal, ha egy gyermek csak a 4. szülinapjára válik szobatisztává, tehát ha szeptemberig nem lesz szobatiszta, akkor majd idõvel azzá válik, persze oviba nem fogják addig felvenni (hacsak nem találsz idõben olyan magánovit, ahova igen). Nem tudom, mennyiféle tényezõn múlik, hogy felveszik-e bölcsibe ilyen szituban, de gondolom fel fogják venni bölcsõdébe, és amint szobatiszta lesz, mehet oviba. A bölcsi ingyenes, a magánovik nem, mérlegelj.
csak annyit tennék hozzá, hogya z ovi nem utasíthatja el azért mert pelenkába kakil. jogszabály alapján, vagyis nem feltétel a szobatisztaság!!! ezen ne aggódj, emiatt ne steresszeld se magad se a gyereket. sokszor a kakival más viszonyban vannak a gyerekek, az inkább kézzelfogható dolog, inkább érzik a testük részének, attól neheze bb megválni, vécébe bilibe pottyantani. ha nem görcsölsz rajta, ez majd magától oldódni fog.
Ugyanez volt nálunk is, csak állva tudott, mert pelusba is állva csinálta.Mindig kemény a széklete, nem maszatol, így az elején a bugyikájába nyomta.Lehet sokan elítélnek amiatt, hogy megengedtem, de ez volt a legjobb megoldás, hogy nehogy visszaszokjon pelusra. Szerintem rájött , hogy nem történt semmi gáz, és 2 hét alatt már bilibe csinálta.
A kérdező hozzászólása: Koszi a választ.Nincsenek problémáim, nem érzem hogy túl szigorú, vagy engedékeny lennék.Siettetni sem akarom, csak gondoltam valakinek hátha volt már hasonló problémája és esetleg tud valami trükköt.Sajnos az oviból nem maradhat ki, mert szeptembertõl munkába megyek.
Nálunk ugyan ez (volt) a helyzet!Õ is megy szeptemberben oviba.Én azt mondtam neki, hogy az óvónéni megkérte az anyukákat, hogy készítsenek fényképet a kakiról, hogy tényleg szobatiszták-e.:) Lehet, hogy ez nagy baromságnak tûnik, de nekünk bevált;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, néha a legnagyobb hülyeség válik be:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!