Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam és fél (350 db)

Mikor fog sikerülni neki a felállás? 8 hós a kisfiam és mindenbe kapaszkodik és húzza fel magát, félig sikerül is, nagy baj ha picit segítek neki mert nagyon tetszik neki? Amúgy nem mászik, forog, ül stabilan.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.

Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.
Nem baj ha nem maszik, nem mindegyik baba maszik, es teljesen egeszseges gyerekek, felnottek lesznek beloluk. Szerintem ne segitsel neki, o majd rajon, hidd el, akkor viszont ugyis csak acsorogni fog!
Igen, baj. Ne segíts neki, majd ha egyedül sikerül neki, akkor elég erõs. Elõbb másznia kellene, mert ha azt kihagyja, akkor esetleg problémák lehetnek belõle.
Az én kisfiam kb 7 hónaposan ült fel elõször egyedül, rá 5 napra pedig fel is állt egyedül a kiságyban. Ezután kb 2 héttel kezdett el mászni. Most 9 és fél hónapos, s percekig áll kapaszkodás nélkül. Sokat ülök vele a földön s úgy tanult meg felállni, hogy a ruhámon felkapaszkodott. Ha ez segítség akkor én is segítettem neki. Szerintem nem kell azon aggódni, hogy mászik-e vagy sem egy baba. Az enyém a sorrendet cserélte fel, a keresztfiam meg úgy mászott, mint "egy háborús sebesült" (egyik lábát húzta maga után), most 3 és fél éves, de olyan, mint minden korabeli.
valahogy eltünt az elsõ válasz. a mostani elsõ válasz az valójában a második. Hogyan tünhet el egy válasz? Egyébként a második válaszoló vagyok - vagyis mostmár elsõ.
Elsõ vagyok. Nem lehurrogtalak, csak vélemény volt. És tényleg, akkor miért kérdezel, ha biztos vagy a dolgodban? Egyébként a nõvérem lánya sem mászott, és semmi baja. Nem törvényszerû, hogy baja legyen belõle, csak azt mondom, hogy könnyen elõfordulhat, és ezt nem én találtam ki. De mindegy, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
kedves kérdezõ ha nem esik jól h az elsõ "lehurrogott"-amúgy csak véleményét mondta akkor miért kérdezel itt??
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:Miért kell rögtön lehurrogni?Látom, hogy húzza magát fel és akkor segítek neki pakolni a lábait, úgy ahogy a második válaszoló írta.És amúgy se minden gyerek mászik.
szia, elsõvel értek egyet elõbb másznai vagy kúsznia kellene, így van pedagógus vagyok, késõbb problémák lehetnek ha kihagy vmit...én nem segítettem s 8 hónaposan felállt egyedül....majd eljön nektek is az idõ nem kell sürgeti, sztem se segíts...
Szia. kisfiam is 8 hós. Én is segitettem neki eleinte felállni, mert láttam hogy akarta, csak még a lábát akkor nem tudta igazitani és közben megyeráztam neki hogy hogyan csinálja. kb egy hét alatt önállóan ment neki. A mászás ma csinálta elõször hosszabb távon. Eddig kicsi - 2-3"lépés" - távon ment neki. Mikor már láttam hogy huzza fel maga alá a lábait és menne, csak nemtudja a technikát akkor segítettem neki. Mutattam hogy kell, magyaráztam és közben pakolgattam a kezeit lábait, és mondogattam hogy: egyikk kéz - másik kéz egyik láb - másik láb. De ezt is mindig csak akkor mikor láttam hogy õ maga akar probálkozni. Szerintem ez igy nem rossz, de ugy csinálod ahogy jónak látod. Békés ünnepeket!
Szeretned a nem hasznosnak bizonyult valaszokat is latni? A kerdes alatt van ez a kerdes felteve, es kattints ra, visszaugrik az elso es egy masik valasz is.

3 és fél hónapos a kisfiam és tápszeres. Nektek ebben a korban már sikerült valamilyen rendszert vinnetek a napi étkezésekbe, alvásokba illetve az esti lefekvésbe? Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: szia az én kisfiam már 3 hónapos kora óta kap bébiételt is és így nagyon rendszeres az étkezés! Most töltötte a 4 hónapot,reggel 7-kor eszik 150ml tápszert, aztán délben és 2 óra felé pedig bébiételt,fõleg gyümölcsöset.5-kor megint tápi, 9-kor fürdés és vacsi,aztán reggelig alvás!Én azon szerencsések közé mondhatom magam,akiknek nincs gond a babával,Bálint eszik és alszik,2 hónapos kora óta pedig átaludja az éjszakát!Pedig õ sajnos tejérzékeny is!! Próbáld úgy csinálni,hogy ha ezen étkezések között kérne enni adj neki gyümölcslevet vagy sima vizet így eltelik vele és kihúzzátok a köv.etetésig én is így csináltam és rászokott arra,hogy mikor eszik!!! Sok sikert!!!!!!

szia az én kisfiam már 3 hónapos kora óta kap bébiételt is és így nagyon rendszeres az étkezés! Most töltötte a 4 hónapot, reggel 7-kor eszik 150ml tápszert, aztán délben és 2 óra felé pedig bébiételt, fõleg gyümölcsöset.5-kor megint tápi, 9-kor fürdés és vacsi, aztán reggelig alvás!Én azon szerencsések közé mondhatom magam, akiknek nincs gond a babával, Bálint eszik és alszik, 2 hónapos kora óta pedig átaludja az éjszakát!Pedig õ sajnos tejérzékeny is!! Próbáld úgy csinálni, hogy ha ezen étkezések között kérne enni adj neki gyümölcslevet vagy sima vizet így eltelik vele és kihúzzátok a köv.etetésig én is így csináltam és rászokott arra, hogy mikor eszik!!! Sok sikert!!!!!!
Szia! Szerintem kezd azzal, hogy meghatározott idõben megfürdeted, majd vacsi és lefekvés. Reggel adj neki reggelit ébredés után. Ha ez a két dolog rendszeressé válik, napközben majd õ fogja alakítani a többit, hiszen ha éhes, meg kell etetni, ha szomjas adj neki inni stb. Igazság szerint a napközbeni étkezéseket nekem a lányom irányítja, de kb mindig ugyanabban az idõben Én azt is szoktam csinálni, hogy kb fél 10 fele adok neki gyümölcsöt, mert már tudom, hogy kb akkor lesz éhes. Ha nem fogadja el, megpróbálom késõbb. Ugyanígy az ebéddel (csak ott fõzeléket adok) és az uzsonnával is. Sok sikert, hidd el, ki fog alakulni a napirend:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a gyors válaszokat és a jó ötleteket!
Én kezdetektõl próbálom azonos idõpontokban etetni a kislányom, de félórás eltérések lehetnek. Eszik 7-kor, 10-kor, 1-kor, fél 4-kor, fél 7-kor és 9-kor. Mi 9-kor fürdetünk, aztán evés és alvás reggelig. Hathetes kora óta átalussza az éjszakákat. Holnap lesz tízhetes. Remélem így is marad!

Más is igy van ezzel? 7 hetes a kisfiam és kicsit félek vele egyedül maradni! Attól félek, hogyha elkezd sirni nemtudom megvigasztalni meg nehogy valami baja legyen! Sajnos eléggé bukós baba és lehet hogy ezért félek?

Legjobb válasz: 7 hetesen már nem volt ilyen érzésem. Mióta vagy vele egyedül? Nekem sajnos csak 1 hét segítségem volt, de igen, rettegtem attól, hogy mi lesz, ha egyedül maradok vele. 2 hét után elmúlt.

7 hetesen már nem volt ilyen érzésem. Mióta vagy vele egyedül? Nekem sajnos csak 1 hét segítségem volt, de igen, rettegtem attól, hogy mi lesz, ha egyedül maradok vele. 2 hét után elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Én is igy érzek, hogy nemtudok vele mit kezdeni! Nagyon imádom meg minden ne értsetek félre de félek akkor is:(! Igazábol még nem voltam vele egyedül mert mindig volt segitségem! De mostmár nem igazán tudnak jönni az anyukámék meg az anyos sem!
Most hogy ezt irod, eszembejut ez a rossz érzés....hamar elmulik, fõleg, mikor már több ideje kényszerülsz vele egyedül lenni. Majd õ mindenre megtanit, ügyesek lesztek igy együtt:)
Szia! Én is így voltam az elején, és elmúlott ez az érzés, ahogy idõben haladtunk elõre. Nekem olyan érzésem volt, mintha nem tudnék mit kezdeni vele. Szerintem neked is elmúlik majd, ahogy egyre jobban össze szoktok. Boldog babázást:)
Elsõ vagyok! Szerintem egy kicsit nyugtatgasd magad, hiszen egy ilyen pici még a nap nagy részét átalussza, ha fent van gondolom dajkálod a popóját. Apuka van? Ha igen, akkor alig várod hogy hazaérjen, és ha hazaért együtt csináljatok mindent a picivel. Egy kis idõ és megnyugszol :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ aranyos vagy:) ! Igen van apuka és õ is nagyon sokat foglalkozik vele! Én inkább az éjszakátol félek mikor az apja dolgozik! De majd belejövök:D!
Néha még most is elõfordul ue az érzés és fõleg éjszaka! 11hó
Mennyi idõs a kisfiad?
igen, mennyi idõs, ez nem mindegy. amúgy nálunk is ez volt, sose szeretett hasn lenni, olyan max. 30 mp után bömbölni kezdett. kiderült, hogy hipotón, jártunk dévény tornára, az helyretette.
A kérdező hozzászólása: 11-hónapos amúgy mi az a hipotón?

Már teljesen kivagyok! Miért nem akar aludni a kisfiam? 8, 5 hós a kisfiam és 3 napja állt fel elöször a kiságyba azóta ha alváskor beteszem annyira felpörög hogy nem akar aludni!

Miért csinálja ezt? Hogy kezeljem? Már teljesen kivagyok mert minden alvásnál ezt csinálja!!

Legjobb válasz: Szia. Kismanóm nem töltötte be a hét hónapot,mikor térden ált,másnapra felált. Éjszaka volt gond az alvással. Megébredt,felált,és csak vigyorgott 2-3 órán keresztül. Nem tudsz mit csinálni,amiíg friss és új neki ez az élmény. Mi elfektettük,felállt. Ez ment. Aztán hagytuk had ácsorogjon,és mikor kiáldogálta magát,elfeküdt és aludt. Ezt pár hétig biztos így fog menni,aztán minden visszaáll. Sok kitartást,bízzunk benne,nem tart sokáig.(mármint ha az éjjel is ezt csinálja,hogy ácsorog)

Szia. Kismanóm nem töltötte be a hét hónapot, mikor térden ált, másnapra felált. Éjszaka volt gond az alvással. Megébredt, felált, és csak vigyorgott 2-3 órán keresztül. Nem tudsz mit csinálni, amiíg friss és új neki ez az élmény. Mi elfektettük, felállt. Ez ment. Aztán hagytuk had ácsorogjon, és mikor kiáldogálta magát, elfeküdt és aludt. Ezt pár hétig biztos így fog menni, aztán minden visszaáll. Sok kitartást, bízzunk benne, nem tart sokáig.(mármint ha az éjjel is ezt csinálja, hogy ácsorog)
Isten hozott a klubban :) A kislányom 7 hósan felállt. Akármit csináltam vele, és imádta. Még ringatással alszik el (lehet felhördülni) szépen el is cummog, mikor már szuszogni kezd leteszem. Alig takargatom be, mint a villám ugrik négykézláb, majd feláll és "magyaráz". Hála égnek csak nappal csinálja. Én úgy oldottam meg (egyenlõre a szeparációs szorongás és a kórházi "élmények" kiheverése miatt) magam mellé fektetem, akkor hozzám bújik és elalszik. Ha fel akar kelni akkor nem hagyom, nyöszörög, majd beletörõdik. 8 hós a baba

Mit tegyek hogy ne keljen fel sűrűn északa a 2 és fél hónapos kisfiam?

szokott olyan lenni hogy flkel 1-kor s mint aki kialudta magát elkezd viháncolni 1 óra hosszát!!! tápszeresek vagyunk!!! este 7 órakkor szoktam fürdetni s utánna nem eszik sokat! csak elalszik!! felkel 11 fele akkor megint adok neki kajcsit!!! s utánna szokott még felkelni viháncolni!!!

10 hónapos a kisfiam és egyszerre jön felül a 2 foga elöl.38, 1 a hője, adtam neki kúpot. Meddig normális a láz fogzásnál? Hány napig? Vagy 1 napig van csak láza?

Étvágya van, kicsit ny?gös, de jó kedve van.

Legjobb válasz: Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37,2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.

Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37, 2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.
A kérdező hozzászólása: Az alsó két fogacskánál az elsõ úgy jött ki, hogy észre sem vettük, a másodiknál volt ugyan így láz és sírás. Most láz van, semmi egyéb, meg látom, hogy nagyon jönnének már ki a fogacskák. Az egyikél már látom, hogy ici-picit kint van, de még ujjal nem érzem. Remélem nem lesz tartós a láz!!!!
szia. nekünk kb. 1 hete jött ki a felsõ két fog. 2 napig volt lázas, 38, 2-re felment neki, meg hõemelkedése volt. De 2 napig tartott, utána már át is törte az ínyét. Szerintem nálatok is max. 3 napig tarthat a láz.

Ha Kecskeméten anyakönyvezték a kisfiamat és most új anyakönyvi kivonatot akarok csináltatni mert az apja neve nem került fel a régire azt megcsináltathatom Kiskunhalason?

Legjobb válasz: Apai elismerõ nyilatkozatot bármelyik gyámhatóságnál vagy anyakönyvvezetõnél tehettek, de anyakönyvi kivonatot csak a születés helye szerinti anyakönyvvezetõ ad ki, hiszen az ottani anyakönyvbe került bejegyzésre a kisfiad születése.

Apai elismerõ nyilatkozatot bármelyik gyámhatóságnál vagy anyakönyvvezetõnél tehettek, de anyakönyvi kivonatot csak a születés helye szerinti anyakönyvvezetõ ad ki, hiszen az ottani anyakönyvbe került bejegyzésre a kisfiad születése.
szia, nem, csak ahol kiállították az eredetit! (egy Kiskunmajsai:D)

Olyan rossz a 2 és fél éves kisfiam, vagy csak én hiszem azt?

AKKOR BÕVEBBEN:

Legjobb válasz: Citromfû vagy orbáncfû tea!!! A kisfiad a te tükröd,nálunk majdnem ue van.Ha tombolok Õ is olyan lesz,mert érzi-látja rajtam a feszültséget.Az én fiam(21 hó) ha fáradt,unatkozik,egyedül érzi magát elkezdi ezt és rájöttem,hogy ha elaltatom vagy pedig kicsit leülök mellé játszani,kimegyünk az udvarra lenyugszik.Máshogy Õk még nem tudják jelezni,hogy szükségük van ránk,a társaságra!Légy kicsit figyelmesebb és te is rájössz neki mire van épp szüksége.

Citromfû vagy orbáncfû tea!!! A kisfiad a te tükröd, nálunk majdnem ue van.Ha tombolok Õ is olyan lesz, mert érzi-látja rajtam a feszültséget.Az én fiam(21 hó) ha fáradt, unatkozik, egyedül érzi magát elkezdi ezt és rájöttem, hogy ha elaltatom vagy pedig kicsit leülök mellé játszani, kimegyünk az udvarra lenyugszik.Máshogy Õk még nem tudják jelezni, hogy szükségük van ránk, a társaságra!Légy kicsit figyelmesebb és te is rájössz neki mire van épp szüksége.
Bocs de azt nem irtad hogy a rosszaság miben nyilvánul meg nála, csak magadról irtál hogy türelmetlen vagy.
Én pik-pak megreguláznám...na nem bántással, meg nem is üvöltéssel. Nemtudom miért kevés gyerekkel nem bírok el, talán mert 5 kistestvérem van. Igazából a zsarolás a nyerõ...:P de komolyan. Gondolom a te fiad sem ismeri azt a szót, hogy: NEM! Ha ezt megtanítod neki, már rengeteget segítettél magadon, a hisztinek annyi. Ordibál meg hasonlók? Hagyd ott ahol van és ne is foglalkozz vele amíg nem tud megütni valami normális hangnemet. De ezeket neked is be kell vele tartanod. Találj ki játékokat amitõl elfárad, egybõl elalszik. Van még egy valami ami beválik, hogy jó napotok legyen. Valahol a közelben csak van vmi park, játszótér. Csinálj egy kincses térképet. A nagy X helyén meg dugj el elõre valami olyat aminek tuti örülne, én a tesómnak csokit ástam el /zacsiban/. Ráment 3 órájuk mire megtalálták, persze segítettem nekik. Aztán megették a csokit, hazamentünk és szunya. Amit még tudok neked ajánlani az késõbb kb 4-5 éves korától lesz hasznos: Vidd el JUDO-zni. a MAC egész jó/Margitszigeti Atlétikai Centrum/ régen én oda jártam. Hamar letörik az emberek szarvát ott. Megtanulja mindenki, hogy be kell állni a rorba. Megtanulja fegyelmezni magát, erõs lesz, jó társaság, odafigyelnek a gyerekekre. De ott amit az edzõ mond az kötelezõ. És ott a verekedésrõl is leszoktatják majd. Remélem ez azért segítség volt számodra. Juj! Még egy dolog! Van egy haverom aki esküszik erre: Ha õ rossz volt az szülei nem voltak hajlandóak szóba állni vele napokig. Azt mondta szerinte ez az egyik legjobb nevelési módszer. Na mosmár te is mazsolázhatsz! ;) :) ) Sok sikert a kis átokfajzathoz. SOK TÜRELEM ÉS HIGGADSÁG! P-87
Egyetértek az elõttem szólóval.Mikor olvastam, ahogy a világba kiabálod mennyire rossz a fiad, hirtelen el sem tudtam képzelni, hogyan lehetne ilyen egy 2, 5 éves gyerek.És a védõnõddel is egyet kell értenem, amíg TE nem nyugszol meg, ne várj javulást.Szinte süt a soraidból az a folyamatos harc amiben a világgal, magaddal és a kisfiaddal vagy.Elõször békélj meg TE a világgal, ha máshogy nem, hát keress homeopátiás nyugtatókat, vagy teákat, amit javasoltak.Aztán próbálj meg NYUGODTAN leülni a fiaddal játsazni, beszélgetni, hogy lássa azt a példát, amire szüksége lenne.Jól látod:az agresszió amit ellene használsz, minta lesz nála a "megfelelõ" viselkedésre. Szóval nyugi és türelem.Baromi sokáig fog tartani, és nagyon kis lépésekben, de ha kitartó vagy-most harcolj ezért-akkor lassan biztos, h sikerülni fog.
Szia! Hát elõször is amikor a kérdést elolvastam azt gondoltam, hogy nem lehet olyan rossz. Csak eleven. De rákattintottam és megláttam ezt a rengeteg nagy betût. Véletlen vagy direkt? Mert így a leírás azt sugallja, hogy teljesen ki vagy készülve és ez csattan mindenkin. Nem akarlak megbántani, de a védõnõdnek lehet, hogy igaza van. Én így nem tudnék nyilatkozni a gyerekemrõl még akkor sem, ha tényleg nagyon lefáraszt: "OLYAN SZINTEN ELEVEN, PIMASZ, ROSSZ, CSÚNYÁN BESZÉL, VEREKSZIK, HISZTIZIK, IDEGBETEG, ÖRJÖNG, TÜRELMETLEN...... " Ha anyukád olyan volt veled, akkor te próbálj az ellenkezõje lenni, ha tudod, h ez nem helyes. Az mindegy, h kitõl tanulta a csúnya szavakat, nem szabad engedni, hogy használja õket. Ne vidd abba a társaságba ahol ezeket hallja. Vagy mondd meg mindenkinek, hogy a gyerek elõtt nem! Alapból akaratos és harcos vagy. És szted a gyereknek ez kell? Kicsit próbálj már alakulni. Olyan a gyereked mint te. Azt látja, hogy harcolsz, akaratos vagy, azt fogja hinni, h ez a jó. (gondolj vissza: Anyukád és te) Beszélj a pároddal, hogy neveljétek egyformán, ugyanolyan gyengédek és erõsek legyetek. Tudjatok fegyelmezni anélkül, hogy üvöltenél és odacsapnál. 2 és fél éves gyerek nem hülye, sõt. Megérti azt amit mondasz neki, csak meg kell találni a megfelelõ hangnemet. Remélem nem veszed sértõnek és tudtam tanácsot adni.
Azt kell írjam hogy én is egyet értek az elõzõ két válaszolóval. Forrsz dühöng és a gyerek ezt érzi is rajtad. Nem látod meg a gyermeked csodás lényét, azt amiért meg szülted. Csak a problémát látod benne és ez így nem helyes. Lehet a fiad tényleg rossz és eleven, de ezen nem fogsz tudni változtatni dühvel, veréssel és kiabálással. Csakis nagyon nagyon sok türelemmel és szép szóval. Ha egyedül ez nem megy akkor igeni fel kell keresned egy szakembert. Ez nem szégyen ne érezd magad szörnyetegnek, kérj segítséget még nincs veszve minden. Jó anya vagy csak fogadd el a védõnõd tanácsait.
Nem tesz jót nagyon a kisfiadnak a viselkedésed. Egyik délután mikor alszik gondolkodj el, hogy mit csinált veled a te édesanyád és te gondolom akkor megfogadtad mindent máshogy fogsz. AKKOR CSINÁLD IS! Egy 2, 5 éves gyerek még nem leeht egetverõen rossz. Olyan lesz amilyenné formálják. Olvastam, hogy 3 éves korig formálható a gyerek utána már nem. Szóval légy türelmes, menj orvoshoz egy doboz libriumért, az segít és máris másképp látod a világot. Csináljatok közös programokat, játszatok, nevessetek sokat!!!!
Az én kisfiam 4 éves és Õ akkor kezd el csibészkedni, amikor nem figyelek rá. Én is rákiabáltam épp tegnap, aztám kapott egy kis rácsapást a lábára. Után persze lelkiismeret furdalásom van. A barátnõmmel is beszélük, õ ezt úgy gondolja nevelni kell a gyereket, azért tesszük ezeket. Persze én nem szeretek vele kiabálni, de olyankor rögtön cselekszem. Remélem nem teszek túl rosszat Neki, mert azt nem szeretném.
Nagyon jó válaszokat kaptál! Ilyen jókat egy kérdésre sem láttam még! Te tudod, hogy nem a picivel van a gond, hanem veled. Bízzál magadban, ne vergõdj! Szoktad úgy érezni, hogy felrúgnád a párod, hogy még veszekedni se lehet vele? Bennedmarad a feszkó és vibrálsz... Sorstársak vagyunk. Tégy rendet magadban! Nagyon értelmes vagy és zárósoraidból kiderül, hogy tisztán látod a helyzetet, csak fékezhetetlen vagy. Ne hagyd, hogy anyád még most is csesztessen a hatása által! Ez adjon erõt arra, hogy te megadhasd neki, amit Te nem kaptál meg tõle. Mondanám, hogy párologtass levendulát, de szerintem nem gáz ám egy enyhébb nyugtató! Nem akart megalázni a védõnõ sem ezzel! Attól Te nem vagy dilis! Te nagyon jó anya lehetsz, ha lenyugszol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Tudom, hogy valójában velem van a probléma, de nagyon nehéz ezen változtatni. Hiszen ahogy az én gyerekem az én tükörképem, úgy voltam én is a saját anyámnak. És mivel egy életen át ezt láttam tõle és ezt "szoktam" meg úgymond normálisnak, nagyon nehéz változtatni. Már így is rengeteg mindent sokkal jobban csinálok mint õ csinált velem. Legyen ez a tanítás, helyes beszéd, helyes étkezés, normális szokások pl a napirendben. Mondjuk a védõnõ azt is mondta, nem akarom magam védeni, hogy a fiam is valóban egy heves vérmérsékletû gyerkõc. Valõszínûleg nagyon tanulékony és a sok információt amit nap mint nap kap sokszor nehezebben dolgozza fel és ezért is pörög annyira. sajnos a férjem is sokat rátesz, hogy ilyen az egész család, teljesen ellentétesen neveli velem szemben a gyereket. Igen sajnos itt a felnõtteknek kellene okosnak lennie. Csak elgondolkodom rajta, hogy apa nélkül milyen lenne neki. Amit persze nem szeretnék. Csak sokszor ahogy mondják is jobb egy békés különélés, mint egy viharos együttlét. És valóban ez megviseli a fiamat is, látszik rajta. Végszóként még annyit, hogy nem szeretnék nyugtatót szedni, csak azért mert anno az anyám hibázott és a férjem ennyire balfék. Inkább valahogy máshogy megoldom a dolgokat.

Január első felében fog születni a kisfiam és nagyon szeretnénk neki a Nail keresztnevet adni. Lehet-e erre a keresztnévre anyakönyveztetni?

Ez a név nem szerepel a jelenleg érvényben lév? férfi keresztnevek listájában. Kérvényeztem a MTA-nál, de nem hiszem, hogy a válasz addig visszaér, míg meg nem szülök. Szerintetek, ett?l függetlenül anyakönyvezik ezen a néven a kisfiamat? (márcsak a kisebbségb?l kiindulva, olyan lehetetlen neveket adnak a gyerekeiknek, hogy nem hiszem hogy azokat valaha valaki is engedélyezte. )

Legjobb válasz: Nail mint köröm illetve mint szeg?:) Szerintem nem fogják engedélyezni egyébként ... Ne haragudj, hogy megkérdezem de miért szeretnéd ezt a nevet adni a kisfiadnak? Ne feledd el, hogy Neki kell leélni egy egész életet ezzel a keresztnévvel. Gondolom magyar emberek vagytok, akkor miért nem lehet szép, magyar hangzású esetleg eredetû neve? Tudom, hogy a Te dolgod, de azért ezt gondold át még egyszer!

Nail mint köröm illetve mint szeg?:) Szerintem nem fogják engedélyezni egyébként ... Ne haragudj, hogy megkérdezem de miért szeretnéd ezt a nevet adni a kisfiadnak? Ne feledd el, hogy Neki kell leélni egy egész életet ezzel a keresztnévvel. Gondolom magyar emberek vagytok, akkor miért nem lehet szép, magyar hangzású esetleg eredetû neve? Tudom, hogy a Te dolgod, de azért ezt gondold át még egyszer!
Úristen... mikor ilyen kérdéseket olvasok, imádkozom, hogy pénteken valóban legyen világvége :/
Kedves Kérdezõ, én nem is pártoltam az általam említett neveket! :) Pont azért hoztam fel példának, mert szerintem is értelmetlen, buta nevek. Egyébként igen, nincs hozzá közünk, de azért meg lehet próbálni jobb belátásra bírni, mert ugye abba senki nem gondol bele, hogy majd szerencsétlen gyerekre hogy néznek majd az iskolában mert ez lesz a neve, hogy mittudomén Kovács Nél ... Mondtam egy példát. Rendben, hogy a szüleinek tetszik, de nem biztos, hogy ezzel a gyerek is így lesz!
Nem fogják addig anyakönyvezni az tuti. Kérdezõre tartozik milyen nevet ad a gyerekének. Nekünk semmi közünk hozzá.
Remélem nem engedélyezik.
Ja és ha engedik is anyakönyveztetni, úgy kell majd írnotok: Nél :) ))
Elsõ vagyok! Ugyanazt akartam még hozzáfûzni a kérdésedhez mint a második válaszoló. Te szólod meg a kisebbséget csak mert olyan neveket adnak, hogy Brájen (így kell írni magyarul anyakönyvezve) meg Kevin ... A Nail sem különb, sõt még rosszabb! :)
Nem fogják engedélyezni valószínûleg, épp ezért nem anyakönyveztetheted õt így.
Remélem nem. De nem csak a kisebbségek adnak lehetetlen neveket a gyerekeiknek, hanem ma már szinte mindenki. Te sem akarsz rendes nevet a kisfiadnak.
Adhatod de nem jutt eszembe hova be kel menni kérelmezni de idöbe mert 1-2 hónap a határozat én Ayrint akartam és nem volt rá idõ elintézni a papírt késõn tudtam meg ezt a szabályt.
A kérdező hozzászólása: A Léna 9 éve még elég különlegesnek számított, lehet, hogy ma már nem az.Viszont a Nail is idegenül hangozhat még most , de lehet, hogy 9 év múlva teljesen elterjed.Nekünk tetszik, de tiszteletben tartom azok véleményét, akik a hétköznapibb neveket kedvelik.Bár mi már olyan régóta így hívjuk a kis pocaklakót, hogy már egyáltalán nem hangzik számunkra furcsán és különösen.
azért ez a "te leélnél egy életet ezzel a névvel?" dolog nem annyira egyszerû és nem is fekete-fehér. nekem tradícionális magyar nevem van. egyrészt azért, mert az én szüleim is vonakodtak attól, h a másikat, a szívük csücskét adják, hátha utálni fogom egész életemben, másrészt mert ez egy picit jobban hangzik a vezetéknevemmel. így kaptam egy hagyományos nevet, ami egyébként hasonlít arra, amit nem "mertek" adni, ellenben egész kis koromtól kezdve úgy hívtak. ebbõl az lett, h bár szeretem az anyakönyvezett nevemet is, igazi, érzelmi kötõdésem a másikhoz van, mert a család a rokonok, a közeli barátok, egyzszóval mindenki, aki szeret, így hív, így becéz engem. én pl sokszor eljátszottam a gondolattal, h megvátoztatatom a szép magyar nevemet arra, ahogy hívnak :) 36/N
A Léna nagyon szép név.Mellesleg ma már egyáltalán nem különleges, sõt igen gyakori!A Léna meg a Nail között igen nagy különbség van. Hogy a kérdésedre feleljek:biztos anyakönyvezni fogják.(Sajnos.)Te leélnél egy életet ezzel a névvel, most õszintén?
Azért a Léna és a Nail között van egy icipici különbség gyakoriságát tekintve is.. :) A mi ovinkban 3 Léna van. Nailrõl még nem hallottam.. Amúgy ha feltesz az ember lánya egy ilyen kérdést, számíthat sok olyan válaszra, hogy tetszik a név, vagy nem tetszik... Az én egyik lányom Orsi, és anno közvéleménykutatásnál a család és a barátok fele nemtetszését nyilvánította ki, de kit érdekel ez? Attól nekünk még tetszett és Orsi lett. És neki is tetszik a saját neve :) Amúgy nem anyakönyvezik amig nincs engedélyezve, de késõbb pár ezer Ft-ért lehet módosíttatni, csak akkor minden iratát (taj, lakcim kártya, stb) át kell majd íratni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, én attól tartok, hogy ha nincs engedélyezve addigra, akkor nem fogják anyakönyvezni :(. Minket egy apasági papírral is nagyon megszívattak, pedig az azért egyszerûbb történet szerintem.
És majd hogy fogod odahívni magadhoz? Elképzelem: NAÍÍÍLKA, NAÍÍÍLKA! kész a kaja gyere enni NAÍLKA. Szerintem nevetségés. ''nél''-nek kéne ejteni nem Nail-nak.
Megkérdezhetném, hogy mi lesz a kicsi vezetékneve? Ha a szülés idõpontjáig nincs meg a határozat arról, hogy engedélyezik, nem fogják így anyakönyvezni. Persze a kicsi megszületése után is megjöhet az engedély, de számolj azzal, hogy addig semmit nem tudtok intézni. Sem TAJ, sem GYES, GYED, TGYÁS, Anyasági. Semmit. És 60 nap van rá, hogy döntsenek.
Miért, a Noel jobban hangzik? NOEEELKAAA!!! Pff. Mégis rengeteg Noel van.
szemem fènye Nail... :((( nekem ez a konyv jutott az eszembe rogton.szerintem anyakonyvezik mert Nail is itt szuletett magyarorszàgon.
Utolsó: alapvetõen igazad lenne, de nálam az verte ki a biztosítékot, hogy a kisebbség miféle lehetetlen neveket ad a gyerekeinek. Egyáltalán nem is értem, hogy ennek mi köze a kérdéshez, és pontosan miattuk nem is látom, hogy a kérdezõ választása mitõl jobb, mint egy kisebbségé. Ha ezt nem írta volna bele, akkor valszeg nem is kötözködtem volna :) a név valóban ízlések és pofonok, pont ezért hibázott ott a kérdezõ, hogy már a kérdésébe beleépíti mások pocskondiázását. Õ hibázott, én csak levertem a magas labdáját.
"Nail Nail Receive, acquire. Male Muslim names. Dictionary values. . Nail Gift, gift. worthy gift. successful. Benefits. Synonyms: Bulyak, Gata, Niaz (third value), Inam, Nafil, Ibatov, Hibat, Tufail, Tuhfat. Tatar, Turkish, Muslim male names. Glossary. ." Tényleg van ilyen név, csak nem orosz, hanem muszlim (török) eredetû.
A kérdező hozzászólása: 39-es!Nem értem miért véded még mindig ennyire a sötétebb színû kisebbséget!A lényeg, hogy nekünk tetszik a név és Nailnak is írnánk és ejtenénk, nem Nélnek, ahogy egyesek fogalmaztak.És pontosan:"A szemem fénye Nail"-ból van az ötlet, ami személy szerint eléggé megrendített.A kisebbséget pedig pontosan azért hoztam fel, mert gondoltam, hogy elsõ hangzásra igen furcsának tünhet egyeseknek, hogy a Nail nevet szeretnénk adni gyermekünknek de azért (gondoltam)mégsem annyira , mint mondjuk egy Esmeralda vagy Rozalinda, amik ugye engedélyezve lettek!és úgy gondolom a kisebbség által, mert ahol én lakom ott úton-útfélen Brazil sorozatokból ismert nevekkel találkozom!
Már ne haragudj, de szerinted normális az, aki a Nintendo nevet adja a gyerekének?? Ha kisebbség, ha nem, (márpedig az) beteg az agya! A kérdezõ nem a kisebbséget támadta, hanem az idióta neveket, amiket adnak! Márpedig az ilyen nevek elõtt Lakatos meg Sztojka van!
Én egy korábban válaszoló vagyok (aki a kérdésre válaszolt miszerint mi van akkor ha ezt szeretné adni de nincs az anyakönyvezhetõ nevek között és egyenlõre nem kapta meg az engedélyt én arra válaszoltam) a 38 astól kérdezném hogy írod hogy felnõtt emberek meg iskolázottak a válaszolók...ezt honnan tudod? Épp ez a baj ezekkel a netes dolgokkal hogy sose tudni hogy egy unatkozó tini osztja e az észt a másik oldalon:) ) Szóval simán lehet hogy itt is ilyenek "estek neki" a kérdezõnek a névválasztás miatt.
Ha elvonatkoztatunk a "körmös" válaszoktól, szerintem nem hangzik rosszul úgy, hogy Nail. Egyébként, hogy kinek mi a különleges, szeretném megosztani veletek, hogy a játszótéren egyszer egy Rómeó nevû egyébként nagyon aranyos kissrác lepõdött meg, hogy az én fiam Botond, mert õ még ilyen névrõl nem is hallott. :) Ekkor én is a közelgõ világvégéért imádkoztam :P
Jaj, Nail, és akkor mi van ha az angolul köröm? A puszi kiejtve angolul puncit jelent, most akkor azt se mondjuk?:)
A kérdező hozzászólása: Legjobb tudomásom szerint orosz eredetû név. 21-es!Nem felháborodva vagyok, csak a kérdésemre válaszolj legközelebb vagy ne csinálj semmit!
Ha netán engedélyezik is - amit erösen kétlek, akkor is fonetikus irásmóddal, azaz Nél-ként. Ha nektek igy is megfelelne, akkor esetleg várj a döntésre, ha csak eredeti helyesirással jöhetne szóba, akkor inkßabb adjatok neki más nevet, és legfeljebb házi becenévként használjátok ezt.
"márcsak a kisebbségbõl kiindulva, olyan lehetetlen neveket adnak a gyerekeiknek" Áruld el, hogy a ti választásotok mennyivel jobb, mint a kisebbség Eszmeraldája? :)
A világvégés válasz nagyon tetszett! :) :) :) Amúgy addig nem tudod anyakönyveztetni, amig nem kapsz rá engedélyt... és remélem, - a kisfiad érdekében - hogy nem is fogsz rá engedélyt kapni... Szegény gyerek.. ezzel a névvel õ is kisebbségi státuszba lenne.
Bocsi, hogy közbeszólok, de szerintem itt egy kis félreértés van, ez a név tudtommal nem az angol "nail" szóból ered, ami tényleg körmöt, szöget jelent, ezért nem is nél-nek kell ejteni, hanem így, ahogy le van írva, tehát Nail. És szerintem régebben volt is ilyen név, a Szemem fénye alapítvány létrehozóinak a kisfiát hívták így, aki sajnos pici korában meghalt. Mondjuk én pont ezért nem is adnám ezt a nevet, mert nekem mindig ez a történet jut róla eszembe.
Na, jól emlékeztem: http://www.7books.hu/book.html?a=130074 ezt a könyvet régebben nagyon sokszor láttam a polcokon, innen maradt meg bennem ez a név, bár elõször én is azt hittem, hogy angol, de nem az.
10 es:DDDD bruhhahaha köszi feldobtad a napom:) Kérdezõ: ezt Nailnak szeretnétek ejteni vagy Nél-nek (ahogy a köröm angolul) és honnan jött akkor a név, ha nem az angol szóból? Egyébként visszatérve az eredeti témára barátnõm kislányának is olyan volt a neve ami nem volt anyakönyvezhetõ még akkor mikor született. 2 variáció van, vagy nem készítenek neki anyakönyvet amíg meg nem érkezik a határozaT az mta-tól hogy elfogadták és adható de akkor se taj kártya se adókártya se lakcímkártya és ezzel kapcsolatosan se anyasági se családi pótlék semmi se intézhetõ neki akkor. (amíg meg nem jön a határozat). 2. variáció: bejegyeznek neki egy másik nevet (ahhoz hasonlítót pl. ugyanaz csak hosszabb nem írom le a barátnõm kislányának nevét de az volt a lényeg hogy egy becézett alakot akart adni mint pl. a Sári (nem ez volt a név de hasonló) és olyat nem lehetett, csak Sárát, és akkor úgy anyakönyvezték) arra a névre kiállították a papírjait (amiket fent felsoroltam) és míg az engedélyezés zajlott addig ezen a néven "futott" a kislány, mikor pedig megkapták az engedélyt akkor 10 ezer ft volt az anyakönyv módosítása és utána minden irat újra készíttetése.
16 vagyok na közben írtak elõttem úgyhogy tárgytalan a kérdésem a név eredetére vonatkozóan és sejtettem hogy Nail-nak kell ejteni majd...nem Nél nek:)
dec 16-a van, te január elején szülsz. ezt külön kellene kérvényezni, mivel nem szerepel a hivatalos listában. már csak emiatt is kizárt, h összejöjjön. elõbb kellett volna gondolni rá. amúgy Nail-ként írni maximum akkor lehetne, ha így is akarjátok ejteni (legalábbis ezt mondjátok), mivel Mo-n a kiejtés szerinti írásmód a jellemzõ a keresztnevek írásánál is. tehát, ha bevalljátok, h az angol nail szóból származik az elnevezés, akkor jó eséllyel tényleg Nél-nek kell majd írnotok.
18. vagyok most látom, h le vagyok maradva. megfejtettétek a név eredetét, amíg én a saját válaszomat körmöltem :-)
A kérdező hozzászólása: 12-es !Te kisebbség vagy, hogy ennyire véded õket!?Egyébként én olyan környéken lakok, ahol hallani ezeket a lehetetlen neveket, sem a magyar helyesírásnak nem felelnek meg, sem semminek.(pl.:Bimbó)Egyébként a kérdésem nem az volt , hogy tetszik-e nektek, hanem hogy lehet-e adni!(tisztelet azoknak, akik nem szóltak le)Amúgy az elsõ lányom neve Léna ez is különleges név és mellesleg nem magyar és soha nem panaszkodott rá, hanem büszke volt különleges nevére!
Igen kisebbség vagyok, méghozzá sváb, ha már így rákérdeztél :) egyébként egy szóval sem védtem õket, simán csak a te választásod sem jobb. A te magas labdád ütöttem le, úgyhogy ne te legyél felháborodva.
A kérdező hozzászólása: A Nail nevet konkrétan Nailnak is ejtenénk, ahogy írjuk.Úgyhogy "Nél"-eknek köszi a hozzászólást, nem volt túl hasznos.
Keresem ezt a neved, de nem találom. Milyen eredetû? Egyébként biztosan fogják engedélyezni, de a helyedben azért meggondolnám :/
kicsit felpaprikázott hangulatban vagy :-) Nailként ejtve nekem egyébként kimondottan tetszik is (kicsit arabos hangzású, de nem ezért vagy ennek ellenére tetszik). ha jól hangzik a vezetéknévvel, akkor jó választás
A kérdező hozzászólása: Minden embernek más az izlése, mi különös okból kötõdünk ehhez a névhez, amúgy igen magyarok vagyunk.Bár úgy gondolom, ha már a jelentésén morfondírozunk, általatok említett "szép" magyar eredetû nevek között is vannak olyanok , amelyeknek a jelentése teljesen értelmetlen vagy hasonló butaságot jelent , mint a Nail jelentése.De persze nem a jelentésváltozatán szólítjuk õket, ezért számomra lényegtelen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!