Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam és fél (356 db)

Mikor fog sikerülni neki a felállás? 8 hós a kisfiam és mindenbe kapaszkodik és húzza fel magát, félig sikerül is, nagy baj ha picit segítek neki mert nagyon tetszik neki? Amúgy nem mászik, forog, ül stabilan.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.

Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.
Nem baj ha nem maszik, nem mindegyik baba maszik, es teljesen egeszseges gyerekek, felnottek lesznek beloluk. Szerintem ne segitsel neki, o majd rajon, hidd el, akkor viszont ugyis csak acsorogni fog!
Igen, baj. Ne segíts neki, majd ha egyedül sikerül neki, akkor elég erõs. Elõbb másznia kellene, mert ha azt kihagyja, akkor esetleg problémák lehetnek belõle.
Az én kisfiam kb 7 hónaposan ült fel elõször egyedül, rá 5 napra pedig fel is állt egyedül a kiságyban. Ezután kb 2 héttel kezdett el mászni. Most 9 és fél hónapos, s percekig áll kapaszkodás nélkül. Sokat ülök vele a földön s úgy tanult meg felállni, hogy a ruhámon felkapaszkodott. Ha ez segítség akkor én is segítettem neki. Szerintem nem kell azon aggódni, hogy mászik-e vagy sem egy baba. Az enyém a sorrendet cserélte fel, a keresztfiam meg úgy mászott, mint "egy háborús sebesült" (egyik lábát húzta maga után), most 3 és fél éves, de olyan, mint minden korabeli.
valahogy eltünt az elsõ válasz. a mostani elsõ válasz az valójában a második. Hogyan tünhet el egy válasz? Egyébként a második válaszoló vagyok - vagyis mostmár elsõ.
Elsõ vagyok. Nem lehurrogtalak, csak vélemény volt. És tényleg, akkor miért kérdezel, ha biztos vagy a dolgodban? Egyébként a nõvérem lánya sem mászott, és semmi baja. Nem törvényszerû, hogy baja legyen belõle, csak azt mondom, hogy könnyen elõfordulhat, és ezt nem én találtam ki. De mindegy, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
kedves kérdezõ ha nem esik jól h az elsõ "lehurrogott"-amúgy csak véleményét mondta akkor miért kérdezel itt??
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:Miért kell rögtön lehurrogni?Látom, hogy húzza magát fel és akkor segítek neki pakolni a lábait, úgy ahogy a második válaszoló írta.És amúgy se minden gyerek mászik.
szia, elsõvel értek egyet elõbb másznai vagy kúsznia kellene, így van pedagógus vagyok, késõbb problémák lehetnek ha kihagy vmit...én nem segítettem s 8 hónaposan felállt egyedül....majd eljön nektek is az idõ nem kell sürgeti, sztem se segíts...
Szia. kisfiam is 8 hós. Én is segitettem neki eleinte felállni, mert láttam hogy akarta, csak még a lábát akkor nem tudta igazitani és közben megyeráztam neki hogy hogyan csinálja. kb egy hét alatt önállóan ment neki. A mászás ma csinálta elõször hosszabb távon. Eddig kicsi - 2-3"lépés" - távon ment neki. Mikor már láttam hogy huzza fel maga alá a lábait és menne, csak nemtudja a technikát akkor segítettem neki. Mutattam hogy kell, magyaráztam és közben pakolgattam a kezeit lábait, és mondogattam hogy: egyikk kéz - másik kéz egyik láb - másik láb. De ezt is mindig csak akkor mikor láttam hogy õ maga akar probálkozni. Szerintem ez igy nem rossz, de ugy csinálod ahogy jónak látod. Békés ünnepeket!
Szeretned a nem hasznosnak bizonyult valaszokat is latni? A kerdes alatt van ez a kerdes felteve, es kattints ra, visszaugrik az elso es egy masik valasz is.

3 és fél hónapos a kisfiam és tápszeres. Nektek ebben a korban már sikerült valamilyen rendszert vinnetek a napi étkezésekbe, alvásokba illetve az esti lefekvésbe? Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: szia az én kisfiam már 3 hónapos kora óta kap bébiételt is és így nagyon rendszeres az étkezés! Most töltötte a 4 hónapot,reggel 7-kor eszik 150ml tápszert, aztán délben és 2 óra felé pedig bébiételt,fõleg gyümölcsöset.5-kor megint tápi, 9-kor fürdés és vacsi,aztán reggelig alvás!Én azon szerencsések közé mondhatom magam,akiknek nincs gond a babával,Bálint eszik és alszik,2 hónapos kora óta pedig átaludja az éjszakát!Pedig õ sajnos tejérzékeny is!! Próbáld úgy csinálni,hogy ha ezen étkezések között kérne enni adj neki gyümölcslevet vagy sima vizet így eltelik vele és kihúzzátok a köv.etetésig én is így csináltam és rászokott arra,hogy mikor eszik!!! Sok sikert!!!!!!

szia az én kisfiam már 3 hónapos kora óta kap bébiételt is és így nagyon rendszeres az étkezés! Most töltötte a 4 hónapot, reggel 7-kor eszik 150ml tápszert, aztán délben és 2 óra felé pedig bébiételt, fõleg gyümölcsöset.5-kor megint tápi, 9-kor fürdés és vacsi, aztán reggelig alvás!Én azon szerencsések közé mondhatom magam, akiknek nincs gond a babával, Bálint eszik és alszik, 2 hónapos kora óta pedig átaludja az éjszakát!Pedig õ sajnos tejérzékeny is!! Próbáld úgy csinálni, hogy ha ezen étkezések között kérne enni adj neki gyümölcslevet vagy sima vizet így eltelik vele és kihúzzátok a köv.etetésig én is így csináltam és rászokott arra, hogy mikor eszik!!! Sok sikert!!!!!!
Szia! Szerintem kezd azzal, hogy meghatározott idõben megfürdeted, majd vacsi és lefekvés. Reggel adj neki reggelit ébredés után. Ha ez a két dolog rendszeressé válik, napközben majd õ fogja alakítani a többit, hiszen ha éhes, meg kell etetni, ha szomjas adj neki inni stb. Igazság szerint a napközbeni étkezéseket nekem a lányom irányítja, de kb mindig ugyanabban az idõben Én azt is szoktam csinálni, hogy kb fél 10 fele adok neki gyümölcsöt, mert már tudom, hogy kb akkor lesz éhes. Ha nem fogadja el, megpróbálom késõbb. Ugyanígy az ebéddel (csak ott fõzeléket adok) és az uzsonnával is. Sok sikert, hidd el, ki fog alakulni a napirend:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a gyors válaszokat és a jó ötleteket!
Én kezdetektõl próbálom azonos idõpontokban etetni a kislányom, de félórás eltérések lehetnek. Eszik 7-kor, 10-kor, 1-kor, fél 4-kor, fél 7-kor és 9-kor. Mi 9-kor fürdetünk, aztán evés és alvás reggelig. Hathetes kora óta átalussza az éjszakákat. Holnap lesz tízhetes. Remélem így is marad!

Más is igy van ezzel? 7 hetes a kisfiam és kicsit félek vele egyedül maradni! Attól félek, hogyha elkezd sirni nemtudom megvigasztalni meg nehogy valami baja legyen! Sajnos eléggé bukós baba és lehet hogy ezért félek?

Legjobb válasz: 7 hetesen már nem volt ilyen érzésem. Mióta vagy vele egyedül? Nekem sajnos csak 1 hét segítségem volt, de igen, rettegtem attól, hogy mi lesz, ha egyedül maradok vele. 2 hét után elmúlt.

7 hetesen már nem volt ilyen érzésem. Mióta vagy vele egyedül? Nekem sajnos csak 1 hét segítségem volt, de igen, rettegtem attól, hogy mi lesz, ha egyedül maradok vele. 2 hét után elmúlt.
A kérdező hozzászólása: Én is igy érzek, hogy nemtudok vele mit kezdeni! Nagyon imádom meg minden ne értsetek félre de félek akkor is:(! Igazábol még nem voltam vele egyedül mert mindig volt segitségem! De mostmár nem igazán tudnak jönni az anyukámék meg az anyos sem!
Most hogy ezt irod, eszembejut ez a rossz érzés....hamar elmulik, fõleg, mikor már több ideje kényszerülsz vele egyedül lenni. Majd õ mindenre megtanit, ügyesek lesztek igy együtt:)
Szia! Én is így voltam az elején, és elmúlott ez az érzés, ahogy idõben haladtunk elõre. Nekem olyan érzésem volt, mintha nem tudnék mit kezdeni vele. Szerintem neked is elmúlik majd, ahogy egyre jobban össze szoktok. Boldog babázást:)
Elsõ vagyok! Szerintem egy kicsit nyugtatgasd magad, hiszen egy ilyen pici még a nap nagy részét átalussza, ha fent van gondolom dajkálod a popóját. Apuka van? Ha igen, akkor alig várod hogy hazaérjen, és ha hazaért együtt csináljatok mindent a picivel. Egy kis idõ és megnyugszol :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ aranyos vagy:) ! Igen van apuka és õ is nagyon sokat foglalkozik vele! Én inkább az éjszakátol félek mikor az apja dolgozik! De majd belejövök:D!
Néha még most is elõfordul ue az érzés és fõleg éjszaka! 11hó


Mennyi idõs a kisfiad?
igen, mennyi idõs, ez nem mindegy. amúgy nálunk is ez volt, sose szeretett hasn lenni, olyan max. 30 mp után bömbölni kezdett. kiderült, hogy hipotón, jártunk dévény tornára, az helyretette.
A kérdező hozzászólása: 11-hónapos amúgy mi az a hipotón?

Már teljesen kivagyok! Miért nem akar aludni a kisfiam? 8, 5 hós a kisfiam és 3 napja állt fel elöször a kiságyba azóta ha alváskor beteszem annyira felpörög hogy nem akar aludni!

Miért csinálja ezt? Hogy kezeljem? Már teljesen kivagyok mert minden alvásnál ezt csinálja!!

Legjobb válasz: Szia. Kismanóm nem töltötte be a hét hónapot,mikor térden ált,másnapra felált. Éjszaka volt gond az alvással. Megébredt,felált,és csak vigyorgott 2-3 órán keresztül. Nem tudsz mit csinálni,amiíg friss és új neki ez az élmény. Mi elfektettük,felállt. Ez ment. Aztán hagytuk had ácsorogjon,és mikor kiáldogálta magát,elfeküdt és aludt. Ezt pár hétig biztos így fog menni,aztán minden visszaáll. Sok kitartást,bízzunk benne,nem tart sokáig.(mármint ha az éjjel is ezt csinálja,hogy ácsorog)

Szia. Kismanóm nem töltötte be a hét hónapot, mikor térden ált, másnapra felált. Éjszaka volt gond az alvással. Megébredt, felált, és csak vigyorgott 2-3 órán keresztül. Nem tudsz mit csinálni, amiíg friss és új neki ez az élmény. Mi elfektettük, felállt. Ez ment. Aztán hagytuk had ácsorogjon, és mikor kiáldogálta magát, elfeküdt és aludt. Ezt pár hétig biztos így fog menni, aztán minden visszaáll. Sok kitartást, bízzunk benne, nem tart sokáig.(mármint ha az éjjel is ezt csinálja, hogy ácsorog)
Isten hozott a klubban :) A kislányom 7 hósan felállt. Akármit csináltam vele, és imádta. Még ringatással alszik el (lehet felhördülni) szépen el is cummog, mikor már szuszogni kezd leteszem. Alig takargatom be, mint a villám ugrik négykézláb, majd feláll és "magyaráz". Hála égnek csak nappal csinálja. Én úgy oldottam meg (egyenlõre a szeparációs szorongás és a kórházi "élmények" kiheverése miatt) magam mellé fektetem, akkor hozzám bújik és elalszik. Ha fel akar kelni akkor nem hagyom, nyöszörög, majd beletörõdik. 8 hós a baba

Mit tegyek hogy ne keljen fel sűrűn északa a 2 és fél hónapos kisfiam?

szokott olyan lenni hogy flkel 1-kor s mint aki kialudta magát elkezd viháncolni 1 óra hosszát!!! tápszeresek vagyunk!!! este 7 órakkor szoktam fürdetni s utánna nem eszik sokat! csak elalszik!! felkel 11 fele akkor megint adok neki kajcsit!!! s utánna szokott még felkelni viháncolni!!!

Tényleg én vagyok az egyetlen anyuka akinek nem sikerült napirendet kialakítania? Nagyon egyedi eset a 3 és fél hós kisfiam?

Ebből áll egy napunk 3 és fél hós kisfiammal: délelőtt valamikor felkelünk, minden este 7-kor fürdünk, éjfél előtt elalszunk. :) Viccet félretéve az egyetlen fix az életünkben a fürdés. Változóan ébred reggel, napközben össze-vissza szopizik és alszik, este meg alig lehet lelőni. Még mindig napi 8-10 alkalommal szopizik, nappal 2 max 3 óránként. És nem nem alussza át az éjszakát. 2 hetes kora óta 2-szer kel, 1 és 5 körül, plusz mínusz 1 óra. 6 hetes kora óta nappal sokszor nagyon kicsiket alszik egy huzamban, fél-1 órákat, nagyon ritka a 2-3 óra nála. Hasfájós volt ezért felszoktattuk nagyon, állandóan kézben volt este. Ez által csak kézben alszik el, ringatva vagy hason. Össze tudom számolni egy kezemen, hogy hányszor sikerült elaltatnom a kiságyában. Ráadásul nem szenderül ám el olyan egyszerűen, állandóan túlpörög és ordít a fáradtságtól, ezért kész küzdelem egy altatás nálunk. Este nem lehet lelőni, 10 és éjfél között alszik csak el rettentő küzdelem és harc árán, mivel erőltetjük az alvást, ő meg nem akar aludni. 6 hetes koráig mindig elaludt az esti szopi után, legkésőbb 8-9-kor. Aztán ahogy hasfájós lett borult minden, azóta nem tudom hamarabb elaltatni. A védőnő szerint ne hagyjam délig aludni, hát köszi de ha álmos ordít a fáradtságtól. Igazából nem panaszkodni akartam, mert én így is jól érzem magam a kisfiammal, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ugyanis a férjem mostanában minden este azt szajkózza, hogy nagyon elrontottuk, elkapattuk a fiunk. Arról nem is beszélve, hogy sokan UFO-ként néznek rám, hogy nem tud egyedül elaludni, 2 óránként szopizik, na meg hogy nem alussza át az éjszakát, ez a kedvencem. :) Szinte szánnak, hogy nem tudok elmenni nélküle sehova, max 2-3 órára. De könyörgöm, azért vagyok itthon hogy vele legyek, kielégítsem a kis szükségleteit, ha kell akkor fél óránként. Egyedül a késői alvás zavar, pár napja a 3 hós oltás óta éjfélig dorbézol, nem sír, csak nem álmos, így én se tudok aludni a gügyögésétől, meg kell várnom hogy elaludjon, mert egyedül nem tud. Tényleg nagyon elkapattuk és örökké így marad? Vagy majd szépen lassan alakulnak maguktól a dolgok? Csináljak valamit másképp vagy jól van ez így?

Legjobb válasz: 3 hónapos gyereket nem lehet elkapatni!!! A kisfiad viselkedésében semmi rendkívüli nincs. Nagyon sok kisbabának hasonló a ritmusa. Nem kell ettõl kétségbeesni. Én a magam részérõl magam mellé fektettem és cicire tettem, attól õ tuti elaludt mindig, de õk sem egyformák. Olyan kisbabát is láttam már, aki szinte semmit nem aludt éjjel, viszont napközben annál többet. Szerintem nem vészes a gyereked, lehet hozzá igazodni. Enni minden baba 2-3 óránként szokott, éjjel is, nappal is. Ez majd néhány hónappal késõbb megváltozik, de most még az a jó, ha eszik éjjel is. Nem az a cél, hogy a mama átaludja az éjszakát, hanem az, hogy a gyermek igényei ki legyenek elégítve.

3 hónapos gyereket nem lehet elkapatni!!! A kisfiad viselkedésében semmi rendkívüli nincs. Nagyon sok kisbabának hasonló a ritmusa. Nem kell ettõl kétségbeesni. Én a magam részérõl magam mellé fektettem és cicire tettem, attól õ tuti elaludt mindig, de õk sem egyformák. Olyan kisbabát is láttam már, aki szinte semmit nem aludt éjjel, viszont napközben annál többet. Szerintem nem vészes a gyereked, lehet hozzá igazodni. Enni minden baba 2-3 óránként szokott, éjjel is, nappal is. Ez majd néhány hónappal késõbb megváltozik, de most még az a jó, ha eszik éjjel is. Nem az a cél, hogy a mama átaludja az éjszakát, hanem az, hogy a gyermek igényei ki legyenek elégítve.
óóó ne aggódj nálunk sincsen napirend:) ) miután nagyon változó a lefekvés és a reggeli felkelés ideje, így ha akarnám sem tudnám beállítani. Van hogy reggel fél 8-kor kel fel, de van hogy 10-ig alszik. Ez mind attól függ, hogy éjjel hogyan alszik. Így az összes szopi + evés tolódik. Sõt van, hogy az esti fürdetést sem tudjuk idõben megoldani. Én vittem babaúszásra és semmi nem változott tõle. Mondjuk nem értem, hogy a napirend dolgot mért erõltetik annyira. Szerintem semmi nem lesz, ha tolódik az egész (most le lehet pontozni)
És egy dologra viszont vértezd fel magad: mindig mindenki nálad sokkal jobban fogja tudni, mi kell a gyereknek, hogy te hol rontod el, és hogy bezzeg az õ gyereke ilyenkor már mi mindent tudott, stb. Ha nem vagy belül erõs és biztos magadban, akkor pillanatok alatt képes majd bárki elbizonytalanítani. Légy magabiztos, még ha kétséged is vannak. Ez, megjegyzem így is lesz mindig is. Egy anyának mindig vannak kétségei afelõl, hogy jól csinálja-e, de ezt a kétséget õrizd meg magadnak különben kikezdenek. Sose feledd el, hogy a gyermekedet nálad jobban nem ismeri senki! Következésképp te tudod legjobban, mi a jó neki. A többi pedig nem számít.
na, véletlenül elküldtem. Szóval viszem õket mindenhová magammal. De ami nekem fura, miért kell megvárnod, amíg elalszik? én csak akkor mentem be a fiamhoz, ha sírt, ha dumált magában és próbáltuk "altatni" csak jobban bepörgött.
Egy ekkora gyereknek még nem kell tudnia egyedül elaludni, vagy átaludni az éjszakát, és mivel anyatejes, a 2órnkénti evés is normálisnak mondható, gondolom többször eszik keveset. Az elalvást kell még gyakorolnotok. Nem is értem, olyan kicsi még...érdekes a környezeted, egyáltalán miért kellene nélküle mászkálnod? vagy hova kellene menned, ahova õt nem viheted? érdekes, nálunk senki nem sajnált engem emiatt, pedig már ketten vannak, kicsi korkülönbséggel, élmény velük akárhova menni, de mivel nincs segítségem,
"Tényleg nagyon elkapattuk és örökké így marad?" NEM! Egy ekkora babát nem lehet elkapatni! Rátok van szüksége, ennyi. Azért is igényli, hogy kézben altassátok. A napirendben meg nem az a lényeg, hogy mindent ugyanakkor csinálj, hanem legyen egy állandó sorrend (pl. játék-fürdés-evés-alvás). De ha felcserélõdik néha pár dolog, az sem baj.
Nálunk sincs napirend.Második gyerek, próbáltam kialakítani, de úgy h hozzá igazodom.Hát 10 hónapos de semmi napirend nincs.Annyira nem zavar, õt sem, csak mondjuk a nappali és esti alvás lehetne fix, mert az kimerítõ.Na jó, mondjuk az a fix csak h fél5-5kor kel reggel, meg van reggeli, tízórai, ebéd, uzsi v vacsi(újabban csak az egyik:S)-mindig más idõpontokban.A fürdést is mindig máskor igényli, ma pl fél 6kor fürdettem mert kézen volt, most alszik.Remélem 5ig, de lehet még felkel egy kis idõre.Szóval csupa meglepetés a gyerekem, nem tudok elõre tervezni vele semmit.Csak mindig aznap, az elsõ kajától függ minden, az egész nap.Az elsõ gyerekkel volt napirendünk, szóval nem rontottál el semmit, talán a másodikkal könnyebb lesz majd:) Ja, és h egyedül nem alszik, csak szólok h a lassan 6 éves lányom sem alszik el egyedül:) És a kisfiam sem, ölben altatom.Majd megnõnek:) Gondolom 20 évesen már megy nekik egyedül is:) Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni ezt a bebugyolálást. :) Igen én is úgy vagyok vele, hogy még pici, és olyan kis védtelen, szüksége van ránk. Sose hagynám sírni, a férjem szerint néha hagyni kellene. Mondtam neki, hogy egy ekkora babát még nem lehet elkényeztetni. Õ ilyen, így imádjuk, annál jobban tudjuk majd értékelni, ha egyszer magától fog elaludni, vagy nem kel fel éjszaka. Én is imádok hozzábújni. Hajlamos vagyok akkor is kivenni a kiságyból, ha nem sír. Szeretek vele aludni. :)
Jó hosszan tudnék írni, de idõ hiányában most csak arra válaszolok, hogy mi hogyan altattuk el a kislányukat a kiságyban. 1. hanyatt feküdt az ágyban és a popsija alá nyúlva picit rázogattuk, így mégsem kellett kivenni, de olyan ringatásfélének tûnt. 2. Ez a férjem találmánya, ez vált be igazán: Bebugyolálta takaróba úgy mintha pólyában lenne, még a keze is a teste mellé volt "szorítva". Az a lényege, hogy ne tudjon hadonászni és rugdosni a lábával, mert õ emiatt nem aludt el. Amint le volt fogva, már egy perc múlva aludt is, olyankor kibontottam, hogy azért mégse legyen úgy gúsba kötve. Ezt annyira megszokta, hogy azóta is hálózsákban alszik, még délután is. Ha véletlenül elfelejtem ráadni, csak pörög forog kínjában, látszik, hogy valami hiányzik neki.
Kétéves a kislányom, úgyhogy már nem annyira emlékszem, hogy mikor kezdtük a napirendet kialakítani, de biztos nem ilyen korán. Néhány fix pont volt, pl. az, hogy délután 1 körül mentünk sétálni, fél 8-kor pedig fürdeni. Egy ilyen pici babának még szüksége van a szüleire, nem lehet elkapatni. Így lesz majd kiegyensúlyozott, mert érzi, hogy nem hagyják magára, rátok mindig számíthat. Nekem két fontos elvem volt, van: az egyik, hogy egyéves koráig nem hagytam sírni, inkább felvettem - nem lett elkényeztetve, kedves, mosolygó kislány - 13 hónaposan viszont rászoktattam az egyedül alvásra. A másik pedig a napirend - ezt késõbb majd fokozatosan tudod kialakítani, leginkább akkor, amikor már csak kb. 2x alszik naponta. Akkor viszont a napirendet érdemes betartani.
utolsó vagyok szintén. Nos az én fiam csak kb. két hónapja csinálja, hogy gügyögve alszik vissza hajnalban. Napközben pedig vagy cicin alszik el, vagy járkálok vele a lakásban. Másképp nem megy, de nem bánom, mert imádom amikor hozzám bújik és fogja a nyakamat a pici kezével, mikor nagyon fáradt. Úgy sem lesz sokáig ilyen pici és élvezem még azt is, ha rajtam alszik:)
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy nem vagyok egyedül, már nem érzem magam és a fiamat csodabogárnak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, megmutatom majd a férjemnek is. :) Én sem értem minek kell ezt annyira túldramatizálni. Majd lesz napirendünk egyszer. Megpróbálok nem foglalkozni a "kedves" rokonok, ismerõsök okoskodásaival. Hisz van egy csodálatos, ügyes, értelmes, jókedvû, kiegyensúlyozott kisfiam, aki már a súlyát is megduplázta. Ezeket a tulajdonságokat nem adnám oda semmilyen napirendért cserébe se. Egyedül hagyni azért nem tudom a kiságyában este, mert 1. odaköltöztünk a szobájába. :) 2. hiába gügyög el fél órát is, ha megunja elkezd sírni, és fel kell kelnem hozzá elaltatni, ugyanis említettem nem tud egyedül. Erre tipp, hogy hogy altassam a kiságyban akár segítséggel is?
utolsó vagyok, az én fiam sem tud egyedül elaludni. én is egy kezemen számolhatnám, hogy hányszor aludt el magától:) De hisz ezért vagyok neki. Õ is olyan volt hogy éjfél elõtt nem sikerült bevarázsolni az ágyba kb 5 hós koráig, most annyiban változott a helyzet, hogy hiába alszik el 8 és 10 között, betesszük, de fél óra múlva felsír. Nem tudom, hogy miért de megnyugtatjuk és vissza rakjuk. Na ezt egy párszor eljátsszuk és utána aludhatunk mi is. Úgyhogy ne aggódj semmit nem rontottál el
én elvinném Dévény tornára, vagy babaúszásra, és mindjárt aludna.
Szia! Az én kislányom most 3 hónapos. Nálunk sincsen napirend, megmondom õszintén nem is próbáltam bevezetni, egyetlen ami fix a napunkba az a fürcsi(este7-8között). Régebben mi is sokat kínlódtunk az elalvással.Elaludt a cicin vagy böfizés közben, aztán amikor leraktam a kiságyba aludni rögtön kipattant a szeme és kezdhettem mindent elõröl. Volt olyan hogy éjszaka 2és fél óra kellett mire visszaaludt. 2 hete bevezettem azt hogy tök sötétben csinálok mindent éjszakánként. Bevált. Azóta szépen alszik éjszaka, nem kell ringatni, leteszem és alszik magától, sõt 1 etetést már ki is hagy. Azóta a napközbeni dolgaink is rendszerezõdtek, szinte mindig ugyanabban az idõben szundikál 20-30perceket. Sokkal kiengyensúlyozottabb lett és énis többet tudok pihenni.

10 hónapos a kisfiam és egyszerre jön felül a 2 foga elöl.38, 1 a hője, adtam neki kúpot. Meddig normális a láz fogzásnál? Hány napig? Vagy 1 napig van csak láza?

Étvágya van, kicsit ny?gös, de jó kedve van.

Legjobb válasz: Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37,2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.

Szerintem ha 3-4 napig nem megy le a láza, vidd el orvoshoz, hadd lássa. Az én kisfiamnak 37, 2-es hõemelkedése volt, amikor kibújtak az elsõ fogai, majd kis hasmenése is volt a nyálzás miatt.
A kérdező hozzászólása: Az alsó két fogacskánál az elsõ úgy jött ki, hogy észre sem vettük, a másodiknál volt ugyan így láz és sírás. Most láz van, semmi egyéb, meg látom, hogy nagyon jönnének már ki a fogacskák. Az egyikél már látom, hogy ici-picit kint van, de még ujjal nem érzem. Remélem nem lesz tartós a láz!!!!
szia. nekünk kb. 1 hete jött ki a felsõ két fog. 2 napig volt lázas, 38, 2-re felment neki, meg hõemelkedése volt. De 2 napig tartott, utána már át is törte az ínyét. Szerintem nálatok is max. 3 napig tarthat a láz.

Ha Kecskeméten anyakönyvezték a kisfiamat és most új anyakönyvi kivonatot akarok csináltatni mert az apja neve nem került fel a régire azt megcsináltathatom Kiskunhalason?

Legjobb válasz: Apai elismerõ nyilatkozatot bármelyik gyámhatóságnál vagy anyakönyvvezetõnél tehettek, de anyakönyvi kivonatot csak a születés helye szerinti anyakönyvvezetõ ad ki, hiszen az ottani anyakönyvbe került bejegyzésre a kisfiad születése.

Apai elismerõ nyilatkozatot bármelyik gyámhatóságnál vagy anyakönyvvezetõnél tehettek, de anyakönyvi kivonatot csak a születés helye szerinti anyakönyvvezetõ ad ki, hiszen az ottani anyakönyvbe került bejegyzésre a kisfiad születése.
szia, nem, csak ahol kiállították az eredetit! (egy Kiskunmajsai:D)

Olyan rossz a 2 és fél éves kisfiam, vagy csak én hiszem azt?

AKKOR BÕVEBBEN:

Legjobb válasz: Citromfû vagy orbáncfû tea!!! A kisfiad a te tükröd,nálunk majdnem ue van.Ha tombolok Õ is olyan lesz,mert érzi-látja rajtam a feszültséget.Az én fiam(21 hó) ha fáradt,unatkozik,egyedül érzi magát elkezdi ezt és rájöttem,hogy ha elaltatom vagy pedig kicsit leülök mellé játszani,kimegyünk az udvarra lenyugszik.Máshogy Õk még nem tudják jelezni,hogy szükségük van ránk,a társaságra!Légy kicsit figyelmesebb és te is rájössz neki mire van épp szüksége.

Citromfû vagy orbáncfû tea!!! A kisfiad a te tükröd, nálunk majdnem ue van.Ha tombolok Õ is olyan lesz, mert érzi-látja rajtam a feszültséget.Az én fiam(21 hó) ha fáradt, unatkozik, egyedül érzi magát elkezdi ezt és rájöttem, hogy ha elaltatom vagy pedig kicsit leülök mellé játszani, kimegyünk az udvarra lenyugszik.Máshogy Õk még nem tudják jelezni, hogy szükségük van ránk, a társaságra!Légy kicsit figyelmesebb és te is rájössz neki mire van épp szüksége.
Bocs de azt nem irtad hogy a rosszaság miben nyilvánul meg nála, csak magadról irtál hogy türelmetlen vagy.
Én pik-pak megreguláznám...na nem bántással, meg nem is üvöltéssel. Nemtudom miért kevés gyerekkel nem bírok el, talán mert 5 kistestvérem van. Igazából a zsarolás a nyerõ...:P de komolyan. Gondolom a te fiad sem ismeri azt a szót, hogy: NEM! Ha ezt megtanítod neki, már rengeteget segítettél magadon, a hisztinek annyi. Ordibál meg hasonlók? Hagyd ott ahol van és ne is foglalkozz vele amíg nem tud megütni valami normális hangnemet. De ezeket neked is be kell vele tartanod. Találj ki játékokat amitõl elfárad, egybõl elalszik. Van még egy valami ami beválik, hogy jó napotok legyen. Valahol a közelben csak van vmi park, játszótér. Csinálj egy kincses térképet. A nagy X helyén meg dugj el elõre valami olyat aminek tuti örülne, én a tesómnak csokit ástam el /zacsiban/. Ráment 3 órájuk mire megtalálták, persze segítettem nekik. Aztán megették a csokit, hazamentünk és szunya. Amit még tudok neked ajánlani az késõbb kb 4-5 éves korától lesz hasznos: Vidd el JUDO-zni. a MAC egész jó/Margitszigeti Atlétikai Centrum/ régen én oda jártam. Hamar letörik az emberek szarvát ott. Megtanulja mindenki, hogy be kell állni a rorba. Megtanulja fegyelmezni magát, erõs lesz, jó társaság, odafigyelnek a gyerekekre. De ott amit az edzõ mond az kötelezõ. És ott a verekedésrõl is leszoktatják majd. Remélem ez azért segítség volt számodra. Juj! Még egy dolog! Van egy haverom aki esküszik erre: Ha õ rossz volt az szülei nem voltak hajlandóak szóba állni vele napokig. Azt mondta szerinte ez az egyik legjobb nevelési módszer. Na mosmár te is mazsolázhatsz! ;) :) ) Sok sikert a kis átokfajzathoz. SOK TÜRELEM ÉS HIGGADSÁG! P-87
Egyetértek az elõttem szólóval.Mikor olvastam, ahogy a világba kiabálod mennyire rossz a fiad, hirtelen el sem tudtam képzelni, hogyan lehetne ilyen egy 2, 5 éves gyerek.És a védõnõddel is egyet kell értenem, amíg TE nem nyugszol meg, ne várj javulást.Szinte süt a soraidból az a folyamatos harc amiben a világgal, magaddal és a kisfiaddal vagy.Elõször békélj meg TE a világgal, ha máshogy nem, hát keress homeopátiás nyugtatókat, vagy teákat, amit javasoltak.Aztán próbálj meg NYUGODTAN leülni a fiaddal játsazni, beszélgetni, hogy lássa azt a példát, amire szüksége lenne.Jól látod:az agresszió amit ellene használsz, minta lesz nála a "megfelelõ" viselkedésre. Szóval nyugi és türelem.Baromi sokáig fog tartani, és nagyon kis lépésekben, de ha kitartó vagy-most harcolj ezért-akkor lassan biztos, h sikerülni fog.
Szia! Hát elõször is amikor a kérdést elolvastam azt gondoltam, hogy nem lehet olyan rossz. Csak eleven. De rákattintottam és megláttam ezt a rengeteg nagy betût. Véletlen vagy direkt? Mert így a leírás azt sugallja, hogy teljesen ki vagy készülve és ez csattan mindenkin. Nem akarlak megbántani, de a védõnõdnek lehet, hogy igaza van. Én így nem tudnék nyilatkozni a gyerekemrõl még akkor sem, ha tényleg nagyon lefáraszt: "OLYAN SZINTEN ELEVEN, PIMASZ, ROSSZ, CSÚNYÁN BESZÉL, VEREKSZIK, HISZTIZIK, IDEGBETEG, ÖRJÖNG, TÜRELMETLEN...... " Ha anyukád olyan volt veled, akkor te próbálj az ellenkezõje lenni, ha tudod, h ez nem helyes. Az mindegy, h kitõl tanulta a csúnya szavakat, nem szabad engedni, hogy használja õket. Ne vidd abba a társaságba ahol ezeket hallja. Vagy mondd meg mindenkinek, hogy a gyerek elõtt nem! Alapból akaratos és harcos vagy. És szted a gyereknek ez kell? Kicsit próbálj már alakulni. Olyan a gyereked mint te. Azt látja, hogy harcolsz, akaratos vagy, azt fogja hinni, h ez a jó. (gondolj vissza: Anyukád és te) Beszélj a pároddal, hogy neveljétek egyformán, ugyanolyan gyengédek és erõsek legyetek. Tudjatok fegyelmezni anélkül, hogy üvöltenél és odacsapnál. 2 és fél éves gyerek nem hülye, sõt. Megérti azt amit mondasz neki, csak meg kell találni a megfelelõ hangnemet. Remélem nem veszed sértõnek és tudtam tanácsot adni.
Azt kell írjam hogy én is egyet értek az elõzõ két válaszolóval. Forrsz dühöng és a gyerek ezt érzi is rajtad. Nem látod meg a gyermeked csodás lényét, azt amiért meg szülted. Csak a problémát látod benne és ez így nem helyes. Lehet a fiad tényleg rossz és eleven, de ezen nem fogsz tudni változtatni dühvel, veréssel és kiabálással. Csakis nagyon nagyon sok türelemmel és szép szóval. Ha egyedül ez nem megy akkor igeni fel kell keresned egy szakembert. Ez nem szégyen ne érezd magad szörnyetegnek, kérj segítséget még nincs veszve minden. Jó anya vagy csak fogadd el a védõnõd tanácsait.
Nem tesz jót nagyon a kisfiadnak a viselkedésed. Egyik délután mikor alszik gondolkodj el, hogy mit csinált veled a te édesanyád és te gondolom akkor megfogadtad mindent máshogy fogsz. AKKOR CSINÁLD IS! Egy 2, 5 éves gyerek még nem leeht egetverõen rossz. Olyan lesz amilyenné formálják. Olvastam, hogy 3 éves korig formálható a gyerek utána már nem. Szóval légy türelmes, menj orvoshoz egy doboz libriumért, az segít és máris másképp látod a világot. Csináljatok közös programokat, játszatok, nevessetek sokat!!!!
Az én kisfiam 4 éves és Õ akkor kezd el csibészkedni, amikor nem figyelek rá. Én is rákiabáltam épp tegnap, aztám kapott egy kis rácsapást a lábára. Után persze lelkiismeret furdalásom van. A barátnõmmel is beszélük, õ ezt úgy gondolja nevelni kell a gyereket, azért tesszük ezeket. Persze én nem szeretek vele kiabálni, de olyankor rögtön cselekszem. Remélem nem teszek túl rosszat Neki, mert azt nem szeretném.
Nagyon jó válaszokat kaptál! Ilyen jókat egy kérdésre sem láttam még! Te tudod, hogy nem a picivel van a gond, hanem veled. Bízzál magadban, ne vergõdj! Szoktad úgy érezni, hogy felrúgnád a párod, hogy még veszekedni se lehet vele? Bennedmarad a feszkó és vibrálsz... Sorstársak vagyunk. Tégy rendet magadban! Nagyon értelmes vagy és zárósoraidból kiderül, hogy tisztán látod a helyzetet, csak fékezhetetlen vagy. Ne hagyd, hogy anyád még most is csesztessen a hatása által! Ez adjon erõt arra, hogy te megadhasd neki, amit Te nem kaptál meg tõle. Mondanám, hogy párologtass levendulát, de szerintem nem gáz ám egy enyhébb nyugtató! Nem akart megalázni a védõnõ sem ezzel! Attól Te nem vagy dilis! Te nagyon jó anya lehetsz, ha lenyugszol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Tudom, hogy valójában velem van a probléma, de nagyon nehéz ezen változtatni. Hiszen ahogy az én gyerekem az én tükörképem, úgy voltam én is a saját anyámnak. És mivel egy életen át ezt láttam tõle és ezt "szoktam" meg úgymond normálisnak, nagyon nehéz változtatni. Már így is rengeteg mindent sokkal jobban csinálok mint õ csinált velem. Legyen ez a tanítás, helyes beszéd, helyes étkezés, normális szokások pl a napirendben. Mondjuk a védõnõ azt is mondta, nem akarom magam védeni, hogy a fiam is valóban egy heves vérmérsékletû gyerkõc. Valõszínûleg nagyon tanulékony és a sok információt amit nap mint nap kap sokszor nehezebben dolgozza fel és ezért is pörög annyira. sajnos a férjem is sokat rátesz, hogy ilyen az egész család, teljesen ellentétesen neveli velem szemben a gyereket. Igen sajnos itt a felnõtteknek kellene okosnak lennie. Csak elgondolkodom rajta, hogy apa nélkül milyen lenne neki. Amit persze nem szeretnék. Csak sokszor ahogy mondják is jobb egy békés különélés, mint egy viharos együttlét. És valóban ez megviseli a fiamat is, látszik rajta. Végszóként még annyit, hogy nem szeretnék nyugtatót szedni, csak azért mert anno az anyám hibázott és a férjem ennyire balfék. Inkább valahogy máshogy megoldom a dolgokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!