Találatok a következő kifejezésre: A kisfiam és (2439 db)

Kinek hogyan lett szobatiszta a kisfia és mikor? Volt hasonló problémájuk? Bővebben lent:

Kisfiam 2 éves elmult. Nyáron próbálkoztunk a szobatisztasággal. Egyik nap szólt, hogy a bilibe szeretne pisilni, és én -természetesen-engedtem neki. Ett?l a naptól kezdve, a kaki a bilibe, vagy a wc-be megy. A pisi az esetek többségébe szintén, de el?fordulnak balesetek, ha pl. belemerül a játékba, de szerintem ez normális. A "baj", hogy mesztelenül lett szoktatva a nyáron. Most pedig, ha kisgatya vagy naci van rajta, akkor bepisil. Ötlete valakinek, hogy így is használja a bilit? Magyarázom neki, meg próbálok türelmes lenni, csak fura, hogy meztelenül rögtön ment, most meg 1 hónapja alig van eredmény..

Legjobb válasz: A kisfiam a hónap végén lesz 2 éves. A nyáron õ is szobatiszta,úgy ahogy a Te kisfiam is. Egyik reggel kérdeztem, hogy pisil-e a bilibe? Azt mondta, igen. Azóta pisi és kaki is a bilibe, vagy a wcbe megy. Mondjuk én az elsõ pillanattól fogva adtam rá kisbugyit, így soha nem volt meztelen. Balesetek néha elõfordultak/nak nálunk is, ha nagyon játszik. Valamint mostanában akkor is, ha nincs akkora nagy játékban. Ez inkább szerintem a dackorszak része. Kérdezem, hogy kell-e pisilni, már csak azért sem, aztán becsurog. Akkor meg persze kiabál, hogy anya, pisi!! Aztán vannak jobb napjai, amikor szívesen jön pisilni, ha kell szól és tartja is, amíg elérünk a bilihez. Szerintem kérdezgesd sûrûbben, hogy kell-e pisilni. Ha azt mondja, hogy kell, akkor légy nagyon izgatott. Hogy juj, gyorsan üljél a bilire! Persze mindezt mókásan. A kisfiam olyankor mindig nagyon lelkes. :)Aztán ha belepisil, akkor örüljetek, tapsoljatok, legalább annyira, mintha ez lenne az elsõ alkalom. A kisfiamnak van egy babája, a Dezsõ.:) Vettem Dezsõnek egy baba-bilit. Sokszor ráültetjük, pisiltetjük. Van, hogy a kisfiam is babázik egyedül. Ha nektek is van babátok (jó egy mackó is, a lényeg, hogy legyen rajta valami levehetõ gatya), akkor eljátszhatjátok vele, hogy leveszitek a nadrágját, ráültetitek a bilire és pisil a baba. Váltogassátok a bilit és a wc-t, úgy sokkal izgalmasabb. A fiam még újságot is kér, ha a wcn ül (apától látta) :))A bilin meg mesekönyvet. Ha hosszabb útra mentek, szerintem már ne adj rá pelust. Inkább vigyél egy váltás ruhát. Az úton is kérdezgesd, hogy kell-e pisilnie, ha kell még a tescoban is ki lehet szaladni a wcre. Indulás elõtt mindig pisiltesd meg, így kb 2 órát kibír pisilés nélkül. A kisfiam nagy kedvence, ha valahol van kicsi wc (pl a Canponában már van, az egyik nõi mosdóban). Ha mondom is neki, hogy most oda megyünk pisilni, akkor rögtön kedvet kap.

A kisfiam a hónap végén lesz 2 éves. A nyáron õ is szobatiszta, úgy ahogy a Te kisfiam is. Egyik reggel kérdeztem, hogy pisil-e a bilibe? Azt mondta, igen. Azóta pisi és kaki is a bilibe, vagy a wcbe megy. Mondjuk én az elsõ pillanattól fogva adtam rá kisbugyit, így soha nem volt meztelen. Balesetek néha elõfordultak/nak nálunk is, ha nagyon játszik. Valamint mostanában akkor is, ha nincs akkora nagy játékban. Ez inkább szerintem a dackorszak része. Kérdezem, hogy kell-e pisilni, már csak azért sem, aztán becsurog. Akkor meg persze kiabál, hogy anya, pisi!! Aztán vannak jobb napjai, amikor szívesen jön pisilni, ha kell szól és tartja is, amíg elérünk a bilihez. Szerintem kérdezgesd sûrûbben, hogy kell-e pisilni. Ha azt mondja, hogy kell, akkor légy nagyon izgatott. Hogy juj, gyorsan üljél a bilire! Persze mindezt mókásan. A kisfiam olyankor mindig nagyon lelkes. :) Aztán ha belepisil, akkor örüljetek, tapsoljatok, legalább annyira, mintha ez lenne az elsõ alkalom. A kisfiamnak van egy babája, a Dezsõ.:) Vettem Dezsõnek egy baba-bilit. Sokszor ráültetjük, pisiltetjük. Van, hogy a kisfiam is babázik egyedül. Ha nektek is van babátok (jó egy mackó is, a lényeg, hogy legyen rajta valami levehetõ gatya), akkor eljátszhatjátok vele, hogy leveszitek a nadrágját, ráültetitek a bilire és pisil a baba. Váltogassátok a bilit és a wc-t, úgy sokkal izgalmasabb. A fiam még újságot is kér, ha a wcn ül (apától látta) :) )A bilin meg mesekönyvet. Ha hosszabb útra mentek, szerintem már ne adj rá pelust. Inkább vigyél egy váltás ruhát. Az úton is kérdezgesd, hogy kell-e pisilnie, ha kell még a tescoban is ki lehet szaladni a wcre. Indulás elõtt mindig pisiltesd meg, így kb 2 órát kibír pisilés nélkül. A kisfiam nagy kedvence, ha valahol van kicsi wc (pl a Canponában már van, az egyik nõi mosdóban). Ha mondom is neki, hogy most oda megyünk pisilni, akkor rögtön kedvet kap.
NEkünk bevált az apró jutalmazás öröme is! Nem nagy költségvetés: matricát vettünk, és a sikeres bilizés után felragaszthatta a csempére, egy idõ után elmaradt, de a bilizés addigre ment :D És a csempérõl letakaríthatod, bár nekünk még megvannak. Thomasos, kisautós, figurás matricák. A ragasztás élményéért ment bilizni.
mi márciusban kezdtük, akkor 2 éves fiamnál. bugyit nem adtam rá csak a mackónadrágot mert bugyiban bepisilt. szerintem azt hitte pelus van rajta :) a nagy áttörést egyébként az hozta meg, hogy teljesen elhagytuk a pelust, nem volt mi összezavarja :) bevásárlásnál miért nem tudtok pisilni? messze van a wc? próbáld ki úgy, hogy mielõtt indultok elküldöd pisilni, majd mikor megérkeztek is, az úton meg ne igyon, így ki kell bírnia 1, 5 órát :) vagy van papírbili, nyugodtan beviheted, semmi ciki nincs benne, a zacsit össze lehet csomózni, nem folyik ki, kint pedig kidobod :)
tavaly volt nyáron a kisfiam 2, 5 éves. De esze ágába sem volt sem volt se a WC-re, se a bilire ülni. A nagy meleg miatt csak gatyóba volt itthon, szólt ha bepisilt, vagy bele kakilt lecseréltük, feltakarítottam és mentünk tovább a dolgunkra. Nem is erõltettem. Majd 33 hónaposan novemberbe szólt, hogy kakilnia kell, és ment a WC-re. Onnantól kezdve nem volt pelus nappal csak alváshoz. 2 hét alatt szobatiszta lett. 3. héten már a nappali alváshoz sem kellett pelus. 1, 5-2 hónapra a kezdettõl pedig éjszakára sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedves Elsõ válaszoló: mintha a fiamról írtál volna... :-) Ez a nadrágos mackó jó ötlet, nem jutott eszembe. Papirbilirõl pedig idáig nem is hallottam. Ezeket ki fogom próbálni, remélem beválik. :-)

Mikor fog sikerülni neki a felállás? 8 hós a kisfiam és mindenbe kapaszkodik és húzza fel magát, félig sikerül is, nagy baj ha picit segítek neki mert nagyon tetszik neki? Amúgy nem mászik, forog, ül stabilan.

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.

Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy barátnõm kisfia teljesen kihagyta a mászást. Az én kisfiam pedig elõbb állt fel és csak utánna kezdett mászni. És szerintem nem baj ha segítünk neki kicsit. A védõnõnk is ezt mondta.
Nem baj ha nem maszik, nem mindegyik baba maszik, es teljesen egeszseges gyerekek, felnottek lesznek beloluk. Szerintem ne segitsel neki, o majd rajon, hidd el, akkor viszont ugyis csak acsorogni fog!
Igen, baj. Ne segíts neki, majd ha egyedül sikerül neki, akkor elég erõs. Elõbb másznia kellene, mert ha azt kihagyja, akkor esetleg problémák lehetnek belõle.
Az én kisfiam kb 7 hónaposan ült fel elõször egyedül, rá 5 napra pedig fel is állt egyedül a kiságyban. Ezután kb 2 héttel kezdett el mászni. Most 9 és fél hónapos, s percekig áll kapaszkodás nélkül. Sokat ülök vele a földön s úgy tanult meg felállni, hogy a ruhámon felkapaszkodott. Ha ez segítség akkor én is segítettem neki. Szerintem nem kell azon aggódni, hogy mászik-e vagy sem egy baba. Az enyém a sorrendet cserélte fel, a keresztfiam meg úgy mászott, mint "egy háborús sebesült" (egyik lábát húzta maga után), most 3 és fél éves, de olyan, mint minden korabeli.
valahogy eltünt az elsõ válasz. a mostani elsõ válasz az valójában a második. Hogyan tünhet el egy válasz? Egyébként a második válaszoló vagyok - vagyis mostmár elsõ.
Elsõ vagyok. Nem lehurrogtalak, csak vélemény volt. És tényleg, akkor miért kérdezel, ha biztos vagy a dolgodban? Egyébként a nõvérem lánya sem mászott, és semmi baja. Nem törvényszerû, hogy baja legyen belõle, csak azt mondom, hogy könnyen elõfordulhat, és ezt nem én találtam ki. De mindegy, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
kedves kérdezõ ha nem esik jól h az elsõ "lehurrogott"-amúgy csak véleményét mondta akkor miért kérdezel itt??
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:Miért kell rögtön lehurrogni?Látom, hogy húzza magát fel és akkor segítek neki pakolni a lábait, úgy ahogy a második válaszoló írta.És amúgy se minden gyerek mászik.
szia, elsõvel értek egyet elõbb másznai vagy kúsznia kellene, így van pedagógus vagyok, késõbb problémák lehetnek ha kihagy vmit...én nem segítettem s 8 hónaposan felállt egyedül....majd eljön nektek is az idõ nem kell sürgeti, sztem se segíts...
Szia. kisfiam is 8 hós. Én is segitettem neki eleinte felállni, mert láttam hogy akarta, csak még a lábát akkor nem tudta igazitani és közben megyeráztam neki hogy hogyan csinálja. kb egy hét alatt önállóan ment neki. A mászás ma csinálta elõször hosszabb távon. Eddig kicsi - 2-3"lépés" - távon ment neki. Mikor már láttam hogy huzza fel maga alá a lábait és menne, csak nemtudja a technikát akkor segítettem neki. Mutattam hogy kell, magyaráztam és közben pakolgattam a kezeit lábait, és mondogattam hogy: egyikk kéz - másik kéz egyik láb - másik láb. De ezt is mindig csak akkor mikor láttam hogy õ maga akar probálkozni. Szerintem ez igy nem rossz, de ugy csinálod ahogy jónak látod. Békés ünnepeket!
Szeretned a nem hasznosnak bizonyult valaszokat is latni? A kerdes alatt van ez a kerdes felteve, es kattints ra, visszaugrik az elso es egy masik valasz is.

Csak az én kisfiam ilyen? 2, 5 éves múlt a kisfiam és most pár napja nem akar aludni délben! Reggel 8 körül ébred és általában 1 óra körül szoktam letenni aludni.

Pár napja kitalál mindent csak aludni ne kelljen! Ez csak egy átmeneti dolog vagy ennyi az alvásigénye? Félek mert nemsokára kezdi az ovit és ott pedig aludnia kell!!

Legjobb válasz: en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)

en nem eroltettem, viszont durva megvonasokat alkalmaztam (no cumi, no mese, no anya) azota is van hogy nem tud aludni (pl ma egy ora szenvedes utan aludt el), de a szandek erosen megvan benne. (es ket orat aludt ahhoz kepest, en ebresztettem fel) mindenkinek vannak ilyen napok, de jot tesz neki az alvas (2.5 eves koraig nem aludt, augusztus ota van alvos koranfekvos korankelos napirendunk (koranfekves 9 ora, korankeles 8 ora, es deli alvas, ami nem volt eddig), es sokkal jobb minden. valoszinuleg ugy sikerult ra atallni, hogy benne is megvolt az igeny, addig eleg szornyu volt mindenkinek (ejfelkor fekudt, 11kor kelt, napkozben nem aludt)
Csak azt tudom írni, hogy ugyanez van nálunk(jun 7. fiú).8-ig alszik ebéd után nagyon ritkán alszik.Este ha nem aludt napközben, akkor 7, 30-kor altatom, ha aludt, akkor 8, 30-kor.A védõnõ szerint még kéne aludnia napközben.Ha nem is alszik, akkor is csendes pihenõzzünk.Avval nyugtatom magam, hogy amikor ovis lesz, akkor úgyis korábban kell ébrednie és fáradt lesz, így aludni is fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nálunk is elég erõsen tud tiltakozni! Mondjuk õ nem nyügös, hogy ha nem alszik de ilyenkor már este 8-kor alszik! Én is szerintem be fogom vezetni hogy reggel fel fogom ébreszteni elõbb egy kicsit és akkor talán elalszik délben!
A lányom kétéves alig múlt, amikor teljesen leszokott a délutáni alvásról. Ha véletlenül elaludt (pl. kocsiban) akkor este képtelen voltam éjfél elõtt lerakni. Azóta nem erõltetem, így este nyolc-fél kilenc körül alvás van, reggel nyolcig kb.
Szia! Az én fiam sem alszik 2 hónapja itthon, az elején még a bölcsiben aludt, aztán már ott sem.Szépen fekszik, nem zavarja a többieket, amikor itthon van inkább rajzol, kirakózik, erõszakkal nem hagyhatom az ágyban:) !


10 hónapos lesz a kisfiam, és még nem ül. Ugye még nincs lemaradva?

10 hós lesz nemsokára a fiam, álldogál már régóta, lépeget a kanapé mentén, villámgyorsan mászik, és önnállóan térdepel. Viszont az ülés egyáltalán nem érdekli, mintha eszébe sem jutna, hogy létezik ilyen testhelyzet. Próbáltam, hogy háton fekve megfogom a kis karját, hátha felhúzza magát, de ehelyett kidől oldalra és mászik tovább...ez szerintetek nem gond? Már szinte minden baba az ő korában szépen, önállóan ül...volt, hogy leültettem,mert kiváncsi voltam, hogy úgy marad -e, meg tudná -e magát tartani...és előre dőlt rögtön, majd oldalra, és mászott megint inkább :) mi ilyenkor a teendő - ha van egyáltalán? Türelmes vagyok, igazából csak az érdekelne, hogy másoknál is volt -e hasonló szituáció...?

Legjobb válasz: Lányom 10 hónaposan és 1 hetesen ült ki oldalra, pedig már 2 hónapja lépegetett a bútorok mellett. Én egyáltalán nem aggódtam...egyszerûen nem érdekelte az ülés..ha egy játékkal akart játszani, akkor négykézláb nyúlt érte és csak egy kézzel játszott vele...vagy felrakta az ágyra és akkor két kézzel tudott játszani. Szerintem kisfiad még nem jött rá, hogy mennyivel könnyebb ülve játszani...mindennek eljön a maga ideje.:)

Lányom 10 hónaposan és 1 hetesen ült ki oldalra, pedig már 2 hónapja lépegetett a bútorok mellett. Én egyáltalán nem aggódtam...egyszerûen nem érdekelte az ülés..ha egy játékkal akart játszani, akkor négykézláb nyúlt érte és csak egy kézzel játszott vele...vagy felrakta az ágyra és akkor két kézzel tudott játszani. Szerintem kisfiad még nem jött rá, hogy mennyivel könnyebb ülve játszani...mindennek eljön a maga ideje.:)
A kérdező hozzászólása: Én sem aggódom, csak kiváncsi voltam. Már olyan régóta mászik és álldogál, nagyon ügyes baba :) Csak hát általában nem ez szokott lenni a sorrend :D
Próbálok visszaemlékezni. Azt pontosan megmondom, hogy mikor tartotta a fejét, mikor fordult oldalra, mikor kúszott, mászott, húzta fel magát állásba, mikor kezdett el járni, futni, bukfencezni, beszélni, bilibe pisilni, úszni, futni, számolni, szavalni, írni, zongorázni....de hogy mikor kezdett el ülni??? Hát ezt meg nem mondom. Ha pedig én az élõ emlékezet erre nem emlékszem, akkor biztos, hogy nem is volt olyan fontos...
1-es válaszoló vagyok. Még annyit hozzá akartam fûzni, hogy 8 hónaposan állt fel a lányom és állandóan ott szobroztam mögötte, mert ha elvesztette az egyensúlyát vagy nem kapaszkodott jól akkor eldõlt hátrafelé mint egy fa:D Amióta tud ülni már a fenekére huppan:)

13 hónapos a kisfiam és még nem lépeget magától?

Csak úgy, ha valamiben kapaszkodik. Ha vezetem és elengedem finoman mondjuk az egyik kezét, azonnal leül, megijed, pedig stabilan áll úgy is, hogy egyik kezével kapaszkodik csak.

Legjobb válasz: Mihelyt stabilnak érzi magát elindul ne félj! Az én kisfiam is Óvatos baba volt, csak akkor ment egyedül, amikor már biztos volt magában kb.15 hósan. Az elsõ önálló lépéseit megpróbálta 13 hónaposan, de utána még sokáig ragaszkodott a kezemhez. Most meg nem érem utol..:-)))

Mihelyt stabilnak érzi magát elindul ne félj! Az én kisfiam is Óvatos baba volt, csak akkor ment egyedül, amikor már biztos volt magában kb.15 hósan. Az elsõ önálló lépéseit megpróbálta 13 hónaposan, de utána még sokáig ragaszkodott a kezemhez. Most meg nem érem utol..:-)))
Ne aggódj, majd ha úgy gondolja el fog indulni. Az én fiam is totál ugyanez 13 hónaposan, annyit haladtunk már elõre pár napja, hogy ha fogom a két kezét, már nem ül le, hanem megyünk, ma meg már úgy is ment, hogy csak az egyik kezét fogtam. Vagyis inkább csak tette a lábát, mert menésnek nem nevezném. Még csak húzza a lábait. De nem aggódom, mert eddig minden mozgást kicsit késõbb csinált, mint a nagykönyv, de azt ha már csinálta, tökéletesen. Legalább majd nem kell ott állnod a háta mögött, hogy mikor vágódik el. Késõbb indul el, de addig annyit figyel, hogy mit hogy kell, hogy magabiztosan esések nélkül fog majd menni, figyeld meg :o) Nálunk legalábbis eddig még egy kezemen megszámolom, hányszor esett-kelt a nagymozgás tanulásából adódóan. És ebben benne van az ágyról lemászás tanulása is.
14 hónaposan indult el :)
fiam 15 hónapos, és pár napja indult el egyedül.eddig ugyanaz volt, mint nálatok.majd elindul, ha érett lesz rá.ne erõltesd, mert ha megijed, elesik, vissza is vetheti, félni fog.nincs lemaradva
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat

Már teljesen kivagyok! Miért nem akar aludni a kisfiam? 8, 5 hós a kisfiam és 3 napja állt fel elöször a kiságyba azóta ha alváskor beteszem annyira felpörög hogy nem akar aludni!

Miért csinálja ezt? Hogy kezeljem? Már teljesen kivagyok mert minden alvásnál ezt csinálja!!

Legjobb válasz: Szia. Kismanóm nem töltötte be a hét hónapot,mikor térden ált,másnapra felált. Éjszaka volt gond az alvással. Megébredt,felált,és csak vigyorgott 2-3 órán keresztül. Nem tudsz mit csinálni,amiíg friss és új neki ez az élmény. Mi elfektettük,felállt. Ez ment. Aztán hagytuk had ácsorogjon,és mikor kiáldogálta magát,elfeküdt és aludt. Ezt pár hétig biztos így fog menni,aztán minden visszaáll. Sok kitartást,bízzunk benne,nem tart sokáig.(mármint ha az éjjel is ezt csinálja,hogy ácsorog)

Szia. Kismanóm nem töltötte be a hét hónapot, mikor térden ált, másnapra felált. Éjszaka volt gond az alvással. Megébredt, felált, és csak vigyorgott 2-3 órán keresztül. Nem tudsz mit csinálni, amiíg friss és új neki ez az élmény. Mi elfektettük, felállt. Ez ment. Aztán hagytuk had ácsorogjon, és mikor kiáldogálta magát, elfeküdt és aludt. Ezt pár hétig biztos így fog menni, aztán minden visszaáll. Sok kitartást, bízzunk benne, nem tart sokáig.(mármint ha az éjjel is ezt csinálja, hogy ácsorog)
Isten hozott a klubban :) A kislányom 7 hósan felállt. Akármit csináltam vele, és imádta. Még ringatással alszik el (lehet felhördülni) szépen el is cummog, mikor már szuszogni kezd leteszem. Alig takargatom be, mint a villám ugrik négykézláb, majd feláll és "magyaráz". Hála égnek csak nappal csinálja. Én úgy oldottam meg (egyenlõre a szeparációs szorongás és a kórházi "élmények" kiheverése miatt) magam mellé fektetem, akkor hozzám bújik és elalszik. Ha fel akar kelni akkor nem hagyom, nyöszörög, majd beletörõdik. 8 hós a baba
A kérdező hozzászólása: ó, köszi :D valaki megelõzött

Hogy szívjam az orrát? 2 éves a kisfiam és beteg lett. éjjel belázasodott és elöntötte a takony. Az orrszívástól hisztirohamot kapott ma már 2-szer.

kapott éjjel nurofent, az levitte neki, most kapott megint, mert 38,1 volt a láza. aztán ki kellett szívni az orrát, iszonyatosan taknyos. közben persze visított, leizzadt, ami a láznak nem tesz jót. de miután végeztünk olyan hisztirohamot kapott, h azt hittem megfullad, rohant a lakásban fel alá és hörögve visított, ordított. alig csillapodott le. nem merem kiszívni neki, pedig muszáj. h csináljam? próbáltam magyarázni neki, h ett?l jobb lesz, mert kap leveg?t és nem fáj, csak hangos.... semmi hatása.

Legjobb válasz: Szia!Nekem 2 és fél éves a kisfiam,épp most vagyunk túl egy nagyobb náthán.Én hagyományos pumpás orrszívót használok,nekünk nagyon bevált.Szépen hagyja,hogy kiszívjam neki vele.Mondom neki,hogy kiszívjuk az orrodból a csúnya cicakakát és utána együtt mossuk ki az orrszívót.Hátha neked is jó lenne én még nem is próbáltam a porszívósat!Kifújni nem tudja még?Akkor még könnyebb lenne.Üdv.Viki.

Szia!Nekem 2 és fél éves a kisfiam, épp most vagyunk túl egy nagyobb náthán.Én hagyományos pumpás orrszívót használok, nekünk nagyon bevált.Szépen hagyja, hogy kiszívjam neki vele.Mondom neki, hogy kiszívjuk az orrodból a csúnya cicakakát és utána együtt mossuk ki az orrszívót.Hátha neked is jó lenne én még nem is próbáltam a porszívósat!Kifújni nem tudja még?Akkor még könnyebb lenne.Üdv.Viki.
Milyen orrszívód van? Nem lehet szétszedni? Mi azt csináltuk, hogy levettük azt a részét ahol a porszívóhoz kell illeszteni, és a gumicsõ maradt csak. Az ölembe ültettem a gyereket és megmutattam neki, hogy mi van a kezembe , mire való, stb. és megkértem segítsen az orrához tartani mert nekem egyedül nem megy... Persze segített a "béna anyának":-) a számba vettem a csõ végét és kiszívtam. Nem hangos, a szádba nem tud menni a takony, játszottunk is vele kicsit, stb...Az én fiam most 27 hónapos, de már tudja fújni az orrát, és nem fél ha ki kell szívni, attól sem. Sõt .... Elõtte persze érdemes fellazítani ( orrcsepp, spray, esetleg mentolos kenõcs)
10:25-ös vagyok.Nasivin orrspray is nagyon hatásos, ez az elõbb kimaradt!
nekem engedte a porszívós orrszívót, de mikor beteg lett, óránként kellett használni és ellenállt. Muszáj volt lefognom és kiszívni. 4 nap alatt meg is gyógyult teljesen. szerintem vannak muszáj dolgok és ilyenkor nem a gyerek dönt... sok anyuka nem erõlteti ha ellenállásba ütközik, ezért elhúzódik a betegség, szövõdmény lép fel és a félig gyógyult gyereket már viszik is az oviba, stb...
Mi levágtuk a porszívó csõ véget és szájjal fújjuk illetve szívjuk. Azt pedig rosszul teszed, hogy nem viszed ki levegõre, mert a nap segít az arcüreg gyuladást megelõzni és pont akkor nem fog folyni az orra mikor kint vagy vele, mert a kinti levegõ páratartalma kell ez orrának.
Bocs, nincs tippem, csak meglepödtem, hogy ennyi 2 ev körüli gyerek nem fujja az orrat. Nekünk szerencsere egy eves korig nem kellett orrszivo utana meg magatol ki tudta fujni. most mult 2.5 eves es mar egyedül fujja az orrat(a zsepit sem kell tartanom). Esetleg probald ki hogy elmagyarazod neki 2-3 szor hogy mi lesz de hozzateszed, hogy ha nem hagyja lefogod. Aztan ha kell tenyleg lefogod es kitisztitod az orrat. A kisfiamnak a hajnyirasnal bejött, azota hagyja, meg mindig nem szereti de nem hisztizik. bar azert a betegseg is ratesz gondolom a hisztire.
A kérdező hozzászólása: ha nem lesz lázas du. akkor kiviszem persze, nem a takony miatt nem mentünk, hanem a láz miatt. most az ágyon szívtam és sírt, de nem volt balhé. közben mondogattam neki a szokásos szöveget, könnyebb lesz, nem kell doktorbácsihoz menni, hamarabb meggyógyulsz... és így megengedte. lehet, h reggel az volt a baj, h már jó ideje nem találkozott az orrszívóval és ezt váltotta ki. úgy tûnik mostmár rájött, h könnyebb neki utána, mert aztán már magának is dugdosta a fejet. köszönöm!
Nekünk is iszonyat szokott lenni az orrszívás, mindig ketten fogtuk le.Sõt még az orrát is alig engedte megtörölni. Most van gyógyulóban egy nagyon csúnya torokgyuszi után, már két hete taknyos.És lám, most valahogy nincs gáz.Sokat segít, hogy már megérti, hogy muszály.(21 hós)Emellett, odaadtam a kezébe, hogy dugja az orrába egyedül, és ha sikerült vele vmit "kikapnia", akkor tapsoltam, dícsértem.Az is sokat segített, hogy gyere, megmutatjuk a papának, apának, babának, hogy milyen ügyes vagy!Utána megnézzük, hogy mennyi jött ki! Az elsõ pár napban ugye nekem is utána kellett szívni, mert ahogy Õ csinálta, abban nem volt köszönet. Ilyenkor nekem persze nem engedte, le kellett fogni. Aztán két napja mindig ígérek vmit: mondjuk utána hintázunk, vagy kimegyünk sétálni..., és nincs balhé, akkor sem, ha anya utána igazít.Persze folytonos dícsérettel.
Ha nem hagyja, hogy te szívd ki, akkor lazítsd fel a váladékot és magától folyik ki. Pl. egy közös gõzölés kamillával... "bújjunk be a takaró alá és fújjuk a füstöt, gyere, játsszunk"... stb. Ez is jó tud lenni, akkor, amikor kezdetben a fáradtságtól érzékenyebb is.
Látom nem csak én vagyok néha "porszívó".:-)))
A kérdező hozzászólása: megpróbáljuk még ezt a pumpás orrszívót, mert a szájjal szívós nem vált be, a porszívósat meg nem tudom szétszerelni, mert mûanyagon van a csõ, ami totál rá van erõsítve. köszönöm azoknak, akik segítettek!:)
A kérdező hozzászólása: nem jár oviba, ill. semmi közösségbe, mert 2 éves. nem is bölcsis. eszemben sincs félig gyógyultan bárhová vinni. végre 1 hét után nem esik, gyönyörû az idõ, mégsem viszem le, mert nem vagyok bolond. természesen az orrát is kiszívom, inkább õ sírjon mint én alapon, csak vmi "emberibb" prakitikát szerettem volna kérni.
A kérdező hozzászólása: na megpróbálom szétszerelni, hátha akkor engedi! köszönöm mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: streimarral fújom neki, porszívós szívónk van, mert a többi nem vált be, és kifújni sem tudja még sajnos. odaadtam neki elmosás után, eleinte játszott vele. ez már a 2. nátha, szóval ismeri és tudja, h mire való, de vhogy most nem akarja engedni. nem mondom, eddig sem szerette, de azért ilyen balhé nem volt.
A lányom 25 hónapos, és õ sem túl bodog ha orrszívóni kell. Legutolsó betegségénél csak picikét volt náthás, ezért csak zsepibe fújta az orrát, az orrszívózást nem erõltettem. Na, ennek az lett a vége, hogy ráment a fülére. A doktornénink mondta is, hogy az ilyen kisgyerekek még nem tudják olyan erõvel kifújni az orrukat, mint ahogy kellene. Az orrszívózással úgy békült ki, hogy elõször a kezéhez tettem, majd az arcához, és tetszett neki, hogy kicsit szívta az arcát, én is kipróbáltam persze, abszolut nem rossz érzés. Utána pedig a kezébe adtam, hogy õ szívja ki a nóziját, ami után persze én is megszippantom kicsit. Orrszívás elõtt jó, ha fellezítod orrspray-val. Nálunk a Sterimar egyáltalán nem vált be sem neki, sem nekem, hanem a Nasivyn.

2 hónapos a kisfiam, és nagyon sírós. Nem jó neki semmi, sokszor, ha felveszem, akkor mégjobban sír. Miért van ez?

Nem fázik, nincs melege, nem fáj a hasa, tiszta a pelus, stb.... Más is küzd ezzel a problémával? Meddig tart ez? Rettenetesen el vagyok keseredve, hogy ?t nem lehet rendesen babusgatni, mert nem jó neki sokszor még a kezemben sem pár hete... Sokszor olyan érzésem van, hogy nem is szeret... Mit tegyek, hogy a kezemben megnyugodjon?

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy nagyon sok inger éri a nap folyamán?Lehet,hogy nagyon fáradt.Kisfiam is nagyon tud sírni ha fáradt,akkor csak a ringatás segít.

Nálunk a 3 és fél hónapos Kislányom nem egy sírós fajta, de néha nálunk is van hogy ha felvesszük, egy ideig jól el van, aztán meg jön a nyûgösködés. Ilyenkor ( bár lehet sokan leszavaznak érte ) rájöttünk hogy Neki az a legjobb ha leteszem, adok Neki egy játszó cumit, amit elcsócsizhat, és közben ott vagyok Vele, énekelek, beszélek Hozzá, fogom a kis kezecskéjét, símogatom. Szóval babusgatás + cumi a szájába, Õt ez nyugtatja meg a legjobban hosszú idõre. Szerintem azért mert ilyenkor jobban tud nézelõdni is mintha a karomban felém néz, ott a kis cumija is és hát persze mi is ott vagyunk Neki.
Szoktál inni tejserkentõ teát? Az én kislányomnak attól fájt a hasa, ill. ha tejterméket vagy tojást ettem.
Az elsõ hónapokban nálunk is volt hasfájás.Anyatej+ tápszer volt a táplálék. A hordózókendõ csodákra volt képes.Rövid idõn belül a kendõben elaludt, így aztán órákig nyugi volt.Melegen tartotta a pocakját, hallgatta a szívdobogásom, közel volt hozzám.... így minden az egyben volt. Nekünk ez segített! Már a 7.hónapja nagy kendõsök vagyunk!!!
http://www.lll.hu/node/5 Itt van egy pár tipp, hogy mit tehetsz még.Hátha hasznát veszed.
Mi is így voltunk. 3 hónapos koráig csinálta. Ha felvettem még jobban üvöltött. Elvittem dokihoz, de azt mondta, hogy nem hasfájós, mert akkor nem egész nap, hanem a nap egy bizonyos szakában csinálná csak. Viszont ha a férjem vagy anyósom vette fel, akkor elhallgatott. Én arra jöttem rá, hogy tudta, hogy nálam van a cici, és ha felvettem, és nem szoptattam meg, még jobban kiakadt. Pedig éhes nem lehetett, elég jól hízott. De azóta is tiszta cicifüggõ. Kitartás, még egy hónap. Reméljük.
Nem lehet, hogy nagyon sok inger éri a nap folyamán?Lehet, hogy nagyon fáradt.Kisfiam is nagyon tud sírni ha fáradt, akkor csak a ringatás segít.
Tudnod kell, hogy a kisfiúk általában hasfájósak. A környezetemben 99%-ban ez a tapasztalatom. Megoldás, hogy a hasikáját finoman körkörösen, óvatosan símogasd, puha pici párnát is tehetsz a hasához. Apropó! A másik dolog még amitõl fájhat a hasa, hogy ha anyatejes+tápszeres.
Próbáld meg megszerezni a Suttogó Titkai I. könyvet (nem kaptafára nevelés), és most elolvasni. Nálunk akkor álltak helyre a dolgok, mikor napirendünk lett (3hós volt). azóta 10 hós, és álombaba. Nem a kezedben kell megnyugodnia, hanem meg kell tanulnia saját magát megnyugtatni. És a babád téged szeret a világon a legjobban!!!!!! Ezt nagyon fontos tudnod!!! Csak nehéz nekik itt a pocakon kívül.
Suttogó 1, 8 hónapos kórtól alkalmazható. Amerikai anyukáknak írták.Hamar visszamennek dolgozni.Jó gyerek kell nekek.aki kizámíthatóan csinál mindent. A könyvben van 1-2 jó ötlet is. Elsõsorban tápszeres babáknak, vagy ha még nem az a módszer következtében majd az lesz. Nekünk Magyar anyáknak jó, ha tehetjük 3 évig itthon maradhatunk, Annak aki dolgozik a baba mellett, persze fontos hogy átaludja az éjszakát.
Az én kisfiam 3 hós volt, mikor sírós, hasfájós, hisztis baba volt, akkor olvastam, és mindent megoldott. Most 10hós és anyatejes. folyamatos foglalkozást igényel, de nem hisztis, nem nyafogós, kiegyensúlyozott, boldog kisbaba. Nálunk fel sem merült a tápszer gondolata. Azóta este 8-fél9 körül fekszik, reggel 7kor kel. Az hogy rendszeresség van egy gyermek életében, az nem robotgyereket jelent. Minden este szopi, fürdés fogmosás, pár kedves szó(mindig ugyanazok) és alvás.
azért ird majd meg mi segitett ha megoldódik.
A suttogó titkai (amit írtam) nem azt írja, hogy hagyjad sírni! Nem is erre céloztam azzal, hogy megtanulja megnyugtatni magát! Dehogy! Én sem hagyom sírni, és a könyv is ellenzi ezt. A rosszabbik végletre célozva írtam, ami az, mikor csak ringatva, cipelve tud álomba szenderülni. Mert az sem jó! De igenis válaszolni kell a baba sírására, mert az alapvetõ bizalom most alakul ki. Ha nem számíthat az anyukájára, akkor kire, mikor meg kell vigasztalni a kicsi lelkét.
a suttogós könyvhöz én úgy tudom legalább 6 hónaposnak kell lenni a babának. picike még babausgasd nyugodtam...lesz még ideje megtanunlni mindent. Egyébként jó könyv és hasznos is.
"Azonkívül, hogy ártalmas lehet a babának, az édesanyának is rossz, ha kisbabáját sírni hagyja. Elõször is, megzavarja a mama ösztönös megérzését. A szíve azt súgja, hogy válaszoljon, mások meg azt mondják, hogy ne. Az édesanya csapdába kerül. Nem tudja, hogy önmagában bízzon, vagy a "szakértõben", miközben a legjobbat szeretné nyújtani gyermekének. THE FUSSY BABY címû könyvében dr. Sears a következõket mondja: "Ha a mama folyamatosan más tanácsára hallgat a saját ösztönei helyett, és nem figyel kisbabája jelzéseire, csak azt tanulja meg, hogy se önmagában, se kisbabájában ne bízzon." Lehetõleg tegye is tisztába magát a baba.. ha már önmagát meg tudja nyugtatni. Mõdszer-mõdszer hátán?
Szerintem megpróbálhatod csak úgy is cicre tenni. Általában attól is megnyugszanak a babák. De igen, a frontok, ez az idõjárás jobban megviseli a kicsiket. Hasfájásra vannak a patikában szerek, próbálj ki valamit, kérj tanácsot a védõnõtöl. Melegits egy kispárnát azt tedd a pocakjára általában az is beválik. A tesóméknál kisfiú van, õk hasrafektetik ilyenkor. Tegyél a háta mögé valamit és fektesd a kiságy végébe hogy a lábacskája hozzáérjen. A piciknek még nincs olyan jó térérzekelésük ezért jó ha valamihez hozzáérnek. Nálunk a kórházban is mindig a bölcsõ végében voltak a babák. Vannak ezek a játszószõnyegek, az is beválhat, lekötik a figyelmét a szines játékok. Énekelj neki vagy hallgassatok zenét. Amikor terhes voltál hallgattál zenét? Ha igen akkor próbáld meg azokat bekapcsolni amiket akkor. Emlékeznek rá és megnyugszanak tõle. Remélem valamelyik beválik.
Igen, ugyanez van, 8 hetes lesz. Szerintem a meleg meg a frontok vannak rá hatással, ezért nyûgösebb. A mostani hidegfront után 1 nap pl. tiszta nyugi volt. Mindenesetre mindig találok valami alap-okot, általában éhes vagy fáradt. Van olyan pl reggel hogy 1 órán át, 3-szorra szívja tele magát, sosem hinném, de mindig az a baj hogy még éhes. Ha evett és utána is csinálja, akkor fáradt, és idõ kell míg elalszik. Ma is ez volt, fél óra volt csak a déli nagy alvás mert megzavarta egy kaki, ami hason nem megy neki....Vagy éhes volt, és arra ébredt, nem tudom, mindenesetre evett is. Ezután 4 órán át tartott hogy újra bealudjon, végig nyügi volt, de újra meg újra lekötötte valami. Magától nem alszik el, a karomban meg nem jó neki, amíg nagyon ki nem fárad fizikailag is, akkor igényli csak a ringatást, és persze csak függõleges helyzetben, mással nem is próbálkozok. Szóval lehet olyan baj hogy élményektõl már fáradt de fizikailag nem, így lerakom ilyenkor, hasra, és gyúr tovább, jön-megy, 10 percig bírja, aztán megint nézelõdni akar, beszélgetni, és így telik a nap. Szóval kemény menet.... És nem fáj a hasa, az nem ilyen, volt pár rossz napunk, úgyhogy tudom :(
A kérdező hozzászólása: Köszi, remélem hamar túl leszünk ezen a sírós idõszakon, úgy szeretném babusgatni, de általában nem hagyja. Amúgy csak anyatejet kap, hízni hízik rendesen, szóval éhes sem lehet... Remélem hamar elmúlik ez a fránya hasfájás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Hát hol is kezdjem? Infacolozunk, gyógyszertári görcsoldót és homeos bogyót kapa fájós pocira. Ill. vettünk neki egy elektromos bölcsõhintát, amikor semmi sem jó, akkor az az egy, ami mégiscsak jó. Állítólag az anyaméhben való ringásra emlékezteti õket. És mióta kevésébé fáj a pocija, azóta szereti, ha babusgatom, ringatom. Szóval minden jó, ha a vége jó. Éjszaka alszik este 10 tõl reggel 7-ig, napközben nagy ritkán, de ha foglalkozunk vele, beszélünk hozzá, akkor már nem sír. Így a pocija volt a fõ ludas! Suttogó megvan, de hát a hasfájásra nem tudott megoldást... A késõbbiekben remélhetõleg lesz haszna. :)

8 hós múlt a kisfiam és már nem akarja megenni az üveges kaját. Mit csináljak?

Mindig azt enné amit mi. A tápszert azt szivesen meg issza még. De ha f?zök neki krumplit répát akkor se kell. De ha én eszek akkor mindeg jön kunyizni. Már arra gondoltam hogy a saját tányéromba rakoma a hamiját és akkor azt hiszi hogy az enyém. Vagy mit csinálhatnék?

Legjobb válasz: Ez nálunk is így van .A 11 hónapos kisfiam akkor eszik a legjobban ha velem együtt eszik.

Ez nálunk is így van .A 11 hónapos kisfiam akkor eszik a legjobban ha velem együtt eszik.
De édi :D Sztem játszd el, hogy te is azt eszed :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!