Találatok a következő kifejezésre: A kiscsibe a (22 db)

Halva született a kiscsikó. A patái sem voltak rendesen kifejlődve. Legfeljebb két héttel született korábban, mint amikorra számoltuk. Mi lehetett a baja?

Legjobb válasz: Lehetett a kancának valamilyen betegsége, mondjuk herpeszvírus - amit kétlek mert az elég szembetûnõ tüneteket mutat -, vagy valamilyen genetikai probléma - amit így most azért zárnék ki, mert szerintem akkor elõbb vetélt volna el -, de szerintem itt csak találgatni lehet. Állatorvos biztosan többet tudna mondani.

Lehetett a kancának valamilyen betegsége, mondjuk herpeszvírus - amit kétlek mert az elég szembetûnõ tüneteket mutat -, vagy valamilyen genetikai probléma - amit így most azért zárnék ki, mert szerintem akkor elõbb vetélt volna el -, de szerintem itt csak találgatni lehet. Állatorvos biztosan többet tudna mondani.
Mi is jártunk már így, sajnos valóban a herpeszvírus csinál leginkább ilyet és ráadásul nem is feltétlenül okoz látható tüneteket a kancánál. Nekünk hoztak bértartásba egy kancát, a papírjai látszólag (oltás, ilyesmi) rendben voltak, aztán egy napig élt a csikó, a leggondosabb állatorvosi kezelés ellenére is - herpeszvírus tette tönkre a máját még méhen belül. :-( Ménesi kanca volt egyébként, ott gyakrabban elõfordul ilyen. Ugyanígy járt nemrég a szomszédunk, õ is ménesbõl vette a kancáját (ami nálunk volt, az tisztavérû hucul, a szomszédé fjord) neki halva született a csikó, direkt felküldték az egyetemre, egyértelmûen herpeszvírus.
A kérdező hozzászólása: Semmi látható jele nem volt a kancán. Kedden született egy hucul kiscsikó, az a születés rendben megtörtént. Nem tudom, ez a link bejön-e, itt 3 órás a hucul kiscsikó. A képen hátul álló fehér hidegvérûnek született halva a csikója. https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/560772_.. Évek óta megvannak a lovak (összesen hatan+a kedden született kiscsikó), más lovakkal nem is találkoznak. Mitõl lehet egy ló herpeszes?
Volt oltva ellene? Mert ha nem, akkor könnyû összeszedni. Nem kell, hogy kimenjen a helyérõl sem, elég, ha te találkoztál olyan lóval, már viszed is át a vírust.
Megnéztem a képet, ez a legszebb hucul szín, ami a kicsinek van! :-) Nálunk egy ilyen született halva. :-(
Igaz nem szokás, mert drága, de egy ultrahanggal idõben látszott volna, hogy baj van. Általában akkor csináltatják meg 2-3x a vemhesség alatt, ha drága lóval fedeztettek (értékes csikó várható). Még jó, hogy nálatok a kanca megellette a csikót és nem pusztult bele.
A herpesz (és egyéb vírusok) elleni oltás úgy mûködik, hogy megkapja ugye a legyengített vírust, amire a ló szervezete reagál, antitesteket termel. Ezek a vérárammal átadva a csikót is védik. Ha régen kapta az oltást, akkor egyre gyengül az antitest termelés, ilyenkor, ha aktív vírussal találkozik, akkor lehet, hogy ez a védelem még a kancának elég, de a csikó szervezete még gyengébb, és ledönti a betegség. Ezért fontos, hogy fedeztetés elõtt megfelelõen legyen oltva a kanca, és vemhesség alatt is lehet ismételni, meg kell kérdezni a dokit mit lehet adni vemhes lónak. (de sajnos ez se garancia semmire :( )
Szegény csikó! Sajnálom szegényt. Egyik ismerõsünknél is született egy csikó tavaly, és a 3. napján meghalt, mert sántított a bal hátsó lábával. :'( Mostanra biztosan remek ló lett volna belõle, és a nálatok születettbõl is. Azzal kapcsolatban, hogy mi lehetett a baj, azt én nem nagyon tudom, nekem is az a tippem, hogy valami vírust vagy betegséget kapott el a kanca, lehet, hogy õk (a lovak) nem találkoztak más lovakkal, de ha Te találkoztál más lovakkal, az is lehetett, mert át tudod vinni egyik lóról a másikra a betegséget. De nem tudom hogy találkoztál e más lovakkal így én az okát sem tudom. Remélem a kancát nem viselte meg annyira.

Hogyan kap a kiscsibe a tojásban levegőt?

Legjobb válasz: ott ott a köldökzsinór és a vér szállítja az oxigént... A választ a kérdésre én sem tudom, de érdekel. :)

ott ott a köldökzsinór és a vér szállítja az oxigént... A választ a kérdésre én sem tudom, de érdekel. :)
A tojás laposabb végén van egy légkamra, onnan jut levegõhöz.. Minél öregebb a tojás, annál nagyobb a légkamra.
A csirkének közvetlen a kikelés elött kell csak levegõ mintahogy a magzat se lélekzik a méhben, mert tápanyagot kap a zsínóron keresztül.
És a magzat az anyukája pocakjában?
kopoltyúval..xD.
A
A keltetés 18. napjáig kopoltyúval lélegzik. (a fehérjében oldott oxigént veszi fel és oda adja le a CO2-t, és ezeknek a gázoknak a cseréje a tojáshéj apró lukacskáin történik.) Utána tér át a tüdõlégzésre, amelyhez a légbuborék adja a levegõt.

Egyfolytában "elrabolja a kiscsikót", mit tegyek?

Megérkezett az új lovam és kiengedtük egy nappal rá a többiek közé. Kanca és már volt három csikója, mindig jó anya volt, szóval természetesen egyik ló sem érdekelte, csak a kiscsikó. Az anyját megpróbálta elüldözni és magáénak tulajdonítani a kiscsikót. Egy hete ezt csinálja és már aggaszt, hogy szinte semmit nem tehetek és a helyzetet csak rontja az, hogy a vezérkanca csikóját szemelte ki magának. Egyfolytában összerúgnak és mindig felzaklatja, ha behozzuk a többiek közül. Valamilyen tippetek van?

Legjobb válasz: Szia! Én is úgy tudom, hogy a lovak rendkívül ragaszkodó állatok és nagyon ragaszkodnak a kiscsikóhoz, komoly érzelmi kötõdés van köztük a születés óta. Sõt a versenyszellem is nagyon jellemzi a lovakat születésük óta, lehetséges, hogy ezért akarja mindig elrabolni a kiscsikót, vagy nem lehet, hogy túlságosan korán lett elválasztva az õ kiscsikójától? Amúgy ez nagyon érdekes téma, majd azért írd meg mi lett végül :)

Szia! Én is úgy tudom, hogy a lovak rendkívül ragaszkodó állatok és nagyon ragaszkodnak a kiscsikóhoz, komoly érzelmi kötõdés van köztük a születés óta. Sõt a versenyszellem is nagyon jellemzi a lovakat születésük óta, lehetséges, hogy ezért akarja mindig elrabolni a kiscsikót, vagy nem lehet, hogy túlságosan korán lett elválasztva az õ kiscsikójától? Amúgy ez nagyon érdekes téma, majd azért írd meg mi lett végül :)
Nálunk is volt ilyen, hogy a kancák csikót akartak lopni. Mi azt csináltuk, hogy leválasztottunk egy részt a csikó és az anyja számára. Más kancát meg nem engedtünk közéjük, csak herélteket.
Azon nem gondolkoztatok, hogy esetleg "megengedtek" neki egy saját csikót? Biztosan nagy örömet szereznétek neki vele... :)
A kérdező hozzászólása: Fogalmam sincs, egy hete van nálunk, majd mindenképpen írok : )
4-es! Tisztában vagy vele, hogy mennyi pénz mire csikója lesz? Fed. díj, orvosi vizsgálatok, UH, papírozás, na meg a csikó kajáján sem lehet spórolni.
A második és az ötödik válaszolónak teljesen igaza van!
A kérdező hozzászólása: Igen, csikót semmiképpen nem szeretnénk, ráadásul ahogy már írtam, csak egy hete van nálunk. Elég sok pénz így is elment a lóval és a lovasfelszereléssel.


Mikor lehet látni/érezni hogy mozog a kiscsikó?

Még 22 hete van hátra

Legjobb válasz: Én nem javasolnám a lótól való 24 órás vízmegvonást, annyit nem ér meg az egész... Különben elég annyi hogy megvárod amíg iszik a kanca, úgy tartják hogy a hideg vízre elkezd mocorogni a kiscsikó :)

Én nem javasolnám a lótól való 24 órás vízmegvonást, annyit nem ér meg az egész... Különben elég annyi hogy megvárod amíg iszik a kanca, úgy tartják hogy a hideg vízre elkezd mocorogni a kiscsikó :)
Köszönöm a lepontozást... Ha kiveszed reggel, és este itatod, az természetes. Régen se állt mindig elõttük, napi 2 itatás volt. Én benne vagyok ebbe, le lehet pontozni, de több tapasztalatom van a lovakról, mint a lepontozóimnak valaha is lesz. És nem vagyok egy vén ember. De ismerek olyan csikósokat is, akik több száz lóval voltak. Mellettük én elhallgathatok. :) De hidd el, hogy ha kiveed tõle reggel estig, semi baja nem lesz, csak a kedves bolond embereknek valamiért legjbb dolguk, hogy belekössenek. Én se fogalmaztam érthetõen, legjobban órába fogalmazom ki magam.
Itatásnál nézd meg, ha nincs bent nála folyton a víz. Ha bent vagy, vedd ki egy napra, és amikor odaadod neki, akkor látszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Akkor majd kipróbálom! :) Nálunk még vödrözés van szóval nem jelent gondot, és nálunk is csak reggel este kapnak inni kivéve ha lovagolva voltak, mert akkor lovaglás elõtt és után is kapnak :)

Sárgafülű Ékszerteknősöm 2 napja van meg és nem tudom, hogy gogy kéne egy kiscsit a helyhez szoktatni, Arra gondoltam hogy valami extra dolgokat nem szeretnek e az ilyen fajta teknősök?

El?re is köszi

Legjobb válasz: miféle extra? van neki berakva aljzat (apró kavics)? nagy kimászó? más nem igazán kell neki.

miféle extra? van neki berakva aljzat (apró kavics)? nagy kimászó? más nem igazán kell neki.
vegyél 1-2 kisebb guppyt esetleg neonhalat, azokkal eljátszadozik néhány napig.

Miből iszik a kiscsibe?

Az lenne a kérdésem, hogy egy kiscsibét mib?l kell itatni?

Legjobb válasz: Pohárból. xD

Pohárból. xD
a legegyszerûbb, ha egy picike, kissé lapos mûanyag tálba vagy virágalátétbe egy vízzel töltött befõttesüveget raksz, úgy, hogy nem szivárog belõle a víz, ha a feje tetejére fordítod. Így egy kerek vizes perem van, ahol tudnak inni, és ha megemeled az üveget egy picit, akkor a benne lévõ víz újratölti a tálat.

Hová fut a kiscsibe?

ha a táska nem gurult el, mert tegnap nyúlcip?t húztam, amikor a nap sütött kenyeret, mert a fél három az nem gyökkett?, a piros lámpa alatt hever? óriás szemüvegkeret pedig elgurult a mókus ajtajának jobb kilincse felett és ma álmos voltam?

Legjobb válasz: :O:O, bocs de ezt jelenlegi elmeálapoptomban képtelen vagyok felfogni:), majd reggel nekifutok mégegyzser

:O:O, bocs de ezt jelenlegi elmeálapoptomban képtelen vagyok felfogni:) , majd reggel nekifutok mégegyzser
Neked Bejött a cucc rendesen!!! :-)
A kérdező hozzászólása: én találtam ki, mikor még gimibe jártam a barátnõmmel ilyenekkel szórakoztattuk egymást..akkor még jobban ment :) tegnap este ennyire futotta :)
Átfut nagyba, de lehet hogy zöld?!
Sztem egy pedofil kakas elõl menekül.
igazság szerint az a válasz, hogy talán. de ez nem biztos, csak lehet. és akkor még nem vettük számba a vacsorát...
hova mész te kiscsibe? megyek a csibebölcsibe mit csinálsz ott kiscsibe? azt amit a nagycsibe csak kicsibe csipcsirip hova mész te nagybéka? megyek a békaoviba mit csinálsz ott nagybéka? azt amit a kisbéka csak nagyobba brekeke
sajtot reszelni
Szerintem nagyon pihent vagy, ennek ellenére jó kis kérdés.. Amúgy te találtad ki, mert akkor elismerésem... XD
Hová mész kiscsibe, megyek én a csibebölcsibe. Mit csinálsz ott kiscsibe? Azt amit a nagycsibe! Csak KÍ CSÍ BE!!!!! :D:D:D
A csíííbeee bölcsibe, sááálálálálálá!
Kocsmába? Oo Bár ha ilyeneket lát, abbahagyhatná az ivást =)
Mi a válasz? kivi vagyok rá:)
A kérdező hozzászólása: betûzõ szú
hogy hova?? hmmm.... lehet el akarja lopni a kiscicától a tejecskét! (akinek volt csirkéje és macskája tudja hogy hogy megy ez xD)
kiscsibe a kiscsi-be fut
Hova fut? ahova a kisnyulacska
a grillsütõbe.
A kiscsibe nem esik messze a fájától :D

Milyen színű lesz a kiscsikó?

Anyja:szürke Apja:pej Már megszületett, most pej, de sokan azt mondják, hogy ki fog szürkülni. szerintetek ilyen marad vagy kiszürkül?

Legjobb válasz: ezt sajnos nem lehet meg mondanai de ha az anyja szürke lehet hogy igen lehet hogy nem ez lesz a meglepetés :)

ezt sajnos nem lehet meg mondanai de ha az anyja szürke lehet hogy igen lehet hogy nem ez lesz a meglepetés :)
Pejbõl nem lesz szürke. Max ha azt írtad volna, hogy sötét, majdnem fekete, azok még "kifakulhatnak". A pej barnás szín, az nem fog feketéssé átváltozni.
nem. nálunk pont ugyan ez volt két póni az egyik szürke(anya) az apa meg pej a kiscsikó fekete lett de kiszürkült mert az anyja is fekete volt csikó korában
A kérdező hozzászólása: Tudom milyen a pej szín....

Keltetőben mennyi idő alatt kel ki a kiscsibe?

Legjobb válasz: Nekünk fázisokra van bontva. I. félidõ, II. félidõ és Bujtatás. Pontosan igaz, mert a bujtatásra átmegy akkor már 24 óra és kijön az összes ami életképes. Kb 1 hónap, de napot most hirtelen nem tudok pontosan.

Nekünk fázisokra van bontva. I. félidõ, II. félidõ és Bujtatás. Pontosan igaz, mert a bujtatásra átmegy akkor már 24 óra és kijön az összes ami életképes. Kb 1 hónap, de napot most hirtelen nem tudok pontosan.
46
elõzõ vagyok..46 nap alatt :)
Hehe. 21 nap!
Hát itt már senki sem olvas Fekete Istvánt? Még a cím is ezt mondja! (Na nem a Vuk, hanem a 21 nap.)
ugyan annyi idõ alatt mint rendesen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is úgy tudom hogy 21 nap, de azért biztos ami biztos, megkérdeztem.
21 (plusz-mínusz 1) nap.
tyúkoknál

A kiscsibe megeszi a nutellás kenyeret és a spagettit?

Legjobb válasz: lehet de nem olcsó mulatság inkább adj neki indítótápot keverve kukoricadarával

lehet de nem olcsó mulatság inkább adj neki indítótápot keverve kukoricadarával
Én nem adnám neki , de te döntöd el.De ha eszel dinnyét (már , ha eszel) akkor a dinnye héját odaathatod neki és õ kicsipegeti(ha még hagysz benne egy kis pirosat vagy sárgát).
én nem adnék neki, az biztos kenyeret sem... Lehet kapni darát, és amit még adhatsz fõtt tojást lereszelve.
Ezeket inkább te edd meg, mert ezek emberi kaják, amik nem alkalmasak kiscsibék neveléséhez. Inkább a gabonaféléket, baromfiknak való táplálékot ajánlanám, hidd el: ezeket nagyobb élvezettel is fogja fogyasztani! (köles, kukorica, búza, zab, rozs, lenmag, napraforgómag, tökmag, száraz kenyérmorzsák/kenyérdarabkák, fû, számunkra értéktelen "gazok"...)
Lehet, de egy kiscsibének nem ez a fõ eledele!!!A kenyér maradhat csak keverd egy kis darával és vízzel!!!Jobban fogja szeretni!!!
még szép hogy lehet


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!