Találatok a következő kifejezésre: A kiscicámnak van (144 db)

Mit lehet tenni a kiscicákkal: vannak, helyek, ahol tudják őket gondozni, befogadják?

Lehet, hogy már olvastátok néhány kérdésemet, mert írtam egy párat mostanában macsek témában. Helyzet: egy macska bejár a kertünkbe pár hónapja. Jól elvan itt. Közben vemhes lett. Megfialt - ennek nem tudom a pontos dátumát, de kb. 1 hónapja. 6 kiscicája lett. A mi udvarunkon van egy kis pici melléképület, ott talált maguknak helyet. Néha hallottam, hogy balhé volt: éjszaka más, idegen macskák is bóklásznak az udvaron és valószínűleg összevesztek az anya macskával. Láttam az anyán, hogy "el akar költözni". Így is volt, elvitte a kölyköket a szomszéd telekre egy farakás alá. Pár hétig ott laktak. Voltak itt közben viharok, eső, nagy szél - szerintem ezek miatt az anya úgy döntött, hogy mégis inkább a mi kertünkben a fedett helyet választja... Így most 5 kölyök itt van nálunk egy melléképületben. A hatodikat nem találjuk. Kérdés: Amennyiben most nem tudunk állatot, illetve állatokat tartani, akkor szerintetek kinek tudnánk odaadni a kiscicákat? Cukik nagyon, de tudjátok, más az, amikor az ember eldönti, hogy lesz egy házi kedvence és más, amikor az állat dönt úgy, hogy hozzánk költözik ;-) Pláne, 7. (ha meglesz az összes kiscica.) Ez így nagyon sok. Régen voltak macskáim, szeretem nagyon őket, de most olyan helyzetben vagyok, hogy nem tudok értük felelősséget vállalni. Írjatok, minden meglátásra kíváncsi vagyok, ami megoldás lehet!

Legjobb válasz: Sajnos minden menhely tele van! Foglalkozz velük amíg tudsz, közben meg keress gazdát nekik! Hirdetés, ismerõsök körbekérdezése...lehet szerencséd lesz! Gondolom nem fogod az utcára rakni õket, sem a szemétbe egy zacsibacsomagolva! Ha még nem esznek a kicsik akkor jó, csak az anyát kell etetned, ha már esznek akkor nagyon egyszerû ételt is adhatsz nekik: tejbe áztatott zsemle! De vágd apróra a zsemit! Ha van száraz az is jó, felpuhul a tejtõl..de azért penészes ne legyen...Ez azt hiszem nem olyan sok pénz... Ne tedd az utcára õket kérlek!!!

Sajnos minden menhely tele van! Foglalkozz velük amíg tudsz, közben meg keress gazdát nekik! Hirdetés, ismerõsök körbekérdezése...lehet szerencséd lesz! Gondolom nem fogod az utcára rakni õket, sem a szemétbe egy zacsibacsomagolva! Ha még nem esznek a kicsik akkor jó, csak az anyát kell etetned, ha már esznek akkor nagyon egyszerû ételt is adhatsz nekik: tejbe áztatott zsemle! De vágd apróra a zsemit! Ha van száraz az is jó, felpuhul a tejtõl..de azért penészes ne legyen...Ez azt hiszem nem olyan sok pénz... Ne tedd az utcára õket kérlek!!!
Fotózd le õket, és készíts plakátokat! Tedd ki õket néhány (jó sok) helyre, és hirdesd meg õket facebookon is, körlevélben. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tudnál esetleg - akár privát üzenetben - ilyen állatvédõ csoport elérhetõségét megadni? Tudom, nagy kérés, de elõre is köszönöm, ha segítesz!
Vannak olyan állatvédõ csoportok, akik kóbor macskák ivartalanításával foglalkoznak. Ha sikerül befogni az anyát, akkor ebben talán tudnak segíteni. Ivartalanítás után meg visszaengedhetõ oda, ahol eddig élt, épp csak jövõre nem fog még egy szakajtó picit gyártani.
A kérdező hozzászólása: Szia Platypus! Köszi, hogy írtál és értékelem a tanácsaidat, tetszik a meglátásod. Bizony, "szezon" van, de remélem a legjobbakat. Egyetértek veled abban, hogy az egyik legjobb, ami a boltban a macsek számára kapható étel, az a csirke belsõség. Akkor szerinted próbáljak meg mégis menhelyhez (is) fordulni, azon kívül, hogy a neten reklámozom majd a cicákat?
Ha a hirdetésben hangsúlyozod, hogy kóbor macskák szegõdtek hozzátok, és nem te szaporítottad nemtörõdömség miatt a macskákat, akkor sokkal jobb eséllyel találsz nekik gazdát. Most macskaszezon van, tele az internet-és az összes menhely - a háznál született, de mégsem kívánt kismacskákkal. Ivartalanítani minek, de a kiscica már nem maradhat, ez a hozzáállás a tipikus. Ha kihangsúlyozod, hogy a te eseted nem ilyen, akkor szívesebben segítenek neked az állatvédõk. Így sem lesz egyszerû. Készíts róluk minél több képet, és rakd tele velük az összes létezõ közösségi és hirdetõs oldalt. A macska húsevõ, ezen sajnos nem lehet változtatni. A mezei tápok nem húsból vannak, ez is tény. De ha meg akarod tartani akármelyik macskát, akkor meg kell barátkoznod vele, hogy állati fehérjét kell enniük. És a legolcsóbb jó megoldás, ha olcsó húsféléket veszel neki, pl. csirkeszívet.
Mindegy azt mondtad nem a pénz a gond, akkor majd elõbb utóbb úgyis megunod a pancsikálást és veszel rendes macskaeledelt! De szerintem a zsír az elég erõs egy állatnak, oda lesz a pocija! Kár hogy nem tartod meg õket! Az anyát sem tudod befogadni? Mert érdemes lenne ivartalaníttatni akkor!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, az ötleteket és a jókívánságot! A neten biztosan fogom majd a cicákat "terjeszteni".
Kb 8 hetesen lehet elválasztani õket. Egyébként próbáld meg feltenni honlapokra a cicák képeit, pl facebookra, vagy ha beírod a google-be, hogy "gazdát keres", akkor arra is kidob pár lehetõséget. Esetleg újsághirdetésként (nálunk volt olyan, hogy ingyen betettek hirdetéseket, ha ingyen kínálsz valamit, nem tudom, létezik-e ilyen még egyáltalán..) Sok sikert Neked, és remélem sikerül a cicáknak gazdit találni. Nagyon rendes vagy, hogy a gondjukat próbálod viselni egy ideig.
A kérdező hozzászólása: Légy szíves, azt is írja már meg nekem valaki, hogy mennyi idõs korukban szabad elválasztani a cicákat az anyától! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, hogy írtál! Természetesen nem akarom bántani a kiscicákat! Nem kell aggódnod. :-) (Nem igazán a pénzügyi része okozna gondot az állattartásnak, hanem más ügy. Étkezés: amúgy péksütemény, kenyér, zsemle, ilyesmi nekünk sosincs itthon, fõként zöldséget és gyümölcsöt eszünk. A párom még szokott hajdinát is enni, így hajdinakását, esetleg rizst szokott kapni a macska is. Nem tudom, hogy az árt-e neki. Külön az anya macska miatt vettem kacsazsírt, azzal adom neki a kását, rizst. Ízlik neki, de nem tudom, hogy nem árthat-e. Állati eredetû kajákat mi nem eszünk.) Írjatok még, köszi!
A kérdező hozzászólása: :-) Jó, úgy lesz! És köszi, hogy sok sikert kívántál, ránk fér!

Van a mamáméknál egy kb.7 hónapos kiscica elég vadóc és nem annyira szereti ha megsimogatják. A kiscicának nincs tesója. Õ egy keverék házimacska és hím. Hogyan tudnám megszelidíteni a kiscicát?

Az anyja sem szelíd mert ha hozzányúlnak mindig elfut

Legjobb válasz: Nekünk is voltak "vadmacskáink". Mi semmivel nem tudtuk õket megszelídíteni.

Nekünk is voltak "vadmacskáink". Mi semmivel nem tudtuk õket megszelídíteni.
Én sokat voltam vele és mindig csak én adtam neki enni ...ez nálam bevált :)

Ellés után mennyi idö mulva foghatom meg a kiscicákat? A dobozba szeretnék tiszta rongyot tenni mert ami benne van az véres meg maszatos

Legjobb válasz: Ha a mamacica már nyugodt, simízd együtt együtt a kiscicákkal, hogy bízzon a kezed "szagában".készítsd oda a tiszta ruhát,amekkorára ráfér a család, és próbáld átemelni a cicát legalább egy kiscicával együtt. aztán gyorsan a többi picit, villámgyorsan kitakarítani a helyüket és tiszta ronggyal együtt vissszatenni õket. megint simizd szorgalmasan, hogy megnyugodjon a cicamama.

Ha a mamacica már nyugodt, simízd együtt együtt a kiscicákkal, hogy bízzon a kezed "szagában".készítsd oda a tiszta ruhát, amekkorára ráfér a család, és próbáld átemelni a cicát legalább egy kiscicával együtt. aztán gyorsan a többi picit, villámgyorsan kitakarítani a helyüket és tiszta ronggyal együtt vissszatenni õket. megint simizd szorgalmasan, hogy megnyugodjon a cicamama.
igen, úgy ahogy az elsõ mondja, ilyenkor nagyon agresszív a mamacica ha úgy érzi el akarják venni a kölykeit :-) óvatosan!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, csak attol félek hogy utána nem fogja etetni öket ha megfogom a piciket.nagyon szoros a szeretet és bizalom köztem az anyamacskával, az én ágyamba akart elleni:)
Ha bízik benned az anyamacska, akkor nem lehet baj, mert ismeri a szagod. Mindenképpen olyankor csináld, amikor ott van és látja.
én három cica fialásán vagyok túl (hosszú évek alatt)de csakis bennem bíztak az anyacicák.volt, hogy amikor a burokból kihámozta a kiscicát már nem volt ereje elrágni a köldökzsinórt és én vágtam el kisollóval.a kis mázas cicát odatettem a cicijéhez szopni, szóval én rögtön megfogtam õket. ne félj nem lesz semmi baj, õ tudja, hogy rád számíthat. a lényeg, hogy a fizikai és a lelki kontaktus is meglegyen. Simogasd õket és beszélj is közben hozzájuk, így tündéri, kezes, barátságos kiscicákat tudsz majd elajándékozni. nem mindegy, hogy fújó karmológép, vagy egy doromboló szõrmók. Elsõ fialásuk után mindegyik cicámat ivartalanítottam, de örök élmény marad mindig, ahogy egy cicaalom fejlõdik. Bocs, de elfogult vagyok cicügyben:) üdv-cicás-
Nálunk a munkahelyemen születtek kis cicák és a cicamama akit mi etettünk simán hagyta hogy megfogjuk az újszülött babáit, szerintem nem lesz gond.Azért , ha lehet nem kell õket állandóan fogdosni hagy tudjon a mama nyugodtan gondoskodni róluk, ha sokat zavarod elköltözteti a családját.
Nyakörvet csak 6 hónapos kortól szabad kismacsekra adni, de léteznek olyan spry-k, amiket szerintem fiatalabb korban is lehet alkalmazni.

Lesz egy kiscicám, viszont van két palotapincsikutyám akik utálják a macskákat. Hogy bírnám velük elfogadtatni a kiscicát? Mert nem szeretném hogy baja legyen neki. Tanácsokat kérek!

Legjobb válasz: nekem van egy nyúlam és a barátnõmnek is most elutaztak és én vigyázok a nyúlukra és próbáltam õket össze szoktatni úgy csináltam ,hogy oda vittem és mikor a nyúlam rá akart ugrani elhuztam szóval probáld meg ,hogy elõszö csak az egyik kutyát vidd oda és mikor mondjuk a kutya megtámadná húzd el tõle és ezt többször míg meg nem szeretik egy mást ,de lehet ,hogy csak türelem kérdése míg meg nem szokják egymást :)

nekem van egy nyúlam és a barátnõmnek is most elutaztak és én vigyázok a nyúlukra és próbáltam õket össze szoktatni úgy csináltam , hogy oda vittem és mikor a nyúlam rá akart ugrani elhuztam szóval probáld meg , hogy elõszö csak az egyik kutyát vidd oda és mikor mondjuk a kutya megtámadná húzd el tõle és ezt többször míg meg nem szeretik egy mást , de lehet , hogy csak türelem kérdése míg meg nem szokják egymást :)

8 hetes kiscicámnak megy a hasa, van valami házi praktika?

Jó étvágya van,de a száraz tápot nem eszi meg.Alutasakos Junior cica kaját szokott enni.HA keveset belecsempészek,úgy még megeszi....

Legjobb válasz: Õ még kiscica, ne próbálkozz házi praktikával, mert könnyen kiszáradhat a hasmenés miatt. Vidd el dokihoz, a hasmenés vagy tehéntejtõl van, vagy férges, vagy elrontotta a gyomrát pl. romlott kajától, vagy vírust kapott el. Tehát ne kísérletezz, mert nála minden perc drága, amíg megy a hasa. Irány a doki!

Õ még kiscica, ne próbálkozz házi praktikával, mert könnyen kiszáradhat a hasmenés miatt. Vidd el dokihoz, a hasmenés vagy tehéntejtõl van, vagy férges, vagy elrontotta a gyomrát pl. romlott kajától, vagy vírust kapott el. Tehát ne kísérletezz, mert nála minden perc drága, amíg megy a hasa. Irány a doki!
ja, tejet ne nagyon!
A kérdező hozzászólása: Csak cicáknak való tejet adok neki, és junior tápokat.Köszönöm a válaszokat :)

Mi lehet a kiscica szemével? Kékes szürek hályog van minkét szemén. Lehetséges, hogy megvakul?

Miel?tt még lehordanátok,nem az én cicámról van szó,és nagyon jól tudom,hogy orvosnál lenne a helye,de sajnos nem rajtam múlik.:( Egy ismer?sömhöz csapódott,aki így is már több kóbor cicát etet,nem tud,és nem is akar orvosra költeni...

Legjobb válasz: Szia! Kiscicáknál ez elõ szokott fordulni sajnos. Amikor esetleg az anyja nem tudja olyan szépen rendben tartani(esetleg mert koszosabb helyen vannak), be szokott gyulladni a szemük amikor kinyílik. Ez általában kötõhártyagyulladás. Szerencsés a kiscica, ha "csak" hályogos lett a szeme. Attól még lát, csak gyengébben, teljes életet élhet vele. Hagyományos kötõhártyagyuszi elleni szemcseppel javítható a dolog, az állatorvos sem tud vele többet tenni. Ne aggódj miatta, viszont ha csúnyán begyullad, bedagad esetleg, akkor mindenképp orvos. üdv: sok cica gazdija

Szia! Kiscicáknál ez elõ szokott fordulni sajnos. Amikor esetleg az anyja nem tudja olyan szépen rendben tartani(esetleg mert koszosabb helyen vannak), be szokott gyulladni a szemük amikor kinyílik. Ez általában kötõhártyagyulladás. Szerencsés a kiscica, ha "csak" hályogos lett a szeme. Attól még lát, csak gyengébben, teljes életet élhet vele. Hagyományos kötõhártyagyuszi elleni szemcseppel javítható a dolog, az állatorvos sem tud vele többet tenni. Ne aggódj miatta, viszont ha csúnyán begyullad, bedagad esetleg, akkor mindenképp orvos. üdv: sok cica gazdija
szia. szomszédunk kismacskájával is ez volt, mi"gyógyítottuk meg", h kamilla teával törölgettük a szemét(nem csak csipára jó), olyan 2 hét múlva szépen kitisztult a szeme, eltûnt az a hártya:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most egy kicsit megnyugodtam, mert biztosra vettem, hogy meg fog vakulni, és gondolom úgy nem maradna életben sokáig... Szerencsére nincs begyulladva neki, "csak" a hályog van rajta. Gondolom magától nem fog javulni, igaz?Mindenképp valami szemcsepp vagy krém kellene. És ha néha lekezelgetném neki, amikor arra járok, segíthetne valamit? Ez olyan heti 2x lenne. Szerintetek javulhatna egy kicsit?
Bocsi, hogy csak most. Mindenképp kezelgesd neki, ha van rá lehetõséged, de ne krémmel, mert az beleragadhat, a szemcsepp jó. Egyetértek az utánam szólóval, a kamillateás borogatás is nagyon jó és nyugtatja a szemecskéjét. Mindig tiszta, új vattapamacsot használj a teánál, nehogy tovább fertõzd. Megvakulni biztosan nem fog, ne aggódj! Amúgy nekem sajnos van egy fél szemére vak cicám, orvos sem tudta megmenteni a szemét és ugyan olyan ügyes, mint a többiek, teljes életet él. Örülök, hogy van aki foglalkozik más állatkájával is! Üdv: sok cica gazdija
Szia. Ha meg aktualis, egy valasz. Valoszinuleg a macskanatha huzodott a szemere, es ezert van a halyog a kotohartyajan. Javitani, karbantartani lehet. Van kenocs, meg szemcsepp a kezelesere. Esetlegesen mutettel el lehet tavolitani a beteg hartyat a szemerol. Elofordulhat, hogy felulfertozodik, es megvakul. Egyebkent "betegen" is lehet talalni neki otthont. pl. itt van ket blog, amit olvashatsz ezzel kapcsolatban.: http://lattekakaoval.blogspot.com/ http://cicufer.blog.hu/ Itt egy-egy testverpar ket tagja, hasonlo szembetegseggel rendelkeznek. Az egyikuk egeszen jol van, a masik kicsit betegebb volt. Neki mutetet is kellett csinalni.
A kérdező hozzászólása: Értem. Megpróbálok én is lépésrõl-lépésre haladni. Köszönöm a tippet! :)

2 hetesek lesznek Kedden a kiscicáink.3 gyönyörű kiscica, pár napja már a szemük is nyitva van. Ha tiszta, és fedett helyen vannak a picik, ugye nem fog "becsipásodni" a szemük? Mitől alakulhat ki ez a betegség?

Sok kérdezőt láttam itt akiknek a kiscicája szeme begyulladt. Gondolom nem hanyag gazdikról van mindig szó (remélem). A szekrényben van a mama biztonságos helyen a picikkel. A picik nagyon édesek! A szemeiknek semmi baja, egészségesek. Tündér cicák, mint az anyukájuk! :) Mind a három picit lefoglalták már születésük előtt! Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: oltatlan anyának a kölykei lehetnek szopornyicásak, macskanáthásak. Ha az anya oltva volt, akkor a tejjel a kölykök is védettek és nem kapják el a fertõz betegségeket

oltatlan anyának a kölykei lehetnek szopornyicásak, macskanáthásak. Ha az anya oltva volt, akkor a tejjel a kölykök is védettek és nem kapják el a fertõz betegségeket
A szem gennyesedése valójában nem a szem gyulladása, ezért nem segít a kamillás mosogatás stb. Ez a macskanátha egyik tünete, ami kezelés nélkül halálos lehet. A macskanátha pedig egy vírus okozta betegség, tehát nem sok köze van az emberi megfázáshoz. Ha az anyamacska nem fertözött és nem is visz haza sehonnan fertözést a kicsiknek, akkor nem lesz baj. Ha a mamacica benyalja valahol a vírust, akkor viszont a kicsik is elkapják. Van ellene oltás, viszont kevesen adatják be. Ugyanúgy, ahogy az ivartalanítást is sokan pénzkidobásnak tartják. Az ivaros macska pedig kóborol, verekszik/szaporodik mindenféle macskával, így könnyen összeszed bármit. Szóval de, sok a felelötlen gazdi sajnos. Remélem segítettem. Jó babázást a leválasztásig!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Az édesanya oltott, az alap oltások vannak meg neki. Viszont amikor pici volt úgy mentettük meg egy felelõtlen embertõl. 7 hetes volt, de elfért bõven a tenyeremben, pedig nagyon pici kezem van. A szemit nem bírta kinyitni a váladéktól. Fertõtlenítettem, és sok kamillával mosogattam ahogy az állatorvos javasolta. Az orvos azt mondta nem fogja túlélni, de ma egy 4-5kg-os gyönyörû félperzsa cica! Sok-sok szeretet, és a kamilla segített. Teljesen meggyógyult. Ezt a betegséget nem hordozhatja ugye?
az a jó, ha hordozza (ez az oltás lényege is) hiszen akkor van a szervezetében ellenanyag is és azt átadja a tejjel a kicsiknek is. Tehát akicsik nem lesznek betegek.
Tavaly a három kiscicánkból az egyiknek csúnyán begyulladt az egyik szeme. Nem volt se szopornyicás, se macskanáthás. Kamillás lemosás néhány napon belül elmulasztotta. Más baja nem volt, csak a szemgyulladás, váladékozás. Valószínûleg nem is volt fertõzõ, hiszen a másik két kölyöknél nem tapasztaltunk hasonlót. Szóval néha van ilyen, és gond nélkül elmúlik (a cica lassan egy éves lesz, velünk maradt és nagyon jól van).
igaz, néha gond nélkül elmúlik, de sokszor elõbb hal meg az állat, mintsem gond nélkül elmúlna. ne bíztassunk lutrira másokat ha életrõl van szó. kérdezõ, akkor valószínûleg minden okés lesz. de persze figyeld õket. minden betegséget könnyebb az elején elcsípni
Én nem olvastam olyat, hogy a kérdezõnél fennállna jelenleg ez a probléma... Csak érdeklõdött, hogy mitõl lehet, és arra válaszoltam, hogy néha "csak úgy"...
Az én cicámnak is, mikor pici volt, gyulladt és csipás volt a szeme (pár hetesen). Akkor még csak látogatóban voltunk nála, de az akkori gazdája kamillával borogatta, és ma egy erõs, gyönyörû, egészséges kandúr. :) Ha a cica eleven és játékos, valószínûleg nem beteg. Sajnos nem tudom, mitõl alakulhat ki, de általában ártalmatlan szerintem, csak legyen idõben kezelve.

Lehetséges, hogy van nálunk valaki? Láthatják a kiscicák?

A két kiscicánk most 9 hónapos; a vécé el?tt van egy kis rész, ahol sötétebb a parkettánk, oda ülnek minden este le, és bámulnak, de úgy, mintha ülne ott valaki. Meredten bámulnak, néha megrezzentik a fejüket, de semmi más. Képesek órákig ezt csinálni! Sokszor az anyjuk is odaül. Amikor bogarat látnak, akkor mindig elkezdenek csattogni, de ez valami más. A tekintetük is olyan fura, úgy néznek fel rám, mintha nem értenék, miért nem nézem én is, akármi is van ott. :/ Mindig kérdezem t?lük, hogy "mi van?" És csak nyávognak egyet, majd tovább merednek a sarokba... Amúgy éjszaka recseg a parkettánk, a konyhai asztal, mintha ráülne valaki, a régi monitorunk hajnali egykor pontban reccsen egyet... ezek még nem is idegesítenek, na de a macskák viselkedése? A kutyánk lüke, ? csak akkor él, ha sétálni viszik. :) Rám néha megmagyarázhatatlan szomorúság vagy düh tör (de lehet azért, mert n?b?l vagyok :D), párom olykor minden ok nélkül ingerült lesz (ez is lehet azért, mert most munkanélküli :P), de öccse, apja ebb?l nem észlel semmit. Éjszakánként olyan érzésem van, mintha állna valaki az ágyunk mellett (de lehet csak az álom miatt). Nem vagyok sem szellemben hív? sem szkeptikus, ha van, akkor van, nem zavar; igyekszem megtalálni a racionális válaszokat, de a cicáink viselkedésére nem találok, és ez, bevallom, zavar. Na mindegy, csak az érdekel tulajdonképpen, hogy láthatják-e a cicák a szellemeket? Lehet nálunk szellem van? Ha igen, mit lehetne vele kezdeni? 21/L

Legjobb válasz: Hát a bútorok recsegésére is lehet racionális válasz, ahogy az elõttem szóló is írta, fõleg, ha nem teljesen újak a bútorok, nálunk is össze-vissza recseg (amúgy ugyanez van nappal is, csak akkor a többi zaj miatt nem hallod meg). Nem zárkózom el a szellemektõl, én a kutyámtól láttam hasonlót, csak morgott egy pontra, és látszott, hogy fél, pedig nem volt ott semmi...:S Szóval én elképzelhetõnek tartom (mint laikus:)) hogy szellemet látnak a kiscicák.

Hát a bútorok recsegésére is lehet racionális válasz, ahogy az elõttem szóló is írta, fõleg, ha nem teljesen újak a bútorok, nálunk is össze-vissza recseg (amúgy ugyanez van nappal is, csak akkor a többi zaj miatt nem hallod meg). Nem zárkózom el a szellemektõl, én a kutyámtól láttam hasonlót, csak morgott egy pontra, és látszott, hogy fél, pedig nem volt ott semmi...:S Szóval én elképzelhetõnek tartom (mint laikus:) ) hogy szellemet látnak a kiscicák.
Ez én cicám (nyugodjon békében) is látott hasonlót, meredten bámult a szekrényre, majd gondolt egyet és mindenáron felakart mászni, pedig semmi új nem volt rajta. Elképzelhetõnek tartom a szellemeket, de nem zárkózom el a többi lehetséges magyarázattól sem. A régi babonák, a macskákat a halottak és az élõk világa közötti határ õrzõinek tartották.
Nekem a kutyám szokta ugatni a szokta ugatni a semmit, látszik rajta hogy fél... Olyankor nagyon beparázok én is... Dehát még nem bántottak
Aki nem hisz a szellemekben, az minek jon ebbe a temakorbe? Hogy leostobazza masok velemenyet? Aki foldhozragadt, az maradjon azoknal a temaknal, amik nem kovetelnek meg nemi nyitottsagot az uj dolgokra. Szerintem szellem, es miert ne lehetne az? egyetertek azzal, aki azt mondta, h az ingerultseg atragadhat szellemrol emberre... Sok olyan dolog van, ami titok elottunk, es igen, a macskak latnak dolgokat, amiket mi nem mindig...
A 2. bekezdés tuti nem szellemre utal, a macskák viselkedésétõl kicsit én is beijednék szerintem :D De az is lehet, hogy tényleg valamit néznek ott, pl a csempét, a falat, bármit.Nem tudhatod, egy macskának mi az érdekes látvány, és mi nem.
Szellemek leteznek, es a cicak igenis latjak. Mar tobben tettek fel olyan kerdest az ezoterika temakorben, hgoy a macsakajuk furan viselkedik, nezegesd vissza a kerdeseket szerintem.
A 07.07. ostobaságot mond. A macskák akármiért viselkedhetnek furcsán, de nem attól, hogy szellemet látnak. Honnan tudhatja bárki is, hogy a macskák mit látnak vagy gondolnak? Nem tudnak beszélni, nem tudják elmondani, hogy mit látnak. Ezt csak az emberek fantáziája találja ki.
A macskák hiperintelligens állatok, ezt az egyiptomiak is észrevették. És hatalmas pókerarcok, ahogy tapasztalhattad. A macska civilizáció õsi hagyománya a legszigorúbb törvény: sose áruld el, hogy géniusz vagy, sõt, játszd inkább az enyhén gonosz idiótát. Aki odafigyel, az minimum a kölyköket lebuktathatja. Például ezek ketten most téged szénné szopatnak.
Nincsenek szellemek, és a cicák sem látnak semmit. Ez természetes viselkedés náluk. A bútorok pedig a hõmérsékletváltozástól is recseghetnek, vagy ezer más oka is lehet. Nem értem, hogy miért lett divat ma újra mindent a szellemekre fogni? Ha sokáig hiszel ebben az ostobaságban, belefogsz zavarodni, és nem leszel képes a dolgaidat reálisan látni.
11:16, te nagyon nagy butaságot írtál... Én nem nagyon hiszek a szellemekbe, de olyat én is szoktam érezni, mintha figyelne valaki, vagy a hátamnál állna. De ezt csak beképzelem! Egyesek nem tudják megkülömböztetni, a valóságot a képzelettõl... Amúgy az Ezotériába miért ne jöhetnének szkeptikusok? Nincs ki írva, hogy tilos a belépés! Szerintem mindenkinek elmondhatja a saját véleményét... Ha a macskák látnak valamit, akkor az miért pont szellem? Lehet valami olyanra figyelnek amit mi nem látunk, vagy nem hallunk. Szerintem biztos, hogy nem szellem, akkor szerintetek nem félnének? Vagy a macskáknak a szellemek már mindennaposak? Ha egy idegen embert látnának a házban, akkor arra se néznének úgy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Kedves, drága szkeptikusaim! Én egy szóval nem mondtam, hogy én "tudom, hogy egy szellem van a házamban". Én MEGKÉRDEZTEM, hogy azok szerint, akik tapasztaltak hasonlót, ez micsoda. Ne minõsítsetek engem, vagy azokat, akik hisznek ebben! Nem az a lényeg, hogy vitatkozzunk és egymásra mutogassunk. Én is írtam az összefoglalóban, hogy lehetséges, hogy beképzelem; mindig igyekszem racionálist választ találni a dolgokra, ugyanakkor nem vagyok földhöz ragadt sem. Mikor már nem találok magyarázatot, akkor gondolkodom el, hogy mi lehet. Ma reggel párom is említette, hogy õ is úgy érezte, valaki áll az ágy mellett (mert egymás mellett alszunk), pedig õ egyáltalán nem hisz a szellemekben. Na ezt, hogy magyarázzuk meg? Ketten haluzzuk ugyanazt? :) Amúgy nekem elég rossz gyerekkorom volt, anyám ödémában halt meg, apám felakasztotta magát, de anyu tuti továbbment, apu meg ott maradt, ahol meghalt. Legalábbis, ahol meghalt, ott mindig úgy érzem, mintha fojtogatnának. De ezt is lehet, hogy beképzelem! Páromnak viszont elég nyugis gyerekkora volt, "csak" a szülei váltak el, õk is tavaly, most pedig párom 25-ön felül van, és õ is kényelmetlenül érzi magát ott, ahol apám meghalt (nem is mondtam neki, hogy ahova megyünk, ott akasztotta fel magát, egybõl mondta, hogy menjünk onnan, mert nincs jól), meg olykor itthon is. Szóval, nem mondom, hogy nem beképzeljük, ne tessék engem minõsíteni! Amúgy azért érdekel ennyire, mert tényleg minden áldott este ezt csinálják, van amikor a nagy macsek is. Nem lehet rovar, nem rég volt irtás, és tüzetesen át is néztem mindent. Lehet annak van igaza, aki azt írta, hogy "csak szívatnak". Nem tudom. Azért kíváncsi vagyok még mindig, hogy másnál is történik-e ilyen!
Én a kérdezõre nem írtam semmit. Hanem vannak olyanok, akik csak abban hisznek és mindent arra fognak. Én is olyan vagyok, hogy mindent próbálok megmagyarázni. Én nem hiszek a szellemekbe, nem is akarok, de azt nem értem, hogy többen is mesélnek hasonló eseteket. Hogy csinálják? :D
Kedves olvasók, a cicák, kutyák és szinte minden intelligensebb emlõs látja a szellemeket. Az emberek pedig azért nem, mert nem csak az ösztönüket veszítették el szinte teljesen, de a periférikus látásuk is gyenge, ennélfogva az energiaképeket se látják.. Többnyire azok képesek szellemeket látni, akik az aurát is látják, vagy fogékonyak a kivetülések észlelésére. Amit a cicáid látnak kedves kérdezõ az nem egy érdekes pók a falon... De ettõl még nem biztos hogy veszélyes
Szellemek vannak, nálunk volt 2, el is kellett ûzni õket megfelelõ emberrel. simán láthatják.
Valószínû, hogy szellem. Ha valamilyen energetikai portál lenne nem néznék így, ha pedig "racionális" válasz, egy idõ után megunnák. Mint az én macskám, az is csinált hasonlót:D Felszereltünk neki egy játékot, egy másik plüssmacskát amit a plafonra lehetett felhúzni, és onnan lógott le mikor leengedtük neki. Na mikor elõször felszereltük a macska órákig ült alatta és hátravetett fejjel nézte, hogy mi az:D De rájött, és megunta, ott hagyta. Ezért mondom, hogy a "racionális" indok nem tartaná ott õket ilyen sokáig. Szellemeket még szép hogy látják a macskák, ahogy a nagyon kicsi gyerekek is. Alapvetõen minden ember képes lenne rá, csak hála a civilizált világunknak nagyon gyorsan "kinõjjük" ezt a képességünket, elfelejtjük hogyan kell. Ugyanez vonatkozik az aurára. Azt újra is lehet tanulni, csak szellemlátás már nehezebb ügy. De pl én is megcsináltam, ha még nem is vok a végén.
Nekem is volt egy kutyám aki a hálószobában egy pontot mindig megugatott meg hátrált...látszott hogy fél.Amugy nagyon csendes kutya volt.soha nem hallom ugatni vagy morogni.lehet hogy a macskák is hasnolókra képesek. a szellemek létezésérõl múltkor néztem egy filmet. A szellemek kimutatása nem lehetséges, mert ha a szellem át tudna menni a falon akkor az kellene hogy ne legyen töltése az õt felépítõ atomoknak.ez csak ugy lehetséges, hogyha kísértet részecskékbõl épül fel aminek nincs töltése, mert csak neutronokbol épül fel. véleményem szerint létezhetnek szellemek. A furcsa érzéseket meg valószinûleg az infra hangok váltják ki belõled. Ezek a nem hallhato hangok nyomott érzést váltanak ki belõled. Ez a véleményem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!